Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.
19 august 2010
Filip Florian particicipă la prestigiosul festival international de literatură de la Edinburgh unde îsi va prezenta romanul sau de debut, Degete mici. Astăzi, la ora 13.30, în sala Scotish Power a Teatrului din Edinburgh, Filip Florian va participa la o lectura publică. Tot atunci va avea şi o întâlnire cu publicul alături de autorul Stephen Vizinczey, cu tema Scriitorii secolului XX în Europa Centrala şi insemnatatea operei lor in contextul actual. Festivalul international de literatura de la Edinburgh a debutat în anul 1983, fiind considerat cel mai important eveniment al capitalei Scotiei.
Mâine, 20 august, cu începere de la orele 20, Green Hours găzduieşte un concert extraordinar susţinut de Maria Răducanu şi Maxim Belciug. Intitulat sugestiv Pe boltă când apare luna, concertul prilejuieşte reîntâlnirea cu cei doi artişti într-un un parcurs istorico-eclectic prin muzica lumii, de la vodevil la romanţă şi tango. Maria Răducanu şi Maxim Belciug formează un duo cu totul inedit, cu roade muzicale dintre cele mai frumoase. Fiecare îşi are propria carieră: Maria Răducanu este unul dintre cele mai pregnante nume în jazz-ul românesc, iar Maxim Belciug este emblematic pentru chitara clasică. Cei doi s-au regăsit în mod constant într-un proiect comun ce s-a plasat, încă de la debutul lor în duo, în anul 2004, sub semnul autenticităţii emoţiei.
Un eveniment dedicat micilor fermieri, producătorilor români de bucate şi meşteşugarilor va avea loc, între 20 şi 22 august în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, situat în zona centrală a Capitalei. La fel ca şi în cazul primei ediţii care a avut loc în luna iulie, târgul lunii august va fi o adevărată sărbătoare culinară pentru amatorii de produse româneşti. Astfel, circa 40 de producători din diferite zone ale ţării vor fi prezenţi timp de trei zile cu cele mai alese bucate, pregătite după învăţăturile vechi. Nu vor lipsi nici meşteşugarii cu produse din lemn, ceramică sau lut şi gospodinele vechi păstrătoare ale secretului artei cusutului şi ţesutului. Atmosfera va fi întreţinută de un ansamblu folcloric şi de suite de demonstraţii de jocuri populare din diferite regiuni istorice ale ţării.
Pe 24 august, la Palatul National al copiilor din capitală va avea loc o noua reprezentatie a spectacolului de teatru “Cafeneaua”. Spectacolul reuneste mari actori ai scenei romanesti: Horatiu Malaele, Emilia Popescu si Dana Dogaru. Piesa de teatru “Cafeneaua” ne propune sa cunoastem povestea simpla a unei familii americane: Louise si Wally Murdock (vazuti la 30, 50 şi 70 de ani) si casnicia lor fisurata dar si consolidata de aparitia tinerei Janet. “Cafeneaua” este un spectacol despre viata, iubire, tradare si singuratate, o comedie in care rasul capata gustul sarat al lacrimilor. “Mai limpede ca orice, mi-am descoperit ambitiile si slabiciunile, norocirile si nenorocirile, viata mea, a voastra, a noastra si toate la un loc rasturnate in viata acestei familii imaginate – oglinda vie si spaimantatoare a vietii noastre pe pamant, spune Horatiu Malaele – în prezentarea spectacolului Cafeneaua. Preţul unui bilet este de 60 lei.
Primăria Târgu Jiu a inaugurat un centru de informare pentru turiştii care vin să viziteze operele brâncuşiene expuse în aer liber. Centrul de informare a fost amenajat la circa 100 de metri de Poarta Sărutului, în apropiere de Aleea Scaunelor şi Masa Tăcerii. Grupurile de turişti care doresc să aibă un ghid pe parcursul vizitei la operele brâncuşiene de la Târgu Jiu pot solicita acest lucru. La centrul de informare există un tabel cu numerele de telefon ale persoanelor din oraş care pot oferi informaţii despre capodoperele lui Constantin Brâncuşi. Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a declarat că anul viitor la va începe construirea unui centru de interpretare şi vizitare "Constantin Brâncuşi" care va fi realizat împreună cu un arhitect american de origine română, Mihai Radu.
