DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
12.00 - 12.05
Ştiri culturale

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
12.05 - 13.00
Vorba de cultură • Realizatori Attila Vizauer si Emilia Stere

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
13.00 - 13.15
RADIOJURNAL

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

11 septembrie 2009

Muzeul Ţăranului Român sărbătoreşte, la sfârșitul acestei săptămâni, Ziua Crucii. Instituția va prezenta publicului, începând de astăzi și până duminică, o serie de expoziţii, precum şi un târg al iconarilor şi meşterilor cruceri. Astfel, Sala Acvariu a muzeului va găzdui expoziţia "Troiţe din Valea Slănicului, Buzău", care recompune fragmentar, printr-o serie de fotografii şi instrumentar de teren, un spaţiu traversat şi plin de semne ale sacrului, care urmăreşte decuparea vizuală şi prezentarea unor contexte cu cazuri de interes patrimonial, o inventariere şi o tipologie sumară a troiţelor din satele cercetate. Pe de altă parte, în Sala Foaier va fi prezentată expoziţia "60 de biserici din lemn din nordul Olteniei şi sudul Transilvaniei". Ambele manifestări vor rămâne deschise publicului până pe 30 septembrie. De asemenea, duminică, în sala Foaier va avea loc un concert de muzică psaltică, susţinut de Grupul Nectarie Protopsaltul.

Spectacolul "Toţi fiii mei" de Arthur Miller deschide seria premierelor stagiunii de toamnă a Teatrului Naţional Bucureşti. "Toţi fiii mei", în regia lui Ion Caramitru, va fi prezentat mâine și duminică. Scrisă şi pusă în scenă în 1947, această piesă l-a propulsat pe Arthur Miller în atenţia publicului american şi i-a adus acestuia un premiu Tony. Povestea, respectând regula tragediei greceşti de timp, spaţiu şi acţiune, este inspirată dintr-un fapt real, preluat de dramaturg din paginile unui ziar. Spectacolul, a cărui scenografie este semnată de Dragoş Buhagiar, ilustrează teme ale dramaturgiei lui Miller, precum: vina, culpabilizarea, durerea şi moartea. Din distribuţia spectacolului fac parte, printre alţii, Victor Rebengiuc, Sanda Toma, Dragoş Stemate şi Irina Cojar.

Cvartetul sudez The Pearls Before Swine Experience prezintă proiectul "Focus Romania" la Festivalul Música Viva. Evenimentul va debuta astăzi la Lisabona. Concertul "Focus România", conceput de Cristian Marina, propune o serie de compoziţii româneşti, suedeze şi portugheze, majoritatea create special pentru ansamblul The Pearls Before Swine Experience. Lucrările româneşti sunt semnate de compozitorii Cristian Marina, Cristian Bence-Muk, Adrian Borza, Cristian Lolea şi Diana Rotaru, piesa sudeză din concert îi aparţine lui Pär Lindgren, în timp ce compoziţiile portugheze sunt semnate de António Pinho Vargas şi Cândido Lima. The Pearls Before Swine Experience va prezenta concertul "Focus Romania" pe 14 septembrie, la Centro Cultural de Belém din Lisabona. Totodată, recitalul face parte din cea de-a doua stagiune muzicală a Institutului Cultural Român lusitan.

Două recitaluri camerale, de violoncel, vioară şi pian, din lucrări romantice, impresioniste şi moderne de Brahms, Debussy, Enescu vor fi susţinute, la sfârşitul săptămânii, la Cluj-Napoca, de Filarmonica de Stat Transilvania. Evenimentele se vor desfășura în cadrul Festivalului "Enescu". Astfel, în această seară, de la ora 19.00, în Sala Studio a Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, violoncelista Laura Buruiană va interpreta, alături de pianistul Martin Tchiba, "Sonata pentru violoncel şi pian în Fa minor" op. 26 de George Enescu, "Sonata pentru violoncel şi pian în Re minor" de Debussy şi "Sonata pentru violoncel şi pian în Mi minor" op. 38 de Brahms. Duminică, tot de la ora 19.00 şi în aceeaşi sală, va avea loc recitalul cameral susţinut de Remus Azoiţei, laureat al Concursului Internaţional "George Enescu" (1999) şi Eduard Stan, interpretând pagini din Enescu, Debussy, Ravel şi Strauss.

