DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
15.00 - 15.45
Itinerarii muzicale • Realizator Monica Gurău Mihalache

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
15.45 - 16.00
Curs de limba italiana • Realizator Oana Georgiana Enachescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
16.00 - 16.30
Scena si ecranul • Realizatori Anisora Dumitrescu si Mariana Ciolan.

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

27 iulie 2010

În perioada 1 august- 1 noiembrie 2010, Editura Herald lansează campania “Te aşteptăm în librărie”, a doua ediţie. Această campanie se va desfăşura în peste 100 de librării din toată ţara, va oferi o reducere de 20% pentru 20 de titluri lansate în acest an, va include competiţia „Librarul iscusit” şi va iniţia un concurs de eseuri adresat cititorilor. Concursul “Librarul iscusit” îl învesteşte pe librar ca operator cultural activ şi mediator cultural între editură şi cititor, redefinindu-i rolul pe piaţa de carte şi consolidându-i imaginea. Promovarea librăriilor prin intermediul unei campanii de acest gen este unică pe piaţa de carte din România.

Cântăreaţa americană Jennifer Rush, cunoscută pentru hitul "The Power of Love", concertează la Sala Palatului din Capitală pe 17 octombrie, evenimentul fiind inclus în turneul de promovare a celui mai recent album al său - "Now Is The Hour", informează organizatorii, Project Events. Printre cele mai celebre piese ale artistei se numără "The Power of Love", "Ave Maria", "Destiny", "Heart over Mind" şi "If you Ever Lose my Love". Cel mai recent album al artistei - "Now is the Hour" - a fost lansat pe 5 martie anul acesta. Albumul conţine 15 piese, ale căror compozitori sunt artişti precum Natasha Bedingfield, Alex James şi Jörgen Elofsson.

Cel mai recent album al cântăreţului Paul Weller, "Wake Up the Nation", a fost nominalizat, alături de alte 11 materiale discografice, printre care se numără "The Sea" al cântăreţei Corinne Bailey Rae, la ediţia de anul acesta a Nationwide Mercury Prize. Paul Weller s-a mai aflat pe lista nominalizaţilor la Mercury Prize, distincţia acordată celui mai bun album britanic al anului, în urmă cu 16 ani, când a concurat cu materialul "Wild Wood". Pe lista nominalizaţilor din acest an se mai află Dizzee Rascal, câştigătorul din 2003, cu albumul său de debut "Boy In Da Corner", Laura Marling, nominalizată în 2008 pentru albumul ei de debut "Alas, I Cannot Swim", grupul I Am Kloot, trupa Wild Beasts şi cvartetul folk Mumford and Sons. Câştigătorul Nationwide Mercury Prize de anul acesta va fi anunţat în cadrul unei gale care va avea loc pe 7 septembrie.

Membrii Take That, care s-au reunit recent cu fostul lor coleg de trupă, Robbie Williams, ar putea concerta pentru regina Elizabeth a II-a, cu ocazia unui eveniment special, organizat în 2012 pentru a celebra cea de-a 85-a aniversare a suveranei Marii Britanii. Gary Barlow s-a întâlnit la începutul acestui an cu regina Elizabeth a II-a, la palatul Buckingham din Londra, pentru a pune la punct detaliile pentru acest concert special în onoarea suveranei britanice, care va marca, totodată, împlinirea a 60 de ani de când aceasta se află pe tronul Marii Britanii. După anunţul reunirii grupului, Take That a redevenit o trupă extrem de căutată, urmând să cânte în cadrul unor evenimente importante, precum ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012 şi renumitul festival de la Glastonbury.

“Numele Haricleei Darclée, prima soprana a lumii timp de trei decenii e un simbol national de prim rang care motiveaza si inspira marea sarbatoare a muzicii pe care i-o dedicam”, declara Mariana Nicolesco, initiatoarea Festivalului si Concursului International de Canto ce poarta numele ilustrei predecesoare. La editia jubiliara 2010 a festivalului s-au inscris un numar record de 187 de concurenti din 27 de tari si cinci continente. Cei care vor intra in etapa finala vor putea fi aplaudati de public la 3 si 4 august, iar participantii la Gala Laureatilor din 8 august, acompaniati de Orchestra Festivalului Darclée dirijata de Marco Balderi. Manifestarile incep marti 27 iulie, cu Deschiderea Festiva si Concertul Inaugural cuprinzand un Recital al mezzosopranei Carmen Topciu, laureata Premiului I 2007. Pe data de 6 august are loc reprezentatia cu Don Pasquale de Donizetti, iar pe 7 august marea Celebrare Darclée de pe Esplanada Dunarii, cu pagini din capodoperele interpretate candva de legendara artista, cu participarea laureatilor Concursului Darclée. Alte importante evenimente au loc pe 31 iulie, cand Stephan Poen, medic foniatru si dr. in muzicologie, va sustine conferinta “Darclée in istoria muzicii de opera”, acompaniata de videoproiectii cu arii din repertoriul Haricleei Darclée interpretate de Mariana Nicolesco, iar autorul olandez René Seghers va prezenta in premiera mondiala volumul sau “Haricleea Darclée: Vissi d ’arte, Vissi d ’amore”, in curs de publicare.

