Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.
23 iulie 2009
Scriitorul Bedros Horasangian şi actorul Alexandru Bindea vor participa astăzi la lansarea volumului "Istoria cuceririi amoroase" semnat de Jean Claude Bologne. Evenimentul va avea loc la Librăria Cărtureşti de la Muzeul Ţăranului Român din Capitală. Cartea va fi lansată în timpul evenimentului Seara de lectură. În volumul "Istoria cuceririi amoroase", istoricul Jean Claude Bologne surprinde felul în care, de-a lungul epocilor, bărbaţii au recurs la diverse soluţii pentru a-şi exprima dorinţa de a începe o legătură amoroasă. Pentru a reconstitui diversele strategii galante şi pentru a restitui atmosfera epocii respective, autorul a recurs la surse literare, memorii, corespondenţă, arhive judiciare şi a consultat nu mai puţin de 110 manuale de seducţie, apărute din antichitate şi până în zilele noastre.
Trupa britanică Morcheeba revine în România. Formația va susţine un concert, în această seară, în Fratelli Studios din Capitală, începând cu ora 21.30. Morcheeba a debutat pe scena muzicală britanică la mijlocul anilor '90. În prezent, sound-ul trupei combină mai multe stiluri muzicale: soul, R&B, hip-hop, reggae, downtempo, chill out, funk şi blues. Din 1995, anul în care a fost fondată, şi până în prezent, Morcheeba a vândut peste şase milioane de discuri în întreaga lume. Cel de-al şaselea şi cel mai recent album de studio al trupei, "Dive Deep", a fost lansat în luna februarie a anului trecut, în Europa şi Marea Britanie. "Dive Deep" conţine, printre altele, single-ul "Enjoy The Ride". Fanii români vor vedea Morcheeba în concertul de la Bucureşti în formula Dj Paul Gofrey, fratele său, instrumentalistul Ross Godfrey, şi cântăreaţa franceză Manda.
Scurtmetrajul "Palmele", de George Chiper, a fost selecţionat în secţiunea Leopards of Tomorrow a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno. Evenimentul se va desfășura luna viitoare, între 5 şi 15 august. "Palmele", în care rolul principal este deţinut de Coca Bloos, spune povestea unei femei care îşi pierde familia în urma unui accident. George Chiper a mai semnat regia filmului "Balastiera #186", alături de Adina Pintilie, şi imaginea scurtmetrajului "Sinopsis docudrama". "Palmele" participă în competiţia internaţională Leopards of Tomorrow, alături de alte 23 de producţii din ţări precum Spania, Franţa, China, Noua Zeelandă şi Statele Unite. Din juriul secţiunii face parte, anul acesta, și regizorul român Adrian Sitaru.
Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureş oferă, în premieră, două cursuri masterale. Rectorul instituției, conferenţiar universitar doctor Attila Gasparik, a declarat că este vorba despre masteratele de "Scriere Dramatică", ce îşi propune să pregătească scriitori de teatru, şi de "Teatrologie şi Impresariat Artistic", pentru pregătirea unor impresari profesionişti. Attila Gasparik a adăugat că şi masteratul de scenografie este o noutate, în condiţiile în care unul similar mai există doar la Bucureşti.
O reducere a raţiei calorice zilnice încetineşte procesul de îmbătrânire şi micşorează considerabil riscul de apariţie a cancerului, diabetului şi a atrofiei cerebrale. Studiul a fost efectuat de specialiștii americani pe maimuţe, iar concluziile au fost publicate în revista Science. Rezultatele cercetării, realizate timp de 20 de ani pe mai multe zeci de maimuţe macaci, ar putea să ofere mai multe informaţii utile despre impactul acestui fenomen şi potenţialele lui implicaţii asupra oamenilor. Potrivit acestui studiu, doar jumătate dintre animalele care au fost lăsate să mănânce atât cât au vrut mai erau încă în viaţă la finalul perioadei de monitorizare, comparativ cu 80% din totalul celor aflate în grupul de control, care au primit aceleaşi alimente, dar într-o cantitate diminuată cu 30%.
Chistaristul Steve Lukather concertează astăzi de la ora 21 la Bucureşti. Concertul face parte din turneul mondial de promovare a albumului Ever Changing Times şi are loc la Becker Brau Live Music. Chitarist, solist vocal, compozitor si producator muzical, Steve Lukather a fost membru al cunoscutei formatii TOTO si a colaborat de-a lungul carierei sale cu muzicieni de valoare precum Jeff Beck, Carlos Santana, Joe Cocker şi mulţi alţii. Steve Luckather face parte din elita celor mai buni muzicieni rock ai tuturor timpurilor si a castigat numeroase premii Grammy.
