DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
21.00 - 21.30
Love at First Site • Realizator Razvan Stamatescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

26 mai 2009

O colecţie unică de piese de podoabă şi sculpturi miniaturale în chihlimbar, provenind din Magna Graecia, din necropole ale veacurilor VIII-IV înaintea erei noastre, va fi prezentată de Muzeul Naţional de Istorie a României. Expoziţia, intitulată "Magia Chihlimbarului. Amulete şi bijuterii din Basilicata antică", va fi vernisată astăzi. Manifestarea este dedicată arheologului de origine română Dinu Adameşteanu, care este fondatorul arheologiei sud-italice şi al Arhivei Naţionale Italiene de fotografie aeriană. Evenimentul este organizat sub patronajul Ministerului italian al Afacerilor Externe şi al Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, la iniţiativa Ministerului Bunurilor şi Activităţilor Culturale din Italia - Administraţia Bunurilor Arheologice din regiunea Basilicata. Expoziţia va fi deschisă până pe 24 iunie.

Artiştii Mona Vătămanu şi Florin Tudor sunt invitaţi, astăzi, la dezbaterea din programul Arte marţiale, la Institutul Cultural Român din Bucureşti. Cu această ocazie va fi lansat şi albumul expoziţiei "Cel ce se pedepseşte singur: Ştefan Bertalan, Florin Mitroi, Ion Grigorescu". "Arta-n doi. Mona Vătămanu şi Florin Tudor" este tema lunii mai la Arte marţiale, program al ICR dedicat artei contemporane şi coordonat de Erwin Kessler. Punctul central de interes al întâlnirii de astăzi, de la ora 18.00, va fi aspectul microsocial al artei contemporane, constituirea grupurilor, a reţelelor şi a cuplurilor, a diferitelor formule de asociere dintre artişti. Împreună cu invitaţii, publicul se va întreba ce şi cât aduce cuplul artei şi ce şi cât aduce arta cuplului, dacă modelul artistului boem ori acela al artistului profesionist se împacă cu modelul casnic.

România va fi reprezentată de Grupul IZA din Maramureş la festivalul TAC (Teatro y Artes de Calle) de la Valladolid. Evenimentul debutează astăzi în orașul spaniol. Grupul va fi invitat în secţiunea colaborări muzicale speciale, cu două spectacole, prezentate miercuri și joi de la ora 22, 00, la Museo Patio Herreriano. Aflat la ce-a de-a X-a ediţie, festivalul a ajuns în prima linie din circuitul mondial al manifestărilor de acest gen, prin calitatea şi diversitatea spectacolelor pe care le promovează. Programul său anual, caracterizat prin varietatea limbajelor şi tendinţelor artistice, include spectacole de teatru de păpuşi, circ, dans şi performance, cu participarea a numeroase companii din întreaga lume.

Trei dintre cele mai importante circuri din lume vor participa la cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Artă a Circului din capitală. Este vorba despre Circul "Salome" din Germania, "Le Masque" din Statele Unite ale Americii şi Circul Naţional "Berousek" din Cehia. Festivalul, care debutează astăzi, îşi propune să transforme Bucureştiul într-un spaţiu dinamic. Evenimentul urmăreşte să creeze o tradiţie a competiţiei, arătând că circul românesc a ajuns la standarde internaţionale. Astfel, vor fi premiate spectacolele în ansamblu, nu numerele speciale din cadrul acestuia, aşa cum se întâmplă la celelalte festivaluri de gen din lume.

Legendara trupă americană grunge Alice In Chains a finalizat înregistrările pentru cel mai recent material discografic care va fi lansat în luna septembrie. Acesta va fi primul album al trupei după decesul fostului solist Layne Staley, în 2002. Pentru înregistrările acestui material, formația Alice In Chains a apelat la William DuVall, solistul grupului Come With The Fall. Layne Staley, fostul solist al trupei Alice In Chains, a fost găsit decedat în locuinţa sa din Los Angeles, în aprilie 2002, din cauza unei supradoze. Formația a decis să se reunească în 2005, după ce a susţinut o serie de concerte caritabile, cu mai mulţi solişti invitaţi.

Filme regizate de Lucian Pintilie, Dan Piţa, Alexandru Tatos şi Iosif Demian vor fi proiectate, între 26 şi 29 mai, la cinematograful 'Luna' din Varşovia, cu prilejul lansării unui nou program de promovare a filmului românesc, intitulat 'Drumuri spre sud'. Dacă celelalte programe de promovare a filmului românesc s-au concentrat mai curând pe filmele tinerilor cineaşti, 'Drumuri spre sud' prezintă unele dintre cele mai importante filme româneşti realizate în ultimele decenii, pentru a arăta că 'noul val' al cinematografului românesc are antecedente ilustre. Programul va fi itinerat, în cursul acestui an, şi în alte mari oraşe poloneze.

