Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Gala Radio Romania Cultural 2010
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Gala Radio Romania Cultural 2009
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Gala Radio Romania Cultural 2008
Ati ascultat
Ascultati acum
Urmeaza
Bloguri
00.30 - 01.30 Album de colectie I • cu Florian Lungu
LiveRadio Romania Cultural
LiveTeatru radiofonic
01.30 - 03.30 Teatru National Radiofonic - Mari spectacole • „Tartuffe” de Moliere. Adaptare: Alexandru Balaci. Regia artistică: Paul Stratilat. În distribuţie: Ion Finteşteanu, Jules Cazaban, Carmen Stănescu, Mihai Berechet, Catiţa Ispas, Ninetta Gusti, N. Neamţu Ottonel. Regia de studio: Ion Prodan. Regia muzicală: Lucian Ionescu. Regia tehnică: ing. George Buican. Înregistrare din 1956
LiveRadio Romania Cultural
LiveTeatru radiofonic
03.30 - 05.00 Album de colectie II • Realizator Monica Gurău-Mihalache
LiveRadio Romania Cultural
LiveTeatru radiofonic
Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.
5 iunie 2009
Actorul Radu Beligan le va face bucureştenilor şi astăzi, la Sala Mică a Palatului, "Confesiuni despre viaţă şi artă". Acestea includ povestiri despre personalităţile lumii teatrale care, de-a lungul timpului, i-au marcat destinul şi cariera, dar şi mărturisiri sau păreri privind teatrul românesc de astăzi. Aflat de 70 de ani în slujba scenei româneşti, Radu Beligan s-a născut pe 14 decembrie 1918, reuşind să-şi contureze una dintre cele mai prestigioase şi mai prolifice cariere, jucând în zeci de spectacole de teatru, producţii cinematografice sau de televiziune. În stagiunea 2008 - 2009 a Teatrului Naţional Bucureşti, marele actor al scenei româneşti poate fi urmărit în spectacolele "Take, Ianke şi Cadâr" şi "Egoistul".
Compania americană Memento Vivere Dance Theater Company organizează mâine şi duminică prima ediţie a Festivalului Independent de Artă "Memento Vivere Festival - Sărbătoreşte Viaţa Prin Artă!". Evenimentul va cuprinde mini-spectacole, recitaluri, workshop-uri, proiecţii şi demonstraţii susţinute şi realizate de artişti independendenţi din România şi străinătate, aparţând diferitelor arii şi moduri de exprimare ale artei: dans, muzică, teatru, film, fotografie, pictură sau design. Festivalul se va bucura de participarea actriţei Maia Morgenstern şi a soliştilor Operei Naţionale Bucureşti ce vor prezenta în Premieră Naţională, piesa muzicală "Degringoletto".
Rapper-ul de origine americană Ja Rule va susţine un concert mâine, la Craiova, în cadrul evenimentului Romanian Music Awards. Ja Rule este cunoscut prin piesele "Holla-Holla", "I'm real" (cântată în duet cu Jennifer Lopez). Artistul a lansat şapte albume, care s-au vândut în peste 20 de milioane de exemplare în întreaga lume. În paralel cu muzica, a început o carieră cinematografică. Filmul său de debut a fost "Turn It Up", în care a jucat alături de prietenul său Pras, membru al formaţiei Fugees. În acelaşi an, a jucat alături de Eminem şi Pras în parodia după filmul "Blair Witch", "Da Hip Hop Witch".
În perioada 8 - 14 iunie, în sala teatrului 'Aurel Elefterescu' din Călăraşi, se va derula a XIV-a ediţie a festivalului naţional de teatru 'Ştefan Bănică', eveniment inclus în proiectul cultural 'Thalia în 7 zile'. La acest eveniment vor participa mari actori ai scenei româneşti, dar şi teatre neprofesioniste. Spectacolele vor debuta marţi, 9 iunie, când actorii Teatrului Mic din Bucureşti Olga Tudorache şi Lucian Nuţă vor juca în piesa 'Portretul Doamnei T', de Ana-Maria Bamberger, în regia Lianei Ceterechi. În ultima zi a festivalului, Delia Seceleanu şi Claudiu Bleonţ, de la Teatrul de comedie din Bucureşti, vor juca în piesa 'Dumnezeul zilei de mâine', de Cornel Mimi Brănescu, în regia lui Marcel Ţop.
