DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
10.00 - 12.00
Cu...minte de duminica • cu Andreea Ionescu si Ovidiu Chira

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
12.00 - 13.00
Revista literara radio • Emisiune fondată de V.Voiculescu, în anul 1939. Realizator Teodora Stanciu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
13.00 - 13.15
RADIOJURNAL

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

10 februarie 2010

Orchestrele şi Corurile Radio prezintă în această seară, de la ora 19, concertul susţinut de Orchestra de Cameră Radio, ce îl va avea ca invitat pe violoncelistul Trey Lee, un virtuoz interpret şi în acelaşi timp o adevărată vedetă a muzicii clasice contemporane. Recitalul se va desfăşura sub bagheta dirijorului Peter Csaba, muzician român stabilit în Franţa, în prezent director şi dirijor titular al Orchestrei simfonice din Besançon şi director artistic al Orchestrei de cameră Virtuosi de Kuhmo din Finlanda. Prima parte a programului va cuprinde 12 contradansuri de Beethoven, Romanţa în Do, op. 42 de Sibelius şi Concertul nr. 1 în do major pentru violoncel şi orchestră de Haydn. În partea a doua vor fi interpretate lucrările Impromptu op. 5 nr. 6 pentru orchestră de coarde de Sibelius şi Simfonia nr. 104 în re major Londra de Haydn.

Cinefilii vor avea parte în această seară, la Studioul 'Horia Bernea' al Muzeului Ţăranului Român, de opt documentare semnate de Slavomir Popovici. Înainte de proiecţia filmelor vor vorbi regizorul Laurenţiu Damian, etnograful Radu Răutu şi Sorin Vieru, profesor la Facultatea de filosofie a Universităţii Bucureşti. În cadrul evenimentului vor fi proiectate peliculele 'Uzina', 'Romanţe aspre', 'Io, Ştefan Voievod ctitor', 'Soarele negru' ,'Semnul bradului', 'Bun ca ziua', 'Victime şi vinovaţi' şi 'Letopiseţul lui Hrib'. Slavomir Popovici este unul dintre cei mai importanţi regizori de film documentar din România. Filmele lui de artă şi etnografice depăşesc cadrul strict al documentarului. Acestea pot fi considerate o serie de poeme filosofice, pe temele esenţiale ale ciclului vieţii şi trecerii timpului.

Conferinţa intitulată "Bernard Boutet de Monvel sau naşterea art deco-ului", susţinută luna trecută de Stéphane-Jacques Addade, membru al Camerei Europene a Experţilor de Artă, la Muzeul Zambaccian din Capitală, va fi reluată astăzi.
Potrivit organizatorilor, decizia a fost luată datorită numărului mare de solicitări. Conferința este organizată de Muzeul Naţional de Artă al României, Asociaţia Prietenii Muzeului Naţional de Artă al României şi Institutul Francez din Bucureşti. Manifestarea se va desfășura în limba franceză.

Festivalul Internaţional de Teatru Shakespeare, ce se va desfăşura la sfârşitul lunii aprilie la Craiova şi Bucureşti, sub titulatura "Constelaţia Hamlet", va include spectacole după celebra piesă în regia unor mari artişti, precum Thomas Ostermeier şi Oskaras Korsunovas. Potrivit organizatorilor, la Craiova, evenimentul va fi deschis de "Hamlet"-ul montat de Oskaras Korsunovas la Teatrul Municipal din Vilnius. Spectacolul va fi precedat de vernisajul unei expoziţii ce prezintă montări ale piesei "Hamlet" în România, dar şi la teatrul polonez. Tot la Craiova, va avea loc prezentarea-eveniment "Hamlet - Un monolog", la care va fi prezent marele regizor Robert Wilson. Majoritatea spectacolelor prezentate la Craiova vor putea fi văzute şi de publicul bucureştean.