'Actorii şi Fotograful', o expoziţie a fotografului Simion Buia, reunind 10 portrete ale unor mari actori români, s-a deschis, ieri, la sediul Institutului Cultural Român din Bucureşti. Expoziţia de la ICR va fi deschisă până pe 8 iunie şi se va încheia cu o întâlnire la care este invitat actorul Eusebiu Ştefănescu. Simion Buia a revenit în România după 14 ani, pentru a-şi împlini, potrivit propriei declaraţii, 'un vis, o carte cu cei mai buni actori români, aleşi pe sprânceană'. Simion Buia a studiat estetica fotografiei la Kunstakademie Dusseldorf şi jurnalismul la Faculté Libre de Paris et d'Ile de France.

Rapperul american Fat Joe va susţine un concert, sâmbătă, într-un Club din Bucureşti. Fat Joe, pe numele său adevărat Josheph Cartagena este unul dintre cei mai cunoscuţi rapperi americani. Născut şi crescut în Bronx, New York, Joe a devenit cunoscut pe scena underground a hip-hop-ului încă din anii '90. Fat Joe este cunoscut pentru hituri precum: 'Lean Back', 'Flow Joe', 'Don Cartagena', 'What's Luv', 'Make It Rain' şi 'Get It Poppin'. Rapperul a urmat şi o carieră cinematografică.

Între 28 - 30 mai 2009 se va desfăşura la Berlin Forumul de istorie cu tema „Europa între divizare şi efervescenţă revoluţionară”. Numeroşi istorici, jurnalişti, artişti din diferite ţări europene se vor întâlni pentru a dezbate tematica prăbuşirii comunismului şi semnificaţiile anului 1989, din diferite perspective. Întregul program se va deschide prin conferinţa susţinută de istoricul şi scriitorul britanic Timothy Garton Ash. Prin medierea Institutului Cultural Român „Titu Maiorescu” din Berlin, România este reprezentată în acest program cadru cu o expoziţie fotodocumentară , conferinţe şi proiecţii de film documentar.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel se va afla de mâine începând până pe 2 iunie, la Istanbul. Cu acest prilej, Patriarhul BOR se va întâlni cu credincioşi români din Turcia, va inaugura noua bibliotecă românească a comunităţii româneşti din Istanbul şi va oficia împreună cu Patriarhul Ecumenic Bartolomeu slujba de Înălţarea Domnului. Vizita se înscrie în seria manifestărilor consacrate anului 2009, proclamat de către Sfântul Sinod anul comemorativ-omagial al Sfântului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei şi al celorlalţi Sfinţi Capadocieni.

Nexx, trupa de origine suedeză care a urcat fulminant în topuri cu piesa 'Syncronize Lips', şi-a confirmat prezenţa la Romanian Music Awards, ce va avea loc pe 6 iunie, la Craiova. Formată din Robert, Johanna şi Sebastian, Nexx şi-a făcut debutul în 2001, însă marea recunoaştere s-a produs odată cu lansarea hit-ului 'Syncronize Lips', ceea ce a făcut ca trupa să ajungă direct în fruntea clasamentelor de specialitate. Nexx este cel de-al doilea artist internaţional care şi-a confirmat prezenta la Romanian Music Awards, alături de Liana McCarthy. Potrivit organizatorilor, intrarea la Romanian Music Awards este gratuită.

Mai multe cuptoare datând de la sfârşitul anilor 1300 şi începutul anilor 1400 au fost descoperite în Centrul istoric al municipiului Botoşani în timpul unor lucrări de refacere a zonei. Descoperirea a fost făcută de muncitorii unei firme de construcţii care lucrează la un proiect de reabilitare a Centrului istoric, finanţat de Uniunea Europeană. Potrivit arheologului Florin Hău, cele patru cuptoare de redus minereuri provin de la meşteşugari de dinaintea domniei lui Alexandru cel Bun. Arheologii botoşăneni au cerut sprijinul colegilor din ţară pentru a stabili cu exactitate perioada în care au fost construite cuptoarele. În funcţie de rezultatul cercetărilor, specialiştii vor propune autorităţilor locale măsuri de conservare a zonei.

Celebra actriţă italiană Claudia Cardinale şi Florin Piersic, unul dintre cei mai îndrăgiţi actori români ai tuturor timpurilor, sunt invitaţii de onoare ai celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania , ce se va desfăşura la Cluj-Napoca, în perioada 29 mai-7 iunie. TIFF va fi deschis de 'Amintiri din epoca de aur', un film după un scenariu scris de Cristian Mungiu, care semnează şi regia, alături de Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Răzvan Mărculescu şi Constantin Popescu. Gala de închidere a festivalului va găzdui un moment unic, în care cei doi mari actori, vor fi celebraţi prin acordarea Premiului pentru întreaga carieră, urmând să fie protagoniştii unui moment cu totul şi cu totul special pe scena Teatrului Naţional din Cluj-Napoca.

