DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
20.30 - 21.00
Zona independenta • Realizator Robert Balan

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
21.00 - 21.30
Love at First Site • Realizator Razvan Stamatescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
21.30 - 22.00
Jazz lexicon • Emisiune de Florian Lungu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

17 iulie 2009

Nae Caranfil este invitatul lunii iulie la Noul Cinematograf al Regizorului Român de la Muzeul Ţăranului Român din Capitală. Cineastul a ales pentru acest program filmele româneşti "Poliţist, adjectiv" şi "Cea mai fericită fată din lume". Pentru luna iulie, Nae Caranfil a mai selectat şi şase pelicule europene: "Te iubesc de mult" de Philippe Claudel, "Un sărut tandru" de Ken Loach, "Filiera Corsicană", de Alain Berberian, "Haotica Ana" de Julio Medem, "Filiera Kebab", de Anno Saul, după un scenariu semnat de Fatih Akin şi "Priveşte-mă!" de Agnes Jaoui. Nae Caranfil va veni la MŢR, pe 26 iulie, de la ora 19.00, pentru a se întâlni cu publicul la proiecţia filmului său "E pericoloso sporgersi". Lungmetrajul a fost prezentat la Quinzaine des Réalisateurs, la ediţia din 1993 a Festivalului de la Cannes, şi a câştigat Marele premiu la Festivalul de Film Forum de la Bratislava, Premiul Criticii la Festivalul de Film de la Montpellier şi Premiul Special al Juriului la Festivalul de Film La Baule.

Iubitorii artelor plastice mai pot admira până duminică, ultima zi de vizitare, expoziţia 'Fidelitatea imaginilor. René Magritte şi fotografia'. Manifestarea este organizată de Muzeul Naţional de Artă al României şi Delegaţia Valonia-Bruxelles la Bucureşti. Deschisă în Sălile Kretzulescu, expoziţia, o adevărată incursiune în universul artistic al marelui Magritte, cuprinde 59 de fotografii realizate de pictorul suprarealist în perioada 1925 - 1955. Subiectele acestora sunt îndeosebi familia şi prietenii, printre care scriitorii Louis Scutenaire, Paul Nouge, Marcel Marien, Paul Colinet, Irene Hamoir şi, bineînţeles, soţia sa, Georgette Magritte şi fratele său Paul.

Un concurs de fotografie dedicat mediului a fost lansat de ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei. În competiție pot fi înscrise, până pe 1 septembrie, imagini cu "lucrurile inutile care murdăresc aerul şi omoară mediul înconjurător". Astfel, pot fi fotografiate maşini de teren de sute de cai putere care murdăresc ireversibil aerul, terase ridicate nonşalant în mijlocul parcurilor, blocuri turn sau cartiere rezidenţiale construite pe locul spaţiilor verzi, aparate electrocasnice care consumă uriaşe resurse neregenerabile sau grătare în mijlocul ariilor protejate. Un participant nu poate trimite mai mult de trei fotografii. Câştigătorii vor fi anunţaţi începând cu 7 septembrie. Mai multe detalii legate de regulamentul de participare pot fi găsite la adresa preadetot.ro.

Trupa britanică Morcheeba revine în România. Formația va susţine un concert, pe 23 iulie, în Fratelli Studios din Capitală, începând cu ora 21.30. Morcheeba a debutat pe scena muzicală britanică la mijlocul anilor '90. În prezent, sound-ul trupei combină mai multe stiluri muzicale: soul, R&B, hip-hop, reggae, downtempo, chill out, funk şi blues. Din 1995, anul în care a fost fondată, şi până în prezent, Morcheeba a vândut peste şase milioane de discuri în întreaga lume. Cel de-al şaselea şi cel mai recent album de studio al trupei, "Dive Deep", a fost lansat în luna februarie a anului trecut, în Europa şi Marea Britanie. "Dive Deep" conţine, printre altele, single-ul "Enjoy The Ride". Fanii români vor vedea Morcheeba în concertul de la Bucureşti în formula Dj Paul Godfrey, fratele său, instrumentalistul Ross Godfrey, şi cântăreaţa franceză Manda.

Aretha Franklin, Alicia Keys, Stevie Wonder şi Wyclef Jean urmează să participe la un concert special organizat la New York pentru a celebra cea de-a 91-a aniversare a lui Nelson Mandela. Evenimentul va avea loc mâine în celebra Madison Square Garden. La acest spectacol vor participa şi alte nume importante din showbiz, precum Dave Stewart, Queen Latifah, Cyndi Lauper, Jeese McCartney. Încasările vor fi donate asociaţiei 46664, o fundaţie de caritate înfiinţată de Nelson Mandela, al cărei nume reprezintă numărul pe care el l-a purtat în închisoare. Mandela a petrecut 27 de ani după gratii, după ce a luptat împotriva apartheidului în Africa de Sud. La patru ani după ce a fost eliberat, Nelson Mandela a devenit preşedintele acestei ţări.

