DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Festivalul Internaţional al Ansamblurilor Radio RadiRo
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
01.30 - 03.30
Teatru National Radiofonic - Mari spectacole • „Tartuffe” de Moliere. Adaptare: Alexandru Balaci. Regia artistică: Paul Stratilat. În distribuţie: Ion Finteşteanu, Jules Cazaban, Carmen Stănescu, Mihai Berechet, Catiţa Ispas, Ninetta Gusti, N. Neamţu Ottonel. Regia de studio: Ion Prodan. Regia muzicală: Lucian Ionescu. Regia tehnică: ing. George Buican. Înregistrare din 1956

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
03.30 - 05.00
Album de colectie II • Realizator Monica Gurău-Mihalache

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
05.00 - 06.00
Docudrama - Biografii, memorii • „Traian Săvulescu”. Scenariu radiofonic de Alina Idriceanu şi Mircea Ionescu. Cu George Motoi în rolul principal

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.
Turnul Babel

www.turnulbabel.radiocultura.ro

Este o emisiune saptamanala ce va cuprinde o succesiune de provocari (Concurs liric sau Enciclopedie muzicala), informatii de aici si de pretutindeni (Impact si Consonante), interviuri in exclusivitate cu marile personalitati (Pe podium sau In direct cu...), amintiri ...despre muzicile fascinante ale anilor 50, '60, (Goldies) mari creatori clasici in versiuni moderne (Cross-over), lumi sonore stranse cu grija intr-o "tolba" si oferite ascultatorilor (Clubul Colectionarilor), cea de a saptea arta si conexiunile peste timp si spatiu (Opera si filmul) dar vom si calatori intr-o ambianta placuta, aceea a muzicii (Calatorind pe mapamond).

Faust aniversează 100 de reprezentaţii


<em>Faust</em> aniversează 100 de reprezentaţii

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă vineri, 5 octombrie 2012, ora 19:00, reprezentaţia cu numărul o sută a spectacolului Faust în regia lui Silviu Purcărete. Evenimentul va avea loc la Hala Balanţa, Calea Guşteriţei nr. 21 - 23, Sibiu.

Un reper important al teatrul românesc de după 89, producţia Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu a avut premiera pe data de 19 septembrie 2007 şi reprezintă unul din proiectele de referinţă ale Programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007. Inclus pe lista celor mai mari spectacole ale lumii în publicaţia teatrologului John Freeman (Greatest shows on Earth, 2011), spectacolul regizat de Silviu Purcărete a avut reprezentaţii pe cele mai importante scene europene: Festivalul Goethe de la Frankfurt (Germania, 2008), Festivalul Internaţional de la Edinburgh (Regatul Marii Britanii, 2009) şi Tour & Taxis Bruxelles (Belgia, 2011). De-a lungul celor cinci ani de reprezentaţii, peste 40.000 de spectatori din toate colţurile lumii au luat parte la acest spectacol distins cu premiul pentru cea mai bună interpretare feminină într-un rol principal (Ofelia Popii) şi cea mai bună scenografie (Helmut Stuermer) în 2008 la Gala UNITER, premiul Herald Angel Awards acordat Ofeliei Popii la Edinburgh în 2009, precum şi un premiu de excelenţă oferit în 2010 în cadrul Galei UNITER.

Faust e mai mult decât un spectacol de teatru. Violent, emoţionant şi visceral Faust îşi invită publicul la o experienţă individuală puternică despre cunoaştere, credinţă, durere şi iubire. Faust-ul lui Silviu Purcărete, se distinge prin complexitatea viziunii regizorale: este o experienţă extrasenzorială la graniţa dintre Pământ şi Iad, un peisaj amplificat prin proiecţii, focuri de artificii, muzică rock live, zeci de actori şi dansatori şi o coloană sonoră originală semnată de Vasile Şirli. La baza acestui Faust modern stă improvizaţia, textul lui Johann Wolfgang von Goethe constituind punctul de plecare pentru o compoziţie teatrală în care cuvântul nu este primordial. Scenariul spectacolului de la Sibiu surprinde momentele esenţiale din textul lui Goethe: pactul lui Faust cu Diavolul, patima lui Faust pentru Margareta, noaptea Valpurgiei şi ridicarea lui Faust la Cer. Producţia se remarcă prin decor şi lumini de o impresionantă forţă evocatoare, costume provocator sugestive, elegante sau burleşti, muzică antrenantă sau copleşitoare, cu efecte sonore adecvate ambianţei funambuleşti, proiecţii video ingenios articulate în arhitectura întregului demers scenic, creat monumental prin jocul a peste 120 de actori într-o hală industrială dezafectată. Spectacolul are o durată de două ore, fără pauză şi nu este recomandat celor sub 16 ani.

„Să ajungi să sărbătoreşti o sută de reprezentaţii înseamnă că s-a întâmplat nu o minune, ci un adevăr cultural, pe care foarte mulţi şi-l doresc în viaţa lor. Iar pentru mine ca actor, să joc în acest spectacol nu poate fi decât o mângâiere sufletească, un îndemn că energia nu s-a epuizat. Pentru mine bucuria este aproape fără margini şi aştept cu sufletul tremurând de frumos să urc vineri pentru a o suta oară pe scena de la Hala Balanţa”, a mărturisit plin de emoţie actorul Ilie Gheorghe, cel care îi dă viaţa lui Faust în spectacolul de la Sibiu.

