DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
07.00 - 07.15
RADIOJURNAL

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
07.15 - 09.00
Espresso • Stiati ca... (ora 7:20); Concurs interactiv de cultura generala (ora 7:30); Promo (ora 7:55); Stirile culturale (ora 8:00); Cultura in Europa (ora 8:24); Concurs interactiv de cultura generala (ora 8:30); Reportajul zilei (ora 8:50). Realizatori Daniela Ivanov si Radu Croitoru

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
09.00 - 09.05
Retro educatia • cu Mirela Nicolae

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

20 mai 2009

Scriitorul Gabriel Andreescu este invitatul din această seară a Cafenelei critice. Evenimentul moderat de Ion Bogdan Lefter are ca temă "Reprimarea mişcării yoga '80". Titlul dezbaterii, care va avea loc în Club A din capitală, este şi numele celui mai recent volum semnat de Gabriel Andreescu. Scriitorul a fost, înainte de 1989, disident anticomunist, iar după 1990 - unul dintre cei mai importanţi intelectuali publici români, militant şi expert în domenii precum drepturile omului şi ale minorităţilor etnice. A scris numeroase cărţi şi este profesor la Facultatea de Ştiinţe Politice a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.

Simona Sora şi Irina Szász se numără printre scriitorii nominalizaţi la Premiul de debut al României literare. Distincția va fi înmânată în această seară la Clubul Prometheus din Bucureşti. Simona Sora a fost nominalizată pentru eseul "Regăsirea intimităţii" iar Irina Szász, pentru "CuMinte la Dalai Lama". Alături de cele două, mai sunt nominalizaţi Svetlana Cârstean, pentru volumul de poezie "Floarea de menghină", Oana Soare, pentru volumul de critică literară "Petru Dumitriu & Petru Dumitriu", Florin Caragiu, pentru volumul de poezie "Catacombe, aici totul e viu", şi Daniela Popa, pentru "Paper clips". Premiile, în valoare de 1.000 de lei fiecare, acordate de revista România literară cu sprijinul Fundaţiei Anonimul, vor fi decernate de un juriu format din redactori ai publicației, prezidat de Nicolae Manolescu.

Filmul "JCVD", va fi proiectat în regim drive-in pe Autostrada Transilvania, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Este vorba despre o producţie Belgia/ Franţa/ Luxemburg, în regia lui Mabrouk El Mechri, cu Jean-Claude Van Damme. Cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania se va desfăşura la Cluj-Napoca, în perioada 29 mai - 7 iunie. Proiecţia în sistem drive-in va avea loc pe 30 mai, la 30 de kilometri de Cluj. Filmul va putea fi urmărit din maşinile personale, cinefilii fiind aşteptaţi, sâmbătă seară, la ora 20.00, pe Autostrada Transilvania, unde vor găsi câteva microbuze cu care vor putea "testa" atmosfera de lucru de pe noua autostradă.

Richard Bona, Power of Three - Chick Corea, Lenny White, Stanley Clarke - şi Jan Garbarek Group vor fi prezenți la cea de-a doua ediţie a festivalului Bucharest Masters of Jazz. Manifestarea va avea loc între 23 şi 25 octombrie. Prima ediţie a seriei de evenimente Bucharest Masters of Jazz a avut loc în toamna anului trecut şi a reprezentat un adevărat regal al jazzului internaţional, pe scena festivalului urcând nume cu rezonanţă, precum Al Jarreau, Dianne Reeves, Erik Truffaz, Count Basie Orchestra, Monty Alexander Trio, Chick Corea, John Mclaughlin şi Nigel Kennedy.

O copie a "listei lui Schindler", care conţine numele muncitorilor evrei din lagărele de concentrare salvaţi de ororile nazismului de un industriaş german, devenită celebră datorită filmului regizat de Steven Spielberg, a fost expusă recent în Germania. Un fragment din această listă, care conţine aproximativ 1.200 de nume, aflată din păcate într-o stare foarte proastă de conservare, a fost reconstituit şi a putut fi văzut de vizitatorii arhivelor din Bad Arolsen, unde sunt păstrate milioane de documente din epoca nazistă. Printre alte materiale restaurate se numără actul de deportare al tinerei olandeze Anne Frank, autoarea unui jurnal intim, şi dosarul Gestapo despre Konrad Adenauer, devenit ulterior cancelarul Republicii Federale Germane.

