DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
00.30 - 01.30
Album de colectie I • cu Florian Lungu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
01.30 - 03.30
Teatru National Radiofonic - Mari spectacole • „Tartuffe” de Moliere. Adaptare: Alexandru Balaci. Regia artistică: Paul Stratilat. În distribuţie: Ion Finteşteanu, Jules Cazaban, Carmen Stănescu, Mihai Berechet, Catiţa Ispas, Ninetta Gusti, N. Neamţu Ottonel. Regia de studio: Ion Prodan. Regia muzicală: Lucian Ionescu. Regia tehnică: ing. George Buican. Înregistrare din 1956

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
03.30 - 05.00
Album de colectie II • Realizator Monica Gurău-Mihalache

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

10 iulie 2009

Cea de-a doua ediţie a Festivalului World Music va avea loc, în perioada 24-26 iulie, în staţiunea Mamaia. În cadrul evenimentului vor evolua, în premieră în România, trei prestigioase formaţii din Europa şi America de Sud. Värttinä, una dintre cele mai aclamate formaţii finlandeze de world, lansează, în prima seară a festivalului, un stil de muzică desprins din folclorul nordic, îmbrăcat în pop şi rock. A doua zi urmează o explozie de energie şi culoare cu nominalizaţii Grammy, grupul columbian LA-33.
World Music Mamaia 2009 se încheie duminică, 26 iulie, cu o surpriză: grupul argentinian Astillero, care va aduce pe scenă tangoul de avangardă Intrarea la spectacole va fi liberă.

Regizorul Adrian Sitaru va fi prezent, pe 16 iulie, la Vama Veche, unde va fi proiectat debutul său în lungmetraj, "Pescuit sportiv". Proiecţia are loc de la ora 22, în cadrul proiectului „ Seara de film” organizată lunar de Institutul Cultural Român. Filmul, scris, regizat, montat şi produs de Adrian Sitaru, îi are în distribuţie pe Maria Dinulescu, Ioana Flora şi Adrian Titieni. Lungmetrajul de debut al lui Adrian Sitaru a avut premiera în România pe 13 februarie, fiind distins, anul trecut, cu două premii la Festivalul de Film de la Salonic - premiul juriului şi premiul pentru cea mai bună actriţă, acordat ex-aequo Ioanei Flora şi Mariei Dinulescu. De asemenea, filmul a mai obţinut premiul juriului la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Estoril şi Marele Premiu al secţiunii New Voices/New Visions, la Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs.

Cântăreţul francez Charles Aznavour a dezminţit oficial informaţiile potrivit cărora el ar fi urmat să îşi anunţe retragerea din activitatea muzicală pe 21 iulie, în timpul unui concert susţinut la un festival în Tunisia, într-un interviu acordat, marţi, France Press. O publicaţie tunisiană afirmase, duminică, că Charles Aznavour urmează să îşi anunţe retragerea de pe scena muzicală în timpul Festivalului internaţional de muzică Cartagina. Managerul său, Levon Sayan, a negat şi el ipoteza unei retrageri a artistului. După Liban - Festivalul Beiteddine - şi apoi Tunis - Festivalul Cartagina - de pe 21 iulie, Charles Aznavour va concerta la Colmar, în Franţa, pe 7 august, urmând să plece în septembrie în turneu în America de Sud, potrivit purtătorului său de cuvânt. Celebrul artist francez va lansa deasemenea un album de jazz, intitulat "Charles Aznavour and The Clayton Hamilton Jazz Orchestra", pe 30 noiembrie.

Adam Levine şi colegii săi din trupa Maroon 5 au înregistrat un cover al piesei "The Way You Look Tonight", interpretată de Frank Sinatra, ce va fi inclus pe un album care conţine atât preluări, cât şi piese originale şi care a fost lansat pe iTunes Music Store, informează Reuters. Coverul acestei piese este doar una dintre cele 13 melodii incluse pe albumul "His Way, Our Way". Ceilalţi artişti care au participat la acest proiect, realizând coveruri după piesele lui Sinatra, au fost The Kooks, John Rich, Seether, The Morning Benders şi The Kills. O pagină de pe site-ul iTunes a fost special creată pentru acest eveniment şi le oferă utilizatorilor posibilitatea să asculte atât coverurile, cât şi piesele originale.

