Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.
25 iunie 2009
Cântăreaţa de origine galeză Duffy va susţine un concert, astăzi, pe plaja H2O din Mamaia, alături de 15 muzicieni şi dansatori. Pentru toţi cei care îşi doresc să o vadă pe Duffy accesul la concert este gratuit. La un an de la lansare, artista se bucură de aprecierea criticilor muzicali şi a fanilor din întreaga lume, care au cumpărat peste 5,5 milioane de discuri. Duffy a primit recunoaşterea internaţională odată cu decernarea premiului Grammy pentru 'Cel mai bun album pop' şi a altor trei Brit Awards pentru 'Cel mai bun debut', 'Cea mai bună voce feminină' şi 'Cel mai bun artist britanic'.
Campania "Mari polono-români", constând într-o expoziţie menită să pună în lumină destinul excepţional al câtorva români de origine poloneză, este lansată de Institutul Cultural Român astăzi , la Cracovia. Printre personalităţile prezentate în expoziţie se numără compozitorul Ciprian Porumbescu, actorul Colea Răutu, muzicianul Theodor Rogalski, pictorul Octavian Smigelschi şi mulţi alţii. Expoziţia va fi deschisă în aer liber, în Piaţa Mare din Cracovia, de astăzi până pe 19 iulie, după care va fi itinerată şi în alte mari oraşe poloneze.
Târgul de Vară de la Muzeul Satului din Capitală se desfăşoară de mâine până duminică. Cu această ocazie vor fi lansate audiobook-uri după scrieri ale lui Mircea Cărtărescu, în lectura lui Claudiu Bleonţ, dar şi un spectacol al Teatrului Masca. Târgul de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, numit şi Târgul de Vară, de la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" din Bucureşti, va reuni pe parcursul a trei zile meşteri populari, interpreţi populari şi ansambluri folclorice, precum şi manifestări dedicate literaturii şi teatrului.
Centrul Român de Informare la Bruxelles şi Institutul Cultural Român anunţă organizarea a două concerte deosebite susţinute de formaţia de ethno-jazz TRIGON din Republica Moldova. Concertele se intitulează “7 steps”, după titlul albumului apărut în Republica Moldova, în anul 2006. Formaţia TRIGON este alcatuită din Anatolie Ştefăneţ (violoncel), Dorel Burlacu (keyboards, pian, harmonică), Gari Tverdohleb ( tobe, percuţie, xilofon) şi Alexandru Arcuş ( saxofon, trompetă, fluier, kaval).Concertele vor avea loc mâine şi sâmbătă.
Formaţiile Queensryche şi Saga vor concerta luna aceasta, pe 28 iunie, la festivalul Rock the City. La evenimentul care va avea loc pe stadionul "Arcul de Triumf" din Capitală a mai fost confirmată trupa Limp Bizkit. Biletele pentru festival au preţul 150 de lei. Acestea pot fi cumpărate din magazinele Diverta şi Germanos, dar şi online, de pe site-ul Ticketpoint.ro. Show-ul din România al trupei Limp Bizkit este inclus în turneul "Unicorns N' Rainbows 2009". Formaţia, alcătuită din Fred Durst , Wes Borland, Sam Rivers, John Otto şi DJ Lethal, a vândut până în prezent peste 50 de milioane de albume în întreaga lume. Queensryche este o trupă americană de progressive metal, formată în 1981, în Bellevue, Washington. Grupul a lansat până în prezent 12 albume, având vânzări de peste 20 de milioane de exemplare în întreaga lume.
Lorena Zăbrăuţanu a câştigat Premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru din Varşovia. Spectacolul Elisabeta I al studenţilor Universităţii Naţionale de Teatru şi Film “I.L. Caragiale” din Bucureşti a fost prezentat publicului polonez în cadrul Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru, desfăşurat la Varşovia în perioada 15-22 iunie. Aflat la a cincea ediţie, festivalul a inclus în competiţie spectacole ale şcolilor de teatru din 13 ţări.
Joi, 2 iulie, de la ora 19, la Povestitorii de la Şosea este invitat scriitorul Mircea Cărtărescu care va citi un text nepublicat încă în volum. Moderator va fi Simona Sora, redactor la Dilema Veche şi editor coordonator la Dilemateca. Povestitorii de la Şosea este un proiect al Muzeului Ţăranului Român, care îşi propune să aducă în faţa publicului, lună de lună, pe unii dintre cei mai preţuiţi scriitori români. Lecturile publice sunt pretutindeni unele dintre cele mai vii evenimente ale scenei culturale.