Galeria Dialog din Bucuresti, in parteneriat cu Fundatia Paneuropa, organizeaza expozitia de pictura "Un mesaj de viata", a pictorului belgian Gérard Tonnon, în perioada 31 august - 29 septembrie 2010. Vernisajul va avea loc marti, 31 august, 2010, ora 18.30, in prezenta autorului. La Nouvelle Gazette scrie despre stilul lui Gerard Tonnon că nu aparţine suprarealismului, dar este suprarealist; nu aparţine expresionismului, dar este expresionist; nu aparţine ezoterismului, dar este ezoteric, nu aparţine onirismului, dar este oniric, intr-un cuvânt, stilul lui se numeşte Tonnon şi nu este clasificabil”.
A doua parte a filmului „Ghost Rider" („Vânătorul de fantome") va fi filmată în România, în format 3D, iar în rolul principal va juca tot actorul Nicolas Cage, care mărturiseşte că îşi doreşte să ajungă cu motocicleta personală în faţa Castelului de la Bran. Confirmarea oficială a sosirii sale in tara noastra a venit ieri din partea studiourilor Castel Film. Pelicula se va turna în format 3 D, iar regizorii vor fi Mark Neveldine şi Brian Taylor.
Fotograful american de origine română Herman Leonard, care a imortalizat numeroase staruri ale jazz-ului între anii 1940 şi 1960, a murit sâmbătă la Los Angeles, la vârsta de 87 de ani, a anunţat purtătorul de cuvânt al acestuia într-un comunicat citat de France Press. Născut în 1923, în Pennsylvania din părinţi români, Herman Leonard şi-a obţinut diploma de fotograf la puţin timp după cel de-Al Doilea Război Mondial, după care şi-a deschis, în 1948, la New York, primul său studio de fotografie. A început să frecventeze cluburi de jazz, cu care a încheiat acorduri în vederea realizării de fotografii ale unor staruri ale genului din epocă.
Pe parcursul carierei, nume mari ale muzicii jazz au trecut prin faţa obiectivului camerei sale foto, de la Charlie Parker la Dizzy Gillespie, Billie Holiday, Duke Ellington, Miles Davis, pe care i-a imortalizat în alb şi negru. Fotograful a realizat, de asemenea, numeroase coperţi de discuri. Herman Leonard a primit numeroase premii de-a lungul carierei sale şi a avut foarte multe expoziţii în muzee din SUA şi din lume.
Cântăreţul şi producătorul american Jay-Z s-a situat pe prima poziţie în topul Forbes al celor mai bogaţi artişti hip-hop din lume. El a obţinut în ultimul an venituri de două ori mai mari decât Sean "Diddy" Combs, clasat pe locul al doilea, informează Reuters. Jay-Z, al cărui nume real este Shawn Carter, a obţinut venituri de 63 de milioane de dolari în perioada iunie 2009 - iunie 2010, potrivit Forbes.com. Aproape toţi muzicienii clasaţi în partea superioară a acestui top au în comun aceeaşi strategie: diversificarea. Cei mai bogaţi artişti rap/ hip-hop din lume au încasat sume considerabile din sponsorizările oferite de diverşi producători de alcool, din lansările unor linii de articole vestimentare, dar şi datorită cluburilor de noapte pe care le deţin, sau apariţiilor în diverse proiecte cinematografice.