Albumele lui Michael Jackson s-au vândut în circa 800.000 de copii în SUA, în săptămâna de dinaintea ceremoniei publice în memoria acestuia, care a avut loc, potrivit unui studiu realizat de Nielsen SoundScan, care se ocupă cu monitorizarea vânzărilor din industria muzicii. Potrivit billboard.biz, vânzările albumelor lui Michael au crescut cu 90% comparativ cu săptămâna precedentă, un fenomen preconizat de specialişti având în vedere că aceasta a fost prima săptămână de după moartea artistului.

Fondul Naţional al Cinematografiei va fi în continuare alimentat de către stat cu fondurile prevăzute de lege. Declarația a fost făcută ieri de premierul Emil Boc. El a precizat că acest lucru se va întâmpla printr-o procedură care permite alocarea banilor direct de la bugetul de stat şi nu prin intermediul Loteriei Române. Anunțul a fost făcut pe fondul informațiilor apărute în presa centrală potrivit cărora ordonanţa de urgenţă privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, aprobată recent de Guvern, exceptează Loteria Română, cazinourile şi organizatorii de jocuri de noroc de la plata către Centrul Naţional al Cinematografiei a cotei de 4% din profitul anual. Premierul a explicat că ordonanţa elimină o serie de taxe parafiscale şi că fondurile pentru cinematografie, ca şi pentru alte activităţi finanţate anterior de către Loterie, vor fi vărsate direct de la buget.

Spectacolul "Te iubesc! Te iubesc?", în regia lui Chris Simion, va avea premiera mâine, pe terasa La Motoare din Capitală. Piesa, realizată după textul "Zăpezile de altădată", de Dumitru Solomon, este "o reţetă comică despre fericirea în cuplu" şi despre cum poate fi evitată blazarea în doi. Din distribuţie fac parte Corina Moise, George Corodeanu şi Manuela Hărăbor. Video-proiecţia este realizată de Andrei Ţugulea, coregrafia, de Alexandru Grigore, iar scenografia este semnată de Adina Mastalier.

Festivalul de Artă Medievală ''Ştefan cel Mare'' de la Suceava are anul acesta un buget mai mare cu 30 % față de anul trecut. Pentru evenimenul din această vară administrația locală va aloca 100 de mii de lei. Festivalul, ajuns la cea de a IV a ediție, se va desfășura în perioada 17-23 august. Evenimentul, devenit tradiţional va avea loc în Cetatea de Scaun. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că municipalitatea se implică financiar în acest proiect, deoarece Festivalul de Artă Medievală 'Ştefan cel Mare' reprezintă un bun mijloc de promovare a zonei şi a Cetăţii de Scaun.

Celebrul chitarist Steve Lukather va concerta luna aceasta în România. Evenimentul va avea loc pe 23 iulie într-un club din Bucureşti. Biletele pentru acest concert au preţul de 70 lei şi se găsesc în reţeaua magazinelor Germanos, la clubul Becker Brau Live Music sau online pe eventim.ro. Născut pe 21 octombrie 1957, Steve Lukather este un celebru chitarist, vocalist, compozitor şi producător muzical, câştigător a cinci premii Grammy, fiind nominalizat de 12 ori. Steve Lukather este membru fondator al faimoasei trupe Toto, alături de care a cântat pe toată durata vieţii acesteia, între 1976 şi 2008.

Biblioteca Bucovinei 'I.G. Sbiera' din Suceava organizează astăzi conferinţa aniversară 'Noica după Noica'. Manifestarea este realizată în parteneriat cu Universitatea 'Ştefan cel Mare' şi Consiliul Judeţean. Evenimentul se va desfăşura în Sala de Artă 'Elena Greculesi' a Bibliotecii Bucovinei şi va include o sesiune, o masă rotundă, precum şi lansarea cărţii 'De la Poarta Albă la Păltiniş' a scriitorului Octavian Nicolae. La această manifestare aniversară dedicată marelui scriitor şi filosof este anunţată participarea nepotului acestuia, Nicolae Noica. Duminică se împlinesc 100 de ani de la naşterea lui Constantin Noica, în localitatea Vităneşti, judeţul Teleorman.

