DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
03.30 - 05.00
Album de colectie II • Realizator Monica Gurău-Mihalache

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
05.00 - 06.00
Docudrama - Biografii, memorii • 'Cincinat Pavelescu - Amintiri'. Scenariu radiofonic de Constantin Teodori. Regia artistică: Titel Constantinescu. Cu Damian Crâşmaru în rolul principal. Înregistrare din anul 1983

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
06.00 - 06.55
Album de colectie III

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

18 septembrie 2009

Soprana Angela Gheorghiu şi tenorul Vlad Miriţă vor susţine un concert în Piaţa Constituţiei, mâine, de la orele 21, în cadrul evenimentelor dedicate Zilelor Bucureştiului. Deasemenea Teatrul Naţional Bucureşti găzduieşte expoziţia fotografică intitulată "Caleidoscopul Chinei - Stilul de viaţă contemporan al chinezilor", realizată în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană.

Un simpozion internaţional, având ca temă creaţia poetică a lui Paul Celan în contextul culturii europene, se va desfăşura la Bucureşti, cu prilejul audiţiei pe scena Operei Naţionale a operei "Paul Celan" de Peter Ruzicka. Manifestarea este inclusă în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu" şi va avea loc între 24-26 septembrie. Invitaţi sunt cercetători din România, Austria, Germania, Elveţia, Italia, Ucraina, Japonia, Norvegia şi Coreea de Sud. Printre temele ce vor fi dezbătute se află cele legate de relaţia lui Paul Celan cu spaţiul cultural al României.

Împătimiţii artei cinematografice vor putea participa, spre sfârşitul lunii septembrie, la Festivalul Naţional de Film '7 Arte' de la Călăraşi. Pentru cea de-a XI-a ediţie, ce se va desfăşura în perioada 22 - 26 septembrie, au fost înscrise la preselecţie 91 de filme de scurt metraj, dintre care 38 au fost selectate pentru cele cinci secţiuni competitive din cadrul festivalului, respectiv eseu, documentar, ficţiune, making of şi film studenţesc.
În afară de secţiunea competiţională, festivalul va oferi, sub genericul 'Gala filmelor româneşti', trei evenimente cinematografice, proiecţii ce vor fi însoţite de întâlniri ale publicului cu realizatori, producători şi actori. Anul trecut, filmul 'Alexandra', de Radu Jude, a fost câştigătorul marelui premiu al festivalului, regizorul câştigând, astfel, pentru a doua oară consecutiv, trofeul '7 Arte', în 2007 adjudecându-şi marele premiu cu filmul 'Lampa cu Căciulă'.

Institutul Cultural Român din Praga organizează până pe 2 octombrie, 'Luna 9 a Bucureştiului în Praga', un program cultural de amploare cu ocazia sărbătoririi a 550 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Bucureşti. Acoperind patru perioade temporale din evoluţia istorică a Bucureştiului, 1859 - 1917, 1918 - 1939, 1940 - 1989 şi 1990 - 2009, prin proiecte expoziţionale, proiecţii de film, lecturi publice şi prelegeri, prin spectacole de teatru şi concerte, acest program îşi propune să familiarizeze publicul praghez cu aspecte culturale, sociale, politice, economice şi urbanistice ale Bucureştiului, mai vechi şi mai noi, actuale sau devenite deja istorie. În cadrul programului va fi organizată şi o tombolă cu premii, marele premiu constând într-un weekend pentru două persoane în Bucureşti.

Cinefilii vor putea viziona, la ediţia 2009 a Festivalului Internaţional de Film Documentar - Astra Film Festival peste 100 de producţii cinematografice. Evenimentul se va desfăşura la Sibiu, în perioada 26 octombrie - 1 noiembrie. Pe ecranul celei de-a X-a ediţii Astra Film Festival se vor vedea filme din 35 de ţări din Europa, America, Australia şi Asia, ce concurează pentru premii în valoare totală de 25.000 euro, în patru secţiuni: Internaţional, Europa, România şi Student. Ediţia din acest an pune alături, în competiţie, veterani ai filmului documentar, printre care David MacDougall (Australia), omagiat la Astra Film Festival 2000 în cadrul unui program-portret, dar şi regizori aflaţi la început de drum, producători TV, antropologi şi sociologi din toată lumea.

Noua Sală Savoy a Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" va fi inaugurată duminică. Ceremonia va avea loc în cadrul seriei de evenimente "Zilele Bucureştiului". La inaugurare va participa şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. În deschidere, artişti ai teatrului, printre care se numără Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Nae Lăzărescu, Vasile Muraru, Adriana Trandafir şi Adrian Enache, vor interpreta o serie din cele mai celebre scenete ale Teatrului de Revistă "Constantin Tănase". Echipa instituției se va muta definitiv în sediul renovat, cel mai probabil, în noiembrie.

