Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Gala Radio Romania Cultural 2010
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Gala Radio Romania Cultural 2009
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Gala Radio Romania Cultural 2008
Ati ascultat
Ascultati acum
Urmeaza
Bloguri
19.00 - 20.30 Spectacolele serii - Teatrul National Radiofonic • „Din teatrul lumii”. Cinci personaje în interpretarea actorului Mircea Constantinescu. Regia artistică: Vasile Manta. Fragmente din Tamerlan cel Mare de Christopher Marlowe, Avarul de Molière, Faust de Goethe, Iorgu de la Sadagura sau Nepotu-i salba dracului de Vasile Alecsandri, Ubu încornorat de Alfred Jarry. Realizatori: Costin Tuchilă şi Puşa Roth. Înregistrare din 2011
LiveRadio Romania Cultural
LiveTeatru radiofonic
20.30 - 21.00 Zona independenta • Realizator Robert Balan
LiveRadio Romania Cultural
LiveTeatru radiofonic
21.00 - 21.30 Love at First Site • Realizator Razvan Stamatescu
LiveRadio Romania Cultural
LiveTeatru radiofonic
Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.
24 august 2009
Muzeul Naţional de Istorie a României găzduieşte până pe 30 septembrie, prima expoziţie de motociclete de epocă şi clasice din Bucureşti. Tematica expoziţiei o reprezintă vehiculele pe două roţi aflate în circulaţie pe străzile din România până în 1980. Vor fi prezentate publicului primele modele de motociclete de serie, civile şi de război, din perioada antebelică, interbelică şi contemporană.Iubitorii de motoare pe două roţi vor putea admira mărci cunoscute produse în fostele ţări socialiste - URSS şi RD Germană, dar şi în România.
Cele mai apreciate filme, selectate şi premiate în cadrul ediţiei 2009 a Festivalului Internaţional de Scurt şi Mediu Metraj NexT, vor rula, în perioada 31 august - 2 septembrie, pe scena Golden Stufstock de la Vama Veche. În fiecare dintre cele trei zile, sub genericul 'NexT on Stufstock', vor fi prezenţi la Vamă reprezentanţi ai filmelor din program, regizori, actori, membri ai echipelor de producţie. Prezentarea scurtmetrajelor va fi urmată de o discuţie cu publicul, moderată de un critic de film.Cea de a VII-a ediţie a festivalului 'Stufstock' va avea loc la Vama Veche, în zilele de 3, 4 şi 5 septembrie.
Gala Tânărului Actor - HOP, eveniment de tradiţie al UNITER va avea loc în acest an în perioada 3 - 5 septembrie, la Casa de Cultură a municipiului Mangalia. Anul acesta, la preselecţia pentru Gala Tânărului Actor s-au înscris un număr de 54 de concurenţi la secţiunea individual şi un număr de 15 spectacole la secţiunea grup (mai mult de 100 de persoane participante). Ca şi în ediţia precedentă, tema competiţiei o constituie conceptul de 'alteritate'. Premiile Galei sunt: Premiul 'Ştefan Iordache' pentru cel mai bun actor, Premiul pentru cea mai bună actriţă - la secţiunea individual, premiul pentru cel mai bun spectacol - la secţiunea grup, premiul 'Sică Alexandrescu' (premiu special al juriului) şi Premiul 'Maria Filotti', acordat de Prinţul Şerban Cantacuzino.
Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii "KINOdiseea" se va desfăşura, de mâine până pe 27 septembrie, la Muzeul Ţăranului Român şi la Cinema Gloria din Bucureşti. Evenimentul cuprinde, în premieră naţională, 12 lungmetraje pentru copii - de ficţiune, documentare şi de animaţie - selecţionate şi premiate la festivaluri internaţionale, dar şi producţii româneşti clasice, cărora le va fi rezervată o zi specială - Ziua filmului românesc. Acest eveniment cinematografic, dedicat celor mai tineri spectatori (6 - 12 ani), îşi propune să revitalizeze filmul autohton pentru copii şi să ofere o experienţă cinematografică alternativă la producţiile hollywoodiene de serie, arată organizatorii. Festivalul include şi o serie de ateliere interactive (regie, actorie şi efecte speciale), un concert de deschidere, un bal mascat şi spectacole de teatru.