Publicația americană Variety va colabora cu Bienala de la Veneţia şi Venezia News pentru realizarea unui cotidian. Ziarul va apărea pe durata celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia. Evenimentul va avea loc în această toamnă, în perioada 2 - 12 septembrie. Variety se va ocupa de partea în limba engleză a publicaţiei, care va include ştiri de la festival şi noutăți internaţionale, precum şi materiale de sinteză. Secţiunea de limba italiană a ziarului va acoperi festivalul şi va oferi şi informaţii referitoare la hoteluri şi restaurante, precum şi sfaturi utile pentru participarea la eveniment.

Ministerul Culturii va prelua Teatrul de Vară Herăstrău de la Administrația locală în cazul în care se va ajunge la un acord cu Primăria Generală a Capitalei. Anunțul a fost făcut ieri de reprezentanții ministerului. Teatrul de Vară ar urma să fie trecut în administrarea Muzeului Național al Satului "Dimitrie Gusti", aflat în imediata vecinătate a arenei. Reprezentanții Muzeului au solicitat dreptul de administrare a Teatrului de Vară Herăstrău, pentru a se putea proteja de agresiunile vizuale și fonice, precum și riscul de incendiu, generate de activitățile din incinta grădinii. În sprijinul acestei decizii menite să protejeze muzeul, cei de la "Dimitrie Gusti" spun că au fost strânse, într-un interval de doar câteva zile, peste 2.000 de semnături.

Universitatea Babeş-Bolyai va găzdui la sfârșitul acestei săptămâni cel de-al 16-lea simpozion internaţional al Asociaţiei Societăţilor Geologice din Uniunea Europeană. Tema reuniunii va fi 'Geologie pentru societate: educaţie şi moştenire culturală'. Manifestarea este organizată de Asociaţia Institutelor Geologice din Uniunea Europeană, Societatea Geologică din România şi Facultatea de Biologie şi Geologie a Universității Babeș-Bolyai. La reuniune şi-au anunţat participarea peste 130 de specialişti de renume din 23 de ţări, printre care Canada, Italia, Elveţia, Belgia, Germania. Lucrările simpozionului se vor desfăşura în limba engleză.

Jasmine, Nadine şi The Marker vor reprezenta România la ediţia de anul acesta a Festivalului "Cerbul de Aur". Evenimentul, care va avea loc la Braşov, se va desfășura între 2 şi 7 septembrie. La preselecția organizată de postul public de televiziune au participat 100 de concurenți români. Jasmine este studentă a Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii "Spiru Haret". În 2007, ea a câştigat premiul III pentru cea mai bună piesă şi premiul special al juriului pentru cea mai bună voce la festivalul "Discovery International Music", organizat la Varna, Bulgaria. Nadine este licenţiată a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. În 2003, ea a obţinut premiul I la concursul internaţional "Slavianskii Bazar", organizat în Belarus.Trupa The Marker s-a format în 2008, la iniţiativa lui Paul Mateş şi Andrei Prodan. Ulterior, acestora li s-au alăturat Octav Capotă şi Claudiu Ursache. Ediţia de anul acesta a Festivalului "Cerbul de Aur" va reuni 24 de concurenţi din 20 de ţări la care se adaugă cei trei reprezentanţi ai României.

Regizorul american Michael Moore a optat pentru parodierea clişeelor romantice în alegerea titlului pentru viitorul lui film documentar, numit "Capitalism: A Love Story". Noul său proiect analizează cauzele declanşării crizei economice mondiale. Michael Moore şi Overture Films au anunţat anterior că filmul va avea premiera în Statele Unite pe 2 octombrie, la exact un an şi o zi după ce Senatul american a votat o rezoluţie prin care s-a aprobat acordarea unui sprijin financiar de 700 de miliarde de dolari în favoarea corporaţiilor de pe Wall Street. Pelicula se concentrează pe "impactul distrugător pe care dominaţia corporaţiilor şi pofta lor necontrolată pentru profit le-au avut asupra vieţilor americanilor şi a cetăţenilor lumii". Precedentul film regizat de Michael Moore a fost "Sicko", lansat în 2007.

