Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Gala Radio Romania Cultural 2010
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Gala Radio Romania Cultural 2009
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Gala Radio Romania Cultural 2008
Ati ascultat
Ascultati acum
Urmeaza
Bloguri
00.30 - 01.30 Album de colectie I • cu Florian Lungu
LiveRadio Romania Cultural
LiveTeatru radiofonic
01.30 - 03.30 Teatru National Radiofonic - Mari spectacole • „Tartuffe” de Moliere. Adaptare: Alexandru Balaci. Regia artistică: Paul Stratilat. În distribuţie: Ion Finteşteanu, Jules Cazaban, Carmen Stănescu, Mihai Berechet, Catiţa Ispas, Ninetta Gusti, N. Neamţu Ottonel. Regia de studio: Ion Prodan. Regia muzicală: Lucian Ionescu. Regia tehnică: ing. George Buican. Înregistrare din 1956
LiveRadio Romania Cultural
LiveTeatru radiofonic
03.30 - 05.00 Album de colectie II • Realizator Monica Gurău-Mihalache
LiveRadio Romania Cultural
LiveTeatru radiofonic
Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.
14 iulie 2010
A patra ediţie a Universităţii de Vară se va desfăşura, în perioada 22-28 iulie, la Râmnicu Sărat. Evenimentul va fi organizat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului. Peste 20 de studenţi români, precum şi istorici din Germania, Belgia, Republica Moldova vor participa la Penitenciarul politic de la Râmnicu Sărat la comunicările şi referatele organizate sub genericul ''Comunismul-între memorie şi istorie''.Cea de-a patra ediţie a Universităţii de Vară de la Râmnicu Sărat se va desfăşura sub semnul neimplicării politice. La eveniment vor participa doar istorici şi cercetători pentru a aprofunda aspectul complex şi contradictoriu al comunismului.
TVR Cultural va difuza în această seară, de la ora 21.35, "Concertul unei Nopţi de Vară" de la Schönbrunn. Evenimentul a avut loc pe 8 iunie, în grădinile Palatului Schönbrunn din Viena. TVR Cultural difuzează spectacolul la scurt timp după producerea lui. La concert, Orchestra Filarmonicii din Viena a fost dirijată de celebrul Franz Welser Möst. Într-un cadru idilic, organizatorii şi-au propus să aducă atât melomanii, cât mai ales publicul larg la un concert de cel mai înalt nivel, desfăşurat în aer liber, cu intrare gratuită. Franz Welser Möst, pianistul Yefim Bronfman şi orchestra au interpretat pentru prima dată în acest context lucrările muzicale ale lui John Williams, creatorul coloanei sonore din filmul "Războiul Stelelor". "Marşul Imperial" şi "Tema Prinţesei Leia" au fost puse în aceeaşi linie concertistică alături de partituri semnate de Joseph şi Johann Strauss, Franz Liszt, Otto Nicolai, Gustav Hoslt, Joseph Lanner şi John Williams.
Elevii şi studenţii pot achiziţiona bilete la preţ redus pentru Ciuc Summer Fest, care se desfăşoară la Zone Arena din Capitală. Evenimentul va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni. Astfel, au fost puse în vânzare bilete la preţul de 75 de lei, pentru Gazon B, 145 de lei, pentru Gazon A, şi 200 de lei, pentru Tribună. Această nouă categorie de bilete la preţ redus va fi disponibilă doar astăzi, la casele de bilete de la intrarea în complexul Zone Arena, fiecare elev sau student putând achiziţiona maximum patru tichete, indiferent de categoria de preţ, numai în baza legitimaţiei de student sau a carnetului de elev vizat. Headlinerii festivalului vor fi Faithless, Pink Martini şi Gary Moore.