„Faust a avut până acum o viaţă viguroasă pentru că a moştenit gene sănătoase şi puternice de la părinţii lui atât de talentaţi şi apreciaţi: Purcărete, Stuermer, Manţoc, iar naşul de botez Chiriac a avut mare grijă de soarta lui. Să dea Domnul să fim la fel de entuziasmaţi şi fericiţi când îi vom sărbători şi cea de-a două suta reprezentaţie ş.a.m.d. Ca parte a acestui organism numit Faust, aşa gândeşte celula vie care sunt”, a declarat metaforic Ofelia Popii, cea care îi dă viaţă lui Mefisto în spectacolul lui Purcărete.

„Faust e probabil cea mai sănătoasă construcţie culturală românească realizată ca investiţie cu sprijin din partea Comisiei Europene. Cred că vom ajunge să sărbătorim şi cea de-a două suta reprezentaţie având în vedere cererile venite din partea operatorilor străini. Spre exemplu, am semnat de curând un contract pentru Faust la Moscova în 2015”, a declarat Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional din Sibiu.

Toate biletele pentru data de 5 octombrie au fost epuizate în mai puţin de două zile de la punerea în vânzare. Următoarele două reprezentaţii ale spectacolului vor avea loc sâmbătă, 6 octombrie şi joi, 11 octombrie, iar biletele rămase în vânzare sunt disponibile într-un număr limitat. Preţul unui bilet la spectacol este de 30 de lei, respectiv 20 de lei cu reducere. Biletele pot fi achiziţionate de la Agenţia Teatrală din bd. Nicolae Bălcescu nr. 17 sau online de pe siteul teatrului, tnrs.ro.

Scenariul şi regia: Silviu Purcărete
Traducerea: Şt. A. Doinaş
Decorul şi luminile: Helmut Stürmer
Costumele: Lia Manţoc
Muzica originală: Vasile Şirli
Orchestraţia: Doru Apreotesei
Video: Andu Dumitrescu
Asistent de scenografie: Daniel Raduţă
Foto: Paul Băilă, Scott Eastman, Mihaela Marin

Distributia:
Faust: Ilie Gheorghe
Mefisto: Ofelia Popii
Lupul: Cristian Stanca

Duhuri, Îngeri, Femei, Învăţăcei, Ţărani, Spirite, Studenţi, Maimuţe, Oameni din popor, Spirite rele, Licăruşi, Vrăjitoare, Generali, Miniştri, Bătrâne, Tinere, Matroane, Femei cărunte, Grija, Datoria, Moartea, Lipsa, Nevoia, Lemuri, Doctori, Călători, Voinici, Doamne, Paji, Cavaleri, Curteni, Poeţi, Arhangheli, Licurici, Troli, Elfi, Gnomi, Graţii Nimfe, Furii, Şoareci
Johanna Adam, Geraldina Basarab, Emöke Boldizsár, Diana Fufezan, Laura Ilea, Dana Maria Lăzărescu, Gabriela Neagu, Renate Müller Nica, Veronica Popescu, Mariana Mihu, Serenela Mureşan, Iulia Maria Popa, Cristina Ragos, Cristina Stoleriu, Dana Taloş, Codruţa Vasiu, Ema Veţean, Mihai Coman, Florin Coşuleţ, Alexandru Deac, Dan Glasu, Tomohiko Kogi, Adrian Matioc, Adrian Neacşu, Cătălin Neghină, Eduard Pătraşcu, Cătălin Pătru, Viorel Raţă, Vlad Robaş, Bogdan Sărătean, Ciprian Scurtea, Cristian Stanca, Marius Turdeanu, Pali Vecsei, Liviu Vlad;

Studenţii şi absolvenţii Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu, Secţia Actorie
Dana Anghel, Mihai Alexandru, Veronica Arizancu, Anton Cristian Balint, Oana Bârză, Alexandra Ceaca, Anca Cipariu, Petra Rada Constantinov, Teodora Domnariu, Claudiu Fălămaş, Lorelei Gazawi, Ştefana Geleriu, Andrada Grosu, Laura Luca, Diana Lomotă, Alexandru Malaicu, Diana Sofia Murăruş, Florentina Neagu, Anca Nicolae, Ioan Paraschiv, Alexandra Petrasciuc, Anca Pitaru, Constantin Podu, Iulia Popa, Andrada Poplăcean, Călin Mihai Roajdă, Alexandra Roatiş, Mihaela Săndulescu, Alexandra Ioana Şerban, Maria Nicoleta Şoilică, Doriana Tăut, Andreea Tăuşan, Arina Ioana Trif, Alexandru Verzescu, Corina Vişinescu, Laurenţiu Vlad;

Margareta Tania Anastasof, Astrid Bogdan, Medea Dobrotă, Iunis Minculete, Ana Maria Telebuş, Petra Telebuş, Diana Toader.

