LiveRadio Romania Cultural
LiveTeatru radiofonic
09.00 - 10.00 Emisiuni pentru copii • Fărămiţă de poveste; Sesam deschide-te; Concurs! Ştii răspunsul ? Măi, să fie! Chiar aşa? Realizator Daniel Horhocea.
LiveRadio Romania Cultural
LiveTeatru radiofonic
Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.
21 august 2009
Spectacole ale unor teatre din Capitală, precum "Ion Creangă" şi Nottara, se numără printre evenimentele ce vor avea loc la "Bucureşti - Cartier de vară", astăzi, mâine şi duminică. Piesa "Un desen, o floare, mare sărbătoare", prezentată de Teatrul "Ion Creangă", va fi jucată, astăzi în parcul Bazilescu, mâine, în parcul Sebastian, şi duminică, în parcul Titanii.
Compania Pur Anima vine cu "Bucureşti - mahala de suflet", un spectacol cu muzică, poezie şi teatru de păpuşi. Compania de teatru Dell' Arte prezintă "Bloop", un spectacol de teatru pentru copii. Studenţii de la U.N.A.T.C. vor juca "D'ale carnavalului" iar trupa "Muşchetarii" pune în scenă povestea "Pupăza din tei" de Ion Creangă. "Zvonuri, bârfe, flecăreli", un spectacol de teatru realizat după texte de I.L.Caragiale şi Tudor Muşatescu, va fi prezentat mâine dimineaţă, în parcul Bazilescu, şi duminică seară, în parcul Titanii. Programul de seară începe astăzi, de la ora 20 cu un eveniment special - concertul din parcul Sebastian, susţinut de A.G. Weinberger.
Patru care alegorice, împodobite cu aranjamente florale aduse de la Debrecen, vor defila, astăzi, prin centrul municipiului Oradea, în cadrul celei de-a cincea ediţii a Carnavalului Florilor. Evenimentul, aflat la a 5 a ediţie va debuta cu workshopuri şi conferinţe iar manifestările propriu-zise vor începe în a doua parte a zilei şi se vor încheia cu două concerte susţinute de trupele Danger şi Bere Gratis. În paralel, în Şanţul Cetăţii va avea loc un spectacol al Teatrului Muzical "Mandala" din Ungaria.
Festivalul Internaţional de Chitară Clasică va începe, duminică, la Târgu Mureş. În program sunt incluse cursuri de măiestrie şi concerte susţinute de artişti din Argentina, Australia, Ungaria sau Franţa. Festivalul va debuta duminică la prânz iar seara va avea loc un concert susţinut de Harold Gretton - Australia. Pe parcursul săptămânii viitoare, cursurile de măiestrie vor avea loc între orele 9.30 şi 18.30, iar de la ora 19 sunt programate concerte.
Astfel, luni, va avea loc concertul Duo Bandini, cu muzică argentiniană, marţi este programat concertul lui Csaki Andras, din Ungaria, iar miercuri - cel al lui Gabriel Bianco, din Franţa. Joia viitoare, publicul va putea asista la un concert de jazz susţinut de Duo Botos şi Pusztai Antal (Austria), iar vineri, 28 august, vor evolua solişti din mai multe ţări - Beke Istvan Ferenc (România), Podhorszky Gabor şi Pavlovits David (Ungaria), Dimitris Dekavallas (Grecia), alături de Filarmonica din Târgu Mureş, dirijată de Mihaela Goje.
Scriitorul Alain de Botton, autor al unor volume precum "Eseuri de îndrăgostit" sau "Despre farmecul lucrurilor plictisitoare", va sta o săptămână în aeroportul Heathrow din Londra, unul dintre cele mai aglomerate din lume, unde va scrie despre călători şi despre viaţa proprie a acestui loc. Potrivit ediţiei electronice a ziarului New York Times, în cadrul "rezidenţei" sale în aeroportul londonez, Alain de Botton va intervieva atât călători obişnuiţi cât şi personalul care lucrează la Heathrow. O parte din aceste materiale vor fi incluse în cel mai recent roman al scriitorului, "A week at the airport: A Heathrow diary", care va apărea pe piaţă în luna septembrie. Iniţiativa face parte din campania "Making every journey better", lansată la finalul lunii iunie.
