Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.
Omul care a reinventat studiourile Disney vine la Bucureşti
Peter Schneider
Peter Schneider, unul dintre producătorii care au marcat istoria filmului de animaţie, ajunge în acest weekend la Bucureşti. O figură legendară din istoria studiourilor Disney, unde a condus cea mai importantă companie din grup, Walt Disney Feature Animation, în perioada 1985 – 1999 şi apoi întreg studioul, între 1999 şi 2001, acesta aduce în faţa publicului bucureştean la Sala ArCuB, sâmbătă, 20 noiembrie 2010, de la ora 15:00, mult discutatul documentar Waking Sleeping Beauty (2009), regizat de Don Hahn (Frumoasa şi bestia, Regele Leu, Toy Story), dedicat istoriei recente a Studiourilor, într-o proiecţie specială cu intrare liberă, prezentată de Anim'est şi Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti – ArCuB.
La jumătatea anilor '80, celebrele studiouri create de Walt Disney traversau o perioadă extrem de dificilă. Disensiunile dintre cele două generaţii de artişti care lucrau la acea vreme pentru Disney au generat o serie întreagă de eşecuri de Box Office şi aduceau cu ele previziuni sumbre şi fataliste privind viitorul filmului de animaţie.
Selecţionat în competiţiile prestigioaselor festivaluri de la Toronto şi Telluride, premiat la Hamptons şi câştigător al trofeului „Truly Moving Picture” la Heartland, Waking Sleeping Beauty este povestea adevărată a revenirii nemaivăzute a studiourilor Disney din pragul falimentului până la impresionanta serie de „hituri” care a cuprins, printre altele, titluri precum Mica sirenă, Frumoasa şi bestia, Aladdin sau Regele Leu, care au marcat o perioadă fără precedent în istoria Disney.
Regizorul Don Hahn şi producătorul Peter Schneider aduc pe ecran o poveste care nu a mai fost spusă, cu o dublă perspectivă: de realizatori de film, dar şi de eroi ai poveştii. Don Hahn era unul dintre „tinerii furioşi” ai acelor ani, în vreme ce Schneider a condus grupul de animatori şi s-a aflat în spatele revenirii studiourilor Disney, pe care avea să le şi conducă mai apoi. El s-a folosit de incomodele interviuri luate pentru film de renumitul jurnalist de film Patrick Pacheco, de secvenţe din filme, emisiuni de televiziune difuzate în perioada 1985-1995, dar, mai ales, de multe imagini home video, filmate în perioada respectivă pe coridoarele studiourilor, pe platou sau în birouri. Dinamic şi inedit, filmul oferă o perspectivă şocantă prin onestitate asupra disensiunilor dintre principalii acţionari, Michael Eisner, Jeffrey Katzenberg şi Roy Disney (nepotul lui Walt), dar şi asupra felului în care evoluau conflictele dintre animatori şi relaţia dintre conducere şi angajaţi: bătălii personale, depăşiri de costuri şi experimente eşuate. Din mijlocul acţiunii nu lipsesc nici animatorii care aveau să devină autori recunoscuţi după despărţirea de Disney, precum Don Bluth, John Lasseter sau Tim Burton.
Peter Schneider este o personalitate importantă în lumea teatrului şi a filmului american. A fost primul preşedinte al Walt Disney Feature Animation (Animaţie Lungmetraj) pentru Compania Walt Disney şi s-a aflat în spatele revenirii spectaculoase a departamentului şi a naşterii unora dintre cele mai bine primite filme de animaţie din istoria Disney, atât de către public, cât şi de critică. Printre acestea se numără: Frumoasa şi bestia / Beauty and the Beast (1991), primul film de animaţie nominalizat la Premiul Oscar pentru „Cel mai bun film”, dar şi Regele leu / Lion King (1994), care avea să devină, până în 2003, filmul de animaţie cu cele mai mari încasări.
Schneider se află, de asemenea, în spatele acordului care a fondat parteneriatul de succes dintre Pixar şi Disney, din care aveau să rezulte, peste ani de zile, lungmetraje de succes, precum Finding Nemo (2003), The Incredibiles (2004), Ratatouille (2007), Wall-E (2008), Up (2009), Toy Story 3 (2010).
În 2001, Peter Schneider a plecat de la Disney pentru a-şi fonda propria companie de producţie de teatru, alături de care a pus în scenă varianta music-hall a Regelui Leu, într-un spectacol câştigător al Premiului Tony şi extrem de apreciat pe Broadway. Este, de asemenea, un jucător de bridge de elită, primind din partea Federaţiei Mondiale de Bridge titlul de World Life Master.
La Bucureşti, Peter Schneider va fi prezent atât în calitate de producător de film, cât şi de regizor de teatru: Viaţa mea alături de bărbaţi… şi alte animale / My Life With Men... And Other Animals este un one-man show remarcabil al actriţei italiene Maria Cassi şi, totodată, unul dintre cele mai recente spectacole semnate de Schneider, având premiera în iunie 2010, la Spoletto. Spectacolul poate fi urmărit vineri, 19 noiembrie şi sâmbătă, 20 noiembrie 2010, începând cu ora 19:30, la Sala ArCuB.