Imperium Band: Dorin Pitariu (chitară), Călin Filip (bass), Lucian Fabro (percuţie), Ciprian Oancea (claviaturi);
Şi Faust (Câinele)

Corepetitor: Gheorghe Stoica
Coordonator proiect: Cristian Stanca
Coordonator spectacol: Gelu Potzolli
Asistent spectacol şi sufleur: Sanda Anastasof
Pregătire scenică Margaret: Rodica Lăpuşte
Şef producţie: Miki Laţcu
Responsabil proiect: Aura Gaidarji
Senior graphic designer: deAdMAR
Asistenţi producţie: Aurel Mihăilescu, Constantin Sâmbetanu
Regizori tehnici: Nicolae Văcariu, Claudiu Nechifor
Sunet: Bogdan Ropcean, Cătălin Scheau
Lumini: Mihai Părău, Ionuţ Nasture - Natea
Machiaj: Elena Vlad
Cabine: Elena Hârţan, Maria Mihăilescu, Victoria Voina, Dorina Rosalim, Elena Sterca
Recuzită: Eugenia Moldovan, Ana Dumitru
Maşinişti: Emil Predescu, Vasile Urban, Aurel Stroe, Vasile Gligorea, Alexandru Melnicenko, Ovidiu Trocaru, Ducu Lucian, Alexandru Ucă, Ovidiu Coca, Alex Dumitru, Virgil Banea
Pictură: Alin Gavrilă, Olimpia Predescu
Croitorie: Camelia Banu, Anghelina Gherman, Aurel Luca, Nicolae Şerb
Tâmplărie: Nicolae Munteanu, Nicolae Popa
Mecanică: Toma Banea, Nicolae Cosman, Ioan Sterca
Picturi relizate de elevii Liceului de Artă Sibiu: Bogdan Muntean, Mihai Căpăţână, Valentin Balint, Teodora Bălţat, Ştefana Pădureanu, Flavia Găiţan, Irina Popa, Mihail Stalianof, Daniel Claudiu Vasile, Marcel Rusu.

 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Pe 11 octombrie 2012 reîncepe Ora de educatie muzicala, un proiect original marca Radio România Cultural

A doua editie a proiectului Ora de educatie muzicala, initiat de Oltea Serban Pârâu si Cristian Marica, reîncepe joi, 11 octombrie 2012, de la ora 13, la Scoala generala 193 din sectorul 6, aflată în cartierul Drumul Taberei.

mai mult...
Debut de noua stagiune de jazz Radio România Cultural la teatrul ACT

Un nou parcurs stilistic de tip "jazzy" îsi marcheaza linia de start în locul unde Stagiunea de Jazz Radio România Cultural - Formatiile Radio a punctat deja doua editii în propria istorie.

mai mult...
Interviu cu tenorul Daniel Magdal

25 de ani de cariera internationala, zeci de colaborari cu prestigioase teatre lirice din Europa, minute în sir de aplauze.

mai mult...
Andrei Pippidi la Vorba de cultura

Ajunsa la al doilea volum, cartea Case si oameni din Bucuresti de Andrei Pippidi propune cititorului zeci de microistorii, de incursiuni în trecutul mai apropiat sau mai îndepartat.

mai mult...
Violoncelistul Stefan Cazacu, în semifinala concursului New Talent de la Bratislava

Violoncelistul Stefan Cazacu va concura vineri, 5 octombrie 2012, în semifinala concursului New Talent de la Bratislava.

mai mult...
FNT 2012: D'ale noastre - Caragiale via Caciuleanu în deschiderea editiei 22

În mai putin de o luna, 32 de spectacole grupate în 6 sectiuni vor fi prezentate pe 9 dintre scenele Capitalei.

mai mult...
STORYmania

STORYmania este singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata în FM.

mai mult...
Demonstratie de ceremonia ceaiului

Doamna Michiko Nojiri, maestra de ceai - Asociatia Urasenke Europa (Roma) si domnul Gabriel Soga Caciula, maestru de ceai - Asociatia Chado Urasenke Tankokai Romania vor sustine o demonstratie de ceremonia ceaiului la Sala Studio a Teatrului Odeon.

mai mult...
Architecture Week 2012

Institutul Cultural Roman din Praga, în colaborare cu Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, prezinta în cadrul Festivalului International de Arhitectura si Urbanism Architecture Week 2012 strategia de dezvoltare a Bucurestiului.

mai mult...
Bookcrossing la Academia Româna

O noua lansare Bookcrossing va avea loc la Biblioteca Academiei Române, care împlineste 145 de ani de la înfiintare.

mai mult...
Artmark prezinta licitaţia România Regala

Joi, 4 octombrie 2012, ora 19:30, are loc licitaţia România Regala la J. W. Marriott Grand Hotel, Calea 13 Septembrie nr. 90.

mai mult...
Making waves, un festival dedicat noului cinema românesc în New York

Romanian Film Initiative si Film Society of Lincoln Center anunta organizarea evenimentului anual Making Waves. Un festival dedicat noului cinema românesc în New York. Editia 2012 va avea loc între 29 noiembrie - 5 decembrie, la Film Society of Lincoln Center.

