LiveRadio Romania Cultural
LiveTeatru radiofonic
09.00 - 10.00 Emisiuni pentru copii • Fărămiţă de poveste; Sesam deschide-te; Concurs! Ştii răspunsul ? Măi, să fie! Chiar aşa? Realizator Daniel Horhocea.
LiveRadio Romania Cultural
LiveTeatru radiofonic
Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.
16 iulie 2010
O expoziţie de artă şi meşteşuguri norvegiene intitulată "Construcţii" va fi deschisă, începând de astăzi, la Casa Artelor din Sibiu. Manifestarea va fi organizată de Muzeul Astra, în colaborare cu Ambasada Regală a Norvegiei la Bucureşti. Expoziţia intitulată "Construcţii" cuprinde 22 de lucrări, este semnată de 16 artişti norvegieni şi oferă o interpretare contemporană a artei şi a meşteşugurilor norvegiene. Manifestarea a mai fost deschisă publicului din Spania, Irlanda, Rusia, Chile, Korea şi Islanda. Expoziţia va fi vernisată, astăzi, la Sibiu şi va putea fi vizitată până la finalul lunii august.
Zeci de lucrări care au ca temă orientalismul, în valoare de 500.000 de euro, printre care şi picturi realizate de Ştefan Luchian, Nicolae Tonitza şi Theodor Pallady, vor fi scoase la vânzare mâine în cadrul unei licitaţii inedite organizată pe litoral de casa Artmark. Printre cele peste 60 de lucrări care vor participa la licitaţia numită "Orientalism" se numără tablouri realizate de Ştefan Luchian, Octav Băncilă, Nicolae Tonitza şi Lucian Grigorescu. Vedeta manifestării este lucrarea "Natură statică cu narghilea" realizată de Theodor Pallady, estimată la peste 75.000 de euro. Potrivit reprezentanţilor casei de licitaţii, pictura portretizează atmosfera relaxată şi meditativă, tradiţional orientală, a fumatului din narghilea.
Ultimul eveniment ShortsUP din acest sezon propune o retrospectivă a celor mai populare scurtmetraje. Manifestarea va avea loc mâine seară, la Cinema Uranus. Cele mai populare scurtmetraje proiectate la evenimentele ShortsUP în 2009 - 2010 se întâlnesc în ultimul eveniment din acest sezon, înainte de vacanţă. Dacă la 'Noaptea Lungă a Filmelor Scurte' selecţia a fost făcută de juriile internaţionale ale marilor festivaluri de gen, la proiecția de mâine publicul e cel care a ales, de-a lungul unui an de evenimente. Va fi un adevărat picnic urban, cu multe comedii, muzică live şi o sesiune de gătit sub cerul liber gustări 'de iarbă verde'. Cele mai multe filme din program sunt comedii ilare, ca 'The New Tenents' în regia lui Joachim Back, câştigător la Oscar, sau 'Heavy Metal Drummer' în regia lui Luke Morris şi Toby MacDonald, nominalizat la Premiile Bafta, dar şi drame amare de neuitat, precum 'Des morceaux de ma femme' regizat de Frederic Pelle, nominalizat la Cannes şi la Cesar Awards.
Cunoscutul cantautor Gheorghe Gheorghiu îşi va lansa astăzi, într-un concert, pe plaja 'Laguna' din Mangalia, cel de-a 15-lea album de autor, 'Îndrăgosteşte-mă de tine', într-un turneu aniversar ce va cuprinde zece concerte estivale. Noul disc propune 12 piese noi, majoritatea înregistrate în condiţii excepţionale la New York. Turneul estival cu titlul noului disc - 'Îndrăgosteşte-mă de tine' va cuprinde numai spectacole de plajă, un concept artistic deosebit din punct de vedere al locaţiilor neconvenţionale. Alături de Gheorghe Gheorghiu, vor mai urca pe scenă trupa Shine, Emma Ştefan şi trupa feminină de balet 'Cireşica'.