După proiecţia de sâmbătă, 20 noiembrie 2010, Peter Schneider va fi prezent în sală pentru a răspunde întrebărilor spectatorilor.
Maria Cassi în My life with men… and other animals
de Maria Cassi şi Patrick Pacheco
Regia: Peter Schneider
Maria Cassi
ArCuB prezintă vineri, 19 noiembrie şi sâmbătă 20 noiembrie 2010, de la ora 19.30, la Sala ArCuB, one woman show-ul actriţei italiene Maria Cassi: Viaţa mea alături de bărbaţi… şi alte animale.
Spectacolul de teatru este rezultatul colaborării dintre regizorul Peter Schneider, Preşedinte al Studiourilor Disney timp de 17 ani şi o remarcabila echipă formată din: Maria Cassi, interpreta şi autoarea textului, scris împreună cu Patrick Pacheco (jurnalist şi biograf american multi-premiat, precum şi autor de piese de teatru şi scenarii de film), A.J. Weissbard (câştigător al premiul IFSArts pentru light design) şi scenografii Gianni Carluccio (absolvent al secţiunii de Scenografie a Academiei de Arte Frumoase din Brera) şi William Ivey Long (câştigătorul a 5 Premii Tony).
În acest spectacol semi-autobiografic, artista ne vorbeşte despre o nonconformistă care se străduieşte să trăiască după norme, revenind până la urmă la propriile ei reguli.
Cu o faţă expresivă, un talent înnăscut pentru mimă şi o voce emoţionantă, cartismatica actriţă îşi parcurge cu vervă seducătoarea călătorie, de la revoltă la libertate, până la eliberarea completă.
Viaţa mea alături de bărbaţi… şi alte animale este o piesă despre dragoste, sex, moarte şi…ulei de măsline, o comedie presărată cu cântece, jucată în italiană, engleză şi… română.
Maria Cassi
Eroina îşi dobândeşte cu greu înţelepciunea, prin întâlniri decisive şi amuzante cu mama ei, prietenii şi iubiţii care i-au marcat drumul în viaţă. Din această multilingvă poveste a maturizării se desprind întrebări general valabile pe care artista le reliefează cu ironie şi acurateţe. În stilul ei inimitabil, Maria Cassi subliniază cu graţie unul dintre darurile cele mai de preţ ale temperamentului italian: plăcerea simplă de a fi extraordinar de uman.
Spectacolul ajunge la Bucureşti după premiera sa de la Spoleto din iunie 2010 şi după seria de reprezentaţii de la New York şi Milano.
My Life With Men... And Other Animals
Un proiect: Change Performing Arts, Teatro del Sale, Red Shoes Productions
Producţie executivă: CRT Artificio
Regia: Peter Schneider
Text de: Maria Cassi şi Patrick Pacheco
Regia muzicală: James Edwards
Decor: Gianni Carluccio
Costume: William Ivey Long
Lumini: A.J. Weissbard
Video: Valeria Palermo
Fotografie de Ivano Trabalza
La pian: Marty Jabara
Biletele, în valoare de 15,90 lei, 26,50 lei şi 31,80 lei se găsesc la sediul ArCuB (str. Batişte, nr.14).
Câştigător al unui Premiu Tony, Peter Schneider a lucrat timp de 17 ani la Compania Walt Disney, timp în care a produs şi regizat peste 50 de filme de animaţie dintre care amintim: Frumoasa şi Bestia (câştigătorul unui premiu Golden Globe), Regele Leu (câştigătorul unui Premiu Tony), Mica Sirenă. Schneider a regizat mai multe producţii de teatru, musical şi operă printre care amintim: The Breakup Note Book, Marc Blitzstein, Regina, A revival of Grand Hotel, The Musical, precum şi alte proiecte la Teatrul WPA: Playwrights Horizon şi Circle Rep. Recent a regizat la Londra musicalul Sister Act (producător Whoopi Goldberg). Waking Sleeping Beauty, documentarul despre Animaţia Disney în perioada 1984 – 1994, pe care l-a făcut alături de Don Hahn, este cea mai recentă producţie a sa (2010).
Maria Cassi (actriţă)
Este fondatorul şi directorul artistic al Teatro del Sale din Florenţa, Italia şi al companiei care îi poartă numele. Actriţa şi-a început cariera în Bologna la Şcoala de Teatru Alessandra Galante Garrone, a urmat apoi cursurile lui Jacques Lecoq şi a continuat studiile cu clovnul Pierre Byland devenind una dintre figurile marcante ale teatrului italian şi european. A scris şi a jucat în numeroase producţii dintre care amintim The Beatles Songbook Concerto, B.B.B. de la Bertold Brecht la Beatles şi Crepapelle. Cariera ei a purtat-o prin toată lumea, din Malaezia până la Paris, unde ziarul Le Monde o prezintă ca pe o interpretă de un comic excesiv, o prezenţă burlescă care aminteşte de Charlie Chaplin, Jerry Lewis şi Jacques Tati... „un clovn fără nas roşu”. Presa italiană spune despre ea: „este mim dar vorbeşte, este actriţă dar cântă”.