Beyonce şi Lady Gaga se află în fruntea listei artiştilor cu cele mai multe nominalizări la gala premiilor MTV. Cântăreţele pop concurează pentru nouă premii în timp ce Britney Spears îşi continuă revenirea pe scena muzicală, primind şapte nominalizări.Ceremonia va avea loc duminică la Radio City Music Hall din New York. Gala MTV Music Awards va fi prezentată de actorul britanic de televiziune Russell Brand. Toate cele trei cântăreţe vor concura la categoria "videoclipul anului" - Beyonce cu piesa "Single Ladies (Put a Ring on It)", Lady Gaga cu piesa "Poker Face" şi Britney Spears cu "Womanizer". Celelalte două nominalizări la această categorie au revenit rapperilor Kanye West cu hitul "Love Lockdown" şi Eminem cu "We Made You".

Piaţa Festivalului Internaţional "George Enescu" se deschide astăzi pentru public, urmând ca până pe 20 septembrie, parcarea din faţa Ateneului Român să găzduiască o serie de concerte cu intrarea gratuită. Potrivit organizatorilor, evenimentul este menit să îmbine promovarea tinerelor talente cu prezentarea unor artişti deja consacraţi. De la ora 20.30, deschiderea Pieţei Festivalului va fi marcată de concertul Orchestrei din Viena, "Spirit of Europe", ansamblu format din instrumentişti din douăsprezece ţări.

Celebrul violonist Nigel Kennedy revine în România, el urmând să o înlocuiască, astăzi, pe pianista Martha Argerich, în concertul susţinut alături de Royal Philarmonic Orchestra London, la Sala Palatului din Bucureşti, în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu". Programul spectacolului cuprinde lucrări de Enescu (Rapsodia I în La Major op. 11), Ludwig van Beethoven (Concertul pentru vioara si orchestra in re major op. 61) şi Mussorgsky (Tablouri dintr-o expoziţie. Violonistul Nigel Kennedy a jucat un rol important în popularizarea muzicii clasice. "Copil teribil al viorii", celebru pentru nonconformismul său, a concertat pentru prima dată în România la ediţia din 2005 a Festivalului "George Enescu". De atunci, artistul a revenit în 2007 pentru un concert privat şi anul trecut pentru un spectacol de jazz.

Zeci de tineri interpreţi participă până duminică, la Alba Iulia, la cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Naţional de Folclor "Strugurele de Aur". La ediţia din acest an participă 38 de concurenţi din toate zonele ţării, majoritatea cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani. Festivalul se desfăşoară pe parcursul a patru zile la Alba Iulia şi în comuna Jidvei, unde vor avea loc spectacole-concurs şi gale ale laureaţilor.

Şapte concerte, propuse de librăria Cărtureşti şi Festivalul Internaţional "George Enescu", vor fi găzduite până pe 16 septembrie, începând cu ora 17, într-un spaţiu neconvenţional - Grădina Verona, situată pe strada cu acelaşi nume, chiar în centrul Capitalei. Potrivit organizatorilor evenimentului, concertele şi recitalurile vor fi susţinute de elevi ai Liceului de Muzică "George Enescu". Cel mai important obiectiv al programului este promovarea tinerelor talente. Concertele sunt organizate în parteneriat cu Fundaţia pentru Pluralism şi Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Accesul publicului va fi gratuit.

Lungmetrajul "Katalin Varga", în regia lui Peter Strickland a fost inclus în competiţia celei de-a cincea ediţii a Festivalului de Film de la Zurich, care are loc în perioada 24 septembrie - 4 octombrie. Alături de "Katalin Varga", din competiţia de lungmetraj mai fac parte filmele "A Blind River", de An Sun-Kyong, proiectat în premieră mondială, "Amerrika", de Cherien Dabis, "Applause", de Martin Pieter Zandvliet, "Giant", de Adrían Biniez şi multe altele. Drepturile de distribuţie pentru filmul "Katalin Varga"au fost vândute în mai multe teritorii, printre care Marea Britanie şi Franţa. În România, cel mai probabil, filmul va intra în cinematografe în septembrie, potrivit producătorilor români.

