DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
13.45 - 14.00
Curs de limba franceza • Realizator Oana Georgiana Enachescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
14.00 - 14.45
Stagiunea de jazz – Radio România Cultural la Teatrul ACT • ”...years after Petrucciani” (9 martie 2011) (R). Solişti: Cristian Soleanu – saxofon, george Natsis – pian, Adrian Flautistu – contrabas, Vlad Popescu - percuţie. Realizator Maria Balabaş

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
14.45 - 15.00
Curs de limba spaniola • Realizator Teodora Stanciu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

16 februarie 2010

Ensemble Raro, ansamblul în rezidenţă al Festivalului SoNoRo, va concerta în premieră în această seară la Carnegie Hall din New York. Recitalul din Statele Unite va fi urmat, pe 26 martie, de un concert cameral la Wigmore Hall din Londra. Cele două evenimente sunt organizate de Asociaţia SoNoRo în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi fac parte din turneul Ensemble RARO & SoNoRo Festival on Tour. Ansamblul este compus din Diana Ketler - pian, Alexander Sitkovetsky - vioară, Răzvan Popovici - violă, Bernhard Naoki Hedenborg - violoncel, cărora li se va alătura Roxana Constantinescu, mezzosoprană.
Dacă programul recitalului de la New York include lucrări de George Enescu, Robert Schumann şi Peteris Vasks, cel de la Londra va cuprinde şi lieduri de Richard Strauss.

Chitaristul britanic Snowy White va susţine un concert într-un club din Capitală. Evenimentul va avea loc luna viitoare, pe 12 martie, la Hard Rock Cafe. Chitaristul Snowy White a cântat ca back-up în turneele trupei Pink Floyd din 1977 şi 1980. De la turneele cu Roger Waters, în anii '90, încurajat constant şi de Peter Green, prietenul său de mai bine de 35 de ani, Snowy White dovedeşte şi în prezent o măiestrie aparte a interpretării la chitara electrică. Astfel, Snowy White, în vârstă de 61 de ani, este considerat unul dintre cei mai buni chitarişti de electric blues din zona britanică.

Cea de-a patra ediţie a Galei Premiilor Gopo - trofeele industriei de film din România - va avea loc pe 22 martie, în Bucureşti. Cel mai important eveniment dedicat în întregime filmului autohton organizat anual în România, Gala Premiilor Gopo a răsplătit în ultimii ani performanţele tuturor categoriilor de profesionişti din industria filmului - regizori, actori, scenarişti, operatori, monteuri, scenografi, compozitori, designeri de costume şi machiaj. În 2009, marii câştigători ai galei au fost "Restul e tăcere", superproducţia regizată de Nae Caranfil, câştigătoare a nouă statuete (inclusiv pentru cel mai bun film şi cel mai bun scenariu), şi "Boogie", lungmetrajul lui Radu Muntean, care a adunat patru trofee.

Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ prezintă spectacole precum "Herr Paul", de Radu Afrim, şi "OO!", de Alexandru Dabija, în cadrul unui turneu, la Teatrul Odeon din Capitală. Evenimentul va avea loc între 22 şi 28 februarie."Herr Paul" este una dintre cele mai recente premiere ale teatrului din Piatra Neamţ, semnată de Radu Afrim. De altfel, regizorul a câştigat, în 2006, premiul Uniunii Teatrale din România, pentru o montare la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ - "Plastilină".

Artista Hanna Schygulla, actriţa fetiş a regizorului Rainer Werner Fassbinder, va fi distinsă cu premiul pentru întreaga carieră la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Actriţa germană în vârstă de 65 de ani, care va primi acest premiu pe 18 februarie, a jucat recent în filmul lui Fatih Akin "De partea cealaltă/ Auf der anderen Seite", după o lungă pauză în carieră. De la debutul său ca actriţă, Hanna Schygulla a jucat, printre altele, în 20 de filme regizate de Rainer Werner Fassbinder, printre care se numără şi "Căsătoria Mariei Braun", care i-a adus un Urs de Argint în 1979, dar şi clasicele "Berlin Alexanderplatz" şi "Lili Marleen". Cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc până pe 21 februarie.