Cea de-a patra ediţie a Fest’Asia care va avea loc între 19 şi 28 iunie, aduce la Bucureşti o premieră absolută pentru România de după 1989: lung metrajul regizat de Jang In Hak, Jurnalul unei şcolăriţe este prima peliculă produsă în Coreea de Nord care va rula într-un cinematograf autohton după 1990, într-o proiecţie-eveniment exclusivă. Scenariul filmului, semnat de Jun-Bo An, a fost aprobat şi completat de Kim Jong-Il, şeful statului nord-coreean, care s-a implicat chiar şi în post-producţia acestuia, cu anumite sugestii de montaj.
Piesa de teatru ''Titus Andronicus'', de William Shakespeare, va fi jucată, astăzi şi luni în Râmnicu Vâlcea. Reprezentaţia va avea loc la Teatrul Municipal Ariel, de la ora 19, în interpretarea companiei de teatru ''Yamanote Jijosha'' din Japonia. Acest spectacol face parte dintr-un amplu proiect şi include marii actori ai scenelor internaţionale, a declarat, directorul teatrului, Doina Miglezzi.
Un salon de carte, presă şi muzică a fost deschis ieri la Brăila. Aflat la prima ediţie, salonul reuneşte editori, importatori şi distribuitori de carte, instituţii de învăţământ superior şi asociaţii culturale. Manifestarea se va desfăşura până pe 7 iunie . În prima zi a salonului a avut loc lansarea lucrării 'De relationebus novellis' - 'Despre relatările jurnalistice', de Tobias Peucer, prima teză de doctorat dedicată jurnalismului, apărută iniţial la 1690, la Leipzig, şi publicată acum de Editura 'Independenţa economică'.
Peste 150 de fotografii realizate de tineri din toate centrele universitare pot fi văzute la cea de-a XIII-a ediţie a Salonului Naţional de Fotografie pentru Tineret 'Fotogeografica'. Salonul este deschis până pe 14 iunie, la Palatul Şuţu, din Bucureşti. Expoziţia cuprinde fotografii realizate de tineri între 14 şi 35 ani. Începând de ieri expoziţia este prezentată şi pe internet, la adresa www.fotogeografica.ro, unde cei interesaţi pot vizita salonul fără a plăti vreo taxă de intrare. Organizatorii se aşteaptă ca pragul ediţiei din acest an să fie trecut de peste 8.000 de vizitatori.
Gala Romanian Music Awards va avea loc la Craiova mâine. Capul de afiş al artiştilor internaţionali este rapperul american Ja Rule. Evenimentul începe la ora 19, odată cu sosirea artiştilor pe Covorul Roşu, iar show-ul principal va fi deschis la ora 20 de trupa Sensor. Pe lângă artiştii autohtoni, pe scena Romanian Music Awards vor urca Liana McCarthy, trupa Nexx, Nelly Ciobanu şi JA RULE. Potrivit organizatorilor, show-ul din acest an de la Craiova beneficiază de un număr fără precedent de artişti internaţionali. Romanian Music Awards va fi transmis în direct de Music Channel, TVS Craiova, Oltenia 3TV Craiova şi înregistrat şi redifuzat de TVR 3.
Primăria Alexandria, în parteneriat cu Casa de cultură a sindicatelor din municipiu, organizează, astăzi după-amiază, prima ediţie a Festivalului judeţean al căluşului. Căluşul sau căluşarii, obicei proclamat de UNESCO drept capodoperă a patrimoniului oral şi imaterial al umanităţii, reprezintă o importantă manifestare folclorică cu tradiţii în judeţul Teleorman. Organizatorii festivalului îşi propun un demers concertat pentru salvarea şi revitalizarea tradiţiei căluşului în Teleorman. La Casa de cultură este programată o dezbatere despre căluşul românesc, în general, la care sunt invitaţi etnografi, coregrafi, muzicologi, publicişti din mai multe zone ale ţării.
Trupa Iris revine pe scenă, pentru prima dată după operaţia la care a fost supus solistul Cristi Minculescu, cu un concert pe care îl va susţine pe 25 iulie, la festivalul Peninsula organizat la Târgu Mureş. Potrivit organizatorilor, formaţia va concerta înainte de recitalurile celor de la Primal Scream şi Nine Inch Nails. 'Naţionala de rock a României', aşa cum au denumit fanii această formaţie, deţine un portofoliu muzical impresionant: 14 albume,; trei maxi-single-uri; un DVD/VHS şi peste 5.000 de concerte. Anul acesta sunt aşteptaţi la festivalul Peninsula peste 60.000 de vizitatori.
