Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.
4 septembrie 2009
Filmul "Francesca", debutul în regia de lungmetraj al lui Bobby Păunescu, a fost aplaudat ieri la scenă deschisă la Festivalul de la Veneţia. Și asta cu toate că, potrivit jurnaliștilor prezenți la eveniment, producția ar conţine insulte la adresa politicienilor italieni şi i-ar acuza pe italieni de rasism. "Francesca", cu Monica Bârlădeanu în rolul principal, a avut premiera mondială, ieri, la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, în secţiunea Orizzonti. Sub titlul "Aplauze pentru un film românesc care conţine insulte la adresa politicienilor italieni", agenţia Adnkronos notează că "Francesca" descrie "criza de identitate care afectează societăţile fostelor ţări comuniste, fără valori solide", aşa cum, de altfel, afirmă şi regizorul peliculei, Bobby Păunescu. Din distribuţia filmului mai fac parte Luminiţa Gheorghiu, Doru Ana, Dana Dogaru şi Ion Sapdaru.
Pianistul român Lucian Ban, stabilit în Statele Unite ale Americii, va susţine un concert, în această seară, la Cornelia Street Café din New York, în formula Dark Skies. Pe scenă vor mai urca saxofonistul Sam Newsome, basistul Gregg August şi Badal Roy, la tobe indiene. Combinând muzica populară cu structuri şi ritmuri de jazz, cvartetul Dark Skies realizează un schimb intercultural, atât prin membrii, cât şi prin muzica sa, şi conduce publicul într-o călătorie din Europa de Est până în Africa sau îndepărtata Indie. Lucian Ban urmează să concerteze la Bucureşti pe 20 septembrie, în cadrul Festivalului "George Enescu". El va susţine recitalul "Enesco Re-Imagined".
Prima ediţie a Festivalului de Film Istoric "Nemuritorii" debutează astăzi la Râşnov. Evenimentul va marca 20 de ani de la căderea comunismului în România. Festivalul este organizat de Primăria oraşului Râşnov şi, timp de trei zile, vor fi proiectate 15 filme istorice vechi şi noi, vor fi expoziţii de afişe şi de fotografii din arhiva personală a lui Amza Pellea, iar în încheiere, un concert cu Mircea Baniciu. Filmele care vor rula timp de trei zile sunt împărţite pe trei secţiuni - "Spadă", "Seceră" şi "Ciocan" -, fiecare aducând un anumit tip de cinema.
The Herbaliser, pionierii hip-hop-ului pe ritmuri de jazz instrumental, vor concerta în cadrul Tubog Green Fest. Evenimentul va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, în parcul Izvor din Capitală. Având idoli precum James Brown, Dj Premier sau Serge Gainsbourg, formaţia The Herbaliser s-a format la începutul anului 1990, în partea de vest a Londrei, la iniţiativa lui Jake Wherry şi Ollie Teeba. Cea mai cunoscută trupă a label-ului independent Ninja Tune, The Herbaliser sunt exponenţii unui nou stil muzical, un melanj inedit de hip-hop, rare groove, funk şi jazz. Grupul londonez are la activ opt albume, incluzând şi două compilaţii.
O sută de tineri din Bucureşti, Braşov şi Sibiu vor da viaţă 'Păsării de foc' a lui Igor Stravinsky, mâine seară, pe scena Teatrului Naţional. Evenimentul are loc în cadrul primului spectacol de dans comunitar din România. Desfăşurat în cadrul Festivalului Internaţional 'George Enescu', spectacolul de dans contemporan, rezultat al unei iniţiative a Asociaţiei Jungen Rumänien eine Chance! şi a companiei If Magic, va avea o a doua reprezentaţie pe 9 septembrie, la Sibiu. Intrarea va fi liberă, la ambele reprezentaţii. Proiectul are un buget de 180.000 de euro.
Festivalul de Film Independent Sundance va avea, începând cu ediţia din 2010, desfăşurată în perioada 21 - 31 ianuarie, în Park City din statul american Utah, o nouă secţiune, intitulată Next. Aceasta va cuprinde între şase şi opt filme realizate cu bugete de producţie mici. John Cooper, directorul acestui festival, consideră că noua secţiune are ca scop descoperirea şi promovarea cineaştilor care găsesc noi modalităţi de a spune poveşti pe peliculă, cu ajutorul unor bugete limitate. Filmul "Humpday", regizat de Lynn Shelton, care exemplifică noul val al filmelor cu bugete reduse, s-a dovedit marea revelaţie a ediţiei din ianuarie a Festivalului de la Sundance, unde a câştigat premiul special al juriului.
