DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
19.00 - 20.30
Spectacolele serii - Teatrul National Radiofonic • „Din teatrul lumii”. Cinci personaje în interpretarea actorului Mircea Constantinescu. Regia artistică: Vasile Manta. Fragmente din Tamerlan cel Mare de Christopher Marlowe, Avarul de Molière, Faust de Goethe, Iorgu de la Sadagura sau Nepotu-i salba dracului de Vasile Alecsandri, Ubu încornorat de Alfred Jarry. Realizatori: Costin Tuchilă şi Puşa Roth. Înregistrare din 2011

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
20.30 - 21.00
Zona independenta • Realizator Robert Balan

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
21.00 - 21.30
Love at First Site • Realizator Razvan Stamatescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

29 septembrie 2009

Radio România a intrat în finala Grand Prix Europa 2009, una dintre cele mai importante competiții media din Europa, două dintre producțiile postului public de radio fiind nominalizate la categoriile "Radio Fiction" și "Radio Documentary". Prix Europa va debuta pe 17 octombrie cu un spectacol susținut de trupa Babylon Circus, din Franţa. Muzica lor este un melanj inedit de ska, jazz, muzică populară din Europa de Est dar şi cântece franţuzeşti. Cei 10 instrumentişti sunt cunoscuţi pentru concertele lor care cuprind şi momente de pantomimă şi acrobaţie. Evenimentul Grand Prix Europa 2009 va premia cele mai bune producţii media în perioada 17 - 24 octombrie, la Berlin. Anul acesta au fost înscrise în concurs 681 de producţii, dintre care au fost nominalizate 231, în opt categorii.

Toate biletele la concertul pe care Cesaria Evora îl va susţine pe 1 octombrie, la Sala Palatului din Capitală, au fost epuizate. Cu toate că există încă foarte multe cereri, locurile nu au putut fi suplimentate. Spectacolul Cesariei va avea loc joi, de la ora 20.00. Artista va sosi în România cu o zi înainte de concert, împreună cu opt membri ai trupei şi cinci persoane care alcătuiesc echipa tehnică. Colegii de scenă o vor acompania pe diva desculţă la pian, saxofon, chitară, vioară, percuţie şi la instrumentul tradiţional, cavaquinho, pentru o reprezentaţie exotică. Cesaria Evora este cea mai cunoscută cântăreaţă de "morna", un amestec de fado portughez şi blues.

Actorul şi regizorul Dan Puric va continua seria conferinţelor de la Ateneul Român începută în februarie cu o nouă dezbatere intitulată 'Despre umor'. Evenimentul va avea loc miercuri, 14 octombrie, de la ora 19:30. Artistul mărturiseşte că vrea să facă distincţia între umor şi băşcălie, adăugând că dacă umorul este râsul omului inteligent faţă de prostie, băşcălia este râsul prostiei şi atitudinea mitocanului faţă de ceea ce este superior. Prima conferinţă, 'Despre Omul frumos', a avut loc în luna februarie, iar cea de-a doua, intitulată 'Despre corp', s-a desfășurat în aprilie. Fondurile strânse la conferinţele din anul 2009 vor fi donate, potrivit lui Dan Puric, Schitului 'Înălţarea Sfintei Cruci', care va coordona realizarea Centrului Memorial 'Râpa Robilor' de la Aiud, judeţul Alba.

Studiourile Disney vor produce un remake 3D după animația "Yellow Submarine". Pelicula va avea pe coloana sonoră, ca și filmul original, 16 piese ale trupei The Beatles. Remake-ul va fi regizat de americanul Robert Zemeckis, care și-a legat numele de numeroase pelicule de succes de la Hollywood, printre care "Forrest Gump", "Back to the Future", "Cast Away" și "Romancing the Stone". Realizată în 1968, animația "Yellow Submarine" a inclus pe coloana sonoră numeroase hit-uri The Beatles, printre care "Lucy In The Sky With Diamonds", "With A Little Help From My Friends", "All You Need Is Love" și piesa care a dat titlul filmului.

Un nou single semnat Michael Jackson, intitulat "This Is It", va fi lansat pe 12 octombrie. Piesa, în care fraţii regelui muzicii pop fac backing vocals, va fi inclusă pe un disc dublu care va cuprinde muzică inspirată din filmul "This Is It". Pelicula va fi, de asemenea, lansată luna viitoare şi prezintă ultimele zile de repetiţii ale regretatului Michael Jackson, care se pregătea pentru o serie de show-uri la Londra. Michael Jackson a încetat din viaţă pe 25 iunie, în Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente. Poliţia americană a calificat moartea sa drept "omucidere".