Muzicianul britanic Gary Moore, unul dintre cei mai apreciaţi chitarişti din istoria rock-ului, va susţine astăzi un concert la Bucureşti. În vârstă de 57 de ani, Gary Moore s-a lansat în 1973 cu discul "Grinding Stone". A colaborat cu numeroşi alţi artişti de top, printre care George Harrison şi trupa Thin Lizzy, iar momentul de vârf al popularităţii sale s-a înregistrat la începutul anilor '90, datorită albumului "Still Got the Blues" şi piesei cu acelaşi titlu. Moore va concerta în cadrul Ciuc Summer Fest, programat la sfârșitul acestei săptămâni la Zone Arena din Capitală.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Populaţiei sărbătorită anual la data de 11 iulie, Fondul ONU pentru Populaţie organizează dezbaterea privind importanţa culegerii şi analizei datelor demografice pentru elaborarea politicilor publice. La dezbatere sunt invitaţi specialişti din lumea academică, reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi ai principalelor instituţii guvernamentale şi din Parlamentul României cu responsabilităţi în domeniul populaţiei şi dezvoltării. Evenimentul va avea loc marţi 20 iulie, între orele 11 şi 13, în Sala de Conferinţe a Casei ONU, B-dul Primăverii 48A din Bucureşti.
Aproximativ 10.000 de motociclişti şi pasionaţi ai motoarelor, atât din ţară cât şi din străinătate, sunt aşteptaţi să participe, în perioada 23-25 iulie, la cea de-a doua ediţie a festivalului. Aproximativ 10.000 de motociclişti din ţară şi străinătate, Germania, Austria, Olanda, Belgia, Anglia, Bulgaria, Elveţia, Scoţia, Slovenia, Ucraina şi Cehia, sunt aşteptaţi să ia parte la festivalul East European Motor Show. În 24 iulie, cu începere de la ora 11.00, este programată parada bikerilor, pe traseul Platoul Trei Brazi - Piaţa Gării Predeal - Platoul Trei Brazi, iar de la ora 12.00, invitatul special al ediţiei, Kevin Carmichael, va oferi, în Piaţa Gării din Predeal, un spectacol de 40 de minute de cascadorie. De asemenea, pe parcursul celor trei zile ale festivalulului, vor fi organizate 18 concerte cu trupe de muzică rock live.
Cântăreaţa britanică Amy Winehouse, ale cărei probleme legate de consumul de droguri şi alcool sunt relatate pe larg de tabloidele britanice, a declarat într-un interviu publicat ieri că noul ei album va fi lansat cel mai târziu în ianuarie 2011, informează France Press Amy Winehouse nu a mai lansat niciun album de peste trei ani. Ultimul lansat "Back To Black", a fost vândut în peste 10 milioane de copii şi premiat cu cinci Grammy. Însă după lansarea lui, Amy Winehouse a avut de înfruntat numeroase probleme de sănătate şi s-a luptat cu dependenţa de droguri şi de alcool.
Scrisoarea de Protest "Cu ce drept ne diminuaţi drepturile de autor?" semnată de peste 300 de creatori români a primit răspunsul oficial de la Curtea Constituţională, ieri răspuns semnat de doamna Ruxandra Săbăreanu, secretarul general al Curţii Constituţionale.
AgenţiadeCarte.ro prezintă online, documentul remis de Curtea Constituţională, precum şi punctul de vedere al iniţiatorului Scrisorii de Protest, scriitorul Dan Mircea Cipariu. Curtea nu-şi poate exprima o opinie asupra problematicii prezentate în scrisoarea semnată de creatorii romani este concluzia acestei instanţe. Pe de altă parte, iniţiatorul Scrisorii de Protest,, susţine că creatorii din România nu doresc să fie o categorie specială aparte pentru că nu cer anularea impozitului pe dreptul de autor, ci păstrarea lui în cota unică de 16%. Pentru a scăpa de uscăturile din pădure, Guvernul nu trebuie să dea foc pădurii şi să-i impoziteze de trei ori în plus pe creatorii români!", spune scriitorul Dan Mircea Cipariu. Vom vedea dacă Avocatul Poporului şi Preşedintele României îşi vor exercita prerogativele legale în această speţă a triplei impozitări a drepturilor de autor, scrie Cipariu pe Agentiadecarte.ro.
Sicriul cu trupul neînsufleţit al Mădălinei Manole a fost depus în foaierul Sălii Radio din Capitală ieri în jurul orei 15.30. Cortegiul funerar a fost aşteptat de fani şi de reprezentanţi ai presei. Printre cei care i-au adus un ultim omagiu au fost membri ai familiei, soţul, Petru Mircea, fratele şi tatăl artistei, dar şi prinţesa Lia şi cântăreţul Grigore Leşe. Artista va fi înmormântată, astăzi, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la cimitirul Bolovani din Ploieşti, începând cu ora 13. Mădălina Manole s-a sinucis miercuri dimineaţă.Ultimul album al artistei, cel de-al 9-lea a fost lansat anul acesat in luna mai.