mai mult...
Prestigiosul Studio National de Arta Contemporana Le Fresnoy, in premiera in Romania la BIEFF 2012

Fidel misiunii sale educationale, Festivalul International de Film Experimental Bucuresti BIEFF inaugurareaza anul acesta parteneriatul cu unul dintre cele mai importante centre de creatie artistica din Europa.

mai mult...
Conferinta la ICR Viena: Lucian Blaga - Intelectual, poet, diplomat

Institutul Cultural Român Viena, Societatea Austro-Româna (AUSTROM) si editura vieneza Lit-Verlag dedica în seara de 11 octombrie 2012 o conferinta personalitatii complexe a lui Lucian Blaga.

mai mult...
Faust aniverseaza 100 de reprezentatii

Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu prezinta vineri, 5 octombrie 2012, ora 19:00, reprezentatia cu numarul o suta a spectacolului Faust în regia lui Silviu Purcarete.

mai mult...
Despre Carmen, Rigoletto si Spargatorul de nuci, în întâlnirile interactive cu publicul

Programul cultural Pentru ce mergem la Opera?, care s-a dovedit unul de mare succes în stagiunea trecuta a Operei Nationale Bucuresti, se reia si în stagiunea 2012-2013.

mai mult...
Cultura româna în prim plan la Munchen

Institutul Cultural Român de la Berlin ramâne în continuare fidel partenerilor sai din diaspora si sustine pentru a opta oara Zilele Culturii Române la Munchen, eveniment care are loc în perioada 5 octombrie - 2 decembrie 2012.

mai mult...
Marcel Iures la Festivalul international de film Comedy Cluj 2012

În afara celor peste 130 de proiectii din cadrul Festivalului International de Film Comedy Cluj 2012, publicul din Cluj Napoca se va putea delecta în perioada 12-21 octombrie si cu alte evenimente culturale de prim rang.

mai mult...
Conferinta de presa si colocvii de specialiate la închiderea proiectului european studiOpera

Între 12 si 14 octombrie 2012, Opera Nationala Bucuresti va gazdui evenimentele organizate cu prilejul închiderii proiectului european studiOpera: conferinta de presa - 12 octombrie (ora 11.00) si colocviile de specialitate dedicate proiectului - 12-14 octombrie.

mai mult...
Carmina Burana revine la Sala Radio

Vineri, 12 octombrie 2012 (ora 19), Carmina Burana - una dintre cele mai cunoscute partituri din toate timpurile - revine pe scena Salii Radio în concertul extraordinar de deschidere a stagiunii Orchestrei Nationale Radio.

mai mult...
24 Galeti, 7 Soareci, 18 Ani la Seara de film de la Institutul Cultural Român

Vineri, 5 octombrie 2012, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) va fi proiectat, în prezenta regizorului Marius Iacob, documentarul 24 Galeti, 7 Soareci, 18 Ani.

mai mult...
Decizie cu privire la participarea României ca invitat de onoare la Salon du Livre

Participarea României ca invitat de onoare la Salon du Livre (martie 2013, Paris) este o ocazie exceptionala de a etala, în mod convingator, valorile literaturii si artelor din tara noastra.

mai mult...
Baku International Humanitarian Forum

În zilele de 4 si 5 octombrie 2012 va avea loc în Azerbaidjan reuniunea internationala Baku International Humanitarian Forum.

mai mult...
Tuxedomoon, live in Bucharest, eveniment in premiera in Romania

Pionerii art-rock Tuxedomoon includ Bucurestiul in turneul lor european din aceasta toamna. Luni, 5 noiembrie 2012, in clubul The Silver Church din Bucuresti, legendara trupa americana va sustine un concert in premiera in Romania.

mai mult...
Dan Lungu, invitat la Festivalul de Proza Scurta de la Wroclaw

Sâmbata, 6 octombrie 2012, la ora 18.00, la Teatrul Wspolczesny din Wroclaw, Polonia, Dan Lungu va avea o întâlnire cu cititorii, în cadrul Festivalului de Proza Scurta Opoviadania.

mai mult...
Premiera în Turcia a filmului Dupa dealuri de Cristian Mungiu la Festivalul Filmekimi din Istanbul

Cea de-a XI-a editie a Festivalului Filmekimi de la Istanbul a debutat vineri, 28 septembrie 2012, cu o zi mai devreme decât era anuntat, în urma unui interes urias din partea publicului.

mai mult...
Donaţie de carte din partea Institutului Cultural Român de la Praga şi a Radio Timişoara la Universitatea Masaryk din Brno

La începutul noului an academic în Cehia, Institutul Cultural Român de la Praga şi Radio Timişoara au donat peste 600 de volume nou înfiinţatei Secţii de Românistica din cadrul Facultaţii de Litere şi Filosofie a Universitaţii Masaryk din Brno.

mai mult...
ICR Stockholm se pregateşte pentru Târgul de Carte de la Goteborg, ediţia 2013

