DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
03.30 - 05.00
Album de colectie II • Realizator Monica Gurău-Mihalache

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
05.00 - 06.00
Docudrama - Biografii, memorii • 'Cincinat Pavelescu - Amintiri'. Scenariu radiofonic de Constantin Teodori. Regia artistică: Titel Constantinescu. Cu Damian Crâşmaru în rolul principal. Înregistrare din anul 1983

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
06.00 - 06.55
Album de colectie III

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

6 iulie 2009

În Aula Palatului Cantacuzino, are loc astăzi spectacolul aniversar UN DECENIU de MUZICĂ ŞI POEZIE ROMÂNEASCĂ! - un concert live care se bucură de prezenţa unora dintre cele mai tinere şi active nume solistice: pianiştii CORINA RĂDUCANU & EUGEN DUMITRESCU, soprana CRISTINA RADU, clarinetistul CLAUDIU DANCIU, actorul IONUŢ KIVU, alături de alţi invitaţi-surpriză. În program sunt lucrări de DAN MIZRAHY, DORU POPOVICI, FELICIA DONCEANU, DAN VOICULESCU, ADRIAN IORGULESCU, IRINA HASNAŞ, LAURA MANOLACHE şi poezii semnate de VERONICA MICLE şi ADRIAN IORGULESCU.

4 regizoare, 4 filme, 4 poveşti - invitate la Noul Cinematograf al Regizorului Român din Bucureşti. Regizoarele Anja Salomonowitz, Jasmila Žbanić, Barbara Albert şi Sabine Derflinger s-au oprit asupra unei teme: poveştile femeilor. Fiecare dintre ele a preferat însă un alt subiect pe care l-a tratat în felul ei caracteristic. Ce a rezultat au fost 4 filme care s-au bucurat de mare succes. Acestea pot fi vizionate, mâine şi miercuri la Muzeul Ţăranului Român din capitală. Chiar dacă filmele tratează subiecte diferite, fiind regizate şi produse din perspective diferite, ele se leagă între ele. Toate cele patru, înfăţişează femei în situaţii problematice şi pledează pentru puterea de zbatere a femeii. De asemenea, ele înfăţişează o imagine dezolantă a societăţii, invocând punctele ei slabe.

Pregătirile pentru tradiţionalul Festival de Muzică Veche din Miercurea Ciuc au intrat în linie dreaptă. În perioada 19-26 iulie sunt programate 17 concerte cu artiştii invitaţi din cinci ţări europene. La manifestare vor susţine concerte cele mai vechi ansambluri de muzică veche din Europa de Est. O premieră în România o reprezintă concertul ansamblului Hortus Musicus din Estonia, înfiinţat în 1972. De asemenea, pe scena festivalului va urca şi ansamblul "Ensamble Renaissance", din Serbia, format în 1969. Paralel cu festivalul are loc şi a II-a ediţie a Universităţii de Vară de Muzică Veche, unde elevi, studenţi şi toţi cei interesaţi vor putea să înveţe să cânte muzică veche, dar şi să danseze ca acum câteva sute de ani.

Prima ediţie a evenimentului "Folk Maraton", un concert menit să contribuie la redescoperirea şi menţinerea fenomenului folk în rândul tinerilor, va avea loc pe 30 septembrie, la Sala Palatului din Bucureşti. La eveniment şi-au anunţat participarea, până în prezent, nume precum Zoia Alecu, Nicu Alifantis, Alexandru Andrieş, Mircea Baniciu, Marius Baţu, Ducu Bertzi, Florin Chilian, Maria Ghiorghiu, Vasile Şeicaru, Emeric Set, Tatiana Stepa, Pavel Stratan, Mircea Vintilă şi Ţapinarii, care vor susţine un concert de peste trei ore. Amfitrionul serii va fi actorul Dorel Vişan, el însuşi declarându-se un înfocat consumator al genului folk. Spectacolul "Folk Maraton" se va desfăşura anual, susţin organizatorii.

