Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.
25 august 2009
Cea de a VII-a ediţie a festivalului STUFSTOCK va avea loc la Vama Veche, în zilele de 4 şi 5 septembrie, şi va fi deschis de un concert extraordinar susţinut de Ovidiu Lipan Ţăndărică, împreună cu Stelu Enache şi Fanfara 10 prăjini. Organizatorii au decis ca scena principală să fie din nou pe plajă, revenind astfel la farmecul vechilor ediţii, iar intrarea va fi liberă. STUFSTOCK 7 va aduce pe cele două scene amenajate cele mai bune trupe româneşti de muzică rock ale momentului, care au susţinut concerte extraordinare şi în ediţiile anterioare ale festivalului. Pe scena secundară, plasată la Goblins & Gulag, vor concerta trupe tinere care nu au mai apărut până acum la STUFSTOCK, dar şi trupe care au mai cântat la ediţiile anterioare pe scena de tinere talente.
Tuborg Green Fest, care se va desfăşura în perioada 4 - 6 septembrie, în Parcul Izvor din Capitală, adună peste 60 de artişti şi numără 30 de ore de muzică, potrivit organizatorilor. Pe line-up-ul final al festivalului se află o serie de artişti celebri precum Chicane, Guano Apes, Ştefan Bănică jr., Zdob şi Zdub, The Herbaliser, The Crystal Method, Şuie Paparude, AB4, Viţa de Vie, Sensor, Mandinga, Publika şi Silent Disco, ce vor aduce alături de alţi cântăreţi 30 de ore de show-uri electrizante. Accesul publicului la toate spectacolele este gratuit.
Cântăreaţa americană Macy Gray va susţine un concert pe 8 septembrie, la Bucureşti, în Fratelli Studios, fiind pentru a doua oară când urcă pe o scenă bucureşteană, după ce în 2007 a concertat la Festivalul CokeLive. Biletele pentru concertul din septembrie au fost deja puse în vânzare şi sunt disponibile la preţul de 119 lei. În ziua spectacolului, biletele vor costa 140 lei, iar biletele VIP vor costa 159 lei. Accesul la concert va fi permis începând cu ora 21,30. Sound-ul artistei alternează de la R&B la soul, într-o notă extrem de personală. Albumul său de debut, 'On How Life Is', a fost vândut în mai mult de 7 milioane de exemplare în întreaga lume. În 1999, a câştigat premiul Grammy Best Female Pop Vocal pentru hitul "I try", de pe acest album, care a fost nominalizat ca Hitul Anului.
O expoziţie de fotografie 3D cu obiecte din patrimoniul românesc, realizată de arhitectul Matei Filip, va fi prezentată, pe 8 septembrie, la Institutul Cultural Român din Capitală. Expoziţia este organizată de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Muzeului Naţional de Istorie a României şi al Muzeului Căilor Ferate Române, şi prezintă în premieră imagini şi scurtmetraje stereoscopice realizate în Bucureşti. Printre obiectele fotografiate tridimensional se numără mitra arhiepiscopală, coiful princiar traco-getic de la Coţofeneşti, coroana Reginei Maria, Columna lui Traian, precum şi alte piese de patrimoniu, expuse la Muzeul Naţional de Istorie a României. Fotografia stereoscopică creează efectul de spaţiu 3D prin suprapunerea a doua imagini pe acelaşi suport (fotografie, hârtie, ecran), urmată de vizionarea lor cu ajutorul unor ochelari speciali. Acest procedeu este asemănător celui folosit pentru vizionarea filmelor 3D în cinematografe.
Expoziţia va fi deschisă publicului între orele 12.30 şi 22.
Zilele filmului irlandez sunt programate să aibă loc la Bucureşti, între 16 şi 18 septembrie, la Institutul Cultural Român. Potrivit unui comunicat, programul evenimentului include două lungmetraje - 'Kings' de Tom Collins şi 'Cré na Cille' de Robert Quinn -, documentarul 'Cinegael Paradiso' de Robert Quinn şi un grupaj de scurtmetraje. Proiecţiile vor avea loc la sediul ICR, începând cu ora 18,30.
Aproximativ 200 de liceeni din întreaga ţară vor participa timp de o săptămână la campionatul naţional de dezbateri academice. Acesta va avea loc săptămâna viitoare la Centrul de studii europene de la Arcuş. Liderul Clubului de dezbateri Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat că echipele se vor confrunta pe marginea a patru 'moţiuni' deosebit de interesante, cum ar fi asigurarea reprezentării grupurilor etnice minoritare în forurile de decizie locală sau introducerea în învăţământul obligatoriu a unui curs de istoria şi cultura minorităţii preponderente. La competiţia de la Arcuş, care se va desfăşura în perioada 31 august-5 septembrie, au fost invitaţi, printre alţii, politicieni şi reprezentanţi ai administraţiei locale.