În încheierea ediţiei din acest an a Târgului de Carte Bok&Bibliotek de la Goteborg, duminica, 30 septembrie 2012, a fost anunţat oficial statutul de invitat de onoare al României la ediţia din 2013.

mai mult...
Tenorul de talie internationala Daniel Magdal sarbatoreste pe scena Operei Nationale Bucuresti 25 de ani de cariera

Sâmbata, 6 octombrie 2012 (18.30), pe scena ONB va avea loc spectacolul Aida (Giuseppe Verdi), eveniment care va prilejui sarbatorirea a 25 de ani de cariera ai tenorului de talie internationala Daniel Magdal.

mai mult...
Joia linguritelor

Editura Humanitas si Vel Pitar va invita la prezentarea cartii de bucate a Silviei Jurcovan joi, 4 octombrie 2012, ora 19.00, la Joia linguritelor.

mai mult...
Luna octombrie aduce 28 de reprezentatii pe scena Teatrului National din Sibiu

Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu programeaza în luna octombrie douazeci si opt de reprezentatii ce vor avea loc în cinci spatii de joc diferite.

mai mult...
SoNoRo Festival on Tour la Istanbul

Pe 1 octombrie 2012 Institutul Cultural Român "Dimitrie Cantemir" din Istanbul împreuna cu Institutul Goethe Istanbul organizeaza în premiera SoNoRo Festival On Tour 2012 & Ensemble Raro.

mai mult...
Cinci filme românesti în festivalul de la Namur (Belgia)

Cinci filme românesti figureaza pe afisul celei de-a 27-a editii a Festivalului International de Film Francofon de la Namur, Belgia (FIFF, 28 septembrie - 5 octombrie 2012).

mai mult...
Drumul modei: dialog peste granite, capat de itinerariu

Pornit cu doi ani în urma într-un periplu prin Europa, proiectul Drumul modei: dialog peste granite se apropie de punctul terminus.

mai mult...
Proiectii rare la Les Films de Cannes a Bucarest: filme de arhiva selectionate la Cannes

Pe lânga premierele unor filme îndelung asteptate, aduse din selectia recenta a celui mai mare festival din lume, evenimentul Les Films de Cannes î Bucarest (19 - 25 octombrie) le propune iubitorilor de cinema sa (re)descopere pelicule românesti rareori scoase din arhive.

mai mult...
Filme românesti la Festivalul International de Film de la Haifa

Institutul Cultural Român din Tel Aviv anunta proiectia filmelor românesti Dupa dealuri (România/Franta/Belgia 2012, regia Cristian Mungiu) si Toata lumea din familia noastra (România/Olanda 2012, regia Radu Jude) la Festivalulul International de Film de la Haifa (20.09 - 8.10.2012).

mai mult...
Muzicieni japonezi în România

De 8 ani, în Japonia se organizeaza un concurs - Romania International Music Competition, la care se înscriu anual sute de muzicieni japonezi dornici de afirmare internationala.

mai mult...
Seara pariziana la Libraria Humanitas Kretzulescu

Editura Humanitas Fiction va invita marti, 2 octombrie 2012, ora 18.30, la Libraria Humanitas Kretzulescu (Calea Victorie nr. 45) sa petreceti o seara pariziana cu Dan C. Mihailescu, Iulia Gorzo, Radu Paraschivescu si Denisa Comanescu.

mai mult...
Gheorghe Ceausu la Vorba de cultura

Profesorul universitar doctor Gheorghe Ceausu, Doctor Honoris Causa al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio România Cultural, în perioada 1 - 5 octombrie 2012.

mai mult...
Proiectul Generation '89 în brosura de "bune practici" a programului "Europa pentru cetateni"

Proiectul pan-european Generation '89, initiat si coordonat de Institutul Cultural Român de la Praga si partenerii din EUNIC Cehia în perioada 2009-2010, a fost selectat ca reprezentativ pentru Programul European "Europa pentru cetateni".

mai mult...
Cele mai bune carti se culeg toamna asta la Cluj-Napoca

Asociatia Editorilor din România organizeaza în perioada 19-21 octombrie 2012 o noua editie itineranta a Salonului de Carte Bookfest.

mai mult...
Campania "Asculta 5 minute de muzica clasica" si un debut - surpriza la Iasi

Din 1 octombrie si pâna în 31 octombrie, 5 minute de muzica clasica pot fi ascultate din nou în spatii neconventionale: hipermarketuri, mall-uri, magazine de bricolaj, librarii, scoli, muzee, gratie unei campanii Radio România Muzical.

mai mult...
Cecilia Bartoli, album în premiera româneasca la Radio România Muzical

Unul dintre cele mai asteptate CD-uri ale anului 2012 este cel mai nou album al mezzosopranei Cecilia Bartoli.

mai mult...
Muzica clasica întâlneşte ştiinţa la Noaptea cercetatorilor

Vineri, 28 septembrie 2012, pe esplanada Bibliotecii Naţionale din Bucureşti va avea loc Noaptea cercetatorilor - eveniment de prestigiu al ştiinţei româneşti.

mai mult...
Dorina Lazar, Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor

Teatrul Odeon are bucuria sa anunţe ca doamna Dorina Lazar, director al teatrului, a fost recompensata cu una dintre cele mai importante distincţii acordate de catre Ministerul Culturii şi Comunicarii din Franţa.