Urmaşii din Mexic şi Guatemala ai fostului imperiu Maya - care a stăpânit o mare parte din America Centrală - susţin că apocalipsul nu va veni în 2012. Declaraţia vine în urma unor teorii vehiculate în lumea occidentală. O astfel de teorie este prezentată şi în superproducţia "2012", regizată de Roland Emmerich. Inspirat dintr-un bestseller al scriitorului american Steve Alten - vândut în peste 10 milioane de exemplare -, filmul prezintă o previziune maya potrivit căreia ziua de 21 decembrie 2012 este data la care va veni sfârşitul lumii. De fapt, potrivit unei inscripţii gravate în piatră descoperită la Coba, în Peninsula Yucatan, în 2012 se va încheia unul dintre ciclurile calendarului maya, alcătuit cu 3.144 de ani înaintea calendarului roman. Niciuna dintre interpretările "occidentale" ale altor inscripţii maya nu exprimă "ceea ce cred mayaşii" despre 2012, a declarat Jose Huchim, unul dintre autorii studiului, el însuşi aparţinând acestei comunităţi.

Astăzi la ora 18, la lansarea volumului Cinema, de Angelo Mitchievici. Evenimentul va avea loc la Librăria Cărtureşti Verona în prezenţa autorului şi a altor invitaţi-Ioana Pârvulescu, Ioan Stanomir şi Paul Cernat. Angelo Mitchievici este lector doctor la Facultatea de Litere a Universităţii „Ovidius” din Constanţa. Domeniile sale de interes sunt antropologia culturală, hermeneutica literară, teoria literaturii.

The Light Cinema organizează sâmbata, 13 februarie, începând cu ora 23.59 la o noapte de filme. Indragostiti sau Nu, Pro sau Anti Valentine’s Day, la The Light Cinema va asteapta, potrivit organizatorilor o intreaga noapte de filme şi o multime de premii surpriză. La fiecare bilet cumparat publicul are dreptul la o extragere din urna cu premii. Se pot câştiga invitatii duble la filme 2D, 3D, bilete la 6D, vouchere valorice la The Light Bar, invitatii la teatru si stand up comedy, meniuri popcorn si multe altele. Seara de filme tine de la ora 23.59 pana la ora 6 dimineata.

Vernisajul expozitiei de fotografie "Metroart" are loc la Clubul Fotografa vineri, 12 februarie, de la ora 12, la statia de metrou Victoriei 1, Bucuresti. Expozitia conţine 40 de imagini realizate de 12 fotografi şi va fi deshisă până pe 12 martie. Aceasta prezintă o lume de lumini fugare, siluete anonime si mistere. Fotografa.ro este un proiect cultural de promovarea a fotografiei romanesti, dezvoltat si implementat de Asociatia Euroarte.

Teatrul Odeon din capitală prezintă sâmbătă, 13 februarie, premiera „Câtă Speranţă” de Hanoch Levin în traducerea lui Doru Mareş. În distribuţie - Dorina Lazăr, Ionel Mihăilescu, Virginia Rogin, Antoaneta Zaharia, Gabriel Spahiu, Rodica Mandache, Pavel Bartoş, Liana Mărgineanu, Călin Stanciu Jr., Istvan Teglas, Nicoleta Lefter. Regia este semnată de Radu Afrim. Lucrând la acest spectacol mi-au venit în cap câteva întrebări, spune regizorul: Câţi oameni se trezesc dimineaţa cu speranta că?
Şi câţi ştiu că atunci când speră o fac pe propria răspundere? Şi mai ales câţi ştiu gestiona decepţia provocată de ceea ce patetic numim “năruirea speranţelor”?

Asociatia Culturala Control N organizeaza in perioada 1 martie – 19 aprilie a cincea sesiune a workshop-ului de scenaristica First Draft. Cursul se adreseaza amatorilor si incepatorilor in domeniul scenaristicii de film si prezinta in detaliu elementele de baza in scrierea unui scenariu de scurt metraj – premisa, personaje, conflict, structura dramaturgica, dialog precum si elemente de formatare si limbaj specific scenaristicii de film. Cursul este sustinut de Ana Agopian (scenarist de film si televiziune), Oana Rasuceanu (scenarist si cristic de film) si Iulia Rugina (regizor de film).

