DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
18.30 - 19.00
Miorita • Realizator Anamaria Spataru

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
19.00 - 20.30
Spectacolele serii - Teatrul National Radiofonic • „Din teatrul lumii”. Cinci personaje în interpretarea actorului Mircea Constantinescu. Regia artistică: Vasile Manta. Fragmente din Tamerlan cel Mare de Christopher Marlowe, Avarul de Molière, Faust de Goethe, Iorgu de la Sadagura sau Nepotu-i salba dracului de Vasile Alecsandri, Ubu încornorat de Alfred Jarry. Realizatori: Costin Tuchilă şi Puşa Roth. Înregistrare din 2011

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
20.30 - 21.00
Zona independenta • Realizator Robert Balan

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

4 august 2009

Cursurile de Măiestrie Artistică 'Master Class', oferite de soprana Mariana Nicolesco, se desfășoară până sâmbătă, 8 august, la Brăila. La ediţia din acest an a Cursurilor, programate la Teatrul 'Maria Filloti', locul unde în 1881 debuta Hariclea Darclée, s-au înscris tineri artişti din ţară, dar şi din străinătate, precum Spania, Italia, China, Rusia, Republica Moldova şi Armenia. Concertul Master Class va comemora anul acesta, aşa cum a făcut-o în trecut cu Mozart, Verdi şi Puccini, alţi mari muzicieni precum Haendel şi Haydn, prin concertul cu pagini alese din creaţia acestora, care va fi precedat de conferinţa muzicologului dr. Stephan Poen. Cursurile se desfăşoară la Brăila odată la doi ani, în anii în care acestea nu sunt programate fiind organizat Concursul Internaţional de Canto 'Haricleea Darclée'.

Regizorul şi scenaristul Anca Damian va realiza un film documentar despre viaţa lui Claudiu Crulic. Este vorba despre tânărul din municipiul Dorohoi decedat în urmă cu un an într-o închisoare din Cracovia, Polonia. Tânărul a fost condamnat pentru furt, pe care susţinea că nu l-a comis. El considera injustă condamnarea şi a intrat în greva foamei, fiind ignorat de autorităţile poloneze. Filmul, intitulat 'Crulic - drumul spre dincolo' şi finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, va prezenta ultimele luni de viaţă ale lui Claudiu Crulic. Pelicula urmează a fi finalizată până anul viitor.

Superhiks, Elvis Jackson şi Luna Amară vor cânta în deschiderea concertului Faith No More de la București. Evenimentul va avea loc pe 15 august, la Sala Polivalentă. Consideraţi un fenomen în Macedonia, membrii trupei Superhiks îşi încântă fanii de mai bine de 13 ani cu o muzică inedită, care îmbină ska-punkul cu reggae, totul condimentat cu influenţe balcanice şi latine. Elvis Jackson este o cunoscută trupă de rock din Slovenia, care şi-a dezvoltat un stil special, cu accente de ska, punk, hard core, reggae sau metal. Formaţia a luat naştere la sfârşitul anului 1997. În deschidere a mai fost selectată şi trupa autohtonă Luna Amară. Membrii formaţiei sunt împreună de aproximativ zece ani şi sunt recunoscuţi pentru introducerea trompetei ca un element inedit pentru sound-ul unei trupe de rock. De curând, formaţia a lansat pe piaţă cel de-al treilea album, "Don't Let Your Dreams Fall Asleep", care cuprinde 12 piese într-un stil alternativ acustic.

Scriitorul de origine română Norman Manea a primit prestigiosul titlu de Comandor al Ordinului Artelor şi Literelor din partea Ministerului Culturii din Franţa. Norman Manea a fost distins cu acest titlu în semn de recunoaştere a "unui mare talent" şi a unei opere "care nu cunoaşte concesiuni, vigilență, umanistă". Ordinul Artelor şi Literelor a fost înfiinţat în 1957, de ministrul francez al Culturii, şi recunoaşte intelectualii care s-au distins prin opera lor. Gradele Ordinului sunt Cavaler, Ofiţer şi, cel mai înalt, Comandor.

Actorul Benicio del Toro a primit premiul "Tomas Gutierrez Alea" pentru întreaga activitate, din partea Guvernului cubanez. Evenimentul a avut loc în cadrul unei ceremonii, la Havana, la care au luat parte actorii Robert Duvall, James Caan şi Bill Murray. Benicio del Toro, născut în Puerto Rico, l-a interpretat pe eroul revoluţionar Ernesto "Che" Guevara în două filme, regizate de Steven Soderbergh, anul trecut. Pelicula "Che", în două părţi, cu o durată de patru ore şi jumătate, care îl prezintă pe revoluţionarul argentinian care l-a ajutat pe Fidel Castro să ajungă la putere în Cuba în 1959, a fost foarte apreciat pe insulă. Premiul "Tomas Gutierrez Alea", ce poartă numele unui cineast cubanez, a fost decernat pentru întâia oară, lui Benico del Toro, în urma votului exprimat de Uniunea Naţională a Scriitorilor şi Artiştilor din Cuba.

