DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
07.00 - 07.10
RADIOJURNAL

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
07.10 - 09.00
Matinal de week-end • Realizator Magdalena Tara

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
09.00 - 10.00
Emisiuni pentru copii • Fărămiţă de poveste; Sesam deschide-te; Concurs! Ştii răspunsul ? Măi, să fie! Chiar aşa? Realizator Daniel Horhocea.

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

22 iulie 2009

Soprana de renume internaţional Sofia Kallgren va fi capul de afiş al celei de-a XVII-a ediţii a Festivalului Sighişoara Medievală 2009.Regizorul festivalului, Eugen Bănulescu, a declarat că Sofia Kallgren va urca sâmbătă seara pe scena amenajată în Piaţa Cetăţii şi va interpreta piese celebre din filmele 'Gladiatorul', 'Cele două turnuri', din trilogia 'Stăpânul Inelelor' sau 'Titanic'. La această ediţie a Festivalului Sighişoara Medievală vor concerta Cimpoierii din Transilvania, Trupele 'Truvierii' şi 'Pontice', Dizzi Dulcimer (Anglia) şi Formaţia Briganthya (Franţa-Spania). Festivalul Sighişoara Medievală va avea loc în perioada 24-26 iulie.

Cinemateca Astra Film încheie astăzi la ora 14, seria de documentare despre „Mâncare” cu pelicula “Noi hrănim lumea”. Un film despre mâncare şi globalizare, despre pescari şi fermieri, despre circuitul bunurilor şi circuitul financiar - un film foamete în mijlocul belşugului. Documentarul pătrunde în teritoriul companiilor care produc ceea ce noi mîncăm şi caută răspuns la întrebarea: ce legătură avem cu foametea mondială. Sunt prezentate opinii ale pescarilor, fermierilor, agronomilor, biologilor, ale reprezentantului ONU, dar şi poziţia conducerii unora dintre cele mai mari corporaţii din industria alimentară mondială.

Spectacolul "Toţi cinci" al Companiei "Dan Puric" participă la Festivalul de Teatru Avignon Off, ce se desfăşoară până pe 31 iulie. Premiera spectacolului a avut loc la Bucureşti pe 15 ianuarie, la Sala Rapsodia. În afară piesei "Toţi cinci", la Avignon Off 2009 participă şi Teatrul Maghiar de Stat din Cluj cu spectacolul "Născut pentru niciodată", în regia lui Tompa Gabor. De asemenea, regizorul Dragoş Galgoţiu prezintă la Avignon Off montarea sa după trilogia "Medeea Material", de Heiner Müller.
Şi Teatrul de Marionete din Arad este prezent la Avignon Off într-o coproducţie cu compania franceză Les Troi Clés, spectacolul "La Gigantea", de Eros Galvao şi Alejandro Nunez. Radu Dinulescu este prezent şi la această ediţie a festivalului francez, cu spectacolul "1, 2, 3... Circ!", realizat la Teatrul pentru Copii şi Tineret "Mihai Popescu" din Târgovişte. De asemenea, Casa de Cultură a Municipiului Arad prezintă, pentru al doilea an la rând, la Avignon Off, spectacolul Tarafului Rromak.

Volumul "Istoria cuceririi amoroase", de Jean Claude Bologne, va fi lansat mâine, la Librăria Cărtureşti de la Muzeul Ţăranului Român din Capitală, în prezenţa scriitorului Bedros Horasangian şi a actorului Alexandru Bindea. Cartea va fi lansată în timpul evenimentului Seara de lectură. În acest volum, istoricul Jean Claude Bologne surprinde felul în care, de-a lungul epocilor, bărbaţii au recurs la diverse soluţii pentru a-şi exprima dorinţa de a începe o legătură amoroasă. Pentru a reconstitui diversele strategii galante şi pentru a restitui atmosfera epocii respective, autorul a recurs la surse literare, memorii, corespondenţă, arhive judiciare şi a consultat nu mai puţin de 110 manuale de seducţie, apărute din antichitate şi până în zilele noastre.

