Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.
3 august 2010
Concursul naţional de intrare în rezidenţiat pe post şi pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie va fi organizat de Ministerul Sănătăţii, pe 21 noiembrie, într-un singur centru universitar, cel din Bucureşti. Concursul va fi susţinut sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări şi va dura patru ore, potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare postate pe site-ul Ministerului Sănătăţii. Cele 200 de întrebări sunt de două tipuri, 25 la sută fiind de tip complement simplu, cu un singur răspuns corect posibil din cinci, iar 75 la sută de tip complement multiplu, cu două-patru răspunsuri corecte.
Managerii culturali români se pot înscrie la Bursa "Gabriela Tudor" pe 2011 până pe 30 octombrie. Aceștia vor avea posibilitatea de a obţine un stagiu de pregătire profesională în Marea Britanie. Fundaţia "Gabriela Tudor" din Bucureşti, în parteneriat cu Fundaţia Raţiu din Marea Britanie, lansează concursul pentru Bursa "Gabriela Tudor" în Management Cultural pentru anul 2011. Bursa, în valoare de 2.500 de lire sterline, se acordă anual şi constă într-un stagiu de patru săptămâni în Marea Britanie. Lansată anul trecut, Bursa "Gabriela Tudor" oferă posibilităţi de pregătire profesională la nivel european şi contribuie la perfecţionarea şi motivarea managerilor culturali din România, aflaţi la început de drum. Valoarea bursei acoperă costul biletului de avion Bucureşti-Londra-Bucureşti, al transportului local în Marea Britanie, cazarea pe perioada stagiului, diurna bursierului, şi un buget pentru bilete la spectacole, filme, intrări la muzee şi expoziţii. Stagiul se va derula în Marea Britanie, în perioada iunie - iulie 2011. Data limită pentru depunerea dosarelor de candidatură este 30 octombrie 2010.
Herman Olivera, un artist cu patru nominalizări şi două premii Grammy, va concerta pentru prima dată în România pe 8 august, la Arenele Romane din Bucureşti. Evenimentul va avea loc în cadrul ediţiei din acest an a Romanian Salsa Festival. Ediţia din acest an a manifestării se va desfăşura între 5 şi 9 august, la Arenele Romane din Bucureşti şi Piaţeta Cazino şi Hotel Golden Tulip din Mamaia. Evenimentul, aflat la cea de-a cincea ediţie, este organizat cu sprijinul lui Albert Torres, unul dintre cei mai mari promotori ai dansului salsa în lume şi organizatorul Campionatului Mondial de Salsa. Programul festivalului cuprinde spectacole în Mamaia şi Bucureşti, lecţii de dans şi petreceri tematice. Invitatul special al acestei ediţii este Herman Olivera, un artist cu patru nominalizări şi două premii Grammy, care va concerta pentru prima dată în România, la Arenele Romane, în 8 august, de la ora 20.00. El va fi acompaniat de Orchestra El Tumbaito şi va interpreta cele mai cunoscute melodii din repertoriul său.
Artistul australian Dub FX va susţine un street performance în centrul municipiului Târgu Mureș. Evenimentul va avea loc în cadrul Festivalului Peninsula, care se va desfăşura în perioada 26-29 august. Benjamin Stanford, adică Dub FX, originar din Melbourne, s-a prezentat pentru prima oară publicului în calitate de muzician de stradă în Manchester, iar la cinci ani de atunci este invitat la cele mai mari festivaluri din lume, iar concertele sale din cluburi atrag mii de persoane. Dub FX urmează să concerteze în ultima zi a Festivalului Peninsula, în 29 august, alături de cântăreaţa şi logodnica sa, Flower Fairy, saxofonistul Mr. Woodnote şi mai mulţi invitaţi speciali. O altă prezenţă care se adresează amatorilor muzicii electronice underground sunt britanicii de la Nero, trupa numărul unu a scenei dubstep.
George Clooney va primi Bob Hope Humanitarian Award pentru implicarea sa în diverse programe de televiziune create în scopuri caritabile. Distincţia îi va fi înmânată în timpul galei Primetime Emmy ce va avea loc pe 29 august. Actorul american s-a implicat în numeroase acţiuni umanitare şi a reprezentat o figură majoră în cadrul campaniei de conştientizare a publicului larg despre genocidul din regiunea sudaneză Darfur. Totodată, George Clooney a participat la activităţile de sprijinire a familiilor sinistrate în urma uraganului Katrina şi a găzduit teledonul "Hope for Haiti". Printre precedenţii laureaţi ai Bob Hope Humanitarian Award se numără Oprah Winfrey, Bill Cosby şi Danny Thomas.