Patru dintre brăţările plurispiralice din aur, descoperite în apropierea cetăţii Sarmizegetusa Regia, capitala regatului dac al lui Burebista, sunt expuse de ieri până pe 18 iunie, la Muzeul Judeţean Ialomiţa, împreună cu alte obiecte de patrimoniu descoperite pe teritoriul judeţului. La sfârşitul acestui an, brăţările dacice, împreună cu alte piese de importanţă, vor fi expuse, timp de câteva luni, şi la Roma, în Muzeul florilor imperiale, de lângă Columna lui Traian. Brăţările din aur sunt de formă plurispiralică, cu palmete în formă de frunză, având extremităţile modelate în formă de cap de şarpe şi sunt datate din secolul I î. Hr.
Cunoscutul DJ trance de origine olandeză Jochen Miller va mixa, pe 4 iulie, în premieră pentru publicul român, la festivalul B'ESTFEST 2009, completând astfel numele DJ-ilor care vor participa anul acesta la Silent Disco, informează organizatorii. Seria de afterparty-uri din Alto Arena va fi deschisă pe 2 iulie de DJ Tommi, de la BalkanBeatz, urmat pe 3 iulie de Funkstar De Luxe şi pe 4 iulie de Jochen Miller. B'ESTFEST se va desfăşura în perioada 1-5 iulie, la Romexpo, iar afişul festivalului îi include pe The Killers, Moby, Motörhead, Orbital, Franz Ferdinand, Santana şi Manowar.
Ordinul Arhitecţilor din România, filiala teritorială Bihor, organizează, astăzi şi mâine la Oradea programul cultural intitulat 'Corso - strada diversităţii culturale'. Acesta va cuprinde o serie de activităţi precum ateliere de creaţie, expoziţii de pictură, concerte de muzică uşoară şi de fanfară, spectacole stradale de teatru. Orădenii vor putea vizita, mâine, Târgul anticarilor şi un punct de informare turistică special amenajat pentru acest eveniment. Proiectul urmăreşte atenţionarea asupra pietonalului orădean, bogat în clădiri de patrimoniu arhitectural, şi transformarea lui într-un spaţiu public de comunicare şi de întâlnire pentru locuitorii acestui oraş. Acţiunile vor debuta astăzi, la ora 13, la Galeria de Arte Vizuale de pe strada Republicii, unde sunt programate, concursuri de desene, animaţie cu clovni, ateliere de creaţie stradală şi vernisajul expoziţiei de urbanism 'Ceaiul de la ora cinci'.
Mâine şi duminică la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor, va avea loc a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru elevi "George Constantin", la care vor participa 24 de trupe de elevi din România, Polonia, Germania, Ungaria şi Republica Moldova. Preşedintele de onoare al juriului va fi actorul Victor Rebengiuc. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc mâine, la Palatul Naţional al Copiilor.
Astăzi de Ziua Internaţională a Mediului, are loc la Cluj, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, premiera oficială în România a documentarului cu tematică eco Home (Acasă), regizat de Yann Arthus-Bertrand. Evenimentul, co-organizat de MaiMultVerde, cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje şi cu susţinerea Cod Verde, se desfăşoară la Cinema Republica, la orele 18 iar primii 200 de spectatori care vor aduce deşeuri reciclabile şi le vor depozita în containerele amplasate în faţa cinematografului vor intra gratis la film. Premiera mondială a filmului are loc pe 5 iunie, de Ziua Mediului, simultan în peste 50 de ţări, inclusiv în România.
Accesul vizitatorilor în Casa Memorială ''Nicolae Iorga'', din municipiul Botoşani, este astăzi şi mâine, gratuit. Acest cadou făcut publicului machează 138 de ani de la naşterea marelui istoric. Nicolae Iorga s-a născut pe 5 iunie 1871 la Botoşani, afirmându-se ca istoric, critic literar, documentarist, dramaturg, poet, enciclopedist, memorialist, ministru, parlamentar, prim-ministru, profesor universitar şi academician român. După studii elementare şi gimnaziale în Botoşani, a terminat Liceul Naţional din Iaşi în 1888. A absolvit Universitatea din Iaşi într-un singur an cu diploma "Magna cum laude". A continuat studiile universitare la Paris, Berlin şi Leipzig, obţinând doctoratul ( în 1893), la numai 23 de ani, când a devenit şi membru corespondent al Academiei Române.
Expoziţia cu titlul "Esenţe" a pictorului Constantin Dipşe este deschisă de astăzi în sala "Gheorghe Focşa" a Muzeului Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Capitală. Expoziţia oferă publicului o selecţie de 45 de lucrări din creaţia de peste 50 de ani a artistului. şi va putea fi vizitată până la 30 iunie.