Proiectul "Focus: Bulgaria", realizat de Radio România Cultural, propus de Elena Vlădăreanu, a fost unul dintre cele şapte proiecte câştigătoare ale concursului pentru granturile de producţie acordate de European Broadcasting Union, Prix Europa şi Comisia Europeană. Celelalte proiecte câştigătoare au fost realizate de posturi de radio din Austria, Bulgaria, Irlanda, Islanda, Polonia şi Suedia. În total, pentru aceste granturi au concurat 37 de proiecte, din 17 ţări europene. Emisiunile care vor fi realizate pe baza proiectelor câştigătoare urmează să fie difuzate pe posturile de radio pe 18 octombrie, cu ocazia celei de-a patra ediţii a evenimentului Radio Day for European Cultures 2009: Languages Through Microphones.
Deputata italiană Alessandra Mussolini a anunţat că se va consulta cu avocaţii săi în vederea iniţierii unei acţiuni în justiţie împotriva autorilor filmului românesc "Francesca". Pelicula a fost prezentată ieri la Festivalul de la Veneţia, și potrivit presei italiene ar conţine insulte la adresa demnitarei. Filmul "Francesca", debutul în regia de lungmetraj al lui Bobby Păunescu, a fost aplaudat la scenă deschisă la Festivalul de la Veneţia. Lungmetrajul, produs de Anca Puiu, Cristi Puiu şi Bobby Păunescu, care semnează şi regia, spune povestea unei educatoare care decide să emigreze în Italia, pentru a avea o viaţă mai bună. Ea reuşeşte să obţină o slujbă lângă Milano, îi convinge pe părinţii săi să o susţină, iar iubitul ei o va urma în Italia. Lucrurile devin din ce în ce mai complicate, deoarece se dovedeşte că iubitul Francescăi are necazuri legate de un împrumut pe care nu l-a putut returna.
Câştigătoare a nouă premii Grammy, Natalie Cole va concerta luna viitoare în România. Evenimentul va avea loc, pe 27 octombrie, la Sala Palatului din Bucureşti. După ce probleme serioase de sănătate au determinat-o să-şi întrerupă turneul de promovare a ultimului său album, "Still Unforgettable", Natalie Cole se întoarce pe scenă într-o serie de concerte care include, de această dată, şi țara noastră. Biletele pentru concert au preţuri cuprinse între 500 şi 100 lei. Natalie Cole, în vârstă de 59 de ani, a făcut public, în iulie 2008, faptul că suferă de hepatita C şi a trebuit să suporte o intervenţie chirurgicală în luna mai anul acesta, în timpul căreia i s-a transplantat un rinichi. Cele mai cunoscute albume ale artistei sunt "Everlasting" şi "Unforgettable...With Love", care conţine o piesă în duet cu tatăl ei, realizată cu ajutorul tehnologiei digitale.
Spectacolul "Născut pentru niciodată", în regia lui Tompa Gabor, va deschide stagiunea 2009-2010 a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj. Piesa a fost desemnată "Cel mai bun spectacol off", în cadrul Festivalului de Teatru de la Avignon. Piesa este programată pentru data de 30 septembrie, pe scena mare a Teatrului Maghiar de Stat Cluj, și a fost prezentată de 22 de ori la Avignon. Înainte de a fi prezentat clujenilor, spectacolul va merge la Festivalul Internațional de Teatru de la Pilsen, care are loc la începutul acestei luni.
Un simpozion internaţional, având ca temă creaţia poetică a lui Paul Celan în contextul culturii europene, se va desfăşura la Bucureşti, cu prilejul audiţiei pe scena ONB a operei 'Paul Celan' de Peter Ruzicka, manifestare inclusă în cadrul Festivalului Internaţional 'George Enescu'. Simpozionul este organizat în colaborare cu Societatea Germaniştilor din România şi cu Centrul de Cercetare şi Excelenţă 'Paul Celan' al Catedrei de limbi şi literaturi germanice a Universităţii din Bucureşti. Evenimentul va avea loc între 24 și 26 septembrie. Între invitaţii la simpozion se numără cercetători din România, Austria, Germania, Elveţia, Italia.
"Atacul de noapte", un spectacol medieval inedit, cu cascadori şi efecte pirotehnice, ce reconstituie bătălia dintre Vlad Ţepeş şi oştile lui Mehmed al II-lea, va fi prezentat duminică seară, la Târgovişte. Evenimentul va avea loc în cadrul Zilelor Cetăţii, manifestare ce se desfăşoară începând de astăzi și până pe 8 septembrie. Timp de 45 de minute, întreg oraşul va răsuna de strigăte de luptă, într-un decor ce reface atmosfera de la 1400, la spectacol urmând să participe opt actori, 15 cascadori, şase cai şi numeroşi figuranţi.
