DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
03.30 - 05.00
Album de colectie II • Realizator Monica Gurãu-Mihalache

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
05.00 - 06.00
Docudrama - Biografii, memorii • Biografia unei capodopere. 'Pieter Bruegel: Proverbele flamande'. Scenariu radiofonic de Catinca Muscan

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
06.00 - 06.55
Album de colectie III

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

7 septembrie 2009

Filarmonica de Stat Oradea va sărbători, pe 17 septembrie, odată cu deschiderea noii stagiuni, 60 de ani de existenţă. La concertul festiv a fost invitat şi ministrul Culturii, Theodor Paleologu. Evenimentul se va deschide cu decernarea diplomelor de onoare acordate pensionarilor care au servit decenii la rând această instituţie. Publicul va putea viziona, de asemenea, o expoziţie de fotografii şi afişe, ce marchează principalele manifestări din istoricul ultimelor şase decenii ale instituţiei de stat. În programul concertului de deschidere figurează Simfonia a IX-a de Beethoven, dirijată de Romeo Rîmbu.

Poetul italian Vittorio Sermonti include, în volumul de eseuri "Viciul lecturii", care va fi lansat pe 11 septembrie în Italia, un eseu dedicat poetei Nina Cassian, în care se declară profund impresionat în urma lecturii unor poeme ale autoarei. Cartea este publicată de editura Rizzoli din Milano. Autorul a scris eseul "Nina Cassian" după ce a lecturat câteva poeme ale acesteia în numărul din apilie al revistei literare italiene "L'immaginazione". Traducerile în limba italiană ale acestor poezii au apărut ca urmare a prezenței poetei la manifestarea "Bistrot de Venise" organizată cu sprijinul ICR în luna martie.

"Ruga bănăţeană" va avea loc, la sfârșitul acestei săptămâni, la Paris. La eveniment sunt invitaţi solişti vocali şi ansambluri folclorice din România şi Serbia. Manifestarea conţine atât elemente de folclor, cât şi momente religioase, constituind, în Banat, un moment esenţial de trecere în sezonul autumnal. Programul din 12 septembrie cuprinde un spectacol folcloric, de la ora 20.00, în sala de teatru a Ambasadei României la Paris, unde vor evolua ansamblurile Semenicul din Reşita, Ghiocelul din Giroc, Hora Belinţului, Orchestra "Rapsodia bănăţeană" din Vrsac şi ansamblul folcloric din Seleuş. În ziua următoare, organizatorii şi participanţii la această ceremonie vor asista la liturghia de la Biserica ortodoxă română din strada Jean de Beauvais, iar apoi vor derula, în exteriorul lăcaşului sfânt, momentele rituale ale manifestării - deschiderea, de către preot şi naşi, urmată de jocul de rugă.

Sandra, cântăreața celebră pentru hiturile ei disco lansate în anii '80, va concerta în această toamnă la București. Evenimentul va avea loc pe 6 noiembrie la Sala Palatului. Sandra Ann Lauer s-a născut în Germania, pe 18 mai 1962. Prima sa melodie care a cunoscut succesul a fost "Maria Magdalena", în anul 1985. De asemenea, ea a făcut parte din proiectul Enigma al fostului său soţ, Michael Creţu. Concertul de la Bucureşti face parte dintr-un turneu prin care ea îşi promovează cel mai recent album, "Back to Life", lansat în luna martie a acestui an.

Gus van Sant, care a regizat premiatul "Milk", cu Sean Penn în rol principal, poartă negocieri pentru a realiza "Restless". Filmul urmează să fie produs de Bryce Howard, noua actriţă din seria "Twilight". Subiecul pe care îl tratează lungmetrajul este ţinut secret, dar reprezentanţi ai casei de producţie Columbia Pictures au declarat că pelicula abordează o poveste de iubire între doi tineri. Bryce Howard va produce filmul împreună cu tatăl său, Ron Howard, şi cu partenerul acestuia de la Imagine Entertainment, Brian Gazer. Cineastul american Gus van Sant a regizat filme precum "Good Will Hunting", "Elephant", care abordează tema masacrului de la liceul Columbine, din Statele Unite, "Paranoid Park " şi "Milk", care a fost recompensat cu două premii Oscar.