mai mult...
Cinema experimental multipremiat din Austria la BIEFF 2012

Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti (BIEFF) 2012 prezinta publicului românesc câteva dintre scurtmetrajele austriece care s-au bucurat de cel mai mare succes de festival din ultimii ani.

mai mult...
ICR Istanbul celebreaza Ziua Europeana a Limbilor

Pe 29 septembrie 2012, între orele 12:00 - 18:00, institutele culturale si misiunile culturale din Istanbul, reprezentând 12 limbi, celebreaza împreuna Ziua Europeana a Limbilor.

mai mult...
Institutul Cultural Român promoveaza limba româna cu ocazia Zilei Europene a Limbilor

Institutul Cultural Român marcheaza si anul acesta Ziua Europeana a Limbilor printr-o serie de evenimente spectaculoase realizate în parteneriat cu institutele culturale straine membre ale retelei EUNIC - European Union National Institutes for Culture.

mai mult...
Porti deschise culturilor europene

Joi seara, 27 septembrie 2012, în capitala Spaniei, ICR Madrid îsi deschide portile, alaturi de alte 20 de institute si sedii de ambasade. Evenimentul are legatura cu Ziua oficiala a limbilor europene (26 septembrie) si este initiat si coordonat de ICR Madrid.

mai mult...
Ziua Limbilor Europene la Praga si Bratislava

Institutul Cultural Roman din Praga promoveaza limba si cultura romana in cadrul Zilei Europene a Limbilor, atat la Praga, cat si la Bratislava.

mai mult...
Târgul Gaudeamus Carte Scolara 2012, la final

Marti, 25 septembrie 2012, s-a încheiat Târgul Gaudeamus Carte Scolara, editia a X-a.

mai mult...
Carmen - Scene de dragoste, în premiera la Radio România Cultural

Teatrul National Radiofonic va invita luni, 1 octombrie 2012, de la ora 11.00, la clubul Ramada-Majestic din Bucuresti, unde va avea loc auditia cu public a spectacolului în premiera Carmen - Scene de dragoste.

mai mult...
S-a încheiat a doua confruntare Stradivarius vs Guarneri pe scenele din România

Devenit deja un brand, obtinând notorietate si admiratori de la un an la altul, Turneul Duelul viorilor, organizat de Radio România Cultural si Asociatia Culturala Accendo, a ajuns la finalul celei de-a doua editii.

mai mult...
Carmen, pentru prima oara în interpretarea artistilor Emanuela Pascu si Cristian Mogosan

Duminica, 30 septembrie 2012 (18:30), la Opera Nationala Bucuresti, publicul se va putea bucura de spectacolul eveniment Carmen, o poveste plina de pasiune, în ritmuri aprinse de corida si castaniete.

mai mult...
Aventurile lui Cepelica

Editura Humanitas si Libraria Humanitas Kretzulescu invita copiii însotiti de mamici, tatici sau bunici sâmbata, 29 septembrie 2012, de la ora 12:30, la lansarea volumului Aventurile lui Cepelica de Gianni Rodari.

mai mult...
Ziua Europeana a Limbilor sarbatorita si de România, pentru a treia oara, la Varsovia

ICR Varsovia ofera cursuri demonstrative de limba româna, ateliere pentru copii si amenajeaza un stand de prezentare a României.

mai mult...
Teatrul "Anton Pann" din Râmnicu Vâlcea, în turneu la Berlin

Teatrul "Anton Pann" din Râmnicu Vâlcea si-a deschis stagiunea 2012-2013 la Berlin.

mai mult...
Începe cea de-a VIII-a editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii 100, 1.000, 1.000.000 de povesti

Teatrul Ion Creanga din Bucuresti organizeaza, în perioada 29 septembrie - 6 octombrie 2012, cea de-a VIII-a editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii 100, 1.000, 1.000.000 de povesti, initiat de regretatul maestru Cornel Todea, directorul artistic al evenimentului.

mai mult...
Lansare de carte si sesiune de autografe - Între uitare si memorie de Micaela Ghitescu

Editura Humanitas va invita marti, 25 septembrie 2012, ora 18.30, Libraria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 45), la lansarea volumului Între uitare si memorie de Micaela Ghitescu, aparut în colectia Memorii/Jurnale.

mai mult...
Doua concerte extraordinare la Ateneul Român

Filarmonica "George Enescu" din Bucuresti organizeaza, în zilele de 4 si 5 octombrie 2012, de la ora 19.00, doua concerte extraordinare, cu ocazia împlinirii a 125 de ani de la nasterea dirijorului George Georgescu (12 septembrie 1887 - 1 septembrie 1964).

mai mult...
Institutul Cultural Român va deschide patru filiale în ţara

În efortul de a face activitatea Institutului Cultural Român cât mai accesibila celor interesaţi din întreaga ţara, conducerea Institutului Cultural Român a hotarât înfiinţarea unor noi filiale ICR.