Sute de fani ai cântăreţului Michael Jackson au admirat noua statuie din ceară a regretatului "Rege al muzicii pop", care a fost prezentată, ieri, la Muzeul Madame Tussauds din Londra. Statuia a fost creată iniţial pentru a celebra revenirea pe scenă a celebrului cântăreţ, după o pauză de mulţi ani. Michael Jackson, decedat pe 25 iunie, în Los Angeles, din cauza unui stop cardiac, ar fi trebuit să susţină o serie de 50 de concerte la O2 Arena din Londra, începând cu 13 iulie. Această statuie din ceară îl prezintă pe celebrul solist american la fel cum apărea şi pe afişele turneului său, intitulat "This Is It Tour": cu pălărie neagră, tricou, jachetă neagră cu paiete, o mănuşă albă şi pantaloni negri.

Stagiunea estivală a Teatrului Naţional de Operetă 'Ion Dacian' din Capitală se va deschide în această seară. Astfel, de la ora 20,00, va avea loc un concert în aer liber susţinut la Muzeul Cotroceni. În programul recitalului, oferit de Orchestra Teatrului Naţional 'Ion Dacian', se vor regăsi arii şi duete celebre precum Aria Lidiei din opereta 'Prinţesa circului' de Emmerich Kalman, Aria lui Marco Polo din opereta 'Secretul lui Marco Polo' de Francis Lopez, Cupletul lui Boni din opereta 'Silvia' de Emmerich Kalman, Duet Klarchen - Sigismund din opereta 'La Calul bălan' de Ralph Benatzky sau Duet Riquette - Beri din opereta 'Victoria şi-al ei husar' de Paul Abraham.

Concertul extraordinar susţinut, luna trecută, de Orchestra Filarmonicii din Viena va fi difuzat în această seară de TVR Cultural, de la ora 20. Spectacolul s-a desfăşurat în grădinile baroce ale Palatului Schönbrunn, în faţa Fântânii Neptun. Concertul de anul acesta a avut loc pe 4 iunie, în faţa unui public estimat la 100.000 de spectatori. Repertoriul spectacolului a cuprins lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Manuel de Falla, Modest Mussorgsky şi Johann Strauss, dirijorul fiind Daniel Barenboim, care a fost şi solist la pian. Evenimentul este primul dintr-o serie pe care TVR Cultural o va prezenta în următoarele luni.

Muzeul Naţional al Literaturii Române va sărbători, săptămâna viitoare, 100 de ani de la naşterea lui Constantin Noica. Evenimentul, care va avea loc pe 16 iulie, va include prezentări ale unor volume despre filosoful român, la care va fi prezent şi academicianul Eugen Simion. Moderatorul manifestării va fi criticul literar Lucian Chișu. În timpul acestui eveniment vor fi prezentate volumele "Noica şi Securitatea", ediţie îngrijită de Dora Mezdrea, "Modelul cultural Noica", de Marin Diaconu , "Contantin Noica - Repere bio-bibliografice", de Stan V. Cristea, "Contantin Noica şi aventura facsimilării manuscriselor eminesciene", de Valentin Coşereanu . De asemenea, vor mai fi prezentate fotografii din colecţia Humanitas şi o parte a corespondenţei filosofului, din arhiva Muzeului Literaturii Române.

Peste 250 de artişti vor participa, în perioada 22 - 26 iulie, la Braşov, la prima ediţie a Watumi Festival & Fringe. Publicul se va putea delecta cu peste 30 de spectacole de teatru, printre care şi "Doodri Doodri" al companiei Changpa din Coreea de Sud, "Jurnalul unui nebun", al Teatrului Antalya Bolge din Turcia, "3 Nopţi cu Madox", de Matei Vişniec, şi "Alice", cu Compania Dell'Arte. De asemenea, la Braşov vor concerta circa 30 de trupe, printre care Şuie Paparude, Aria Urbană, The Amsterdams, Blazzaj, Pixels. Expoziţii de artă plastică şi fotografie, precum şi proiecţii de film vor avea loc pe întreaga durată a festivalului.Străzile Braşovului vor fi populate de numeroşi artişti, care îşi vor expune şi vinde lucrările în târgul de obiecte de artizanat, iar Cetatea Braşov va găzdui evenimente care aduc în prim plan creaţiile designerilor de modă români.

