DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
01.30 - 03.30
Teatru National Radiofonic - Mari spectacole • „Tartuffe” de Moliere. Adaptare: Alexandru Balaci. Regia artistică: Paul Stratilat. În distribuţie: Ion Finteşteanu, Jules Cazaban, Carmen Stănescu, Mihai Berechet, Catiţa Ispas, Ninetta Gusti, N. Neamţu Ottonel. Regia de studio: Ion Prodan. Regia muzicală: Lucian Ionescu. Regia tehnică: ing. George Buican. Înregistrare din 1956

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
03.30 - 05.00
Album de colectie II • Realizator Monica Gurău-Mihalache

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
05.00 - 06.00
Docudrama - Biografii, memorii • „Traian Săvulescu”. Scenariu radiofonic de Alina Idriceanu şi Mircea Ionescu. Cu George Motoi în rolul principal

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

31 august 2010

Sala Unirii din Alba Iulia găzduieşte de ieri până pe 25 octombrie, expoziţia 'Tragicul an 1940 în istoria românilor. 70 de ani de la Dictatul de la Viena'.
Expoziţia îşi propune ca, prin intermediul documentelor, hărţilor, planşelor, imaginilor, să evoce momentele dramatice care au avut loc în România în vara anului 1940. Este vorba, în primul rând, de Dictatul de la Viena, actul internaţional din 30 august 1940 în urma căruia România a fost silită de Germania nazistă şi Italia fascistă să cedeze aproape jumătate din teritoriul Transilvaniei în favoarea Ungariei horthyste. Vernisajul expoziţiei a avut loc ieri.

Grupul psaltic 'Stavropoleos' va susţine, pe 10 şi 11 septembrie, o serie de concerte de muzică bizantină în librăriile Cărtureşti - MŢR, 'Mihai Eminescu' şi Humanitas – Kretzulescu. În preambulul recitalurilor va fi prezentat albumul 'Manuscrise bizantine în colecţii bucureştene', publicat la Editura ICR, concertele grupului deschizând programul 'Editura ICR în librăriile bucureştene', care va asocia lansarea unor noi apariţii editoriale cu evenimente artistice şi culturale - concerte, lecţii deschise, expoziţii. Înfiinţat în anul 1994, grupul psaltic 'Stavropoleos' a susţinut concerte în multe oraşe din ţară şi străinătate. Discografia grupului cuprinde numeroase albume, cântări ale grupului figurând şi în două antologii produse de casa de discuri Musica Sancta (Israel) şi de Fundaţia Syndesmos din Paris.

Începând din 1 septembrie Bank Austria Kunstforum din Viena prezintă cea mai vastă retrospectivă a artistei mexicane Frida Kahlo organizată vreodată în Austria. Expoziția care va fi deschisă până pe 5 decembrie reunește 60 de picturi și 90 de lucrări pe hârtie, în completarea cărora vine și o selecție reprezentativă a unui bogat material fotografic, realizată de Cristina Kahlo, strănepoata de soră a Fridei. Printre acestea se numără și celebrele fotografii ale artistei mexicane ce poată semnatura lui Nickolas Muray – cel care i-a fost prieten apropiat și pentru o perioadă și iubit. Opera Fridei Kahlo nu poate fi despărțită de controversata ei viață, ce stă sub semnul cumplitelor suferințe fizice – urmare a unui accident de autobuz suferit la 18 ani, al tumultoasei relații de dragoste cu soțul ei - pictorul muralist Diego Rivera, precum și al aventurilor amoroase, prin care a sfidat regulile societății. Toate aceste puternice trăiri sunt traspuse de Frida Kahlo pe pânză.

Biletele la categoria VIP pentru concertul pe care trupa americană Guns N Roses îl va susţine la Bucureşti pe 21 septembrie, la Romexpo, au fost epuizate, informează organizatorii. Astfel, mai sunt disponibile biletele pentru Golden Circle - în faţa scenei, la preţul de 191,7 lei şi Normal Circle - la preţul de 127,8 lei. Biletele pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim şi pot fi cumpărate din magazinele Germanos, Orange, Vodafone, librăriile Humanitas şi Cărtureşti şi online www.eventim.ro.
De-a lungul anilor, trupa Guns N' Roses a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume, dintre care peste 76 de milioane numai în Statele Unite ale Americii. Fiecare album Guns N' Roses a intrat în topul Billboard, în multe topuri europene, dar şi în cele din Asia şi America de Sud. Cel mai bine vândut disc al grupului este "Appetite For Destruction", cu peste 38 de milioane de exemplare vândute la nivel mondial. În discografia grupului figurează şase albume de studio, trei EP-uri şi un album live, dar şi multe alte compilaţii.

