Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.
2 septembrie 2009
Sistem va deschide serile de concurs de la Festivalul Cerbul de Aur, de astăzi, mîine şi poimâine. Trupa a pregătit un program de coveruri pe care nu l-a mai cântat niciodată. La show-ul de mâine seară , spectatorii din Piaţa Sfatului din Braşov şi telespectatorii Televiziunii Române vor avea parte de un spectacol de lasere impresionant. Ediţia din 2009 a Festivalului şi Concursului Internaţional Cerbul de Aur va reuni 25 de concurenţi din 18 ţări. Vedetele internaţionale invitate la Braşov sunt: Hot Chocolate, Steve Vai şi Tiziano Ferro. Pe scena Cerbului de Aur vor mai susţine recitaluri trupele şi artiştii români Direcţia 5, Vama, Holograf şi Loredana.
Actriţa română Medeea Marinescu joacă alături de celebrul actor francez Daniel Auteuil în drama "Un homme tres recherché", al treilea lungmetraj semnat de regizoarea Isabelle Mergault, informează cineuropa.org. Filmările pentru cel de-al treilea lungmetraj al lui Isabelle Mergault (care a regizat şi "Vă găsesc fermecător/ Je vous trouve tres beau", în 2006, tot cu Medeea Marinescu în rolul principal) au început. În acest film, alături de Medeea Marinescu şi Daniel Auteuil va juca şi Sabine Azéma. Producătorul Gaumont, care se ocupă şi de distribuirea filmului, va lansa pelicula în cinematografele din Franţa pe 31 martie 2010.
Trupa irlandeză The Cranberries se va reuni după o pauză de şapte ani şi va pleca în turneu în America de Nord şi Europa, urmând să interpreteze în aceste concerte şi câteva piese noi, alături de hituri precum "Zombie" şi "Linger", informează Reuters. În ianuarie, cântăreaţa Dolores O'Riordan a cântat alături de o parte dintre foştii ei colegi de trupă, în Dublin, pentru prima oară de la destrămarea, în 2003, a acestei formaţii originare din Limerick. Membrii grupului irlandez s-au reîntâlnit la reşedinţa din Canada a lui Dolores O'Riordan, cu ocazia botezului fiului acesteia, Taylor. Publicaţia The Irish Times scrie că turneul nord-american va debuta în Toronto, la jumătatea lunii noiembrie. Trupa The Cranberries a devenit cunoscută pe plan internaţional, în anii 1990, odată cu lansarea albumului de debut "Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?", care a devenit un succes comercial şi s-a vândut în peste cinci milioane de exemplare doar în Statele Unite.
Vera Lynn, o cântăreaţă britanică celebră în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a devenit cea mai în vârstă dintre artiştii incluşi în topul celor mai bine vândute 20 de albume în Marea Britanie, devansând nume celebre ca U2 şi Eminem, a anunţat casa de discuri a acesteia, citată de France press. Vera Lynn, care a contribuit la menţinerea moralului ridicat al soldaţilor britanici în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial cu ajutorul cântecelor şi al personalităţii sale, a ocupat, la 92 de ani, poziţia a 20-a în clasamentul celor mai bine vândute albume din Marea Britanie.
Spectacolele pe care Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam şi Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks din Munchen urmează să le susţină pe 19 şi, respectiv, 24 septembrie, în Capitală, sunt cele mai importante din Festivalul Enescu. Declarația a fost făcută de Ioan Holender, directorul evenimentului. Celebrul violonist Joshua Bell va cânta la Bucureşti, pe 12 septembrie, în calitate de solist al Royal Philarmonic Orchestra London şi alături de al său Gibson ex Huberman Stradivarius 1713. Un alt Stradivarius va răsuna în cadrul festivalului pe 8 septembrie, când violonistul Alexandru Tomescu, alături de Horia Mihail şi de Răzvan Suma, vor evolua alături de Filarmonica "George Enescu", sub bagheta unui alt faimos violonist, Maxim Vengerov, aflat la festival în calitate de dirijor. Va veni la Bucureşti şi violoncelistul Yo-Yo Ma, deţinător a 14 premii Grammy, în calitate de director artistic al Silk Road Project, în cadrul căruia va evolua pe 19 septembrie, la ONB.