Cea de a VII-a ediţie a festivalului STUFSTOCK va avea loc la Vama Veche, in zilele de 4 şi 5 septembrie, şi va fi deschis de un concert extraordinar susţinut de Ovidiu Lipan Ţăndărică, impreună cu Stelu Enache şi Fanfara 10 prăjini. Organizatorii au decis ca scena principală să fie din nou pe plajă, revenind astfel la farmecul vechilor ediţii, iar intrarea va fi liberă. STUFSTOCK 7 va aduce pe cele două scene amenajate cele mai bune trupe romaneşti de muzică rock ale momentului, care au susţinut concerte extraordinare şi in ediţiile anterioare ale festivalului. Pe scena secundară, plasată la Goblins & Gulag, vor concerta trupe tinere care nu au mai apărut pană acum la STUFSTOCK, dar şi trupe care au mai cantat la ediţiile anterioare pe scena de tinere talente.
Actriţa Ofelia Popii a fost premiată, sâmbătă, cu Herald Angel Award, prezentat la Festivalul Internaţional de la Edinburgh din Marea Britanie. Actriţa Ofelia Popii a fost recompensată pentru rolul unui Mefisto hermafrodit din spectacolul "Faust", de Silviu Purcărete, unul dintre cele mai apreciate evenimente teatrale de la ediţia din 2009 a Festivalului. Interpretarea Ofeliei Popii a fost aplaudată de presa de specialitate din Marea Britanie, publicaţia The Telegraph notând prestaţia excepţională a actriţei în rolul lui Mefisto. Ofelia Popii, în vârstă de 31 de ani, a jucat în zeci de spectacole, printre care se numără "Canibalii", de Alexander Hausvater, "Pilafuri şi parfum de măgar", de Silviu Purcărete, "Othello?!", de Andriy Zholdak, "Gaiţele", de Florin Zamfirescu, "Experimentul Iov", de Mihai Măniuţiu, " "Pescăruşul", de Andrei Şerban şi multe altele.
Premiul pentru cel mai bun spectacol din cadrul ediţiei a IV-a a Festivalului naţional de teatru tânăr Ideo Ideis, organizat în perioada 15-22 august la casa de cultură din Alexandria, a fost decernat vineri seara, trupei Hooleelogans din Timişoara. Aceasta a prezentat piesa 'O dragoste doar nebună' de Tudor Popescu. Premiul de popularitate a revenit trupei Arca lui Noe din Bucureşti. De asemenea, s-au acordat premii celor mai buni actori din rolurile principale pentru Alexandra Roatis de la trupa Trimbulinzii Sibiu şi, respectiv, Octavian Costin - Atelierul de teatru Botoşani. Festivalul Ideo Ideis a avut ca preşedinte de onoare pe actorul Marcel Iureş şi a fost susţinut de soprana Angela Gheorghiu şi actorul britanic Jeremy Irons.
Formaţia americană de heavy metal W.A.S.P. va concerta la Bucureşti pe 16 noiembrie. Potrivit organizatorilor, locul de desfăşurare a concertului, precum şi celelalte amănunte legate de eveniment urmează să fie anunţate în curând. Concertul de la Bucureşti va promova un nou material discografic al trupei - 'Babylon', ce va fi lansat pe 12 octombrie. Formaţia a mai concertat în România în 2006 la Cluj-Napoca. W.A.S.P. este una dintre cele mai cunoscute formaţii americane de heavy metal şi a fost înfiinţată în 1982, de Blackie Lawless. Trupa are 13 materiale discografice ce au propulsat-o în cele mai importante topuri muzicale din Europa si America.
Un britanic în vârstă de 52 de ani a fost acuzat că a furat o ediţie princeps din opera lui Shakespeare, evaluată la 15 milioane de lire sterline şi care a dispărut în urmă cu peste zece ani, informează The Independent. Raymond Scott (52 de ani) s-a prezentat în faţa instanţei din Durham într-o caleaşcă trasă de cai, îmbrăcat în kilt şi bând dintr-o sticlă de lichior de whisky.