Filmul „Eu cand vreau sa fluier, fluier” a fost aplaudat indelung duminică seara în cadrul premierei de la festivalul de film din Berlin. Presa internationala l-a luat deja in calcul ca pe unul dintre favoritele competitiei. Screen Daily il categoriseste ca un film „crud, extraordinar”. Variety lauda capacitatea filmului de a reda subtil si emotionant viata in inchisoare. Ziarul german Spiegel, care monitorizează îndeaproape Festivalul de la Berlin susţine că „Eu cand vreau sa fluier, fluier” este castigatorul zilei de ieri. In Screen, criticii britanici il coteaza cu 3 puncte, in timp ce The Ghost Writer al lui Roman Polanski are doar 2,8.

Teatrul Naţional din Bucureşti şi Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală „ION SAVA” organizează maine, de la ora 11, în Sala 99 a TNB, un spectacol-lectură cu textul câştigător al ediţiei 2009 a concursului Cea mai bună piesă a anului, susţinut de Uniunea Teatrală din România (UNITER): ZIUA PERFECTĂ de Antoaneta Zaharia, în regia Elenei Morar şi interpretarea unui grup de actori ai Naţionalului bucureştean. În continuare va avea loc o dezbatere pe tema dramaturgiei originale contemporane, intitulată “Piesa românească pe scenă – drepturi şi obligaţii”. Sunt invitaţi să ia parte dramaturgi, regizori, actori, critici, directori de teatru şi, fireşte, beneficiarii direcţi ai muncii tuturor celor dinainte, adică spectatori.

Muzeul Naţional al Literaturii organizează „Caravana cinematografică - Cinemateca Literaturii”. Cinefilii vor putea urmări creaţii majore ale filmului românesc şi universal, însoţite de comentariul lui Ioan Groşan. Seara de astăzi este dedicată filmului „The Cotton Club” (1984), în regia lui Francis Ford Coppola - ora 18, în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române din capitală.

Astăzi are loc premiera spectacolului “Visul unei nopţi de vară”, regizat de Cristian Toma într-o interpretare modernă, de la ora 19, la Sala Rapsodia din Bucureşti. Un alt spectacol de teatru la care sunt invitaţi bucureştenii este „Mincinosul” de Carlo Goldoni, în regia lui Toma Enache de la ora 19:30, la Palatul Naţional al Copiilor. Tot astăzi, în cadrul Festivalului de flamenco organizat, în perioada 8 februarie - 7 martie, de Institutul Cervantes din Bucureşti şi Ambasada Spaniei în România, la Ateneul Român, publicul va întâlni versiunea «clasică» a muzicii flamenco, în versiunea ansambului de muzică de cameră “La Maestranza”. Peste hotare, la New York, are loc în această seară premiera recitalului Ansamblului Raro, eveniment organizat de Asociaţia SoNoRo. Ansamblul, alături de mezzosoprana Roxana Constantinescu, interpretează lucrări de George Enescu, Robert Schumann şi Peteris Vasks.

Orchestrele şi Corurile Radio îşi invită publicul să audieze lucrări ale compozitorilor W. A. Mozart şi J. Haydn, în două concerte ce se vor desfăşura la Sala Radio mâine şi pe 19 februarie. Mâine seară, de la ora 19, Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, ne va introduce în lumea clasicismului vienez prin interpretarea Micii serenade de W. A. Mozart.

