Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.
18 august 2009
O retrospectivă a Festivalului de Film Anonimul va fi prezentată, de astăzi până joi, la Noul Cinematograf al Ţăranului Român. Lungmetrajul "8", în regia lui Gus Van Sant, Wim Wenders, Gael García Bernal, Gaspar Noe, Jane Campion, Jan Kounen, Mira Nair şi Abderrahmane Sissako, va fi prezentat în această seară, de la ora 19.00, iar de la ora 21.00 va avea loc proiecţia lungmetrajului "Stella", în regia lui Sylvie Verheyde. De asemenea, mâine şi joi, de la ora 19.00, vor fi proiectate scurtmetrajele din competiţia festivalului, dar şi scurtmetraje româneşti prezentate în afara competiţiei.Tot mâine, de la ora 21.00, va fi prezentat lungmetrajul "O săptămână singuri acasă/ Una semana solos", de Celina Murga, în timp ce joi, de la ora 21.00, va fi proiectat "Muntele pleşuv/ Treeless mountain", de So-Yong Kim.
Oraşul ungar Pecs, care va fi Capitală culturală europeană în 2010, va fi sărbătorit la Arad, astăzi, în cadrul evenimentului intitulat "Zilele Aradului". Cu această ocazie vor fi organizate mai multe manifestări culturale şi de divertisment. "Zilele Aradului" se vor desfăşura până duminică, iar autorităţile locale au decis ca astăzi să fie organizate manifestări dedicate oraşului Pecs, la care vor participa artişti şi autorităţi din Ungaria. Astfel, de la ora 16.00, primarul maghiar Páva Zsolt va susţine un discurs la Sala Clio, unde va fi organizată o expoziţie de arte plastice a tinerilor din Pécs. În cadrul sărbătorii, vor urma un concert de cameră al Orchestrei de Coarde din Pécs, iar la Teatru Vechi se va juca spectacolul "Strigă pentru iubire!", al Studioului "Szivárvány". În cursul serii, la Teatrul de Cameră Arad va avea loc avanpremiera spectacolului "Matei Vişniec: Caii la fereastră", coproducţie a Teatrului de Cameră "Aradi Kamaraszínház" şi a Teatrului "Harmadik" din Pécs.
The Crystal Method, pionierii americani ai muzicii electronice, au pregătit un DJ set pentru Tuborg Green Fest. Formaţia va concerta la festivalul care va avea loc între 4 şi 6 septembrie, în parcul Izvor din Capitală, alături de trupe ca Guano Apes, Chicane, Herbaliser şi Zdob şi Zdub. Fondată de Ken Jordan şi Scott Kirkland în Las Vegas, în anii '90, The Crystal Method este una dintre cele mai apreciate trupe de muzică electronică din SUA. Duo-ul american a debutat în anul 1997, cu albumul "Vegas", un clasic al genului şi unul dintre cele mai bine vândute materiale de muzică electronică din lume.
Organizatorii Festivalului Internaţional de Film de la Toronto au anunţat alte şapte premiere mondiale. Printre acestea se numără "Love and Other Impossible Pursuits", de Don Roose, "Mother and Child", de Rodrigo Garcia, şi trei premiere internaţionale, printre care "Baaria", de Giuseppe Tornatore. Cea de-a 34-a ediţie a manifestării de la Toronto se va desfășura în perioada 10 – 19 septembrie. Lungmetrajele "Agora", de Alejandro Amenabar, "Coco Chanel & Igor Stravinsky", de Jan Kounen, "The Men Who Stare At Goats", de Grant Heslov, "A Single Man", de Tom Ford, "The Traveller", de Ahmed Maher, şi "Youth In Revolt", de Miguel Arteta, vor avea, la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto, premierele nord-americane. De asemenea, cel mai recent film al fraţilor Joel şi Ethan Coen, "A Serious Man", şi pelicula "Whip It", în regia lui Drew Barrymore, fac parte dintre premierele mondiale prezentate la cea de-a 34-a ediţie a festivalului.