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Documentar "DocumFest" va fi organizată, în perioada 15 - 17 decembrie, la Timişoara. În contextul împlinirii a 20 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, dar şi de la mişcările care au dus la prăbuşirea regimului comunist în statele Europei, tema ediţiei din acest an va fi "Revoluţiile din Europa”. Festivalul cuprinde un concurs şi dezbateri pe tema Revoluţiei din decembrie, precum şi o retrospectivă a celor mai importante filme despre revoluţiile din Europa, care au marcat prăbuşirea regimului comunist şi evoluţia politică şi economică a statelor europene. În acest an vor fi acordate trei premii: Marele Premiu - Trofeul Festivalului, Premiul pentru cel mai bun documentar şi Premiul pentru cel mai bun reportaj/anchetă.

Expoziţia "Ipostaze ale modernismului. Pictura în Bulgaria, Grecia, România 1910 - 1940", care cuprinde 120 de lucrări de pictură şi grafică, va fi vernisată joi, la Muzeul Naţional de Artă al României din Capitală. Această expoziţie este parte integrantă a proiectului "Balkan Modernisms", iniţiat de Fundaţia Theocharakis din Grecia şi finanţat prin programul Cultura 2007 - 2013 al Uniunii Europene. Proiectul îşi propune să aducă în atenţia publicului modalităţile în care modernismul a fost asimilat şi interpretat în regiunea balcanică. După popasul de la Bucureşti, expoziţia va fi itinerată la Galeria Naţională de Artă din Sofia şi la Fundaţia Theocharakis din Atena, până în luna mai 2010.

Filmul "Elevator", de George Dorobanţu, va fi prezentat la Festivalul European de Film Psihanalitic, ce se desfăşoară între 29 octombrie şi 1 noiembrie la Londra. Festivalul cuprinde, anul acesta, o selecţie de filme din Europa Centrală şi de Est, grupate sub titlul "Screen Memories from Eastern Europe". Evenimentul se afla la cea de-a 5-a ediţie si include pelicule din Polonia, Croaţia, Ungaria, Estonia, Rusia, dar şi lungmetrajul britanic "Brief Encounter" (1945), de David Lean. Filmul a primit numeroase distincţii în țara și în străinătate.

Premiul Uniunii Europene pentru Literatură pe anul 2009 a fost acordat ieri, în cadrul unei ceremonii organizate la Bruxelles, unui număr de 12 autori din 10 ţări membre ale Uniunii Europene plus Croaţia şi Norvegia. La eveniment au participat 750 de invitaţi, printre care preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, comisarul european pentru educaţie şi cultură Ján Figel, ministrul suedez al culturii Lena Adelsohn Liljeroth şi scriitorul Henning Mankell - amfitrionul ceremoniei din acest an. Premiul Uniunii Europene pentru literatură va fi acordat în trei faze, în anii 2009, 2010 şi 2011 (fiind recompensaţi câte 11 sau 12 autori în fiecare din cei trei ani), el având ca scop promovarea diversităţii literaturii europene.

Pe 2 octombrie începe prima ediţie a Festivalului internaţional Popasuri enesciene. Concertele vor avea loc la București, vineri în Aula Palatului Cantacuzino, la Ploiești pe 3 octombrie, la Casa Memorială Paul Constantinescu și la Dorohoi, pe 5 octombrie, la Muzeul Memorial George Enescu. La eveniment sunt invitați interpreţii: din Japonia și România. Intrarea la concerte este liberă.

În perioada 1-4 octombrie se desfăşoară Festivalul Artelor la Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău. Cu această ocazie vor avea loc mai multe programe artistice în domeniul artelor plastice, a muzicii vechi, a filmului contemporan şi a muzicii de jazz. Este vorba despre Proiectul de arte vizuale ART FORUM, ZILELE MUZICII VECHI, Proiectul CINEMA și un program JAZZ SESSION cu formaţiile Juliss Blues Proiect (a se citi Iuliş) şi Alex Man Trio.

