DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
15.45 - 16.00
Curs de limba italiana • Realizator Oana Georgiana Enachescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
16.00 - 16.30
Scena si ecranul • Realizatori Anisora Dumitrescu si Mariana Ciolan.

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
16.30 - 17.30
Turnul lui Babel • Realizator Irina Hasnaş

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

13 iulie 2009

Un recital extraordinar de improvizaţii de jazz la două piane în interpretarea artiştilor Jancy Korossy şi Ramona Horvath va avea loc, în această seară, la Palatul Foz din Lisabona. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român. 'Patriarhul jazzului românesc', Jancy Korossy, şi tânăra pianistă Ramona Horvath creează împreună o autentică punte între generaţii. Principalul câştig al acestei colaborări constă în valorificarea pasionantelor remodelări de teme tradiţionale româneşti datorate lui Korossy, el continuând, pe coordonate jazzistice, epocala operă de valorificare a folclorului transilvan întreprinsă de Bela Bartok acum un secol.

Peste cincizeci de jandarmi vor asigura ordinea la Festivalul Artmania, care se va desfăşura, la Sibiu, la sfârșitul acestei săptămâni. La eveniment sunt aşteptaţi să participe câteva mii de spectatori. În plus, va avea loc o întâlnire între reprezentaţii forţelor de ordine şi organizatorii festivalului pentru a se stabili măsurile necesare pentru buna desfăşurare a evenimentului. Festivalul Artmania se va desfăşura în mai multe locaţii din Sibiu şi împrejurimi, dar, în principal, în piaţa centrală a oraşului, în perioada 17-19 iulie. La eveniment participă formaţiile Subscribe, My Dying Bride, Nightwish, Luna Amară, Tristania, Opeth şi Pain.

Institutul Francez din Bucureşti şi editura Curtea Veche organizează în această seară, lansarea cărţii “François Truffaut, bărbatul care iubea filmele”, de Magda Mihăilescu. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18.00, la Sala Elvira Popescu a Institutului Francez. La lansare vor participa Alex. Leo Șerban, critic de film, Mihai Iovanel, critic literar, Magda Mihăilescu, autor. Lansarea va fi urmată de proiecţia ultimului film semnat de François Truffaut, “Vivement Dimanche”.

Aretha Franklin, Alicia Keys, Stevie Wonder şi Wyclef Jean urmează să participe la un concert special organizat la New York pentru a celebra cea de-a 91-a aniversare a lui Nelson Mandela. Evenimentul va avea loc în celebra Madison Square Garden, la sfârșitul acestei săptămâni. La acest spectacol vor participa şi alte nume importante din showbiz, precum Dave Stewart, Queen Latifah, Cyndi Lauper, Jeese McCartney. Încasările vor fi donate asociaţiei 46664, o fundaţie de caritate înfiinţată de Nelson Mandela, al cărei nume reprezintă numărul pe care el l-a purtat în închisoare. Mandela a petrecut 27 de ani după gratii, după ce a luptat împotriva apartheidului în Africa de Sud. La patru ani după ce a fost eliberat, Nelson Mandela a devenit preşedintele acestei ţări.

O cantitate de aproximativ 500 de miligrame de cofeină consumată zilnic ar putea să inverseze procesul deteriorării memoriei, care apare în cazul maladiei Alzheimer. Cel puţin aşa relevă un studiu efectuat de specialiştii americani, publicat în Journal of Alzheimer's Disease. Cercetarea, realizată pe şoareci, a demonstrat faptul că substanţa numită cofeină restricţionează producerea plăcilor senile printre neuroni, considerate semnul distinctiv al acestei maladii. Mai multe studii precedente au relevat şi ele efectele protectoare ale cofeinei asupra neuronilor bolnavilor suferind de Alzheimer. Rezultatele acestei noi cercetări sunt cu atât mai interesante cu cât inversarea efectelor degenerative cognitive nu a fost remarcată până în prezent.

Scurtmetrajul "Renovare", de Paul Negoescu, a câştigat premiul EFA la Festivalul Curtas Vila do Conde, cel mai important festival de scurtmetraje din Portugalia. Distincţia include şi nominalizarea la premiile Academiei de Film Europene, informează producătorii peliculei. Scenariul filmului este semnat de Simona Ghiţă şi Paul Negoescu, iar din distribuţie fac parte actorii Simona Bondoc, Clara Vodă, Andrei Runcanu, Mircea Rusu şi Diana Cavaliotti. Filmul a fost prezentat în premieră la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Berlin.