Actriţa Ilinca Tomoroveanu, cea care din 2005 este şi director adjunct artistic al Teatrului Naţional din Bucureşti împlineşte, astăzi, 68 de ani. Născută pe 21 august 1941, Ilinca Tomoroveanu, nepoata poetului Octavian Goga, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, promoţia 1964, la clasa profesorului Costache Antoniu, asistent Ion Cojar.Dacă în teatru a debutat în anul 1964, la TNB, cu rolul Cristinei din 'Moartea unui artist', în cinematografie debutează în 1960, în filmul 'Mândrie'.
În prezent, joacă pe scena aceluiaşi teatru. În stagiunea 2009 - 2010 a Naţionalului bucureştean, Ilinca Tomoroveanu poate fi văzută în spectacolul 'Jocul ielelor', în regia lui Claudiu Goga.
Muzeul Naţional de Istorie a României găzduieşte până pe 30 septembrie, prima expoziţie de motociclete de epocă şi clasice din Bucureşti. Tematica expoziţiei o reprezintă vehiculele pe două roţi aflate în circulaţie pe străzile din România până în 1980. Vor fi prezentate publicului primele modele de motociclete de serie, civile şi de război, din perioada antebelică, interbelică şi contemporană.Iubitorii de motoare pe două roţi vor putea admira mărci cunoscute produse în fostele ţări socialiste - URSS şi RD Germană, dar şi în România.
Gala Tânărului Actor - HOP, eveniment de tradiţie al UNITER va avea loc în acest an în perioada 3 - 5 septembrie, la Casa de Cultură a municipiului Mangalia. Anul acesta, la preselecţia pentru Gala Tânărului Actor s-au înscris un număr de 54 de concurenţi la secţiunea individual şi un număr de 15 spectacole la secţiunea grup (mai mult de 100 de persoane participante). Ca şi în ediţia precedentă, tema competiţiei o constituie conceptul de 'alteritate'. Premiile Galei sunt: Premiul 'Ştefan Iordache' pentru cel mai bun actor, Premiul pentru cea mai bună actriţă - la secţiunea individual, premiul pentru cel mai bun spectacol - la secţiunea grup, premiul 'Sică Alexandrescu' (premiu special al juriului) şi Premiul 'Maria Filotti', acordat de Prinţul Şerban Cantacuzino.
Teatrul pentru Copii 'Ion Creangă' din Capitală este alături de micii săi spectatori, în fiecare week-end din perioada 7 august - 6 septembrie, de la ora 10, în diferite parcuri din Bucureşti, pentru a sărbători împreună, prin teatru, copilăria poveştile şi jocul. Acest sfârşit de săptămână le va prilejui celor mici ocazia de a se întâlni cu personajele lor favorite din spectacolele teatrului condus de regizorul Cornel Todea, cu zâne şi spiriduşi, cu Harap Alb, Albă ca Zăpada şi cu mulţi alţii, într-un spectacol interactiv şi dinamic: 'Un cântec, o floare, mare sărbătoare'. Prin acest spectacol, Teatrul 'Ion Creangă' ia parte la 'Cartier de Vară', eveniment care aduce, astăzi, mâine şi duminică, în trei parcuri din Capitală - Bazilescu, Titanii şi Sebastian, muzica şi teatrul.
Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Folcloric 'Szent Istvan' (Sfântul Ştefan), festival internaţional de folclor autentic al grupărilor etnice şi al culturilor regionale europene are loc pana pe -24 august în câteva localităţi din judeţul Cluj şi Sălaj: Vlaha, Huedin, Chidea, Jebucu, Sâncraiu. La festival participa 13 ansambluri artistice din şase ţări, Italia, Croaţia, Serbia, Slovacia, Ungaria şi Romania, la care se vor ataşa formaţii şi grupuri tradiţionale locale.Gala festivă de închidere va avea loc duminică, de la ora 18,00 în localitatea Sâncraiu.
