Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Gala Radio Romania Cultural 2010
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Gala Radio Romania Cultural 2009
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Gala Radio Romania Cultural 2008
Ati ascultat
Ascultati acum
Urmeaza
Bloguri
18.10 - 18.30 Jocul cu margelele de sticla • Secolul XX în muzică. Realizator Monica Gurău-Mihalache
LiveRadio Romania Cultural
LiveTeatru radiofonic
18.30 - 19.00 Expresul de seară • Realizatori Anca Mateescu si Dana Pitrop
LiveRadio Romania Cultural
LiveTeatru radiofonic
19.00 - 21.00 Stagiunea Muzicală Radio • Transmisiune directă din Studioul 'Mihail Jora'. Concertul Orchestrei de Cameră Radio. Dirijor şi solist Ladislau Horvath. Wolfgang Amadeus Mozart – Simfonia nr. 23 în Re major KV 181, Rondo KV 269 în Si bemol major pentru vioară şi orchestră, Adagio KV 261 în Mi major pentru vioară şi orchestră şi Rondo KV 373 în Do major pentru vioară şi orchestră; Charles Gounod - Mica simfonie pentru instrumente de suflat; Joseph Haydn – Simfonia nr. 49 în fa minor «La Passione». În pauză, interviuri cu protagoniştii. Comentează Sebastian Crăciun. Producător Sorina Goia
LiveRadio Romania Cultural
LiveTeatru radiofonic
Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.
30 decembrie 2009
Institutul Cultural Român din Londra a lansat ediţia din 2010 a programului de rezidenţă Attic Arts, adresat profesioniştilor români care desfăşoară proiecte în diferite discipline umaniste. Termenul limită de depunere a candidaturilor este 1 februarie. Programul oferă 4 rezidenţe pe an, fiecare cu durata de 2 luni, în garsoniera mansardată a Institutului, ‘cu vedere’ spre Buckingham Palace, Royal Albert Hall şi Serpentine Gallery. Rezidenţii vor propune un proiect care va fi ulterior prezentat în spaţiul Institutului sau în alte instituţii din Marea Britanie.
Ambasada Franţei la Bucureşti are, pentru 2010, o serie de proiecte culturale, printre care Festivalul de modă Pasarela şi Festivalul Filmului Francez, spectacole ale Comediei Franceze şi celebrarea Anului Chopin, cu un buget total estimat la 750.000 de euro. Printre proiectele cu cele mai mari bugete se numără spectacolele de teatru aduse din Franţa ce vor fi prezentate de ambasadă şi Institutul Francez din România, cu un buget total de 120.000 de euro. Printre reprezentaţiile din program se numără "Regele moare", de Silviu Purcărete, "La Fausse suivante" de Marivaux, în regia lui Lambert Wilson (teatrul Bouffes du Nord, Paris) şi "Les Fourberies de Scapin", de Molire, pusă în scenă cu marionete, de Émilie Valantin. Acestora li se adaugă două spectacole ale prestigioasei Comedii Franceze, un spectacol-lectură de Muriel Mayette şi "Bérénice", de Racine, piesă pusă în scenă de congolezul Faustin Linyekula. De asemenea, tot cu un buget de 120.000 de euro, Ambasada Franţei intenţionează să aducă la Bucureşti festivalul underground Paris Rock'in.
Radio România Internaţional şi Radio România Cultural au câştigat un proiect cu finantare europeană, pentru a realiza şi difuza “Strasbourg Connection”, o emisiune consacrata rolului şi locului Parlamentului European, valorilor comunitare, dar şi problemelor şi dezbaterilor europene. În perioada ianuarie-decembrie 2010, cele doua posturi din cadrul SRR vor realiza o serie de 12 radioprograme de câte 60 de minute, pe care le vor difuza lunar, la ore de maximă audienţă. Contribuţia netă a Parlamentului European la realizarea ciclului de emisiuni este de aproximativ 15.300 de euro.
Cunoscutul violonist şi compozitor de jazz Jean Luc Ponty se întoarce în România pentru a susţine un super concert în primăvara lui 2010 la Bucureşti. După ce a fost deja prezent la Timişoara şi în Vama Veche, Jean Luc Ponty va urca de data aceasta pe scena Sălii Palatului pe 11 martie. De-a lungul carierei sale, Ponty a colaborat cu unii dintre cei mai mari muzicieni ai lumii, muzicieni precum Frank Sinatra, Elton John, Chick Corea, John Mclaughlin, Al Di Meola şi Frank Zappa. Artistul francez este considerat drept unul dintre cei mai importanţi violonişti şi jazzmani contemporani, spectacolele sale fiind mereu memorabile pentru cei veniţi să îi asculte vioara magică.