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc va fi prezentă, pentru a treia oară cu un stand românesc, în Berlinale Film Market, organizat în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, ce are loc în perioada 11-21 februarie. Prezenţa României în cadrul market-ului Festivalului de Film de la Berlin reprezintă o oportunitate de a continua proiectul demarat de catre APFR cu mai multi ani in urma, de promovare a României şi industriei cinematografice româneşti. România va fi prezentă atât în competiţia oficială, cât şi în secţiunile paralele de lung- şi scurt-metraj.

Forumul Cultural Austriac oragnizează mâine de la ora 21, in Green Hours Bucureşti, o seara de jazz cu Vienna Clarinet Connection. Cei patru clarinetişti din Viena cultivă un maximum de bogăţie a nuanţelor, umbre de culoare, strălucire instrumentală şi empatie colectivă. Ei prezintă nu doar un dialog al tradiţiilor muzicale din Europa de Vest şi de Est, ci reuşesc în plus să-şi modereze concertele cu umor.

Biblioteca @British sarbatoreste Ziua Indragostitilor cu o promotie pentru cuplurile de toate felurile, oferind doua abonamente la pret de unul, de ieri până pe 13 februarie. Promotia este valabila in centrul British Council din Bucuresti, cu sediul in Calea Dorobantilor numarul 14. Cei care doresc sa petreaca mai mult timp in compania persoanelor dragi, fie perechea, fratele, sora, parintele sau un prieten, pot beneficia de un abonament la biblioteca @British pentru care platesc jumatate din pretul total. Timp de un an de zile, au posibilitatea de a veni impreuna la biblioteca pentru a citi, a viziona filme, a se juca pe Wii si a se distra in limba engleza.

Noua stagiune a Teatrului InDArt începe luni, 15 februarie, cu premiera “Ursul” de A.P.Cehov Un fin observator al epocii în care trăieşte, Cehov face o analiză psihologică şi morală, satirizând două personaje emblematice ale Rusiei rurale. În distrubuţie: Silvia Simion, Bogdan Gagu şi Dan Simion după regia semnată de Damian Crîşmaru. Spectacolul are loc în Iron City Club din capitală, de la ora 21 iar intarea este 10 RON.
Conform unui studiu efectuat la nivelul Uniunii Europene, 50% din tinerii europeni difuzează pe internet informaţii cu caracter personal care riscă să rămână permanent online şi să fie vizualizate de oricine. Ieri, s-a sărbătorit „Ziua pentru un internet mai sigur”, iar Comisia Europeană le-a transmis tinerilor următorul mesaj: „Gândiţi-vă bine înainte de a publica informaţii online!”

Un eveniment teatral de excepţie – la Teatrul Naţional Bucureşti - EXILAŢII după Ivan Vazov. Naţionalul bucreştean a invitat trupa Teatrului Naţional din Sofia pentru o unică reprezentaţie cu spectacolul „Exilaţii” după Ivan Vazov, clasicul literarii bulgare. Bazat pe nuvela din 1884 intitulată "Nedoriţii, neiubiţii" de Ivan Vazov, "patriarhul literaturii bulgare" şi pe alte câteva texte, "Exilaţii" prezintă vieţile câtorva refugiaţi săraci ajunşi în România cu gândul de a declanşa o revoluţie pentru a-şi elibera ţara de asuprirea otomană. În timpul spectacolului publicul va trăi alături de protagonişti povestea unui mare ideal. Dar mai mult decât atât, „Exilaţii” este spectacolul unui mare regizor, Alexander Morfov, care foloseşte legenda declanşării revoluţiei împotriva imperiului otoman din secolul XIX pentru a face un comentariu amar, dar credibil cu privire la viaţa Bulgariei de azi. Deziluzionat de lăcomia şi consumismul rapace care a copleşit Bulgaria în ultimii 20 de ani, Morfov reuşeşte să exprime absurditatea goanei după bani „uşor câştigaţi” şi lipsa bucuriei de a trăi a sud-est-europeanului contemporan.

