Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.
30 august 2010
Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la Festivalul "Peninsula" de la Târgu Mureş, că nu este de acord cu ideea grevei fiscale a artiştilor, precizând că ar trebui să se impoziteze unitar toate veniturile şi să se achite contribuţiile aferente, transmite corespondentul MEDIAFAX. Deasemenea Ministrul Culturii susţine că mecanismul trebuie simplifica şi spune că până pe 25 septembrie Guvernul va avea pregătit site-ul eRomânia, pentru ca fiecare cetăţean să aibă posibilitatea de a plăti de acasă . Ministrul culturii precizează ca platile s-ar putea face la un singur ghiseu. Câteva zeci de persoane s-au adunat, vineri, în jurul orei 11, la sediul Ministerului de Finanţe, şi au depus în mod simbolic borcane cu monede pe treptele ministerului, dar şi o petiţie, pentru a protesta faţă de noua modalitate de impozitare a drepturilor de autor. Printre cei prezenţi la "flashmob" s-au aflat jurnalişti, scriitori, dar şi persoane din alte domenii de creaţie, afectate de noilor reglementări privind impozitarea drepturilor de autor.
ICR Madrid colaborează la proiecţia filmului Poliţist, adjectiv de Corneliu Porumboiu care va avea loc astăzi, la ora 22, în cadrul Ciclului de film european de vară în aer liber de la Madrid. Proiectul este organizat de Biroul Parlamentului şi Reprezentanţa Comisiei Europene din Spania în perioada 23 august – 2 septembrie 2010, la sediul din Paseo de la Castellana. În cadrul celei de-a IV-a ediţii au fost şi vor mai fi vizionate filme europene proiectate în versiune originală cu subtitrare. Accesul este gratuit.
Începând din 1 septembrie Bank Austria Kunstforum din Viena prezintă cea mai vastă retrospectivă a artistei mexicane Frida Kahlo organizată vreodată în Austria. Expoziția care va fi deschisă până pe 5 decembrie reunește 60 de picturi și 90 de lucrări pe hârtie, în completarea cărora vine și o selecție reprezentativă a unui bogat material fotografic, realizată de Cristina Kahlo, strănepoata de soră a Fridei. Printre acestea se numără și celebrele fotografii ale artistei mexicane ce poată semnatura lui Nickolas Muray – cel care i-a fost prieten apropiat și pentru o perioadă și iubit. Opera Fridei Kahlo nu poate fi despărțită de controversata ei viață, ce stă sub semnul cumplitelor suferințe fizice – urmare a unui accident de autobuz suferit la 18 ani, al tumultoasei relații de dragoste cu soțul ei - pictorul muralist Diego Rivera, precum și al aventurilor amoroase, prin care a sfidat regulile societății. Toate aceste puternice trăiri sunt traspuse de Frida Kahlo pe pânză.
Formaţia Luna Amară va cânta în deschiderea concertului pe care celebrul rocker Ozzy Osbourne îl va susţine la Bucureşti, pe 2 octombrie, la Zone Arena, potrivit unui comunicat, de Mihnea Blidariu, membru al trupei româneşti. Potrivit comunicatului, o altă formaţie românească prezentă în deschiderea concertului Ozzy Osbourne la Bucureşti va fi Coma. Bazele trupei Luna Amară au fost puse în urmă cu zece ani, la Cluj-Napoca, când formaţia a fost fondată sub numele Tanagra Noise. Membrii formaţiei sunt recunoscuţi pentru introducerea trompetei ca un element inedit pentru sound-ul unei trupe de rock. Până în prezent, trupa a lansat albumele "Asfalt" (2004), "Loc lipsă" (2006) şi "Don?t Let Your Dreams Fall Asleep" (2009).Concertul lui Ozzy Osbourne de la Bucureşti va avea loc la Zone Arena, pe 2 octombrie. Concertul face parte din turneul mondial de promovare a noului album al lui Ozzy Osbourne, "Scream", care a fost lansat pe 15 iunie. Ozzy Osbourne este fostul solist al trupei Black Sabbath, înfiinţată în Birmingham, Marea Britanie, în 1968. De-a lungul anilor, Black Sabbath a vândut peste 100 de milioane de albume la nivel mondial.
