DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
16.30 - 17.30
Turnul lui Babel • Realizator Irina Hasnaş

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
17.30 - 18.30
Cine stie castiga • Realizator Andreea Ionescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
18.30 - 19.00
Miorita • Realizator Anamaria Spataru

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

27 august 2009

The MOOod, Les Elephantes Bizzares şi Discoballs încălzesc atmosfera festivalului Tuborg Green Fest, cu o săptămână mai devreme. Acestia vor aduce astăzi ritmurile electro-indie în clubul Silver Church din Bucureşti, informează organizatorii. Una dintre cele mai cunoscute şi apreciate trupe indie-rock din România, The MOOoD, şi-a făcut debutul internaţional la începutul lui 2009, în cadrul Eurosonic, festival dedicat descoperirii şi promovării tinerilor artişti. Vara aceasta, trupa a participat la două dintre cele mai renumite festivaluri din Europa de Est: B'ESTFEST şi Exit unde a împărţit scena cu nume precum: The Ting Tings, Mando Diao sau Santana. Petrecerea din Silver Church începe la 20,30, accesul este gratuit şi se va face în limita locurilor disponibile.

Filmele distinse cu Trofeul NexT de-a lungul timpului vor fi proiectate în această seară, la Noul Cinematograf al Regizorului Român de la Muzeul Ţăranului Român din Capitală, la comemorarea a trei ani de la moartea regizorului Cristian Nemescu şi a sound-designerului Andrei Toncu, informează organizatorii. Programul va fi deschis de "Cristi & Otto", un montaj de patru minute cu imagini cu cei doi, şi va fi încheiat de mediumetrajul regizat de Cristian Nemescu, "Marilena de la P7". Preţul unui bilet de intrare la evenimentul mâine este de 10 lei.

Cele mai apreciate filme, selectate şi premiate în cadrul ediţiei 2009 a Festivalului Internaţional de Scurt şi Mediu Metraj NexT, vor rula, în perioada 31 august - 2 septembrie, pe scena Golden Stufstock de la Vama Veche. Din 31 august, în fiecare dintre cele trei zile, sub genericul 'NexT on Stufstock', vor fi prezenţi la Vamă reprezentanţi ai filmelor din program, regizori, actori, membri ai echipelor de producţie. Prezentarea scurtmetrajelor va fi urmată de o discuţie cu publicul, moderată de un critic de film. Cea de a VII-a ediţie a festivalului 'Stufstock' va avea loc la Vama Veche, în zilele de 3, 4 şi 5 septembrie.

Festivalul Cerbul de Aur 2009 se va desfăşura în perioada 2-7 septembrie în Piaţa Sfatului din Braşov. Preţul biletelor este cuprins între 20 şi 70 de lei în funcţie de ziua de spectacol şi zona în care sunt amplasate locurile. Festivalul Internaţional de Muzică Pop Cerbul de Aur 2009, va cuprinde şase seri: seara I - Concertul de deschidere Evergreen, seara a II-a - Seara pop, seara a III-a - Seara rock, seara a IV-a - Finala Concursului de Interpretare, seara a V-a - Gala Laureaţilor şi Seara Superstar. Seara a VI-a - Hora Satului este dedicată, conform tradiţiei, folclorului românesc de bună calitate şi reuneşte artişti de mare valoare ai muzicii populare româneşti.

Un centru cultural european va fi deschis, în 2011, în Hanul Gabroveni din Capitală. Acest lucru se va întâmpla după finalizarea lucrărilor de restaurare a clădirii. Centrul Cultural Gabroveni, ce va fi deschis prin reabilitarea, extinderea şi remodelarea funcţională a Hanului Gabroveni, monument istoric situat în Centrul istoric al Capitalei, va fi administrat de Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului București - ArCuB şi utilizat de acesta împreună cu Institutul de Memorie Culturală - CIMEC, instituţie publică aflată în subordinea Ministerului, Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional.