Spectacolul în lucru "First Steps", produs în cadrul proiectului european de rezidenţe de dans contemporan Jardin d'Europe, va fi prezentat, sâmbătă, la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia, anunţă Asociaţia ArtLink. Reprezentaţiile vor începe la ora 15. La ediţia din 2009 a programului Jardin d'Europe au fost invitaţi, la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, să dezvolte proiecte coregrafice individuale sau de grup, artiştii Paul Dunca (România), Florin Flueraş (România), Hajime Fujita (Japonia/Portugalia) şi Matthias Sperling (Marea Britanie).

Scriitorul Iuliu Raţiu va fi înmormântat astăzi la Cimitirul Bellu din Capitală. Iuliu Rațiu este cunoscut în special ca autor şi promotor al literaturii şi presei pentru copii şi tineret din România. Scriitorul a decedat sâmbătă după-amiază, la un spital din Bucureşti. Iuliu Raţiu s-a născut la data de 20 iulie 1930. A devenit membru al Uniunii Scriitorilor în anul 1949, fiind, în momentul dispariţiei, cel mai vechi membru în viaţă al Uniunii. Iuliu Rațiu a fost autorul unei "Istorii a Literaturii pentru Copii şi Tineret". În anul 2008, scriitorul a fost nominalizat la Premiul Internaţional Hans Christian Andersen, considerat Nobelul literaturii pentru copii.

Institutul Cultural Român din Stockholm a fost catalogat drept "cel mai activ, în ultimii ani", dintre institutele culturale străine din Suedia. Aprecierea aparține jurnaliștilor de la Göteborgs-Posten, unul dintre principalele cotidiene suedeze.
ICR Stockholm este menţionat alături de British Council, Institutul Goethe, precum şi de institutele culturale ale Franţei, Italiei şi Poloniei. Aprecierile au loc în contextul criticilor aduse de jurnalistul Mikael van Reis intenţiei guvernului de a desfiinţa Institutul Suedez din Paris, o instituţie care activează cu succes de 40 de ani. Măsura avută în vedere de Ministerul de Externe al Suediei, ca urmare a crizei economice, a fost vehement criticată de personalităţi culturale din Stockholm şi Paris.

Peste 250 de artişti vor participa, începând de astăzi, la Braşov, la prima ediţie a Watumi Festival & Fringe. Publicul se va putea delecta cu peste 30 de spectacole de teatru, printre care şi "Doodri Doodri" al companiei Changpa din Coreea de Sud, "Jurnalul unui nebun", al Teatrului Antalya Bolge din Turcia, "3 Nopţi cu Madox", de Matei Vişniec, şi "Alice", cu Compania Dell'Arte. De asemenea, la Braşov vor concerta circa 30 de trupe, printre care Şuie Paparude, Aria Urbană, The Amsterdams, Blazzaj, Pixels. Expoziţii de artă plastică şi fotografie, precum şi proiecţii de film vor avea loc pe întreaga durată a festivalului.Străzile Braşovului vor fi populate de numeroşi artişti, care îşi vor expune şi vinde lucrările în târgul de obiecte de artizanat, iar Cetatea Braşov va găzdui evenimente care aduc în prim plan creaţiile designerilor de modă români.

Bugetul alocat Festivalului de Artă Medievală de la Suceava este mai mic cu 40 la sută faţă de anul 2008. Și asta din cauza crizei economico-financiare. În aceste condiții organizatorii estimează o participare uşor mai redusă la eveniment. Festivalul se va desfăşura luna viitoare, în perioada 16 -23 august. În cadrul evenimentului de la Suceava vor fi incluse spectacole de teatru susţinute de actorii Teatrului "Mihai Eminescu" din Botoşani, spectacole de poezie şi muzică susţinute de Dorel Vişan, Eusebiu Ştefănescu şi de orchestra de cameră "Arcadia" din Bucureşti, spectacole pentru copii prezentate de actorii Teatrului pentru copii şi Tineret "Vasilache" din Botoşani, un recital de blues susţinut de Terry Lee Burns din Statele Unite ale Americii.

Celebrul chitarist Steve Lukather va concerta mâine în Bucureşti. Biletele pentru acest eveniment au preţul de 70 lei şi se găsesc în reţeaua magazinelor Germanos, la clubul Becker Brau Live Music sau online pe eventim.ro. Născut pe 21 octombrie 1957, Steve Lukather este un celebru chitarist, vocalist, compozitor şi producător muzical, câştigător a cinci premii Grammy, fiind nominalizat de 12 ori. Steve Lukather este membru fondator al faimoasei trupe Toto, alături de care a cântat pe toată durata vieţii acesteia, între 1976 şi 2008.