Cineastul italian Giuseppe Tornatore va deschide ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Veneţia. Evenimentul va debuta în această seară cu proiecţia filmului "Baaria", o dramă epică a cărei acţiune are loc în satul natal al regizorului din Silicia. Filmul lui Tornatore va fi inclus în competiţia oficială, fiind înscris în cursa pentru obţinerea mult râvnitului Leu de Aur. Lungmetrajul beneficiază de o distribuţie italiană de marcă, din care nu lipsesc nume sonore, precum celebra actriţă Monica Bellucci. Bugetul filmului este de 30 de milioane de dolari, făcând din "Baaria" cea mai scumpă producţie italiană din ultimii ani.
Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia include peste 15 premiere mondiale. Evenimentul, care va avea loc până pe 12 septembrie, se va încheia cu proiecţia filmului "Chengdu". Pelicula, prezentată drept primul lungmetraj SF chinezesc, este semnată de regizorul Fruit Chan, din Hong Kong, care a mai fost prezent la ediţiile precedente ale festivalului veneţian cu "Durian Durian", "Public Toilet", peliculă recompensată cu o menţiune specială, şi "Dumplings". "Chengdu" prezintă două poveşti care au loc în oraşul cu acelaşi nume din China - una din 1976, iar cealaltă din anul 2029. Pelicula va fi proiectată pe 12 septembrie, după gala de premiere.
Loredana Sachelaru, o tânără australiancă de origine română, din Melbourne, va reprezenta Australia la ediţia din acest an a Festivalului "Cerbul de Aur". Evenimentul va debuta în această seară la Brașov. Interpreta pop Loredana Sachelaru (cu numele de scenă Xonia) are 20 de ani şi a studiat muzica şi dansul la Hollywood Pop Academy în Los Angeles. Artista se află de aproape un an în ţară. În prezent, ea colaborează pentru noul album cu producători muzicali din România, precum George Hora, Mihai Ogăşanu, Deepcentral şi Marius Moga. Primul ei single, "Someone to love you", este şi piesa cu care se va prezenta în concurs la Cerbul de Aur.
Tenorul francez Roberto Alagna își pregătește debutul cinematografic, cu pelicula "Wagner și Lilli", realizată de Jean-Louis Guillermou. Distribuția îi reunește pe Jean-François Balmer în rolul lui Wagner și Robin Renucci, interpretându-l pe Frantz Liszt. Arielle Dombasle o încarnează pe Lilli, o vânzătoare care îl venerează pe Wagner. Roberto Alagna interpretează rolul lui Joseph Tichatschek, tenorul din operele wagneriene "Tannhäuser" și "Lohengrin". Filmările care cuprind și scenele în care actorul Alagna repetă pentru cele două opere, au început la Nisa. Roberto Alagna a apărut deja pe marele ecran în 2001, alături de soția sa, soprana Angela Gheorghiu, dar într-o adaptare cinematografica a operei "Tosca" de Puccini, în regia lui Benoît Jacquot.
Pelicula "Francesca", debutul în lungmetraj al lui Bobby Păunescu, cu Monica Bârlădeanu în rolul principal, va avea premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia. Evenimentul se va desfășura începând de astăzi și până pe 12 septembrie, iar producția va fi prezentată în secţiunea Orizzonti. Filmul "Francesca", produs de Anca Puiu, Cristi Puiu şi Bobby Păunescu, care semnează şi regia, spune povestea unei educatoare care decide să emigreze în Italia, pentru a avea o viaţă mai bună. Din distribuţia filmului fac parte Monica Bârlădeanu, Luminiţa Gheorghiu, Doru Ana, Dana Dogaru şi Ion Sapdaru. Bobby Păunescu este cunoscut ca producător al filmului "Moartea domnului Lăzărescu", regizat de Cristi Puiu, care a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes, în 2005.