Regizorul Adrian Sitaru va fi prezent, pe 16 iulie, la Vama Veche, la proiecţia filmului său, "Pescuit sportiv". Proiecţia are loc de la ora 22, în cadrul proiectului „ Seara de film” organizată lunar de Institutul Cultural Român. Pelicula, scrisă, regizată, montată şi produsă de Adrian Sitaru, îi are în distribuţie pe Maria Dinulescu, Ioana Flora şi Adrian Titieni.
Lungmetrajul de debut al lui Adrian Sitaru a avut premiera în România pe 13 februarie, fiind distins, anul trecut, cu două premii la Festivalul de Film de la Salonic. Filmul a mai obţinut deasemenea premiul juriului la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Estoril şi Marele Premiu al secţiunii New Voices/New Visions, la Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs.

Cea de-a doua ediţie a Festivalului World Music va avea loc, în perioada 24-26 iulie, în staţiunea Mamaia. În cadrul evenimentului vor evolua, în premieră în România, trei prestigioase formaţii din Europa şi America de Sud. Formaţia finlandeză Värttinä propune, în prima seară a festivalului, un stil de muzică desprins din folclorul nordic, cu influenţe pop- rock. A doua zi urmează o explozie de energie şi culoare cu nominalizaţii Grammy, grupul columbian LA-33. World Music Mamaia 2009 se încheie duminică, 26 iulie, cu reprezentaţia grupului argentinian Astillero, care va aduce pe scenă tangoul de avangardă. Intrarea la spectacole va fi liberă.

Ediţia 2009 a proiectului european 'Jardin d'Europe' organizează la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia, rezidenţe internaţionale de dans contemporan. În cadrul acestora, opt artişti din străinătate şi România lucrează trei săptămâni, pentru resalizarea unui proiect coregrafic individual sau de grup. Pe 25 iulie va avea loc, în prezenţa publicului prezentarea finală a creaţiilor coregrafice 'work in progress'.

Un număr record de participanţi s-au înscris în concursul Festivalului Internaţional "George Enescu". Înscrierile au depăşit cifrele înregistrate la ediţia trecută - 77 de concurenţi în competiţia de Vioară, 84 în competiţia de Pian, 180 de lucrări la secţiunea Compoziţie. Anul acesta, concursul se va desfăşura între 30 august şi 5 septembrie, urmând ca pe 6 septembrie să aibă loc decernarea premiilor într-o Gală a laureaţilor, ce va fi transmisă ulterior de postul de televiziune Mezzo. Concurenţii vor veni din 40 ţări, de pe 4 continente. Cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu" se va desfăşura la Bucureşti între 30 august şi 26 septembrie. La eveniment vor participa 13 orchestre mari din Europa, printre care Royal Philharmonic Orchestra şi Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino, 14 orchestre de cameră, 19 formaţii camerale, şase coruri, 41 de solişti în concerte şi şase solişti în recital.

Tenorul Costel Busuioc va susţine mâine, alături de soprana Diana Ţugui, un concert de caritate, la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca. Cei doi artişti vor fi acompaniaţi de Orchestra Naţională a Operei Române din Cluj-Napoca. Concertul va fi înregistrat pe un CD, încasările din vânzarea acestuia fiind destinate exclusiv celor 150 de copii şi 250 de adulţi din centrele Prison Fellowship România. Fundaţia creştină oferă asistenţă psihosocială, medicală şi spirituală celor care provin din mediul infracţional, foştilor deţinuţi şi familiilor acestora, cât şi copiilor străzii, celor expuşi delincvenţei şi persoanelor fără adăpost.

Sacha Baron Cohen, care l-a întruchipat pe Borat, în 2006, se întoarce din 31 iulie, pe marile ecrane din România, cu un nou personaj incendiar: Bruno. Cu acest prilej, site-ul oficial al comediei www.bebruno.ro organizează Campania "Bruno de România" prin care îl va premia pe cel care îl va întruchipa cel mai bine pe protagonistul peliculei. Fanii filmului "Borat", care aşteaptă lansarea continuării -"Bruno", cu acelaşi Sacha Baron Cohen, se pot înscrie în concurs pentru a câştiga marele premiu: un beach party la Fundulea sau un weekend la mare, la alegere.

Muzeul "Franz Binder" din cadrul Complexului Naţional Muzeal Astra Sibiu găzduieşte o expoziţie document despre viaţa şi activitatea lui Hilarie Mitrea. Medic, naturalist şi etnograf, Hilarie Mitrea s-a afirmat în plan mondial în secolul al XIX-lea. Expoziţia prezintă fotografii, documente, obiecte etnografice, publicaţii de epocă şi contemporane şi va rămâne deschisă la Sibiu până în 23 august, urmând să ajungă apoi la Muzeul Militar Naţional "Regele Ferdinand I" din Bucureşti.

