DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
23.50 - 24.00
Poezie universala • Documente asupra melancoliei. A.S.Puşkin (1799-1837, Rusia): Eu te-am iubit; Mihai Eminescu (1850-1889): Melancolie; Lanţul coliviilor - Cântec de Mircea Baniciu. Realizator Dan Verona

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
00.00 - 00.30
Noptile Radio Romania Cultural. Teatru radiofonic in serial • 'Lotte la Weimar' de Thomas Mann – ep.11

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
00.30 - 01.30
Album de colectie I • cu Florian Lungu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

22 iunie 2009

La Biblioteca Naţională a României a debutat „Estivalul de Chitară”. Timp de 2 luni, Rotonda Bibliotecii Naţionale din str. Ion Ghica 4 va găzdui o stagiune extraordinară de opt concerte de vară, în fiecare joi seară. „Estivalul de Chitară” este un proiect aflat la prima ediţie, organizat de Asociaţia Culturală Kitarodia în parteneriat cu Biblioteca Naţională a României, cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional. Proiectul oferă publicului o alternativă pe perioada verii, când stagiunile curente ale sălilor de spectacol sunt închise.

ICR Budapesta şi Galeria Műcsarnok-Dorottya organizează, mâine, de la ora 19, vernisajul expoziţiei "Schiţă (Muzeul cunoaşterii)" a artistei române Lia Perjovschi. Aceasta este cea de-a doua expoziţie din seria "Timp intermediar", iniţiată de galeria ungară şi curatoriată de Angel Judit. Instalaţiile expuse - desene, obiecte, diagrame, fotografii sau gravuri color le oferă vizitatorilor posibilitatea de a îşi forma o imagine despre procedurile şi tehnicile de selecţie ale artistei, definitorii pentru viziunea sa asupra universului.

Obiecte vechi, pe care oamenii nu le mai folosesc, dar le ţin în debara, pot fi aduse în fiecare seară pe terasa La Motoare din Bucureşti, unde sunt colectate pentru a fi folosite într-un spectacol de teatru, ce va fi prezentat pe 5 iulie, la Grădina de Vară Capitol, informează organizatorii. Cei care doresc să doneze anumite obiecte păstrate, care nu le mai sunt de folos, precum prima pereche de role, o bicicletă stricată, valizele bunicii, walkman-ul din Germania, pot susţine astfel proiectul iTheatre, ce are în vedere realizarea unui spectacol cu ajutorul acestor lucruri, ce au în spate câte o poveste.
În prima etapă a proiectului - coLector -, obiectele pot fi aduse pe terasa La Motoare, în fiecare seară, între orele 18 şi 21, până pe 24 iunie.

Muzica şi dansul popular românesc vor anima Piaţa Păcii din Praga. Institutul Cultural Român organizează în perioada 24 – 26 iunie, târgul meşteşugăresc „Artă şi tradiţie – Trademark Romania”. Timp de trei zile, 15 meşteri artizani din Moldova, Transilvania şi Muntenia îşi vor demonstra măiestria în arta olăritului, a prelucrării artistice a lemnului şi cea de prelucrare şi ornamentare a pieilor animale, în încondeierea ouălor şi în pictura pe sticlă, în ţesătorie şi confecţionarea şi ornamentarea clopurilor şi a păpuşilor ţărăneşti. În fiecare zi de târg va avea loc şi un spectacol folcloric tradiţional, în interpretarea ansamblului „Oaşul” din Oaş-Negreşti. Totodată, în standurile meşterilor vor fi proiectate filme documentare despre tradiţia populară românească, precum şi filme de promovare cultural-turistică.

Teatrul de Vară din Herăstrău va gazdui pe 26 iunie evenimentul organizat de Future Shorts – Noaptea Lungă a Filmelor Scurte - un maraton de scurtmetraje. Personalităţi ale Noului Val din cinematografia românească vor prezenta publicului scurtmetrajele care le-au adus inspiraţie şi pe care nu le-au putut uita. Pe lângă filmele scurte recomandate de Corneliu Porumboiu, Cristian Mungiu, Tudor Giurgiu, Cristi Puiu sau Radu Jude, publicul va mai putea vedea aproximativ 7 ore de filme. Premiere din colecţia Future Shorts, filme horror selectate anul acesta la festivalul TIFF, dar şi scurtmetraje premiate la Anim’est.