Şase români, cinci maghiari, trei cehi şi doi polonezi au fost selectaţi la ediţia din acest an a Aristoteles Workshop, un atelier în care tinerii cineaşti pot crea filme documentare. Atelierul se desfășoară până pe 5 septembrie, în satul Vama din Bucovina. Peste 120 de tineri au aplicat în primăvara aceasta pentru a participa la cea de-a cincea ediţie a Aristoteles Workshop. Deşi, pentru prima dată, workshop-ul a primit dosare de înscriere şi de la tineri din SUA, Australia şi India, targetul de dezvoltare de film documentar a fost şi rămâne Europa Centrală şi de Est. Cei selectați vor petrece la Vama cinci săptămâni pentru a-şi realiza filmele documentare. Premiul pentru cel mai bun film, în valoare de 3.000 de euro, va fi acordat de Insitutul Cultural Român pentru al doilea an consecutiv. În 2009, premiul a fost înmânat documentarului "Căutare/ Quest", regizat de Ionuţ Piturescu şi premiat la Festivalul de film de la Cannes 2010.
Prima ediţie internaţională a Festivalului de Film Istoric de la Râşnov readuce în România pelicula „Odessa în flăcări”, marcând centenarul naşterii sopranei şi actriţei Maria Cebotari, centenar sărbătorit şi prin proiecţia documentarului ARIA, în regia lui Vlad Druck. Controversatul film „Odessa în flăcări” (cunoscut şi sub denumirea de „Cătuşe roşii”), o coproducţie româno-italiană din 1942, a fost difuzat în România în 1943, imediat după obţinerea premiului de la Veneţia. Apoi pelicula a fost distrusă de autorităţi. Personajul principal al unei poveşti controversate despre cel de-al Doilea Război Mondial este Maria Cebotari, mare soprană de origine română. Festivalul va surprinde spectatorii cu o premieră pentru spaţiul cinematografic românesc: „Ziua fiarei”, în regia lui Mikhail Konovalchuck. Festivalul de Film Istoric de la Râşnov înseamnă peste 50 de producții documentare şi de ficţiune într-un maraton cinematografic de peste 80 de ore în care vă veţi convinge că şi filmele fac istorie. Acestea îşi aşteaptă publicul, în perioada 6-15 august, în Cetatea şi cinematograful din Râşnov, unde vor veni regizori şi producători care vor prezenta producţiile, poveştile şi legendele din spatele fiecărui scenariu.
Duminică, 15 august, ora 17.00, mezzosoprana Claudia Codreanu, acompaniată la orgă de Inna Oncescu, va susţine un concert aniversar cu prilejul împlinirii a 135 de ani de la naşterea Reginei Maria. Evenimentul se va desfășura la Biserica Evanghelică din Râşnov. Publicul va putea asculta piese precum: Ave Maria, Salve Regina, Ave Maris Stella, Vergin tutto amor, Pietà Signore, Panis Angelicus, lucrări ale compozitorilor Francesco Durante, Alessandro Stradella, César Franck, Giaccomo Puccini, Giuseppe Verdi, dar şi o lucrare mai puţin cunoscută, dar foarte valoroasă, a compozitoarei contemporane Felicia Donceanu.
Cea de-a 70-a aniversare a lui John Lennon va fi celebrată printr-o ceremonie de sigilare a unei capsule a timpului, care va conţine diverse obiecte expediate de fani, dar şi câteva înregistrări ale regretatului artist britanic, după destrămarea grupului Beatles. Pentru acest proiect, intitulat "The John Lennon Time Capsule", fanii din lumea întreagă sunt invitaţi să expedieze în lunile următoare fotografii, comentarii, înregistrări muzicale şi câteva gânduri personale despre moştenirea muzicală lăsată de John Lennon. Capsula va fi sigilată pe 8 octombrie, cu o zi înainte de data la care John Lennon ar fi împlinit 70 de ani. Ceremonia va avea loc la Rock and Roll Hall of Fame Museum din statul Ohio, care va păstra această capsulă până la ceremonia de deschidere a acesteia, programată pentru 9 octombrie 2040, ziua când artistul britanic ar fi împlinit 100 de ani.