Dirijorul Voicu Popescu şi corul Sound au primit, la sfârșitul săptămânii trecute, trofeul suprem la marele festival de la Ohrid, Macedonia. La evenimentul care s-a desfăşurat în perioada 26 - 30 august, au participat 36 de formaţii corale din 16 ţări. Corul Sound a concurat la două secţiuni ale festivalului - Concurs şi Muzică Sacră -, susţinând reprezentaţii sâmbătă şi duminică. Din repertoriu au făcut parte "Suita Corală din Ţara Oaşului", de Dariu Pop, "Ave Maria", de Javier Busto, "Şi alte variaţiuni pe tema Chindiei", de Alexandru Pascanu, "Podobia", de Paul Constantinescu, şi "Tatăl nostru", de Dan Voiculescu. Prezenţa corului Sound la Ohrid Choir Festival a fost susţinută de Institutul Cultural Român, prin Programul Cantemir, şi de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti.

Johann Strauss Ensemble revine în România, pentru un turneu naţional de Crăciun, care va avea loc în luna decembrie. Turneul "Best of Vienna" va cuprinde lucrări muzicale devenite faimoase de-a lungul timpului în capitala Austriei. Concertul din Capitală al Johann Strauss Ensemble va avea loc la Sala Palatului, pe 11 decembrie, tema principală fiind Crăciunul. Acesta va fi cel de-al al şaselea spectacol realizat la Bucureşti de orchestra austriacă, concertele marca Johann Strauss Ensemble devenind deja o tradiţie. Ansamblul a fost fondat în 1985 de muzicienii din Bruckner Orchesters Linz. Până în prezent, Johann Strauss Ensemble a concertat cu succes la Paris, Londra, Monaco, Madrid, Roma, Berlin, Salzburg, Viena, Tokyo şi în multe alte oraşe ale lumii, colaborând cu violonişti precum Joji Hattori, Aleksey Igudesman şi Alfred Pfleger. De-a lungul anilor, ei au fost dirijaţi de personalităţi precum Martin Sieghart, Christoph Campestrini şi Werner Steinmetz.

Pelicula"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" de Andrei Ujică va fi prezentată la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian. Evenimentul se va desfăşura între 17 şi 25 septembrie. Filmul va fi proiectat în cadrul unei retrospective dedicate documentarelor. "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" a avut premiera mondială, anul acesta, la Festivalul de Film la Cannes, în afara competiţiei. Pelicula este realizată după ce autorul, cunoscut pentru filmele sale de montaj, a vizionat peste o mie de ore de imagini de arhivă cu dictatorul român. De asemenea, "Principii de viaţă", în regia lui Constantin Popescu, va fi prezentat în competiţia dedicată regizorilor aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian. Valoarea premiului competiţiei este de 90.000 de euro, bani care revin următorului proiect al regizorului şi producătorului prezenţi în competiţie.

Câştigătorii Galei Tânărului Actor "Hop", care se va desfăşura începând de mâine, la Mangalia, vor realiza un spectacol de televiziune pentru TVR, instituţie parteneră a evenimentului. Numărul celor care se înscriu în concurs creşte de la an la an, ajungându-se în 2010 la 67 de concurenţi la preselecţia pentru Gala Tânărului Actor şi 25 de spectacole la secţiunea Grup. Anul acesta, au fost selectaţi 24 de tineri artişti la Individual şi cinci grupuri care se vor prezenta în concurs la Mangalia. Actorii au fost aleşi în urma preselecţiei care s-a desfăşurat între 14 şi 16 iulie, la Bucureşti. Şi în acest an, la Mangalia, vor fi prezenţi artişti, directori de teatre, critici de teatru, jurnalişti, care, pe parcursul celor patru zile de festival, au posibilitatea să urmărească, să analizeze, să dezbată, să aleagă dintre tinerele prezenţe artistice din concurs, să urmărească spectacololul Adei Milea şi, mai ales, să se constituie într-o comunitate.

Cineastul francez Alain Corneau, regizorul filmelor "Fort Saganne" (1984) şi "Nocturne indien" (1989), a decedat în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 67 de ani, într-un spital din Paris. Pasionat de cinematografia americană, Alain Corneau a fost, totodată, producător şi scenarist. În 2004, Alain Corneau a fost premiat în Franţa pentru întreaga carieră. În 1992, lungmetrajul său "Toate dimineţile lumii/ Tous les matins du monde", care prezintă povestea unui violonist din secolul al XVII-lea, interpretat de Jean-Pierre Marielle, a avut un mare succes de public şi a fost recompensat cu premiul César pentru cel mai bun film.
Alain Corneau a fost partenerul de viaţă al regizoarei şi scenaristei Nadine Trintignant.