mai mult...
Norman Manea, invitat de ICR la G�teborg şi Stockholm

Scriitorul Norman Manea se va afla în turneu în Suedia în perioada 27 septembrie - 2 octombrie 2012, la invitatia Institutului Cultural Român de la Stockholm.

mai mult...
Filarmonica "George Enescu" anunta deschiderea stagiunii

Filarmonica "George Enescu" anunta joi, 4 si vineri, 5 octombrie 2012, de la ora 19, deschiderea stagiunii 2012 - 2013 cu un concert extraordinar ce marcheaza împlinirea a 125 de ani de la nasterea marelui dirijor român George Georgescu.

mai mult...
Bal mascat organizat de Asociatia "Friends of Opera"

Asociatia "Friends of Opera" a fost infiintata de iubitori ai genului liric, convinsi ca prezentul Operei are nevoie de catalizarea tuturor eforturilor si energiilor pentru a asigura viitorul primei scene lirice a tarii.

mai mult...
Vlad Ivanov, alaturi de campania Generatia Tom Sawyer

Actorul Vlad Ivanov se alatura campaniei de promovare a filmului Tom Sawyer. Este vorba despre cea mai recenta si cea mai spectaculoasa ecranizare a romanului Aventurile lui Tom Sawyer de Mark Twain.

mai mult...
Înca trei zile pâna la debutul Ro-IFF 8

Au mai ramas trei zile păna la debutul celei de-a opta editii a Romania International Film Festival (Ro-IFF), festivalul de film cu buget mic si filme mari.

mai mult...
Festivalul International Aurel Stroe

Sâmbata, 29 septembrie si duminica, 30 septembrie 2012, vor avea loc la Centrul Cultural "Aurel Stroe" din Busteni, diverse evenimente în cadrul celei de-a IV-a editii a Festivalului International Aurel Stroe.

mai mult...
Horatiu Malaele, Premiul de Excelenta al Festivalul international de film Comedy Cluj 2012

Actorul Horatiu Malaele va fi distins în acest an cu Premiul de Excelenta al Festivalului Comedy Cluj. Evenimentul va avea loc miercuri, 17 octombrie 2012, ora 17, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca.

mai mult...
Va place Bach?

În martie 2012, violoncelistul Razvan Suma, unul dintre cei mai activi muzicieni romăni, a sustinut primul sau turneu national solo, îndeplinindu-si astfel un vis drag stabilit înca din timpul anilor de studiu.

mai mult...
Diaspora în Cercetarea Ştiinţifica şi Învaţamântul Superior din România

Conferinţa se va desfaşura pe durata a trei zile, iar deschiderea va avea loc marţi, 25 septembrie 2012, în cadrul unui eveniment de networking, la Universitatea Politehnica din Bucureşti.

mai mult...
Casatorie cu de-a sila de Moli�re

Luni, 24 septembrie 2012, la ora 11.00, la clubul Ramada-Majestic de pe Calea Victoriei din Bucuresti, Teatrul National Radiofonic deschide o noua stagiune de auditii cu public si va invita la premiera Casatorie cu de-a sila de Moli�re.

mai mult...
Mitul lui Don Juan într-un spectacol la Sala ArCuB

ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti anunta deschiderea noii stagiuni teatrale cu Dom Juan de Jean Baptiste Poquelin de Moli�re, în zilele de sâmbata, 29 septembrie si duminica, 30 septembrie, de la ora 19.00, la sala din strada Batistei.

mai mult...
Festivalul RadiRo începe pe 23 septembrie

Conferinta de presa prilejuita de deschiderea primei editii a Festivalului International al Orchestrelor Radio RadiRo a avut loc în data de 20 septembrie 2012, în foaierul Salii de concerte "Mihail Jora" a Radio România, în prezenta a numeroase personalitati ale vietii culturale si muzicale bucurestene.

mai mult...
Timpul prezent

L-am invitat la Timpul prezent pe artistul Dan Perjovschi, înainte de a pleca din nou la Berlin, Torino, New York.

mai mult...
S-a lansat site-ul www.headsome.ro

Headsome Communication este prima agentie de comunicare din Romania dedicata exclusiv proiectelor de promovare a lecturii.

mai mult...
Seara scurtmetrajelor premiate la NexT 2012

Seara de film de la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucuresti) propune joi, 27 septembrie 2012, de la ora 18.00, o retrospectiva cu toate filmele premiate la recenta editie a Festivalului International de Film NexT.

mai mult...
Regalitate şi tradiţie

Dedicata Regalitaţii, dar şi Tradiţiei, licitaţia nr. 93 a Casei Goldart propune amatorilor de arta o oferta pe cât de selecta, pe atât de atractiva.

mai mult...
Florin Zamfirescu la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura, difuzata la Radio România Cultural, va propune, în saptamâna 24 - 28 septembrie 2012, întâlnirea cu una din marile personalitati ale scenei si cinematografiei românesti: actorul Florin Zamfirescu.

mai mult...
Master-class pe teme de design de carte, sustinut la Bucuresti

Proiectul Cele mai frumoase carti din România, aflat anul acesta la prima editie, continuă cu master-class-ul pe teme de design de carte, sustinut la Bucuresti de Uta Schneider, una dintre cele mai cunoscute profesioniste ale momentului.