Filmul "Curtezana", cu Michelle Pfeiffer în rolul unei curtezane ce iniţiază un tânăr parizian în arta amorului, va avea premiera în cinematografele din România, pe 17 iulie. Michelle Pfeiffer revine aşadar pe marile ecrane cu un rol complet diferit de cele care au consacrat-o în peisajul hollywoodian.
Un film provocator, "Curtezana" dezvăluie Parisul anilor '20. Michelle Pfeiffer şi-a început cariera cu mici roluri în filme de televiziune, în anii '70, şi a devenit cunoscută pe marile ecrane în filmul "Scarface" (1983), în care a jucat alături de Al Pacino. Actriţa a fost nominalizată de trei ori la premiile Oscar, pentru rolurile din "Fabuloşii Baker-Boys", "Legături periculoase" şi "Câmpul dragostei".

Filmul-omnibus "Amintiri din Epoca de Aur", produs şi scris de Cristian Mungiu, va deschide cea de-a 15-a ediţie a Festivalului de la Sarajevo, care va avea loc luna viitoare. Filmul "Amintiri din Epoca de Aur" a fost produs şi scris de Cristian Mungiu şi regizat de acesta, alături de Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Răzvan Mărculescu şi Constantin Popescu. Filmul va fi prezentat pe 12 august, în deschiderea festivalului. Filmul a fost prezentat în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes 2009, fiind foarte bine primit de critică.

Tradiţionalul Festival de Muzică Veche din Miercurea Ciuc va avea loc în perioada 19-26 iulie. În cadrul festivalului sunt programate 17 concerte cu artiştii invitaţi din cinci ţări europene. La manifestare vor susţine concerte cele mai vechi ansambluri de muzică veche din Europa de Est. O premieră în România o reprezintă concertul ansamblului Hortus Musicus din Estonia, înfiinţat în 1972. De asemenea, pe scena festivalului va urca şi ansamblul "Ensamble Renaissance", din Serbia, format în 1969. În aceeaşi peridoadă la Miercurea Ciuc are loc şi a II-a ediţie a Universităţii de Vară de Muzică Veche, unde elevi, studenţi şi toţi cei interesaţi vor putea să înveţe să cânte muzică veche, dar şi să danseze ca acum câteva sute de ani.

Peste 250 de artişti vor participa, în perioada 22 - 26 iulie, la Braşov, la prima ediţie a Watumi Festival & Fringe. Din programul evenimentului nu vor lipsi spectacolele de teatru, concertele, prezentările de modă şi expoziţiile. La Braşov vor concerta în jur de 30 de trupe, printre care Şuie Paparude, Aria Urbană, The Amsterdams, Blazzaj, Pixels , Tep Zepi, Rain District, The Others, La Familia Rustika, Astorpia Tango Quintet şi altele. Expoziţii de artă plastică şi fotografie, precum şi proiecţii de film vor avea loc pe întreaga durată a festivalului. Străzile Braşovului vor fi populate de numeroşi artişti, care îşi vor expune şi vinde lucrările în târgul de obiecte de artizanat, iar Cetatea Braşov va găzdui evenimente care aduc în prim plan creaţiile designerilor de modă români.

Prima ediţie a evenimentului "Folk Maraton", un concert menit să contribuie la redescoperirea şi menţinerea fenomenului folk în rândul tinerilor, va avea loc pe 30 septembrie, la Sala Palatului din Bucureşti. La eveniment şi-au anunţat participarea, până în prezent, nume precum Zoia Alecu, Nicu Alifantis, Alexandru Andrieş, Mircea Baniciu, Marius Baţu, Ducu Bertzi, Florin Chilian, Maria Ghiorghiu, Vasile Şeicaru, Emeric Set, Tatiana Stepa, Pavel Stratan, Mircea Vintilă şi Ţapinarii, care vor susţine un concert de peste trei ore. Amfitrionul serii va fi actorul Dorel Vişan. Spectacolul "Folk Maraton" se va desfăşura anual, susţin organizatorii.

Primul solist vocal al celebrei formaţii Iron Maiden, Paul DiAnno, va susţine, în 20 noiembrie, un concert la Cluj-Napoca. Potrivit unui comunicat Paul DiAnno va concerta şi la Bucureşti, în 19 noiembrie. Cele două spectacole fac parte din turneul mondial care cuprinde aproape 30 de ţări. Activitatea lui Paul DiAnno alături de britanicii de la Iron Maiden s-a desfăşurat în perioada 1978 -1981, timp în care a compus, printre altele, cunoscutele piese "Running Free", "Phantom of the Opera", "Transylvania", "Iron Maiden", "Killers". Artistul va prezenta atât piesele de rezistenţă care l-au făcut celebru alături de Iron Maiden cât şi altele mai noi. Invitaţi să deschidă concertele din România sunt norvegienii de la Thunderbolt.