Teatrul Naţional Radiofonic sărbătoreşte, în această săptămână, 260 de ani de la naşterea lui Johann Wolfgang Goethe, prin spectacole radiofonice, difuzate la Radio România Cultural. În fiecare zi, de la ora 13.30, vor fi difuzate montări radiofonice ale unora dintre cele mai importante opere din creaţia dramatică a lui J. W Goethe. În distribuţia spectacolelor se regăsesc actori precum Ştefan Iordache, Violeta Andrei, Mircea Albulescu, Ion Caramitru, Lucia Mureşan, Alexandru Repan, Ovidiu Iuliu Moldovan şi Mihai Popescu.
Un student bucureştean, Andrei Gheorghe, a realizat un program care combină postări de pe Twitter ce rimează, rezultatul, fiind descris ca "cea mai lungă poezie din lume". Aceasta poate fi accesata pe www.longestpoemintheworld.com. Andrei Gheorghe a declarat, pentru MEDIAFAX, că programul combină automat postări de pe Twitter, poezia devenind mai lungă cu 4.200 de versuri pe zi. Acesta a spus că experimentul a început în iunie. Versurile rezultate sunt uneori interesante, alteori amuzante, de multe ori banale, ele reflectând practic genul de lucruri pe care le spun oamenii în general pe Twitter", a adăugat acesta. Poemul are, în prezent, aproximativ 360.000 de versuri. Andrei Gheorghe are 22 de ani, este student în ultimul an la Facultatea de Automatica şi Calculatoare din cadrul Politehnicii Bucureşti şi lucrează ca programator web.
Cinci cuptoare de gătit industriale au fost montate în zona de culise la concertul pe care Madonna îl va susţine, mâine, în Parcul Izvor din Capitală, a declarat Laura Coroianu, organizator al show-ului din Capitală.
Bucătarii Madonnei vor găti atât pentru vedetă, cât şi pentru o parte a staff-ului său. Diva este însoţită pe tot parcursul turneului de 34 de persoane "apropiate" - staff-ul personal - inclusiv doi antrenori de fitness, un terapeut, un designer de interior, precum şi un bucătar italian. Tot în zona de culise vor fi amenajate o sală de masaj, o cabină de duş cu hidromasaj şi o sală de gimnastică, echipamente de fitness, elementele de design interior fiind aduse chiar de echipa artistei. Laura Coroianu a precizat că programul Madonnei la Bucureşti nu este cunoscut şi că aceasta va veni în Capitală cu avionul personal, deocamdată nefiind comunicată ziua şi ora sosirii. Începând de de ieri biletele pentru concertul Madonnei pot fi achiziţinate doar de la casa de bilete situată la intrarea în Parcul Izvor, în dreptul staţiei de metrou .
Filmul "53 de ore şi ceva", în regia lui Adrian Popovici, o continuare a celebrei serii "Liceenii", cu Andi Vasluianu şi Claudiu Bleonţ în rolurile principale, va intra în cinematografele româneşti în perioada octombrie-noiembrie, a declarat producătoarea peliculei, Cornelia Paloş. Filmul spune povestea mai multor tineri, cu probleme în familie sau copii de bani gata care au legături cu traficanţi de droguri. Scenariul este scris de George Şovu şi Pascal Ilie Virgil, în timp ce imaginea este semnată de Mihai Sârbuşcă.
În prezent, filmul este în postproducţie.
Formaţia americană R.E.M. va lansa un album care va cuprinde o serie de repetiţii live pe care trupa le-a susţinut în iulie 2007, la Olympia Club din Dublin, informează BBC News Online. "REM Live At The Olympia" va cuprinde 39 de cântece pe care formaţia le-a interpretat în cele cinci zile cât a concertat la Olympia Club, testând astfel pe un public restrâns piesele pe care urma să le includă pe albumul "Accelerate" (2008). Albumul dublu va fi lansat pe 26 octombrie.
Regizorul Gabriel Achim participă la un workshop de dezvoltare a proiectelor cinematografice la Angers, alături de cineaşti din Italia, Ungaria, Belgia, Olanda şi Franţa, informează cineuropa.org. Iniţiat şi condus de Jeanne Moreau atelierul, care a început sâmbătă şi se încheie pe 29 august, găzduieşte opt regizori care îşi pregătesc filmele de debut în lungmetraj.