Federaţia Maghiară de Fotbal refuză să o lase pe Madonna să concerteze pe stadionul Ferenc Puskas din Budapesta, pe 22 august, informează agenţia de presă MTI. Concertul vedetei era programat iniţial să aibă loc în parcul Kincsem, un hipodrom situat la periferia Budapestei. Totuşi, organizatorul show-ului, Live Nation Hungary, a anunţat săptămâna trecută că stadionul Puskas este noul loc de desfăşurare al concertului, în ciuda protestelor Federaţiei Maghiare de Fotbal, îngrijorată de posibila distrugere a terenului.
Două importante meciuri din preliminariile Cupei Mondiale din 2010 vor avea loc la puţin timp după data la care este programat concertul Madonnei, iar doi ani de muncă ar putea fi distruşi din cauza acestuia, susţin reprezentanţii Federaţiei Maghiare de Fotbal. Pe 26 august, Madonna va concerta şi la Bucureşti, în cadrul turneului "Sticky & Sweet".

Organizatorii Festivalului Internaţional de Film de la Locarno ce va avea loc între 5 şi 15 august îi vor dedica o seară specială regizorului polonez Andrzej Wajda. Aceasta va include premiera mondială a unui documentar realizat de patru studenţi ai Şcolii de Măiestrie Regizorală "Andrzej Wajda", "Andrzej Wajda: Silence on Set!", care îl arată pe maestrul filmului polonez pe platourile de filmare ale unuia dintre cele mai personale filme ale sale: "Pădurea Katyn". Proiecţia documentarului va fi urmată de o discuţie a regizorului polonez, care îşi va prezenta cele mai recente două filme.

Formaţia americană ZZ Top va concerta la Bucureşti, pe 20 octombrie. Concertul are loc în cadrul unui eveniment inclus în turneul "Double Down Live". În cadrul segmentului european al turneului, trupa va concerta şi în Cehia, Germania, Danemarca, Norvegia, Suedia, Marea Britanie şi Belgia.
Legendarii muzicieni promit un show de excepţie în Bucureşti, în binecunoscutul lor stil texan: nu vor lipsi pălăriile de cowboy, riff-urile de chitară şi hiturile care i-au consacrat. Înfiinţată în Houston, Texas, în 1970, formaţia ZZ Top este una dintre puţinele trupe rock care şi-au păstrat componenţa originală, pe tot cuprinsul celor 40 de ani de carieră.

Membrii Asociaţiei de tineret 'Ecou' din Sfântu Gheorghe vor demara săptămâna aceasta un proiect ce are ca scop reamenajarea peisagistică a spaţiilor verzi aflate în jurul Centrului de Cultură Arcuş, care funcţionează într-un castel construit în secolul al XIX-lea. Castelul de la Arcuş, construit în stil neobaroc în anul 1860, şi domeniul aferent, ce cuprinde un lac, un parc dendrologic şi livezi, au aparţinut baronului Szentkereszty Bela şi soţiei sale, Maria Florescu Bibescu. Începând cu anul 1948, castelul a fost folosit ca depozit de cereale, apoi a devenit sediu al Casei Agronomului, iar ulterior conac de vânătoare pentru familia Ceauşescu. După 1990, aici a fost înfiinţat Centrul de Cultură, instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii.

Aproximativ 60 de cursanţi din Elveţia, Germania, Spania, Franţa, Bulgaria şi România participă, până pe 12 august, la cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului de Muzică Academică şi Academia de Vară la Sighişoara.
Organizatorii consideră că acest proiect constituie un stimulent important pentru afirmarea tinerelor talente din domeniul muzicii din România şi, în primul rând, pentru profesorii şi elevii Şcolii de Muzică din Sighişoara.
Pe parcursul întregii săptămâni, Sinagoga din Sighişoara şi sala festivă a Primăriei vor găzdui concerte în cadrul cărora vor fi interpretate opere celebre.

Editura Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului a lansat pe piaţă monografia 'Mănăstirea Sf. Ana - Rohia', avându-l ca autor pe episcopul Justinian Chiara. Cele aproape 300 de pagini, ilustraţii şi imagini oferă cititorului, după multă vreme, un ghid complet al uneia dintre cele mai cunoscute mănăstiri maramureşene. Ctitorită între anii 1923 şi 1926 de preotul Nicolae Gherman, mănăstirea avea să devină, de-a lungul anilor, unul dintre cele mai căutate lăcaşuri de cult transilvănene.