Peştera Tăuşoarelor din judeţul Bistriţa-Năsăud, cea mai adâncă din ţară, ar putea intra în circuitul turistic dar este închisă, în acest moment, turiștilor din cauza dificultăţilor de explorare. 'Peştera 'Izvorul Tăuşoarelor' este un monument al naturii de importanţă naţională situată în Munţii Rodnei, la altitudinea de 950 de metri, cu o lungime de circa 19 kilometri şi o adâncime de 413,5 metri. Aceasta face parte din complexul carstic Tăuşoare - Zalion, considerat monument al naturii. Peştera cea mai adâncă din România este dezvoltată în calcare eocene şi prezintă o morfogeneză prin excelenţă tectonică. Rezervaţie ştiinţifică a Academiei Române, descoperită de învăţătorul Leon Barte în 1955 şi explorată în valuri succesive de atunci, peştera ascunde câteva minunăţii rare sau chiar unice pe plan mondial.

Ministrul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Theodor Paleologu, consideră că volumul 'Cartea neagră a patrimoniului', lansat la Salonul de carte Bookfest, reprezintă un instrument de lucru util. Potrivit ministrului, 'deşi nu este exhaustiv, ci doar o schiţă a pierderilor de resursă culturală suferite de oraşul Bucureşti, acest volum concentrează mai multe exemple relevante ce schiţează amploarea şi gravitatea fenomenului, precum şi diversitatea modalităţilor de distrugere'. Prezentat sub sloganul 'Comunismul ne-a deturnat istoria. Noi o distrugem', acest prim volum, dintr-o serie care-şi propune să inventarieze distrugerile şi degradările patrimoniului naţional din România, reprezintă, apreciază Paleologu, o adevărată 'cronică a pierderilor culturale, totale şi parţiale, în mare măsură aparţinând patrimoniului bisericesc'.

Prima doamnă a Republicii Azerbaidjan, Mehriban Aliyeva, în calitatea sa de preşedinte al Fundaţiei ''Heydar Aliyev'', a inaugurat, ieri, noul Centrul de informatică al Colegiului Naţional ''Iulia Haşdeu'', care este dotat cu 30 de calculatoare performante, graţie unei donaţii făcute de fundaţie. Fundaţiei ''Heydar Aliyev'' a decis să deruleze un nou program axat pe oportunitatea realizării unor schimburi de experienţă la nivelul tinerei generaţii, destinat elevilor din cele două ţări. În perioada 2-9 noiembrie 15 tineri din sectorul 2 al capitalei vor efectua o vizită în Republica Azerbaidjan, în scopul familiarizării cu specificul culturii şi civilizaţiei azere, iar ca reciprocitate, 15 tineri din Republica Azerbaidjan vor fi invitaţi să viziteze ţara noastră, în perioada 9-16 noiembrie şi să se familiarizeze astfel cu tradiţiile şi caracteristicile culturii româneşti.

Sculptoriţa româncă Magda Nica, stabilită la Roma şi specializată în sculpturi de sticlă suflată, a primit la sfârşitul săptămânii trecute premiul Baiocco, acordat anual celor mai buni artişti străini din capitala Italiei. În vârstă de 36 de ani şi emigrată din România în urmă cu 11 ani, Magda Nica spune că a muncit foarte mult pentru a-şi putea susţine cariera de artist. Ea a avut în ultimii ani expoziţii personale şi la Timişoara, Napoli, Tokio şi Atena, iar în 2010 va fi prezentă şi la Barcelona şi Paris. De asemenea, este foarte mândră că lucrările sale se găsesc şi în galeriile de artă permanente din SUA.

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova organizează vineri, 2 octombrie , de la ora 11 vernisajul expoziției temporare ”PORȚELANURI CE AU APARȚINUT MARILOR FAMILII BOIEREȘTI: CUZA, GHICA, ȘUȚU, STURZA AFLATE ÎN COLECȚIILE MUZEULUI DE ISTORIE ȘI ARHEOLOGIE PRAHOVA”. Expoziția va fi deschisă la Muzeul ”Popas pe Drumul Vinului” din localitatea Tohani, comuna Gura Vadului. La manifestare va participa Georgeta Filitti, cunoscut istoric și scriitor.

"Pescuit sportiv", de Adrian Sitaru şi "Boogie", de Radu Muntean, se numără printre filmele ce vor fi prezentate în cadrul Festivalului de Film Românesc, ce se va desfăşura între 2 şi 8 octombrie la Chişinău. Acestora li se adaugă alte filme semnate de Nae Caranfil, Lucian Pintilie, George Dorobanţu sau Anca Damian. Vineri la ora 17, la cinematograful Odeon din Chişinău, actorul Adrian Titieni, regizorul Nicolae Mărgineanu, criticul de film Marian Ţuţui şi reprezentanţii Studioului Moldova-Film vor participa la o întâlnire cu presa și publicul cinefil.
Festivalul Filmului Românesc de la Chişinău este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Ambasadei României la Chişinău, al Studioului Moldova-Film şi al Centrului Naţional al Cinematografiei.