Gabriel Achim a mai realizat scurtmetrajul "Bric-Brac", care a primit premiul criticii, iarna trecută, la Festivalul de Film Studenţesc CineMAiubit şi care a fost prezentat la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, anul acesta. De asemenea, el a participat la proiectul colectiv "Un bărbat urmăreşte o femeie", proiectat la ediţia de anul trecut a Festivalului Internaţional de Film Anonimul, din Delta Dunării.
Gus van Sant, care a regizat premiatul "Milk", cu Sean Penn în rol principal, poartă negocieri pentru a realiza "Restless", un film ce urmează să fie produs de Bryce Howard, informează Reuters. Subiecul pe care îl tratează filmul "Restless" este ţinut secret, dar reprezentanţi ai casei de producţie Columbia Pictures au declarat că pelicula abordează o poveste de iubire între doi tineri.
Bryce Howard va produce filmul împreună cu tatăl său, Ron Howard, şi cu partenerul acestuia Brian Gazer. Cineastul american Gus van Sant a regizat filme precum "Good Will Hunting" (1997), "Elephant" (2003), care abordează tema masacrului de la liceul Columbine, din Statele Unite, "Paranoid Park " (2007) şi "Milk" (2008), care a fost recompensat cu două premii Oscar.
Mai multe expoziţii, printre care una semnată de Dan Perjovschi, o serie de proiecţii, un spectacol al Teatrului Nottara, muzică şi manifestări literare se regăsesc în programul "Luna 9 a Bucureştiului în Praga". Evenimentul se va desfăşura între 9 septembrie şi 2 octombrie în capitala Cehiei, informează ICR. Proiectul "Luna 9 a Bucureştiului în Praga", este un program cultural de amploare cu ocazia celor 550 de ani de la prima atestare documentară a capitalei. Programul debutează pe 9 septembrie, cu vernisajul unei expoziţii realizate de Dan Perjovschi şi se încheie pe 2 octombrie cu un concert susţinut de ansamblul Bucharest AV (Bucharest AudioVideo).
Recitalul chitaristului Steve Vai de la Festivalul Cerbul de Aur din Braşov, programat în seara zilei de 6 septembrie, va avea doar două piese. Acesta va canta deasemenea fără trupă iar la final îi va fi înmanat un premiu pentru întreaga carieră, informează site-ul său oficial. Recitalul lui Steve Vai este programat să aibă loc în seara "Superstar". Ediţia de anul acesta a Festivalului "Cerbul de Aur" se va desfăşura la Braşov, între 2 şi 7 septembrie şi va reuni 24 de concurenţi din 20 de ţări. Jasmine, Nadine şi The Marker vor reprezenta România la ediţia de anul acesta a Festivalului după ce aceştia au câştigat preselecţia organizată de TVR.
Filmele distinse cu Trofeul NexT de-a lungul timpului vor fi proiectate joi seară, la Noul Cinematograf al Regizorului Român de la Muzeul Ţăranului Român din Capitală, la comemorarea a trei ani de la moartea regizorului Cristian Nemescu şi a sound-designerului Andrei Toncu, informează organizatorii. Programul va fi deschis de "Cristi & Otto", un montaj de patru minute cu imagini cu cei doi, şi va fi încheiat de mediumetrajul regizat de Cristian Nemescu, "Marilena de la P7". Preţul unui bilet de intrare la evenimentul de joi este de 10 lei.
Un total de 15 cântece au fost selectate pentru a participa în finala naţională Eurovision Junior 2009, care va avea loc pe 20 septembrie, la Bucureşti, informează Televiziunea Română, organizatorul evenimentului. Din cele 46 de piese înscrise, organizatorii au selectat 15 cântece care vor intra in concurs. Selecţia finală va avea loc în data de 20 septembrie, când, în direct la TVR 1, va fi aleasă piesa care va reprezenta România la concursul Eurovision Junior organizat în acest an în Ucraina. Cântecul câştigător va fi ales în baza televotingului (50%) şi a punctelor acordate de juriul de specialitate (50%).
La Cluj-Napoca a fost inaugurat, ieri Institutul de Tehnologie, care a presupus o investitie de un milion de euro si care va sprijini cercetarea şfiintifica, transmite corespondentul NewsIn. Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca are în acest moment cursuri pentru şase domenii - Stiinta Mediului, Geodezie, Biotehnologii, Geologie, Chimie si Informatica.