Cea de-a 18-a ediţie a festivalului Sziget, care se desfăşoară anual la Budapesta, pe insula -budai de pe Dunăre, strângând peste 350.000 de spectatori şi sute de artişti, va avea loc între 11 şi 16 august 2010, se arată pe site-ul oficial al evenimentului. Chiar dacă line up-ul festivalului nu a fost încă stabilit, abonamentele pentru ediţia din 2010 a evenimentului au fost puse deja în vânzare. Printre cei care au concertat la festival în 2009 s-a numărat Snow Patrol, Placebo, The Prodigy şi multi altii.
Comitetul Director al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România a lansat o iniţiativă privind organizarea unei serii de manifestări consacrate artei fotografice - Festivalul 'Luna Fotografiei din România' - care va avea loc în perioada 1-31 ianuarie 2010. Preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi, Ştefan Toth, a declarat că prima ediţie a festivalului va debuta cu primul 'Revelion al Artiştilor Fotografi din România', organizat la Oradea, urmând ca ediţiile următoare să fie organizate în diferite alte zone pitoreşti ale ţării. Ziua oficială a Artei Fotografice din România, aleasă după ziua de naştere a fotografului şi apreciatului pictor Carol Popp de Szatmary şi stabilită pentru prima oară pentru 11 ianuarie, va fi sărbătorită la Bucureşti. Cu această ocazie va avea loc înmânarea unor distincţii de merit membrilor Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.
Ten Years After concerteaza in Romania pe 22 februarie. Legendara trupa blues rock va urca pe scena Salii Palatului, la peste patruzeci de ani de cand scria istorie la Woodstock, cu piesa I'm going Home. Concertul Ten Years Afters este deschis de grupul Riff. Spectacolul incepe la ora 19. Bilete au costuri cuprinse intre 50 si 150 Lei si sunt disponibile in reteaua magazinelor Vreau Bilet din Unirea Shopping Center et.2, Pasajul Universitatii - Agentia Trident Touring, la Sala Palatului si online prin www.vreaubilet.ro
Fanii muzicii rock au mai primit o veste bună pentru anul 2010. Unul dintre cei mai mari chitarişti din lume, Eric Clapton, concertează la Bucureşti pe 11 iunie 2010, pe stadionul naţional de Rugby. Alături de el va concerta Steve Winwood, un alt nume mare din muzica rock. Cei doi au format în anii '70 trupa Blind Faith alături de Ginger Baker şi Ric Grech. Câştigători ai premiilor Grammy, Clapton şi Winwood sunt prezenţi în topul celor mai mari 100 chitarişti ai tuturor timpurilor pe locurile 4, respectiv 33.Concertul de la Bucureşti face parte din turneul european pe care duo-ul îl va susţine în această vară sub titlul "Two legends - one live experience". Turneul debutează la sfârşitul lui mai în Anglia şi cuprinde 10 ţări.
Altă surpriză, de această dată pentru iubitorii jazz-ului. Duke Ellington Orchestra concerteaza la Bucuresti pe 25 aprilie 2010. Spectacolul va avea loc la Sala Palatului, incepand cu ora 20.30. Duke Ellington, ducele jazz-ului, un “talent suprem" asa cum il numea criticul muzical Alistair Cooke in 1983, este parintele a numeroase inovatii in domeniul muzicii jazz : a fost primul care a folosit vocea umana ca pe un instrument muzical, fara cuvinte, punand accentul pe contrastul dintre notele inalte si joase, folosind in mod frecvent tonalitatile de blues, intr-un stil numit “jungle music"; a contribuit la inaugurarea erei swing a jazz-ului prin melodia “It don’t mean a thing"(1943); este unul dintre pionierii jazz-ului si alaturi de Louis Armstrong a contribuit la transformarea acestui stil de muzica dintr-o forma de divertisment intr-o reala expresie artistica.
Cântăreaţa americană Taylor Swift a fost desemnată desemnată de editorii revistei People drept "cea mai uluitoare personalitate a anului 2009", informează Reuters. În aceeaşi ediţie, Kate Gosselin, mama a opt copii, devenită celebră în SUA după ce a participat la o emisiune-concurs de televiziune, a fost desemnată "mama tuturor reality show-urilor", iar cântăreaţa scoţiană Susan Boyle s-a impus la categoria "celebritatea surpinzătoare a anului". Oprah Winfrey, care a anunţat că începând din 2011 nu va mai produce influentul ei talk show de televiziune, a primit titlul de "diva care se retrage", cuplul Brad Pitt-Angelina Jolie a fost desemnat drept "perechea cea mai puternică din showbizz", iar preşedintele american Barack Obama şi soţia sa, Michelle Obama, au primit titulatura de "primul cuplu".
Festivalul 'Luna Fotografiei din România' va avea loc în perioada 1-31 ianuarie 2010. Preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi, Ştefan Toth, a declarat că prima ediţie a festivalului va debuta cu primul 'Revelion al Artiştilor Fotografi din România', organizat la Oradea. Ziua oficială a Artei Fotografice din România, aleasă după ziua de naştere a fotografului şi apreciatului pictor Carol Popp de Szatmary şi stabilită pentru prima oară pentru 11 ianuarie, va fi sărbătorită la Bucureşti. Cu această ocazie va avea loc înmânarea unor distincţii de merit membrilor Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.