Microstagiunea Teatrului German de Stat din Timişoara la Teatrul Odeon din Bucureşti va avea loc începând de mâine până pe 29 mai. Teatrul German va prezenta patru piese în capitală, toate spectacolele fiind traduse în limba română. Mâine de la ora 11 se va juca un musical-basm adaptare după Fraţii Grimm - ALBĂ CA ZĂPADA ŞI CEI ŞAPTE PITICI. Textul şi regia sunt semnate de Simona Vintilă iar muzica de Ilie Stepan. În aceeaşi zi de la ora 19 va fi prezentat spectacolul CÂNTĂREAŢA CHEALĂ, de Eugène Ionesco.

Premiul Palme d'or al celei de-a 62-a ediţii a Festivalului de la Cannes a fost atribuit austriacului Michael Haneke pentru filmul 'Le ruban blanc', în cursul ceremoniei de închidere, informează France Press. ”Michael Haneke scrutează într-un mod obsesiv existenţa răului şi a culpabilităţii în filmele sale, dezvăluind meandrele sufletului cu o răceală clinică”, afirmă criticii. În 'Le ruban blanc' /Panglica albă/, Haneke semnează un film cu o imagine extraordinară în alb şi negru, care disecă ravagiile educaţiei ultrarepresive, la modă - în Europa - la începutul secolului al XX-lea. Haneke a mai fost recompensat de două ori la Cannes. În 2005, el a obţinut Premiul pentru regie cu filmul 'Cache' /Ascuns/, ca şi premiul Cesar pentru cel mai bun regizor al anului 2006, fiind laureat şi al altor numeroase premii internaţionale.

Institutul Cultural Român de la Madrid colaborează la cea de-a V-a ediţie a Festivalului Literaktum, Oraşul cuvintelor, desfăşurat la San Sebastián în perioada 25-30 mai. Participarea românească începe joi, 28 mai, cu proiecţia filmului Visul lui Liviu de Corneliu Porumboiu, urmată de o discuţie cu publicul, pe tema Peisajul cultural contemporan în România, la care invitaţi sunt Claudiu Komartin, poet şi Horia Barna, director ICR Madrid. Pe 30 mai, Claudiu Komartin va susţine un recital de poezie în aer liber, cu acompaniament muzical.

Şi în acest an, un alt regizor român a câştigat unul dintre cele mai prestigioase premii la Festivalul de la Cannes: Premiul Juriului la selecţia Un Certain Regard şi Premiul FIPRESCI (premiul criticilor jurnalişti) pentru filmul Poliţist, adjectiv. Este a treia oară când Corneliu Porumboiu câştiga la Cannes, începând cu 2004, când a luat locul doi la concursul Cinéfondation pentru cel mai bun film studenţesc Călătorie la oraş. Pentru a sărbători noul succes al lui Corneliu Porumboiu, Noul Cinematograf al Regizorului Român organizează astăzi de la ora 21:15 proiecţia în aer liber a filmului care a câştigat Camera d’Or la Cannes în 2006 (premiul pentru cel mai bun prim lung metraj): A fost sau n-a fost?

Cunoscutul profesor, istoric, critic literar, etnolog, muzicolog şi scriitor Paul Leu, scriitorul de pe două continente, va lansa joi, 28 mai, ora 16, volumul Răpit de KGB şi condamnat la moarte, la Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei « I.G.Sbiera » din Suceava. Prezentarea cărţii va fi făcută de scriitoarea Angela Furtună. Paul Leu a dat tiparului 39 de volume, la edituri româneşti sau din străinătate, parte dintre ele fiind studii monografice, ediţii critice care cuprind instituţii şi personalităţi (române şi germane) ale culturii bucovinene din ultima sută de ani a stăpânirii austriece precum şi aspecte de istorie contemporană.

Filarmonica Piteşti organizează, joi, 28 mai, începând cu ora 19, pe scena Casei Sindicatelor din Piteşti, un recital extraordinar de muzică franceză intitulat Belle nuit d’amour.... Solişti vor fi Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu (pian), soprana Cristina Radu şi baritonul Andras Chiriliuc. În program lucrări celebre de Ravel, Debussy, Massenet, Satie şi alţii.