Documentarul "Constantin şi Elena", în regia lui Andrei Dăscălescu, premiat recent la Festivalul de Film de la Sarajevo, va avea două proiecţii speciale, mâine, la Muzeul Ţăranului Român din Capitală. Pelicula va fi prezentată pe 6 septembrie şi la căminul cultural din satul Gârcina, de lângă Piatra Neamţ, locul în care au avut loc filmările. La proiecţia de la Gârcina, personajele principale, Constantin şi Elena vor fi oaspeţi de onoare. Filmul a primit, în 2008, premiul pentru debut la Festivalul de Film Documentar de la Amsterdam. Andrei Dăscălescu, regizorul şi producătorul documentarului, a lucrat cu Francis Ford Coppola şi Walter Murch la filmul "Tinereţe fără tinereţe/ Youth Without Youth", filmat de celebrul regizor american în România. Cunoscut monteur şi inginer de sunet, Andrei Dăscălescu a fost, de-a lungul timpului, premiat pentru propriile sale scurtmetraje şi fotografii.
Cautare
Newsletter
Participare rom�neasca la festivalul de film IndieLisboa 2012
Cinematografia rom�neasca va fi prezenta cu doua productii la cea de-a noua editie a Festivalului International de Film IndieLisboa, care se va desfasura �ntre 26 aprilie si 6 mai 2012.
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM
Despre Feleacu se stie ca a fost �ntemeiat la 1366, din ordinul regelui Ludovic I. �n acele timpuri, cetatea Clujului avea nevoie de aparatori ai drumului care o lega de Turda.
Marti, 1 mai 2012, ora 12.00, la Sala ArCuB, va avea loc conferinta de presa - int�lnire cu regizorii Nikolay Kolyada si Oskaras Kor�unovas, un dialog despre rolul regizorului �n teatrul contemporan.
Legendarul Dim Dunareanu revine �n forţa �ntr-un album de benzi desenate plin de aventura şi suspans. Scenariul este semnat de Marius Leştaru, iar desenul aparţine maestrului Puiu Manu.
Book design, conferinta internationala dedicata designului de carte educationala la Varsovia
�n data de 18 aprilie 2012 va avea loc la Varsovia, la Biblioteca Nationala, conferinta internationala dedicata designului de carte educationala cu titlul Od ‹Ala ma kota› do e-matury (De la ‹Ana are mere› la e-bac), un eveniment EUNIC Varsovia.
ArCuB aduce Festivalul International Shakespeare la Bucuresti
�ntre 30 aprilie si 2 mai 2012, publicul bucurestean are sansa de a vedea Hamlet, Romeo si Julieta si Or� De Otelo, �n viziunea a trei mari regizori contemporani.
Concert Alexandrina Hristov, cu prilejul T�rgului de Carte din Londra
Alexandrina Hristov, misterioasa diva cu una dintre cele mai calde şi apreciate voci din Rom�nia, va oferi pe 18 aprilie 2012 un recital special cu ocazia prezenţei Rom�niei la T�rgul de Carte din Londra.
Bisericile Muzeului Taranului, expozitie de fotografie
Muzeul National al Taranului Rom�n va asteapta �n perioada 27 aprilie - 13 mai 2012, la Sala Foaier, sa vizitati expozitia de fotografie Bisericile Muzeului Taranului.
Luni, 23 aprilie 2012, ora 18.00, in Rotonda Muzeului National al Literaturii Rom�ne va avea loc vernisajul expozitiei de fotografii Ivo Andric - Scriitor/Diplomat, realizata de Muzeului orasului Belgrad.
Prima editie a "Galei Industriei de Carte din Rom�nia"
Prima gala dedicata industriei editoriale autohtone, Bun de Tipar - Gala Industriei de Carte din Rom�nia, va avea loc �n mai putin de o luna, vineri, 11 mai 2012, �ncepand cu ora 18.00, �n Aula Bibliotecii Nationale a Rom�niei.
Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu şi Transilvania Film prezinta joi, 26 aprilie 2012, ora 20:30, la Hala Balanţa, proiecţia de gala a filmului Undeva la Palilula.
Instituto Cervantes din Bucuresti si UNATC va invita la Teatrul contra - Contra progresului, Contra iubirii, Contra democratiei, trei texte apartin�nd dramaturgului spaniol Esteve Soler.
ICR Stockholm participa pentru a treia oara la Noaptea Culturala a orasului
Aflata la a treia ediţie, Noaptea Culturala a orasului Stockholm (Kulturnatt) va avea loc anul acesta �n 21 aprilie şi se va desfaşura �n 85 de locaţii din oras.
Luni, 23 aprilie, Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor
Programul de carte �şi propune sa creeze anual, de Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor, un spaţiu public de afirmare pentru autorii rom�ni, deţinatori de drepturi de autor, pentru bibliotecarii rom�ni, �n cadrul unor evenimente mediatice.
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona
Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului
Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti
Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra
Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act
�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural
A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu
Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden
Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti
Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu
Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!
Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.
Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu
Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart
Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala
Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu
Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.
S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.
Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a
ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat
Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.
La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio
Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca
Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau
Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.
�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.
Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.
�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu
Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.