Primul solist vocal al celebrei formaţii Iron Maiden, Paul DiAnno, va susţine, în 20 noiembrie, un concert la Cluj-Napoca. Potrivit unui comunicat Paul DiAnno va susţine un concert şi la Bucureşti, în 19 noiembrie. Cele două concerte fac parte din turneul mondial care cuprinde aproape 30 de ţări. Activitatea lui Paul DiAnno alături de britanicii de la Iron Maiden s-a desfăşurat în perioada 1978 -1981, timp în care a compus, printre altele, cunoscutele piese "Running Free", "Phantom of the Opera", "Transylvania", "Iron Maiden", "Killers". Artistul va prezenta atât piesele de rezistenţă care l-au făcut celebru alături de Iron Maiden cât şi altele mai noi. Invitaţi să deschidă concertele din România sunt norvegienii de la Thunderbolt.

Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" din Capitală vrea să preia Teatrul de Vară Herăstrău. Acesta se află în administrarea Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", condus de Alexandru Arşinel. Decizia a fost luată pentru a proteja muzeul de eventuale distrugeri produse de spectatorii grădinii de vară. Conducerea muzeului "Dimitrie Gusti" a indicat, în urmă cu mai multe săptămâni, că instituţia a fost expusă distrugerilor provocate de mai multe grupuri de persoane care au asistat, pe 17 iunie, la concertul trupei Gogol Bordello, la Teatrul de Vară Herăstrău. Spectatorii au încercat să pătrundă prin efracţie în Muzeul Satului, după ora de închidere a acestuia, pentru a ajunge la Teatrul de Vară.

Ministerul Educaţiei va propune spre dezbatere publică un proiect privind desfiinţarea din anul şcolar 2009-2010 a tezelor cu subiect unic. Ministerul dorește ca media de la admiterea în liceu să fie calculată astfel: 50 la sută să fie reprezentată de media celor patru ani, 25 la sută să aibă pondere teza cu subiect unic pe care au avut-o în clasa a VII-a, iar 25 la sută o testare din clasa a VIII-a, care să fie o evaluare de tip PISA. Ecaterina Andronescu a precizat că pentru clasele V-VII, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării intenţionează să organizeze testările internaţionale pentru evaluarea elevilor, iar tezele să fie cele obişnuite, locale.

Artişti din ţară şi străinătate participă, începând de astăzi și până duminică, la primul festival de artă stradală organizat la Iaşi. Evenimentul are drept scop revalorificarea spaţiilor publice din municipiu. Manifestarea, intitulată 'Festivalul Iaşi pe stradă', va aduce în oraşul celor şapte coline artişti din Franţa, Italia, Spania şi Grecia, precum şi din Cluj şi Timişoara. În timpul evenimentului, aceştia vor prezenta piese de teatru, muzică, dans, workshop-uri, graffiti, artă contemporană, trial bike, circ stradal - jonglerii, acrobaţii, fire show.

Un recital extraordinar de improvizaţii de jazz la două piane în interpretarea artiştilor Jancy Korossy şi Ramona Horvath va avea loc, săptămâna viitoare, pe 13 iulie, la Palatul Foz din Lisabona. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român. 'Patriarhul jazzului românesc', Jancy Korossy, şi tânăra pianistă Ramona Horvath creează împreună o autentică punte între generaţii. Principalul câştig al acestei colaborări constă în valorificarea pasionantelor remodelări de teme tradiţionale româneşti datorate lui Korossy, el continuând, pe coordonate jazzistice, epocala operă de valorificare a folclorului transilvan întreprinsă de Bela Bartok acum un secol.

Aniversarea a 40 de ani de la înfiinţarea festivalului Woodstock va prilejui prezentarea a 38 de melodii nelansate până în prezent, aparţinând trupelor The Who, Grateful Dead, Creedence Clearwater Revival şi Jefferson Airplane. Piesele vor fi lansate într-o compilaţie, luna viitoare. Cele şase CD-uri ale box set-ului, intitulat "Woodstock - 40 Years On: Back to Yasgur's Farm", conţin 77 de melodii - song collection şi vor apărea pe piaţă pe 18 august. Printre cântecele de pe compilaţie se regăsesc o reinterpretare de 19 minute a melodiei "Dark Star", de la Grateful Dead, "Amazing Journey" şi "Pinball Wizard", de la The Who, dar şi "Feelin' Alright", a lui Joe Cocker, "Bad Moon Rising", de la Creedence Clearwater Revival.

