DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
05.00 - 06.00
Docudrama - Biografii, memorii • 'Cincinat Pavelescu - Amintiri'. Scenariu radiofonic de Constantin Teodori. Regia artistică: Titel Constantinescu. Cu Damian Crâşmaru în rolul principal. Înregistrare din anul 1983

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
06.00 - 06.55
Album de colectie III

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
06.55 - 07.00
Retroeducatia • Realizator Mirela Nicolae

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

1 septembrie 2009

Ediţia din acest an a "Toamnei Orădene" va include expoziţii, concursuri de dans, manifestări sportive, Târgul Pălincarilor, dar şi un Festival de Teatru de Stradă. Evenimentul va debuta, pe 24 septembrie, cu Expo Varadinum, care se va desfăşura la Sala Sporturilor "Antonio Alexe", Campionatul Internaţional de Dans şi Târgul Furnizorilor de Servicii pentru Cetăţeni. Din 2 până în 4 octombrie, programul "Toamnei Orădene" va fi dedicat manifestărilor sportive, care vor include Crosul Toamnei Orădene, Campionatul Internaţional de Karate Modern, Campionatul de Streetball, dar şi concursuri de înot şi şah. Tot în această perioadă, va avea loc Târgul Pălincarilor, o sărbătoare tradiţională, în cadrul căreia orădenii pot asista la concerte folclorice, susţinute de ansambluri din Timiş, Mureş, Sibiu şi Bihor. Apoi, în perioada 5-8 octombrie, va avea loc Festivalul de Teatru de Stradă şi Pub, în cadrul căruia orădenii vor asista la mai multe spectacole de teatru şi vor participa la cafenele literare.

Anastacia va concerta în această seară la Sala Polivalentă din București. Pentru acest eveniment vor fi folosite patru camioane cu echipament. Spectacolul de la Bucureşti include efecte şi decoruri speciale, ecrane gigant şi momente surpriză. Producţia impresionantă de care va beneficia concertul, implică peste 150 de oameni, conform informaţiilor tehnice furnizate de managementul artistei. Spectacolul va beneficia de sistem audio de ultimă generaţie adus special din Statele Unite de staff-ul artistei. La concertul de la Sala Polivalentă este interzis accesul publicului cu arme, alcool, sticle, cutii, echipament profesional video şi audio sau lasere.

Lungmetrajul "Călătoria lui Gruber", de Radu Gabrea, şi coproducţia românească "Cenuşă şi sânge", debutul în regie al lui Fanny Ardant, se numără printre premierele toamnei, ce vor fi prezentate în cinematografele din România. Luna septembrie debutează cu cel mai recent film al lui Radu Gabrea, "Călătoria lui Gruber". Lungmetrajul îi are în distribuţie pe Florin Piersic Jr., Marcel Iureş, Claudiu Bleonţ, Răzvan Vasilescu şi mulţi alţi cunoscuţi actori ai teatrului şi filmului românesc. "Călătoria lui Gruber" va intra în cinematografe la sfârșitul acestei săptămâni. Tot luna aceasta, începând cu data de 25, românii vor avea parte de o nouă experienţă cinematografică: "Cenuşă şi sânge". Luna octombrie este rezervată filmului "Katalin Varga", în regia lui Peter Strickland. Distins cu Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin, pentru contribuţie artistică deosebită, "Katalin Varga" este o coproducţie România/ Marea Britanie/ Ungaria ce are ca dată de lansare 16 octombrie.

Actorul şi regizorul american Sylvester Stallone va primi premiul Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmmaker din partea organizatorilor Festivalului de Film de la Veneţia, pentru contribuţia sa la dezvoltarea cinematografiei mondiale. Această distincţie va încununa cariera "unui cineast foarte original şi plin de tandreţe, chiar şi atunci când este plin de sânge", şi care "a explorat zonele cele mai strălucitoare, dar şi cele mai întunecate ale visului american". Secvenţe din noul său film, în care Stallone este protagonist, scenarist şi regizor, intitulat "The Expendables", vor fi difuzate cu ocazia decernării acestui trofeu, care va avea loc în timpul galei de închidere a festivalului. Juriul celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia, organizat în perioada 2 - 12 septembrie, va fi prezidat de cineastul taiwanez Ang Lee.

