DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
18.30 - 19.00
Miorita • Realizator Anamaria Spataru

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
19.00 - 20.30
Spectacolele serii - Teatrul National Radiofonic • „Din teatrul lumii”. Cinci personaje în interpretarea actorului Mircea Constantinescu. Regia artistică: Vasile Manta. Fragmente din Tamerlan cel Mare de Christopher Marlowe, Avarul de Molière, Faust de Goethe, Iorgu de la Sadagura sau Nepotu-i salba dracului de Vasile Alecsandri, Ubu încornorat de Alfred Jarry. Realizatori: Costin Tuchilă şi Puşa Roth. Înregistrare din 2011

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
20.30 - 21.00
Zona independenta • Realizator Robert Balan

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

25 august 2010

Romanian Piano Trio, un grup fomat din Alexandru Tomescu (vioară), Horia Mihail (pian) şi Răzvan Suma (violoncel), concertează în aceste zile până pe 30 august, pe scena Pavilionului României la Expo 2010 Shanghai, într-un eveniment organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, în colaborare cu MAE. Romanian Piano Trio a luat fiinţă în 2004, membrii formaţiei fiind reprezentanţi ai unei noi orientări în rândul tinerilor cu studii în străinătate - prin alegerea de a fructifica în România cunoştinţele şi experienţa dobândite peste hotare. Cei trei artişti sunt în prezent solişti concertişti ai Orchestrelor şi Corurilor Radio.

Douăzeci de artişti din România şi Franţa participă, începând de luni, la prima tabără de street-art din România, care va avea loc în oraşul sibian Copşa Mică şi în timpul căreia toate bannerele din campaniile electorale care nu au fost demontate vor fi înlocuite cu graffiti. Tabăra se va desfăşura în până pe 29 august, curatorul şi iniţiatorul proiectului fiind artistul vizual Mihai Zgondoiu. La tabăra "Free art" vor participa 20 de tineri artişti din România şi Franţa. "Tehnicile graffiti vor intra în rezonanţă cu tehnicile ecologice de reciclare a unor suporturi. Astfel, bannerele din Copşa Mică folosite în campaniile electorale şi prezidenţiale vor deveni un suport artistic pe care vor lucra artiştii invitaţi la acest eveniment iar vechea identitate propagandistică a bannerelor va fi înlocuită cu o identitate nouă, una artistică".

Studenţi şi elevi vor citi fragmente din operele lui Mircea Eliade, Eugen Ionescu, Octavian Paler sau Tudor Arghezi, pe parcursul următoarelor patru săptămâni, în fiecare miercuri seară, în faţa Teatrului Naţional Bucureşti, a anunţat Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate. În cadrul proiectului 'Lectura... la lumina felinarelor', pe 25 august, începând cu ora 20, voluntarii ARCEN vor încerca să creeze o atmosferă specială la kilometrul 0 al Capitalei. Tinerii vor lectura de asemenea din operele unor autori precum Ioana Pârvulescu, Nicolae Iorga, Emil Cioran, Alexandru Vlahuţă şi George Călinescu. În deschiderea prezentării, voluntarii ARCEN îşi vor argumenta alegerea pentru un scriitor anume, se va continua cu lecturarea propriu-zisă şi cu dezbaterea literară şi de idei. Proiectul are ca scop încurajarea tinerilor de a citi, de a studia şi comenta texte literare împreună cu prietenii şi colegii, aceasta fiind o alternativă de petrecere a timpului liber.

Rockerul britanic Ozzy Osbourne a sugerat într-un interviu recent că intenţionează să se retragă din muzică după ce va înregistra un nou şi ultim album cu trupa Black Sabbath. Ozzy Osbourne a declarat că a discutat cu Bill Ward, toboşarul trupei Black Sabbath, despre posibilitatea unei reuniri a grupului, adăugând cu această ocazie că speră să îi convingă şi pe ceilalţi doi membri ai trupei - Tony Iommi şi Geezer Butler - să se implice în acest proiect. Ozzy a mărturisit că îşi doreşte foarte mult să înregistreze un ultim album alături de foştii săi colegi din trupa care l-a făcut celebru. Artistul va concerta pe 2 octombrie, la Bucureşti, la Zone Arena. Concertul face parte din turneul mondial de promovare a noului său album "Scream", care a fost lansat pe 15 iunie.