El are de înfruntat opt capete de acuzare, inclusiv furtul cărţii şi manevrare de bunuri furate. Procesul britanicului va începe vara viitoare. Scott a fost arestat după ce a intrat în faimoasa bibliotecă Folger Shakespeare din Washington cu ediţia princeps din secolul XVII, susţinând că a descoperit-o în Cuba, ţara de origine a logodnicei sale. Agenţii FBI au anunţat Poliţia din Durham despre vizita britanicului şi acestaa fost trimis în Marea Britanie pentru judecată. Cartea, o colecţie definitivă a pieselor lui Shakespeare, pe baza căreia au fost publicate toate celelalte volume, a fost tipărită în 1623 şi este descrisă drept "cea mai importantă carte tipărită în limba engleză".
Biletele pentru festivalul Cerbul de Aur 2009 s-au pus vineri în vânzare. Evenimentul se va desfăşura în perioada 2-7 septembrie în Piaţa Sfatului din Braşov. Preţul biletelor este cuprins între 20 şi 70 de lei în funcţie de ziua de spectacol şi zona în care sunt amplasate locurile. Festivalul Internaţional de Muzică Pop Cerbul de Aur 2009, va cuprinde şase seri: seara I - Concertul de deschidere Evergreen, seara a II-a - Seara pop, seara a III-a - Seara rock, seara a IV-a - Finala Concursului de Interpretare, seara a V-a - Gala Laureaţilor şi Seara Superstar. Seara a VI-a - Hora Satului este dedicată, conform tradiţiei, folclorului românesc de bună calitate şi reuneşte artişti de mare valoare ai muzicii populare româneşti.
Gala Tânărului Actor – HOP va avea loc în acest an în perioada 3 - 5 septembrie, la Casa de Cultură a municipiului Mangalia. Anul acesta, la preselecţia pentru Gala Tânărului Actor s-au înscris un număr de 54 de concurenţi la secţiunea individual şi un număr de 15 spectacole la secţiunea grup. Ca şi în ediţia precedentă, tema competiţiei o constituie conceptul de 'alteritate'. La proba obligatorie a secţiunii individual, concurenţii au de ales între două poezii de Marin Sorescu, 'Cât ţine clipa' şi 'Tratat despre tril'. Premiile Galei sunt: Premiul 'Ştefan Iordache' pentru cel mai bun actor, Premiul pentru cea mai bună actriţă - la secţiunea individual, premiul pentru cel mai bun spectacol - la secţiunea grup, premiul 'Sică Alexandrescu' (premiu special al juriului) şi Premiul 'Maria Filotti', acordat de Prinţul Şerban Cantacuzino.
Cele mai apreciate filme, selectate şi premiate în cadrul ediţiei 2009 a Festivalului Internaţional de Scurt şi Mediu Metraj NexT, vor rula, în perioada 31 august - 2 septembrie, pe scena Golden Stufstock de la Vama Veche. Din 31 august, în fiecare dintre cele trei zile, sub genericul 'NexT on Stufstock', vor fi prezenţi la Vamă reprezentanţi ai filmelor din program, regizori, actori, membri ai echipelor de producţie. Prezentarea scurtmetrajelor va fi urmată de o discuţie cu publicul, moderată de un critic de film. Cea de a VII-a ediţie a festivalului 'Stufstock' va avea loc la Vama Veche, în zilele de 3, 4 şi 5 septembrie.
Ferry Corsten, unul dintre cei mai buni zece DJ din lume, va mixa, pe 10 octombrie, la Arenele Romane, informează organizatorii. Biletele pentru concertul care va începe la ora 22 şi va avea loc loc într-un cort amplasat la Arenele Romane au preţuri cuprinse 35 de lei şi 70 de lei. Corsten se află de cinci ani printre primii zece DJ din lume. Anual a ocupat poziţii înalte în DJ Mag Top 100 şi a primit titluri precum 'Cel mai bun producător' şi 'Cel mai bun remixer' la Ericsson Music Awards, respectiv Dancestar Awards.