La aproape 20 de ani de la fantezia "Hook", regizorul american Steven Spielberg va face o nouă incursiune în lumea piraților. Este vorba despre ecranizarea romanului "Pirate Latitudes", neterminat de Crichton, care prezintă aventurile unui corsar din secolul XVII. Spielberg a cumpărat drepturile de ecranizare a cărții și va realiza filmul la studiourile DreamWorks. Alte două cărți ale lui Crichton l-au inspirat pe Spielberg la producțiile "Jurassic Park" și "The Lost World", din seria dedicată dinozaurilor readuși la viață în secolul XX.

În acest an, se împlinesc 20 de ani de la declararea limbii române ca limbă oficială de stat în Republica Moldova şi revenirea la grafia latină de la cea chirilică. La manifestările organizate de Primăria Generală a Municipiului Chişinău au participat numeroşi oameni de cultură şi ştiinţă din Republica Moldova şi România. 'Ziua Limbii române' are deja o tradiţie în Republica Moldova, aceasta fiind organizată, pentru prima dată, la 31 august 1989.

Gala Tânărului Actor - HOP, eveniment de tradiţie al UNITER, va avea loc între 3 - 5 septembrie, la Casa de Cultură a municipiului Mangalia. Se împlinesc astfel 10 ani , de când staţiunea de la malul mării găzduieşte această competiţie dedicată tinerilor actori. Anul acesta, la preselecţia pentru Gala Tânărului Actor s-au înscris un număr de 54 de concurenţi la secţiunea individual şi un număr de 15 spectacole la secţiunea grup. Ca şi în ediţia precedentă, tema competiţiei o constituie conceptul de 'alteritate'. La proba obligatorie a secţiunii individual, concurenţii au avut de ales între două poezii de Marin Sorescu - 'Cât ţine clipa' şi 'Tratat despre tril'. Premiile Galei sunt Premiul 'Ştefan Iordache' pentru cel mai bun actor, Premiul pentru cea mai bună actriţă - la secţiunea individual, premiul pentru cel mai bun spectacol - la secţiunea grup, premiul 'Sică Alexandrescu' (premiu special al juriului) şi Premiul 'Maria Filotti', acordat de Prinţul Şerban Cantacuzino.

Vernisajul expoziţiei retrospective Spiru Vergulescu, organizată la 75 de ani de la naşterea pictorului, a avut loc ieri la Cercul Militar din Slatina. Expoziţia poate fi vizitată până pe 17 septembrie. Picturile lui Spiru Vergulescu se găsesc în muzee din ţară şi în străinătate, în colecţii particulare şi de stat. Despre opera artistului, eseistul Victor Ernest Maşek a scris o monografie 'Spiru Vergulescu', apărută în Editura Meridiane, în 1986, iar în anul 2004 a apărut cartea 'Un învingător, pictorul Spiru Vergulescu', la editura PACO - Bucureşti, volum scris de Dan Eugen Dumitrescu. Casa părintească din Slatina, răscumpărată de artist în 1995 şi reconstruită în 1996, a fost transformată în Casa Muzeu 'Gunka şi Spiru Vergulescu'.

Producţiile 'Kakukk' şi 'Poveşti din Transilvania', realizate de Cecilia Felmeri de la Sapienţia Cluj, respectiv, de Sorina Bota de la REEA Image Studio din Târgu-Mureş, şi-au adjudecat, sâmbătă seara, marele premiu al Festivalului Televiziunilor Locale şi Producătorilor Independenţi SIMFEST 2009. Potrivit juriului, decizia finală nu a fost uşor de luat, pentru că au fost mai multe producţii care au aspirat la trofeu. Filmul maghiar 'Kakukk' a fost distins cu trofeul SIMFEST pentru calitatea limbajului artistic prin care se dă viaţă unei povestiri populare, iar 'Poveşti din Transilvania'- pentru calitatea limbajului folosit în prezentarea unui eveniment dramatic din istorie, se arată într-un comunicat. SIMFEST 2009 s-a desfăşurat în perioada 25-30 august, în Cetatea Medievală din Târgu-Mureş.