Artiştii populari din Botoşani vor reprezenta România la Festivalul Tamisei. Evenimentul se va desfăşura în perioada 9-15 septembrie la Londra. Anunțul a fost făcut de directorul Muzeului Judeţean de Istorie din Botoşani, Lucica Pârvan.
Potrivit acesteia, meşterul popular Niculina Andronachei şi membrii Fanfarei de la Vorona, însoţiţi de specialişti etnografi de la Muzeul Judeţean, vor participa la festival la invitaţia Institutului Cultural Român din capitala Marii Britanii.
Toate costurile deplasării delegaţiei din Botoşani vor fi suportate de ICR Londra.

Spectacolul de teatru 'Alt bărbat. Altă femeie' cu Adelaida Zamfira şi Nicolae Nastasia va fi prezentat de Asociaţia Actorilor Profesionişti Master Show în această seară, de la ora 20,30, la Tete-a-Tete Coffee Art & Chill din Parcul Herăstrău. Este vorba despre pierderea şi regăsirea identităţii în doi, un spectacol despre relaţie. O relaţie expusă, în care totul se întâmplă la vedere. Momentele se succed şi fiecare ilustrează o poveste în care te regăseşti, de la realitatea cotidiană a fiecăruia caracterizată printr-un realism acut, până la transpunerea totală la nivelul imaginaţiei: de la liftieră la regină, de la bărbatul din parc la Superman.
Spectacolul se bazează pe forţa limbajului non-verbal şi pe momentele de performanţă susţinute de cei doi actori prin mijloace de expresie diferite: step, pantomimă, dans. Regia este semnată de Nicolae Nastasia, în timp ce mişcarea scenică poartă amprenta Andreei Duţă.

Cercetătorii de la Institutul "Victor Babeş" au descoperit întâmplător, în timp ce făceau studii ale celulelor din intestin, prezenţa unor celule care împreună cu cele stem ar putea reface muşchiul inimii afectat de infarct. Anunțul a fost făcut ieri de preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale. Una dintre cele mai interesante descoperiri este legată de prezenţa şi rolul telocitelor în reparaţia cardiacă după infarct miocardic, implicarea acestora fiind de maximă importanţă, în condiţiile în care în România mortalitatea prin boli cardiovasculare este pe locul întâi în Europa". Preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, academician Laurenţiu Popescu, a mai spus că, din studiile pe care le-au făcut în Institut, utilizarea celulelor stem ar putea fi mult mai eficientă în asociere cu telocitele. Analizând aceste celule, cercetătorii au ajuns la o concluzie foarte importantă, şi anume că atât inima, cât şi creierul au puterea de regenerare.

Serialele de comedie "Modern Family" şi "Glee" şi drama "Mad Men" au fost marile câştigătoare la cea de-a 62-a gală a premiilor Primetime Emmy, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles, şi în timpul căreia producţiile de televiziune noi s-au impus în faţa celor consacrate. Astfel, "Mad Men", având 17 nominalizări anul acesta şi bucurându-se de aprecierea criticilor şi a publicului, a câştigat, premiul pentru cel mai bun scenariu şi cel mai bun serial dramă. Acest strălucit portret cinic al unei agenţii de publicitate din anii '60 câştigă pentru a treia oară consecutiv premiul pentru cel mai bun serial dramă. Tot pentru a treia oară consecutiv a fost desemnat câştigător actorul Bryan Cranston, care joacă rolul unui traficant de droguri în serialul "Breaking Bad". Şapte dintre cele opt cele mai importante premii Emmy pentru interpretare au fost decernate unor personaje noi, fapt care a adus un suflu nou unei industrii ce se luptă cu reţelele sociale şi jocurile pe internet pentru a atrage audienţe. Astfel, Aaron Paul a câştigat premiul pentru rol secundar masculin într-un serial dramă ("Breaking Bad"), Archie Panjabi - premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin într-un serial dramă ("The Good Wife"), iar Kyra Sedgwick - premiul pentru cel mai bun rol principal într-un serial dramă ("The Closer").

Regizorul Fatih Akin va fi preşedintele secţiunii Lion of the Future a Festivalului de Film de la Veneţia. Evenimentul va avea loc începând de mâine până pe 11 septembrie. În timp ce Fatih Akin va fi preşedintele secţiunii de debut, artistul iranian Shirin Neshat va fi preşedintele secţiunii Orizzonti. Neshat a câştigat Leul de Argint, anul trecut, la Veneţia, pentru filmul său de debut, "Women Without Men". De asemenea, Akin a câştigat Premiul Special al Juriului, anul trecut, la Veneţia, pentru "Soul Kitchen". Fatih Akin este unul din numele cele mai importante ale cinematografiei mondiale, cu filme precum "Cu capul înainte" şi "De partea cealaltă". Regizorul american Quentin Tarantino a fost desemnat preşedintele juriului Festivalului.