mai mult...
LinguaFest 2012

În perioada 24-26 septembrie 2012 se organizează o serie de activităti dedicate Zilei europene a limbilor, în cadrul evenimentului LinguaFEST - 2012.

mai mult...
După triumful de la Bucuresti, Duelul viorilor ajunge la Sibiu, Timisoara si Cluj-Napoca

Sala Radio a fost miercuri, 19 septembrie 2012, absolut neîncapatoare pentru cei peste de 1200 de iubitori ai muzicii ce au venit sa asculte si sa admire deopotriva doua viori de colectie, Stradivarius si Guarneri, dar si doi artisti de talie internationala care le mânuiesc cu maiestrie, Liviu Prunaru si Gabriel Croitoru.

mai mult...
Porti deschise culturilor europene. Ziua europeana a limbilor

Institutul Cultural Român de la Madrid, presedinte EUNIC Spania, initiaza si coordoneaza cel mai amplu eveniment cultural cu participarea a 20 de institute straine, ambasade, Comisia Europeana si Biroul Parlamentului European în Spania.

mai mult...
STORYmania la Radio România Cultural

STORYmania este singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata în FM.

mai mult...
O noua seara RadiRo la Libraria Humanitas Kretzulescu

Festivalul RadiRo si Libraria Humanitas Kretzulescu va invita vineri, 21 septembrie 2012, ora 19.00, pe terasa la o noua seara RadiRo cu auditii si fotografii de arhiva din Patrimoniul Cultural National.

mai mult...
În data de 28 septembrie, în Europa se sarbatoreste Noaptea cercetatorilor

Noaptea cercetatorilor este un proiect al Uniunii Europene care se desfasoara în tarile membre, în cea de-a patra zi de vineri a lunii septembrie.

mai mult...
Bucate încercate

Muzeul National al Taranului Român va invita vineri, 21 septembrie 2012, ora 14.00, la lansarea cartii Bucate încercate. Retete culese de Georgeta Rosu si ilustrate de Horia Bernea în 1996, care va avea loc la Clubul Taranului.

mai mult...
Teatrul National din Sibiu deschide stagiunea 2012 - 2013 cu cinci spectacole noi

Dupa un început de stagiune cu toate spectacolele vândute în avans, Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu continua noul sezon cu cinci spectacole noi.

mai mult...
Turneul Filarmonicii �George Enescu� în Germania

În perioada 22 - 25 septembrie 2012, doua dintre formatiile muzicale ale Filarmonicii �George Enescu�, Orchestra simfonica si Trio-ul Pro Arte se vor afla în turneu, în Germania.

mai mult...
Concert In Memoriam Mihaela Ursuleasa

Filarmonica "George Enescu" anunta joi, 20 septembrie 2012, un concert extraordinar înaintea turneului ce se va desfasura în perioada 22 - 25 septembrie 2012, în Germania.

mai mult...
Saptamânile Filmului Românesc la Strasbourg

Prima editie a Saptamânilor Filmului Românesc se va desfasura în perioada 19 septembrie - 9 octombrie 2012, la Cinematograful Odyss�e din Strasbourg, editie organizata într-un moment aniversar de catre Odyss�e si Asociatia Studentilor Români din Strasbourg (ADERS), cu sprijinul Institutului Cultural Român Bruxelles.

mai mult...
Expozitia Childhood. Remains and heritage la Institutul Cultural Român de la Paris

Expozitia Childhood. Remains and Heritage / Copilaria. Ramasite si patrimoniu organizata în cadrul proiectului european omonim, finantat prin programul Cultura 2007-2013, va fi prezentata, în cadrul unui itinerariu european sustinut de Institutul Cultural Român, la Paris.

mai mult...
Sala Radio îsi deschide portile pentru o stagiune care va provoaca la muzica de calitate

Repetitiile stau sa înceapa, la aviziere sunt deja afisate concertele programate, cu nume mari ale muzicii simfonice din tara si strainatate, artistii îsi iau instrumentele de lânga bagajul de vacanta si Sala Radio se pregateste sa îsi întâmpine publicul în noua stagiune a Orchestrelor si Corurilor Radio.

mai mult...
Cursuri de educatie financiara sustinute de bibliotecarii publici din România

Programul de educatie financiara BaniIQ, initiat de Visa Europe împreuna cu bancile membre din România, va ajunge în comunitati locale prin bibliotecile publice incluse în programul Biblionet, în România.

mai mult...
Absolventii proiectului european studiOpera va invita la o seara extraordinara de gala, pe scena Operei Nationale Bucuresti

O seara de gala pe care nu trebuie sa o pierdeti v-au pregatit angajatii Operei Nationale Bucuresti care au facut parte, în diferite ipostaze, din proiectul european studiOpera.

mai mult...
Fotografii de Paula Craioveanu la Institutul Cultural Român

În perioada 17-30 septembrie 2012, Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucuresti) gazduieste expozitia de fotografie Bucurestiul vechi în detalii, semnata de Paula Craioveanu.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!