Omul de Neanderthal avea, ca şi omul modern, o genă care făcea ca anumite persoane să nu agreeze fenil-tio-carbamida. Este vorba despre un compus chimic cu gust amar prezent, de exemplu, în varza de Bruxelles. Potrivit unui studiu realizat de o echipă de specialişti spanioli, de la Consiliul superior de cercetări ştiinţifice, percepţia gustului amar exista încă de dinainte de momentul separării omului de Neanderthal de strămoşul omului modern. Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au realizat o secvenţiere a unei gene extrase din fosila unui om de Neanderthal, care a trăit în urmă cu 48.000 de ani, în zona care astăzi se numeşte El Sidron, în nordul Spaniei. Fenil-tio-carbamida este un compus chimic prezent în anumite vegetale, precum varza de Bruxelles, broccoli sau anumite fructe, dar şi în multe plante toxice.
Festivalul naţional de teatru tânăr Ideo Ideis, organizat la casa de cultură din municipiul Alexandria până la sfârşitul săptămânii, s-a deschis duminică seara cu o premieră a Teatrului LUNI de la Green Hours - 'Undo 90. Maşina timpului'. Un spectacol-surpriză va fi prezentat vineri, înainte de gala de decernare a premiilor, de actori de la Asociaţia culturală T.E.T.A., principalul organizator al Ideo Ideis, regia acestei producţii aparţinând lui Michael Devine din Canada. În afara concursului mai au loc ateliere de teatru, întâlniri cu actori şi regizori consacraţi, vizionări ale unor filme celebre de cinematecă.
'Faust', în regia lui Silviu Purcărete, este primul spectacol de teatru din cadrul celui mai important festival de arte ale spectacolului, Festivalul Internaţional de la Edinburgh 2009. Piesa de teatru a fost declarată "Sold out!", cu două săptămâni înainte de prima reprezentaţie. Producţia Teatrului Naţional 'Radu Stanca' din Sibiu va fi pusă în scenă începând de astăzi, în fiecare seară până pe 22 august, la Lowland Hall, Royal Highland Centre şi Ingliston în Scoţia, începând cu orele 19.30. Piesa de teatru este însoţită la Edinburgh şi de expoziţia fotografică a Mihaelei Marin, care cuprinde imagini din timpul repetiţiilor.
Cântăreaţa americană Macy Gray va susţine un concert pe 8 septembrie, la Bucureşti, în Fratelli Studios, fiind pentru a doua oară când urcă pe o scenă bucureşteană, după ce în 2007 a concertat la Festivalul CokeLive. Biletele pentru concertul din septembrie au fost deja puse în vânzare şi sunt disponibile la preţul de 119 lei. În ziua spectacolului, biletele vor costa 140 lei, iar biletele VIP vor costa 159 lei. Accesul la concert va fi permis începând cu ora 21,30. Sound-ul artistei alternează de la R&B la soul, într-o notă extrem de personală. Albumul său de debut, 'On How Life Is', a fost vândut în mai mult de 7 milioane de exemplare în întreaga lume. În 1999, a câştigat premiul Grammy Best Female Pop Vocal pentru hitul "I try", de pe acest album, care a fost nominalizat ca Hitul Anului.
Cea de a VII-a ediţie a festivalului STUFSTOCK va avea loc la Vama Veche, în zilele de 4 şi 5 septembrie, şi va fi deschis de un concert extraordinar susţinut de Ovidiu Lipan Ţăndărică, împreună cu Stelu Enache şi Fanfara 10 prăjini. Organizatorii au decis ca scena principală să fie din nou pe plajă, revenind astfel la farmecul vechilor ediţii, iar intrarea va fi liberă. STUFSTOCK 7 va aduce pe cele două scene amenajate cele mai bune trupe româneşti de muzică rock ale momentului, care au susţinut concerte extraordinare şi în ediţiile anterioare ale festivalului. Pe scena secundară, plasată la Goblins & Gulag, vor concerta trupe tinere care nu au mai apărut până acum la STUFSTOCK, dar şi trupe care au mai cântat la ediţiile anterioare pe scena de tinere talente.
Zilele filmului irlandez sunt programate să aibă loc la Bucureşti, între 16 şi 18 septembrie, la Institutul Cultural Român. Potrivit unui comunicat, programul evenimentului include două lungmetraje - 'Kings' de Tom Collins şi 'Cré na Cille' de Robert Quinn -, documentarul 'Cinegael Paradiso' de Robert Quinn şi un grupaj de scurtmetraje. Proiecţiile vor avea loc la sediul ICR, începând cu ora 18,30.