Suzanne Vega, recunoscută ca una dintre cele mai importante compozitoare din generaţia sa, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că piesele sale sunt o combinaţie între cotidian şi imaginaţie, între fantezie şi realitate. Întrebată de presă dacă are vreun idol, Suzanne a mărturisit că Leonard Cohen este unul dintre eroii ei. Artista s-a aflat printre protagoniştii revitalizării muzicii folk la începutul anilor '80, când, acompaniată doar de propria chitară, a cântat ceea ce a fost definit drept folk contemporan sau neo-folk. Încă de la lansarea primului său album, în 1985, artista a susţinut concerte sold-out în multe dintre cele mai cunoscute săli ale lumii. 'Luka' este cel mai cunoscut hit al artistei, iar 'Tom's Diner' rămâne unul dintre cele mai difuzate şi mai fredonate cântece. Suzanne Vega a concertat aseară la Bucureşti.

Cea de a şasea ediţie a Festivalului de muzică veche 'Prin Cetăţile Aradului' a debutat ieri, cu vernisajul expoziţiei intitulate 'Familia Mocioni' şi un concert susţinut de grupul 'Trio Consonanţe' cu piese din repertoriul preclasic, clasic şi modern. Duminică la Cetatea Şoimoş, situată lângă oraşul Lipova, pe malul drept al Mureşului, va fi organizat un concert de muzică medievală, susţinut de formaţiile 'Nomen Est Omen' şi 'Grafic'. Ediţia din acest an a Festivalului de muzică veche 'Prin Cetăţile Aradului' se va încheia în data de 26 iulie, cu concerte de muzică veche.

Teatrul Naţional din Craiova reprezintă România cu piesa 'Occident express' a dramaturgului român Matei Vişniec la proiectul de teatru itinerant cu acelaşi nume, organizat de Schauspiel Stuttgart. Proiectul este susţinut de Institutul Cultural Român 'Titu Maiorescu' din Berlin. În Germania, piesa a fost jucată aseară şi urmează să fie prezentată şi mâine în gara portului din Stuttgart. Orient Express este un proiect teatral internaţional. Un tren transformat într-o scenă de teatru pe roţi a călătorit prin Europa pe urmele Orient Express-ului de odinioară. Stuttgart este staţia finală.

Harry Tavitian şi Cserey Csaba, vor susţine un concert de jazz, astăzi, la Centrul Cultural Reduta din Braşov. Evenimentul face parte din seria 'Teach Me Tonight - de la blues la etno-jazz, cu Harry Tavitian', iniţiată în 2009 de ICR. Harry Tavitian se numără, potrivit criticului austriac Richard Schuberth, 'printre pianiştii extraordinari care au iniţiat şi au desăvârşit Noul Jazz Est-European'. Jazzul de avangardă şi blues-ul arhaic alternează în creaţia sa, traversată de la începutul carierei sale de un puternic filon etnic. Autodidact, percuţionistul Cserey Csaba s-a afirmat în anii '70 în domeniul rockului progresiv. Fondator al formaţiilor Mistic şi Trio Ra, a fost inspirat de muzica orientală.

Scriitorii Mircea Cărtărescu şi Ioana Nicolaie vor fi prezenţi la Festivalul Internaţional de Poezie de pe insula Gotland, Suedia, programat să se desfăşoare între 27 şi 30 august. La Salonul de poezie, Mircea Cărtărescu va prezenta antologia de autor 'O zi fericită din viaţa mea', apărută în anul 2008, la Editura suedeză Ellerstroms, în traducerea lui Dan Shafran şi Lars-Inge Nilsson. Pe lângă acest volum, lui Mircea Cărtărescu i-au mai apărut în suedeză romanele 'Nostalgia' şi 'Orbitor'. Ioana Nicolaie se va afla pentru prima oară în Suedia. Poezia ei a fost însă făcută cunoscută cititorilor suedezi încă din anul 1999, cu o selecţie de poeme în tălmăcirea lui Dan Shafran, apărută în numărul tematic 'Poezia europeană contemporană' al revistei literare 00-tal.

Grupul Compay Segundo încinge petrecerea pe ritmuri cubaneze, mâine seară, la Mamaia. Sunetele calde şi misterioase ale Havanei, pline de culoare, rumba, conga, son, guacaracha se vor face auzite pe ţărmul Marii Negre. Pasionali şi exuberanţi, maeştrii cubanezi care l-au acompaniat pe Compay Segundo în fabuloasele sale turneele în Europa, Japonia, Statele Unite, Canada, America Latină, Orientul Mijlociu şi Caraibe vor recrea atmosfera specifică localurilor selecte ale Havanei, cu piese precum 'Chan Chan', 'Guantanamera', 'Macusa', 'Sabroso', 'Anita, Bilongo' sau 'Las Flores de la Vida'.