Pentru a doua oară în trei ani România este prezentă în selecţia oficială a prestigiosului New York Film Festival, de această dată cu „Poliţist, adjectiv”, care este şi candidatul oficial al României în cursa Oscarului pentru film străin. ICR New York, promotor activ al filmului românesc în SUA şi susţinător al prezenţei lui Corneliu Porumboiu la festival, acompaniază şi de această dată lansarea peliculei în cadrul evenimentului.
Filmul a fost extrem de aşteptat de critica de film americană, care, de la The New Yorker la Variety la New York Magazine, a remarcat încă din luna august selecţia lui în festival. În prima cronică dedicată festivalului de către The New York Times, „Poliţist, adjectiv” este menţionat alături de filmele unor veterani precum Alain Resnais sau Manoel de Oliveira, iar criticul Manohla Dargis îl descrie drept o „comedie absurdă perfect ritmată şi cu fierbere la foc mic (...) bine stăpînită vizual şi în ton ”.
Filmul urmează să participe și la Chicago Film Festival în luna octombrie, pentru a fi apoi lansat în circuitul cinematografelor americane în luna decembrie.

A doua ediție a concertului de gală organizat cu ocazia aniversării Regelui Mihai, de Fundația "Principesa Margareta", va avea loc pe 25 octombrie, la Ateneul Roman din Capitală. Concertul este oferit anul acesta de Orchestra de Camera a Filarmonicii "George Enescu”, dirijată de Cristian Mandeal. Familia Regală va fi prezentă la eveniment. Anul trecut, recitalul extraordinar oferit Fundației de pianistul Dan Grigore s-a bucurat de un mare succes și a strâns aproximativ 100.000 euro. Fondurile strânse anul trecut au contribuit la susținerea a peste 17 tineri talentați din familii modeste, cu burse cuprinse între 2.000 si 3.000 de euro.

Ana Blandiana va primi, mâine, Legiunea de Onoare, cea mai înaltă distincție civilă din Franța, anunță Ambasada Franței în România. Ceremonia de decorare a scriitoarei va avea loc de la ora 18, la reședința ambasadorului Franței în România, Henri Paul. Franța aduce astfel un omagiu președintei Fundației Academia civică, care este la originea Centrului internațional de studii asupra comunismului și a Memorialului victimelor comunismului și al rezistentei de la Sighet.

Prima editie a Concertului Folk Maraton se va desfășura în capitală, mâine seară de la ora 19. Maeștrii folk-ului românesc Nicu Alifantis, Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi, Pavel Stratan, Maria Gheorghiu, Mircea Baniciu, Vlad Cnejevici, Doru Stanculescu, Zoia Alecu, Alina Manole si Țapinarii vor susține patru ore de muzică și poezie. Invitat special, AG Weinberger va condimenta cu arome de blues show-ul oraganizat la Sala Palatului. Biletele au prețuri cuprinse între 60 și 120 RON.

Turneul național al spectacolului SAMAIA – The Georgian Legend, programat în perioada 5 – 18 Noiembrie a fost anulat, informează un comunicat de presă. "Spectacolele trupei Samaia, ce urmau să se desfășoare la Contanța, Brăila, Galați, Iași, Suceava, Cluj-Napoca, Timișoara, Alba Iulia, Brașov, Ploiești, Craiova și București au fost anulate și nu vor fi reprogramate. Numărul redus de bilete vândute până la acest moment a demonstrat lipsa de interes național vis-a-vis de acest eveniment, motiv pentru care organizatorii și-au rezervat dreptul de a suspenda reprezentațiile", precizează comunicatul. Bucureștenii care au achiziționat bilete își pot recupera banii de la Magazinul VreauBilet, din Unirea Shopping Center, până la data de 20 octombrie.

Samantha Geimer, adolescenta implicată în cazul din pricina căruia regizorul Roman Polanski a fost arestat în Elveția, cere justiției americane să renunțe la acuzațiile aduse cineastului.Polanski a fost arestat sâmbătă, la sosirea în Elveția, unde trebuia să participe la Festivalul Internațional de Film de la Zurich. Autoritățile americane au lansat o operațiune de căutare internațională începând din 2005, în raport cu un mandat de arestare emis în 1978”, declarase duminică, purtătorul de cuvânt al autorităților elvețiene. Roman Polanski se află în arest provizoriu în așteptarea extrădării”, a declarat purtătorul de cuvânt.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!