Festivalul de Teatru "Poveşti pentru copii şi oameni mari" de la Alba Iulia, manifestare ajunsă la cea de-a IV-a ediţie, va fi transformat, în acest an, într-un eveniment internaţional de teatru. Manifestarea va cuprinde opt spectacole pentru copii, nouă piese dramatice şi şapte reprezentaţii ale unor trupe din străinătate. Pe lângă reprezentaţii, festivalul va cuprinde şi ateliere de teatru, expoziţii şi lansări de carte, iar o noutate pentru ediţia din acest an vor fi piesele de teatru de animaţie. Festivalul Internaţional de Teatru de la Alba Iulia se va desfăşura în perioada 7 - 11 octombrie, preţul biletelor fiind de 15 lei pentru adulţi şi 9 lei pentru elevi şi studenţi.

Fundaţia Calea Victoriei va organiza, începând de astăzi, atelierul 'Introducere în egiptologie', ce reprezintă o incursiune în lumea Egiptului antic. Participanţii la workshop vor afla date despre momentele esenţiale din istoria Egiptului antic, religia, cultura, limba, scrierea, arhitectura şi arta egiptenilor din antichitate. 'Ghidul' cursanţilor în această călătorie va fi Bianca Tudor, doctor în egiptologie. Cursul va conţine numeroase proiecţii de imagini care vor ilustra temele discutate.

Scurtmetrajul "Clopotul", al tânărului Sabin Dorohoi, a fost selecţionat la cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Reykjavik. Manifestarea din Islanda se desfășoară până pe 27 septembrie. Filmul "Clopotul", produs de Steppenwolf Film, îl are ca producător pe Alex Traila, care semnează şi imaginea filmului. Regizorul Sabin Dorohoi este autorul scenariului, producător delegat fiind Dan Drăghicescu. Pelicula prezintă o poveste dintr-un sat bănăţean contemporan, pe muzica originală compusă de Ionuţ Guluna şi interpretată de Taraful Tânăr de la Clejani, sat unde datinile mai au încă o putere acaparatoare. Scurtmetrajul "Clopotul" va fi prezentat în premieră naţională la Festivalul Internaţional de Film de la Iaşi, care se desfăşoară în perioada 25 septembrie - 3 octombrie.

Lungmetrajul 'Călătoria lui Gruber', cel mai recent film al prestigiosului regizor Radu Gabrea, va fi proiectat, astăzi, în cadrul unei seri de gală, la Cinematograful Republica din Cluj- Napoca. Iubitorii celei de-a şaptea arte vor avea posibilitatea de a dialoga cu regizorul, imediat după proiecţia filmului. Realizată după un scenariu original, rezultat al propriilor cercetări ale scenariştilor Răzvan Rădulescu şi Alexandru Baciu, pelicula povesteşte despre zilele petrecute la Iaşi de celebrul scriitor şi ziarist italian Curzio Malaparte, corespondent de război pentru 'Corriere della Sera', în vara anului 1941, la scurt timp după începerea războiului împotriva Rusiei sovietice. Suferind de o alergie, Malaparte îl caută pe doctorul Gruber, pentru a fi tratat de acesta, şi îl găseşte alături de mii de evrei închişi în trenurile morţii.

Muzicianul britanic Cat Stevens, care s-a convertit la islamism şi şi-a schimbat numele în Yusuf Islam în 1977, va reveni pe scenă, în primul său turneu din ultimii 33 de ani, cu un musical. Reprezentaţiile cu "Guess I'll Take my Time" sunt programate între 15 noiembrie şi 8 decembrie, în Irlanda şi Marea Britanie. Musicalul va include atât hit-urile lui Stevens din anii '70, cât şi piese noi. Cat Stevens a declarat că îşi doreşte să lucreze într-un teatru încă de când era copil. În luna mai, artistul a cântat la Londra, cu ocazia ceremoniei de aniversare a 50 de ani de la fondarea casei de discuri Island Records.

Trupul neînsufleţit al lui Nicu Constantin, decedat marţi, la vârsta de 70 de ani, va fi transportat mâine dimineaţă la Eforie Sud, localitatea sa natală, unde va avea loc înmormântarea. Admiratorii îi pot aduce astăzi un ultim omagiu lui Nicu Constantin, trupul acestuia fiind depus la Biserica Icoanei din Capitală. Actorul s-a născut pe 31 iulie 1939, în Eforie Sud. El a urmat cursurile Şcolii de Marină din Constanţa şi ale Şcolii de Arte din Bucureşti. A fost vedetă a Teatrului "Constantin Tănase" din capitală, între 1960 şi 2000, unde a susţinut peste 9.000 de reprezentaţii. Totodată, Nicu Constantin a scris texte pentru Teatrul "Constantin Tănase", instituţie la care a fost şi membru în consiliul de conducere.