Jasmine, Nadine şi The Marker vor reprezenta România la ediţia de anul acesta a Festivalului "Cerbul de Aur". Evenimentul va debuta în această seară la Brașov. Jasmine este studentă a Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii "Spiru Haret". În 2007, ea a câştigat premiul III pentru cea mai bună piesă şi premiul special al juriului pentru cea mai bună voce la festivalul "Discovery International Music", organizat la Varna, Bulgaria. Nadine este licenţiată Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. În 2003, ea a obţinut premiul I la concursul internaţional "Slavianskii Bazar", organizat în Belarus.Trupa The Marker s-a format în 2008, la iniţiativa lui Paul Mateş şi Andrei Prodan. Ulterior, acestora li s-au alăturat Octav Capotă şi Claudiu Ursache. Ediţia de anul acesta a Festivalului "Cerbul de Aur" va reuni 24 de concurenţi din 20 de ţări la care se adaugă cei trei reprezentanţi ai României.
Teatrul Act îşi deschide stagiunea de toamnă cu premiera "Dumnezeul de a doua zi", spectacol regizat de Claudiu Goga, pe un text de Mimi Brănescu. Prima reprezentaţie va avea loc săptămâna viitoare pe 8 septembrie. Spectacolul îi are în distribuţie pe Mirela Oprişor şi pe Ştefan Caragiu. "Dumnezeul de a doua zi" este un text scris sub forma unei succesiuni de monologuri, fiecare dintre ele nefiind altceva decât o fotogramă a unui caracter, a unei stări sufleteşti sau a unui moment de viaţă, iar soluţia folosită pentru developarea acestor fotograme este un amestec seducător de ironie şi autoironie. Textul "Dumnezeul de a doua zi", de Mimi Brănescu, a câştigat premiul festCo la Concursul de comedie românească, organizat de Teatrul de Comedie în 2006.
Înscrierile pentru ediţia a IV a Festivalului Internaţional de Scurt şi Mediu Metraj NexT continuă. Evenimentul va avea loc la Bucureşti, în perioada 13 - 18 aprilie 2010. NexT aşteaptă pentru înscrieri filme de ficţiune, inclusiv animaţie, cu durata de până la 60 de minute, realizate după data de 1 ianuarie 2008. Data limită pentru înscrieri este 1 decembrie 2009. Totodată, NexT va organiza o serie de seminarii pe teme de regie, sound-design, producţie şi distribuţie, scenaristică, la care participanţii vor avea acces liber. Festivalul NexT a fost înfiinţat în urmă cu doi ani de Societatea Culturală NexT, fondată în memoria regizorului Cristian Nemescu şi a sunetistului Andrei Toncu, care şi-au pierdut viaţa într-un accident de maşină, în august 2006.
Persoanele sănătoase care iau zilnic aspirină, sperând să prevină producerea accidentelor cardiovasculare, sunt expuse unui risc crescut de declanşare a hemoragiilor. Aceasta este concluzia unui studiu britanic prezentat la o conferinţă medicală ce a avut loc la Barcelona.Cercetarea nu contestă binefacerile aspirinei în cazul persoanelor ce prezintă riscuri cardiovasculare, prin efectul ei anticoagulant, ci doreşte să tragă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte consumul regulat de aspirină de către persoanele sănătoase. Concluziile acestui studiu sunt în acord cu recomandările actuale ale medicilor, potrivit cărora persoanele care nu au fost diagnosticate cu o maladie arterială sau cardiacă şi nu prezintă simptome ale acestora nu ar trebui să ia aspirină, deoarece riscul de producere a unor hemoragii poate fi mai mare decât binefacerile aduse de acest medicament.