Scrisoarea de Protest "Cu ce drept ne diminuaţi drepturile de autor?" semnată de peste 300 de creatori români a primit răspunsul oficial de la Curtea Constituţională, ieri răspuns semnat de doamna Ruxandra Săbăreanu, secretarul general al Curţii Constituţionale.
AgenţiadeCarte.ro prezintă online, documentul remis de Curtea Constituţională, precum şi punctul de vedere al iniţiatorului Scrisorii de Protest, scriitorul Dan Mircea Cipariu. Curtea nu-şi poate exprima o opinie asupra problematicii prezentate în scrisoarea semnată de creatorii romani este concluzia acestei instanţe. Pe de altă parte, iniţiatorul Scrisorii de Protest,, susţine că creatorii din România nu doresc să fie o categorie specială aparte pentru că nu cer anularea impozitului pe dreptul de autor, ci păstrarea lui în cota unică de 16%. Pentru a scăpa de uscăturile din pădure, Guvernul nu trebuie să dea foc pădurii şi să-i impoziteze de trei ori în plus pe creatorii români!", spune scriitorul Dan Mircea Cipariu. Vom vedea dacă Avocatul Poporului şi Preşedintele României îşi vor exercita prerogativele legale în această speţă a triplei impozitări a drepturilor de autor, scrie Cipariu pe Agentiadecarte.ro.
Proiectele de arhitectură urbană care au ajuns în finala concursului "Arhetipuri" vor fi expuse, începând de astăzi până duminică, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.
Potrivit organizatorilor dintr-un total de 219 înscrise în concurs au rămas opt lucrări finaliste şi alte 18 proiecte considerate relevante. În concurs, în urma jurizării, au rămas patru oraşe: Bucureşti, Cluj-Napoca, Ploieşti şi Sibiu. Echipele care vor ajunge în finală vor câştiga premii în valoare de 30.000 de euro. "Arhetipuri" este un proiect organizat de Ad(d)veritas în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România. Câştigătorul va fi desemnat în 7 august.
Prima ediţie a Turneului Naţional "Muzica Palatelor Româneşti" va avea loc între 31 iulie şi 8 august, în organizarea Radio România Cultural şi ExcesMusic, prin programul Oportunităţi la tine acasă. Ansamblul Resonance Quartet, câştigător a numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale, va cânta pe 31 iulie la Conacul de la Tescani, pe 1 august la Castelul Sturdza de la Miclăuşeni, pe 5 august la Muzeul Unirii din Iaşi - reşedinţa domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi a Regelui Ferdinand, pe 7 august la Castelul Peleş de la Sinaia şi pe 8 august la Palatul Mogoşoaia. Toate concertele vor fi urmate de prezentarea cărţii "Regăsire - Diaspora Muzicală Românească" de Sebastian Crăciun, volum care cuprinde 55 de interviuri cu mari personalităţi ale artei muzicale româneşti, care s-au stabilit în 19 ţări ale lumii de pe patru continente.
Un scriitor american care şi-a publicat primul său roman pe Twitter, prin mesaje de 140 de caractere, a sărbătorit de ziua naţională a Franţei, apariţia în versiune tipărită a volumului său, numit "Revoluţia franceză", informează France Press. Scriitorul a avut nevoie de patru luni pentru a publica pe Twitter cele 95.000 de cuvinte ale romanului, în circa 5.000 de mesaje. Proiectul a fost iniţiat în 2009, tot de ziua Franţei, pe 14 iulie. "A fost un calvar", a mărturisit Stewart despre munca sa de a-şi scrie romanul în fragmente de maximum 140 de caractere. Matt Stewart, în vârstă de 31 de ani, îşi descrie romanul drept "o poveste de familie care se petrece la San Francisco, vag structurată în jurul evenimentelor Revoluţiei Franceze". El a mărturisit că a făcut acest experiment pe Twitter pentru a "găsi o nouă modalitate de a intra în contact cu publicul".
Bono, solistul trupei U2, a anunţat într-o înregistrare video că a ieşit din convalescenţa impusă de operaţia la spate pe care a suportat-o în luna mai, la Munchen (Germania), şi s-a scuzat faţă de fanii care vor trebui să aştepte încă un an pentru a vedea formaţia cântând în America de Nord. În acest mesaj video, postat miercuri pe site-ul trupei U2, toboşarul Larry Mullen Jr., basistul Adam Clayton şi chitaristul The Edge declară, în glumă, că au organizat audiţii pentru a găsi un nou solist, însă nu au putut găsi pe nimeni capabil să-l înlocuiască pe celebrul Bono, în vârstă de 50 de ani, un adevărat simbol al formaţiei încă din 1976, informează accesshollywood.com.