În luna februarie, între Sfântul Valentin şi sărbătoarea românească a Dragobetelui, la Sibiu are loc un festival al dragostei: o campanie adresată tinerilor pentru prevenirea violenţei în cuplu şi combaterea stereotipurilor de gen. Este a 5-a ediţie a Festivalului Egalităţii de Gen, şi, potrivit organizatorilor aceasta va fi una specială. Programul festivalului include: un experiment artistic cu rol educativ, jucat de şi pentru adolescenţi, un eveniment care te aduce faţă în faţă cu propriile prejudecăţi, lansarea unei broşuri care reprezintă nu o listă de sfaturi date de adulţi, ci o colecţie ce împărtăşeşte experienţele unor tineri obişnuiţi pentru alţi tineri de vârsta lor, acţiuni stradale în care cuplurile pot să-şi dedice mesaje “scrise” cu ajutorul “voluntarilor- litere” sau altele cu rolul de a atrage atenţia asupra comportamentelor agresive în cuplu şi de a testa reacţiile trecătorilor la acestea.

Orchestrele şi Corurile Radio prezintă astăzi de la ora 19, concertul susţinut de Orchestra de Cameră Radio, ce îl va avea ca invitat pe violoncelistul Trey Lee, un virtuoz interpret şi în acelaşi timp o adevărată vedetă a muzicii clasice contemporane. Concertul se va desfăşura sub bagheta dirijorului Peter Csaba, muzician român stabilit în Franţa, în prezent director şi dirijor titular al Orchestrei simfonice din Besançon şi director artistic al Orchestrei de cameră Virtuosi de Kuhmo, din Finlanda.
În viaţa muzicală internaţională actuală, numele lui Peter Csaba este asociat imediat dirijorului de orchestră, dar pentru mulţi melomani din România numele lui Peter Csaba este alăturat violonistului, celui care în deceniul opt al secolului XX câştiga rând pe rând competiţiile naţionale şi internaţionale la care a participat şi al cărui şir de succese a fost încununat cu laurii prestigiosului Concurs internaţional de vioară Niccolo Paganini din Geneva, Italia.

Sambata, 20 februarie, incepand cu ora 18, Palatul Ghika va gazdui Budapest-Bucharest Guitar Summit, prima intalnire la varf de acest gen din Romania, dedicat chitaristilor si melomanilor deopotriva. Organizat la initiativa lui AG Weinberger, evenimentul ii va aduce in premiera la Bucuresti pe Tatrai Tibor si Gyarfas Istvan, doi dintre cei mai valorosi chitaristi de rock/blues si jazz ai Ungariei. Timp de aproape doua ore, iubitorii de muzica vor avea ocazia de a asista la un show spectaculos pe care AG Weinberger il va da in compania celor doi invitati ai sai de peste hotare. Concertul, care va imbina in premiera influentele celor doua culturi, reprezinta un omagiu adus chitarii, spun organizatorii.

Oraşul Innsbruck, capitala provinciei Tirol, este considerat de localnici 'inima Munţilor Alpi'. Situat în sud-vestul Austriei, oraşul este vizitat cu regularitate de adepţii sporturilor de iarnă, dar şi de cei îndrăgostiţi de natură, libertate, cultură, artă şi istorie. La cea de-a IX-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă, numărul de probe şi de participanţi a fost mai mare decât in ultimii ani. În această iarnă a fost înregistrată o participare-record: 933 de sportivi (760 bărbaţi, 173 femei) din 36 de ţări şi un record absolut de spectatori - 1,5 milioane. Sportivii s-au întrecut la 6 sporturi şi 34 de probe (21 masculine, 12 feminine şi una 1 mixtă). Primele locuri în clasamentul general pe medalii au fost ocupate de URSS (25 de medalii, din care 11 de aur); Austria (12 medalii, din care 4 de aur); Norvegia (15 medalii, din care 3 de aur); Finlanda (10 medalii, din care 3 de aur).