China, care caută întotdeauna noi modalităţi de a controla accesul la internet, a anunţat că piesele - fie chineze sau străine - disponibile pe site-urile de profil vor trebui să primească o autorizaţie prealabilă pentru a putea fi accesate, informează France Press. În plus, furnizorii străini de muzică trebuie să prezinte şi o traducere în chineză a textelor tuturor melodiilor, potrivit noilor reglementări emise de Ministerul Culturii de la Beijing, care vor intra în vigoare de la 31 decembrie. China are cel mai mare număr de utilizatori de Internet din lume, iar guvernul de la Beijing şi-a consolidat, în ultimele luni, controlul asupra accesului online, prezentând ca motivaţie oficială lupta contra pornografiei şi violenţei. Cu toate acestea, grupurile care militeaza pentru drepturile omului consideră că aceste măsuri de control strict au fost luate pentru a se putea monitoriza opiniile disidenţilor.

Cu ocazia aniversării a 550 de ani de atestare a Bucureştiului, timp de nouă zile, între 12 şi 20 septembrie, Teatrul Naţional Bucureşti găzduieşte expoziţia fotografică intitulată "Caleidoscopul Chinei - Stilul de viaţă contemporan al chinezilor", realizată în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană. Centrul Istoric va fi din nou în prim plan. Astfel, strada Carada va fi locul în care vor susţinute spectacolele Art Show, Comedy Show, Cutia Istoriei, dar şi locul unor mini recitaluri ale unor solişti români. Tot aici va putea fi vizitat şi un târg de produse realizate manual, acesta fiind organizat în colaborare cu Şcoala de Artă a Municipiului Bucureşti. Potrivit municipalităţii, Asociaţia Tinerilor din România pentru Cultură şi Normalitate se alătură Zilelor Bucureştiului cu un program cultural finanţat din fonduri proprii, evenimentele urmând a fi organizate în Parcul Herăstrău şi în Teatrul de Vară deschis în incinta acestuia.

Spectacolul "Cântăreaţa cheală", în regia lui Tompa Gabor, va fi jucat, miercuri, 16 septembrie, la cererea publicului, la Teatrul Naţional din Cluj.
Premiera spectacolului a încheiat stagiunile Teatrului Naţional Cluj din 2008 şi 2009, ultima dată fiind prezentat în 27 iunie. Regizorul Tompa Gabor a spus atunci că revine pentru a treia oară la "Cântăreaţa cheală", un spectacol pe care îl aseamănă cu o simfonie. Spectacolul este tradus de Vlad Russo şi Vlad Zografi. Scenografia îi aparţine lui Judith Dobre-Kóthay iar coregrafia Vavei Ştefănescu. Din distribuţie fac parte Cătălin Herlo, Elena Ivanca, Adrian Cucu, Angelica Nicoară, Irina Wintze, Ionuţ Caras, Silvius Iorga şi Paul Basarab.

Radio România Actualităţi realizează, cu ajutorul voturilor ascultătorilor, clasamentul celor mai frumoase hituri estivale, intitulat "Muzica Verilor Tale", topul final, care va conţine 40 de melodii, urmând să fie difuzat mâine şi duminică. Radio Romania Actualităţi a invitat ascultătorii din generaţii diferite, la mijlocul lunii iunie, să-şi reamintească cele mai frumoase cântece ale vacanţelor de altădată, pentru a alcătui împreună primul clasament al radio-hiturilor estivale. Toate melodiile propuse au fost difuzate zilnic de postul public de radio, de luni până vineri, în programele sale principale şi redifuzate duminica, în emisiunea "Muzica Verilor Tale". Astfel, au fost prezentate 265 de piese din ultimii 50 de ani, refrene de-o vară sau titluri: de la şlagărele anilor 60 şi 70 ale lui Engelbert Humperdink şi Demis Roussos, la piesele din discotecile estivale din anii 80, cu Boney M, Rod Stewart, George Baker Selection şi Bee Gees, trecând în revistă hiturile anilor '90 - "Macarena", "Coco Jumbo", "Casablanca" - şi până la refrenele vacanţelor din mileniul al treilea cu A.S.I.A, N&D, Ackent, Shakira sau RBD. Clasamentul final va fi prezentat pe 12 şi 13 septembrie, în ultima ediţie a emisiunii "Muzica Verilor Tale".

Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" se va muta în noul sediu de pe Calea Victoriei, care în prezent este renovat în proporţie de 80 la sută, în octombrie, a declarat pentru MEDIAFAX directorul instituţiei, Alexandru Arşinel. Potrivit actorului, în deschiderea oficială a Teatrului de Revistă va fi prezentat, în premieră, spectacolul "Aplauze, aplauze!", care îl are ca protagonist, alături de Stela Popescu. Spectacolul va avea, de asemenea, invitaţi speciali. În prezent, Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" are sediul la Sala Rapsodia, pe Lipscani. Totuşi, până pe 25 septembrie, compania Teatrului de Revistă va juca în aer liber, în cadrul unor programe precum "Bucureşti-cartier de vară" şi "Zilele Bucureştiului".

Cinematografele din metropola rusă Ekaterinsburg au fost avertizate în legătură cu posibila comitere a unor atentate cu bombă în cazul în care nu renunţă la proiecţiile programate ale peliculei "Ticăloşi fără glorie", regizată de Quentin Tarantino, informează RIA Novosti. Informaţiile privind posibilele atentate cu bombă împotriva cinematografelor care intenţionează să ruleze filmul au fost oferite de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din Rusia, notează Mediafax. Acţiunea filmului "Ticăloşi fără glorie" se desfăşoară în Franţa, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi îl prezintă pe Brad Pitt, în rolul locotenentului Aldo Ray, conducând un grup de militari americani evrei care omoară şi terorizează ofiţeri din armata nazistă.

Carnavalul copiilor, spectacole de teatru, concertul artiştilor Angela Gheorghiu şi Vlad Miriţă, Noaptea Albă a Muzeelor, o paradă a tramvaielor, bătaia cu flori "la Şosea" şi expoziţii sunt câteva dintre evenimentele organizate, mâine, la aniversarea a 550 de ani de atestare a Bucureştiului.
Manifestările de Zilele Bucureştiului încep la ora 10, cu Carnavalul Copiilor, în Parcul Herăstrău, şi se vor desfăşura în fiecare zi a săptămânii viitoare, până la orele 16. Seara, în Piaţa Constituţiei, la ora 20.30 va fi organizat spectacolul care va prezenta, "în termeni metaforici, geneza Bucureştiului", evenimentul fiind organizat în colaborare cu ARCUB. Tot de sâmbătă, Muzeul Literaturii Române găzduieşte o expoziţie de pictură şi grafică, iar Galeria Municipiului Bucureşti prezintă o expoziţie de pictură, decoraţiuni interioare şi artă fotografică. De asemenea, luni, de la ora 20.00, la Muzeul Ţăranului Român, bucureştenii vor putea urmări filmul "Bucureştiul Interzis".

Mai multe spectacole de teatru se vor juca în aer liber, în cadrul evenimentului ONGfest, care se va desfăşura până duminică, pe străzile din centrul vechi al Bucureştiului. ONGfest va avea loc în centrul vechi al capitalei, pe străzile Franceză, Stavropoleus, Poştei, Sf. Dumitru şi Smârdan. Evenimentul este un promotor al comportamentului filantropic şi voluntar, precum şi al participării publice şi va include aproximativ 98 de organizaţii non-guvernamentale. În cadrul evenimentului vor avea loc manifestări culturale, printre care şi spectacole ale trupei ArCa LuI nOe, un concert al trupei Les elephants bizzares şi proiecţii ale unor selecţii de filme de la Anim'est 2008 şi Fest'asia 2009.

Cătălin Mitulescu este regizorul lunii septembrie la Noul Cinematograf al Regizorului Român şi urmează să prezinte publicului filme de Radu Jude, Bogdan Mustaţă şi Paul Negoescu, informează un comunicat.
Regizorul, cunoscut publicului pentru scurtmetrajul "Trafic", pentru care a fost premiat cu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes, în 2004, invită publicul, duminică, la cinematograful de la Muzeul Ţăranului Român, la o discuţie, înaintea proiecţiei filmului său de debut în lungmetraj, "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", premiat la Cannes în 2006 la secţiunea Un certain regard.