Spectacolul "Titanic Vals", montat la Teatrul Nottara din Bucureşti, va fi prezentat la Munchen. Evenimentul va avea loc pe 25 septembrie, în cadrul Zilelor Culturale Române organizate în oraşul german. La 70 de ani de la premiera absolută din 1932, "Titanic vals", de Tudor Muşatescu, trece printr-o nouă montare, la Teatrul Nottara din Bucureşti, în regia lui Dinu Cernescu. Regizorul nu forţează actualizarea comediei, ci mizează pe valoarea intrinsecă a textului şi pe jocul actorilor. Din distribuţie fac parte Ştefan Radof, Camelia Zorlescu, Ileana Stana Ionescu, Ruxandra Sireteanu. La Munchen, piesa va fi tradusă şi jucată în limba germană.

Scriitorul Norman Manea va fi celebrat în Suceava, oraşul său natal, printr-o serie de lecturi publice. Manifestările debutează pe 3 septembrie, la Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei "I.G. Sbiera". Programul de lecturi publice din opera lui Norman Manea este coordonat de scriitoarea Angela Furtună, iar prima sesiune va fi însoţită de prezentări de carte, pe fondul unei coloane sonore cu momente celebre cu pianistul Glenn Gould, maestru al interpretării muzicii de Bach. Norman Manea continuă să scrie numai în limba română, pe care o numeşte patria sa, deşi trăieşte la New York. Scriitorul este "writer in residence" la Bard College din Statele Unite. Norman Manea a primit, la sfârşitul lui iulie, prestigiosul titlu de Comandor al Ordinului Artelor şi Literelor din partea Ministerului Culturii din Franţa, în semn de recunoaştere a "unui mare talent" şi a unei opere "care nu cunoaşte concesiuni, vigilentă, umanistă".

Festivalul Romani Kultura va aduce, la sfârșitul acestei săptămâni, la Sinaia, meşteşugari romi din toată ţara. Aceștia vor expune bijuterii şi vestimentaţie tradiţională. Festivalul Romani Kultura este organizat de Centrul Naţional de Cultură al Romilor - Romano Kher, împreună cu Primăria Sinaia. Timp de trei zile, meşteşugari romi din toată ţara, adevăraţi artişti în confecţionarea de bijuterii din argint, obiecte din lemn sau aramă, vestimentaţie tradiţională şi obiecte de ornament, precum şi muzicieni şi dansatori de marcă vor avea prilejul să-şi etaleze talentul şi să vorbească, prin cântec, dans şi prezentarea unor tradiţii, despre modul de viaţă autentic al romilor. Festivalul include şi proiecţia peliculelor "Dureri ascunse", de Michelle Kelso, şi "Blestemul ariciului", de Dumitru Budrală.

Biserica ortodoxă din Bulgaria condamnă concertul pe care Madonna îl va susţine sâmbătă la Sofia. Şi asta pentru că show-ul coincide cu sărbătoarea creştină a Sfântului Ioan Botezătorul, marcată prin post. Potrivit unui comunicat al Bisericii ortodoxe bulgare, în anumite părţi ale coregrafiei sale şi prin prestaţia sa scenică, cântăreaţa transmite mesaje foarte puternice, dar contrare moralei creştinismului. Instituţia consideră alegerea datei de 29 august pentru concert ca fiind o blasfemie. Data evenimentului coincide, de asemenea, cu ziua de naştere a regretatului Michael Jackson, care ar fi împlinit, pe 29 august, vârsta de 51 de ani. Potrivit presei locale, fanii se aşteaptă cu această ocazie la un omagiu adus de Madonna "fostului rege al muzicii pop", decedat pe 25 iunie. Artista a concertat aseară la Bucureşti, în cadrul turneului "Sticky & Sweet", în Parcul Izvor.