Radio România Cultural vă propune marţi, 21 iulie, de la ora 17, o ediţie specială a emisiunii „Planeta radio - Lumea în care vom trăi”. Aceasta va fi dedicată împlinirii a 40 de ani de când Neil Armstrong punea piciorul pe solul lunar. În urmă cu patru decenii realizatorii Catinca Ralea şi Ion Ghiţulescu surprindeau pentru milioanele de ascultători ai postului public de radio misiunea Apollo 11. Momentul aterizării echipei în apele Atlanticului, 25 iulie, 1969, ora 18.51, ora Bucureştiului, a fost transmis deasemenea în direct, din studiourile Radiodifuziunii Române.

Bucureştenii sunt invitaţi, mâine, de la ora 12, în Cişmigiu, La Cetate, unde li se vor împărţi hărţi de mari dimensiuni reprezentând toate cele şase sectoare ale Capitalei, pentru a marca acele locuri legate de întâmplări fericite din viaţa lor. Fundaţia Raţiu România îi invită pe bucureşteni să îşi personalizeze oraşul prin proiectul "Bucureştiul cu legendă". Participanţii la eveniment pot marca pe hărţile celor şase sectoare ale Capitalei, cu simboluri pe care să le conceapă ei înşişi şi să privească altfel, "pentru câteva minute", oraşul în care locuiesc. De asemenea, în Cişmigiu vor avea loc şi alte evenimente de cultură urbană, sub titlul "Liber la iarbă", având în centru picturi pe pânză, obiecte reciclate şi hand-made, demonstraţii de biking şi multă muzică.

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Artmania, ce are pe afiş nume precum Tristania, Opeth sau Nightwish, se va desfăşura de astăzi până duminică, în Piaţa Mare din centrul Sibiului. În ultimii trei ani, pe scena festivalului au fost prezente nume de rezonanţă printre care HIM, Amorphis, Anathema, Lacrimosa, Tiamat, My Dying Bride sau Within Temptation. Tristania, care va concerta chiar în prima zi de festival, este considerată una dintre primele trupe de Gothic Metal. Opeth cântă metal progresiv din 1990. Formaţia va susţine deasemnea astăzi un concert în Piaţa Mare din Sibiu. Cei şase britanici din trupa My Dying Bride revin pe scena festivalului tot în această seară. Concertul este dedicat promovării ultimului album intitulat 'For Lies I Sire'. Prezentă pentru prima dată în România, formaţia Pain, din Suedia, va concerta mâine, în Piaţa Mare din centrul Sibiului, alături de Nightwish.

Un eveniment denumit generic 'Visul unei nopţi de vară', ajuns deja la cea de-a a X-a ediţie, ce nu va exclude giumbuşlucurile, dansurile, poezia, teatrul şi muzica, se va desfăşura pe 22 iulie, la Muzeul Naţional al Satului 'Dimitrie Gusti' din capitală. La manifestări sunt invitate trupe din ţară dar şi din străinătate, din Spania, Estonia sau Turcia. Evenimentul este inclus în cadrul programului cultural educativ Tabăra de creaţie 'Vara pe uliţă', desfăşurat în perioada 13 iulie - 8 august.

Volumul 'George Enescu', semnat de Alain Cophignon, a văzut recent lumina tiparului, la Editura Institutului Cultural Român, tradusă din limba franceză de Anca Domnica Ilea. Publicată în Franţa, la Editura Fayard, în 2006, lucrarea monografică dedicată lui George Enescu urmăreşte cronologic biografia muzicianului şi activitatea sa artistică, bogat ilustrată cu decupaje din corespondenţa sa, mărturii ale personalităţilor vremii, secvenţe din partiturile lui muzicale şi varii opinii critice.

Zece concerte din cel mai important festival britanic de muzică clasică BBC Proms vor fi transmise în direct, începând de astăzi, de Radio România Muzical. Concertul inaugural, difuzat live de la ora 21,30, va include în program lucrări semnate de de Stravinski, Chabrier, Ceaikovski, Poulenc, Elgar, Brahms si Bruckner. Spectacolul va fi susţinut de corul şi orchestra simfonică BBC, dirijate de cehul Jiri Belohlavek, iar solişti vor fi soprana Ailish Tynan, mezzosoprana Alice Coote şi pianiştii Stephen Hough, Katia şi Marielle Labeque.

Muzeul Judeţean din municipiul Alexandria a fost inclus pe site-ul 'Muzeul virtual al originii europene', cu fotografiile a zece obiecte deosebite din patrimoniul instituţiei, majoritatea aflându-se în tezaurul cultural naţional. Piesele descoperite de-a lungul anilor, pe parcursul cercetărilor arheologice de la Măgura, Orbeasca, Siliştea şi Vităneşti, sunt datate în epoca neo-eneolitică. Accesul la 'Muzeul virtual al originii europene' a fost asigurat prin cuprinderea instituţiei din Alexandria într-un proiect internaţional, cu parteneri din Bulgaria, Italia, Austria, Germania, Grecia, Ungaria şi România.