Libra Film Productions este prima casă de producţie din România care a primit finanţare de dezvoltare pentru cinci proiecte, în valoare de 136.200 de euro, prin intermediul programului Media al Comisiei Europene, a declarat producătorul Tudor Giurgiu, reprezentantul companiei. Cele cinci proiecte pentru care a fost obţinută finanţarea sunt lungmetrajele de ficţiune "Undeva la Palilula", în regia lui Silviu Purcărete, "Ursul", în regia lui Dan Chişu, "Trixy", în regia lui Tudor Giurgiu, "O chestiune de viaţă şi de moarte", în regia lui Alexandru Nanău, şi "A matter of heart", de Corina Radu.
Autorităţile române au recuperat cea de-a douăsprezecea brăţară dacică, ce va fi adusă, astăzi, din Germania în România, anchetatorii identificând şi alte brăţări care urmează să fie aduse în ţară, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare. Sursele citate au precizat că brăţara, care a fost descoperită la un cetăţean din SUA, provine de la persoanele care au fost trimise în judecată în 2005. Potrivit unor surse guvernamentale, expertiza acestei brăţări a fost realizată în Germania de specialişti din cadrul Ministerului, Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional. Proprietarul brăţării, de la care a fost recuperată aceasta, urmează să primească de la autorităţile române aproape 69 de mii de euro.
Ediţia din 2009 a Prix Europa, o competiţie media europeană care acoperă producţiile tv, radio şi new media şi care va avea loc la Berlin, în perioada 17 - 24 octombrie, primeşte înscrieri online până la 1 iulie. Ajunsă la cea de-a 23-a ediţie, competiţia este deschisă pentru trei tipuri de media şi opt categorii, potrivit unui comunicat. În plus, un premiu pentru tinere talente va fi adăugat la ediţia de anul acesta a Prix Europa, în categoria "Languages through Lenses", care va premia producţiile referitoare la multilingvism.
Până pe 1 iulie, producătorii şi radiodifuzorii europeni îşi pot înscrie producţiile în concurs, online, pe site-ul www.prix-europa.de. Pe 15 septembrie, organizatorii vor anunţa nominalizaţii competiţiei de anul acesta.
Filmările la pelicula "Periferic", după o idee de Cristian Mungiu şi Ioana Uricaru, care reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan George Apetri, încep luni, informează producătorii. Din distribuţia filmului fac parte, printre alţii, Ana Ularu, Mimi Brănescu, Andi Vasluianu, Ioana Flora şi Timotei Duma. Filmările vor avea loc timp de cinci săptămâni, în Bucureşti , în împrejurimile oraşului şi în Giurgiu. De asemenea, o parte din scene vor fi filmate într-un tren de pe ruta Bucureşti-Constanţa.
Filmul "Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu, care va fi lansat în cinematografele româneşti pe 3 iulie, va fi proiectat în avanpremieră la Vaslui, mâine, într-un eveniment de gală, în prezenţa echipei lungmetrajului, informează un comunicat. Filmul "Poliţist, adjectiv" a primit recent, la Festivalul de Film de la Cannes, premiul FIPRESCI şi Premiul Juriului la secţiunea Un Certain Regard.
Garda Regală Britanică a semnat un contract muzical în valoare de 1,16 milioane de euro. The Band of the Coldstream Guards este cea mai veche orchestră militară din Marea Britanie. În trecut, band-ul a înregistrat o piesă de succes, un cover după coloana sonoră a serialului de televiziune "Dad s Army". Daniel Glatman, managerul trupei de băieţi Blue şi cel care a descoperit Fron Male Voice Choir, va manageria fanfara Coldstream Guard.
Scriitorul albanez Ismail Kadaré a primit, ieri, premiul pentru Litere pe 2009, din partea Fundaţiei "Prinţul Asturiei", patronată de prinţul Felipe, moştenitorul tronului Spaniei, informează France Press. "Scriitor, eseist şi poet, Ismail Kadaré, una dintre cele mai mari figuri ale literaturii albaneze, a traversat graniţele pentru a deveni o voce universală împotriva totalitarismului", se afirmă în comunicatul emis de juriul acestui prestigios premiu spaniol. Considerat unul dintre marii scriitori şi intelectuali europeni ai secolului al XX-lea, cărţile sale au fost traduse în peste 40 de limbi.