Profesorul Andrei Marga şi scriitorul Mircea Cărtărescu ocupă primele poziţii într-un top al celor mai mediatizaţi 30 de intelectuali români, alcătuit de MediaIQ pe baza unei monitorizări a 780 de surse media româneşti, realizată în perioada 15 februarie - 20 august, potrivit unui comunicat. Cele mai multe apariţii în media în ultimele şase luni le-a înregistrat Andrei Marga, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi fost ministru al Educaţiei, - 385 de apariţii, în 77 de surse media. Numele lui Andrei Marga apare în 218 articole din domeniul "Politic", cu 10 mai mult decât în domeniul "Educaţie", s-a mai constat în urma monitorizării efectuate de MediaIQ. Poziţia a doua în top este ocupată de Mircea Cărtărescu, titrat în presa autohtonă drept "cel mai vândut şi tradus scriitor român contemporan". Autorul a avut 325 de apariţii în ultimele şase luni, în 97 de surse media. Acesta este urmat de istoricul Vladimir Tismăneanu, cu 319 apariţii, actorul Ion Caramitru (308 apariţii) şi scriitorul Mircea Dinescu (304). Andrei Pleşu, Horia Roman Patapievici şi Gabriel Liiceanu, clasaţi în această ordine, au avut fiecare mai puţin de 300 de apariţii în presa românească, fiind urmaţi de Răzvan Theodorescu şi Dan Puric, care încheie topul 10 al celor mai mediatizaţi oameni de cultură români în presa autohtonă, cu 228 de apariţii.
Circa 600 de angajaţi din instituţiile din subordinea Ministerului Culturii vor fi disponibilizaţi în perioada următoare, pentru o economie estimată la circa 1,6 milioane de lei pe lună, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii ministerului.
Cei 600 de angajaţi vizaţi de restructurarea care se va face în perioada următoare reprezintă între 10% şi 12% din totalul angajaţilor din Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional. Afectate de această restructurare vor fi instituţiile de cultură din subordinea Ministerul Culturii (teatre, muzee etc.). Managerii acestor instituţii au convenit însă cu ministerul să nu reducă din personalul artistic sau de specialitate, de exemplu actori sau muzeografi. Până în momentul de faţă nu s-a luat o decizie cu privire la posturile vizate de restructurare. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, nu vor fi făcute reduceri de personal din aparatul propriu al MCPN, care are aprobate 158 de posturi, dintre care în prezent sunt ocupate 122.
"Duelul" dintre actriţele americane Annette Bening şi Hilary Swank s-ar putea repeta pentru a treia oară la gala premiilor Oscar din 2011, ambele având şanse mari de a fi din nou nominalizate la categoria "cea mai bună actriţă în rol principal", informează accesshollywood.com. Annette Bening pare a avea în sfârşit un mic avantaj asupra actriţei Hilary Swank în acest an, deoarece va fi nominalizată probabil de două ori la premiul Oscar. Nominalizările pentru Oscarurile din 2011 vor fi anunţate pe 25 ianuarie, iar premiile vor fi decernate în cadrul galei din 27 februarie, ce va avea loc la Kodak Theatre din Los Angeles.
Cele mai cunoscute ape minerale din Harghita şi Covasna au putut fi degustate, sâmbătă, la cea de-a patra ediţie a Festivalului "Aquarius", desfăşurat în apropierea comunei harghitene Dăneşti. Startul festivalului apei minerale a fost dat, în comuna Dăneşti, de o fanfară care a defilat, cântând, până la ştrandul de la Băile Dugas, invitând locuitorii la petrecere. La concursul pentru desemnarea celei mai gustoase ape minerale de izvor şi a celei mai apreciate ape îmbuteliate s-au înscris 13 localităţi din judeţul Covasna, cu 26 de izvoare, precum şi trei firme de îmbuteliere a apei minerale, iar din Harghita au fost prezentate spre degustare mostre de la 34 de izvoare, din 12 localităţi. Atmosfera a fost întreţinută de zeci de formaţii populare din diferite localităţi ale judeţului. De asemenea, participanţii la festival au avut ocazia să admire ceramica de Dăneşti şi să vadă la lucru un meşter olar din localitate. Prima ediţie a Festivalului Apei Minerale "Aquaris" a avut loc în anul 2007, în judeţul Covasna, la Micfalău, în apropierea izvorului Bedo, unde au fost prezentate ape de la 30 de izvoare. Scopul manifestării este de a promova apele minerale, o resursă naturală extrem de bogată în zonă.
Biletele la categoria VIP pentru concertul pe care trupa americană Guns N Roses îl va susţine la Bucureşti pe 21 septembrie, la Romexpo, au fost epuizate, informează organizatorii. Astfel, mai sunt disponibile biletele pentru Golden Circle - în faţa scenei, la preţul de 191,7 lei şi Normal Circle - la preţul de 127,8 lei. Biletele pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim şi pot fi cumpărate din magazinele Germanos, Orange, Vodafone, librăriile Humanitas şi Cărtureşti şi online www.eventim.ro.
De-a lungul anilor, trupa Guns N' Roses a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume, dintre care peste 76 de milioane numai în Statele Unite ale Americii. Fiecare album Guns N' Roses a intrat în topul Billboard, în multe topuri europene, dar şi în cele din Asia şi America de Sud. Cel mai bine vândut disc al grupului este "Appetite For Destruction", cu peste 38 de milioane de exemplare vândute la nivel mondial. În discografia grupului figurează şase albume de studio, trei EP-uri şi un album live, dar şi multe alte compilaţii.