'Ştiinţă, spiritualitate, societate' este tema celei de-a cincea reuniuni naţionale a Asociaţiei pentru Dialog între Ştiinţă şi Teologie în România care se va desfăşura la Hotelul Belvedere din Cluj-Napoca, în perioada 21 - 23 mai. În cadrul reuniunii organizate în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai vor fi discutate teme privind teorii ale limbajului, spiritualitatea în postmodernitate, realul şi realitatea, astronomia şi întrebările asupra Universului, morala şi bioetica.

Festivalul internaţional de scurt metraje Future Shorts, adus în România de Asociaţia ORICUM şi Feeder.ro, va proiecta în premieră în ţara noastră scurt metrajul câştigător în 2009 la Berlin, „Please Say Something”. Două ore de filme scurte, un atelier despre efecte speciale şi muzica live vor da culoare şi animaţie evenimentului care va avea loc vineri 22 mai, începând cu orele 20, la Teatrul Naţional Bucureşti. Biletele sunt disponibile direct la intrarea în sălile ArtExpo ale TNB. Preţul unui bilet este de 20 RON şi oferă acces la programul întregii seri – atelier cu Studioset, scurt metraje, concert Sunday People şi after-party.

Copiii români şi cehi din satul bănăţean Eibenthal vor deschide cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului internaţional de dans TANEC PRAHA, pe 23 mai, cu un spectacol extraordinar pentru copii, la grădina Zoologică din Praga. La inaugurarea inedită a pavilionului focilor „Lachtanaria” din Zoo Praga, cei 14 copii din trupa de dansatori vor prezenta spectacolul „Vocile pământului”, interpretare coregrafică a romanului omonim al scriitorului francez Jean Giono. Spectacolul va mai fi prezentat şi la Teatrul Municipal Tylovo din Kutná Hora şi la Teatrul Ponec din Praga. Participarea românească la Festivalul internaţional de dans TANEC PRAHA este susţinută de Institutul Cultural Român din Praga.

Festivalul internaţional de muzică uşoară 'George Grigoriu', care se va desfăşura în zilele de 22-24 mai la Brăila, va avea, în premieră, un juriu internaţional. Preşedintele juriului va fi, ca şi în anii precedenţi, compozitorul Anton Şuteu. Preselecţia a avut loc la studioul 6 'Sile Dinicu' al Radiodifuziunii Române, iar în competiţie au fost acceptaţi 25 de concurenţi, care se vor întrece pentru obţinerea Marelui Premiu, un autoturism. În afara Marelui Premiu vor mai fi acordate premii în valoare aproximativ 8.000 euro. La festival participă şi concurenţi din Elveţia, Italia, Letonia, Republica Moldova, Ucraina, Rusia, alături de 15 concurenţi români.

Volumul 'Puterea din umbră', semnat de Eduard Ovidiu Ohanesian va fi lansat astăzi, de la ora 16, la Librăria 'Mihail Sadoveanu' din Capitală. Evenimentul este inclus într-o serie de manifestări organizate, anul acesta, cu prilejul împlinirii a 40 de ani de la înfiinţarea Editurii Junimea. Prima lansare a acestui volum a avut loc la Iaşi, pe 9 mai, iar după cea de la Bucureşti vor urma altele, mâine - la Târgu Jiu, pe 22 mai - la Braşov, iar pe 23 mai - la Timişoara. În zilele următoare va avea loc lansarea cărţii şi la Satu Mare, Cluj, Sibiu.

Biblioteca Centrală Universitară 'Lucian Blaga' din Cluj-Napoca găzduieşte o expoziţie naţională de literatură filatelică. Un loc aparte printre exponate este rezervat unor lucrări de profil ce provin din biblioteca personală a prestigiosului critic literar Adrian Marino, precum şi unui album cuprinzând colecţia sa de timbre. Intitulat 'Librafila 2009', evenimentul este menit să sublinieze importanţa literaturii filatelice în România. Publicul poate admira cataloage, studii monografice sau materiale specializate pe ramuri distincte ale filateliei, precum istorie poştală, filatelie tradiţională, tematică, maximafilie, aerofilatelie, astrofilatelie, întreguri poştale şi expertize filatelice. Expoziţia poate fi vizitată până vineri, 22 mai, între orele 8-20. Intrarea este liberă.