HBO România va difuza, în noaptea de 20 spre 21 septembrie, de la ora 3.00 dimineaţa, în direct, gala premiilor Emmy. Cea de-a 61-a ediţie a ceremoniei va avea loc la Los Angeles. Comedia "30 Rock" şi drama "Mad Men" sunt producţiilor de televiziune americane care au primit cele mai multe nominalizări la premiile Emmy. Serialul "Mad Men", desemnată în 2008 "cea mai bună dramă", va concura în aceeaşi categorie cu producțiile "Big Love", "Damages" , "Breaking Bad", "Dexter","House" şi "Lost". Alături de "30 Rock", celelalte producţii nominalizate la categoria "cea mai bună comedie" sunt "Entourage", "Family Guy", "Flight of the Conchords", "The Office", "Weeds" şi "How I Met Your Mother".

O expoziţie cu dantele şi broderii, inaugurată la Muzeul Ţăranului Român din Capitală luna trecută, va putea fi vizitată până pe 13 septembrie. În cadrul manifestării sunt prezentate accesorii, recipiente şi instrumentare ale unor lumi mereu în mişcare: satul şi oraşul. Modelele brodate variază de la flori, păsări, oameni, cruci, pomul vieţii, calea rătăcită la alte semne cusute şi brodate astfel încât să formeze poveşti. Pentru cei curioşi să mai caute prin dulapul bunicii "timpi brodaţi şi istorii cusute", Muzeul Ţăranului Român oferă o expoziţie care îi aşteaptă în plină vară să descopere acel "acasă" al obiectelor, atât de drag celor care văd în relaţiile dintre acestea (mai mult sau mai puţin ascunse) o stare regeneratoare.

Muzicianul A.G. Weinberger va concerta, luna viitoare, la Amfiteatrul Mihai Eminescu din Bucureşti. Evenimentul va avea loc pe 27 august. Invitaţii artistului sunt trei copii talentaţi pe care acesta i-a descoperit în turneul Interzis FM din ţară. Este vorba despre grupul Real FAM - blues kids, cunoscut sub numele de Flalexmy, în componenţa căruia se află Alex, Flavius şi Mihai. Aceştia au fost remarcaţi de A.G. Weinberger la Festivalul de Blues Sighişoara 2009 şi invitaţi să cânte alături de band în cadrul turneului "Interzis FM vezi muzici ce nu auzi la radio". De asemenea, de la acest concert nu va lipsi nici Aiyana-Lee Anderson, o fetiţă în vârstă de nouă ani, o mare speranţă muzicală, ce provine dintr-o familie de muzicieni profesionişti.

Şuie Paparude şi Aria Urbană se numără printre trupele invitate la Bran Castle Fest. Evenimentul se va desfășura între 7 şi 9 august, la Castelul Bran. Celor două trupe li se mai alătură DJ-i precum Khidja, Tomasan, Ufe, Leizaboy, Discoballs şi Brum Conspiracy. Festivalul, care va avea loc în singurul weekend din august cu lună plină, include proiecţii video, spectacole de teatru, prezentări de filme, dar şi evenimente conexe, precum zboruri cu parapanta şi cu balonul cu aer. Concertele şi spectacolele de teatru vor avea loc pe două scene: una amenajată în curtea Castelului Bran şi alta, pe platoul din spatele castelului, în timp ce filmele vor fi proiectate într-un cort special.

Documentarul "Australia", în regia lui Claudiu Mitcu, va avea premiera la HBO la sfârșitul lunii. Filmul urmăreşte prestaţia echipei de fotbal naţionale a oamenilor fără adăpost la Homeless World Cup, care a avut loc anul trecut, la Melbourne, Australia. Documentarul va fi difuzat pe 30 iulie, de la ora 21și 35 de minute.
Personajele sunt şase oameni fără adăpost din Timişoara şi din împrejurimile oraşului, adunaţi de Mihai Rosus, coordonatorul şi antrenorul echipei. Acesta încearcă să-i transforme în sportivi, chiar şi amatori, în ciuda statutului lor social. Documentarul a avut premiera în România pe 4 iunie, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca. Claudiu Mitcu a mai regizat documentarul "Nisipuri".