Actorul francez Gerard Depardieu a criticat recent în termeni foarte duri talentul conaţionalei sale Juliette Binoche, premiată cu Oscar în 1997 pentru rolul din "Pacientul englez", declarând că nu înţelege motivele pentru care evoluţiile actoriceşti ale acesteia sunt atât de apreciate pe plan internaţional, informează contactmusic.com. Gerard Depardieu, renumit pentru opiniile sale tranşante, a declarat într-un interviu acordat publicaţiei britanice The Guardian că "în comparaţie cu ea, Isabelle Adjani e minunată, chiar dacă e complet nebună. Sau Fanny Ardant - e magnifică, impresionantă a adăugat renumitul actor francez. Gérard Depardieu s-a născut pe 27 decembrie 1948 şi este unul dintre cei mai cunoscuţi actori francezi. Depardieu a câştigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere în cinematografie, inclusiv o nominalizare la premiile Oscar, pentru memorabilul rol din "Cyrano de Bergerac", şi un premiu Globul de Aur la categoria cel mai bun actor pentru rolul său din filmul "Cartea verde".
Cântăreaţa americană Lady Gaga este prima vedetă ale cărei statui din ceară vor fi expuse, simultan, în toate cele 10 muzee Madame Tussauds din lume, informează news.yahoo.com. Statuile din ceară ale cântăreţei americane vor fi diferite şi vor costa muzeul Madame Tussauds cel puţin un milion de lire sterline (1,5 milioane de dolari), urmând să fie expuse în anul 2011, informează cotidianul Daily Star.
"Acesta este cu siguranţă unul dintre cele mai ambiţioase proiecte din istoria muzeului nostru", a declarat o sursă din interiorul companiei. Cele 10 muzee Madame Tussauds sunt amplasate la Londra, New York, Amsterdam, Bangkok, Berlin, Los Angeles, Hong Kong, Las Vegas, Shanghai şi Washington.
Lady Gaga are 24 de ani şi este câştigătoare a două premii Grammy. Ea este considerată una dintre cele mai interesante şi originale artiste din noul val şi se bucură de un imens succes comercial. Lady Gaga a devenit celebră graţie unor hituri precum "Bad Romance" şi "Poker Face" şi a încântat publicul cu ocazia unor apariţii live ieşite din comun, purtând întotdeauna costume şocante sau dând foc pianului la care cânta în timpul galei American Music Awards 2009.
Muzicianul Paul McCartney, un cunoscut susţinător al drepturilor animalelor, s-a declarat "furios" pe savanţii americani din cadrul National Aeronautics and Space Administration (NASA) care efectuează experimente ştiinţifice pe maimuţe, informează contactmusic.com. Paul McCartney le-a cerut cu această ocazie directorilor agenţiei spaţiale americane să îşi retragă sprijinul financiar acordat programelor ştiinţifice care studiază efectele radiaţiei asupra maimuţelor-păianjen.
Muzicianul s-a declarat, totodată, convins de faptul că responsabilii NASA sunt capabili să găsească soluţii pentru a efectua astfel de teste fără să încalce drepturile şi demnitatea animalelor. Paul McCartney a format alături de John Lennon, George Harrison şi Ringo Starr trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.
Cautare
Newsletter
Artistul Tudor Banuş expune la ICR Stockholm
ICR Stockholm gazduieşte �n perioada 21 aprilie - 11 mai 2012 prima expoziţie personala a artistului ilustrator Tudor Banuş �n Suedia.
Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu şi Transilvania Film prezinta joi, 26 aprilie 2012, ora 20:30, la Hala Balanţa, proiecţia de gala a filmului Undeva la Palilula.
Instituto Cervantes din Bucuresti si UNATC va invita la Teatrul contra - Contra progresului, Contra iubirii, Contra democratiei, trei texte apartin�nd dramaturgului spaniol Esteve Soler.
ICR Stockholm participa pentru a treia oara la Noaptea Culturala a orasului
Aflata la a treia ediţie, Noaptea Culturala a orasului Stockholm (Kulturnatt) va avea loc anul acesta �n 21 aprilie şi se va desfaşura �n 85 de locaţii din oras.
Luni, 23 aprilie, Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor
Programul de carte �şi propune sa creeze anual, de Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor, un spaţiu public de afirmare pentru autorii rom�ni, deţinatori de drepturi de autor, pentru bibliotecarii rom�ni, �n cadrul unor evenimente mediatice.
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona
Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului
Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti
Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra
Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act
�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural
A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu
Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden
Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti
Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu
Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!
Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.
Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu
Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart
Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala
Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu
Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.
S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.
Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a
ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat
Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.
La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio
Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca
Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau
Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.
�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.
Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.
�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu
Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.