DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
03.30 - 05.00
Album de colectie II • Realizator Monica Gurău-Mihalache

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
05.00 - 06.00
Docudrama - Biografii, memorii • 'Cincinat Pavelescu - Amintiri'. Scenariu radiofonic de Constantin Teodori. Regia artistică: Titel Constantinescu. Cu Damian Crâşmaru în rolul principal. Înregistrare din anul 1983

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
06.00 - 06.55
Album de colectie III

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

28 octombrie 2009

Lungmetrajul "Elevator", de Geroge Dorobanţu, va fi prezentat la Festivalul European de Film Psihanalitic. Evenimentul se va desfăşura de mâine până pe 1 noiembrie la Londra. Manifestarea va cuprinde, anul acesta, o selecţie de filme din Europa Centrală şi de Est, grupate sub titlul "Screen Memories from Eastern Europe". Festivalul European de Film Psihanalitic, aflat la cea de-a 5-a ediţie, include pelicule din Polonia, Croaţia, Ungaria, Estonia, Rusia, dar şi lungmetrajul britanic "Brief Encounter" , de David Lean. Institutul Cultural Roman prezintă filmul "Elevator", regizat de Gabriel Dorobanţu, după scenariul lui Gabriel Pintilei, pe 31 octombrie.

O retrospectivă a primei ediţii a Festivalului Internaţional de Scurtmetraj Timishort va fi prezentată, pe 30 octombrie, de la ora 18.30, la Institutul Cultural Roman din Capitală. Potrivit ICR, cu ocazia acestei retrospective vor fi proiectate cele şase scurtmetraje caştigătoare la festival. Filmele vor fi prezentate de Paul Negoescu, director artistic al Festivalului Internaţional de Scurtmetraj Timishort, şi de Andrei Gorzo, director artistic al Festivalului Internaţional de Scurt şi Mediu Metraj NexT. Prima ediţie a Festivalului Timishort s-a desfăşurat in perioada 6 - 10 mai, la Timişoara, sub motto-ul "Cafea şi filme. Nouă ne plac scurte şi tari". Competiţia a inclus 16 pelicule, multe prezentate pentru prima dată in Romania iar două dintre ele chiar in premieră mondială - "Inainte şi după", de Andrei Cohn, şi "Cealaltă fiică", de Ştefan Munteanu.

Locuitorii Bucureştiului pot descoperi încă 3 zile, universul chiar din centrul capitalei. Asociaţia Culturală “Noua Acropolă” şi Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” invită publicul capitalei la expoziţia de istorie a astronomiei “Descoperă UNIVERSUL”, în Pasajul Universităţii şi la Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Şuţu. Evenimentul este dedicat aniversării Anului Internaţional al Astronomiei 2009, proclamat de ONU pentru a marca 400 de ani de când Galileo Galilei a îndreptat pentru prima dată una din lunetele sale către bolta cerească.

România participă la festivalul Focus '89, din Bruxelles, dedicat căderii comunismului în Europa. Evenimentul este organizat de Uniunea Europeană a Institutelor Culturale din capitala Belgiei şi se va desfăşura între 9 şi 15 noiembrie. Invitaţii români la festival sunt: actorul Teodor Corban, care va prezenta, pe 12 noiembrie, filmul "A fost sau n-a fost", de Corneliu Porumboiu, în care interpretează unul din rolurile principale, arhitectul Adrian Ciocăzanu, directorul revistei Igloo Media, care va vorbi în cadrul conferinţei "Cities before and after 1989 (Oraşe înainte şi după 1989)", pe 11 noiembrie, şi Mihail Neamţu, doctor în teologie şi studii religioase al Universităţii din Londra, care va vorbi despre rezistenţa prin cultură şi grupul de la Păltiniş în cadrul conferinţei "Doors in walls", pe 10 noiembrie.
În programul Focus '89 mai figurează şi proiecţia filmului "Război pe calea undelor", de Alexandru Solomon, pe 11 noiembrie - zi dedicată documentarelor.