Felicia înainte de toate, debutul în lung metraj al scenaristului Răzvan Rădulescu şi al Melissei de Raaf, a fost selecţionat în competiţia Festivalului Internaţional de la Sarajevo, cel mai important festival de film din Europa de Sud-Est. Acesta se va desfăşura între 12 şi 20 august. Rolul principal în filmul Felicia înainte de toate este interpretat de Ozana Oancea, căreia i se alătură în distribuţie Ileana Cernat, Vasile Menzel, Gelu Niţu, Victoria Cociaş. Filmul va încheia competiţia Festivalului de la Sarajevo pe data de 19 august.
Teatrul Fără Frontiere organizează, începând cu 5 august, o nouă serie a cursurilor de improvizaţie pentru începători. Modulul dedicat începătorilor se desfăşoară pe parcursul a patru întâlniri care vor avea loc miercurea, începând cu 5 august, în intervalul orar 19-21, la sediul teatrului. Cursul te ajută să-ţi dezvolţi spontaneitatea, imaginaţia, intuiţia şi flexibilitatea, să gândeşti pozitiv, să capeţi încredere în tine şi să-ţi consolidezi relaţiile cu cei din jur. Toate acestea se petrec într-un mediu distractiv, lipsit de concurenţă, în care fiecare îşi poate explora latura artistică – precizează organizatorii.
Reţeaua Naţională a Muzeelor din România a lansat un blog dedicat teatrului muzeal. Este vorba de primul program din România dedicat muzeului ca spaţiu neconvenţional deschis artelor spectacolului. Blogul, care se găseşte la adresa se doreşte a fi un forum de dezbatere între profesioniştii din muzeu şi artişti pe tema oportunităţii dezvoltării de programe de teatru muzeal. Acesta este realizat în cadrul proiectului ShowMuz, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, implementat de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România împreună cu Teatrul Metropolis şi UNITER.
Cea de a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor 'Întâlniri bucovinene' are loc începând de astăzi până duminică, la Câmpulung Moldovenesc. Manifestarea, iniţiată în 1990, are o desfăşurare anuală itinerantă în Polonia, Ungaria, Ucraina, Slovacia şi România, reunind interpreţi cu origini bucovinene. Programul Festivalului cuprinde spectacole şi o paradă a portului popular din cele cinci ţări participante, însoţită de călăreţi şi buciumaşi. Totodată, va avea loc concursul 'Comori de suflet românesc', conferinţa 'Dezvoltare durabilă prin turism în Carpaţii Nordici', dar şi un bal al gospodarilor.
Primele înscrieri la Festivalul Televiziunilor Locale şi Producătorilor Independenţi SIMFEST au venit din Republica Moldova şi din Serbia, a anunţat, ieri, directorul festivalului, jurnalistul Ioan Ceauşescu. Ajuns la a VII-a ediţie, evenimentul se va desfăşura la Târgu Mureş între 25 şi 30 august. Perioada înscrierilor se încheie în data de 15 august. Festivalul se adresează tuturor realizatorilor de televiziune din staţii locale sau regionale, precum şi producătorilor independenţi.
Teatrul de păpuşi PUCK din Cluj-Napoca va prezenta în Spania, sâmbătă şi duminică, trei spectacole cu piesa 'Cenuşăreasa', potrivit Institutului Cultural Român din Madrid. Reprezentaţiile vor avea loc în cadrul Festivalului Verile oraşului, ediţia a XVI-a şi la Gala teatrelor de păpuşi în aer liber, ediţia a V-a. Piesa prevăzută iniţial pentru cele două festivaluri era 'Motanul vrăjitoarei', după Korky şi Thomas, dar îmbolnăvirea protagonistei a dus la înlocuirea de ultim moment a spectacolului.