Chitaristul A.G. Weinberger va susţine, pe 27 august, un nou concert în Bucureşti, la Amfiteatrul 'Mihai Eminescu'. Invitaţii speciali ai serii vor fi membrii European Royal Orchestra din Anglia, care vor concerta pentru prima dată în România. De la concert nu va lipsi nici Aiyana-Lee Anderson, o fetiţă de nouă ani, o mare speranţă muzicală, ce provine dintr-o familie de muzicieni profesionişti - Nicole Formescu, o compozitoare română stabilită în Marea Britanie, celebră pentru colaborările cu artişti de talie mondială, şi producătorul muzical american Jimmie Ray Ruffin.

Trupa poloneză de jazz, Trio Andrzej Jagodzinski va concerta astăzi la Festivalul Internaţional de Jazz de la Gărâna. Trupa este formată din Andrzej Jagodziñski (clape), Adam Cegielski (contrabas) şi Czes³aw Bartkowski (percuţie). Andrzej Jagodzinski este unul dintre cei mai buni pianişti polonezi. În anul 2005 Andrzej Jagodzinski a fost distins de Ministrul Culturii cu Medalia de Bronz 'Gloria Artis pentru merite în slujba culturii'.

Expoziţia de fotografie "Pe locuri! Fii gata! Print!", care cuprinde 90 de lucrări cu o tematică estetică diversă, este deschisă la Muzeul Municipiului Bucureşti. Exponatele fac parte din galeria concursului "Pe locuri! Fii gata! Print!", dedicat fotografilor profesionişti şi pasionaţilor de fotografie, care s-a desfăşurat în perioada 15 aprilie - 15 mai. Concurenţii au înscris în această competiţie peste 6.000 de fotografii la cele trei secţiuni - portret, peisaj şi temă liberă - din care au fost selectate şi cele 90 de lucrări expuse la Palatul Şuţu. Expoziţia va fi deschisă până pe 15 august.

Concertul pe care urma să îl susţină Madonna la Marsilia, duminică, a fost anulat, după prăbuşirea, ieri, a unei structuri instalate pentru spectacol, a anunţat primăria oraşului, citată de France Press. Madonna urma să susţină concertul pe stadionul Velodrome din Marsilia, care are o capacitate de 60.000 de locuri. Cântăreaţa americană a susţinut deja un concert în Franţa, pe 9 iulie, la Paris. În august, Madona concertează la Bucureşti.

Institutul Cultural Român Madrid organizează, în Spania, trei spectacole ale Teatrului de păpuşi Puck din Cluj-Napoca, în perioada 25-26 iulie. Piesa "Motanul Vrăjitoarei" după Korky şi Thomas, în regia lui Decebal Marin, va fi reprezentată pe 25 iulie, prin două spectacole susţinute în Parcul Retiro din Madrid, în cadrul Festivalului Verile oraşului iar pe 26 iulie în Parcul Liana din oraşul Móstoles, din Comunitatea Madrid, la Gala teatrelor de păpuşi în aer liber, ediţia a 5-a. Participarea românească în premieră a fost facilitată de universalitatea spectacolului non-verbal "Motanul vrăjitoarei", ce include elemente originale de animaţie, premiat în mai multe ocazii la festivaluri internaţionale.

Scurtmetrajul "Palmele", de George Chiper, a fost selecţionat în secţiunea Leopards of Tomorrow a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, ce se desfăşoară între 5 şi 15 august. Filmul lui Chiper concurează în competiţia internaţională Leopards of Tomorrow (dedicată tinerilor cineaşti), alături de alte 23 de producţii din ţări precum Spania, Franţa, China, Noua Zeelandă şi Statele Unite. Scurtmetrajul, în care rolul principal este deţinut de Coca Bloos, spune povestea unei femei care îşi pierde familia în urma unui accident.

Prima ediţie a Şirnaville Arts & Crafts Festival, va avea loc între 14 şi 16 august. Acesta este primul festival de gen dedicat diversităţii în artele contemporane şi se va desfăşura în mijlocul unui câmp, la 40 de kilometri de Bucureşti. Localizat lângă pista Aerodromului Aerofox din localitatea Şirna, Şirnaville înseamnă evadarea din aglomeraţia sufocantă a marilor oraşe, un weekend de relaxare, evenimente artistice şi educative. Construit pe modelul unui mic orăşel, Şirnaville Arts & Crafts Festival reprezintă o nouă etapă în organizarea evenimentelor în aer liber, susţin organizatorii.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!