Lungmetrajul "Felicia înainte de toate", de Răzvan Rădulescu și Melissa de Raaf, a fost inclus în competiţia oficială a Festivalului Institutului American de Film. Evenimentul se va desfăşura în perioada 30 octombrie - 7 noiembrie, la Los Angeles. Selecţia oficială AFI Fest mai include pelicule precum "Looking for Eric", de Ken Loach, "Bellamy", de Claude Chabrol dar şi "Poliţist, adjectiv" de Corneliu Porumboiu. Filmele vor fi proiectate la Chinese Theater şi Hollywood Roosevelt Hotel din Los Angeles. "Felicia înainte de toate" reprezintă debutul în regie al lui Răzvan Rădulescu, cunoscut ca scenarist al unor pelicule de succes, precum "Moartea domnului Lăzărescu" şi "Hârtia va fi albastră". Lungmetrajul a avut premiera mondială, în această vară, la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo. La începutul lunii octombrie, "Felicia, înainte de toate" a câştigat o menţiune specială a juriului la Festivalul Filmului Francofon de la Namur.

Scriitorul suedez Steve Sem-Sandberg îşi lansează romanul "Ravensbruck" la Bucureşti. Evenimentul va avea loc în această seară, de la ora 18.00, la Librăria Cărtureşti. Romanul "Ravensbruck" a fost tradus la Humanitas Fiction de Liliana Donose Samuelsson. La lansare, vor lua cuvântul Steve Sem-Sandberg, ambasadorul Suediei la Bucureşti, Mats Aberg, jurnalista Sabina Fati, criticii Cezar Paul-Bădescu şi Marius Chivu şi Denisa Comănescu, director editorial la Humanitas Fiction. Steve Sem-Sandberg este primul laureat al Premiului "Marin Sorescu" acordat de Institutul Cultural Român din Stockholm, în 2007. De asemnea, romanul "Ravensbruck" a fost nominalizat la Premiul pentru Literatură al Consiliului Nordic, în 2004.

Cea de-a doua ediţie a Zilelor franco-române ale cinematografiei şi audiovizualului se va desfăşura vineri şi sâmbătă, la Bucureşti. Evenimentul va avea loc la hotelul Novotel din Capitală şi va cuprinde întâlniri, conferinţe de presă, prezentări şi ateliere. Organizate de Ambasada Franţei în România în colaborare cu Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, aceste întâlniri din 2009 se vor concentra pe domeniul cinematografiei. Ele vor reuni, în jurul unor teme de interes comun, reprezentanţi ai instituţiilor şi organismelor publice şi private, producători, regizori, distribuitori şi societăţi de exploatare franceze si române. Obiectivul constă în angajarea unui schimb de competenţe şi reflecţii pentru a favoriza noi colaborări între cele două ţări.

Compozitorul Andrew Lloyd Webber a fost diagnosticat cu cancer la prostată. Potrivit purtătorului de cuvânt al celebrului artist britanic în vârstă de 61 de ani, boala a fost diagnosticată într-o fază incipientă. Andrew Lloyd Webber, printre ale cărui musicaluri de succes se numără "Jesus Christ Superstar", Cats" şi "Starlight Express", a anunţat recent că va pune în scenă o continuare a spectacolului "The Phantom of the Opera". "Love Never Dies" va avea premiera la Londra, în martie anul viitor. Andrew Lloyd Webber va face parte, totodată, din juriul unei emisiuni de televiziune dedicată tinerelor talente, ce va fi găzduită de BBC în 2010.

Cineastul francez Luc Besson va primi premiul pentru viziune artistică, iar actriţa americană Susan Sarandon va fi recompensată cu premiul pentru întreaga carieră, la Festivalul de Film de la Stockholm. Evenimentul va avea loc în perioada 18 - 29 noiembrie. În vârstă de 59 de ani, Luc Besson a regizat pelicule precum "Metroul", "Marele albastru", "Nikita", "Léon" și "Al cincilea element". Al doilea film din trilogia "Arthur", intitulat "Arthur et la vengeance de Maltazard", va fi prezentat pe 28 noiembrie la Stockholm, în cadrul acestui festival. Susan Sarandon, considerată de organizatori drept "una dintre marile actriţe ale epocii noastre", va fi recompensată cu premiul pentru întreaga carieră artistică. Actrița a fost de cinci ori nominalizată la Oscar, distincţie pe care a şi primit-o, în 1996, pentru rolul principal din "Culoarul morţii/ Dead Man Walking".