Bucureştiul gazduieşte până pe 7 martie un festival original de flamenco, organizat de Institutul Cervantes din Bucureşti şi Ambasada Spaniei în România. Spectacolele vor avea loc la Teatrul Odeon, Ateneul Român, Sala Radio şi Cinematograful Elvire Popesco. Astăzi, de la ora 19, la Ateneul Român, publicul va întâlni versiunea «clasică » a muzicii flamenco, în interpretarea ansambului de muzică de cameră “La Maestranza”. Deasemenea Jazz-ul flamenco va fi prezent în două seri, pe 22 şi 23 februarie, la Sala Radio iar chitara flamenco este prezentată în concert la Sala mică a Ateneului Român în serile de 27 şi 28 februarie şi la Teatrul Odeon, îpe 1 martie, prin recitalul lui Javier Conde. Finalul festivalului va fi rezervat cinematografiei, în 5, 6 şi 7 martie urmând a fi prezentate la Cinema «Elvire Popesco» un ciclu de filme regizate de Carlos Saura, prezentat chiar de Carlos Saura, simbol al cinematografiei spaniole din a doua jumătate a secolului XX.

Mâine are loc vernisajul expoziţiei aniversare „Vasile Grigore - 75”, în prezenţa pictorului, care prezintă o selecţie de peste 50 de lucrări realizate în întreaga carieră artistică. Deschiderea expoziţie are loc ora 10:30, la Academia de Studii Economice din capitală.La Ploieşti, cantautorul Victor Socaciu lansează tot mâine de la ora 19.30, albumul „Iedera”. Pe scena de la Casa de Cultură a Sindicatelor vor mai concerta folkiştii Mircea Vintilă şi George Nicolescu, iar actriţa Maria Ploae va susţine un moment poetic. Matei Florian îşi lansează deasemenea, la Cluj romanul „Şi Hams Şi Regretel”. Invitaţi la lansare vor fi Ovidiu Mircean, Ştefan Manasia. Intalnirea cu clujenii are loc la ora 16, la librăria Book Corner.

Duminică, 21 februarie, asociaţia Boncancul Literar invită publicul la O nouă seară a Pariului pe Prietenie va avea loc duminică 21 februarie la Mojo Music Club din Bucureşti, de la ora 18. Printre invitaţii ediţiei se află prozatorii Luca Dinulescu, Sorin Teodoriu şi George Corbeanu Dumitru dar şi folkistii Paul Arva, Lucian Darie sau Fox Studis. Organizatorii îi vor prezenta publicului şi pe câştigătorii concursului Dragobete, iubire cu năbădăi organizat de site-ul Bocancul Literar, iar Teatrul InDArt va aduce pe scenă o Şedinţă de Dragobete.

Ion Bogdan Ştefănescu şi Costin Soare concertează mâine în capitala Suediei, într-un program-maraton organizat de Institutul Cultural Român din Stockholm. Evenimentul muzical propune două recitaluri de flaut şi chitară clasică. Recitalurile vor avea loc la Academia Regală de Muzică, respectiv la sediul ICR Stockholm. Acesta din urmă face parte dintr-un program de literatură şi muzică dedicat scriitorului suedez Kjell Espmark, la împlinirea vârstei de 80 de ani.

Artistul Ion Bârlădeanu îşi prezintă prima expoziţie personală în Franţa - "Realpolitik" - la Galeria "Anne de Villepoix" din Paris, anunţă Institutul Cultural Român din capitala Franţei. Vernisajul va avea loc pe 25 februarie, în prezenţa lui Ion Bârlădeanu şi a galeristului Dan Popescu de la H'Art, iar expoziţia va rămâne deschisă până pe 3 aprilie. Artistul Ion Bârlădeanu a fost descoperit de puţină vreme de către galeria H'Art din Bucureşti şi a devenit deja o vedetă. Ion Bârlădeanu este, probabil, singurul reprezentant autentic al pop art-ului românesc, un curent artistic de origine britanico-americană care făcea ravagii prin expoziţiile anilor '50-'60.