Lungmetrajul "Poliţist, adjectiv", regizat de Corneliu Porumboiu, va avea premiera în Statele Unite. Producția va fi prezentată la New York Film Festival, ce are loc între 25 septembrie şi 11 octombrie. "Poliţist, Adjectiv" este propunerea din acest an a României la premiile Oscar 2010, la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza". La New York Film Festival, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de gen din Statele Unite, vor mai fi prezentate, în proiecţia principală, "Antichrist", de Lars Von Trier, "Wild Grass/ Les herbes folles", de Alain Resnais, "Broken Embraces/ Los abrazos rotos", de Pedro Almodóvar, şi "The White Ribbon/ Das weiße band", de Michael Haneke, câştigătorul premiului Palme d'Or la ediţia de anul acesta a Festivalului de la Cannes.
Formaţia germană Alphaville revine la Bucureşti, într-un concert pe aceeaşi scenă cu trupa Bad Boys Blue. Evenimentul va avea loc pe 13 octombrie, la Sala Polivalentă din Capitală. Biletele au prețuri cuprinse între 40 şi 120 de lei. Acestea sunt disponibile online pe eventim.ro dar și în reţeaua magazinelor Germanos, Magazinul Muzica, Sala Polivalentă şi Unirea Shopping Center. Ultimul concert susţinut de formaţia Alphaville în România a fost pe 5 aprilie 2008. Alphaville este o trupă germană de synthpop-rock, care s-a bucurat de o mare popularitate în anii '80. În 2009, Bad Boys Blue celebrează 25 de ani de muzică, prin lansarea unui dublu album aniversar. Cu această ocazie, formaţia pleacă într-un turneu mondial, care include şi România. Din playlist-ul celor de la Bad Boys Blue nu vor lipsi hiturile "Pretty Young Girl", "You're a Woman", "I Wanna Hear Your Heartbeat".
Teatrul Mic şi Teatrul Odeon din Capitală vor susţine spectacole în cadrul proiectului Bucureşti - Cartier de Vară, la sfârşitul acestei săptămâni. Astăzi, mâine şi duminică vine "Domnul Conopidă", spectacol jucat de Opera Comică în parcurile Bazilescu, Naţional şi Titanii. De asemenea, Teatrul pentru copii "Ion Creangă" le-a pregătit celor mici piesa "Melc, melc, codobelc" – în această seară, în Parcul Naţional, mâine, în Sebastian, şi duminică, în Bazilescu. Spectacolul "Te-am păcălit" va fi mâine în parcul Titanii, şi duminică, în Parcul Sebastian. Un concert de muzică tradiţională europeană de ev mediu şi secol XIX va fi susţinut de trupa Pontice, astăzi în Parcul Sebastian, iar duminică, în parcul Titanii.
Festivalul de scurtmetraje "HelloPitești - Scurte, bune şi deştepte" va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, în Piaţa Primăriei din Piteşti. Evenimentul va prezenta o selecţie de pelicule realizată de Institutul Cultural Român, precum şi o seară specială în memoria lui Cristian Nemescu şi Andrei Toncu realizată de Societatea Culturală NexT. În fiecare seară, proiecţia de scurtmetraje din Piaţa Primăriei va începe la ora 20.45 şi va dura până în jurul orei 23.30. Printre filmele proiectate astăzi și mâine se numără: "La drumul mare", de Gabriel Sârbu, "Faţa galbenă care râde", de Constantin Popescu, "Radu + Ana", "Fabulosul destin al lui Toma Cuzin" şi "Renovare", de Paul Negoescu, "Bric - brac", de Gabriel Achim, "Danutz pleacă pe vapor", de Radu Potcoavă. Programul mai include şi o demonstraţie de sporturi extreme, o demonstraţie de graffiti cu grafferi piteşteni şi bucureşteni, o expoziţie de fotografie a tinerilor piteşteni pasionaţi de artă fotografică, concursuri cu premii şi karaoke.
Actorul american Harrison Ford este invitat de onoare la cea de-a 35-a ediţie a Festivalului Filmului American de la Deauville. Evenimentul debutează în această seară în Franţa. Totodată, actorilor Andy Garcia şi Robin Wright Penn li se vor aduce un omagiu în timpul festivalului. Astfel, în cadrul evenimentului vor fi proiectate cel mai recent film al lui Andy Garcia, "City Island", şi "Vieţile secrete ale Pippei Lee/ The Private Lives of Pippa Lee", în care actriţa Robin Wright Penn intrepretează rolul principal. Niciunul dintre cele două lungmetraje nu a fost încă lansat în Franţa. Printre producțiile prezentate în premieră în Franţa, în timpul festivalului, se numără și "500 Days of Summer", "Gamer", "Julie & Julia", "Taking Woodstock" şi "The Proposal".
Cautare
Newsletter
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona
Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului
Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti
Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra
Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act
�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural
A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu
Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden
Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti
Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu
Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!
Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.
Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu
Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart
Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala
Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu
Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.
S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.
Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a
ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat
Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.
La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio
Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca
Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau
Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.
�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.
Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.
�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu
Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.