'Jurnalul meu românesc' - o expoziţie de fotografie semnată de celebrul fotograf Inge Morath se va deschide, joi, la Muzeul Ţăranului Român. Prima manifestare de mari dimensiuni a autoarei, expoziţia cuprinde 133 de lucrări, care depun mărturie despre viaţa în România pe timpul unor perioade semnificative pentru această ţară. Catalogul care va însoţi expoziţia conţine numeroase imagini, un text scris de prietenul ei Kurt Kaindl, cel care a însoţit-o pe parcursul ultimei sale călătorii în România, precum şi o scurtă biografie a fotografei. Manifestarea va fi deschisă la Sala de Oaspeţi a MŢR până pe 17 octombrie. Inge Morath, care a trăit începând cu anii '50 în majoritatea timpului în SUA, unde s-a şi căsătorit în 1962 cu marele dramaturg şi eseist Arthur Miller, a rămas credincioasă rădăcinilor ei europene, întreprinzând lungi călătorii pe acest continent.

Formaţia 'Butterflies in my stomach' va concerta vineri, 10 septembrie, în Grădina Verona, şi joi, 16 septembrie, în Grădina Green Hours din București. Cele două evenimente prefaţează spectacolul 'Enescu Re-Imagined', programat pe 22 septembrie, un proiect iniţiat de pianistul Lucian Ban şi contrabasistul John Hebert. 'Butterflies in my stomach' a luat fiinţă în primăvara anului 2005. Alcătuită din Maca (voce), John (chitară), Meghi (pian electric şi sintetizatoare), Bujor Stoicovici (chitară bas, contrabas), Ieronim (trombon, sampling, drum programming) şi Ciprian Moisescu (tobe), formaţia a fost selectată, la sfârşitul lunii august 2006, printre cele mai bune trei trupe noi din lume, la secţiunea Electronic, în urma unui concurs iniţiat de casa de discuri Sony şi prestigioasa publicaţie Billboard. Muzica formației combină elemente de funk, nu-jazz, electro, trip-hop, chill. Potrivit ICR, intrarea la concertele de pe 10 şi 16 septembrie este liberă, în limita locurilor disponibile.

Concertul pe care trupa The Wailers urmează să îl susţină la Bucureşti pe 10 septembrie va avea loc la Arenele Romane, deşi fusese anunţat iniţial la Sala Palatului. De asemenea, organizatorii anunţă că toate biletele pentru eveniment vor avea un preţ unic de 90 de lei. Și asta pentru a permite accesul la spectacol unui număr cât mai mare de iubitori ai genului reggae. În deschiderea concertului de la Bucureşti va urca pe scenă trupa românească El Negro. Trupa The Wailers a fost fondată în 1969 chiar de Bob Marley. Din pionieri ai genului reggae, muzicienii au reuşit să transforme acest nou stil muzical într-un adevărat fenomen global, devenind astfel adevărate simboluri jamaicane. După 1971, numele oficial al trupei a devenit Bob Marley şi The Wailers.

Tabloul "David şi Goliat" pictat în secolul al XVI-lea de artistul italian Tiţian a fost serios avariat într-un incendiu declanşat într-o biserică din Veneţia, ieri dimineața. Lucrarea expusă în Basilica della Salute din Veneţia, a fost îmbibată cu apă în timp ce pompierii au stins incendiul declanşat într-o anexă a bisericii, a declarat Vittorio Sgarbi, directorul Consiliului muzeal din regiunea Veneto, din nord-estul Italiei."Apa curgea peste tablou", a relatat aceeaşi sursă, care a ordonat ca lucrarea să fie coborâtă imediat de pe peretele bisericii şi depusă într-una dintre sacristiile acesteia. Basilica della Salute a fost construită în secolul al XVII-lea de conducătorii oraşului Veneţia, care au dorit să îi mulţumească Madonnei pentru că a salvat oraşul de ciumă în anul 1630.

Filmul "Black Swan", de Darren Aronofsky, va deschide mâine cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia, fiind inclus în competiţia oficială. Pelicula este un thriller psihologic situat în lumea baletului din New York, cu Natalie Portman în rolul Ninei, o dansatoare care se trezeşte prinsă într-o competiţie cu o rivală din compania de balet pentru care lucrează. În film mai joacă Vincent Cassel, Barbara Hershey şi Winona Ryder. Filmul "Black Swan" va avea premiera mondială mâine seară, la Sala Grande a Palazzo del Cinema, imediat după ceremonia de deschidere a festivalului. Scenariul este scris de Mark Heyman, Andres Heinz, John McLaughlin, lungmetrajul fiind produs de Protozoa Pictures şi Phoenix Pictures şi prezentat de Fox Searchlight Pictures în asociere cu Cross Creek Pictures.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!