Renumita Companie de Teatru de Copii din Cuba 'La Colmenita' va vizita ţara noastră, în perioada 4 - 14 august. Vizita răspunde unei invitaţii făcute de Palatul Copiilor din Bucureşti, împreună cu Fundaţia pentru Copii Talentaţi 'Meloritmic', cu colaborarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Inovării, Tineretului şi Sportului şi a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional din România. Fondată acum 20 de ani, 'La Colmenita' este prima companie de teatru de copii şi tineret din Cuba, aceasta fiind prezentă la reputate festivaluri de gen din Japonia şi Germania şi în turnee în Spania, Venezuela, Belgia, Panama, Statele Unite, Ecuador, Rusia, Turcia. Din 2007, 'La Colmenita' este Ambasadorul Bunei Voinţe de la UNICEF. 'La Colmenita' va fi prezentă la Palatului Copiilor din Bucureşti, în ziua de 6 august, şi la Muzeul Naţional al Satului 'Dimitrie Gusti' duminică, 8 august, pentru ca după aceea să susţină spectacole în ţară.
Lungmetrajul "Duplicatul/ Copie conforme", al regizorului iranian Abbas Kiarostami, inclus în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes, unde a fost recompensat cu premiul pentru cea mai bună actriţă (Juliette Binoche), va deschide, pe 9 august, Festivalul Anonimul din Delta Dunării. Evenimentul de la Sfântu Gheorghe se va desfășura între 9 şi 15 august. Abbas Kiarostami este cunoscut publicului pentru titluri precum "Under the Olive Trees", inclus în competiţia oficială de la Cannes în 1994, "Gustul cireşelor/ Taste of Cherry", "The Wind Will Carry Us", inclus în competiţia oficială de la Veneţia în 1999, şi "Ten", inclus în competiţia oficială de la Cannes în 2002. A semnat, alături de Ken Loach şi Ermanno Olmi, un segment din filmul "Bilete/ Tickets", prezentat la Festivalul Anonimul în 2007 în prezenţa lui Ken Loach.
Duminică, 15 august, ora 17.00, mezzosoprana Claudia Codreanu, acompaniată la orgă de Inna Oncescu, va susţine un concert aniversar cu prilejul împlinirii a 135 de ani de la naşterea Reginei Maria. Evenimentul se va desfășura la Biserica Evanghelică din Râşnov. Publicul va putea asculta piese precum: Ave Maria, Salve Regina, Ave Maris Stella, Vergin tutto amor, Pietà Signore, Panis Angelicus, lucrări ale compozitorilor Francesco Durante, Alessandro Stradella, César Franck, Giaccomo Puccini, Giuseppe Verdi, dar şi o lucrare mai puţin cunoscută, dar foarte valoroasă, a compozitoarei contemporane Felicia Donceanu.
Justin Timberlake va interpreta rolul principal în thrillerul SF cu buget impresionant "I'm Mortal", un lungmetraj regizat de Andrew Niccol.
Cântăreţul american pare să se concentreze tot mai mult asupra carierei cinematografice, după rolurile jucate în "The Social Network", un film despre creatorul platformei Facebook, şi în comedia "Bad Teacher", în care apare alături de fosta sa iubită, actriţa Cameron Diaz. În thrillerul "I'm Mortal", Justin Timberlake va juca alături de Amanda Seyfried. Filmul este regizat de Andrew Niccol, scenaristul peliculei "The Truman Show". Acţiunea filmului se desfăşoară într-un viitor în care oamenii nu mai îmbătrânesc. "I'm Mortal" va fi lansat pe marile ecrane în 2011.
Suplimentele alimentare cu calciu la care apelează în general persoanele în vârstă pentru a combate osteoporoza ar putea conduce la o creştere a riscului de infarct. Aceasta este concluzia unui studiu publicat în British Medical Journal. Rezultatele acestei analize a 11 teste clinice, realizate pe 12.000 de pacienţi, sugerează faptul că rolul calciului în tratamentul contra osteoporozei ar trebui să fie reevaluat, au declarat specialiștii americani şi neozeelandezi, autorii studiului. Potrivit acestei analize, administrarea de comprimate de calciu este asociată cu o creştere a riscului de maladii cardiace cu 25-30%. Studiul nu a evidenţiat, însă, o creştere semnificativă a mortalităţii, au precizat autorii.