Concursul pentru desemnarea proiectului artistic care reprezintă România la Bienala de Artă de la Veneţia, organizat de Ministerul Culturii, va fi supus unei dezbateri, pe 1 iulie, la sediul ministerului, după ce a fost semnalat un posibil plagiat în legătură cu proiectul câştigător de anul acesta. Acest demers vine după ce curatoarele Liviana Dan şi Anca Mihuleţ, de la Muzeul Brukenthal din Sibiu, au semnalat o "asemănare flagrantă" între una din lucrările din proiectul lor depus în concurs, pentru a reprezenta România la Veneţia, şi o altă lucrare, din proiectul câştigător, expusă în pavilionul României. Cea de-a 53-a ediţie a Bienalei de Artă de la Veneţia se desfăşoară între 7 iunie şi 22 noiembrie, sub genericul "Making Worlds".
Trei pictori români vor expune în Franţa, în regiunea Midi Pirinei, în cadrul proiectului "Caravana Creativităţii Româneşti". Potrivit unui comunicat, în cadrul proiectului vor avea loc, de astăzi până pe 5 iulie, în Franţa, o serie de evenimente care au drept scop promovarea artei contemporane din România în spaţiul francez. Caravana cuprinde trei expoziţii reunite sub titlul "Drumul Soarelui", ce evocă "tranziţia luminii de la Est către Vest, de la Răsăritul bizantin către Apusul lumii ocidentale". În cadrul manifestărilor de promovare a expoziţiei vor avea loc un concert susţinut de Nicu Alifanits şi de formaţia ZAN, dar şi proiecţii ale filmului de scurt metraj "Creatorul", care prezintă secvenţe din viaţa celor trei artişti.
Cântăreţul american Michael Bolton, care va concerta duminică la Sala Palatului din Bucureşti, ajunge mâine în Capitală, informează organizatorii evenimentului. Aflat în plin turneu internaţional, Michael Bolton va părăsi publicul din Salonic imediat după concert şi va ajunge în România mâine noapte, cu un avion privat ce va ateriza pe Aeroportul Otopeni, urmând să fie cazat la un hotel de lux, împreună cu echipa sa tehnică, formată din 25 de persoane. Concertul de duminică seară va cuprinde toate hiturile cântăreţului american, piese incluse pe cel mai recent material discografic al acestuia, intitulat "The Very Best of Michael Bolton".
Primul solist vocal al celebrei formaţii Iron Maiden, Paul DiAnno, va susţine, în 20 noiembrie, un concert la Cluj-Napoca. Potrivit unui comunicat Paul DiAnno va susţine un concert şi la Bucureşti, în 19 noiembrie. Cele două concerte fac parte din turneul mondial care cuprinde aproape 30 de ţări. Activitatea lui Paul DiAnno alături de britanicii de la Iron Maiden s-a desfăşurat în perioada 1978 -1981, timp în care a compus, printre altele, cunoscutele piese "Running Free", "Phantom of the Opera", "Transylvania", "Iron Maiden", "Killers". Artistul va prezenta atât piesele de rezistenţă care l-au făcut celebru alături de Iron Maiden cât şi altele mai noi. Invitaţi să deschidă concertele din România sunt norvegienii de la Thunderbolt.
Trupa britanică pop-rock I Am Kloot va susţine un recital în deschiderea concertului Duffy de la Mamaia, care va avea loc mâine seară, pe plaja H2O, informează organizatorii evenimentului. I Am Kloot este o trupă formată în 1999, în Manchester. În prezent, formaţia lucrează la cel de-al cincilea album de studio, alături de producătorii Craig Potter şi Guy Garvey. Acesta se va numi "The Sky at Night", iar lansarea este programată pentru toamna acestuia an. Pregătirile pentru concertul cântăreţei galeze Duffy, celebră pentru hituri precum "Mercy" şi "Warwick Avenue", au început deja la Mamaia - peste 22 de tone de echipamente pentru sonorizare şi lumini vor fi instalate pe scena unde va avea loc spectacolul. Duffy vine pentru prima dată în România.