Scriitorii Radu Aldulescu, Gabriela Adameşteanu, Filip şi Matei Florian, Cecilia Ştefănescu, Florin Iaru, Vasile Ernu şi Radu Pavel Gheo sunt participanţii români la cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Bucureşti. Evenimentul debutează astăzi și va avea loc până vineri 30 octombrie. Publicul festivalului, care se va desfăşura, ca şi anul trecut, la Clubul Ţăranului din Capitală, va avea posibilitatea să intre în dialog şi cu scriitori din Portugalia, Rusia, Germania, Irlanda, Bulgaria şi Albania. Toţi cei interesaţi de literatură au ocazia să participe, în cele trei zile de festival, începând cu ora 18.00, la lecturile publice şi dezbaterile organizate la Clubul Ţăranului. Fiecare dintre autorii participanţi va lectura dintr-o carte recentă sau în curs de apariţie şi va participa la o discuţie cu publicul, moderată de reprezentanţii a trei reviste culturale: Dilemateca, Observator cultural şi Suplimentul de cultură.

Trupa bucureşteană a Teatrului Vienez de Copii propune, în toamna aceasta, spectacolul teatral 'Visul unei nopţi de vară' de William Shakespeare. Este vorba despre o montare susţinută exclusiv de copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 18 ani. Teatrul Vienez de Copii pune în practică dezvoltarea abilităţilor personale ale copiilor prin creaţie teatrală. Totodată, cei mici sunt încurajaţi să gândească în mod creativ şi învaţă să îmbine expresia fizică cu cea verbală, într-un mod nou, dinamic şi inovator, dobândind atenţie sporită, flexibilitate, conştientizarea propriei valori.

Yann Tiersen, compozitorul coloanei sonore a filmului "Amelie", revine cu un concert la Bucureşti. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului pe 4 noiembrie. În 2003, Yann Tiersen îşi încheia concertul solo din Bucureşti în aplauzele publicului impresionat de virtuozitatea interpretării - la pian, vioară şi acordeon - şi calitatea compoziţiei "Good Bye, Lenin". De atunci, Tiersen a compus trei albume şi a cântat în toată lumea, pe cele mai faimoase scene. A lansat nouă materiale de studio şi trei înregistrări din concertele sale, din cei 14 ani de activitate. Albumul "Yann Tiersen & Shannon Wright" a fost lansat în 2004, iar "Les Retrouvailles", album de mare succes, produs în colaborare cu renumiţi interpreţi francezi, a fost lansat în 2005. Anul trecut, el a compus coloana sonoră pentru "Tabarly", documentarul lui Jacques Perrin despre "părintele" iahtingului francez.

Actriţa Anamaria Marinca a fost desemnată câştigătoarea premiului de interpretare feminină, alături de Kerry Fox, pentru rolul din filmul "Storm", de Hans Christian Schmid, în cadrul Festivalului Cinessonne. Marcată de prezenţa lui Milos Forman, în calitate de invitat special, cea de-a XI-a ediţie a acestui festival de film care recompensează cinematografia europeană a avut loc în oraşul francez Essonne. Marele premiu al evenimentului a revenit peliculei "Helen", de Joe Lawlor şi Christine Molloy, în timp ce premiul special al juriului a fost atribuit filmului "My Only Sunshine", în regia lui Reha Erdem. Premiul pentru interpretare masculină a fost decernat actorilor Koen De Graeve şi Kenneth Vandaeden, pentru rolurile din filmul "La Merditude des choses". Aceeaşi peliculă a mai obţinut premiul publicului şi premiul "Etudiants".

140 de reprezentanţi ai cinematografiei din Grecia, printre care regizorul Costa-Gavras şi cineastul Yorgos Lanthimos, ameninţă să boicoteze Festivalul Internaţional de Film de la Salonic. Această decizie va fi luată în încercarea de a obţine măsuri de sprijinire a sectorului în care activează. Boicotul riscă să priveze festivalul - aflat la cea de-a 50-a ediţie şi programat în perioada 13-22 noiembrie - de ceea ce este mai important în producţia cinematografică locală din acest an, 23 de filme, printre care se numără "Dogtooth" de Yorgos Lanthimos, care a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de la Cannes, şi "Paradis în Vest" al regizorului franco-grec Costa-Gavras. Reuniţi în asociaţia "Cineaştii în ceaţă", producătorii, regizorii şi scenariştii acestor filme ameninţă că nu îşi vor prezenta producţiile nici pentru premiile de stat, care vor fi decernate tot în timpul Festivalului de la Salonic.