Stresul la locul de muncă reprezintă una dintre cele mai mari probleme pentru sănătate şi securitate, cu care ne confruntăm în Europa. Aproape unul din patru angajaţi este afectat de stres. Stresul la locul de muncă poate afecta pe oricine, indiferent de funcţie sau ocupaţie, de dimensiunea sau specificul organizaţiei în care lucrează. Cinemateca Astra Film propune pentru mâine un film francez despre stresul la locul de muncă. Titlul documentarului - Ils ne mouraient pas tous mais tous étaient frappes - Nu mureau toti, dar toti erau atinsi- este genial ales, fiind un vers din fabula lui La Fontaine “Animalele bolnave de ciumă”. Pelicula face parte din seria de documentare “Oameni vs. Corporaţii”.

Ecranul Comunitar, eveniment de artă comunitară aflat la ediţia a doua, aduce în parcul Tineretului din Bucureşti, între 27 si 29 august, de la ora 17 la 22, filme, ateliere, spectacole de jonglerie, prezentări de proiecte şi... hărţi subiective ale Bucurestiului. Proiectul Ecranul comunitar se desfăşoară în cadrul programului de Implicare socială prin artă derulat de Fundaţia Ratiu Romania. Probleme alese pentru ediţia acestui an, care ”filtrează” filmele şi continutul atelierelor, sunt Deseurile, Violenţa în şcoli şi Vârstnicii. Filmele vor fi scurt-metraje, documentare, artistice sau de animatie. Proiectia va avea loc outdoor, pe un ecran de mari dimensiuni. Artisti si educatori au fost invitati sa sustina ateliere prin care sa îi învete pe copii si adolescenti (segmentul de varsta 5 – 16 ani) sa exprime opinii si sa propuna solutii la problemele enuntate, folosind ca si instrument de exprimare un anumit tip de arta. Pe langa acestea, un mic targ de organizatii neguvernamentale va prezenta proiecte pe temele de implicare sociala prin arta, educatie si activism social si urban. De asemenea spectacole de jonglerie, sustinute de copii cu situatii familiale speciale, si activitate de creare a unei harti subiective a orasului de catre propriii locuitori vor completa evenimentul.

Prima ediţie a Festivalului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară se ve deschide duminică, septembrie, cu un fragment din lung-metrajul de debut al regizorului Silviu Purcărete, "Undeva la Palilula". Cele 20 de minute din filmul lui Purcărete ce vor putea fi vizionate în Port Cetate reprezinta o avanpremieră mondială, pelicula aflandu-se încă în post-producţie. Din distribuţia filmului fac parte actori români de renume precum Răzvan Vasilescu, George Mihăiţă, Ilie Gheorghe, Ofelia Popii şi Ioana Crăciunescu. Rolul principal este jucat de actorul Teatrului Maghiar din Cluj - Dimeny Aron. De asemenea, publicul îl va putea revedea într-un rol principal pe Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional "Radu Stanca" şi al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, rămas în memoria multor cinefili pentru interpretarea rolului Nilă din filmul "Moromeţii" de Stere Gulea. Horaţiu Mălăele şi Marius Manole întregesc o distribuţie care numără peste 50 de actori, majoritatea provenind de la teatrele cu care Silviu Purcărete a colaborat în ultimii ani, din Sibiu, Craiova, Cluj-Napoca şi Iaşi. "Undeva la Palilula" a câştigat, în 2006, finanţare la concursul de scenarii organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei. Scenariul a fost apreciat şi la nivel internaţional, câştigând, în 2005, Premiul Balkan Fund al Festivalului de Film de la Salonic. Bugetul filmului este de aproximativ 1.800.000 de euro. Premiera filmului va avea loc în toamna 2011.

Teatrul Cameri din Tel Aviv va găzdui în premieră naţională duminică, 29 august şi luni, 30 august, spectacolul Electra al Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu. « Am descoperit acest spectacol minunat acum doi ani în Cipru şi ne-am dorit foarte mult să oferim această experienţă publicului din Israel.a declarat Ifat Tubi, directorul Departamentului pentru Relaţii Internaţionale al teatrului din Tel Aviv. „Electra” lui Măniuţiu este un spectacol al eternului tragic prezent, veşnic dispus să ia formele zilei, dar conservându-şi perpetuu esenţa implacabilă. Întâlnirea indeită dintre texte din marea tragedie greacă – fondatoare ale marilor mituri culturale europene – şi muzica populară maramureşeană interpretată live de Grupul Iza, readuce în vremea de azi o mitologie extraordinară, provocând crearea unui spaţiu al confluenţelor arhaice. Acest turneu se realizeză cu sprijinul ICR- Institutul Cultural Român.