Romanul "Istoria romanţată a unui safari", de Daniela Zeca, va fi lansat astăzi, în cadrul unei dezbateri transmise de TVR Cultural începând cu ora 20.00. Volumul, "replica feminină şi postmodernă a lui “Maitreyi” de Mircea Eliade", potrivit criticului Alex Ştefănescu, este cel mai recent titlu din colecţia "Ego. Proză" de la Polirom. Deşi se petrece pe controversatul şi fascinantul tărâm al Africii de Nord, "Istoria romanţată a unui safari" este o parabolă a vânătorii într-o lume globală, a competiţiei: o tânără europeană şi un musulman sunnit din Magreb se îndrăgostesc fulgerător şi compun o intensă, dar scurtă poveste de dragoste, pe fundalul saturat de culori şi miresme al unei lumi străvechi în transformare.

A şaptea ediţie a Târgului Gaudeamus Carte Şcolară, organizat de Radio România, în colaborare cu Uniunea Editorilor din România şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, se deschide la sfârşitul acestei săptămâni, în parcul Herăstrău din Capitală. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc duminică, la ora 12.00. Timp de şapte zile, cartea şcolară va fi vedeta manifestării. Gaudeamus aduce în Herăstrău aproape toate manualele şi auxiliarele şcolare necesare în noul an de învăţământ, prin cele 50 de edituri expozante. Târgul va fi deschis zilnic, în intervalul orar 11.00 - 19.00, intrarea publicului fiind liberă.

Daniel Burlac, Ada Solomon, Marcian Lazăr şi Rupert Wolfe-Murray au fost selectaţi pentru prima sesiune a workshop-ului 'Co-producing in and with Eastern Europe'. Atelierul va avea loc la Tbilisi - Georgia – începând de duminică și până pe 26 septembrie. Producătorul Saga Film, Daniel Burlac, a fost selectat cu proiectul de lungmetraj 'Video Vagon', Ada Solomon, producător HiFilm, pentru proiectul 'Un pas în urma Serafimului', Marcian Lazăr, de la Strada Film, pentru proiectul 'Lupul', iar Rupert Wolfe-Murray, producător Productive International, pentru 'Vioara rătăcitoare'. Selecţia a fost realizată exclusiv de Luciano Gloor, head of studies, Berlin. 'Co-producing in and with Eastern Europe' se va desfăşura timp de şapte zile şi va consta în organizarea unor sesiuni de pregătire susţinute de opt traineri recunoscuţi la nivel internaţional.

Lungmetrajul "Inglourious Basterds" va deschide secţiunea Zabaltegi-Pearls a ediţiei din 2009 a Festivalului de la San Sebastian. Filmul regizat de Quentin Tarantino a primit la Festivalul de la Cannes premiul pentru interpretare masculină, acordat lui Christoph Waltz. "Inglourious Basterds" va fi proiectat în această seară, în deschiderea celei de-a 57-a ediţii a Festivalului de la San Sebastian. În secţiunea Zabaltegi-Pearls vor mai fi proiectate filmele "Woodstock", de Ang Lee, "Vengeance", de Johnnie To, "Mother", de Bong Joon-ho, şi "Yuki & Nina", de Nobuhiro Suwa şi Hippolyte Girardot, apreciat de criticii secţiunii Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului de Film de la Cannes.

Starul punk-rock Iggy Pop va primi premiul pentru întreaga activitate la gala Marshall Classic Rock Roll of Honour. Evenimentul va avea loc pe 2 noiembrie, la Londra. Iggy Pop, solistul trupei The Stooges, va primi Living Legend Award, un premiu care, în 2008, a revenit unei alte legende vii a muzicii, Ozzy Osbourne. Printre câştigătorii din anii precedenţi ai acestei distincţii se numără Jimmy Page şi Alice Cooper. Câştigătorii celorlalte premii acordate la gala Marshall Classic Rock Roll of Honour vor fi stabiliţi în urma voturilor exprimate de cititorii revistei Classic Rock. Iggy Pop, pe numele său adevărat James Newell Osterberg, a avut un succes răsunător pe scena muzicii rock, numeroşi artişti, precum Sex Pistols sau Nirvana, declarându-se influenţaţi de stilul său inconfundabil.