Administraţia Prezidenţială şi Muzeul Naţional Cotroceni organizează astăzi, de la orele 18.00 cea de-a zecea ediţie a Salonului Naţional de Artă Decorativă. Manifestarea intrată în tradiţia Muzeului Naţional Cotroceni, va fi găzduită în Pivniţele Cantacuzine ale instituției. Ediţia a X-a a Salonului reuneşte un număr de 91 de artişti plastici din domeniul artelor decorative: tapiserie, imprimeuri textile, forme artistice decorative din porţelan, sticlă şi metal. Artiştii plastici participanţi la acest eveniment, provin din cadrul filialelor Uniunii Artiştilor Plastici din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Oradea, Buzău, Deva, Târgu Mureş, Râmnicu Vâlcea, Timişoara, Braşov, Baia Mare, scopul acestei acţiuni culturale fiind acela de promovare a artei contemporane româneşti şi de valorificare a potenţialului creator al artiştilor din România. Expoziţia va fi deschisă până pe 10 ianuarie şi va putea fi vizitată de marţi până duminică, între orele 9.30-17.30.

Duoul francez Air, celebru pentru piese electro precum "Kelly Watch the Stars" şi "Cherry Blossom Girl", va susţine un concert la Bucureşti. Evenimentul va avea loc pe 11 februarie anul viitor, în cadrul turneului de promovare a celui mai recent album, "Love 2". Locul de desfăşurare a concertului urmează să fie stabilit în curând. Evenimentul ar putea avea loc la Sala Palatului, la Sala Polivalentă sau în Pavilionul 18 al complexului Romexpo. Air este un duo format din Nicolas Godin şi Jean-Benoît Dunckel. Numele trupei reprezintă un acronim pentru "Amour, Imagination, Reve" (dragoste, imaginaţie, vis).
Muzica trupei este deseori descrisă drept electronică, stilul ei artistic fiind influenţat de muzica anilor '70 şi de muzicieni precum Jean Michel Jarre, Vangelis şi Francis Lai.

Tenorul român Teodor Ilincăi va interpreta rolul Rodolfo în opera "La Boheme", de Giacomo Puccini, în spectacolele pe care Royal Opera House din Londra le va găzdui pe 26 şi 28 decembrie. În ambele reprezentații, artistul va evolua sub bagheta dirijorului Andris Nelsons. Rolul lui Mimi va fi interpretat de soprana Hibla Gerzmava, în timp ce regia spectacolului îi aparţine lui John Copley. Tenorul Teodor Ilincăi a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, fiind specializat în Muzică Religioasă. Între 2004 şi 2006, el a fost corist al Operei Naţionale Bucureşti, iar din 2006 - solist.

Un nou premiu César, atribuit filmului cu cel mai mare succes comercial al anului, va fi decernat cu ocazia viitoarei gale a cinematografiei franceze. Ceremonia va avea loc în februarie 2010. Acest premiu va fi înmânat de actorul Dany Boon, el însuşi un adevărat "campion" al box office-ului, graţie succesului de care s-a bucurat în 2008 filmul său "Bienvenue chez les ch'tis". Câştigătorul va fi ales dintre şapte lungmetraje. Cea de-a 35-a gală de decernare a premiilor César va avea loc pe 26 februarie 2010.

Volumul de memorii "A Moveable Feast", scris de Ernest Hemingway, va fi, în curând, adaptat pentru marele ecran pentru prima oară. În plus, Mariel Hemingway, nepoata marelui scriitor american, va fi atât protagonistă, cât şi producătoare a acestui lungmetraj. Mariel Hemingway a obţinut drepturile de ecranizare a acestui volum de memorii, atât pentru televiziune, cât şi pentru marele ecran, din partea fundaţiei care administrează averea celebrului scriitor american, şi va colabora cu John Goldstone pentru a produce acest proiect.
"A Moveable Feast", publicat postum, în 1964, şi aclamat de critica de specialitate, relatează anii de tinereţe ai scriitorului, în perioada 1920, într-o epocă marcată de încheierea Primului Război Mondial. Romanul conţine şi câteva portrete acide ale lui Francis Scott Fitzgerald şi Gertrude Stein.