Opt facultăţi din cadrul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu organizează în acest an examen de admitere, pentru specializări care presupun "abilităţi speciale", la celelalte intrându-se pe baza concursului de dosare. La Facultatea de Medicină "Victor Papilian" - specializările de Medicină Generală şi Medicină Dentară admiterea se face pe bază de examen, acesta având o pondere de sută la sută în media finală de admitere. Proba constă în test grilă din materia de biologie (clasa a XI-a) sau chimie organică (clasa a X-a şi a XI-a) la alegere. La cele două specializări din cadrul Facultăţii de Teologie "Andrei Şaguna", examenele vor consta în două probe eliminatorii - testare psihologică şi examinare aptitudini muzicale - şi o probă de cunoştinţe religioase pentru specializarea de teologie ortodoxă pastorală, iar pentru specializarea de teologie socială eliminatorie va fi doar testarea psihologică, proba de cunoştinţe religioase luându-se în calcul pentru media finală.
Un nou tip de bandaj "inteligent", care începe să ilumineze pe măsură ce eliberează nanocapsule cu antibiotice în plăgi şi arsuri, împiedicând astfel declanşarea infecţiilor, a fost creat de cercetătorii din Marea Britanie. Bandajul inteligent îşi schimbă culoarea pe măsură ce eliberează antibioticele în piele, alertându-i astfel pe medici de prezenţa infecţiei în acea zonă. Potrivit specialiştilor britanici de la Bath University, autorii acestei invenţii, noua tehnologie reprezintă un pas important făcut de oamenii de ştiinţă pentru recuperarea pacienţilor cu arsuri severe, în special a copiilor, ale căror infecţii pot conduce la instalarea şocului toxic, o afecţiune potenţial mortală. Bandajul "inteligent" poate fi utilizat şi pentru tratarea arsurilor mai puţin grave, a ulcerelor şi a rănilor suferite de soldaţi pe câmpul de luptă. Pielea oamenilor este acoperită în mod normal de miliarde de bacterii "prietenoase" de care acest organ al corpului are nevoie pentru a-şi menţine o stare bună de sănătate.
Stagiunea 2010-2011 a teatrului Odeon se va deschide pe 17 septembrie cu trei spectacole, în cadrul Zilelor Bucurestiului. Intrarea la aceste prime reprezentaţii va fi liberă în zilele de 17, 18 si 19 septembrie. Deasemnea, în toamna acestui an va fi inaugurată a doua sala a teatrului, cu premiera Blifat de Gabriel Pintilei, regia Alexandru Mihail, scenografia Laura Paraschiv, proiect castigator al concursului Tineri regizori – Texte contemporane. A doua premieră a stagiunii ureamză să fie : Viata e vis de Calderon de la Barca, regia Dragos Galgotiu, decorul Vittorio Holtier, costumele Doina Levintza.
Singurul site românesc ce transmite non-stop teatru radiofonic invită publicul să asculte texte fundamentale ale literaturii franceze în montări clasice sau contemporane. Astăzi, de Ziua Naţională a Franţei, www.eteatru.ro va conduce aşsadar pe malurile Senei! 24 de ore de spirit francez, intr-un repertoriu divers, ce ii cuprinde pe Moliere si Diderot, Beaumarchais si Stendhal, Hugo si Flaubert, Jules Verne si Anatole France, Jean Giraudoux si Antoine de Saint-Exupéry, Françoise Sagan si Jean Pierre Dopagne.
Reţeaua Naţională a Muzeelor din România inaugurează mâine la ora 13 Colecţia Muzeale a Armenilor Transilvăneni – ARCA din Dumbrăveni, jud. Sibiu. Este vorba despre o colecţie a memoriei şi a amintirilor adunate simbolic în bagajele cu care armenii au venit în Transilvania. Sunt imagini, idei, obiecte şi fotografii care povestesc despre istoria, religia şi viaţa privată a armenilor transilvăneni, ramură distinctă a diasporei istorice armeneşti din România. Proiectul a avut drept primă etapă reabilitarea spaţiilor în care se deschide colecţia ARCA din cadrul Castelului Apafi, clădire monument istoric ă cărei construcţie a început în anul 1552.
Formaţia Les Trois Mains din Germania va prezenta duminică 18 iulie, de la ora 18 un concert la Biserica Lutherană din Bucureşti. În program, sunt prezentate lucrări de: Georg Philipp Telemann, Isabella Leonarda, Girolamo Frescobaldi, Antonio Vivaldi, Biagio Marini, Alessandro Piccinini. Alături de Georg Philipp Telemann şi Antonio Vivaldi, formatia Les trois Mains va prezenta lucrări ale unor compozitori italieni ai secolului XVII, mai puţin cunoscuţi, virtuozi ai vremurilor lor: Giovanni Antonio Pandolfi Mealli, Andrea Falconieri şi Tarquinio Merula.