Canalul doi al radioului public polonez Dwojka a emis miercuri, timp de 24 de ore, cântece de păsări. Instituția a protestat astfel faţă de o "scădere dramatică" a finanţării, care pune în pericol "realizarea misiunii sale culturale". Cântecele de păsări au fost întrerupte de un comunicat care transmitea obiectivul demersului: "este un protest al întregii noastre redacţii. Existenţa noastră este ameninţată de o scădere dramatică a veniturilor provenind din impozitul audiovizual". Specializat în programe culturare şi muzică clasică, radioul Dwojka nu difuzează nici un fel de publicitate, iar finanţarea sa provine integral din fonduri publice.

Tenorul Costel Busuioc va susţine, alături de soprana Diana Ţugui, săptămâma viitoare, pe 14 iulie, un concert de caritate. Evenimentul va avea loc la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca și este organizat de Fundaţia Prison Fellowship România. Cei doi artişti vor fi acompaniaţi de Orchestra Naţională a Operei Române din Cluj-Napoca. Concertul va fi înregistrat, se va produce un CD, iar încasările din vânzarea acestuia vor fi destinate exclusiv celor 150 de copii şi 250 de adulţi din centrele Prison Fellowship România. Fundaţia creştină oferă asistenţă psihosocială, medicală şi spirituală celor care provin din mediul infracţional, foştilor deţinuţi şi familiilor acestora, cât şi copiilor străzii, celor expuşi delincvenţei şi persoanelor fără adăpost.

Programul Euro 200 privind acordarea unui ajutor financiar pentru stimularea achiziţionării de calculatoare va fi aplicat şi în acest an. Și asta deşi Guvernul a anunțat luna trecută suspendarea lui. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Robert Lorentzo, a declarat că aproape 25.000 de elevi vor beneficia în 2009 de programul Euro 200. Guvernul a decis, în şedinţa din 25 iunie, suspendarea acestui program în anul 2009, pentru revizuirea criteriilor de selecţie şi un control amănunţit al solicitanţilor. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, explica decizia prin faptul că jumătate dintr-un total de 44.000 cereri de înscriere în program au fost depuse de către elevi care declară "un venit zero" pe membru de familie.

Cântăreţul jamaican premiat cu Grammy, Shaggy, revine în România. El va concerta în această seară în Capitală. Shaggy a mai fost în România în luna august a anului trecut, când a cântat pe o plajă din Mamaia. Show-ul de la Bucureşti va avea loc în Turabo Society Club, iar preţul unui bilet este de 50 de lei. Shaggy a fost de la bun început un ambasador internaţional pentru mişcarea reggae, fiind singurul artist jamaican în viaţă care a primit Discul de Diamant. S-a lansat pe piaţa muzicală la începutul anilor '90, cu un remix al piesei ska "Oh Carolina" - primul său material reggae dancehall underground dând peste cap topurile vremii.

Biletele la tribuna VIP şi în zona Gold Bar de la concertul pe care Madonna îl va susţine, la Bucureşti, pe 26 august, sunt aproape de epuizare. Potrivit organizatorilor în momentul de față mai sunt disponibile mai puţin de 500 de bilete la aceste categorii. Concertul Madonnei de la Bucureşti face parte din turneul de promovare al celui de-al unsprezecelea album al artistei - 'Hard Candy'. 'Sticky & Sweet Tour' este cel mai bine vândut turneu din istorie al unui artist solo şi totodată una dintre cele mai mari producţii de spectacol din industria entertainmentului mondial. Biletele rămase disponibile mai pot fi achiziţionate din reţeaua magazinelor Diverta sau online, de pe myticket.ro.

Specialiștii japonezi au creat o membrană adezivă foarte fină şi aproape invizibilă, destinată pansării organelor interne rănite. Aceasta este fabricată dintr-o substanţă biodegradabilă care se "dizolvă" în corp. Membrana a fost special creată pentru acoperirea plăgilor interne apărute în mod accidental, în urma unei intervenţii chirurgicale, ajutându-le să se închidă pe cale naturală. Potrivit cercetătorilor este vorba despre cel mai fin pansament adeziv din lume. Această membrană temporară este fabricată din chitosan (o substanţă obţinută din molecule de chitină, extrase din carapacea unui crab), amestecat cu un fel de gelatină obţinută din alge.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!