Trupa britanică Take That ar putea lansa un nou material discografic, după turneul britanic de promovare al albumului "Circus”. În ultima lună, peste un milion de persoane au asistat la concertele trupei britanice din cadrul turneului "Circus Live". Potrivit unei surse apropiate, notează presa internaţională, noul album ar putea fi lansat în 2011, iar formaţia Take That ar putea pleca din nou într-un turneu mondial de promovare. Take That a fost trupa de băieţi cu cel mai mare succes în anii '90. Formaţia a avut opt single-uri care au ajuns pe prima poziţie a topurilor din Marea Britanie şi a vândut peste 25 de milioane de albume în lumea întreagă. Ea s-a destrămat după ce Robbie Williams a ales cariera solo, dar a avut o revenire spectaculoasă pe scena muzicală în 2006, odată cu lansarea piesei "Patience".

Institutul Francez din Bucureşti şi editura Curtea Veche organizează în această seară, lansarea cărţii “François Truffaut, bărbatul care iubea filmele”, de Magda Mihăilescu. Evenimentul are loc începând cu ora 18, la Sala Elvira Popescu a Institutului Francez. La lansare vor participa Alex. Leo Şerban, critic de film, Mihai Iovanel, critic literar, Magda Mihăilescu, autor. Lansarea va fi urmată de proiecţia ultimului film semnat de François Truffaut, “Vivement Dimanche”.

Un recital extraordinar de improvizaţii de jazz la două piane în interpretarea artiştilor Jancy Korossy şi Ramona Horvath are loc astăzi, la Palatul Foz din Lisabona. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român. 'Patriarhul jazzului românesc', Jancy Korossy, şi tânăra pianistă Ramona Horvath creează împreună o autentică punte între generaţii. Principalul câştig al acestei colaborări constă în valorificarea pasionantelor remodelări de teme tradiţionale româneşti datorate lui Korossy, el continuând, pe coordonate jazzistice, valorificarea folclorului transilvan întreprinsă de Bela Bartok acum un secol.

Festivalul Artmania se va desfăşura la Sibiu în perioada 17-19 iulie. La eveniment participă formaţiile Subscribe, My Dying Bride, Nightwish, Luna Amară, Tristania, Opeth şi Pain. Peste cincizeci de jandarmi vor asigura ordinea la eveniment, unde sunt aşteptaţi să participe câteva mii de spectatori.

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Teleorman şi Şcoala generală Marin Preda din Siliştea Gumeşti organizează ediţia a VIII-a a concursului de literatură 'Pe urmele Moromeţilor'. Înscrierile pentru concursul dedicat elevilor de gimnaziu se fac până pe 23 iulie, la şcoala din localitatea Siliştea Gumeşti. Manifestările finale şi festivitatea de premiere sunt programate pentru 1 august, la Centrul memorial Marin Preda din localitatea natală a marelui prozator.

A treia ediţie a Tabărei Internaţionale de Pictură are loc în aceste zile la Călimăneşti. Tabără de pictură beneficiază de prezenţa unor invitaţi de marcă printre care Myriam Provence, preşedinta Asociaţiei pentru Conservarea şi promovarea Patrimoniului Cultural Paris şi Mariane Vâlcu, membră UNESCO. Tabăra de pictură poartă numele lui Vlaicu Ionescu, unul dintre cei mai mari colecţionari de tablouri, la rândul lui, pictor pe sticlă. El s-a născut în anul 1922, în oraşul Călimăneşti, iar în 1968 a emigrat în Statele Unite ale Americii. Este cunoscut drept unul dintre descifratorii catrenelor profetului Nostradamus.

Festivalului Sighişoara Medievală 2009 va avea loc în perioada 24-26 iulie. Noutatea celei de-a XVII-a ediţii o reprezintă cascadorii călare profesionişti de la faimoasa trupă 'Ecvestria' din Bucureşti, care vor oferi spectacole extraordinare în fiecare zi a manifestării. Călăreţii de la 'Ecvestria' vor organiza, în tabăra cavalerilor, turniruri, lupte şi vor face demonstraţii de cascadorie. În Tabăra Cavalerilor, pe parcursul Festivalului Sighişoara Medievală, se vor afla şi membrii Ordinului Cavalerilor de Mediaş, care vor organiza spectacole interactive şi vor face demonstraţii de vitejie.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!