Tabloul "Natură statică", de Theodor Pallady, a fost vândut pentru suma de 112.500 de lei la o licitaţie care a fost organizată de Casa Goldart, în timp ce lucrarea "Petunii şi maci", de Nicoale Tonitza, nu şi-a găsit cumpărător, a declarat reprezentantul casei de licitaţii. Din colecţia de artă contemporană, lucrarea "Odaliscă", de Mihaela Ioana Atomei, a fost vândută pentru 10.500 de lei. Revistele "Alge" - numărul 1 din martie 1933 şi "Viaţa imediată" - numărul 1 din decembrie 1933, evaluate la suma de 100 de lei, au fost vândute pentru 9.250 de lei.

Un nou eveniment menit să marcheze împlinirea a 10 ani de existenţă a Institutului Cultural Român “Titu Maiorescu” are loc în seara zilei de 24 iunie, la ADMIRALSPALAST, din Berlin. Publicul berlinez este invitat să descopere sonorităţile inconfundabile ale şlagărelor Bucureştiului interbelic în cadrul unui concert-spectacol. Cântăreaţa berlineză de origine română Oana Cătălina Chiţu împreună cu formaţia ei de instrumentişti de mare virtuozitate, “Eastern-European Tango Orchestra”, va suţine cu acest prilej festiv concertul-spectacol BUCHAREST TANGO. Regia e semnată de Alice Barb (Bucureşti).

Înscrierile pentru selecţia naţională a concursului Eurovision Junior 2009, încep astăzi. Copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani care doresc să participe la concurs pot trimite la TVR cântecele compuse şi interpretate de ei, până la data de 14 august. Detaliile despre regulamentul de înscriere, selectare, jurizare, precum şi documentele şi declaraţiile necesare sunt afişate pe site-ul TVR. Cea de-a VII-a ediţie a Eurovision Junior, concursul internaţional de creaţie muzicală pentru copii organizat de Uniunea Europeană de Televiziune, va avea loc pe 21 noiembrie la Kiev, Ucraina.

Actorii Adrien Brody, Forest Whitaker, Elijah Wood şi Cam Gigandet vor juca în filmul "The Experiment", un remake al thrillerului psihologic german "Das Experiment", informează variety.com. Paul Scheuring, creatorul serialului "Prison Break", va regiza acest film, pe baza unui scenariu propriu. Filmările vor începe în luna iulie, în statul american Iowa.
Adrien Brody este faimos pentru rolul din filmul lui Roman Polanski, "Pianistul", pentru care a fost recompensat cu premiul Oscar şi premiul César pentru cel mai bun actor. Forest Whitaker a câştigat premiul Oscar pentru rolul dictatorului ugandez Idi Amin din filmul "Ultimul rege al Scoţiei". Actorul american Elijah Wood a devenit celebru pentru rolul hobbit-ului Frodo Baggins din trilogia "Stăpânul inelelor".

Fosilele atribuite "primilor europeni", descoperite în situl arheologic Atapuerca din Spania, au relevat faptul că aceşti oameni preistorici erau canibali, informează France Press. Fosilele din situl arheologic numit "Gran dolina" au fost găsite împrăştiate, rupte, fragmentate şi amestecate cu resturile altor animale, precum cai, căprioare, rinoceri şi altele care erau vânate şi mâncate de oamenii preistorici. Aceste fosile, descoperite începând din 1994 la Gran Dolina, aparţin, probabil, primilor oameni care au apărut în Europa, denumiţi de cercetători Homo antecessor.

Centrul Român de Informare la Bruxelles şi Institutul Cultural Român anunţă organizarea a două concerte deosebite susţinute de formaţia de ethno-jazz TRIGON din Republica Moldova. Concertele se intitulează “7 steps”, după titlul albumului apărut în Republica Moldova, în anul 2006. Formaţia TRIGON este alcatuită din Anatolie Ştefăneţ (violoncel), Dorel Burlacu (keyboards, pian, harmonică), Gari Tverdohleb ( tobe, percuţie, xilofon) şi Alexandru Arcuş ( saxofon, trompetă, fluier, kaval).Concertele vor avea loc pe 26 şi 27 iunie.

Centrul Cultural Metropolitan pentru Tineret al Sectorului 1 Bucureşti este gazda unei expoziţii ce conţine lucrări de pictură, grafică şi sculptură. Expoziţia cuprinde creaţii ale absolvenţilor de la Facultatea de Arte Plastice - Departamentele Sculptură, Grafică şi Pedagogia Artei cu ocazia examenelor de licenţă şi dizertaţie. Expoziţia este deschisă de luni până vineri, între orele 10 – 16, până la 15 iulie.