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti se va muta de anul acesta la Arad şi va avea loc între 26 septembrie şi 4 octombrie. Aflată la cea de-a cincea ediţie, manifestarea va purta de anul acesta denumirea de Festivalul Internaţional de Film din România. Surpriza din acest an a festivalului va fi un concert pe care Emir Kusturica împreună cu No Smoking Orchestra îl va susţine la Sala Polivalentă din Arad. De altfel, festivalul va avea o secţiune Focus, dedicată regizorului, care va cuprinde filme ale acestuia.

Cea de-a cincea ediţie a atelierului "Vama Veche Salsa Week Workshop" se desfăşoară până duminică. Evenimentul este dedicat comunităţii latino-americane şi tuturor celor pasionaţi de ritmurile genului. Ziua, pe plaja Gulag, vor avea loc ateliere şi cursuri de salsa, atât teoretice, cât şi practice, iar seara, toţi cei prezenţi se vor putea bucura de reprezentaţiile artistice ale dansatorilor străini şi de câte o petrecere latino.

Festivalul de Muzică Pop pentru Copii Cerbul de Aur Junior va avea loc între 6 şi 9 august, la Piatra-Neamţ. La festival participă 67 de concurenţi, care vor evolua pe grupe de interpretare. Gala de premiere va avea loc pe 9 august. Copiii înscrişi în competiţie vor avea parte şi de un concurs Miss şi Mister Festival, precum şi de o petrecere în jurul unui foc de tabără, care va avea loc după ultima seară de concurs.

Văduva scriitorului rus Aleksandr Soljeniţîn, decedat în urmă cu un an, a anunţat publicarea unui jurnal al soţului ei, care ar trebui să şteargă imaginea acestuia de "bărbat lipsit de îndoieli", potrivit unui interviu publicat ieri în presa din Rusia, citat de France Press. Un proiect similar a fost deja realizat în Statele Unite iar văduva sa afirmă că "o astfel de lucrare era necesară şi în limba rusă. Scriitorul rus Aleksandr Soljeniţîn, care a decedat pe 3 august 2008 la vârsta de 89 de ani, în urma unei insuficienţe cardiace acute, a jucat un rol istoric dezvăluind ruşilor şi lumii întregi universul inuman al lagărelor sovietice, pe care le-a denumit "Arhipelagul Gulag".

Bucureştiul a fost inclus ca nouă destinaţie în cea mai recentă ediţie a Luis Vuitton City Guides - o colecţie de ghiduri turistice care prezintă destinaţii de top precum Mumbai, Miami, New York, Paris şi Tokyo. Ediţia 2009 a ghidurilor este una aniversară, care marchează zece ani de la apariţia primelor City Guides. Colecţia despre oraşele europene cuprinde 32 de destinaţii, şase dintre acestea prezentate pentru prima dată în 2009: Bucureşti, Glasgow, Lausanne, Palermo, Manchester şi Saint-Tropez.

Fanfara "10 Prăjini" şi formaţiile Nightlosers, Desperado şi Pasărea Colibri sunt aşteptate să concerteze la Festivalul ProEtnica, de la Sighişoara. Evenimentul se va desfăşura, în perioada 14-22 august. Pe parcursul celor 10 zile de festival, vor urca pe scenă reprezentanţi ai comunităţilor minoritare din România: tătari, turci, ruteni, maghiari, sârbi, albanezi, armeni, germani, cehi, slovaci, bulgari, ucraineni, italieni, ruşi lipoveni, aromâni, croaţi, greci, romi şi polonezi. Festivalul va prilejui, totodată, în fiecare seară, întâlnirea cu trupe locale, o seară folk, precum şi spectacole ale formaţiilor Pasărea Colibri (15 august), Nightlosers (21 august) şi Desperado (22 august). De asemenea, sunt programate spectacole susţinute de "Joseph Zapf and his friends", care vor prezenta muzică populară din Bavaria, pe 18 august.

Arheologii buzoieni au descoperit, în localitatea Coţatcu, un schelet uman vechi de aproape nouă mii de ani. Directorul Muzeului Judeţean Buzău, Doina Ciobanu, a declarat pentru AGERPRES că scheletul a fost găsit într-o vatră neolitică unde se mai aflau şi o bucată de gard din lemn care susţinea împletitura unui zid al casei. Potrivit sursei citate, scheletul pare a fi din epoca eneolitică perioada 6000-8000 î.Hr, perioada de trecere dintre epoca pietrei şi cea a bronzului.