Uniunea Teatrală din România îşi exprimă profunda tristeţe la dispariţia celei care a fost LUCIA MUREŞAN, actriţă, profesor universitar doctor şi decan al Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii "Spiru Haret" din Bucureşti. Doamna Lucia Mureşan va rămâne în memoria teatrului românesc prin activitatea sa artistică, distincţia şi pasiunea profesională, se arată într-un comunicat al Uniunii Teatrale din România. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Central din Cluj, astăzi la ora 13.
Şase femei originare din Africa, membre ale Asociaţiei femeilor africane din Marea Britanie, sunt prezente în judeţul Vâlcea pentru a-i învăţa pe cei doritori arta culinară şi designul vestimentar african, a declarat purtătorul de cuvânt al Bibliotecii Judeţene 'Antim Ivireanu', Corin Bedreagă. Acest proiect este realizat printr-un parteneriat între Biblioteca Judeţeană 'Antim Ivireanu', Asociaţia vâlceană 'ProXpert' şi Asociaţia Femeilor Africane din Marea Britanie. Asociaţia Femeilor Africane din Marea Britanie a fost înfiinţată în 1994 de un grup de emigranţi africani care au dorit să promoveze nu doar în Regatul Unit, ci peste tot în lume tradiţiile, obiceiurile, cultura popoarelor din Africa.
Cele mai bune fotografii realizate de fotoreporterii şi colaboratorii Mediafax Foto în decursul anilor 2008 şi 2009 pot fi văzute până pe 8 august la Uranus 144 din capitală, după ce timp de o lună au fost expuse pe gardul Muzeului Naţional de Artă al României. În acest spaţiu care a funcţionat în trecut sub numele E-Uranus şi care a fost relansat de curând ca un lounge urban, cele 50 de imagini Mediafax Foto sunt expuse pe panouri de mari dimensiuni, la o calitate grafică excepţională. Fotografiile pot fi văzute de toţi cei care vor participa la proiecţiile de film în aer liber şi la celelalte evenimente găzduite de Uranus 144 în următoarea lună.
La Bucureşti, rămâne deschisă până pe 30 octombrie 2010, la Muzeul Theodor Pallady expoziţia temporară "Volum şi perspectivă în creaţia grafică a lui Theodor Pallady", care face parte dintr-un ciclu iniţiat în anul 2003 cu scopul de a pune în valoare creaţia grafică a artistului. Exponatele provin din fondul generos al colecţiei Serafina şi Gheorghe Răut. Această colecţie cuprinde câteva pânze semnate de Theodor Pallady, precum şi 800 de desene şi gravuri ale marelui pictor român, reprezentative pentru perioada lui pariziană.
Vineri, 16 iulie de la ora 21, la Cafeneaua Actorilor din Parcul Tineretului din Bucureşti, Mike Godoroja & Blue Spirit susţin concertul spectacol "Balkanic Zeppelin". Proiectul "BALKANIC ZEPPELIN" este un "NOU ZEPPELIN" , un teritoriu vast ca modalitate de expresie, deschis multor drumuri noi şi mai ales foarte actual. Cei patru aşanumiţi "zeppelini" a lăsat liberă creaţia lor de orice constrângere, iar Blue Spirit (Mike Godoroja, Ian Chepa, Marian Mac Aciobăniţei, Vali Vătuiu) dăruieşte publicului un show interesant.
Parlamentul ungar a iniţiat un concurs internaţional de fotografie intitulat 'Coexistenţă', având ca temă convieţuirea comunităţilor etnice din Bazinul Carpatic, transmite agenţia ungară de presă MTI. Preşedintele parlamentului, Pal Schmitt, a precizat că proiectul este menit să acorde maghiarilor posibilitatea de a-şi prezenta viaţa şi cultura celorlalte naţiuni din regiune. El a adăugat că aceste teme ale coexistenţei regiunilor europene şi a promovării moştenirii culturale a naţiunilor vor figura pe lista priorităţilor preşedinţiei ungare a Uniunii Europene din prima jumătate a anului viitor. Cele mai bune 50 până la 100 de imagini vor fi selectate în decembrie 2010 de un juriu internaţional alcătuit din nouă membri, după care, în luna martie, vor fi prezentate la scară mărită, în cadrul unei expoziţii în piaţa din faţa parlamentului ungar.