Compozitorii Qian Shen-Ying şi Lam-Lan Chee, violonistul Nadrzycki Jaroslaw şi pianistul Tebenikhin Amir se numără printre marii câştigători ai concursului din cadrul Festivalului "George Enescu", care aseară şi-a desemnat laureaţii, într-o gală desfăşurată la Ateneul Român din Capitală.
Premiul pentru Muzică de Cameră la Secţiunea Compoziţie a concursului i-a revenit lui Qian Shen-Ying din China, pentru lucrarea "Feng Lei Ying/ Invocation of Wind and Thunder", în timp ce premiul pentru compoziţie - Muzică Simfonică, a fost acordat lui Lam-Lan Chee din Hong Kong, care a câştigat cu lucrarea "Misterious place". Premiul întâi al Secţiunii Vioară a fost câştigat de polonezul Nadrzycki Jaroslaw. Locul doi a fost ocupat de Shin A-Rah din Coreea, iar locul trei de Palitsyna Nadezda din Rusia. Concursul de pian a fost câştigat de Tebenikhin Amir din Kazakhstan, Premiul II i-a revenit Violetei Khachikyan din Rusia, iar premiul III a fost câştigat de An Jong Do din Coreea. Anul acesta, înscrierile la Concursul Internaţional "George Enescu" au depăşit cifrele înregistrate la ediţia trecută, din 2007 - un număr de 77 de concurenţi înregistrându-se în competiţia de Vioară, 84 de concurenţi, în competiţia de Pian, 180 de lucrări fiind înscrise în secţiunea Compoziţie.

Cei mai buni tineri actori au fost premiaţi, sâmbătă seară, la Casa de Cultură din Mangalia, în cadrul galei celei de-a XII-a ediţie a Galei Tânărului Actor HOP. La secţiunea "Individual", premiul pentru cea mai bună actriţă a fost înmânat tinerei Agnes Benedek, care a prezentat "Halta Ibusar", iar distincţia pentru cel mai bun actor i-a revenit lui Marian Adochiţei, pentru prezentarea în concurs a fragmentului "Şi uite-aşa ne trezim într-o bună zi cu mii de câini ieşind din mare", de Matei Vişniec. Premiul pentru cel mai bun spectacol prezentat în cadrul secţiunii "Grup" a revenit spectacolului "Merge", o prelucrare după piesa "Autobahn" semnată de Neil LaBute, avându-i ca interpreţi pe Ciprina Mistreanu şi Oana Porav-Hodade. Organizatorii au mai acordat premiul "Maria Filotti" actriţei Valentina Andreea Zaharia, care a prezentat în secţiunea "Individual" fragmentul "Buna Vestire" din piesa "Elogiul mamei vitrege" de Mario Varga Llosa şi premiul "Sică Alexandrescu", tinerei Eliza Ţuţurman, care a interpretat în secţiunea "Individual" un fragment din "Ispitele Sfantului Anton" după Gustave Flaubert.

Regizorul Bobby Păunescu, al cărui debut - "Francesca" - prezentat la Festivalul de la Veneţia a fost oprit de la difuzare în oraşul italian, în urma unei notificări a deputatei Alessandra Mussolini, a declarat, pentru MEDIAFAX, că, deşi se vorbeşte despre film, ceea ce i se întâmplă acestuia este o cenzură. Bobby Păunescu a precizat că decizia a aparţinut distribuitorului italian care ar fi primit o notificare din partea Alessandrei Mussolini, prin care aceasta cerea ca, în 48 de ore, să oprească filmul de la distribuţie sau să modifice o anumită replică pe care o găseşte insultătoare. "Francesca", debutul în regia de lungmetraj al lui Bobby Păunescu, a fost aplaudat la scenă deschisă, joi, la Festivalul de la Veneţia. Pelicula a fost prezentată în secţiunea Orizzonti, care prezintă noile tendinţe din cinematografia mondială.

O mănuşă albă purtată de Michael Jackson în ziua căsătoriei sale cu Debbie Rowe, la Sydney, în 1996, a fost vândută la o licitaţie organizată în Melbourne, pentru suma de 49.000 de dolari. Preţul oferit pe aceasta a depăşit de aproape două ori preţul estimat de organizatori, informează Reuters. Mănuşile albe împodobite cu bijuterii au reprezentat o adevărată marcă personală a celebrului Michael Jackson. După un adevărat "război" între colecţionarii din Australia şi Statele Unite, mănuşa a fost cumpărată de Warwick Stone, în numele Hard Rock Hotel and Casino din Las Vegas.