Proiectul "Despre oameni şi melci", de Tudor Giurgiu, înscris la categoria ficţiune lungmetraj, a obţinut cea mai mare finanţare - 1.635.000 de lei - la concursul organizat, anul acesta, de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), informează site-ul instituţiei. Pe locul al doilea în clasamentul finanţărilor s-a situat Sergiu Nicolaescu, care a obţinut 1.561.841 de lei cu proiectul "Ultimul corupt al României" iar pe locul al treilea în topul creditelor alocate la secţiunea ficţiune lungmetraj s-a situat proiectul "El Rumano", care va fi regizat de Cătălin Mitulescu. Acest proiect a primit o finanţare de aproape 1.270.000 lei de la CNC. Proiectele care au obţinut cea mai mare finanţare la ultimele sesiuni de concurs CNC, la categoria lungmetraj, sunt "Aurora", de Cristi Puiu, şi "Marţi, după Crăciun", de Radu Muntean, ambele selectate în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes 2010.
Prima ediţie a Zilelor Culturale Maghiare la Cluj-Napoca a început ieri şi va include spectacole, concerte, dansuri de stradă, expoziţii de fotografie şi pictură, dar şi târguri ale meşteşugarilor. Laszlo Attila, viceprimarul oraşului Cluj, a subliniat că manifestarea îşi propune prezentarea culturii maghiare din Transilvania. Toate programele au fost făcute şi concepute în aşa fel încât să existe o deschidere totală către celelalte etnii, să ne cunoaştem mai bine", a spus Laszlo. Zilele Culturii Maghiare se vor desfăşura până duminică.
Filmul "Începutul/ Inception", de Christopher Nolan, a fost, pentru a doua oară consecutiv, lider al box office-ului românesc de weekend, cu încasări de peste 266.000 de lei şi aproape 15.000 de spectatori, informează Agenţia Champions.
Pe poziţia a doua în box office-ul românesc s-a clasat o premieră, "Salt", în care Angelina Jolie interpretează rolul unui agent CIA acuzat că spionează pentru Rusia iar pe locul al treilea s-a clasat premiera "Câini şi pisici: Răzbunarea lui Kitty Galore.
Ştefan Bănică lansează, în toamnă, cel de-al treisprezecelea disc de autor, intitulat "Super-love", care va include 12 piese. Artistul a intrat deja în studio, unde, împreună cu trupa sa, înregistrează piesele pentru noul album. Noul material discografic aduce cântece de dragoste, dar şi compoziţii care ies din acest context, piese satirice cu texte usturătoare sau unele cu mesaj social, care reflectă realitatea zilelor noastre.
Blondie va lansa un nou album de studio în 2011, intitulat "Panic of Girls", după o pauză de opt ani, trupa americană urmând să susţină şi un turneu mondial de promovare a acestui material discografic, informează hollywoodreporter.com.
Precedentul album Blondie s-a numit "The Curse of Blondie" şi a fost lansat în 2003.
Deşi noul album va fi lansat în Statele Unite ale Americii în 2011, Blondie va susţine un turneu de promovare a acestui material, alături de grupul The Pretenders, în noiembrie şi decembrie 2010, în Australia. Câteva dintre piesele de pe noul material - "What I Heard", "The End" şi "Mother" - au fost deja interpretate de Blondie în cadrul concertelor susţinute în această vară. Membrii trupei Blondie au fost pionieri ai punk rock-ului american şi ai scenelor new wave. Deşi a avut succes în Australia şi Marea Britanie, Blondie a fost privită în SUA ca o trupă underground, până la lansarea albumului "Parallel Lines", în 1978. După şase albume de studio, care au inclus stiluri diverse, precum new wave, disco, pop şi raggae, şi peste 60 de milioane de discuri vândute, trupa Blondie s-a destrămat, în 1982. Grupul s-a reunit în 1997 şi a fost primit cu succes de public, iar în 1999 a ajuns pe primul loc în topurile muzicale britanice, cu hitul "Maria".