Trupa britanică Faithless deschide astăzi Ciuc Summer Fest cu un show în care va include piese de pe toate cele şase albume şi, bineinţeles, câteva surprize, asa cum şi-a obisnuit deja fanii. Ciuc Summer Fest se va desfăsura pe durata a 3 zile în Bucureşti la complexul Zone Arena şi aduce pe scena evenimentului trupe româneşti dar şi artişti străini. Headline-urile ale acestui sfarsit de saptamana sunt Faithless, Pink Martini şi Gary Moore, dar concerte vor suţine şi Suie Paparude, Urma, Vita de Vie, Sensor, Discoballs, Kumm, Les Elephants Bizarres, E.M.I.L, The MOOoD sau The Mono Jacks.
Trupa Phoenix susţine, pe 22 iulie, într-un club din Capitală, un concert caritabil pentru ajutorarea victimelor inundaţiilor, care au afectat numeroase regiuni ale ţării.
Alături de Phoenix vor concerta şi Viţa de Vie, Popas, Phenomenon, Sabina şi Alexander Lipan. Evenimentul este organizat în clubul Jukebox, cu sprijinul Agenţiei Vreau Bilet şi al membrilor Corpului Diplomatic din Bucureşti.
"Morgen", lungmetrajul de debut al lui Marian Crişan, a fost inclus în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, care se desfăşoară între 4 şi 14 august. Marian Crişan a câştigat în 2008, la Festivalul de Film de la Cannes, trofeul Palme d'Or pentru cel mai bun scurtmetraj, cu "Megatron".
În competiţia internaţională a Festivalului de la Locarno mai rulează filmul românesc "Periferic", de Bogdan Apetri dar şi mediumetrajul "Burta balenei", de Ana Lungu şi Ana Szel, acesta din urmă înscris în secţiunea competiţională Filmmakers of the Present.
De asemenea, există o prezenţă românească şi în secţiunea Leopards of Tomorrow, care este dedicată tinerelor talente. Printre filmele selectate se numără "Avant le Petit Déjeuner", de Cristi Puiu (Elveţia/ România, 1995) şi "Valuri", de Adrian Sitaru (2007). Festivalul de Film de la Locarno, fondat în 1946, este unul dintre cele mai vechi şi mai importante evenimente de gen din lume, alături de cele de la Cannes şi Veneţia.
În perioada 16-21 iulie în localitatea Măgura din Judeţul Teleorman au loc o serie de workshop-uri înscrise în cadrul proiectului internaţional 'Măgura-trecut şi prezent', proiect care are ca scop folosirea artei pentru dezvoltarea unor regiuni defavorizate din Europa. În program sunt incluse ateliere de desen şi de modelat ceramică arsă, fiind materializate astfel viziunile locuitorilor asupra unui aspect din istoria mai veche sau recentă a acestei aşezări rurale. 'Măgura-trecut şi prezent' se înscrie în Programul 'Cultura 2009-2011' şi face parte dintr-un proiect internaţional amplu desfăşurat cu parteneri din Portugalia, Irlanda, Marea Britanie, Lituania, Italia şi Spania sub genericul 'Transformation'.
Până pe 10 octombrie, la Muzeul National de Arta al Romaniei este deschisa expozitia Dracula - voievod si vampir. Expozitia prezinta in premiera publicului din Romania binecunoscutul portret al voievodului Vlad Tepes, numit deseori in epoca Dracula, conservat de mai bine de 400 de ani la castelul Ambras. Expozitia cuprinde alaturi de obiecte imprumutate de la muzee din Austria, Ungaria, Germania, Slovenia, si piese din patrimoniul national de la Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National Peles, Muzeul Taranului Roman si Muzeul Cinegetic al Carpatilor. În cadrul expozitiei va rula zilnic filmul Nosferatu - Simfonia groazei (Germania, 1922, regia F.W. Murnau, cu Max Schreck), un clasic al cinematografului german expresionist, informează site-ul MNAR.
Cautare
Newsletter
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona
Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului
Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti
Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra
Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act
�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural
A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu
Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden
Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti
Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu
Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!
Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.
Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu
Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart
Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala
Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu
Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.
S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.
Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a
ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat
Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.
La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio
Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca
Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau
Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.
�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.
Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.
�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu
Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.