'Mişcarea de Reciclare', primul proiect naţional de educare a publicului larg în privinţa reciclării, a anunţat că se alătură Festivalului CokeLive Peninsula, care se desfăşoară la Târgu Mureş de astăzi până duminică. Campania 'Mişcarea de Reciclare' îşi propune să devină platforma naţională de conştientizare şi informare asupra nevoii de a recicla. Aceasta se adresează atât publicului larg, cât şi autorităţilor, companiilor şi ONG-urilor. Cortul 'Mişcării de Reciclare' va fi amplasat în zona de camping, unde membrii acesteia vor organiza concursuri şi o serie de surprize, cum ar fi transformarea paharelor aduse spre reciclare în 'flori' din care va fi 'semănat' un câmp de flower&recycling power. Până să ajungă la CokeLive Peninsula, timp de şase săptămâni, Mişcarea de Reciclare s-a deplasat în şase oraşe mari din ţară de unde a adunat sute de saci de gunoi, iar membrii acesteia au vorbit oamenilor despre reciclare şi protejarea mediului.
Guano Apes, una dintre cele mai reprezentative trupe rock din Europa, va fi cap de afiş la festivalul Tuborg Green Fest, ce se va desfăşura în perioada 4 - 6 septembrie, în Parcul Izvor din Capitală. La festival, unde publicul va avea acces gratuit, vor mai participa peste 15 artişti români şi internaţionali. Cu şase albume, două discuri de aur şi unul de platină, Guano Apes este una dintre cele mai reprezentative trupe rock din Europa, renumită pentru show-uri live explozive. Trupa s-a format în 1994, în Goettingen, Germania şi a debutat cu albumul 'Proud Like a God'.
Grupul 'Stelu Enache, Corneliu Stroe & Aromanian Ethno Band' va oferi un concert publicului din Oeiras, manifestare organizată de ICR Lisabona. Anterior, spectacolul lui Corneliu Stroe & Aromanian Ethno Band a deschis noaptea de concerte pe 21 iulie, din cadrul Festivalului Muzica Popoarelor la Centrul Artelor din Sines. Grupul este alcătuit din muzicieni cu notorietate în lumea culturală românească şi internaţională, aparţinând unor stiluri muzicale diferite, reuniţi sub genericul de «world music» de celebrul muzician Ovidiu Lipan 'Ţăndărică'. Stilul formaţiei este o fuziune între folclorul aromân şi elemente moderne din rock şi jazz, pigmentate cu sonorităţi din muzica grecească şi balcanică, dar şi cu prelucrari din folclorul dobrogean.
Festivalul CokeLive Peninsula, va fi deschis astă seară la Târgu Mureş, de o formaţie locală - Teglagyari Megallo. La eveniment vor concerta Tiesto mâine de la ora 22, Nine Inch Nails sâmbătă, de la 23 şi The Prodigy, duminică, tot de la ora 23. La cea de a VII-a ediţie a festivalului, pe lângă concerte, CokeLive Peninsula va oferi o mulţime de activităţi. Astfel, cei care vor avea curaj vor putea să experimenteze aproape 30 de sporturi, inclusiv bungee jumping, vor avea ocazia să se rătăcească şi să-şi găsească drumul într-un Labirint sau să se răcorească într-un bar de gheaţă. Participanţii vor putea să-şi aleagă muzica preferată în corturi special amenajate pentru 3 stiluri diferite de muzică - pop, dance şi reggae, să-şi facă fotografii cu efecte speciale sau să încerce diferite tatuaje. Organizatorii s-au asigurat deasemenea ca oferta gastronomică să fie pe toate gusturile, de la mâncăruri de tip fast-food până la diferite tipuri de gulaş şi ciorbe, fructe proaspete sau porumb fiert.
Trupa Morcheeba, revelaţia trip-hop de la mijlocul anilor '90, va susţine un concert, astăzi, pe terasa Clubului Fratelli din Capitală. Membrii Morcheeba vor pleca din Capitală a doua zi după spectacol, către Zurich, următoarea destinaţie a turneului lor. Este pentru a treia oară când trupa britanică vizitează ţara noastră, dar pentru prima dată când membrii formaţiei vor cânta pentru fanii români alături de Manda (Amanda Zamolo), solista care i-a ajutat la producţia ultimului lor album, 'Dive Deep'.
Tinerii interesaţi de scenaristică mai au încă zece zile la dispoziţie pentru a se înscriere la Concursul European de Scenarii Nisi Masa, informează organizatorii. Concursul, aflat la cea de-a 8-a ediţie, oferă posibilitatea promovării pe plan european a scenariilor înscrise şi a autorilor lor. Competiţia se desfăşoară în două etape - etapa naţională şi etapa europeană. În urma selecţiei la nivel naţional, trei scenarii finaliste vor fi propuse pentru etapa următoare. Cei 12 câştigători desemnaţi de un juriu internaţional în cursul lunii noiembrie vor fi invitaţi la workshopul European Short Pitch, ce se va desfăşura în Franţa, pe parcursul unei săptămâni. Tema concursului din acest an este 'Tabu', iar scenariile înscrise nu trebuie să depăşească 20.000 de caractere.