Lucian Ban şi New York Enesco Project vor concerta, duminică, la Bucureşti. Evenimentul va avea loc în cadrul seriei de concerte "Teme clasice în prelucrări moderne" din Festivalul Internaţional "George Enescu". Seria va debuta mâine, de la ora 19.30, cu un concert al violoncelistului Yo-Yo Ma, director artistic al Silk Road Project. Lucian Ban şi New York Enesco Project vor cânta o seară mai târziu, de la aceeași oră, "Enesco Re-imagined". Pianistul Uri Caine va prezenta programul "Mahler and Mozart Re-imagined" luni, 21 septembrie, de la ora 19.30. Toate concertele din seria "Teme clasice în prelucrări moderne" - în afara celui susţinut de Yo-Yo Ma, care va fi la Opera Română - vor avea loc la Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României, cunoscută şi sub denumirea de Sala Mică a Palatului.

"Amintiri din Epoca de Aur" îşi face debutul în cinematografele din Italia. Filmul-omnibus produs de Cristian Mungiu va rula pe marile ecrane din Peninsulă, începând de astăzi. Pelicula va fi distribuită de Archibald Film şi va rula în toate marile oraşe din Italia, în versiune dublată în limba italiană. În luna octombrie, filmul va avea premiera şi în Marea Britanie, urmând ca până la sfârşitul anului să aibă premiera în alte câteva ţări. Filmul a fost achiziţionat pentru a fi difuzat în peste 25 de teritorii, printre care Statele Unite, Canada, Franţa, Spania, dar şi în ţări din Asia, precum India sau Taiwan. În România, pelicula va rula sub forma a două filme distincte care vor fi proiectate în cinematografe la distanţă de o lună. Prima parte - comedia "Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarăşi, frumoasă e viaţa!" - va intra în cinematografe, din 25 septembrie, în Bucureşti, Iaşi, Cluj, Constanţa, Timişoara, Bacău şi Piteşti, iar partea a doua, "Dragoste în timpul liber", va rula în cinematografe, din 23 octombrie.

Un spectacol după filmul lui Lars Von Trier, "Abisul sufletului/ Breaking the Waves", care o prezintă pe Ofelia Popii în rol principal, va deschide noua stagiune a Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, în această seară. "Breaking the Waves sau Viaţa binecuvântată a lui Bess" este o adaptare scenică de Sanda Anastasof, în regia lui Radu - Alexandru Nica. Regizorul aduce pe scena sibiană o poveste despre credinţă, spirit de sacrificiu şi dragoste necondiţionată, a cărei acţiune se petrece în Scoţia anului 1970. Filmul lui Lars Von Trier a câştigat Premiul juriului la Festivalul de la Cannes, în 1996. "Abisul sufletului" spune povestea lui Bess, un suflet sensibil, care crede că vorbeşte cu Dumnezeu. Când soţul său suferă un accident şi rămâne paralizat, aceasta crede că, dacă se prostituează, cel pe care îl iubeşte se va vindeca. "Breaking the Waves sau Viaţa binecuvântată a lui Bess" va avea două reprezentaţii, astăzi și mâine, de la ora 19.00.

Arhivele franceze de film sărbătoresc în această toamnă 40 de ani de când protejează de trecerea timpului aproximativ 100.000 de opere, într-o fortăreaţă păzită zi şi noapte din Bois-d'Arcy, în apropiere de Paris. Instituția a fost fondată de André Malraux în 1969. La sfârșitul acestei săptămâni, cinefilii şi curioşii vor putea parcurge clădirea care se întinde pe o suprafaţă de cinci hectare, vor putea umbla cu filme vechi şi li se vor explica etapele restaurării peliculei în laborator. Explorată de cercetători din întreaga lume, colecţia Arhivelor, formată din filme de ficţiune, lungi sau scurte, şi filme documentare, este una dintre primele cinci cele mai frumoase din lume. Arhivele franceze adăpostesc de timp primele producţii ale fraţilor Lumiere - care au inventat cinematograful în 1895 - dar şi producţii semnate Pathé, Gaumont, René Château sau Eclair.

HBO România va difuza, în noaptea de duminică spre luni, de la ora 3.00, în direct, cea de-a 61-a ediţie a galei premiilor Emmy. Ceremonia va avea loc la Los Angeles. Comedia "30 Rock" şi drama "Mad Men" sunt producţiile de televiziune americane care au primit cele mai multe nominalizări la premiile Emmy. "Mad Men", desemnată în 2008 "cea mai bună dramă", va concura în aceeaşi categorie cu producțiile "Big Love", "Damages" , "Breaking Bad", "Dexter","House" şi cu serialul "Lost". Alături de "30 Rock", celelalte producţii nominalizate la categoria "cea mai bună comedie" sunt "Entourage", "Family Guy", "Flight of the Conchords", "The Office", "Weeds" şi "How I Met Your Mother".
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!