Trupa canadiană Danko Jones cântă în deschiderea concertului pe care formaţia Guns N' Roses îl va susţine la Bucureşti, pe 21 septembrie, informează organizatorii. Formată în 1996, în Toronto (Ontario, Canada), trupa a petrecut primii doi ani de existenţă cântând în SUA şi Canada în deschiderea multor formaţii, dintre care cea mai cunoscută este Nickelback. Deşi, iniţial, Danko Jones nu şi-a propus să lanseze albume, ci doar să cânte live, bazându-se pe promovarea pe care le-o vor face fanii, aceştia au lansat 13 materiale discografice în cei 14 ani de carieră. Biletele pentru concertul pe care trupa Guns N' Roses îl va susţine la complexul Romexpo din Capitală, pe 21 septembrie, au fost puse în vânzare în exclusivitate prin Eventim. De-a lungul anilor, trupa Guns N' Roses a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume, dintre care peste 76 de milioane numai în Statele Unite ale Americii.

Succesul peste aşteptări al celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (B-EST IFF), care a avut loc în aprilie anul curent, i-a determinat pe organizatori să se gândească la un nou răsfăţ pentru iubitorii filmului de calitate: retrospectiva The Best of B-EST IFF 2010. În cadrul acestei retrospective, filme premiate sau nominalizate la cele mai importante gale cinematografice – Oscar, Cannes, Bafta – şi prezentate în exclusivitate la Festivalul International de Film Bucureşti (B-EST IFF), vor putea fi văzute pentru a doua şi ultima dată în România (aceste filme nu au distribuitor şi, în consecinţă, nu vor rula în cinematografele din România). Este, aşadar, un prilej unic pentru cinefilii din România să vizioneze, într-un singur week-end, opt filme de excepţie In the Loop, în regia lui Armando Iannuci, El secreto de sus ojos (regia Juan Jos Campanella), Samson & Delilah, regia Warwick Thornton, Gigante, în regia lui Adrian Biniez, premiat la Vincere, în regia lui Marco Bellochio, Gloss, regia Andrei Konchalovsky, A Single Man, debutul în regie al celebrului designer Tom Ford, a fost nominalizat la Oscar 2010 şi a înregistrat un uriaş succes de box-office şi A Serious Man este cel mai recent succes al fraţilor Ethan & Joel Coen. Regalul cinematografic “The Best of B-EST IFF 2010” este găzduit de Noul Cinematograf al Regizorului Român în perioada 27 – 29 august.

Ieri a fost lansat trailerul ce a anunţat apariţia primei producţii cinematografice dedicată sporturilor de iarnă în România – Global Freezing. Proiectul îi are cap de afiş pe doi dintre cei mai titraţi atleţi români, practicanţi ai unei discipline de top – freeride-ul. Este vorba despre Ion Trandafir (schi) şi Iulius Miklos (snowboarding). Filmat în locaţii din Romania, Bulgaria, Austria şi Franţa în care un schior obişnuit cu greu ajunge, filmul surprinde în imagini spectaculoase şi uneori sensibile povestea unei pasiuni, căutarile, renunţările, dragostea faţă de albul nemărginit al zăpezilor neatinse. Premiera filmului va avea loc în luna octombrie.

Pe 22 octombrie în cadrul Întâlnirilor JTI, pe scena Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” Bucuresti, va fi prezentat spectacolul „PUSH”, avandu-i ca protagonisti pe Sylvie Guillem, un simbol pentru dansul contemporan si pe celebrul coregraf si dansator Russell Maliphant. „PUSH” este alcatuit din patru momente coregrafice, purtand semnatura coregrafului Russell Maliphant. De la debutul sau, spectacolul a fost premiat cu patru distincţii majore: Premiul Laurence Olivier pentru Cea Mai Buna Productie de Dans Noua, un premiu Time Out pentru prestaţia lui Guillem din Solo, Cea Mai Buna Coregrafie (Moderna) pentru Maliphant la decernarea Premiilor Naţionale pentru Dans şi premiul South Bank Show Dance. Spectacolul „PUSH”, începând cu 2005 este pus in scena in fiecare an la Londra, iar din 2006, a fost vazut în numeroase turnee internationale în Germania, Grecia, Elveția, SUA, Italia, Franta, Spania.