Primul spectacol de dans comunitar din România, "Pasărea de foc", a fost urmărit de circa 1.000 de spectatori, în cadrul Festivalului "George Enescu", sâmbătă seara, la Teatrul Naţional Bucureşti. Acest proiect aduce împreună 100 de tineri, cu vârste între 11 şi 22 de ani, din Bucureşti, Braşov şi Sibiu. Tinerii provin atât din medii sociale defavorizate, cât şi din familii înstărite, sunt tineri fără abilităţi fizice deosebite, fără experienţă în arta dansului şi care nu s-au cunoscut până acum. Cu sprijinul coregrafilor, copiii au oferit celor prezenţi un spectacol de dans contemporan de excepţie, o performanţă scenica demnă de profesionişti, pentru care au fost răsplătiţi cu aplauze îndelungate. Spectacolul "Pasărea de foc" este prezentat în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu" 2009. O reprezentaţie va avea loc şi la Sibiu, mâine, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 19.

Sute de persoane au asistat, sâmbătă şi duminică, la Festivalul "Rapsodia trişcaşilor" de pe Valea Ilvelor. Ediţia din acest an a festivalului a reunit cântăreţi din fluier din Vâlcea, Mureş şi Bistriţa-Năsăud. Prima ediţie a acestei manifestări a avut loc în 8 septembrie 1968, iar de atunci ea a fost organizată în fiecare an. Prima formaţie de trişcaşi din Leşu Ilvei a fost înfiinţată de profesorul universitar Tudor Jarda şi era formată din opt instrumentişti ce cântau în aceeaşi tonalitate. Profesorul Tudor Jarda a decis însă trecerea la un ansamblu de instrumente populare şi astfel trişcaşilor le-au fost adăugate fluiere, fluiere de trestie, tulnic, cobză, buhai, tamburină, steag, solz de mesteacăn etc. Acestor instrumente li s-au adăugat apoi steagul cu clopoţei, două tamburine, ţitera şi încă o cobză, taragotul, cavalul, fluierele fără dop. Formaţiei instrumentale i s-a adăugat din anul 1969 grupul de chiuitoare, interprete populare.

Trei muzee din Capitală - Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Naţional "Grigore Antipa" şi Muzeul Naţional de Geologie - participă la un proiect de marketing cultural al Fundaţiei Artex, prin care se urmăreşte crearea şi comercializarea de suveniruri, în cele trei instituţii. Proiectul "Marketing cultural - o nouă abordare a valorificării patrimoniului muzeal", iniţiat de Fundaţia Culturală Artex şi finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, propune o soluţie de finanţare pentru cele trei instituţii - creearea de suveniruri pentru magazinele lor, în concordanţă cu tematica muzeului şi cu preferinţele publicului. Organizaţia susţine principiul prin care oraşele se vor dezvolta din punct de vedere cultural doar prin proiecte creative şi interdisciplinare.

Trofeul Visa d'Or la categoria "News" a fost decernat, sâmbătă, la Perpignan, în cadrul celei de-a 21-a ediţii a festivalului de fotojurnalism, fotografului polonez Wojciech Grzedzinski pentru un reportaj despre războiul din Georgia, informează France Press. Fotograful polonez Wojciech Grzedzinski, în vârstă de 29 de ani, este cofondatorul agenţiei Napo Images şi a realizat numeroase reportaje în Irak, Afganistan, Kosovo şi Kaşmir. Reportajul său despre conflictul armat din Georgia a fost recompensat cu numeroase premii la festivaluri internaţionale, dintre care cel mai important este premiul al treilea World Press 2009. Trofeul Visa d'Or la categoria "Magazine" a fost atribuit afganului Zalmai, pentru un reportaj despre ţara lui natală, intitulat "Promisiuni şi minciuni, costul uman al războiului împotriva terorii". Deasemenea Trofeul Visa d'Or la categoria "Presă cotidiană" a fost decernat jurnalistei americane Barbara Davindson de la publicaţia Los Angeles Times, pentru un reportaj despre pagubele produse de cutremurul din Chengdu, capitala provinciei chieneze Sichuan, în mai 2008.