Familia lui Michael Jackson a anunţat că înmormântarea starului, programată iniţial pe 29 august - ziua în care acesta ar fi împlinit 51 de ani -, la cimitirul Forest Lawn-Glendale din Los Angeles, va fi amânată pentru 3 septembrie, informează Reuters. Purtătorul de cuvânt al familiei Jackson nu a oferit un motiv pentru această nouă amânare. Familia Jackson a indicat, de asemenea, că la ceremonie vor fi invitaţi doar rudele şi prietenii foarte apropiaţi. Presa internaţională scria, în urmă cu o săptămână, că Michael Jackson, decedat pe 25 iunie, în urma unui stop cardiac, a fost deja înmormântat, la începutul lunii august. Însă acele informaţii se bazau doar pe câteva surse neidentificate şi nu au fost niciodată confirmate de reprezentanţii familiei Jackson, mai notează Reuters.
Festivalul Internaţional de Chitară Clasică a început ieri, la Târgu Mureş. În program sunt incluse cursuri de măiestrie şi concerte susţinute de artişti din Argentina, Australia, Ungaria sau Franţa. Pe parcursul săptămânii acesteia cursurile de măiestrie au loc între orele 9.30 şi 18.30, iar de la ora 19 sunt programate concerte. Astăzi este aşteptat concertul Duo Bandini, cu muzică argentiniană, mâine este programat concertul lui Csaki Andras, din Ungaria, iar miercuri - cel al lui Gabriel Bianco, din Franţa. Joi, publicul va putea asista la un concert de jazz susţinut de Duo Botos şi Pusztai Antal (Austria), iar vineri, 28 august, vor evolua solişti din mai multe ţări - Beke Istvan Ferenc (România), Podhorszky Gabor şi Pavlovits David (Ungaria), Dimitris Dekavallas (Grecia), alături de Filarmonica din Târgu Mureş, dirijată de Mihaela Goje.
Cea de-a patra ediţie a manifestării 'Noaptea cercetătorilor' se va desfăşura mâine în oraşele Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi. 'Noaptea Cercetătorilor' este o manifestare care se organizează în fiecare an începând din 2005, în toată Europa. Sub motto-ul 'Cercetătorii sunt printre noi', manifestarea îşi propune să faciliteze contactul direct al cercetătorilor care şi-au dedicat cariera unei activităţi în folosul dezvoltării viitoare a societăţii. Cei interesaţi pot dialoga cu cercetătorii, pot afla despre pasiunile acestora, succesele şi dezamăgirile lor. În cadrul manifestării vor avea loc concursul de postere cu titlul 'Imaginaţi şi desenaţi posterul de promovare al manifestării viitoare, Noaptea cercetătorilor 2010', concursuri on-line pe teme de cultură generală pentru copii.
Peliculele "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, şi "Megatron", de Marian Crişan, se numără printre producţiile care vor rula la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Sighişoara (17 - 20 septembrie).
Festivalul Internaţional de Film de la Sighişoara îşi propune să prezinte filmele româneşti premiate în ţară şi străinătate. Organizatorii festivalului, Fundaţia Română pentru Educaţie şi Educatori şi Primăria Municipiului Sighişoara, au adunat cele mai bune scurtmetraje, documentare şi lungmetraje româneşti, pentru a oferi publicului o privire de ansamblu asupra producţiilor autohtone recunoscute la nivel internaţional în 2008.
Proiecţiile vor avea loc în sala Casei de Cultură "Mihai Eminescu", în timpul zilei, şi în aer liber, în Piaţa Centrală, seara. Intrarea va fi liberă, în măsura spaţiului disponibil.
Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii 'KINOdiseea' se va desfăşura, între 22 - 27 septembrie, la Muzeul Ţăranului Român şi la Cinema Gloria din Bucureşti. Acesta cuprinde, în premieră naţională, 12 lungmetraje pentru copii - de ficţiune, documentare şi de animaţie - selecţionate şi premiate la festivaluri internaţionale, dar şi producţii româneşti clasice, cărora le va fi rezervată o zi specială - Ziua filmului românesc. Acest eveniment cinematografic, dedicat celor mai tineri spectatori (6 - 12 ani), îşi propune să revitalizeze filmul autohton pentru copii şi să ofere o experienţă cinematografică alternativă la producţiile hollywoodiene de serie. Festivalul include şi o serie de ateliere interactive.
Cautare
Newsletter
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona
Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului
Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti
Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra
Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act
�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural
A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu
Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden
Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti
Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu
Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!
Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.
Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu
Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart
Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala
Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu
Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.
S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.
Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a
ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat
Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.
La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio
Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca
Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau
Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.
�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.
Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.
�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu
Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.