DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
07.10 - 09.00
Matinal de week-end. • Realizator Magdalena Tara

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
09.00 - 10.00
Emisiuni pentru copii • Fărămiţă de poveste; Sesam deschide-te; Concurs! Ştii răspunsul ? Măi, să fie! Chiar aşa? Realizator Daniel Horhocea.

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
10.00 - 12.00
Cu...minte de duminica • cu Andreea Ionescu si Ovidiu Chira

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

14 septembrie 2009

De Zilele Capitalei, în holul instituţiei Primăriei Municipiului Bucureşti vor fi expuse, în perioada 15-20 septembrie, lucrările pictorului Vitalie Butescu. Regia Autonomă de Transport Bucureşti care aniversează o sută de ani de existenţă, organizează pe 19 septembrie, începînd cu ora , parada "Caravana Timpului", care va avea de la tramvaie trase de cai, autovehicule noi produse, în Bucureşti, la RATB-URAC. Prima referire la oraşul Bucureşti a fost făcută la 20 septembrie 1459, într-un document prin care domnitorul Vlad Ţepeş confirmă o donaţie făcută unor mici feudali.

Scriitorii Carmen Francesca Banciu, Ioan Es. Pop şi Dan Coman se numără printre participanţii români la Târgul de Carte Bok & Bibliotek de la Goteborg, Suedia, cel mai important târg de carte din Scandinavia, care se va desfăşura între 24 şi 27 septembrie. Scriitorii care reprezintă România la Târgul de Carte Bok & Bibliotek de la Goteborg sunt invitaţi ai Institutului Cultural Român (ICR) de la Stockholm. În programul ICR Stockholm la târgul de carte mai este inclusă şi o discuţie între scriitorul maghiar originar din România Gyorgy Dragomá, al cărui roman "Regele alb" a fost tradus şi în suedeză, şi Carmen Francesca Banciu, autoarea romanului autobiografic "Vaterflucht" ("Fuga de tată"), scris în limba germană.

Expoziţia "Ctitorii ale domnitorilor români în Cetatea de Scaun a Bucureştilor" va putea fi vizionată în Pasajul Universităţii, pe 18 septembrie, în timp ce, duminică, 20 septembrie, Biblioteca Metropolitană va găzdui simpozionul internaţional "Cartea - România - Europa". Timp de două seri, pe 19 şi 20 septembrie, teatrele bucureştene vor pune în scenă spectacole la care accesul va fi gratuit. Astfel, la Teatrul Bulandra se va juca "Richard al III-lea se interzice", la Teatrul Bulandra - "A douăsprezecea noapte", la Teatrul Nottara -"Doi pe o bancă", Teatrul Odeon- "Pyram şi Thisbe" şi aşa mai departe. În noaptea dintre 19 şi 20 septembrie va fi organizată deasemenea "Noaptea Albă a Bucureştilor" la mai multe muzee din capitală. Şi Arcul de Triumf va fi deschis vizitatorilor, între 18 şi 20 septembrie, cu expoziţia "Legiunea Romană din Italia în timpul Primului Război Mondial". Toate aceste evenimente au loc în cadtul proiectului Bucureşti 550 de ani de la atestare.

Organizatorii galei Tony Awards 2010 au hotărât ca a 64-a ediţie a acestei gale anuale să se desfăşoare pe 13 iunie, la Radio City Music Hall din New York, informează Variety.com. Lista lungă a producţiilor teatrale nominalizate va fi anunţată de organizatori pe 29 aprilie.
Acordate de American Theatre Wing şi de League of American Theatres and Producers, premiile Tony au fost create în 1947, în memoria Antoinettei ("Tony") Perry, preşedinta American Theatre Wing în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Aproximativ 750 de specialişti din industria teatrului - actori, regizori, jurnalişti - votează câştigătorii premiilor Tony. Reprezentanţii Broadway League au declarat că cele 39 de teatre din faimosul district newyorkez contribuie, anual, cu 5,1 miliarde de dolari la economia New York-ului şi asigură 44.000 de locuri de muncă. În 2008, spectacolul "Billy Elliot: The Musical", inspirat din filmul artistic omonim, a dominat a 63-a ediţie a premiilor Tony, fiind recompensat cu zece distincţii.