Un simpozion internaţional, având ca temă creaţia poetică a lui Paul Celan în contextul culturii europene, se va desfăşura la Bucureşti, cu prilejul audiţiei pe scena Operei Naţionale a operei "Paul Celan" de Peter Ruzicka. Manifestarea este inclusă în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu" şi va avea loc între 24-26 septembrie. Invitaţi sunt cercetători din România, Austria, Germania, Elveţia, Italia, Ucraina, Japonia, Norvegia şi Coreea de Sud. Printre temele ce vor fi dezbătute se află cele legate de relaţia lui Paul Celan cu spaţiul cultural al României.

Filarmonica de Stat Oradea va sărbători, pe 17 septembrie, odată cu deschiderea noii stagiuni, 60 de ani de existenţă, la concertul festiv fiind invitat şi ministrul Culturii, Theodor Paleologu. În programul concertului de deschidere figurează Simfonia a IX-a de Beethoven, dirijată de Romeo Rîmbu (dirijor permanent al Filarmonicii). Participă Corul Filarmonicii pregătit de Lászlóffy Zsolt, precum şi patru solişti vocali invitaţi: Borsos Edith, soprană, Maria Pop, mezzosoprană, Szilágyi Zsolt, tenor, şi Cristian Hodrea, bariton.

Regizorul Contantin Popescu va începe, pe 21 septembrie, filmările pentru lungmetrajul "Principii de viaţă", o producţie ce are la bază un scenariu semnat de Alexandru Baciu şi Răzvan Rădulescu. Rolul principal va fi interpretat de actorul Vlad Ivanov. În film va apărea şi tânărul actor Gabriel Huian, cunoscut publicului pentru rolul din scurtmetrajul "Marilena de la P7" (în regia regretatului Cristian Nemescu). Potrivit producătorilor, premiera filmului, care vorbeşte despre viaţa mediocră a unui bărbat între două vârste, va avea loc în cea de-a doua parte a anului 2010.
"Principii de viaţă" a primit de la CNC, în urma concursului de selecţie a proiectelor cinematografice, sesiunea noiembrie-decembrie 2007, suma de 1.050.000 lei.

Trupele Alphaville şi Bad Boys Blue, cunoscute prin hituri precum "Big in Japan" sau "Lady in black", vor concerta pe 13 octombrie, la Sala Polivalentă din Bucureşti. Biletele, cu preţurile cuprinse între 40 şi 120 de lei, sunt disponibile online şi în magazinele de specialitate. Anul acesta, Bad Boys Blue aniversează 25 de ani de muzică, prin lansarea unui dublu album aniversar. Cu aceasta ocazie, Bad Boys Blue pleacă într-un turneu mondial, turneu ce include şi România. Playlistul celor de la Bad Boys Blue include şi celebrele hit-uri "Pretty Young Girl", "You're a woman","I wana hear your heartbeat" sau "Lady in black". După succesul pe care l-au înregistrat în România anul trecut prin concertul din aprilie, de la Arenele Romane, Alphaville revine în România alături de cei de la Bad Boys Blue, promiţând un eveniment de neuitat în care vor încânta fanii cu marile lor hit-uri "Forever Young", "Big in Japan" sau "Sounds like a melody".

James Williamson a fost desemnat de Iggy Pop să fie noul chitarist al trupei The Stooges, trupă cu care a mai colaborat la albumul "Raw Power", lansat în 1973. Iggy And The Stooges urmează să cânte alături de chitaristul James Williamson în 2010 la festivalul "All Tomorrow's Parties" din Marea Britanie. Acest festival, care se va desfăşura în zilele de 2 şi 3 mai, va marca prima apariţie a lui James Williamson alături de trupa The Stooges din 1974, după albumul "Raw Power", lansat în 1973.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Lansare de album BD

Legendarul Dim Dunareanu revine �n forţa �ntr-un album de benzi desenate plin de aventura şi suspans. Scenariul este semnat de Marius Leştaru, iar desenul aparţine maestrului Puiu Manu.

mai mult...
Book design, conferinta internationala dedicata designului de carte educationala la Varsovia

�n data de 18 aprilie 2012 va avea loc la Varsovia, la Biblioteca Nationala, conferinta internationala dedicata designului de carte educationala cu titlul Od ‹Ala ma kota› do e-matury (De la ‹Ana are mere› la e-bac), un eveniment EUNIC Varsovia.