Un bust al baritonului David Ohanesian va fi dezvelit în această seară la Opera Naţională Bucureşti. Tot aici va avea loc o reprezentaţie a operei "Oedipe", al cărei rol titular a fost interpretat şi de artistul comemorat. Potrivit instituției, bustul a fost donat Operei Naţionale Bucureşti de familia celebrului artist. Iniţiativa aparţine Uniunii Armenilor din România. Bustul a fost realizat în anul 1954, de sculptorul Octavian Ilica. Evenimentul va avea loc în Foaierul Operei Naţionale Bucureşti. David Ohanesian, alături de Octav Enigărescu şi Nicolae Herlea, a făcut parte din triada de aur a celor mai mari baritoni ai României. În decursul carierei sale artistice, a apărut în peste 2.000 de spectacole de operă, interpretând peste 40 de roluri şi primind numeroase premii. David Ohanesian a murit pe 30 septembrie 2007, la vârsta de 80 de ani.
"Clişee?!?" şi "Frigul" se numără printre piesele selectate să fie jucate în cadrul Galei Tânărului Actor HOP. Manifestarea va avea loc începând de mâine la Mangalia. Participanţii la Gala HOP, la secţiunile Grup şi Individual, au fost selectaţi în urma preselecţiei organizate între 30 iunie şi 1 iulie. Astfel, la secţiunea Grup, comisia formată din Claudiu Goga, George Ivaşcu şi Attila Vizauer a decis ca spectacolele: "Clişee ?!?", "Frigul" de Lars Noren, "Merge" după Neil LaBute şi "Norvegia, azi" de Igor Bauersima, să fie admise în concurs. La secţiunea Individual comisia a fost formată din Mihai Dinvale, Silviu Jicman şi Cornel Todea . Printre candidaţii declarați admiși se numără: Agnes Benedek, Alexandra Adina Rădescu, Alexandru Bogdan, Ana Hegyi, Eliza Ţuţurman, Irina Ivan, Marian Adochiţei, Mihai Alexandru.
Cântăreţul Antonino va reprezenta Italia la ediţia din acest an a Festivalului "Cerbul de Aur". Evenimentul se va desfăşura la Braşov, începând de astăzi și până pe 7 septembrie. Antonino va prezenta vineri, în ultima seară de concurs, compoziţia proprie "Un ultimo brivido", care i-a asigurat deja 30.000 de discuri vândute, şi, din repertoriul românesc, piesa de care s-a îndrăgostit "la prima ascultare", "Septembrie, luni?" de Horia Brenciu. Presa din Italia l-a calificat pe Antonino ca fiind "noul Barry White". Festivalul "Cerbul de Aur" din acest an va reuni 24 de concurenţi din 20 de ţări.
Publicația americană Variety va colabora cu Bienala de la Veneţia şi Venezia News pentru realizarea unui cotidian. Ziarul va apărea pe durata celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia. Evenimentul va avea loc începând de astăzi și până pe 12 septembrie. Variety se va ocupa de partea în limba engleză a publicaţiei, care va include ştiri de la festival şi noutăți internaţionale, precum şi materiale de sinteză. Secţiunea de limba italiană a ziarului va acoperi festivalul şi va oferi şi informaţii referitoare la hoteluri şi restaurante, precum şi sfaturi utile pentru participarea la eveniment.
Cel mai nou lungmetraj al seriei horror "The Final Destination", care va avea premiera în România pe 11 septembrie, este liderul box-office-ului american. Filmul a obţinut încasări de aproape 29 milioane de dolari în primul week-end de proiecţie în cinematografe. Regizat de David Richard Ellis, lungmetrajul prezintă povestea unor tineri care, după ce scapă de un accident de maşină, îşi găsesc rând pe rând sfârşitul tragic. Pe locurile următoare se clasează liderul de săptămâna trecută, filmul de acţiune cu Brad Pitt în distribuţie, "Inglourious Basterds", cu încasări de 20 de milioane de dolari, şi horror-ul "Halloween II". "Inglourious Basterds" va avea premiera în România pe 4 septembrie.
Cautare
Newsletter
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona
Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului
Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti
Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra
Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act
�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural
A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu
Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden
Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti
Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu
Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!
Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.
Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu
Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart
Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala
Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu
Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.
S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.
Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a
ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat
Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.
La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio
Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca
Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau
Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.
�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.
Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.
�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu
Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.