Elevii din clasele V - VIII din judeţul Suceava sunt aşteptaţi să participe la un concurs de artă neconvenţională, iniţiat şi organizat de Complexul Muzeal Bucovina. Este vorba de o expoziţie-concurs, ce se va desfăşura în perioada 5 - 20 iunie. Proiectul are trei obiective principale: creativ, educativ şi recreativ. Elevii care se înscriu la acest program pot realiza lucrări de artă plastică neconvenţională din materiale combinate, materiale de pictură şi materiale reciclabile, sub directa îndrumare a personalului specializat din cadrul unităţilor şcolare la care învaţă. Lucrările pentru expoziţie pot fi trimise pînă în data de 1 iunie, pe adresa Complexul Muzeal Bucovina Suceava. Expoziţia urmează a fi vernisată pe 5 iunie, când este Ziua Internaţională a Mediului.

Persoanele care cred că au ceva de comunicat prin artă îşi pot aduce creaţiile la Galeria International Advertising Association House, de ieri începând până pe 12 iunie. Organizatorii aşteaptă picturi, desene, sculpturi, machete, printuri, plastilină, origami, orice mijloc prin care cei interesaţi îşi pot arăta măiestria cu care şi umplu timpul liber. Cele mai expresive lucrări vor fi expuse atât la sediul International Advertising Association timp de o lună de zile, cât şi pe www.iaa.ro/yp/galeriaa. Vernisajul va avea loc pe 15 iunie. Vizionarea lucrărilor se va putea face de luni până vineri, între orele 9-18 (cu excepţia zilelor în care se anunţă alte evenimente ale Asociaţiei) sau, oricând, pe site.

Radu Muntean va fi regizorul lunii mai la Noul cinematograf al regizorului român de la Muzeul Ţăranului Român. Programul propune mâine seară, publicului bucureştean o selecţie de filme câştigătoare la Cannes în ediţiile 2005 - 2008, printre care două filme de excepţie ale fraţilor Dardenne şi cel mai recent film al lui Radu Munteanu - 'Boogie' - selecţionat la Quinzaine des Realisateurs (Cannes 2008). Prin proiectul său, Muzeul Ţăranului Român îşi propune crearea unui cinematograf de artă în Bucureşti, un cinematograf al publicului cultivat, un spaţiu al artei cinematografice şi al dialogului intelectual.

Actorul Florin Piersic a fost ales drept model pentru realizarea unor portrete, în cadrul unui concurs de pictură care va fi organizat, luna viitoare, la Brăila. Intitulat 'Florin Piersic de-a lungul timpului, începând de la Harap Alb', concursul se adresează pictorilor din întreaga ţară, urmând să fie premiate zece tablouri, care vor plăcea cel mai mult actorului. Potrivit organizatorului acţiunii, preşedintelui Clubului Filatelic 'Dunărea' Brăila, Nelu Ivan, sunt admise în concurs doar tablourile realizate pe pânză, cea mai mică dimensiune fiind de 45x55cm. Până în prezent, în competiţie s-au înscris zece pictori, dar sunt aşteptate şi alte lucrări, concursul fiind deschis pictorilor din toată ţară.

Centrul Naţional al Cinematografiei nu va mai organiza sesiunea de vară a concursului de proiecte cinematografice. Decizia este motivată de faptul că se aşteaptă propunerile de schimbare a regulamentului competiţiei. Viitoarea sesiune urmează să aibă loc după 15 septembrie. Reamintim că, din martie şi până în prezent, ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a primit o serie de scrisori deschise de la cineaşti ai noi generaţii, dar şi de la organizatori de festivaluri, care s-au plâns de modul în care CNC alocă finanţările.

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu" se află de astăzi până pe 4 iunie, într-un turneu extraordinar în Japonia. Instrumentiştii români vor fi conduşi de maeştrii Cristian Mandeal, directorul general al Filarmonicii bucureştene, Ion Marin şi dirijoarea japoneza Tomomi Nisimoto, soliştii acestui turneu fiind pianista Fuyjko Hemming, soprana Sumi Jo şi baritonul Dmitri Hvorosrovsky. Din bogatul repertoriu pregătit pentru cele şapte concerte fac parte, printre altele, Hecatomba de Dan Dediu, Dansurile româneşti de Bartok, Simfonia nr. 5 de Ceaikovski, Simfonia clasică de Prokofiev, Simfonia nr. 1 de Brahms, Concertul nr. 5 în mi bemol major 'Imperialul' de Beethoven, arii şi duete celebre din opere. Muzicienii români sunt pentru a treia oară oaspeţi în Japonia, după turneele de succes din anii 1993 şi 2002.