Patrick Pacheco (dramaturg)
Patrick Pacheco este dramaturg, scenarist, comentator TV şi jurnalist de origine italiană, stabilit la New York. Ca scenarist de film a creat Waking Sleeping Beauty. Ca personalitate de televiziune este recunoscut pentru contribuţia adusă programului săptămânal de teatru Onstage şi pentru apariţiile din cadrul emisiunii „Theater Talk” de la televiziunea publică. Ca jurnalist de cultură a publicat numeroase articole în „The New York Times”, „The Los Angeles Times”, „Newsday”, „The Wall Street Journal” şi altele. A fost editorul revistei „Art & Antiques” şi a lansat „Show People”, o publicaţie de divertisment a concernului Forbes. Înca din anul 2005, Pacheco s-a remarcat ca scenarist şi dramaturg. Dintre creaţiile sale amintim renumitul musical de pe Broadway Chita Rivera: The Dancer's Life. Împreună cu actriţa Maria Cassi a scris textul spectacolului My Life with Men…and Other Animals, piesă care a avut premiera la festivalul de la Spoleto, în vara anului 2010.
Gianni Carluccio (scenograf decor)
S-a născut la Milano şi a absolvit secţiunea Scenografie a Academiei de Arte Frumoase din Brera. A colaborat cu Pier'Alli începându-şi cariera cu producţiile Sora Angelica de Puccini, Pescuitorii de perle de Bizet şi Duelul de Cehov. Spectacolele pentru care a creat decorul s-au jucat în renumite teatre: Piccolo Teatro (Milano), Teatro Massimo (Palermo), Carlo Felice (Genova), Accademia din S. Cecilia (Roma), Maggio Musicale Fiorentino (Florenţa). În 2005 a debutat în cinematografie cu realizarea decorului pentru filmul Viaggio segreto, în regia lui Roberto Andò. În 2006 a conceput decorul, costumele şi luminile pentru Trilogia Mozart: Nunta lui Figaro, Così fan tutte, Don Giovanni, în regia lui Danielle Abbado la Arena din Verona şi la ITeatri di Reggio Emilia. În 2007 a realizat decorul şi costumele pentru Trahinienele la Teatro Greco din Siracusa, în regia lui Walter Pagliaro. În 2008 a semnat decorul spectacolului Proprio come se nulla fosse avvenuto pentru prima ediţie a Festivalului de Teatru de la Napoli.
William Ivey Long (scenograf costume)
Născut în Carolina de Nord, William Ivey Long are rădăcini adânci în arta teatrului. Ambii lui părinţi, profesori de teatru, au contribuit încă din copilărie la apropierea fiului lor de artele spectacolului. A creat primul costum, la vârsta de 5 ani, pentru câinele lui. A conceput costumele pentru spectacolele: Chicago, Dreamgirls, Young Frankenstein, Grey Gardens (Premiul Tony), Sweet Charity, La Cage Aux Folles (Premiul Hewes), The Frogs, The Boy From Oz, Hairspray (Premiile: Tony, Drama Desk, Outer Critics Circle), The Producers (Premiile: Tony, Drama Desk, Outer Critics Circle), The Music Man, Swing (Premiul Hewes), Contact (Premiul Hewes), Cabaret, Steel Pier; Smokey Joe’s Café, A Christmas Carol, Guys And Dolls (Premiul Drama Desk), Crazy For You (Premiile: Tony, Outer Critics Circle), Six Degrees Of Separation; Assasins. W.I. Long a fost nominalizat de 11 ori la Premiul Tony şi l-a obţinut de 5 ori. De asemenea, a câştigat premiile The North Carolina Award for Fine Arts (2004), Chicago’s Legend of Fashion Award (2003).
A. J. Weissbard (designer lumini)
Americanul A.J. Weissbard a lucrat în multe teatre din lume ca designer de lumini. Colaborările sale includ nume importante: Robert Wilson, Peter Stein, Luca Ronconi, Daniele Abbado, Bernard Sobel, Peter Greenaway, William Kentridge, Fabrizio Plessi, Giorgio Armani, Gae Aulenti, Pierluigi Cerri, Richard Gluckman, Matteo Thun, Fabio Novembre şi David Cronenberg. A lucrat pentru diferite festivaluri, la Opera din Los Angeles, la Opera Garnier, la Teatrul Chatelet Paris, la Teatrul Real Madrid, la Teatrul Schaubuhne Berlin şi la Academia de Muzică din Brooklyn. Lucrările lui au putut fi remarcate la expoziţiile multimedia de la: Shanghai Art Museum, Royal Academy - Londra, Petit Palais -Paris, Vitra Design Museum, precum şi la Bienala din Venezia, Bienala din Valencia, Aichi World Expo 2005. De curând a câştigat premiul IFSArts pentru light design.
Cautare
Newsletter
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona
Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului
Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti
Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra
Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act
�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural
A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu
Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden
Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti
Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu
Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!
Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.
Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu
Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart
Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala
Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu
Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.
S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.
Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a
ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat
Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.
La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio
Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca
Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau
Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.
�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.
Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.
�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu
Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.