Missy Elliot, una dintre cele mai cunoscute interprete hip-hop din lume, concertează, pe 16 iulie, în Mamaia. Câştigătoare a şase premii Grammy, Missy Elliot este singura artistă hip-hop care a reuşit să strălucească atât pe scenă, cât şi în spatele acesteia, ca producător şi compozitor pentru unii dintre cei mai renumiţi interpreţi, precum Whitney Houston, Janet Jackson, Christina Aguilera, Justin Timberlake sau Destiny's Child. Deasemenea Missz Elliot a fost prima artistă care a realizat un videoclip în format 3D şi a câştigat numeroşi fani prin stilul inovator şi îndrăzneţ al pieselor sale.
Spectacolul cu celebra lucrare "Don Giovanni" a marelui compozitor austriac Wolfgang Amadeus Mozart va fi pus în scenă la Opera Română din Cluj, de regizorul Tompa Gabor; Premiera va deschide stagiunea instituţiei culturale clujene pe 10 octombrie. Scenografia va fi concepută de Carmencita Brojboiu, care va relua, astfel, colaborarea sa cu reputatul regizor Tompa Gabor. Piesa care a lansat mitul lui Don Juan este "Seducătorul din Sevilla şi Oaspetele de piatră" de Tirso de Molina, publicată în 1630, la Barcelona.
Trupa britanică Faithless promite că va deschide Ciuc Summer Fest cu un show în care va include piese de pe toate cele şase albume şi, bineinţeles, câteva surprize, asa cum şi-a obisnuit deja fanii. Ciuc Summer Fest, care va avea loc in perioada 16-18 iulie, în cadrul complexului Zone Arena, din Bucureşti, va aduce în Capitală atât trupe româneşti, cât şi artişti străini. Capetele de afiş ale unui "întreg sfarsit de saptamana de petreceri" sunt Faithless, Pink Martini si Gary Moore, pe scena festivalului urmînd a urca şi Suie Paparude, Urma, Vita de Vie, Sensor, Discoballs, La Orchestre de Roche, Kumm, Brum Conspiracy, Les Elephants Bizarres, E.M.I.L, The MOOoD si The Mono Jacks.
Concertul Cranberries din 20 iulie va avea loc la Zone Arena din capitala. Spectacolul fusese anunţat iniţial pe stadionul Arcul de Triumf. Schimbarea locaţiei va îmbunătăţi vizibilitatea pentru toate categoriile de bilete. Amplasarea sectoarelor şi dispunerea locurilor în tribune va fi aceeaşi. Spectatorii pot verifica harta locaţiei, care este disponibilă începând de ieri pe site-ul eventim.ro. Programul evenimentului rămâne neschimbat: accesul la concert este permis începând cu ora 18.30. Concertul Cranberries va dura aproape două ore.
FESTIVALUL DEGUSTATORILOR DE FILM SI ARTA CULINARA, va avea loc în această toamnă în Portul Cultural Cetate, în perioada 1-11 septembrie 2010. Evenimentul este organizat de Asociaţia Film România împreună cu Fundaţia pentru poezie "Mircea Dinescu". Festivalul se adresează atât iubitorilor de film din România, cât şi pasionaţilor de artă culinară. Programul evenimentului, desfasurat sub patronajul poetului gastronom Mircea Dinescu, include proiectii cu cele mai bune filme realizate in Balcani, castigatoare ale celor mai importante trofee la marile festivaluri cinematografice mondiale, workshop-uri (CINEASTII DIN BALCANI, DE LA PROVINCIALISM LA PALME D'OR), spectacole artistice si culinare etc.
Cautare
Newsletter
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona
Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului
Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti
Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra
Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act
�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural
A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu
Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden
Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti
Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu
Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!
Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.
Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu
Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart
Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala
Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu
Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.
S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.
Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a
ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat
Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.
La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio
Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca
Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau
Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.
�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.
Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.
�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu
Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.