Institutul Cultural Român din Londra a lansat ediţia din 2010 a programului de rezidenţă Attic Arts, adresat profesioniştilor români care desfăşoară proiecte în diferite discipline umaniste. Termenul limită de depunere a candidaturilor este 1 februarie. Programul oferă 4 rezidenţe pe an, fiecare cu durata de 2 luni, în garsoniera mansardată a Institutului, ‘cu vedere’ spre Buckingham Palace, Royal Albert Hall şi Serpentine Gallery. Rezidenţii vor propune un proiect care va fi ulterior prezentat în spaţiul Institutului sau în alte instituţii din Marea Britanie. Proiectul Attic Arts a fost iniţiat în noiembrie 2006.
Gala de decernare a premiilor Lumiere va avea loc pe 15 ianuarie.
Radu Mihăileanu a fost nominalizat, alături de co-scenariştii filmului "Concertul" Alain-Michel Blanc, Matthew Robbins, Hector Cabello Reyes şi Thierry Degrandi, la premiul pentru cel mai bun scenariu la cea de-a 15-a ediţie a evenimentului. Distincţiile sunt considerate echivalentul francez al Globurilor de Aur. La categoria "cel mai bun scenariu" au mai fost nominalizaţi Jacques Audiard, Abdel Raouf Dafri, Thomas Bidegain şi Nicolas Peufaillit pentru "Profetul", Philippe Lioret, Emmanuel Courcol şi Olivier Adam pentru "Welcome", Mathias Gokalp şi Nadine Lamari pentru "The Ordinary People" şi Mia Hansen-Love pentru "The Father of My Children".
Trupa franceza Air, formata din Jean-Benoit Dunckel si Nicolas Godin, concerteaza pe 11 februarie 2010 in Bucuresti. AIR vor canta la Sala Polivalenta din Capitala. Biletele la concertul AIR costa 95 lei şi pot fi cumparate online de pe site-urile la MyTicket.ro, Eventim.ro, TicketPoint.ro, si in retelele Diverta si Germanos, librariile Carturesti, magazinele Vodafone, Muzica, Off The Record, Sala Palatului si din clubul Control.
Show-ul trupei Air din Capitala face parte din turneul de promovare a celui mai nou album, `Love 2`. AIR sunt adusi in Romania de catre One Event, promoterul responsabil si de concertele U.N.K.L.E. (2007) sau Massive Attack (2008).
Potrivit raportului UNICEF, în întreaga lume mor anual peste un milion de copii deoarece nu sunt alăptaţi sau pentru că li se oferă prea devreme alt tip de alimente. Alte milioane au o stare de sănătate precară, se îmbolnăvesc de maladii ce pot fi prevenite sau suferă din cauza malnutriţiei. O particularitate pentru România o reprezintă înlocuirea mult prea timpurie a laptelui matern cu laptele de vacă, ceea ce face ca, împreună cu alte cauze, peste 50 la sută dintre copiii de un an să fie anemici, potrivit unui raport al UNICEF şi OMS care promovează alăptarea. Alăptarea exclusivă până la şase luni şi continuarea alăptării până la cel puţin un an ar contribui decisiv la diminuarea drastică a acestei situaţii", se arată în raportul UNICEF prezentat ieri.
Cautare
Newsletter
Artistul Tudor Banuş expune la ICR Stockholm
ICR Stockholm gazduieşte �n perioada 21 aprilie - 11 mai 2012 prima expoziţie personala a artistului ilustrator Tudor Banuş �n Suedia.
Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu şi Transilvania Film prezinta joi, 26 aprilie 2012, ora 20:30, la Hala Balanţa, proiecţia de gala a filmului Undeva la Palilula.
Instituto Cervantes din Bucuresti si UNATC va invita la Teatrul contra - Contra progresului, Contra iubirii, Contra democratiei, trei texte apartin�nd dramaturgului spaniol Esteve Soler.
ICR Stockholm participa pentru a treia oara la Noaptea Culturala a orasului
Aflata la a treia ediţie, Noaptea Culturala a orasului Stockholm (Kulturnatt) va avea loc anul acesta �n 21 aprilie şi se va desfaşura �n 85 de locaţii din oras.
Luni, 23 aprilie, Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor
Programul de carte �şi propune sa creeze anual, de Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor, un spaţiu public de afirmare pentru autorii rom�ni, deţinatori de drepturi de autor, pentru bibliotecarii rom�ni, �n cadrul unor evenimente mediatice.
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona
Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului
Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti
Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra
Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act
�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural
A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu
Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden
Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti
Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu
Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!
Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.
Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu
Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart
Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala
Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu
Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.
S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.
Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a
ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat
Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.
La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio
Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca
Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau
Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.
�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.
Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.
�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu
Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.