Cele mai apreciate filme, selectate şi premiate în cadrul ediţiei 2009 a Festivalului Internaţional de Scurt şi Mediu Metraj NexT, vor rula, în perioada 31 august - 2 septembrie, pe scena Golden Stufstock de la Vama Veche. În fiecare dintre cele trei zile, sub genericul 'NexT on Stufstock', vor fi prezenţi la Vamă reprezentanţi ai filmelor din program, regizori, actori, membri ai echipelor de producţie. Prezentarea scurtmetrajelor va fi urmată de o discuţie cu publicul, moderată de un critic de film.Cea de a VII-a ediţie a festivalului 'Stufstock' va avea loc la Vama Veche, în zilele de 3, 4 şi 5 septembrie.
Ediţia cu numărul cinci a Carnavalului Florilor are loc astăzi la Oradea. Carnavalul face parte din evenimentul 'Fereastră deschisă spre Europa', organizat de Primărie şi Consiliul Judeţean, în colaborare cu euroregiunea Bihor-Hajdu Bihar. Carnavalul florilor Oradea - Debreţin începe pe Bulevardul Dacia, parcurgând apoi tot oraşul, într-un alai însoţitor cu majorete, muzică si formaţii de dans. Orădenii sunt aşteptaţi, ca în fiecare an, să facă fotografii.
Ieri s-a deschis cea de-a XI-a ediţie a Târgului Naţional al Meşterilor Populari, la Mamaia.
Tradiţionalul eveniment, organizat de Muzeul de Artă Populară prezintă creaţiile meşterilor populari din Bucovina, Transilvania, Maramureş, Banat, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, ale olarilor din cele mai importante centre de ceramică ale ţării - Horezu, Vlădeşti, Marginea, Baia-Mare, Corund. Târgul Naţional al Meşterilor Populari va fi deschis până pe 25 august.
Teatrul de Comedie din Bucureşti scoate teatrul în parcuri, aducându-le bucureştenilor, în lunile august şi septembrie, o serie de spectacole. La Teatrul de Vară Herăstrău, teatrul bucureştean va aduce spectacolele 'Comic Magic Show', semnat de Andrei Teaşcă, astăzi de la ora 20 precum şi 'Poker', regia Alexandru Tocilescu, duminică, de la ora 20,00. Reprezentațiile au loc în cadrul Festivalului 'Bucureşti-Cartier de vară.
Institutul de Cercetări Eco-Muzeale din Tulcea organizează,astăzi, Ziua Porţilor Deschise la cetatea romano-bizantină Noviodunum din oraşul Isaccea. Evenimentul are drept obiectiv promovarea descoperirilor arheologice din acest an și se află la cea de-a V-a ediție. Construită pe o veche aşezare getică, cetatea romană şi bizantină Noviodunum avea rol militar, strategic şi economic, dezvoltarea acestei aşezări ducând la acordarea statutului de 'municipium' la finele secolului al II-lea d. Hr. Noviodunum a fost sediul unor detaşamente din legiunile cantonate în Dobrogea şi principala staţie a flotei romane, Classis Flavia Moesica, ce controla cursul inferior al Dunării şi malurile de nord şi de vest ale Mării Negre.
Teatrul de vară 'Soveja' găzduiește începând de ieri, cea de-a XXXIX - a ediţie a Festivalului naţional de muzică uşoară Mamaia, evenimentul muzical de tradiţie. Festivalul se desfășoară anul acesta sub semnul aniversării a 2050 de ani de la sosirea marelui poet al antichităţii, Ovidius, la Tomis. Ediţia cuprinde cele două secţiuni consacrate- interpretare şi creaţie-, fiecare seară de concurs fiind dublată de recitaluri susţinute de interpreţi români şi italieni, precum şi de şcoala braziliană de samba Vai - Vai. Organizatorii Festivalului 'Mamaia' 2009 vor acorda premii în echivalentul a 1.500 euro - pentru locul I, 1. 000 euro - locul II şi 500 euro - locul III. Trofeul 'Mamaia' 2009, un autoturism, va fi decernat de Consiliul Judeţean Constanţa unuia dintre câştigătorii celor două secţiuni. Va fi acordat, de asemenea oferit Premiul in memoriam 'Teo Peter', în valoare de 1500 de euro.
Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii "KINOdiseea" se va desfăşura, de mâine până pe 27 septembrie, la Muzeul Ţăranului Român şi la Cinema Gloria din Bucureşti. Evenimentul cuprinde, în premieră naţională, 12 lungmetraje pentru copii - de ficţiune, documentare şi de animaţie - selecţionate şi premiate la festivaluri internaţionale, dar şi producţii româneşti clasice, cărora le va fi rezervată o zi specială - Ziua filmului românesc. Acest eveniment cinematografic, dedicat celor mai tineri spectatori (6 - 12 ani), îşi propune să revitalizeze filmul autohton pentru copii şi să ofere o experienţă cinematografică alternativă la producţiile hollywoodiene de serie, arată organizatorii. Festivalul include şi o serie de ateliere interactive (regie, actorie şi efecte speciale), un concert de deschidere, un bal mascat şi spectacole de teatru.
Tuborg Green Fest, care se va desfăşura in perioada 4 - 6 septembrie, in Parcul Izvor din Capitală, adună peste 60 de artişti şi numără 30 de ore de muzică, potrivit organizatorilor. Pe line-up-ul final al festivalului se află o serie de artişti celebri precum Chicane, Guano Apes, Ştefan Bănică jr., Zdob şi Zdub, The Herbaliser, The Crystal Method, Şuie Paparude, AB4, Viţa de Vie, Sensor, Mandinga, Publika şi Silent Disco, ce vor aduce alături de alţi cantăreţi 30 de ore de show-uri electrizante. Accesul publicului la toate spectacolele este gratuit.
Cea de a VII-a ediţie a festivalului STUFSTOCK va avea loc la Vama Veche, in zilele de 4 şi 5 septembrie, şi va fi deschis de un concert extraordinar susţinut de Ovidiu Lipan Ţăndărică, impreună cu Stelu Enache şi Fanfara 10 prăjini. Organizatorii au decis ca scena principală să fie din nou pe plajă, revenind astfel la farmecul vechilor ediţii, iar intrarea va fi liberă. STUFSTOCK 7 va aduce pe cele două scene amenajate cele mai bune trupe romaneşti de muzică rock ale momentului, care au susţinut concerte extraordinare şi in ediţiile anterioare ale festivalului. Pe scena secundară, plasată la Goblins & Gulag, vor concerta trupe tinere care nu au mai apărut pană acum la STUFSTOCK, dar şi trupe care au mai cantat la ediţiile anterioare pe scena de tinere talente.
O expoziţie de fotografie 3D cu obiecte din patrimoniul romanesc, realizată de arhitectul Matei Filip, va fi prezentată, pe 8 septembrie, la Institutul Cultural Roman din Capitală. Expoziţia este organizată de Institutul Cultural Roman, cu sprijinul Muzeului Naţional de Istorie a Romaniei şi al Muzeului Căilor Ferate Romane, şi prezintă in premieră imagini şi scurtmetraje stereoscopice realizate in Bucureşti. Printre obiectele fotografiate tridimensional se numără mitra arhiepiscopală, coiful princiar traco-getic de la Coţofeneşti, coroana Reginei Maria, Columna lui Traian, precum şi alte piese de patrimoniu, expuse la Muzeul Naţional de Istorie a Romaniei. Fotografia stereoscopică creează efectul de spaţiu 3D prin suprapunerea a doua imagini pe acelaşi suport (fotografie, hartie, ecran), urmată de vizionarea lor cu ajutorul unor ochelari speciali. Acest procedeu este asemănător celui folosit pentru vizionarea filmelor 3D in cinematografe. Expoziţia va fi deschisă publicului intre orele 12.30 şi 22.
Cautare
Newsletter
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona
Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului
Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti
Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra
Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act
�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural
A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu
Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden
Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti
Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu
Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!
Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.
Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu
Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart
Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala
Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu
Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.
S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.
Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a
ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat
Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.
La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio
Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca
Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau
Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.
�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.
Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.
�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu
Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.