DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
10.05 - 11.00
Texte şi pretexte • Cultura in lume (ora 10:15); Sa vorbim corect - Povestea vorbei (ora 10:45). Realizatori Razvan Dolea si Valentin Protopopescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
11.00 - 11.05
Comment ca va? • Realizatori Raluca Radulescu si Anca Ionescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
11.05 - 11.30
Portret FM • cu Oltea Serban-Parau

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

8 septembrie 2009

Spectacolul "Dumnezeul de a doua zi", în regia lui Claudiu Goga, după un text de Mimi Brănescu, va deschide stagiunea de toamnă a Teatrului Act din Capitală, astăzi de la ora 19. Pisea se va juca deasemenea mâine şi joi. Scenografia spectacolului este semnată de Ştefan Caragiu, iar din distribuţie fac parte actorii Mirela Oprişor şi Vlad Zamfirescu. "Dumnezeul de a doua zi" este un text scris sub forma unei succesiuni de monoloage, fiecare nefiind altceva decât o fotogramă/fotografie a unui caracter, a unei stări sufleteşti sau a unui moment de viaţă, iar soluţia folosită pentru developarea acestora este un amestec seducător de ironie şi autoironie. Rezultatul: un text comic şi dramatic în acelaşi timp, poetic şi violent deopotrivă. Claudiu Goga mai afirmă că textul lui Mimi Brănescu trebuie citit ca o poveste despre părinţi, copii şi Dumnezeu, un "Dumnezeu de a doua zi", cu felul lui ciudat de a aranja lucrurile.

Spectacolul "Născut pentru niciodată", producţie a Teatrului Maghiar din Cluj, după un text semnat de Visky András, în regia lui Tompa Gábor, va fi prezentat, joi, la Festivalul Internaţional din Pilsen, Cehia. La cea de-a XVII-a ediţie a evenimentului vor participa trupe din Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria, România precum şi o trupă din Republica Libaneză. Spectacolul "Născut pentru nicodată" a participat în iulie şi la Festivalul de Teatru Off de la Avignon. Numărându-se printre premierele acestei stagiuni a Teatrului Maghiar de Stat, spectacolul va fi prezentat publicului clujean din 30 septembrie.

Institutul Cultural Român organizează un stand de carte în cadrul Festivalului şi Concursului Internaţional 'George Enescu', în zilele de concert de la Sala Palatului programate începând de astăzi până pe 26 septembrie. Institutul Cultural Român a sprijinit, în primăvara acestui an, un turneu de promovare a Festivalului în mediile muzicale europene. Turneul a avut ca scop popularizarea Festivalului şi a Concursului atât în mass-media, cât şi în cercurile muzicale, academice şi în rândul agenţiilor de impresariat. Turneul a inclus oraşele Bruxelles, Paris, Londra, Roma, Viena şi Berlin.

Un concurs de clipuri video, cu durata de 99 de secunde, pe tema bunului simţ va avea loc la Festivalul de Film de la Sighişoara, ce se desfăşoară în perioada 17 - 20 septembrie. La eveniment vor fi prezentate pelicule româneşti premiate anul trecut, informează organizatorii. Concursul "99 de secunde de bun simţ" promovează opiniile româneşti pe tema bunului simţ la Festivalul de Film de la Sighişoara. Participanţii sunt invitaţi să realizeze un film de 99 de secunde cu tema "bunul simţ - ce a fost şi ce a rămas din el, care mai sunt semnificaţiile respectului, bunei creşteri şi ale educaţiei în zilele noastre". Un juriu format din specialişti în cinematografie va desemna câştigătorul. Filmuleţele pe această temă pot fi trimise, până pe 13 septembrie, pe adresa :[email protected], împreună cu numele complet, localitatea, adresa de e-mail şi numărul de telefon.

Baritonul Maarten Koninbsberger îl înlocuieşte pe Paul Gay în concertul Corului şi Orchestrei "Les Arts Florissants", care va avea loc în această seară, de la ora 17.00, la Ateneul Român. Evenimentul este inclus în seria "Concerte camerale" din cadrul Festivalului "George Enescu". Maarten Koningberger este unul dintre cei mai importanţi baritoni din Olanda. El a lucrat cu Dutch Radio Philharmonic în "The Rescue of Penelope", cu Rotterdam Philharmonic Orchestra în "Pulcinella" şi cu Holland Festival din Olanda în "King Arthur". Festivalul şi Concursul Internaţional "George Enescu", aflat la cea de-a XIX-a ediţie, se desfăşoară până pe 26 septembrie.