Ministerul Educaţiei vrea să modifice, începând cu anul universitar 2010-2011, cuantumul minim al taxelor de şcolarizare, în valută, pentru cetăţenii din state terţe Uniunii Europene care studiază pe cont propriu în România. Valoarea finală a acestora va putea fi stabilită de senatele universităţilor. Până în prezent, cuantumul minim al taxelor de şcolarizare pentru cetăţenii statelor terţe UE a fost cel stabilit în 1993, în dolari. Noul proiect prevede pentru învăţământul liceal secundar superior, forma cu frecvenţă, o taxă de 180 de euro pe lună. În învăţământul universitar tehnic, agronomic, ştiinţe, matematici şi matematici aplicate, sport, licenţă, masterat şi rezidenţiat, taxa minimă este de 270 euro pe lună, iar pentru doctorat, aceleaşi domenii, 290 de euro pe lună.

Caiete cu partituri ale unor compoziţii enesciene, publicate de Editura Institutului Cultural Român, vor fi oferite participanţilor la Concursul Internaţional "George Enescu". Evenimentul se va desfăşura între 30 august şi 26 septembrie, în paralel cu festivalul în memoria marelui compozitor. Cele şase caiete, editate în anul 2005, conţin piese din tinereţea compozitorului George Enescu, care nu au mai fost publicate, compuse între anii 1895 şi 1951. Cărţile au şi o prefaţă-argument trilingvă (română-franceză-engleză), semnată de pianista Ilinca Dumitrescu. Tipărirea partiturilor reprezintă o iniţiativă a reputatului violonist Sherban Lupu, interpret al creaţiei enesciene şi profesor român stabilit în SUA.

Cântăreaţa americană Macy Gray revine în această toamnă la București. Artista va concerta pe 8 septembrie în Fratelli Studios din capitală. Biletele pentru recitalul susţinut de Macy Gray au fost puse în vânzare şi sunt disponibile la preţul de 119 lei, prin intermediul eventim.ro, precum şi la Sala Palatului şi la punctele de vânzare Eventim din reţeaua magazinelor Germanos, Vodafone şi Cărtureşti din Bucureşti şi din ţară. În ziua spectacolului, biletele vor costa 140 lei. Sound-ul abordat de Macy Gray, pe numele său real Natalie Renee McIntyre, alternează de la R&B la soul, într-o notă extrem de personală. Albumul său de debut, "On How Life Is", a fost vândut în peste 7 milioane de exemplare în întreaga lume. În 1999, cântăreaţa a câştigat premiul Grammy pentru cea mai bună interpretă pop, pentru hitul "I try", inclus pe albumul său de debut.

Catherine Zeta-Jones va juca pe Broadway într-o nouă punere în scenă a unui musical de Stephen Sondheim, "A Little Night Music". Alături de actriţa galeză, pe scenă va mai urca și Angela Lansbury. Catherine Zeta-Jones a fost recompensată cu Oscar, în 2002, pentru rolul din filmul "Chicago". Angela Lansbury, în vârstă de 83 de ani, a acceptat rolul doar cu condiţia să fie acompaniată pe scenă de încă o celebritate. Reprezentaţiile celei de-a treia montări a spectacolului s-au încheiat la Londra în martie, după patru luni de spectacole la teatrul Menier Chocolate Factory.

"Braveheart", "Amadeus", "Apocalypto" și "Gladiator" se numară printre filmele de succes inexacte din punct de vedere al adevărului istoric. Pe lista alcătuită de presa britanică nu se află însă și "Dracula", producția cu Vlad Țepes prezentat ca vampir. Pe lista filmelor care au rescris istoria se mai află, printre altele, "The Patriot" și "Pearl Harbour". Inițiativa jurnaliștilor britanici a avut ca pretext una dintre cele mai așteptate pelicule ale anului 2009, "Inglourious Basterds", producția lui Quentin Tarantino care împănează cu multă ficțiune cel de-al Doilea Război Mondial.