Volumul biografic 'Principele Radu', scris de Corina Murafa şi Irina Ilie, va fi lansat la sfârşitul acestei săptămâni de Editura Litera Internaţional. Cartea va fi lansată sâmbătă la magazinul Diverta Magheru, iar duminică, la Diverta Mall Vitan. Volumul, care cuprinde 160 de pagini şi ilustraţii color, urmăreşte traiectoria vieţii principelui, de la copilăria lui Radu Duda, traumele şi bucuriile unei adolescenţe trăite în comunism, la viaţa de actor şi radicala cotitură existenţială - intrarea în Familia Regală.
Cea de a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care se va desfăşura în perioada 10 - 16 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, înscrie în competiţie şapte filme de lungmetraj şi 42 de scurtmetraje de ficţiune şi animaţie. Filmele concurează pentru Marele Premiu al Festivalului în valoare de 3.000 de dolari. Premiul este acordat anul acesta exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la festival.
România constituie o prezenţă consistentă la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Sarajevo, care va începe pe 12 august. Regizorii români vor participa la toate secţiunile competitive, dar vor avea loc şi proiecţii speciale între care "Poliţist, adjectiv" şi "Cea mai fericită fată din lume". "Amintiri din Epoca de Aur" urmează chiar să deschidă evenimentul. În plus, România este reprezentată de Iulia Rugină în proiectul "Sarajevo, City of Film", care reuneşte mai mulţi artişti din centrul şi estul Europei, ce lucrează la o peliculă turnată în capitala Bosniei. De asemenea, zece tineri artişti români participă la Sarajevo Talent Campus, care oferă workshop-uri pe teme legate de industria filmului.
Trei interpreţi din Republica Moldova concurează la Cerbul de Aur. Potrivit rezultatelor ultimei preselecţii, făcute publice de către organizatori, în finală vor concura reprezentanţi din 21 de ţări. Ediţia de anul acesta a Festivalului "Cerbul de Aur" se va desfăşura la Braşov, între 2 şi 7 septembrie. Festivalul va reuni 24 de concurenţi. România va fi reprezentată de Jasmine, Nadine şi The Marker.
Un concert în memoria lui Michael Jackson va avea loc la O2 Arena din Londra, pe 29 august, ziua în care starul ar fi împlinit 51 de ani. La eveniment urmează să participe fraţii acestuia din trupa Jackson 5, dar nu şi sora lui, Janet Jackson. Jermaine, Jackie, Tito şi Marlon Jackson vor omagia memoria fratelui lor, Michael, prin două concerte sperciale. Michael Jackson a decedat pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac, dar ce a condus la acesta nu se ştie încă foarte clar.
Astronomii amatori Cătălin Beldea şi Bogdan Năstase au plecat în China pentru a fotografia eclipsa secolului şi au trimis, în exclusivitate pentru site-ul Descopera.ro, imagini şi impresii. Ieri, două miliarde de oameni au asistat la cea mai lungă eclipsă de soare totală de soare a acestui secol, care a durat 6 minute şi 39 de secunde. Eclipsa şi-a început traseul pe suprafaţa Terrei în Oceanul Indian, a traversat nordul Indiei, a trecut peste Himalaya în China, Shanghai şi s-a terminat în Insulele Cook. Echipa Descoperă.ro a surprins şi eclipsele de soare din Turcia, din 2006, şi Siberia, pentru care a primit distincţia NASA Picture of the Day.
În noua comedie, a lui Sacha Baron Cohen, "Bruno", ce va avea premiera românească pe 31 iulie, apar gemenele de la Indiggo, iar spotul de promovare include piesa "Dragostea din tei", a trupei O-Zone. Câştigător a două premii BAFTA, Sacha Baron Cohen are un interes vizibil pentru România, ţară pe care a menţionată şi in filmul "Borat", datorită căruia a devenit celebru. El a primit pentru rolul Borat un Glob de Aur, în 2007 iar filmul a obţinut o nominalizare la ediţia din 2007 a premiilor Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat.
Cautare
Newsletter
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona
Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului
Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti
Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra
Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act
�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural
A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu
Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden
Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti
Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu
Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!
Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.
Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu
Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart
Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala
Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu
Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.
S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.
Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a
ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat
Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.
La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio
Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca
Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau
Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.
�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.
Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.
�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu
Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.