Un simpozion privind contribuţia Sfântului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Capadociei, la definirea şi apărarea învăţăturii creştine se desfăşoară, începând de ieri, la Drobeta-Turnu Severin. Manifestarea se va încheia mâine şi se înscrie într-un program naţional al Bisericii Ortodoxe Române . Derulat sub genericul 'Mehedinţi - istorie, cultură şi spiritualitate', simpozionul, aflat la cea de-a doua ediţie, îşi propune să contribuie la dezvoltarea vieţii monahale, la diversificarea şi consolidarea lucrării pastoral-misionare şi social-filantropice a bisericii.

Expoziţia "Re-place", semnată de artista română Irina Botea, va fi prezentată, de astăzi, la galeria Foksal din Varşovia. Irina Botea va expune la Varşovia o instalaţie multimedia în care examinează, personal şi original, trecutul recent al României. Totodată, expoziţia va fi însoţită de o prelegere a Irinei Botea despre propriile proiecte. Expoziţia "Re-place" va fi vernisată marţi şi va putea fi vizitată la galeria Foksal până pe 16 octombrie. Irina Botea, care a beneficiat de o bursă "Constantin Brâncuşi", oferită de ICR anul acesta, este una dintre cele mai bine cotate artiste din România pe plan internaţional. Absolventă a Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, în 2001, Irina Botea predă, din 2006, la secţia de Film, Video şi New Media din cadrul School of the Art, Institute of Chicago. Portofoliul său cuprinde lucrări video, instalaţii, fotografie şi performance.

Duminică 6 septembrie, de la ora 17 veţi putea asculta pentru prima dată în România, improvizaţii la vibrafon pe teme celebre imaginate de Georg Friedrich Handel. Experimentul va avea loc la Palatul Mogoşoaia. Ira protagonist va fi Alexandru Anastasiu - unul dintre cei mai valoroşi percuţionişti ai ţării. Alexandru Anastasiu este membru al Orchestrei Naţionale Radio, doctorand al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, iar în luna martie a.c. a lansat cel de-al doilea album al său – „Vibraphone Concertos”. Intrarea la Concertele stagiunii “Muzica la Palatele Brâncoveneşti” este liberă.

Filmul "Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu, propunerea României la Oscar 2010, a câştigat premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul de la Vukovar (Croaţia), se arată pe site-ul oficial al evenimentului. Pelicula "Poliţist, adjectiv" a fost prezentată la Festivalul de Film de la Vukovar, desfăşurat în perioada 26 - 30 august. Filmul va mai fi proiectat, în următoarea perioadă, la mai multe evenimente de gen, în Mexic, Rusia, Germania, Polonia, Austria etc. Anul acesta, pentru pelicula "Poliţist, adjectiv", Porumboiu a câştigat şi premiul FIPRESCI şi Premiul Juriului la secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes.

Single-ul "She Loves You", al legendarei formaţii britanice The Beatles, este cel mai bine vândut cântec, în Marea Britanie, din întreg repertoriul trupei, informează dailymail.co.uk. Single-ul lansat în 1963 - cea de-a doua piesă The Beatles care a ajuns pe locul întâi în topuri, pe când Beatlemania era încă la începuturi - a ocupat prima poziţie în clasamentul celor mai bine vândute cântece ale trupei. "I Want To Hold Your Hand" s-a clasat pe locul al doilea în topul realizat de BBC Radio. The Official Chart Company - care realizează săptămânal topul 40 - a căutat în arhive pentru a pune la punct lista cu cele mai bine vândute single-uri ale formaţiei, inclusiv cele care, de-a lungul anilor, au avut parte de mai multe relansări. Lista este dominată de piese care au fost lansate până în anul 1965.