Deschiderea Zilelor Aradului, eveniment ce se desfăşoară până pe 23 august, a avut loc ieri pe platoul din faţa Palatului Administrativ. Ziua de astăzi va fi dedicată oraşului Pecs, din Ungaria, oraş înfrăţit cu Aradul. La ora 16, la Sala CLIO, primarul oraşului Pecs, va deschide expoziţia Studioului Independent de Arte Plastice al Centrului de Tineret din Pecs, urmat de un concert de Cameră al Orchestrei de Coarde al oraşului. La ora 17,00, la Teatrul Vechi, are loc spectacolul 'Strigă pentru iubire!' - music-hall în două părţi, variantă de cameră despre viaţa Sfintei Tereza din Calcutta, spectacol realizat de Studioul 'Szivarvany' din Pecs, iar la ora 20,30, Teatrul de cameră va prezenta în avanpremieră, în incinta Teatrului de Marionete, piesa 'Caii la fereastră' de Matei Vişniec, o coproducţie a Teatrului de Cameră 'Aradi Kamaraszinhaz' cu Teatrul 'Harmadik' din Pecs. Oraşul a fost desemnat Capitală Culturală Europeană în anul 2010.
Tuborg Green Fest, care se va desfăşura în perioada 4 - 6 septembrie, în Parcul Izvor din Capitală, adună peste 60 de artişti şi numără 30 de ore de muzică, potrivit organizatorilor. Pe line-up-ul final al festivalului se află o serie de artişti celebri precum Chicane, Guano Apes, Ştefan Bănică jr., Zdob şi Zdub, The Herbaliser, The Crystal Method, Şuie Paparude, AB4, Viţa de Vie, Sensor, Mandinga, Publika şi Silent Disco, ce vor aduce alături de alţi cântăreţi 30 de ore de show-uri electrizante. Accesul publicului la toate spectacolele este gratuit.
Earnest Valentino, singurul recunoscut drept sosia oficială a megastarului Michael Jackson, va susţine, pe 20 septembrie, la Constanţa, un spectacol menit să-i aducă un ultim omagiu celui supranumit "Regele muzicii pop". Venirea lui Earnest Valentino în România reprezintă o premieră pentru artistul care şi-a închinat o viaţă întreagă adorării lui Michael Jackson. Din motive de securitate, la rugămintea artistului, organizatorii evenimentului vor face publică locaţia unde se va desfăşura spectacolul cu 2 săptămâni înainte de eveniment.
Cea de a doua ediţie a Galei Internaţionale de Balet "Stars of the 21st Century" se va desfăşura pe 7 noiembrie, la Sala Palatului din Capitală, potrivit organizatorilor. După succesul primei ediţii, care a avut loc pe 21 februarie, publicul se va putea bucura din nou, pe 7 noiembrie, de un alt spectacol de balet în care se vor întrece în eleganţă, virtuozitate şi talent 12 dintre stele baletului mondial, artişti reprezentanţi ai unora dintre cele mai importante companii de balet din lume. Organizatorii au declarat că detalii despre programul spectacolului şi artiştii care vor evolua în cadrul Galei Internaţionale de Balet "Stars of the 21st Century" Bucureşti - ediţia a II-a vor fi anunţate începând cu luna septembrie.
O expoziţie de fotografie 3D cu obiecte din patrimoniul românesc, realizată de arhitectul Matei Filip, va fi prezentată, pe 8 septembrie, la Institutul Cultural Român din Capitală. Expoziţia este organizată de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Muzeului Naţional de Istorie a României şi al Muzeului Căilor Ferate Române, şi prezintă în premieră imagini şi scurtmetraje stereoscopice realizate în Bucureşti. Printre obiectele fotografiate tridimensional se numără mitra arhiepiscopală, coiful princiar traco-getic de la Coţofeneşti, coroana Reginei Maria, Columna lui Traian, precum şi alte piese de patrimoniu, expuse la Muzeul Naţional de Istorie a României. Fotografia stereoscopică creează efectul de spaţiu 3D prin suprapunerea a doua imagini pe acelaşi suport (fotografie, hârtie, ecran), urmată de vizionarea lor cu ajutorul unor ochelari speciali. Acest procedeu este asemănător celui folosit pentru vizionarea filmelor 3D în cinematografe.