Actorul britanic Daniel Craig, interpretul agentului 007 în filmele "Casino Royale" şi "Quantum of Solace: Partea lui de consolare", îşi alege cu mare atenţie următorul său rol, după "perioada James Bond", acesta putând fi cel dintr-un thriller psihologic, informează Reuters. Daniel Craig negociază în prezent pentru a juca în "Dream House", un thriller psihologic independent, în regia cineastului irlandez Jim Sheridan. Ca şi ceilalţi actori care l-au interpretat pe James Bond, şi Daniel Craig s-a aflat la o adevărată răscruce din punct de vedere profesional. Daniel Craig a acceptat, recent, să joace într-o dramă de pe Broadway, intitulată "A Steady Rain" şi în lungmetrajul "The Eagle of the Ninth", în regia lui Kevin Macdonald's.
Scriitorul Mircea Cărtărescu va sta de vorbă cu cititorii săi, pe 2 iulie, la Muzeului Ţăranului Român din Capitală, în cadrul proiectului 'Povestitorii de la Şosea'. Mircea Cărtărescu va citi un text nepublicat încă în volum, iar discuţia va fi moderată de editorul coordonator la Dilemateca, Simona Sora. 'Povestitorii de la Şosea' este un proiect al MŢR, care îşi propune să aducă în faţa publicului, lună de lună, pe unii dintre cei mai preţuiţi scriitori români.
A rămas mai puţin de o săptămână până la startul festivalului B'ESTFEST. Vedete invitate precum Santana, Oceana, The Charlatans, Polarkreis 18, The Killers sau Gabriella Cilmi promit fanilor show-uri explozive şi sesiuni de autografe. Disponibilă pe toată durata festivalului, zona specială de autografe îi va găzdui pe artiştii care în funcţie de programul şi disponibilitatea lor, vor veni să stea de vorbă cu fanii prezenţi şi să semneze postere, CD-uri şi tricouri.
Trupa Voltaj susţine în această seară la Sala Polivalentă din Capitală, un show live de excepţie, în care îşi va lansa cel mai recent album 'V8'.
În deschiderea spectacolului vor cânta Dj Sava şi Tina, iar pe parcursul concertului vor urca pe scena şi Damian & Brothers. Referitor la zvonurile din ultima perioadă că trupa Voltaj îşi va înceta activitatea, membrii formaţii le infirmă şi spun că îşi vor continua activitatea urmând trend-ul internaţional, lansând single-uri ce vor avea coperta virtuală şi se vor putea cumpăra online.
Prima ediţie a evenimentului "Folk Maraton", un concert menit să contribuie la redescoperirea şi menţinerea fenomenului folk în rândul tinerilor, va avea loc pe 30 septembrie, la Sala Palatului din Bucureşti. La eveniment şi-au anunţat participarea, până în prezent, nume precum Zoia Alecu, Nicu Alifantis, Alexandru Andrieş, Mircea Baniciu, Marius Baţu, Ducu Bertzi, Florin Chilian, Maria Ghiorghiu, Vasile Şeicaru, Emeric Set, Tatiana Stepa, Pavel Stratan, Mircea Vintilă şi Ţapinarii, care vor susţine un concert de peste trei ore. Amfitrionul serii va fi actorul Dorel Vişan, el însuşi declarându-se un înfocat consumator al genului folk. Spectacolul "Folk Maraton" se va desfăşura anual, susţin organizatorii.
Regizorul american David Fincher, nominalizat la Oscar, în februarie, pentru filmul "Strania poveste a lui Benjamin Button", ar putea realiza un lungmetraj despre creatorul popularei reţele de socializare Facebook, Mark Zuckenberg, relatează Reuters. Dacă va ajunge la o înţelegere cu producătorii, David Fincher va începe lucrul la acest film spre sfârşitul acestui an. Mark Zuckerberg, născut pe 14 mai 1984, este un analist programator american. În perioada studenţiei, petrecută la Harvard, el a creat reţeaua de socializare Facebook, împreună cu alţi doi studenţi la informatică şi, totodată, colegii săi de cameră - Dustin Moskovitz şi Chris Hughes. În 2008, revista Time l-a inclus pe Mark Zuckerberg în topul celor mai influente persoane din lume.
Cautare
Newsletter
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona
Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului
Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti
Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra
Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act
�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural
A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu
Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden
Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti
Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu
Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!
Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.
Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu
Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart
Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala
Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu
Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.
S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.
Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a
ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat
Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.
La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio
Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca
Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau
Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.
�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.
Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.
�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu
Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.