Diana Cavallioti şi Tudor Aaron Istodor se numără printre artiştii selectaţi să participe la Gala Tânărului Actor "Hop". Evenimentul va avea loc luna viitoare la Mangalia, între 1 şi 4 septembrie. Actorii au fost aleşi în urma preselecţiei care s-a desfăşurat luna trecută, la Bucureşti. La secţiunea Grup, comisia formată din George Ivaşcu, Lucian Sabados şi Attila Vizauer a decis ca următoarele spectacole să fie admise în concurs: "Dincolo de umbre", cu Ecaterina Ciofu, Dumitru Georgescu şi Ioana Iordache; "Eden" cu Diana Buluga, Radu Homiceanu, Adina Lazăr, Raluca Mara, Ana Nicolae, Mihail Onaca, Florin Suciu, Andrea Şovan, Raluca Uzunov; "Exit", după Eric Bogosian, cu Radu Homiceanu, Mihail Onaca şi Raluca Uzunov; "Omul de zăpadă", de Lia Bugnar, cu Ali Deac şi Simina Contraş; "Women in motion", de Donald Margulies, cu Diana Cavallioti şi Diana Vasile.
Opera Naţională Bucureşti vrea să cumpere, prin licitaţie deschisă, instrumente muzicale în valoare totală de aproape 676.000 de lei fără TVA. Instituția dorește să achiziționeze un pian, două pianine, trei piane digitale, şase piane electrice, o harpă, un clarinet, trei flaute, un flaut piccolo, două instrumente corn Fa/Sib. Criteriul de atribuire a contractului va fi "preţul cel mai scăzut".Totodată, ofertele celor interesaţi să furnizeze instrumentele muzicale Operei Naţionale Bucureşti pot fi depuse până pe 23 august 2010, ora 10.00. Ofertele vor fi deschise în aceeaşi zi, de la ora 11.00, la sediul instituției. Contractul este unul de achiziţii publice şi se va derula începând cu 24 septembrie şi până la 31 decembrie 2010.
Festivalul "Callatis” se va numi, din acest an, Festivalul Mangalia. Decizia a fost luată de primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, împreună cu noua echipă de organizare a festivalului. Și asta după ce vechiul nume a fost înregistrat la OSIM de regizorul de până acum al evenimentului. Printre cei care vor fi prezenţi în acest an, în perioada 12-15 august, pe scena din Portul Turistic Mangalia, se numără Mihai Trăistariu, Luminiţa Anghel, Ducu Bertzi, Claudia Pavel, Tony Tomas, Ionuţ Ungureanu & Provincialii, Nico & Corus Live Band. Alături de ei vor cânta, în seara de folclor, Irina Loghin, Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca, Laura Lavric, Petrică Mîţu Stoian. Lista este deschisă.
Trupa finlandeză Swallow the Sun va concerta, săptămâna viitoare, alături de formațiile Kamelot şi The Sisters of Mercy, în deschiderea Artmania Festival. Evenimentul se va desfăşura la Sibiu, în perioada 13 - 15 august. Swallow the Sun a debutat în anul 2000. Înainte de acest proiect, Juha Raivio şi Pasi Pasanen, membrii fondatori, au cântat împreună în Plutonium Orange. Muzica celor de la Swallow the Sun este complexă: romantici, trişti sau agresivi, finlandezii nu pot trece neobservaţi în scena doom. Ajunşi la cel de-al patrulea album de studio, ei continuă să-şi rafineze stilul şi să experimenteze cu sonorităţi dintre cele mai diverse.
Lungmetraje de Darren Aronofsky, Abdellatif Kechiche şi Sofia Coppola se numără printre cele 22 de lungmetraje selecţionate în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Veneţia. Evenimentul va avea loc luna viitoare, între 1 - 11 septembrie. "Black Swan", de Darren Aronofsky, cu Natalie Portman în rolul principal, va deschide Festivalul de Film de la Veneţia din acest an, iar lungmetrajul "The Tempest", o adaptare cinematografică a piesei de teatru "Furtuna" de William Shakespeare, în regia lui Julie Taymor şi cu Helen Mirren în distribuţie, va închide evenimentul. Juriul competiţiei oficiale a Festivalului de Film de la Veneţia va fi prezidat de cineastul american Quentin Tarantino. Totodată, regizorul Fatih Akin va fi preşedintele secţiunii Lion of the Future.
Cineaştii invitaţi să jurizeze competiţia oficială de la Veneţia sunt scenaristul mexican Guillermo Arriaga, actriţa lituaniană Ingeborga Dapkunaite, regizorul francez Arnaud Desplechin, muzicianul american Danny Elfman, regizorul şi scenaristul italian Luca Guadagnino şi scenaristul italian Gabriele Salvatores.
Cautare
Newsletter
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona
Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului
Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti
Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra
Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act
�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural
A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu
Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden
Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti
Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu
Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!
Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.
Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu
Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart
Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala
Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu
Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.
S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.
Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a
ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat
Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.
La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio
Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca
Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau
Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.
�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.
Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.
�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu
Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.