Lungmetrajul "Poliţist, adjectiv" de Corneliu Porumboiu face parte din lista de 48 de producţii selectate pentru a fi luate în considerare la o nominalizare la premiile Academiei Europene de Film. În lista lungă a peliculelor sunt reprezentate 25 de ţări europene. În 20 de state, care au cei mai mulţi membri în Academia Europeană de Film, propunerile au fost făcute în mod direct, din partea acestora. Lista a fost completată de un comitet special, din care au făcut parte membri ai Academiei, dar şi specialişti, precum Stefan Kitanov, Derek Malcolm şi Nikolaj Nikitin. În următoarele săptămâni, 2.000 de membri ai Academiei Europene de Film vor face propuneri pentru diferite categorii ale premiilor. Nominalizările vor fi anunțate la Festivalul Internaţional de Film de la Sevilia, iar premiile vor fi acordate în Ruhr, pe 12 decembrie. Deocamdată, singura nominalizare românească la categoria "scurtmetraj" este "Renovare" în regia lui Paul Negoescu.

Învăţământul va primi minimum şase la sută din Produsul Intern Brut al anului respectiv, Cercetarea minimum unu la sută, iar şcoala se generalizează la 13 clase, din care 11 obligatorii, cuprinzând şi grupa pregătitoare. Cel puțin așa prevede noul proiect al Legii educaţiei naţionale. Obligaţia de a frecventa învăţământul preuniversitar, la forma de zi, încetează la vârsta de 18 ani. Proiectul face precizări legate de gratuitatea învăţământului. Astfel, învăţământul de stat este gratuit. Pentru unele activităţi şi programe de studii se pot percepe taxe în condiţiile stabilite de prezenta lege. Finanţarea învăţământului de stat şi finanţarea de bază a învăţământului obligatoriu organizat prin învăţământul particular acreditat se fac de la bugetul de stat, de la bugetele locale şi din alte surse, conform prevederilor prezentei legi.

Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară organizează, astăzi, până la ora 18.00, Ziua Porţilor Deschise la Muzeul CFR. Vizitatorii sunt aşteptaţi în sediul din Calea Griviţei nr. 193 B. Muzeul CFR prezintă o imagine de ansamblu asupra domeniului feroviar, cu diferitele ramuri şi sectoare, trecând în revistă evoluţia căilor ferate, de la primele linii sau primele trenuri, până la cele mai moderne aspecte.

Grupul Bee Gees se va reuni, în formula Robin și Barry Gibb, care vor cânta din nou împreună. Evenimentul are loc la șase ani de la decesul colegului de trupă și fratelui Maurice. Înființat în anii '60, Bee Gees este unul dintre cele mai populare grupuri din istoria muzicii pop, cu zeci de milioane de discuri vândute și nouă premii Grammy de-a lungul unei cariere de patru decenii. Momentul de vârf al grupului a fost către sfârșitul anilor '70, datorită coloanei sonore a filmului "Saturday Night Fever", care a inclus hit-urile "Staying Alive", "You Should Be Dancing", "Night Fever", "How Deep Is Your Love", "More Than A Woman" și "Jive Talkin'".

Cel mai nou lungmetraj al seriei horror "The Final Destination", care va avea premiera în România pe 11 septembrie, este liderul box-office-ului american pentru al doilea week-end consecutiv. Pelicula a înregistrat încasări de 12,4 milioane de dolari. Regizat de David R. Ellis, cel care a realizat în 2003 și "The Final Destination 2", filmul prezintă povestea unor tineri care, după ce scapă de un accident de mașină, își găsesc rând pe rând sfârșitul tragic. Pe locurile următoare se clasează comedia romantică "All About Steve" cu Sandra Bullock în rolul unei autoare de rebusuri, cu încasări de 11,2 milioane de dolari în primul weekend de proiecție și filmul de acțiune cu Brad Pitt în distribuție, "Inglourious Basterds"."All About Steve" va avea premiera în România în luna octombrie.

Celebrul violonist rus Maxim Vengerov va dirija, în această seară, la Sala Mare a Palatului, Orchestra Filarmonicii 'George Enescu'. Evenimentul va avea loc în cadrul celei de-a XIX-a ediţii a festivalului internaţional care poartă numele marelui compozitor român. După dezamăgirea provocată de marea absenţă a solistului de la ediţia anterioară a Festivalului Internaţional 'George Enescu' din 2007, melomanii sunt invitaţi la un regal Beethoven, propus de Vengerov în calitate de dirijor, la reuşita căruia va contribui şi violonistul român Alexandru Tomescu, avându-i ca invitaţi pe Horia Mihail şi Răzvan Suma. Cele trei lucrări ale titanului de la Bonn - Uvertura 'Leonora III', op. 72a, Triplul concert pentru pian, vioară, violoncel şi orchestră în Do Major, op.56 şi Simfonia nr. 5 în do minor op. 67 - sunt tot atâtea motive de a nu lipsi din sala de concert.