Expoziţia va fi deschisă publicului între orele 12.30 şi 22.
Filme de Titus Muntean, Cornel Mihalache şi Alexandru Solomon vor fi prezentate într-o secţiune specială a Festivalului "Les états généraux du film documentaire", care se desfăşoară, între 16 şi 22 august, la Lussas (Franţa).
În timpul festivalului vor fi prezentate aproximativ 180 de filme, producţiile româneşti făcând parte din secţiunea Hors de doc, care are ca scop prezentarea istoriei filmului documentar şi etnografic în România.
În paralel, secţiunea Route du doc va prezenta treizeci de filme ale unor cineaşti polonezi, precum Andrzej Munk şi Wojciech Wisniewski, ambii absolvenţi ai celebrei şcoli din Lotz.
Compania de muzică şi dans The Georgian Legends va prezenta spectacolul "Samaia - The Georgian Legends" în turneu în România, în perioada 5 - 18 noiembrie. Compania va susţine spectacole în oraşele Constanţa, Brăila, Galaţi, Iaşi , Suceava ,Cluj Napoca, Timişoara, Alba Iulia, Braşov, Ploieşti, Craiova. Show-ul din Capitală va avea loc pe 18 noiembrie, la Sala Palatului. "Samaia - The Georgian Legend" este cea de-a treia producţie a companiei şi reprezintă colaborarea între modernismul industriei de spectacol americane şi franceze şi talentaţii artişti georgieni.
Peste 120 de muzicieni s-au încris la Festivalul Internaţional de Chitară Transilvania, care are loc de ieri până sâmbătă, la Cluj-Napoca. În cadrul manifestării urmează să susţină concerte Duo Melis, Gerhard Reichenbach, Duo Iordache şi Harold Gretton. Astăzi, la Casa Municipală de Cultură, vor avea loc concerte de muzică de cameră, iar la Biserica Reformată Gerhard Reichenbach va susţine un recital. Mâine, pe lângă concurs, la Casa Municipală de Cultură, Duo Mihaela şi Ana-Maria Iordache, laureatele celei de-a şasea ediţii a festivalului, vor susţine un recital, urmat de concertul extraordinar susţinut de Harold Gretton (Austria). Duo Melis (Grecia, Spania) va concerta joi, iar festivalul se va încheia sâmbătă cu gala premiilor şi cu un concert susţinut de Duo Giampaolo Bandini şi Cesare Chiacchiaretta din Italia. Intrarea este liberă la toate concertele.
Concertul pe care trupa americană ZZ Top îl va susţine la Bucureşti, pe 20 octombrie, va avea loc la Sala Polivalentă. Biletele pentru concert au fost puse în vânzare ieri şi au preţuri de 100 lei, în perioada 17 - 26 august, 120 lei, după data de 26 august, şi 130 lei, la intrare. Trupa va concerta şi în Cehia, Germania, Danemarca, Norvegia, Suedia, Marea Britanie şi Belgia. Legendarii muzicieni promit un show de excepţie în Bucureşti, în binecunoscutul lor stil texan: nu vor lipsi pălăriile de cowboy, riff-urile de chitară şi hiturile care i-au consacrat.
Formaţia pop-rock scoţiană Simple Minds va susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti, pe 20 noiembrie. Una dintre cele mai îndrăgite trupe ale anilor '80 şi '90, Simple Minds va ajunge în România în cadrul turneului de promovare a noului ei album, "Graffiti Soul", lansat în 2009. "Graffiti Soul" este cel de-al 15-lea album de studio al trupei Simple Minds. Biletele pentru concertul din Bucureşti al trupei Simple Minds s-au pus în vânzare ieri şi se pot achiziţiona din reţeaua magazinelor de specialitate. Acestea au preţuri de 250 lei, 180 lei, 120 lei şi 90 lei, în funcţie de poziţia locului din sală.
Cautare
Newsletter
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona
Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului
Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti
Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra
Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act
�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural
A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu
Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden
Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti
Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu
Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!
Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.
Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu
Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart
Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala
Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu
Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.
S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.
Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a
ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat
Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.
La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio
Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca
Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau
Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.
�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.
Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.
�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu
Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.