Orchestrele şi Corurile Radio prezintă vineri, 12 februarie de la ora 19, concertul susţinut de Orchestra Naţională Radio, ce îl va avea ca invitat pe violonistul Bogdan Zvorişteanu, în prezent concertmaestrul uneia dintre importantele orchestre simfonice europene, Suisse Romande din Geneva. Concertul, ce se va desfăşura sub bagheta dirijorului Ovidiu Bălan, va cuprinde în prima parte Concertul în re major pentru vioară şi orchestră op. 61 de L. van Beethoven. În a doua parte a programului, Orchestra Naţională Radio va interpreta Simfonia Manfred, op. 58 de P. I. Ceaikovski.

Teatrul Naţional din Bucureşti şi Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală „ION SAVA” organizează miercuri, 17 februarie, o dezbatere pe tema dramaturgiei originale contemporane, intitulată “Piesa românească pe scenă – drepturi şi obligaţii”. Sunt invitaţi să ia parte dramaturgi, regizori, actori, critici, directori de teatru şi, fireşte, beneficiarii direcţi ai muncii tuturor celor dinainte, adică spectatori. Dezbaterea va fi precedată de un spectacol-lectură cu textul câştigător al ediţiei 2009 a concursului Cea mai bună piesă a anului, susţinut de Uniunea Teatrală din România : “Ziua Perfectă” de Antoaneta Zaharia, în regia Elenei Morar şi interpretarea unui grup de actori ai Naţionalului bucureştean. Spectacolul, care se va desfăşura în Sala 99 a TNB, începe la ora 11 iar intrarea este liberă.

Filmul 3D, "Avatar" de James Cameron a fost lider în box office-ul românesc de weekend, pentru a opta săptămână consecutiv, cu încasări de aproape 648.000 RONI şi 30.055 de spectatori, informează Agenţia Champions. "Avatar" a devenit, în urmă cu două săptămâni, producţia cu cele mai mari încasări pe plan mondial din toate timpurile. Lungmetrajul "Avatar", care a costat peste 500 de milioane de dolari - 300 de milioane de dolari pentru producţie şi 200 de milioane de dolari pentru marketing -, a câştigat, recent, două premii Globul de Aur, la categoriile "cel mai bun film" şi "cel mai bun regizor", şi este considerat unul dintre marii favoriţi la premiile Oscar, unde are nouă nominalizări.

Maria Răducanu şi Maxim Belciug vor prezenta, în premieră, mâine, la Clubul Ţăranului Român din Capitală, un nou program de muzică veche, într-un concert ce va reînvia acordurile barocului francez şi italian, informează organizatorii evenimentului. Intitulat sugestiv "La Rossignol" (Privighetoarea), concertul va oferi publicului prilejul de a reînvăţa să iubească muzica unei epoci uitate, pe care manierismul sau prezentările elitiste au îndepărtat-o, prin sonorităţile unor lucrări precum "Amarilli", de Giulio Caccini, "Nina", de Giovanni Batistta Pergolese, şi "Comme Raggio di Sol", de Antonio Caldara.

Patinatorii artistici ruşi Oksana Domnina şi Maksim Şabalin, favoriţi pentru aurul olimpic la Vancouver, au decis să renunţe cu această ocazie la costumele inspirate din cultura aborigenă, după o polemică legată de acest subiect, scrie cotidianul popular rus Komsomolskaia Pravda. Dansul original al campionilor mondial, îmbrăcaţi în costume inspirate de ţinuta aborigenilor şi cu feţele pictate, a suscitat vii controverse în competiţie, în special la Euro-2010, de la Tallin, din ianuarie. Cei doi dansatori pe gheaţă, cu toate că au explicat că nu intenţionează să şocheze pe nimeni, au fost ţinta apărătorilor culturii aborigene australiene, care au considerat că modul în care au prezentat dansul a fost 'complet fals'.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!