"Șapte dintr-o lovitură" și "Edward al III-lea", producții ale Teatrului Național București, vor participa la festivalurile internaționale NETA din Slovenia și Demetria Festival din Grecia. Anunțul a fost făcut ieri de directorul teatrului, Ion Caramitru. Pe 30 septembrie, spectacolul "Șapte dintr-o lovitură" va fi jucat pe scena din Koper, în cadrul Festival of the New European Theatre Action. Alături de Teatrul Național București, la eveniment vor fi prezente instituții de renume din Slovenia, Serbia și Rusia. Spectacolul, în regia lui Ion Caramitru, prezintă fascinația și puterea mass-media asupra celor mai ușor de cucerit, tinerii, și îi are în distribuție pe cei mai tineri actori ai TNB, alături de două actrițe deja cunoscute, Carmen Ungureanu și Lia Bugnar.

Ediția din acest a Zilelor Culturale ale Băncii Centrale Europene va fi dedicată României. Evenimentul va avea loc în perioada 21 octombrie - 9 noiembrie, la Frankfurt am Main. Manifestarea celebrează anual cultura unei ţări din Uniunea Europeană. Programul Zilelor Culturale ale Băncii Centrale Europene include concerte de muzică clasică susţinute de Filarmonica "George Enescu", sub bagheta lui Cristian Mandeal, Nicolae Licareţ şi Gheorghe Zamfir, care vor interpreta lucrări de Enescu, Handel şi Schubert, tinerii pianişti Matei Bucur Mihăescu şi Alexandra Silocea, precum şi ansamblul Romanian Piano Trio. Acestora li se adaugă Grigore Leşe şi ansamblul său de muzică şi dansuri tradiţionale, precum şi pianistul Harry Tavitian şi percuţionistul Csaba Cserey, care vor oferi o mostră de jazz cu influenţe din folclorul român, maghiar şi armean. Scriitorii Mircea Cărtărescu şi Gabriela Adameşteanu vor fi prezenţi la Frankfurt am Main, cu ocazia Zilelor Culturale ale Băncii Centrale Europene, unde vor citi din operele lor.

Echipa de regizori a studiourilor de animație Pixar, care au lansat filme precum "Finding Nemo" și "Toy Story", a fost distinsă cu premiul Leul de Aur pentru întreaga carieră în cadrul ediției de anul acesta a Festivalului Internațional de Film de la Veneția. Echipa de creație de la Pixar este condusă de John Lasseter și îi include pe Brad Bird, regizorul "Ratatouille", Pete Docter, care a regizat "Monsters Inc", Lee Unkrich, regizor al "Toy Story 3", si Andrew Stanton, care a regizat "Wall-E". Pixar a produs, de-a lungul timpului, zece filme, dintre care patru au câștigat Oscarul pentru cea mai bună animație. Leul de Aur de la Veneția pentru întreaga carieră a fost înmânat echipei Pixar de creatorul "Star Wars", George Lucas.

Organizatorii Festivalului Internaţional de Film de la Toronto au declanşat furia cineaştilor de origine arabă. Și asta după ce au anunţat că ediţia din acest an a evenimentului va conţine o secţiune specială, dedicată oraşului Tel Aviv din Israel. O mare parte a jurnaliștilor din lumea arabă le cere cineaştilor arabi să boicoteze festivalul. Disputa a început săptămâna trecută când regizorul canadian John Greyson a anunţat că şi-a retras scurtmetrajul "Covered" de la eveniment, pentru a protesta faţă de această ediţie inaugurală a secţiunii "City to City", în care vor fi prezentate 10 filme despre oraşul Tel Aviv, realizate de regizori israelieni. Festivalul Internaţional de Film de la Toronto va avea loc în perioada 10 - 19 septembrie.

Celebra soprană Angela Gheorghiu revine în România. Artista va susţine, pe 19 septembrie, un concert în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, alături de Orchestra Filarmonică. De asemenea, Vlad Miriţă va concerta alături de Angela Gheorghiu, în cadrul evenimentului Zilele Bucureştiului. Cei doi artiști au mai cântat împreună şi pe 9 august, în încheierea festivalului Tuscan Sun. Ei au interpretat lucrări de Giacomo Puccini, Alfredo Catalani şi Gaetano Donizetti. Angela Gheorghiu este deja un "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cei mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu "Boema" de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Staatsoper din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.

O expoziţie de fotografie 3D cu obiecte din patrimoniul românesc, realizată de arhitectul Matei Filip, va fi prezentată, astăzi, la Institutul Cultural Român din Capitală. Manifestarea este organizată cu sprijinul Muzeului Naţional de Istorie a României şi al Muzeului Căilor Ferate Române, şi prezintă în premieră imagini şi scurtmetraje stereoscopice realizate în Bucureşti. Printre obiectele fotografiate tridimensional se numără mitra arhiepiscopală, coiful princiar traco-getic de la Coţofeneşti, coroana Reginei Maria, Columna lui Traian, precum şi alte piese de patrimoniu, expuse la Muzeul Naţional de Istorie a României.

Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi şi Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România organizează singurul master despre comunism din țara noastră. Acesta este intitulat 'Istoria comunismului românesc'. Programul de master funcţionează sub egida Centrului de Studii asupra Comunismului şi Postcomunismului. Conform noilor reglementări, după fiecare semestru şi sesiune de examene se va face o nouă repartiţie a locurilor buget - taxă, în funcţie de notele şi media obţinute, astfel încât orice masterand va avea posibilitatea să ocupe un loc bugetat, indiferent de media de intrare la sesiunea de înscriere.

Sub genericul 'Pe urmele familiei Storck', copiii şi părinţii sunt invitaţi, luna aceasta, la Muzeul Naţional de Artă al României. În cadrul atelierului, participanții vor afla mai multe despre viaţa şi opera artiştilor din această familie: tatăl Karl, fiii Carol şi Frederic Storck, precum şi Cecilia Cuţescu-Storck. În plus, cei mici vor putea face schiţe în tehnica pastelului. Programele vor avea loc în Galeria Naţională a MNAR. Potrivit instituției, tariful practicat pentru prezența la această acţiune este de 5 lei. Participarea se face pe bază de programare la telefon sau prin e-mail.

Trupa americană de hardcore Pro-Pain va susţine, în această seară, un concert la Cluj-Napoca. Evenimentul se va desfășura în Irish & Music Pub. Alături de Pro-Pain vor urca pe scenă germanii de la Drone, americanii de la Vengince şi clujenii de la Guerrillas. Pro-Pain este o "formaţie etalon" pentru muzica hardcore, fiind înfiinţată în 1992 de solistul Gary Meskil şi bateristul Dan Richardson, care a fost înlocuit ulterior de Rick Halverson. Până în prezent, formaţia a lansat 12 albume de studio, alături de un material live şi două compilaţii. Cel mai nou disc se numeşte "No End in Sight".
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Artistul Tudor Banuş expune la ICR Stockholm

ICR Stockholm gazduieşte �n perioada 21 aprilie - 11 mai 2012 prima expoziţie personala a artistului ilustrator Tudor Banuş �n Suedia.

mai mult...
Regal beethovenian la Palatul Mogosoaia

Ansamblul Musica Viva va propune o noua �nt�lnire �n cadrul proiectului integrala trio-urilor cu pian de Ludwig van Beethoven.

mai mult...
Proiecţie de gala la Hala Balanţa Sibiu

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu şi Transilvania Film prezinta joi, 26 aprilie 2012, ora 20:30, la Hala Balanţa, proiecţia de gala a filmului Undeva la Palilula.

mai mult...
Ultimul sansa de a vedea spectacolul Mefistofele �n aceasta stagiune a ONB

Un sf�rsit de saptam�na dedicat iubitorilor genului liric: Mefistofele, Cenusareasa si Macbeth.

mai mult...
Dramaturgul Esteve Soler la Bucuresti

Instituto Cervantes din Bucuresti si UNATC va invita la Teatrul contra - Contra progresului, Contra iubirii, Contra democratiei, trei texte apartin�nd dramaturgului spaniol Esteve Soler.

mai mult...
Rom�nia, invitata de onoare la Salonul International de Carte de la Paris, �n 2013

Rom�nia va fi tara invitata de onoare la editia din 2013 a Salon du Livre - Salonul International de Carte de la Paris.

mai mult...
Rom�nia la T�rgul International de Carte de la Londra

Rom�nia va fi prezenta la editia din acest an a T�rgului International de Carte de la Londra, �n perioada 16-18 aprilie 2012.

mai mult...
ICR Stockholm, partener al noului festival suedez de arta performativa PALS

�n perioada 20-22 aprilie 2012 are loc la Fylkingen prima editie a festivalului de arta performativa PALS - Performance Art Links.

mai mult...
ICR Stockholm participa pentru a treia oara la Noaptea Culturala a orasului

Aflata la a treia ediţie, Noaptea Culturala a orasului Stockholm (Kulturnatt) va avea loc anul acesta �n 21 aprilie şi se va desfaşura �n 85 de locaţii din oras.

mai mult...
Luni, 23 aprilie, Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor

Programul de carte �şi propune sa creeze anual, de Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor, un spaţiu public de afirmare pentru autorii rom�ni, deţinatori de drepturi de autor, pentru bibliotecarii rom�ni, �n cadrul unor evenimente mediatice.

mai mult...
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!