Aurelian Temişan şi Horia Moculescu se numără printre prezentatorii Festivalului de Muzică Uşoară Mamaia 2010. Ediţia din acest an a festivalului, care marchează 40 de ani de muzică uşoară la Mamaia, a început luni şi se va încheia pe 29 august, cu gala laureaţilor. Seara de 27 august a evenimentului este rezervată câştigătorilor Festivalului Mamaia de până în anul 1990, şi anume Horia Moculescu, Mihai Constantinescu, Corina Chiriac, Adrian Romcescu (invitat grupul Distinto), Mihaela Mihai, Stela Enache, Mirabela Dauer (invitat Raul) şi Cristian Popescu. În aceeaşi seară, vor primi premii speciale Marius Ţeicu, Cornel Constantiniu, Marcel Dragomir, Temistocle Popa, Cornel Fugaru şi Ionel Tudor. Totodată, pe 28 august, vor susţine recitaluri câştigătorii Festivalului Mamaia de după 1990, şi anume Carmen Tandafir, Gabriel Cotabiţă, Adrian Daminescu, Aurelian Temişan, Provincialii, Lucia Dumitrescu, Natalia Barbu, Mihaela Dănăilă, Irina Pop.

Aproape o sută de participanţi sunt aşteptaţi, la sfârşitul săptămânii, la Forumul Regional de Dezbateri Academice "TransDebate 2010", organizat la Sfântu Gheorghe. Coordonatorul Debate Club Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat că acest club şi ARDOR Transilvania organizează, de mâine până duminică, ediţia din acest an a campionatului regional, în urma căruia patru echipe a câte trei tineri vor reprezenta Ardealul la campionatul naţional, care va avea loc la începutul lunii septembrie, la Ploieşti. Potrivit sursei citate, la concurs vor participa 17 echipe din Cluj-Napoca, Braşov, Oradea, Turda şi Sfântu Gheorghe. Evenimentul va începe cu un curs de dezbatere de două zile, în format "world schools", susţinut de invitatul de onoare al evenimentului, Derek Lande, fost campion mondial şi actual arbitru în lumea dezbaterilor academice.

Trupa Simplu prezintă Urban Dance Jam, pe 3 septembrie, la cinema Movieplex din Capitală, cu ocazia premierei filmului "Step Up 3D". Cele mai bune trupe se vor "bate" în mişcări de street dance spectaculoase, doar una fiind declarată câştigătoare. Concursul, prezentat de CRBL va fi urmat de proiecţia celui de-al treilea film din franciza de succes "Dansul dragostei/ Step Up", primul dance movie filmat vreodată în 3D. La eveniment vor participa vedete din lumea mondenă a Bucureştiului. Cu cei mai buni dansatori din lume, o coloană sonoră cu cele mai noi hituri şi o poveste de dragoste pasională, filmul "Step Up 3D", de Jon Chu, face senzaţie pe marile ecrane cu cele mai spectaculoase efecte tridimensionale. Filmul are premiera în România pe 3 septembrie, de la ora 19, la cinema Movieplex din Capitală.

Un fragment din lungmetrajul "Undeva la Palilula", de Silviu Purcărete, va deschide Festivalul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, care se desfăşoară între 5 şi 12 septembrie, la Portul Cultural Cetate. Cele 20 de minute din filmul lui Silviu Purcărete reprezintă o avanpremieră mondială, pelicula aflându-se încă în postproducţie. Din distribuţia filmului fac parte actori români de renume precum Răzvan Vasilescu, George Mihăiţă, Ilie Gheorghe, Ofelia Popii şi Ioana Crăciunescu. Rolul principal este jucat de actorul Teatrului Maghiar din Cluj - Dimeny Aron. De asemenea, publicul îl va putea revedea într-un rol principal pe Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional "Radu Stanca" şi al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, rămas în memoria multor cinefili pentru interpretarea rolului Nilă din filmul "Moromeţii" de Stere Gulea. Scris şi regizat de Silviu Purcărete şi produs de Libra Film, "Undeva la Palilula" a câştigat, în 2006, finanţare la concursul de scenarii organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei. Scenariul a fost apreciat şi la nivel internaţional, câştigând, în 2005, premiul Balkan Fund al Festivalului de Film de la Salonic. Bugetul filmului este de aproximativ 1.800.000 de euro. Premiera filmului va avea loc în toamna anului 2011.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!