mai mult...
ArCuB aduce Festivalul International Shakespeare la Bucuresti

�ntre 30 aprilie si 2 mai 2012, publicul bucurestean are sansa de a vedea Hamlet, Romeo si Julieta si Or� De Otelo, �n viziunea a trei mari regizori contemporani.

mai mult...
Concert Alexandrina Hristov, cu prilejul T�rgului de Carte din Londra

Alexandrina Hristov, misterioasa diva cu una dintre cele mai calde şi apreciate voci din Rom�nia, va oferi pe 18 aprilie 2012 un recital special cu ocazia prezenţei Rom�niei la T�rgul de Carte din Londra.

mai mult...
Bisericile Muzeului Taranului, expozitie de fotografie

Muzeul National al Taranului Rom�n va asteapta �n perioada 27 aprilie - 13 mai 2012, la Sala Foaier, sa vizitati expozitia de fotografie Bisericile Muzeului Taranului.

mai mult...
Ivo Andric - Scriitor/Diplomat

Luni, 23 aprilie 2012, ora 18.00, in Rotonda Muzeului National al Literaturii Rom�ne va avea loc vernisajul expozitiei de fotografii Ivo Andric - Scriitor/Diplomat, realizata de Muzeului orasului Belgrad.

mai mult...
Prima editie a "Galei Industriei de Carte din Rom�nia"

Prima gala dedicata industriei editoriale autohtone, Bun de Tipar - Gala Industriei de Carte din Rom�nia, va avea loc �n mai putin de o luna, vineri, 11 mai 2012, �ncepand cu ora 18.00, �n Aula Bibliotecii Nationale a Rom�niei.

mai mult...
Artistul Tudor Banuş expune la ICR Stockholm

ICR Stockholm gazduieşte �n perioada 21 aprilie - 11 mai 2012 prima expoziţie personala a artistului ilustrator Tudor Banuş �n Suedia.

mai mult...
Regal beethovenian la Palatul Mogosoaia

Ansamblul Musica Viva va propune o noua �nt�lnire �n cadrul proiectului integrala trio-urilor cu pian de Ludwig van Beethoven.

mai mult...
Proiecţie de gala la Hala Balanţa Sibiu

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu şi Transilvania Film prezinta joi, 26 aprilie 2012, ora 20:30, la Hala Balanţa, proiecţia de gala a filmului Undeva la Palilula.

mai mult...
Ultimul sansa de a vedea spectacolul Mefistofele �n aceasta stagiune a ONB

Un sf�rsit de saptam�na dedicat iubitorilor genului liric: Mefistofele, Cenusareasa si Macbeth.

mai mult...
Dramaturgul Esteve Soler la Bucuresti

Instituto Cervantes din Bucuresti si UNATC va invita la Teatrul contra - Contra progresului, Contra iubirii, Contra democratiei, trei texte apartin�nd dramaturgului spaniol Esteve Soler.

mai mult...
Rom�nia, invitata de onoare la Salonul International de Carte de la Paris, �n 2013

Rom�nia va fi tara invitata de onoare la editia din 2013 a Salon du Livre - Salonul International de Carte de la Paris.

mai mult...
Rom�nia la T�rgul International de Carte de la Londra

Rom�nia va fi prezenta la editia din acest an a T�rgului International de Carte de la Londra, �n perioada 16-18 aprilie 2012.

mai mult...
ICR Stockholm, partener al noului festival suedez de arta performativa PALS

�n perioada 20-22 aprilie 2012 are loc la Fylkingen prima editie a festivalului de arta performativa PALS - Performance Art Links.

mai mult...
ICR Stockholm participa pentru a treia oara la Noaptea Culturala a orasului

Aflata la a treia ediţie, Noaptea Culturala a orasului Stockholm (Kulturnatt) va avea loc anul acesta �n 21 aprilie şi se va desfaşura �n 85 de locaţii din oras.

mai mult...
Luni, 23 aprilie, Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor

Programul de carte �şi propune sa creeze anual, de Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor, un spaţiu public de afirmare pentru autorii rom�ni, deţinatori de drepturi de autor, pentru bibliotecarii rom�ni, �n cadrul unor evenimente mediatice.

mai mult...
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!