Prestigioase personalităţi ale vieţii muzicale interne şi internaţionale, printre care Felicia Filip, se vor număra printre profesorii Şcolii de Toamnă 'Seri Albastre'. Evenimentul se va desfăşura în luna septembrie, la Centrul de Cultură Arcuş, din judeţul Covasna. Tinerii care doresc să participe la acest proiect trebuie să trimită o scrisoare de intenţie şi un CV până la 18 august la adresa [email protected]. Cursurile, cazarea şi masa participanţilor vor fi suportate de organizatori. Desfăşurat sub genericul 'Tineri pentru tineri', proiectul 'Seri albastre' a reuşit să aducă în lumina reflectoarelor un număr de circa 130 de tineri talentaţi în diverse domenii, îndeosebi interpreţi vocali şi instrumentali dar şi artişti plastici.

Steven Spielberg vrea să regizeze un remake după filmul "Harvey", de Henry Koster, ecranizarea piesei de teatru cu acelaşi nume de Mary Chase, în care personajul principal susţine că cel mai bun prieten al său este un iepure uriaş şi invizibil. Casting-ul pentru acest film este în derulare, iar producţia este programată să debuteze la începutul lui 2010. Potrivit unui reprezentant 20th Century Fox, filmul ar putea ajunge în cinematografele din SUA până la sfârşitul anului viitor. Filmul original, din 1950, a avut la bază piesa de teatru a lui Mary Chase, premiată cu Pulitzer şi montată într-un spectacol pe Broadway.

Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universităţii 'Babeş Bolyai' şi ArtReSearch din Cluj-Napoca organizează la Târgu Mureş, până în data de 10 august, cea de a şasea ediţie a Taberei de Dramaturgie a Cotidianului cu tema 'Mitosfera Generaţiei X-Men & Women'. Tabăra de la Târgu Mureş este parte a unui program interdisciplinar de cercetare şi creaţie în teatru, film şi media şi, potrivit organizatorilor, este dedicată investigării şi reprezentării mutaţiilor comportamentale şi de mentalităţi care au loc în rândul adolescenţilor şi tinerilor din România.

Cursurile de Măiestrie Artistică 'Master Class', oferite la Brăila de soprana Mariana Nicolesco, în anii în care nu are loc Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto 'Hariclea Darclée', s-au deschis duminică şi se desfăşoară până vineri. La ediţia din acest an a cursurilor s-au înscris 65 de tineri artişti, dintre care 58 din România, doi din Republica Moldova, şi câte unul Spania, Italia, China, Rusia şi Armenia. Concertul Master Class va comemora anul acesta mari muzicieni precum Haendel şi Haydn, printr-un concertul special, precedat de conferinţa muzicologului dr. Stephan Poen.
Deasemenea joi va fi oferită publicului brăilean, în interpretarea unora dintre laureaţii Concursului Darclée, opera donizettiană Parisina d'Este, pe care Mariana Nicolesco a pregătit-o împreună cu tinerii artişti.

Cel mai recent film al regizorului Radu Gabrea, 'Călătoria lui Gruber', va rula din 4 septembrie în cinematografele din ţară. Filmările s-au desfăşurat pe parcursul a 28 de zile, atât la Iaşi, cât şi în Bucureşti iar bugetul estimativ s-a situat în jurul sumei de 750.000 de euro. Acţiunea filmului este plasată în anul 1941, la scurt timp de la atacarea Rusiei Sovietice de către Germania şi România.

Începând de ieri până pe 15 august, la Ierusalim se desfăşoară a 34-a ediţie a Târgului internaţional de arte şi meşteşuguri. În cadrul acesteia sub titlul 'Once Upon A time: A Romanian Imaginary'/ 'A fost odată ca niciodată...', artistele Ema Hagiu şi Monika Pădureţ, membre ale Uniunii Artiştilor Plastici Profesionişti din România, cunoscute pentru lucrările inspirate din poveşti, legende şi basme româneşti, expun lucrări unicat sau serii mici. Potrivit unui comunicat al Institutului Cultural Român din Tel Aviv, cele două artiste vor oferi demonstraţii de lucru şi workshopuri ad-hoc pentru publicul prezent la târg.

Biletele şi abonamentele rezervate pentru cea de a XIX-a ediţie a Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu" pot fi achiziţionate, de ieri, de la casele de bilete ale Sălii Palatului. Evenimentul va avea loc în perioada 30 august - 26 septembrie. Festivalul va aduce în acest an spectacole precum "Oedipe" - coproducţie Theatre du Capitole din Toulouse şi Opera Naţională din Bucureşti, Baletul din Monte Carlo cu "La Belle", orchestre şi artişti de renume mondial, precum Orchestra Filarmonică Radio France sau Orchestra de Cameră din Viena.

 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!