Lungmetrajul "Lebanon", de Samuel Maoz, a fost recompensat cu premiul Leul de Aur la cea de-a 66-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia. Regizorul a realizat aproape tot filmul din interiorul unui tanc, pentru a transmite claustrofobia de care a suferit şi frica pe care a simţit-o pe când era un tânăr recrut israelian, în timpul războiului din 1982. Filmul "Lebanon" s-a numărat, de altfel, printre preferatele criticilor la această ediţie a Mostrei veneţiene. O altă peliculă favorită a ediţiei din 2009, comedia neagră "Life During Wartime", a americanului Todd Solondz, a fost recompensată cu premiul pentru cel mai bun scenariu. Artista video iraniană Shirin Neshat a câştigat Leul de Argint pentru cel mai bun regizor, pentru "Women Without Men", care prezintă vieţile a patru femei din diferite medii sociale pe fundalul loviturii de stat petrecute în 1953 în Iran. Fatih Akin a câştigat premiul special al juriului, pentru comedia "Soul Kitchen".

Tenorul român Teodor Ilincăi va interpreta rolul Rodolfo în opera "La Boheme", de Giacomo Puccini, în spectacolele pe care Royal Opera House din Londra le va găzdui pe 26 şi 28 decembrie. În ambele reprezentații, artistul va evolua sub bagheta dirijorului Andris Nelsons. Rolul lui Mimi va fi interpretat de soprana Hibla Gerzmava, în timp ce regia spectacolului îi aparţine lui John Copley. Tenorul Teodor Ilincăi a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, fiind specializat în Muzică Religioasă. Între 2004 şi 2006, el a fost corist al Operei Naţionale Bucureşti, iar din 2006 - solist.

Cântăreţul grec Demis Roussos revine în România. Artistul va susţine un concert, pe 4 decembrie, la Sala Palatului din Bucureşti. Pe lângă repertoriul său obişnuit - care cuprinde hituri ca "Forever and Ever", "My Friend the Wind", "Zorba", "Goodbye, My Love, Goodbye", "Someday" - cântăreţul va interpreta şi piese precum "Ave Maria", "Silent Night" şi "Amazing Grace". Biletele pentru acest concert au preţuri cuprinse între 80 şi 250 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală. Tichetele se pot cumpăra de la Sala Palatului, magazinele Diverta, magazinul Muzica şi online pe ticketpoint.ro. Cântăreţul de origine greacă Demis Roussos, pe numele său adevărat Artemios Ventouris Roussos, s-a născut pe 15 iunie 1946 în Egipt, influenţele muzicii egiptene simţindu-se în muzica sa. Artistul a concertat ultima dată în România în mai 2008.

Chris Rea va concerta anul viitor la Bucureşti. Evenimentul va avea loc pe 6 februarie, spectacolul fiind inclus în turnelul european de promovare a celui mai recent album al artistului, "Still So Far To Go - The Best Of Chris Rea". Cu o carieră ce se întinde pe mai bine de 30 de ani şi cu numeroase piese devenite clasice în lumea rock-ului şi a blues-ului internaţional, Rea are la activ un portofoliu impresionant ce cuprinde nu mai puţin de 22 de albume de studio, opt albume de compilaţie, două discuri înregistrate în apariţiile live şi un material cu piese apărute pe coloana sonoră a filmului "La Passion".

Concertul în memoria lui Michael Jackson, care urma să aibă loc la Viena, pe 26 septembrie, a fost amânat pentru iunie 2010. În plus, concertul nu va mai avea loc la Viena, ci la Londra. Evenimentul de pe 26 septembrie ar fi trebuit să includă, printre altele, şi un duet inedit realizat cu ajutorul tehnologiei moderne, în care Michael Jackson ar fi apărut cântând alături de fratele lui, Jermaine. Concertul de la Viena era programat să aibă loc pe peluza Palatului imperial Schönbrunn din Viena, estimându-se că la el ar fi urmat să asiste circa 65.000 de spectatori. Potrivit organizatorilor, concertul ar fi urmat să fie televizat şi ar fi putut fi urmărit de aproximativ un miliard de telespectatori. Organizatorii au confirmat, la sfârșitul săptămânii trecute, că Mary J. Blige, Chris Brown şi Natalie Cole şi-au anulat recitalurile din cadrul evenimentului.