Documentarul "My Beautiful Dacia", regizat de Ștefan Constantinescu și Julio Soto, care prezintă într-o notă umoristică evoluția României de la comunism la capitalism, va participa la Festivalul de Film de la Montreal. Evenimentul va avea loc începând de astăzi și până pe 7 septembrie. Coprodus de The ThinkLab, din Spania și Hi Film Productions, din România, "My Beautiful Dacia" va concura alături de alte 40 de producții la secțiunea Documentaries of the World. Pelicula urmărește poveștile mai multor generații de români, de la nostalgici în vârstă până la tineri antreprenori și arată cum s-a transformat societatea românească, liantul acestor relatări fiind simbolul emblematic al României, mașina Dacia, care a evoluat odată cu vremurile.

30 de elevi din judeţul Botoşani care au obţinut performanţe la olimpiadele şcolare la nivel naţional şi internaţional vor beneficia de locuri gratuite într-o tabără la mare, asigurate de Ministerul Tineretului şi Sportului. Potrivit şefului Direcţiei Judeţene pentru Tineret, Radu Humelnicu, tabăra va avea loc începând de astăzi și până pe 3 septembrie iar de ea vor beneficia elevii care s-au clasat pe locurile I, II sau III la concursurile interne şi internaţionale. Radu Humelnicu a precizat că inițiativa are drept scop recompensarea elevilor cu rezultate bune şi foarte bune la olimpiadele şcolare.

Regizorul Gabriel Achim participă la un workshop de dezvoltare a proiectelor cinematografice la Angers, alături de cineaşti din Italia, Ungaria, Belgia, Olanda şi Franţa. Iniţiat şi condus de Jeanne Moreau şi beneficiind de sprijinul organizatorilor festivalului Premiers Plans din aceeaşi localitate, atelierul, care se va încheia mâine, găzduiește opt regizori care îşi pregătesc filmele de debut în lungmetraj. Participanţi sunt Gabriel Achim (cu "Visul lui Adalbert"), Jochem De Vries ( Olanda, "Cornea"), Fabio Mollo (Italia, "Il Sud Niente"), Denes Nagy (Ungaria, "Don't Look Back") şi regizorul Joke Liberge, care locuieşte în Belgia şi lucrează la proiectul "Overnight". Acţiunea din "Visul lui Adalbert" se desfăşoară pe 8 mai, 1986, imediat după ce Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni. Pelicula se doreşte a fi o comedie neagră despre comunism.

Mai multe expoziţii, o serie de proiecţii, un spectacol al Teatrului Nottara, muzică şi manifestări literare se regăsesc în programul "Luna 9 a Bucureştiului în Praga", desfăşurat luna viitoare în capitala Cehiei. Proiectul, realizat de Institutul Cultural Român din Cehia, este un program cultural de amploare cu ocazia celor 550 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Bucureşti. Programul debutează pe 9 septembrie, cu vernisajul unei expoziţii realizate de Dan Perjovschi pe pereţii interiori ai noului sediu al Bibliotecii Tehnice Naţionale din Praga. "Luna 9 a Bucureştiului în Praga" se încheie pe 2 octombrie, cu un concert susţinut de ansamblul Bucharest AudioVideo.

Cel mai recent lungmetraj al lui Peter Greenaway, "The Marriage", şi premiera mondială a peliculei despre mari regizori-"Great Directors" de Angela Ismailos-se numără printre titlurile selecţionate pe ultima sută de metri la Festivalul de Film de la Veneţia. Evenimentul va avea loc în perioada 2-12 septembrie. Cea de-a 66-a ediţie a manifestării mai include "Green Days" de Hana Makhmalbaf, proiectat în afara competiţiei, şi "The Movie Orgy - Ultimate Version" de Joe Dante, în Orizzonti. Festivalul de Film de la Veneţia, cel mai vechi eveniment de gen din lume, include numeroase pelicule în premieră mondială, în competiţia oficială fiind prezentate filme precum "Soul Kitchen", de Fatih Akin, şi "Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans", de Werner Herzog.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!