Academia Europeană de Film, cea mai importantă organizaţie a profesioniştilor de film din Europa, a devenit partener oficial al Festivalului Internaţional de Film NexT, care va avea loc anul acesta în perioada 13-18 aprilie, la Cinema Scala şi Cinemateca Eforie din capitală. Academia Europeană de Film (European Film Academy – EFA), cea care acordă premiile care îi poartă numele (cunoscute şi ca „Oscarurile europene”) va prezenta la Bucureşti, în cadrul Festivalului de Film NexT, un program special alcătuit din cele 13 filme de scurt metraj nominalizate la Premiul EFA în 2009. Printre cele 13 titluri se numără scurtmetrajele Poste Restante (regizor Marcel Lozinski), Renovare (r. Paul Negoescu), animaţia canadiană Swimming Lesson (r. Caitriona Cantillon), Sinner (r. Meni Philip) sau documentarul Peter in Radioland (r. Johanna Wagner).

Astăzi la ora 19, va avea loc in Sala Mare a Ateneului Român cel de-al doilea eveniment muzical din programul Festivalului de Flamenco la Bucureşti - recitalul instrumental al ansamblului de muzica de camera La Maestranza. Înfiinţat în 1994 la San Lorenzo de El Escorial, ansamblul reuneste instrumente de suflat (flaut, clarinet), instrumente de coarde (viola, violoncel, contrabas, chitara) si percutie. Componentii formatiei sunt muzicieni consacrati,cu o bogata activitate profesionala, care interpreteaza un repertorio diversificat stilistic, de la perioada preclasicismului la muzica contemporana. Grupal este condus de renumitul chitarist José María Gallardo del Rey si care ca obiectiv creearea unui nou stil in muzica spaniola. Programul pe care îl vor prezenta în recitalul de la Bucuresti contine un repertoriu pentru a carui interpretare “La Maestranza” detine un cod propriu si foarte special: dialogul între clasic si popular; interactiunea dintre inspiraţia flamenco şi realizarea unui limbaj care îsi are în centrul ei şcoala impresionistă de compoziţie.

Forumul Cultural Austriac organizează joi, 18 februarie, de la ora 21, in clubul Green Hours, încă un concert din seria Austrian Hours at Green Hours: Cvartetul Christoph Pepe Auer. Saxofonistul şi compozitorul Christoph Pepe Auer cântă alături de Philipp Nykrin (pian, sintetizator, electronics), Stephan Kondert (bass) şi Peter Kronreif (drums). Născut în 1981, el este receptat de public ca un adevarat new-comer in plina ascensiune. Auer este deţinătorul a două premii Hans-Koller, iar în 2007 s-a bucurat de un mare succes cu albumul "New York Sessions", fiind elogiat de criticii de specialitate. Cvartetul ne propune o interpretare europeană a compoziţiilor născute la New York şi inspirate de Wayne Shorter, Jimmy Merritt şi Ornette Coleman.

Joi, 25 februarie, de la ora 18, la Institutul Cultural Român din capitală va avea loc o întâlnire cu tema Vocile lui Petre Ţuţea. Evenimentul este prilejuit de apariţia celui de-al doilea număr al revistei Academia de Poezie, care cuprinde un medalion consacrat gânditorului. În prima parte a întâlnirii, Livius Ciocârlie, Mihai Şora şi Vladimir Zamfirescu vor dezbate atât dimensiunea originală a operei, cât şi aspecte concrete ale receptării acesteia. Discuţiile vor fi moderate de Luiza Palanciuc. Dezbaterea va fi urmată de prezentarea revistei Academia de Poezie, în prezenţa fondatorului acesteia, Emil Stratan, moderatorul celei de-a doua părţi a întâlnirii, şi a câtorva dintre autorii semnatari: François Pamfil, Ioan Es. Pop, Liviu Ioan Stoiciu, Pavel Şuşară.