Direcţia pentru Cultură şi Culte Suceava va amenaja, până în luna octombrie, un muzeu al Mănăstirii Probota. În cadrul muzeului vor fi expuse obiecte de cult din secolele XV-XVIII, veşminte şi cărţi bisericeşti vechi. Potrivit directorului coordonator al Direcţiei pentru Cultură şi Culte Suceava, Daniel Hrenciuc, valoarea investiției se va ridica la câteva sute de milioane de lei vechi. Instituția va fi dotată cu vitrine speciale şi cu instalaţii de iluminat care vor pune în valoare exponatele. Potrivit lui Daniel Hrenciuc, prezenţa acestui muzeu dublată de o infrastructură adecvată şi de o semnalizare corespunzătoare a bisericii aflată în patrimoniul UNESCO va conduce la o creştere a atractivităţii turismului cultural şi religios din zonă.

Spectacolul lui Corneliu Stroe & Aromanian Ethno Band, promovat de ICR Lisabona, va deschide noaptea de concerte pe 21 iulie, din cadrul Festivalului Muzica Popoarelor. Manifestarea va avea loc la Centrul Artelor din Sines între 17 şi 25 iulie. Grupul Aromanian Ethno Band este alcătuit din muzicieni cu notorietate în lumea culturală românească şi internaţională, aparţinând unor stiluri muzicale diferite, reuniţi sub genericul de 'world music' şi reprezentând cu precădere folclorul aromân din Dobrogea. Stilul formaţiei este un 'fusion' între folclorul aromân şi elemente moderne din rock şi jazz, pigmentate cu sonorităţi din muzica grecească şi balcanică.

Membrii trupei punk-rock Zob vor susţine joi concertul de lansare a celui mai recent material discografic al lor - "ZuluOscarBravo". Evenimentul va avea loc pe terasa La Motoare din Bucureşti. Noul material, apărut la casa de discuri Roton, cuprinde 12 piese, înregistrate pe parcursul a doi ani. Acestea sunt compoziţii realizate exclusiv de membrii formaţiei. Primul extras pe single, "Şi ce?", este difuzat deja de posturile de radio.Trupa ZOB este formată din Vlase, Moshu, Lonţi şi Forrest. Până în prezent, formaţia a mai lansat albumele "Ura de după ură", "Parodisiac", "Telenovelas" şi "Printre nori".

Scriitorul şi fostul deţinut politic Dan Lucinescu lansează miercuri, la Uniunea Scriitorilor din România, cea de-a treia ediţie a cărţii 'Ştefan cel Mare şi Sfânt'.
Potrivit autorului, volumul 'nu se adresează specialiştilor, ci publicului larg, căruia îi face cunoscut, într-o manieră inedită, viaţa şi domnia unui mare român'. La lansare va participa și reputatul istoric prof. univ. dr. Gheorghe Buzatu. Născut la 21 mai 1927 în Botoşani, Dumitru Dan Lucinescu a fost arestat la 24 aprilie 1948 şi condamnat la 15 ani de muncă silnică pentru activitate anticomunistă, fiind încarcerat la Târgu Neamţ, Iaşi, Suceava, Jilava, Piteşti, Gherla, Văcăreşti şi Aiud. A fost coleg de celulă cu părintele Iustin Pârvu, trecând, de asemenea, prin 'reeducarea' de la Piteşti, în cadrul căreia a fost torturat timp de aproape şase luni.

Femeile sunt mai afectate de somnul insuficient decât bărbaţii şi pot dezvolta mai uşor o boală cardio-vasculară. Studiul a fost realizat de cercetătorii britanici de la Warwick Medical School şi University College London. Aproximativ o treime dintre adulţii din Marea Britanie dorm, în medie, mai puţin de cinci ore pe noapte, fapt care, după cum indică cercetări anterioare, creşte riscul de diabet şi infarct. Noutatea acestui studiu, apărut în publicaţia americană Sleep, este aceea că stabileşte faptul că cele două sexe sunt afectate în mod diferit de somnul insuficient şi că este mai important pentru femei să doarmă şapte - opt ore pe noapte. Cercetarea a fost realizată pe 4.600 de voluntari din Londra, cu vârste cuprinse între 35 şi 55 de ani, dintre care 73% erau bărbaţi. Subiecţii au fost întrebaţi câte ore dorm pe noapte, iar răspunsurile au fost confruntate cu starea lor de sănătate, evaluată inclusiv prin analize de sânge. Conform unor studii anterioare, somnul suficient contribuie la menţinerea sănătăţii inimii şi a sistemului circulator şi poate preveni răcelile.