Studiourile Sony, de la Hollywood, pregătesc pentru sfârșitul acestui an un film despre Michael Jackson. Producția va fi realizată pe baza repetițiilor pentru concertele pe care regele muzicii pop, decedat în 25 iunie, urma să le susțină la Londra. Potrivit revistei Variety, Sony, a cărui divizie muzicală deține drepturile de autor pentru melodiile starului, ar fi "aproape de un acord" pentru a obține și drepturile asupra imaginilor cu 80 de ore de repetiții pentru concerte, în schimbul sumei de 50 de milioane de dolari. Realizarea filmului ar urma să îi fie încredințată lui Kenny Ortega, care a turnat imaginile de la repetiții și care a realizat producții precum "High School Musical".

"Johnny Panic şi Biblia viselor", o colecţie de texte scrise de Sylvia Plath, majoritatea respinse de celebra autoare, va fi lansată, săptămâna aceasta, de Polirom. Cartea cuprinde cele mai reuşite povestiri şi scrieri în proză, lucrări de publicistică şi fragmente de jurnal ale Sylviei Plath. Volumul a fost îngrijit chiar de poetul Ted Hughes, fostul soţ al autoarei, cel despre care se spune că ar fi fost motivul sinuciderii acesteia, în 1963. Apărută în colecţia "Biblioteca Polirom", cartea cuprinde 13 nuvele, nouă povestiri, cinci dintre cele mai interesante scrieri publicistice, precum şi câteva fragmente din jurnal. Sylvia Plath respinsese categoric mai multe dintre povestirile incluse în volum, prin urmare acestea sunt publicate împotriva voinţei sale.

Eliane Elias, Branford Marsalis Quartet şi Mike Stern Band vor concerta în această toamnă în capitală. Recitalurile vor fi susținute în cadrul Festivalului Bucharest Masters of Jazz, a cărui a doua ediţie va avea loc între 23 şi 25 octombrie. Manifestarea va găzdui şi concerte susţinute de Richard Bona, Power of Three - Chick Corea, Lenny White, Stanley Clarke - şi Jan Garbarek Group.
De asemenea, organizatorii informează că în luna noiembrie vor avea loc şi alte evenimente organizate sub egida Masters of Jazz. La ediţia precedentă, festivalul a reprezentat un adevărat regal al jazz-ului internaţional, pe scena evenimentului urcând nume cu rezonanţă pe plan internaţional: Al Jarreau, Dianne Reeves, Chick Corea, John Mclaughlin, Nigel Kennedy.

Complexul Muzeal Bucovina va deschide în această toamnă, pe 15 septembrie, la Varşovia, o expoziţie cu tema "Artă şi religie în Cultura Cucuteni". Manifestarea se va desfășura în cadrul evenimentului intitulat "Toamna varşoviană". Expoziția este organizată în parteneriat cu mai multe muzee din regiunea Nord-Est a Moldovei şi cu două universităţi din Iaşi şi Suceava. Manifestarea va cuprinde 300 de piese de tezaur, respectiv obiecte de ceramică, podoabe, care au legătură cu arta şi Cultura Cucuteni.Vernisarea expoziţiei "Artă şi religie în Cultura Cucuteni" va avea loc la Muzeul Naţional de Arheologie din Varşovia.

Cel mai nou film cu Meryl Streep, intitulat "Julia & Julie", va fi lansat în cinematografele din Statele Unite luna viitoare, pe 7 august. Pelicula va rula în sălile din România în această toamnă începând cu 16 octombrie. Producția, o dramă inspirată de volume biografice semnate de Julia Child, este o călătorie în viețile a două femei, care ajung să se intersecteze datorită unei cărți de bucate. Practic, una dintre cele două femei, epuizată de rutina cotidiană, își propune să gătească toate rețetele din cartea scrisă de cealaltă, în urma cu mai bine de patru decenii. Alături de Meryl Streep, în film mai joacă Andy Adams și Stanley Tucci.