Biletele pentru concertul Voltaj "V8", ce va avea loc pe 25 iunie, la Sala Polivalentă din Capitală, s-au pus în vânzare, informează organizatorii. Acestea au preţul cuprins între 40 şi 100 de lei şi se găsesc în reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica şi online pe site-urile de specialitate. Concertul va fi susţinut de noul single Voltaj - "Vara trecută" şi va reprezenta evenimentul de lansare a celui mai recent album - "V8". Din 1998 trupa a lansat nu mai puţin de şapte albume. Al optulea vine ca o încununare a celor 11 ani activitate.

Proiecţia, în premieră absolută în România, a lungmetrajelor din seria "Ochiul" / "The Eye", trilogia horror a fraţilor Oxide şi Danny Pang, produsă în Hong Kong şi Thailanda, este unul dintre producţiile celei de-a patra ediţii a Fest'Asia, singurul festival de film asiatic din Europa Centrală şi de Est, desfăşurat în perioada 19-28 iunie, la Cinema Scala din Bucureşti. Cele trei filme-cult au obţinut premii la festivaluri importante ale genului, precum Săptămâna Filmului Fantastic de la Malaga, Festivalurile de Film Fantastic de la Uppsala sau Koln, fiind prezentate în proiecţii speciale la Cannes, Rotterdam sau Toronto. Sub sloganul "A Totally Different Experience for The Eye", Fest'Asia revine în peisajul cultural bucureştean cu o ediţie care numără peste 40 de filme.

Tinerii români pot urma cursurile universităţii din Luxemburg având posibilitatea să studieze în trei limbi de circulaţie internaţională (engleză, germană şi franceză). După numai şase ani de la fondare, universitatea are un proiect ce cuprinde 11 programe universitare şi 20 de programe de master, precum şi programe de doctorat în mai multe discipline. Toţi absolvenţii universităţii din Luxemburg vor studia în mod obligatoriu un semestru într-o altă ţară. La această instituţie de învăţâmânt studiază 4.500 de tineri din 88 de ţări iar profesorii provin din 20 de ţări diferite.

Festivalul 'Timişoara Muzicală', a 34 -a ediţie continuă. Cortina evenimentului va rămâne ridicată până pe 29 mai. Pe parcursul celor două săptămâni de festival, iubitorii muzicii simfonice vor putea audia concerte din creaţiile celor mai apreciaţi creatori de muzică cultă: George Enescu, Paganini, Beethoven, Chopin, Liszt, momente coregrafice, coruri.

Sub semnul unei refaceri teatrale a celebrului Orient Express, trei producţii teatrale vor fi prezentate într-un tren special, pus la dispoziţie de Căile Ferate din Turcia. Evenimentul are loc pe 27 şi 28 mai, în Gara Băneasa, în cadrul unui mai amplu proiect internaţional. Deşi ultima călătorie a avut loc în 1977, acum, Orient Express-ul revine, graţie unui proiect internaţional inedit. Dramaturgi din Turcia, România, Serbia, Croaţia, Slovacia, Italia şi Germania au scris texte care au ca principală temă trenul şi teatrele au produs aceste piese. Căile Ferate din Turcia au pus acum la dispoziţie un tren special, cu un vagon - scenă, iar în 25 mai trenul porneşte din Ankara cu ''opriri teatrale'' pentru reprezentarea a 7 spectacole, în 13 gări de pe teritoriul ţărilor participante. Parcursul se încheie cu Festivalul de Teatru Orient Express din Stuttgart, care va reuni toate producţiile, în perioada 9 - 19 iulie.

Inaugurarea noului Muzeu al Vămii Medievale Bran, va avea loc pe 31 mai. Un moment special al inaugurării îl reprezintă aducerea casetei cu inima Reginei Maria. Aceasta va sta la Bran până în februarie 2013, când şi vama va fi restituită lui Dominic de Habsburg. Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a invitat la eveniment şi familia de Habsburg, moştenitoarea Castelului Bran. La doar o zi după inaugurarea noului muzeu, pe 1 iunie, Dominic de Habsburg va reinaugura Castelul Bran ca muzeu.

Regizorul Felix Alexa montează pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti piesa 'Sinucigaşul' de Nikolai Erdman, cu Dan Puric în rolul principal, premiera urmând să aibă loc pe 24 mai, de la ora 19, la Sala Amfiteatru. Piesa lui Erdman este un rechizitoriu tragicomic la adresa egoismului feroce, o farsă în care viaţa nu face nici două parale, iar moartea este speculată în folosul interesului propriu. Felix Alexa aduce un spectacol de o actualitate şocantă şi dureroasă despre criza unui om aflat pe valurile crizei societăţii.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!