Cristina Modreanu, directorul artistic al Festivalului Naţional de Teatru denunţă, într-o scrisoare deschisă, modul în care Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional a împărţit bugetul pentru evenimente, protejând un singur eveniment cultural - Festivalul Enescu. În scrisoarea deschisă, intitulată "Politizarea culturii - un pericol naţional!", Cristina Modreanu apreciază drept "revoltător" faptul că "decidenţii politici au hotărât, în acest an de criză, să reducă drastic fondurile destinate tuturor proiectelor culturale din toată ţara, alegând, în schimb, să protejeze de orice dificultate financiară doar Festivalul Enescu". Festivalul şi Concursul Internaţional "George Enescu", aflat la cea de-a XIX-a ediţie, se desfăşoară între 30 august şi 26 septembrie. Având un buget de 33 de milioane de lei, Festivalul evenimentul reuneşte 185 de artişti faimoşi şi formaţii muzicale prestigioase, ce vor pune în scenă la Bucureşti, precum şi în ţară, spectacole memorabile. Evenimentul s-a deschis duminică seară, cu spectacolul "Oedipe", după opera lui George Enescu, pus în scenă în coproducţie de Theatre du Capitole din Toulouse şi Opera Naţională Bucureşti, în regia lui Nicolas Joel.

Un concurs de clipuri video, cu durata de 99 de secunde, pe tema bunului simţ va avea loc la Festivalul de Film de la Sighişoara, ce se desfăşoară în perioada 17 - 20 septembrie. La eveniment vor fi prezentate pelicule româneşti premiate anul trecut, informează organizatorii. Concursul "99 de secunde de bun simţ" promovează opiniile româneşti pe tema bunului simţ la Festivalul de Film de la Sighişoara. Participanţii sunt invitaţi să realizeze un film de 99 de secunde cu tema "bunul simţ - ce a fost şi ce a rămas din el, care mai sunt semnificaţiile respectului, bunei creşteri şi ale educaţiei în zilele noastre". Un juriu format din specialişti în cinematografie va desemna câştigătorul. Filmuleţele pe această temă pot fi trimise, până pe 13 septembrie, pe adresa :[email protected], împreună cu numele complet, localitatea, adresa de e-mail şi numărul de telefon.

Expoziţia de fotografie "Imagini pe muzica Teodorei Enache", a artistei Renée Renard, este deschisă de astăzi, la Librăria Cărtureşti din Cluj-Napoca. Seria de fotografii "Imagini pe muzica Teodorei Enache" este o lucrare de diplomă, notată cu 10, la sfârşitul studiilor de Design Multimedia la Facultatea de Arte din Timişoara. Renee Renard a adăugat că "frumuseţea întâlnirii cu Teodora Enache" a fost transpusă în această expoziţie. Expoziţia va fi deschisă până în 30 septembrie.

Mexicul, care a stabilit un nou record mondial, când 13.000 de persoane au repetat simultan mişcările din coregrafia videoclipului "Thriller", lansat de Michael Jackson în 1982, a doborât, duminică, şi recordul pentru cel mai mare grup de mariachi, în oraşul Guadalajara, relatează France Press. Noul record a fost stabilit cu ocazia celei de-a 16-a Reuniuni internaţionale a cântăreţilor mariachi, la care participă orchestre nu doar din Mexic, ci şi din Venezuela, Columbia, Chile, Statele Unite ale Americii, Canada, Japonia, Suedia sau Belgia. Originea numelui acestor muzicieni emblematici pentru muzica populară mexicană este controversată. Varianta tradiţională susţine că "mariachi" este un termen deformat provenind din cuvântul francez "mariage" ("căsătorie"), lingviştii susţin, însă, că "mariachi" ar putea să desemneze, cu mult înainte de sosirea militarilor francezi, în limba localnicilor, scena de lemn pe care sătenii dansau în timpul sărbătorilor tradiţionale.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!