Soprana Angela Gheorghiu şi tenorul Vlad Miriţă vor susţine un concert în Piaţa Constituţiei, pe data de 19 septembrie, de la orele 21, în cadrul evenimentelor dedicate Zilelor Bucureştiului. Deasemenea Centrul de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare al Municipiului Bucureşti va organiza, timp de nouă zile, între 12 şi 20 septembrie, în Piaţa Constituţiei, un Tîrg de Meşteri Populari, urmând ca în zilele de 12 şi 13 septembrie, dar şi între 18 şi 20 septembrie să fie prezentate, în aceeaşi piaţă, parade ale costumelor de epocă şi plimbări cu trăsura pe Bulevardul Unirii.
Nu vor lipsi fanfara şi celebra bătaie cu flori la Şosea, care va avea loc în Piaţa Constituţiei, mâine, 12 septembrie, de la ora 17.

Un juriu internaţional prezidat de Edelbert Köb, directorul Muzeului Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien a selectat cinci tineri artişti din Bosnia-Herţegovina, Polonia, Serbia, Slovacia şi Slovenia în finala Premiului Henkel pentru Artă 2009. Potrivit organizatorilor evenimentului, câştigătorul acestei ediţii, care va primi un premiu de 7.000 de euro, precum şi o expoziţie individuală la MUMOK Austria, va fi anunţat la ceremonia de premiere care va avea loc anul acesta la Hofstallungen (Grajdurile Imperiale), din cadrul MUMOK, în Viena, pe 25 noiembrie 2009.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Artistul Tudor Banuş expune la ICR Stockholm

ICR Stockholm gazduieşte �n perioada 21 aprilie - 11 mai 2012 prima expoziţie personala a artistului ilustrator Tudor Banuş �n Suedia.

mai mult...
Regal beethovenian la Palatul Mogosoaia

Ansamblul Musica Viva va propune o noua �nt�lnire �n cadrul proiectului integrala trio-urilor cu pian de Ludwig van Beethoven.

mai mult...
Proiecţie de gala la Hala Balanţa Sibiu

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu şi Transilvania Film prezinta joi, 26 aprilie 2012, ora 20:30, la Hala Balanţa, proiecţia de gala a filmului Undeva la Palilula.

mai mult...
Ultimul sansa de a vedea spectacolul Mefistofele �n aceasta stagiune a ONB

Un sf�rsit de saptam�na dedicat iubitorilor genului liric: Mefistofele, Cenusareasa si Macbeth.

mai mult...
Dramaturgul Esteve Soler la Bucuresti

Instituto Cervantes din Bucuresti si UNATC va invita la Teatrul contra - Contra progresului, Contra iubirii, Contra democratiei, trei texte apartin�nd dramaturgului spaniol Esteve Soler.

mai mult...
Rom�nia, invitata de onoare la Salonul International de Carte de la Paris, �n 2013

Rom�nia va fi tara invitata de onoare la editia din 2013 a Salon du Livre - Salonul International de Carte de la Paris.

mai mult...
Rom�nia la T�rgul International de Carte de la Londra

Rom�nia va fi prezenta la editia din acest an a T�rgului International de Carte de la Londra, �n perioada 16-18 aprilie 2012.

mai mult...
ICR Stockholm, partener al noului festival suedez de arta performativa PALS

�n perioada 20-22 aprilie 2012 are loc la Fylkingen prima editie a festivalului de arta performativa PALS - Performance Art Links.

mai mult...
ICR Stockholm participa pentru a treia oara la Noaptea Culturala a orasului

Aflata la a treia ediţie, Noaptea Culturala a orasului Stockholm (Kulturnatt) va avea loc anul acesta �n 21 aprilie şi se va desfaşura �n 85 de locaţii din oras.

mai mult...
Luni, 23 aprilie, Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor

Programul de carte �şi propune sa creeze anual, de Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor, un spaţiu public de afirmare pentru autorii rom�ni, deţinatori de drepturi de autor, pentru bibliotecarii rom�ni, �n cadrul unor evenimente mediatice.

mai mult...
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!