Pianista Dana Ciocârlie susţine astăzi la Muzeul Armatei de la renumitul Dom al Invalizilor din Paris, un concert intitulat "Haydn şi Transilvania". Evenimentul are loc cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la moartea lui Joseph Haydn. În program au fost incluse lucrări de Haydn, "Melodia Ungară", de Franz Schubert, "Dansuri populare româneşti", de Bela Bartok, "Rapsodia română", de Franz Liszt, "Vântul în Transilvania", de Dan Dediu, "Choral" din a III-a "Suită pentru pian", de George Enescu, şi "Music older than music" sau "Doina", de Horaţiu Rădulescu.

Les Ballets de Monte-Carlo, compania oficială a Principatului Monaco, prezintă la Bucureşti spectacolul "La Belle", pe 19 şi 20 septembrie. Jean-Christophe Maillot, actualul director coregraf al companiei, s-a remarcat mai întâi ca dansator, fiind prim solist în cadrul Baletului din Hamburg. În prezent, el este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai reprezentativi coregrafi francezi în străinătate, efectuând numeroase turnee cu compania Les Ballets de Monte-Carlo şi fiind invitat să-şi monteze lucrările pentru o seamă de companii de balet în marile capitale ale lumii. El este laureatul premiului "Coregraful" anului 2007, pentru piesa "Faust", montată în decembrie, la Monaco.

Aniversarea a 40 de ani de la înfiinţarea festivalului Woodstock va prilejui prezentarea a 38 de melodii nelansate până în prezent, aparţinând trupelor The Who, Grateful Dead, Creedence Clearwater Revival şi Jefferson Airplane, care vor fi lansate într-o compilaţie, pe 18 august. Cele şase CD-uri ale box set-ului, intitulat "Woodstock - 40 Years On: Back to Yasgur's Farm", conţin 77 de melodii - song collection. Mai multe trupe legendare, care au cântat şi pe scena festivalului de la Woodstock, au acceptat să participe la acest eveniment. Prima ediţie a festivalului de la Woodstock a avut loc în New York, în 1969, şi a reprezentat un punct de referinţă în carierele multor muzicieni, precum Jimi Hendrix şi The Who. De atunci, organizatorii au organizat mai multe concerte aniversare, cel mai recent având loc în 1999.

Institutul Cultural Român din Budapesta şi Galeria Műcsarnok-Dorottya organizează, mâine, de la ora 19, vernisajul expoziţiei "Schiţă (Muzeul cunoaşterii)" a artistei române Lia Perjovschi. Aceasta este cea de-a doua expoziţie din seria "Timp intermediar", iniţiată de galeria ungară şi curatoriată de Angel Judit. Instalaţiile expuse - desene, obiecte, diagrame, fotografii sau gravuri color le oferă vizitatorilor posibilitatea de a îşi forma o imagine despre procedurile şi tehnicile de selecţie ale artistei, definitorii pentru viziunea sa asupra universului.

Teatrul de Vară din Herăstrău va gazdui pe 26 iunie evenimentul organizat de Future Shorts – Noaptea Lungă a Filmelor Scurte - un maraton de scurtmetraje. Personalităţi ale Noului Val din cinematografia românească vor prezenta publicului scurtmetrajele care le-au adus inspiraţie şi pe care nu le-au putut uita. Pe lângă filmele scurte recomandate de Corneliu Porumboiu, Cristian Mungiu, Tudor Giurgiu, Cristi Puiu sau Radu Jude, publicul va mai putea vedea aproximativ 7 ore de filme. Premiere din colecţia Future Shorts, filme horror selectate anul acesta la festivalul TIFF, dar şi scurtmetraje premiate la Anim’est.

Cea de-a VIII-a ediţie a Taberei internaţionale de dansuri, meşteşuguri, cântece şi teatru popular 'Zsibai' se va desfăşura, în acest an, în perioada 4-10 iulie, la Cehu Silvaniei. Şi la această ediţie sunt aşteptaţi să participe elevi, tineri şi mai puţin tineri din întreg judeţul, dar şi din alte judeţe sau chiar din Ungaria. Pe parcursul unei săptămâni participanţii vor putea învăţa, la alegere, dansuri şi cântece sălăjene 'de sub codru', (zona folclorică 'Tovishat'), din zona Barcăului şi a Crasnei, meşteşuguri populare (olărit, diverse împletituri, cusături) sau teatru popular. Deasemenea în fiecare din serile taberei li se vor povesti celor prezenţi tradiţii populare române, maghiare sau rome.