Ministerul Culturii a dispus verificări în cazul şantierelor arheologice situate pe traseul autostrăzilor.Și asta pentru a stabili dacă există firme care au interese să ţină lucrările în loc. În plus, instituţia condusă de Theodor Palelologu intenţionează să înfiinţeze şi un Institut de Arheologie Preventivă şi să identifice, împreună cu Ministerul Transporturilor, "un set de norme şi metodologii comune" care să stabilească "cine şi în ce condiţii se ocupă de cercetări arheologice". Decizia efectuării de verificări pe șantierele arheologice a fost luată în urma declarațiilor lui Radu Berceanu. Ministrul Transporturilor a afirmat, la sfârșitul lunii trecute, că Ministerul Culturii "a împânzit ţara de şantiere arheologice".

Cea de-a III-a ediţie a Festivalului Internaţional al Artelor din Ţările Vecine României şi din Balcani, „Garofiţa Pietrei Craiului”, va debuta miercuri la Brașov. Evenimentul, care va avea loc până duminică, este organizat de Centrul Cultural „Reduta” în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale. Festivalul are ca scop valorificarea patrimoniului cultural, a tradiţiei şi expresiei orale a popoarelor vecine României şi din Balcani, precum şi integrarea culturii tradiţionale româneşti în spaţiul european. Pentru ediţia din 2009, organizatorii şi-au propus să aducă la Braşov ansambluri şi din Slovenia, Cipru şi Croaţia, care nu au participat la ediţiile anterioare.

Trupa americană Faith No More va concerta în această vară în Bucureşti. Evenimentul va avea loc pe 15 august, la Sala Polivalentă din capitală. Show-ul va face parte din "Reunion Tour 2009", care marchează reunirea membrilor formaţiei după 11 ani de absenţă de pe scena muzicală. Biletele pentru concertul de la Bucureşti au fost puse în vânzare în reţeaua magazinelor Diverta. Faith No More este o trupă care s-a înfiinţat în anul 1982, în San Francisco, California. Stilul muzical abordat este rock alternativ, cu influenţe heavy metal, rock progressive, hip hop, punk hardcore, thrash metal şi jazz. Printre cele mai cunoscute piese ale formaţiei se numără "Easy", "We care a lot", "Epic", "Falling to pieces" sau "Last cup of sorrow".

Românii sunt mai fericiți decât americanii, dar mai nefericiți decât vecinii moldoveni. Cel puțin așa arată un studiu al unei asociații ecologiste britanice, care a alcătuit un clasament în care România ocupă poziția 70 din 143. Criteriile luate în calcul sunt gradul de satisfacție al locuitorilor, dar și speranța de viață și politicile implementate în favoarea mediului în fiecare țară. Speranța de viață în România este de 71,9 ani. Locuitorii din Republica Moldova ocupă locul 32, iar bulgarii 82. Costa Rica este țara unde oamenii sunt cei mai fericiți din lume și trăiesc în armonie cu mediul. Peste 85% dintre locuitori se declară "fericiți să trăiască" în această țară din America Latină, potrivit studiului realizat de "The New Economics Foundation".

Cărţile lui Martin Luther King vor fi readuse pe rafturile librăriilor în 2010. Volumele vor fi relansate cu acordul familiei fostului militant american de culoare pentru drepturile civile. Editura Beacon Press va reedita cărţile lui Martin Luther King, publicate anterior şi epuizate în prezent, într-o serie ce va cuprinde scrierile, jurămintele, discursurile, lecturile şi rugăciunile regretatului militant american. Seria de volume va apărea sub titlul "The King Legacy". Martin Luther King, pionierul luptei pentru egalitate rasială, ce trebuie obţinută prin mijloace nonviolente, a fost asasinat în aprilie 1968 în oraşul Memphis, din statul Tennessee, la vârsta de 39 de ani.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!