Vocea marelui actor Ştefan Mihăilescu-Brăila va putea fi reauzită, în această săptămână, în 12 piese antologice pe care Radio România Cultural le va redifuza la Teatrul Naţional Radiofonic. Evenimentul are loc în memoria artistului decedat pe 19 septembrie 1996. Programul spectacolelor include piese precum "Furtuna" de Yu Cao, "Ringul" şi "Tizul" de Ioan Grigorescu, "Vizita bătrânei doamne" de Friedrich Durrenmatt, "Ţesătorii" de Gerhart Hauptmann şi "Moneda de cinci mărci numită Muller" de Karl Wittlinger. Într-o carieră de aproape cinci decenii, Ştefan Mihăilescu-Brăila s-a remarcat atât ca actor de teatru, cât şi în numeroase filme de succes. Memorabile pentru public au rămas rolurile sale din comediile "Secretul lui Bachus", "Nea Marin miliardar", "Astă seară dansăm în familie" şi "Păcală".

Muzicianul Jon Lord va concerta, pe 5 noiembrie, la Sala Palatului din Capitală. Artistul va prezenta publicului român integrala "Concert for Group and Orchestra", precum şi hitul "Child in Time". Jon Lord, cunoscut ca interpret de orgă Hammond, a dezvoltat un gen muzical special, format dintr-un amestec de muzică rock şi muzică clasică. De-a lungul carierei sale, el a făcut parte din trupe precum Deep Pruple, Whitesnake, Paice, Ashton & Lord, având numeroase colaborări cu artişti consacraţi. De asemenea, şi concertul din Bucureşti va avea invitaţi pe măsură - legenda Deep Purple va urca pe scenă alături de Steve Balsamo, Kasia Laska şi Orchestra Filarmonică din Ruse, dirijată de Naiden Teodorov.

Scurtmetrajele "Tarantyno" şi "Nunta lui Oli", regizate de Mircea Nestor, respectiv Tudor Cristian Jurgiu participă la cea de-a 14-a ediţie a Festivalului de Film de la Milano. Evenimentul se desfăşoară până pe 20 septembrie. Ediţia din acest an a festivalului va avea peste 700 de ore de proiecţii, inclunzând şi un concurs de 49 de scurtmetraje selecţionate din 25 de ţări, 11 lungmetraje, o retrospectivă integrală dedicată regizorului italian Ermanno Olmi, maratoane de film, workshop-uri şi un masterclass cu documentaristul israelian Avi Mograbi.

Muzeul Naţional de Geologie organizează, în perioada 17 - 20 septembrie, o expoziţie cu vânzare de podoabe, cristale şi pietre semipreţioase intitulată 'Toamna Cristalelor'. Printre obiectele care vor fi expuse se află: flori de mină, elemente de decoraţiuni interioare şi obiecte ornamentale şi de podoabă din minerale şi roci, piramide, sfere, obeliscuri, miniaturi de animale, coliere şi cercei, inele şi brăţări, pandantive şi broşe. Expoziţia, cu participare internaţională sporită, îşi propune să reediteze succesul înregistrat de cea de-a treia ediţie a 'Verii Cristalelor', desfăşurată în luna august.

Actriţa Lauren Bacall şi cineaştii John Calley, Roger Corman şi Gordon Willis vor fi onoraţi în cadrul ediţiei inaugurale a galei Governors Awards. Organizată de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, manifestarea va avea loc pe 14 noiembrie, în Los Angeles. Ceremonia se va desfăşura în sala Grand Ballroom din complexul Hollywood & Highland Center. Producătorul de film John Calley va primi distincţia Irving G. Thalberg Memorial Award, iar Lauren Bacall, Roger Corman şi Gordon Willis vor primi Oscarurile onorifice. Marcând o desprindere de tradiţie, Oscarurile onorifice pe 2009 vor fi decernate de Academia de film americană, în acest an, în luna noiembrie. Premiile Oscar vor fi decernate pe 7 martie 2010.