Filmul "Repo! Opera Genetică” care le prezintă în distribuţie pe Sarah Brightman dar şi pe Paris Hilton, va avea premiera pe marile ecrane din România pe 10 iulie. Adaptare a unui muzical de pe Broadway, producţia este regizată de Darren Lynn Bousman, creatorul a trei filme din celebra serie "Saw". Acţiunea filmului este plasată în anul 2056. "Repo! The Genetic Opera" a fost prezentat în secţiunea "Shadows" a celei de-a opta ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, desfăşurat în perioada 29 mai- 7 iunie, la Cluj-Napoca.

Regizorul David Lynch va lansa un album ce conţine şapte cântece pe care le-a compus şi produs în 1994. Materialul este dedicat memoriei chitaristului Dave Jaurequi, decedat în 2006, cu care a colaborat la coloana sonoră a filmului "Twin Peaks - Ultimele 7 zile din viaţa Laurei Palmer". Albumul "Fox Bat Strategy: A Tribute to Dave Jaurequi" va fi lansat pe 30 iunie. David Lynch lucrează în această perioadă la "Dark Night Of the Soul", un proiect multimedia, alături de Danger Mouse şi de Sparklehorse.

Concertul special dedicat Sărbătorii Muzicii, pe care Soprana Angela Gheorghiu şi pianistul Dan Grigore îl oferă bucureştenilor, este aşteptat pe 27 iunie, la Teatrul Naţional. Alături de participarea extraordinară a celor doi mari artişti, concertul de la Naţional aduce pe scenă alte nume consacrate ale muzicii româneşti - Johnny Răducanu (pian), Mihai Ungureanu (pian) şi Gabriel Croitoru (vioară). Trei mari actori ai teatrului românesc - Radu Beligan, Victor Rebengiuc şi Horaţiu Mălăele - vor susţine momente de poezie. Rolul de amfitrion al serii îi revine lui Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional din Bucureşti.

Turneul artistului Florin Chilian continuă. Chilian va cânta în această seară la Ploieşti iar mâine se va afla la Târgu Mureş - 23 iunie. Din oraşul trandafirilor artistul va pleca la Cluj-Napoca unde va susţine un concert pe 25 iunie. Spectacolul care va încheia turneul va avea loc, la 6 iulie, la Cinema Patria din Bucureşti.

Cunoscutul DJ trance de origine olandeză Jochen Miller va mixa, pe 4 iulie, în premieră pentru publicul român, la festivalul B'ESTFEST 2009, completând astfel numele DJ-ilor care vor participa anul acesta la Silent Disco, informează organizatorii. Seria de afterparty-uri din Alto Arena va fi deschisă pe 2 iulie de DJ Tommi, de la BalkanBeatz, urmat pe 3 iulie de Funkstar De Luxe şi pe 4 iulie de Jochen Miller. B'ESTFEST se va desfăşura în perioada 1-5 iulie, la Romexpo, iar afişul festivalului îi include pe The Killers, Moby, Motörhead, Orbital, Franz Ferdinand, Santana şi Manowar.

Trupa Luna Amară îşi va lansa cel de-al treilea album, pe 19 iulie, printr-un concert susţinut în cadrul ARTmania Festival '09, ce se va desfăşura în perioada 17-19 iulie, la Sibiu. Concertul de lansare va fi susţinut de proiecţii video şi de o scenografie aparte. Accesul va fi permis numai posesorilor de abonamente, în limita locurilor disponibile. Luna Amara se află în cel de-al zecelea an de activitate, cu două albume de studio, vândute în 15.000 de exemplare şi peste 500 de concerte în ţară şi străinătate. Biletele pentru festivalul ARTmania au preţul de 110 de lei pe zi, iar abonamentele 180 de lei şi sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta, precum şi online, pe site-urile de specialitate.

Trupa Iris revine pe scenă, pentru prima dată după operaţia la care a fost supus solistul Cristi Minculescu, cu un concert pe care îl va susţine pe 25 iulie, la festivalul Peninsula organizat la Târgu Mureş. Potrivit organizatorilor, formaţia va concerta înainte de recitalurile celor de la Primal Scream şi Nine Inch Nails. 'Naţionala de rock a României', aşa cum au denumit fanii această formaţie, deţine un portofoliu muzical impresionant: 14 albume,; trei maxi-single-uri; un DVD/VHS şi peste 5.000 de concerte. Anul acesta sunt aşteptaţi la festivalul Peninsula peste 60.000 de vizitatori.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!