Mutaţiile a două gene care determină apariţia aluniţelor pe corp pot să dubleze riscul de declanşare a cancerului de piele. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la King's College London, publicat în revista Nature Genetics. Oamenii de ştiinţă au identificat aceste gene după ce au analizat codurile genetice a peste 750 de perechi de femei gemene din Marea Britanie.
Mutaţiile din codul genetic asociate cu numărul mare de aluniţe de pe corp au fost descoperite pe două gene care au o strânsă legătură cu apariţia melanomului. Din acest motiv, potrivit noului studiu, persoanele care sunt purtătoare ale unor mutaţii ale acestor două gene prezintă un risc dublu de a dezvolta cancer de piele.

La Centrul de Artă Modernă Karlín Hall poate fi vizitată, până la sfârsitul săptămânii, cea de-a patra ediţie a Bienalei de Artă Contemporană de la Praga. Curatorul secţiunilor dedicate artei contemporane româneşti este Mihai Pop. La eveniment expun artiştii români: Marius Bercea, Andrei Câmpan, Radu Comşa, Oana Fărcaş, Adrian Ghenie, Cantemir Hauşi, Victor Răcătău, Şerban Savu, Mircea Suciu. În programul ediţiei a IV-a a Bienalei de artă contemporană de la Praga a fost inclusă şi secţiunea „Expanding Painting 3“, care a prezentat o secvenţă a artei plastice contemporane europene şi internaţionale, cu accent asupra României şi Poloniei, precum şi asupra noii scene a picturii din America Latină.

Fundaţia pentru Cercetare Flanders va acorda, în acest an, trofeul 'Umicore Scientific 2009' în valoare de 10.000 de euro. Premiul este destinat tinerilor cercetători care şi-au susţinut sau urmează să susţină teza de doctorat în perioada 1 octombrie 2007 - septembrie 2009 la una dintre universităţile din spaţiul economic european şi Suedia. Este vorba despre cei care au realizat teza de doctorat în domeniile Tehnologia în domeniul particulelor fine sau aplicaţiilor, Tehnologia sustenabilă a metalelor cu compuşi, Energia sustenabilă, Procesul de cataliză, Problemele economice şi sociale cauzate de compuşii metalelor.

Celebrul DJ german ATB revine în România pe 1 august. El va concerta în Club Kristal din Mamaia. ATB, pe numele său adevărat Andre Tanneberger, s-a născut, în 1973, la Freiberg, Germania. În 1992, ia decizia de a face muzică singur. DJ-ul a cunoscut succesul odată cu lansarea, de către Kontor Records, a single-ului '9 PM - Till I Come', acesta devenind în scurt timp un hit de top în întreaga lume. Au urmat apoi single-uri de mare succes precum 'Don't stop', 'Killer', 'Humanity' sau 'Hold You'. Artistul a colaborat cu vedete internaţionale precum Heather Nova, Moby, William Orbit, Michael Creţu, Bryan Adams, A-ha. Cel mai recent album al său se numeşte 'Future Memories'.

Institutul American de Film a lansat portalul afi.com, unde pune la dispoziţia publicului sute de filme din arhiva sa, din ultimii 42 de ani. Colecţia de clipuri postată online va fi completată în mod regulat cu noi producții. Clipurile disponibile pe site vor putea fi accesate şi prin intermediul canalului YouTube al organizației americane de film. AFI este un institut naţional care furnizează programe educaţionale în domeniul cinematografiei, televiziunii şi media digitale. Totodată, AFI premiază şi recunoaşte excelenţa în aceste domenii.

Adam Yauch, unul dintre membrii trupei Beastie Boys, a fost diagnosticat cu cancer la gât. Din acest motiv muzicienii vor amâna lansarea următorului lor album, programată iniţial în septembrie. Într-o înregistrare video postată pe site-ul oficial al trupei, Adam Yauch, în vârstă de 44 de ani, cunoscut sub numele de scenă MCA, a anunţat că va suferi, săptămâna viitoare, o intervenţie chirurgicală la nivelul glandelor salivare. Muzicianul a explicat că această formă de cancer "este vindecabilă şi, în majoritatea cazurilor, pacienţii se însănătoşesc complet". Trupa Beastie Boys ar fi trebuit să îşi lanseze cel mai recent material discografic, intitulat "Hot Sauce Committee Part 1", pe 15 septembrie, după o serie de şapte concerte în Statele Unite şi Canada, în perioada 31 iulie - 2 octombrie.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!