Un spectacol după filmul lui Lars Von Trier, "Abisul sufletului/ Breaking the Waves", care o prezintă pe Ofelia Popii în rol principal, va deschide noua stagiune a Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, pe 18 septembrie. "Breaking the Waves sau Viaţa binecuvântată a lui Bess" este o adaptare scenică de Sanda Anastasof, în regia lui Radu - Alexandru Nica. Regizorul aduce pe scena sibiană o poveste despre credinţă, spirit de sacrificiu şi dragoste necondiţionată, a cărei acţiune se petrece în Scoţia anului 1970. Filmul lui Lars Von Trier a câştigat Premiul juriului la Festivalul de la Cannes, în 1996. "Abisul sufletului" spune povestea lui Bess, un suflet sensibil, care crede că vorbeşte cu Dumnezeu. Când soţul său suferă un accident şi rămâne paralizat, aceasta crede că, dacă se prostituează, cel pe care îl iubeşte se va vindeca. "Breaking the Waves sau Viaţa binecuvântată a lui Bess" va avea două reprezentaţii, în 18 şi 19 septembrie, de la ora 19.00.

Trei sferturi din biletele la concertul pe care Cesaria Evora îl va susţine la Bucureşti, pe 1 octombrie, au fost epuizate. În momentul de față mai sunt disponibile aproximativ 1.000 de tichete. Supranumită "diva desculţă", Cesaria Evora este cea mai cunoscută cântăreaţă de "morna", un amestec de fado portughez şi blues. Vocea ei nostalgică poartă amprenta parfumului uluitor al Insulelor Capului Verde, multă vreme un pilon al comerţului cu sclavi şi al sărăciei: durere, pasiune, arşiţă, exotism. De-a lungul anilor, Cesaria Evora a mai concertat de trei ori în România.

"Amintiri din Epoca de Aur" îşi face debutul în cinematografele din Italia. Filmul-omnibus produs de Cristian Mungiu va rula pe marile ecrane din Peninsulă, din 18 septembrie. Pelicula va fi distribuită de Archibald Film şi va rula în toate marile oraşe din Italia, în versiune dublată în limba italiană. În luna octombrie, filmul va avea premiera şi în Marea Britanie, urmând ca până la sfârşitul anului să aibă premiera în alte câteva ţări. Filmul a fost achiziţionat pentru a fi difuzat în peste 25 de teritorii, printre care Statele Unite, Canada, Franţa, Spania, dar şi în ţări din Asia, precum India sau Taiwan. În România, pelicula va rula sub forma a două filme distincte care vor fi proiectate în cinematografe la distanţă de o lună. Prima parte - comedia "Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarăşi, frumoasă e viaţa!" - va intra în cinematografe, din 25 septembrie, în Bucureşti, Iaşi, Cluj, Constanţa, Timişoara, Bacău şi Piteşti, iar partea a doua, "Dragoste în timpul liber", va rula în cinematografe, din 23 octombrie.

Muzeul "Ion Irimescu" din Fălticeni, care conţine cea mai mare colecţie de autor din România, va fi reabilitat integral. Investiţiile vor fi realizate printr-un proiect finanţat cu 1,5 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Primarul municipiului Fălticeni, Vasile Tofan, a declarat, că prin acest proiect, clădirea va fi reabilitată în totalitate. Toate lucrările lui Ion Irimescu aflate în muzeu au fost donate de autor municipiului Fălticeni.

Una dintre cele mai importante picturi baroce, "Saint John the Evanghelist" a lui Domenico Zampieri, estimată la șapte milioane de euro, va fi scoasă la licitație pentru prima oară în ultimul secol de casa Christie's. Evenimentul va avea loc în cadrul Old Masters and 19th Century Art, pe 18 decembrie. Tabloul cu dimensiuni impresionante este o reinterpretare a frescei "Saint John the Evanghelist" din Sant'Andrea della Valle din Roma. Pictura a fost, se pare, comandată de Marchese Vincenzo Giustiniani, unul dintre cei mai importanți colecționari de artă din Italia secolului XVII-lea. Tabloul a fost înregistrat într-un inventar făcut colecției lui Giustiniani după decesul acestuia, în 1638.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!