La Muzeul Naţional al Literaturii Române are loc “Cenaclul de la Muzeu”. Expertiza critică a cenaclului este asigurată de Daniel Cristea-Enache şi Tudorel Urian. Cenaclul are loc bilunar, în a doua şi a patra zi de miercuri ale lunii, la ora 18, în Rotonda Muzeului, din Bulevardul Dacia nr. 12 din Bucureşti. Miercuri, de la ora 18, citesc Valentin Rădulescu şi Mihai Duţescu.

Trenul accelerat din direcţia Ankara - Istanbul soseşte astăzi la ora 17, în Gara Băneasa. Proiectul Orient Express reuneşte artişti din Turcia, România, Serbia, Croaţia, Slovenia şi Germania, într-o ambiţioasă expediţie teatrală, ce străbate principalele oraşe ale acestor ţări. Textele au ca principală temă contemporaneitatea şi au fost scrise de unii dintre cei mai cunoscuţi dramaturgi ai ţărilor participante. Turneul a pornit de la Ankara în data de 15 mai, unde au avut loc două reprezentaţii cu spectacolul 80 de zile, 80 de nopţi de Soeren Voima, producţie a Schauspiel Stuttgart, Germania. A continuat apoi la Istanbul, cu reprezentaţii ale aceluiaşi spectacol german, căruia i s-a adăugat Ex-Press de Şirin Aktemur Toprak, produs de Teatrul de Stat din Turcia. În cele trei oraşe din România (Bucureşti, Craiova, Timişoara), se vor juca cele două piese mai sus menţionate şi producţia Teatrului Naţional din Craiova, Occident Express de Matei Vişniec.

Vernisajul expoziţiei Magia Chihlimbarului. Amulete şi bijuterii din Basilicata antică. In memoriam Dinu Adameşteanu, are loc astăzi la Muzeul Naţional de Istorie a României, de la ora 19. Aceasta este o colecţie unică de piese de podoabă şi sculpturi miniaturale în chihlimbar, provenind din Magna Graecia, din necropole ale veacurilor VIII-IV a. Christos. Impozanta colecţie de obiecte provenite din sudul Italiei demonstrează vechimea drumurilor comerciale transeuropene, în acest caz Drumul chihlimbarului, care lega, încă din al doilea mileniu înainte de Christos, ţărmurile Mării Baltice de ţărmurile Mării Adriatice, pe un traseu continental de peste 1000 de km, iar de aici, de bazinul răsăritean al Mediteranei, pe rutele maritime ale navigatorilor fenicieni şi greci. Expoziţia va fi deschisă publicului până pe 24 iunie.

La Institutul Cultural Român din Bucureşti are loc astăzi de la ora 18 un dublu eveniment: lansarea volumului Cel ce se pedepseşte singur: Stefan Bertalan, Florin Mitroi, Ion Grigorescu. Arta şi România în anii ’80-’90 şi – în seria de Arte Marţiale – „Arta-n doi. Mona Vătămanu şi Florin Tudor“. Volumul care va fi lansat astăzi este coordonat de Erwin Kessler şi apare în conexiune cu expoziţia omonimă organizată de ICR la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia. „Arta-n doi. Mona Vătămanu şi Florin Tudor" este tema lunii la Arte Marţiale. Dezbaterea are ca punct central de interes aspectul microsocial al artei contemporane, constituirea grupurilor, a reţelelor şi a cuplurilor, a diferitelor formule de asociere dintre artişti.

Teatrul Municipal pentru copii şi tineret „Mihai Popescu” din Târgovişte, organizează Centenarul naşterii actorului şi profesorului de artă dramatică MIHAI POPESCU patronul spiritual al tânărului teatru târgoviştean. Evenimentul va avea loc vineri, 29 mai, la Bucureşti şi Târgovişte şi va avea actori şi regizori care l-au cunoscut şi au fost alături de marele actor pe scenă sau în sălile de curs, universitari şi cercetători din domeniul istoriei teatrului românesc şi ai teatrologiei, studenţi şi masteranzi, reprezentanţi ai mediului universitar şi cultural târgoviştean. CENTENARUL MIHAI POPESCU prefaţează cea de-a V-a ediţie a Festivalului „PĂPUŞILOR VII” – Târgovişte care va avea loc între 29 mai – 1 iunie.

Institutul Cultural Român de la Madrid a organizat participarea românească la Festivalul de Teatru şi Artă Stradală de la Valladolid. Evenimentul începe astăzi şi se închieie pe 29 mai. Grupul IZA din Maramureş va fi prezent la secţiunea colaborări muzicale speciale, cu două spectacole, mâine şi joi la ora 22, la Museo Patio Herreriano. Aflat la ce-a de-a X-a ediţie, festivalul a ajuns în prima linie din circuitul mondial al manifestărilor de gen, prin calitatea şi diversitatea spectacolelor pe care le promovează.

 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!