Cea de-a 5-a ediţie a concursului pentru Premiul Internaţional "Arte Laguna", acordat pentru pictură, sculptură, fotografie, artă video şi performance, a fost lansată. Înscrierile se fac până pe 16 noiembrie, prin poştă, respectiv până pe 10 decembrie online, se arată pe site-ul competiţiei. Premiul Internaţional "Arte Laguna" este decernat în urma unor concursuri cu participare internaţională, destinate artiştilor din variate domenii ale artelor vizuale contemporane şi este organizat începând cu anul 2006 de Asociaţia Culturală MoCA (Modern Contemporary Art) şi Studio Arte Laguna di Mogliano Veneto din Treviso. Concursul, cu temă liberă, cuprinde cinci secţiuni: Pictură, Sculptură, Fotografie, Video şi Performance. Premiul pentru fiecare secţiune este în valoare de 5.000 de euro. În plus, concursul prevede organizarea unui important eveniment expoziţional colectiv în spaţiul Arsenale din Veneţia şi în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică, expoziţii în galerii de artă, rezidenţe de artă în Italia şi străinătate şi publicarea unui catalog.
Concertul trupei Guns N' Roses de la Bucureşti va avea loc pe 21 septembrie, la Romexpo, aşa cum fusese anunţat iniţial, informează organizatorii, D&D East Entertainment, după ce luni au apărut informaţii potrivit cărora toate show-urile turneului Guns N Roses sunt anulate. Pe contul de Twitter al lui Axl Rose, solistul Guns N' Roses, a apărut, duminică, informaţia potrivit căreia toate concertele trupei din perioada următoare au fost anulate oficial. Ulterior a apărut informaţia, în presa internaţională, potrivit căreia contul de Twitter al lui Axl Rose a fost spart de un hacker, mesajul privind anularea concertelor fiind fals. Biletele pentru concertul pe care trupa Guns N' Roses îl va susţine la Romexpo Bucureşti pe 21 septembrie au fost puse în vânzare în exclusivitate prin reteaua Eventim.
O nouă ecranizare după "Aventurile lui Tom Sawyer", care va fi semnată de regizoarea germană Hermine Huntgeburth, va fi filmată în Germania şi România, unde peisajul rural îl va înlocui pe cel de pe valea fluviului Mississippi, potrivit variety.com. Filmările urmează să înceapă în următoarele săptămâni. Finanţarea acestui film este asigurată de Fondul Cinematografic Federal German, dar şi din alte fonduri federale şi regionale din ţară. "Aventurile lui Tom Sawyer" este cea mai recentă dintre adaptările cinematografice germane după texte din literatura americană clasică, numărul acestora fiind în creştere. Printre aceste producţii se numără două ecranizări recente după "Lupul de mare", de Jack London precum şi un film după "Moby Dick" care va fi lansat în curând.
Cântăreţul de muzică folk Steve Tilston a primit cu o întârziere de aproape 40 de ani scrisoarea de încurajare pe care John Lennon i-a trimis-o în 1971, după un interviu în care tânărul interpret spunea că se teme de succes, deoarece acesta ar putea să îi "răpească" inspiraţia, relatează France Press. John Lennon a expediat această scrisoare, semnată de el şi de Yoko Ono, la câteva luni după destrămarea grupului The Beatles în 1970. El a trimis-o tânărului interpret şi jurnalistului care l-a intervievat, la adresa revistei ZigZag, însă scrisoarea nu i-a parvenit lui Steve Tilson.
Cântăreţul a aflat de existenţa acestei scrisori abia în 2005, când a fost contactat de un colecţionar american care dorea să verifice autenticitatea textului. Scrisoarea a fost evaluată la aproximativ 11.000 de dolari. Steve Tilson, care nu a devenit niciodată celebru, a înregistrat totuşi peste 20 de albume şi îşi va sărbători cei 40 de ani de carieră printr-un concert special pe care îl va susţine la Bristol în luna septembrie.
Cautare
Newsletter
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona
Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului
Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti
Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra
Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act
�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural
A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu
Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden
Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti
Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu
Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!
Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.
Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu
Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart
Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala
Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu
Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.
S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.
Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a
ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat
Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.
La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio
Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca
Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau
Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.
�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.
Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.
�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu
Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.