ICR Lisabona continuă seria lansărilor de carte în limba portugheză, începută în luna mai a acestui an, cu un eveniment programat pentru începutul lunii iunie. Este vorba de lansarea romanului Acasă, de Mihai Zamfir, publicat de către Editura Cartea Românească, în 1992. Traducerea în limba portugheză Uma Casa Dois Mundos îi aparţine Ancăi Ferro şi a fost editată în Brazilia în 2008, de către reputata editură braziliană Thesaurus, care publică scriitori brazilieni contemporani, precum şi traduceri în portugheză din marii scriitori străini. Lansarea va avea loc luni la ora 19 în sala de conferinţe a ICR Lisabona, în prezenţa scriitorului.
Actorul american David Carradine, eroul serialului televizat al anilor 1970 'Kung Fu', a decedat tragic la Bangkok, potrivit Associated Press.
Cotidianul thailandez The Nation - citând surse anonime din poliţie - a informat însă că, aparent, actorul, în vârstă de 72 de ani, s-ar fi sinucis, el fiind găsit spânzurat în camera sa dintr-un hotel de lux. Interpretul principal din serialul 'Kung Fu' al anilor 1970, care i-a adus celebritatea, îşi relansase cariera cinematografică în rolul Bill din filmele 'Kill Bill' de Quentin Tarantino, în 2003 şi 2004. David Carradine făcea parte dintr-o familie de actori hollywoodieni, împreună cu tatăl său, John Carradine, şi fratele său, Keith. În total, el a jucat în peste 100 de filme şi a lucrat cu regizori reputaţi ca Martin Scorsese sau Ingmar Bergman.
Teatrul Naţional Radiofonic prezintă luni, la ora 11, la Ramada Majestic,
audiţia cu public a premierei "Sărbătorire cu bucluc" de Pauline Daumale. Traducerea este semnată de Olga Mărculescu. Eroinele din Parisul contemporan nouă sunt interpretate magistral de Adela Mărculescu şi Rodica Mandache, în două veritabile recitaluri actoriceşti! În distribuţie, se află alături de ele şi Nicolae Călugăriţa.
Ambasada Spaniei la Bucureşti organizează în zilele de 8, 9 şi 15 iunie, Ciclul Filmului Agrar la Muzeul Ţăranului Român. În cadrul acestui eveniment se vor proiecta o serie de documentare de scurt metraj filmate între anii 1927 şi 2008, care prezintă dezvoltarea şi modernizarea agriculturii în Spania în perioada menţionată. Intrarea la proiecţii este liberă. Versiunea originală este în limba spaniolă, cu subtitrare în limba română.
Piesa de teatru ''Titus Andronicus'', de William Shakespeare, va fi jucată, şi astăzi la Râmnicu Vâlcea, după ce premiera acesteia a putut fi vizionată vineri. Reprezentaţia va avea loc la Teatrul Municipal Ariel, de la ora 19, în interpretarea companiei de teatru ''Yamanote Jijosha'' din Japonia. Acest spectacol face parte dintr-un amplu proiect şi include marii actori ai scenelor internaţionale, a declarat, directorul teatrului, Doina Miglezzi.
Gala Romanian Music Awards va avea loc la Craiova mâine. Capul de afiş al artiştilor internaţionali este rapperul american Ja Rule. Evenimentul începe la ora 19, odată cu sosirea artiştilor pe Covorul Roşu, iar show-ul principal va fi deschis la ora 20 de trupa Sensor. Pe lângă artiştii autohtoni, pe scena Romanian Music Awards vor urca Liana McCarthy, trupa Nexx, Nelly Ciobanu şi JA RULE. Potrivit organizatorilor, show-ul din acest an de la Craiova beneficiază de un număr fără precedent de artişti internaţionali. Romanian Music Awards va fi transmis în direct de Music Channel, TVS Craiova, Oltenia 3TV Craiova şi înregistrat şi redifuzat de TVR 3.
Criticul de teatru Mirela Năstăsache va participa, la invitaţia Institutului Cultural Român de la Stockholm, la seminarul cu titlul 'New European Drama', ce va avea loc mâine, în cadrul Bienalei de Teatru din oraşul suedez Boras. La eveniment sunt invitaţi dramaturgi, regizori, directori de teatru şi producători din Suedia, România, Polonia şi Lituania. În cadrul seminarului vor fi abordate, printre altele, aspecte legate de noile voci ale dramaturgiei contemporane europene şi importanţa parteneriatelor internaţionale. Bienala de Teatru este organizată de Uniunea Teatrală din Suedia începând din 1993.
Cautare
Newsletter
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona
Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului
Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti
Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra
Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act
�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural
A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu
Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden
Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti
Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu
Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!
Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.
Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu
Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart
Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala
Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu
Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.
S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.
Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a
ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat
Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.
La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio
Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca
Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau
Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.
�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.
Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.
�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu
Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.