Documentarul "Michael Jackson THIS IS IT" va avea astăzi premiera în România. Pelicula va rula în cinematografe timp de doar două săptămâni. Filmul documentar despre regele muzicii pop este realizat cu ajutorul a peste o sută de ore de înregistrări brute, de la repetițiile lui Michael Jackson pentru seria de 50 de concerte pe care trebuia să le susțină la Londra. Pelicula va include și câteva videoclipuri filmate special pentru a fi folosite în cadrul turneului londonez "THIS IS IT", printre care și o versiune inedită a "Thriller", care urma sa fie proiectată, în versiune 3D, la concerte. Regizorul Kenny Ortega, care s-a ocupat de organizarea concertelor londoneze și de filmarea repetițiilor, a realizat regia documentarului, care este produs de Sony Pictures si Sony Music.

Pornind de la premisa că documentele perioadei comuniste constituie obiectul accesului egal şi neîngrădit, Arhivele Naţionale, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului din România, Grupul pentru Dialog Social şi Fundaţia "Konrad Adenauer" prezintă astăzi, de la ora 17.00, "Comunismul românesc în imagini". Este vorba despre un grupaj de evenimente ce include lansarea unei noi serii de fotografii din Fototeca online a comunismului românesc, dezbaterea "Chipurile din spatele imaginilor. Comunismul românesc între reprezentare oficială şi memorie socială" şi o expoziţie cuprinzând fotografii din perioada comunistă. Noua serie de fotografii din Fototeca online a comunismului românesc, proiect iniţiat în 2008 de către Arhivele Naţionale ale României şi Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului din România, include aproximativ 2.500 fotografii, care vin să se adauge celor peste 1.500 prezentate publicului la sfârşitul anului trecut.

Cântăreţul grec Demis Roussos revine în România. Artistul va susţine un concert, pe 4 decembrie, la Sala Palatului din Bucureşti. Pe lângă repertoriul său obişnuit - care cuprinde hituri ca "Forever and Ever", "My Friend the Wind", "Zorba", "Goodbye, My Love, Goodbye", "Someday" - cântăreţul va interpreta şi piese precum "Ave Maria", "Silent Night" şi "Amazing Grace". Biletele pentru acest concert au preţuri cuprinse între 80 şi 250 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală. Tichetele se pot cumpăra de la Sala Palatului, magazinele Diverta, magazinul Muzica şi online pe ticketpoint.ro. Cântăreţul de origine greacă Demis Roussos, pe numele său adevărat Artemios Ventouris Roussos, s-a născut pe 15 iunie 1946 în Egipt, influenţele muzicii egiptene simţindu-se în muzica sa. Artistul a concertat ultima dată în România în mai 2008.

Actori precum Oana Pellea, Marcel Iureș și Horațiu Mălăele vor juca, în această seară începând cu ora 22.00, în spectacole nocturne prezentate de teatrele bucureștene în cadrul proiectului "Teatrul de noapte". Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București, ArCub și Liga Studenților Independenți. Printre piesele care vor avea reprezentație nocturnă se numără "Comedia norilor" la Teatrul Național București, "Ionesco 5 piese scurte" la Odeon, "Sunt un orb" și "Fitness" la Teatrul de Comedie, "Poimâine alaltăieri" la Teatrul Mic, "Mă tot duc" la Teatrul Foarte Mic, "Capra sau cine e Sylvia?" la Teatrul Act, "Undo 90" și "Stă să plouă" la Green Hours, "Hangița" la Nottara" și "Cum m-am lasat" la Teatrul Metropolis.

Starul punk-rock Iggy Pop va primi premiul pentru întreaga activitate la gala Marshall Classic Rock Roll of Honour. Evenimentul va avea loc la începutul săptămânii viitoare, la Londra. Iggy Pop, solistul trupei The Stooges, va primi Living Legend Award, un premiu care, în 2008, a revenit unei alte legende vii a muzicii, Ozzy Osbourne. Printre câştigătorii din anii precedenţi ai acestei distincţii se numără Jimmy Page şi Alice Cooper. Câştigătorii celorlalte premii acordate la gala Marshall Classic Rock Roll of Honour vor fi stabiliţi în urma voturilor exprimate de cititorii revistei Classic Rock. Iggy Pop, pe numele său adevărat James Newell Osterberg, a avut un succes răsunător pe scena muzicii rock, numeroşi artişti, precum Sex Pistols sau Nirvana, declarându-se influenţaţi de stilul său inconfundabil.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!