Ensemble Raro - ansamblul în rezidenţă al Festivalului SoNoRo, va concerta, în premieră, astăseară, la Carnegie Hall din New York. Recitalul din Statele Unite va fi urmat pe 26 martie de un concert cameral la Wigmore Hall din Londra. Cele două evenimente sunt organizate de Asociaţia SoNoRo în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi fac parte din turneul Ensemble RARO & SoNoRo Festival on Tour. Ensemble Raro va interpreta la New York lucrări de George Enescu, Robert Schumann şi Peteris Vasks. Programul recitalului de la Wigmore Hall, Londra, va cuprinde şi lieduri de Richard Strauss.

Asociaţia "Bucureştiul meu drag" a început lucrul la monografia foto a vieţii Bucureştiului. Iniţiatorii acestui proiect invită toţi pasionaţii de fotografie care doresc să participe la realizarea acestei monografii să trimită un mesaj la adresa de email [email protected]. Asociaţia "Bucureştiul meu drag" a fost înfiinţată în anul 2007 şi-şi propune ca, prin intermediul fotografiei, să cultive cunoaşterea capitalei şi să contribuie la descoperirea farmecului locurilor, a oameniilor şi a tradiţiilor care au construit oraşul.

Sâmbătă, 20 februarie, începând cu ora 18, Palatul Ghika va gazdui Budapest-Bucharest Guitar Summit. Organizat la initiativa lui AG Weinberger, evenimentul ii va aduce în premieră la Bucureşti pe Tatrai Tibor şi Gyarfas Istvan, doi dintre cei mai valoroşi chitaristi de rock/blues şi jazz ai Ungariei. Timp de aproape două ore, iubitorii de muzică vor avea ocazia de a asista la un show spectaculos pe care AG Weinberger îl va da în compania celor doi invitaţi ai săi de peste hotare. Concertul, care va îmbina influenţele celor două culturi, reprezintă un omagiu adus chitarii, spun organizatorii.

Teatrul Naţional din Bucureşti şi Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală „ION SAVA” organizează mâine o dezbatere pe tema dramaturgiei originale contemporane, intitulată “Piesa românească pe scenă – drepturi şi obligaţii”. La dezbatere participă dramaturgi, regizori, actori, critici şi directori de teatru. Aceasta va fi precedată de un spectacol-lectură cu textul câştigător al ediţiei 2009 a concursului Cea mai bună piesă a anului, susţinut de Uniunea Teatrală din România : “Ziua Perfectă” de Antoaneta Zaharia, în regia Elenei Morar şi interpretarea unui grup de actori ai Naţionalului bucureştean. Spectacolul, care se va desfăşura în Sala 99 a TNB, începe la ora 11 iar intrarea este liberă.

În perioada 19-21 februarie se va desfăşura la Stockholm târgul alternativ de artă SUPERMARKET, dedicat prezentării spaţiilor şi proiectelor iniţiate de artişti. La ediţia din acest an Institutul Cultural Român de la Stockholm a invitat centrul multidisciplinar de artă Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca. Fabrica de Pensule va fi reprezentată la Supermarket 2010 de către managerul cultural Corina Bucea şi artistul Vlad Olariu, care vor susţine sâmbătă 20 februarie, în cadrul programului de dezbateri al târgului, o prezentare pe tema Fabrica de Pensule, Cluj – un nou spaţiu, un nou context pentru arta contemporană din România.

Teatrul „Nottara” prezintă sâmbătă, 20 februarie, la ora 19, în premieră pe ţară « 39 de trepte », o comedie după un film de Alfred Hitchcock, adaptare a romanului omonim semnat de John Buchan. Versiunea românească şi regia aparţine lui Petre Bokor iar scenografia Ninei Brumuşilă. Adaptarea scenică a romanului poliţist Cele treizeci şi nouă de trepte de John Buchan a fost realizată de către Patrick Barlow, în 2005, pentru scena londoneză. În 2008, a avut loc premiera pe Broadway – spectacol de mare succes, încununat cu două Premii Tony. De asemenea, piesa a fost distinsă cu: premiul Oliver (2007), premiul Best New Comedy (2008) şi Drama Desk Award (2009).

 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!