Până pe 10 august, la Palatul Baroc din Piaţa Unirii din Timişoara, va putea fi vizitată expoziţia de artă fotografică „ORIZONTURI – IMAGINI ALE ISRAELULUI MODERN”. Vernisajul expoziţiei a avut loc pe 21 iulie, în prezenţa Excelenţei Sale, Ambasadorul statului Israel în România, David Oren. Tot atunci au debutat Zilele Culturii Israeliene, în spiritul multiculturalismului european. Până pe 1 august se vor organiza dezbateri, programe artistice, vizionări de filme. Evenimentele vor fi onorate de personalităţi ale vieţii culturale, ştiinţifice, diplomatice şi politice.

Bucurestiul este gazda Primului festival internaţional de cultură urbană din Europa Centrală şi de Est. Potrivit organizatorilor, festivalul denumit "Street Heroes", va avea loc între 12 şi 14 august, în Parcul Tineretului. In cadrul evenimentului se vor desfasura diverse competiţii şi demonstraţii reprezentand toate segmentele recunoscute ale culturii urbane: graffiti, skateboarding, BMX, street art şi street dance. In competitii sunt inscrise 48 de echipe care vor fi jurizate de un juriu compus din unii dintre cei mai mari artişti urbani din lume, aflaţi pentru prima oară în România, informeaza organizatorii. Odata cu lasarea serii vor intra în scenă DJ internaţionali care vor da startul la petreceri în aer liber, alături de demonstraţii ale celor mai cunoscute şcoli de barmani din Europa. Abonamentele si biletele sunt distribuite prin reteaua Eventin.

Steve Jobs, liderul companiei Apple, ocupă primul loc în topul celor mai puternici 100 de oameni din industria media realizat de Media Guardian, surclasându-i pe fondatorii Google Serghei Brin şi Larry Page, care s-au situat pe locul al doilea. Steve Jobs, care anul trecut ocupa locul al patrulea în topul realizat de Media Guardian, a fost apreciat pentru inovaţia pe care a adus-o în consumul de media prin lansarea tabletei iPad. Pe locul al treilea s-a clasat Mark Thompson, Director executiv al BBC, urmat, pe locul al patrulea, de Rupert Murdoch, Director executiv al News Corporation. Pe locul al cincilea s-a situat Evan Williams, cofondator şi director executiv al Twitter. În topul primilor zece cei mai influenţi oameni din domeniul media au mai fost incluşi creatorul formatului TV "X Factor" Simon Cowell (6), şeful Facebook Mark Zuckerberg (7), James Murdoch, Presedintele News Corporation pentru Europa şi Asia (8), secretarul britanic de stat pe probleme de cultură Jeremy Hunt (9) şi Archie Norman, director executiv al ITV (10). Pe locul 100 s-a situat nu o persoană, ci formatul TV "Big Brother".

O serie de 21 de concerte de muzică clasică este organizată, începând cu luna iulie şi până pe 30 noiembrie la Ateneul Român, sub genericul "Serate Muzicale în Bucureşti". Mari interpreţi români şi străini, dirijori de mare prestigiu, orchestre camerale şi simfonice vor concerta pe scena Ateneului Român pe toată durata verii şi a toamnei, până la intrarea în luna sărbătorilor de iarnă. Repertoriul este compus din cele mai cunoscute piese de muzică clasică, fiind adresat deopotrivă cunoscătorilor şi celor mai puţin acomodaţi cu acest gen. Biletele se găsesc la Ateneul Român.

Un tur ghidat numit "Cu bastonul prin Bucureşti..." este organizat pentru pietoni de Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate ARCEN, în fiecare weekend, în perioada 24 iulie - 12 septembrie, pentru a îi încuraja pe locuitori Capitalei să descopere oraşul, anunţă organizatorii. ARCEN, organizaţie nonguvernamentală pentru tineret, a lansat sâmbătă, în faţa Ateneului Român din Capitală, proiectul "Cu bastonul prin Bucureşti?", sub sloganul "Descoperă oraşul pas cu pas!". Totodată, pentru săptămâna 20 - 24 septembrie, când vor fi sărbătorite Zilele Bucureştiului, voluntarii ARCEN pregătesc un tur ghidat pietonal special. Proiectul "Cu bastonul prin Bucureşti?" este realizat în totalitate de tineri voluntari, elevi şi studenţi, şi a fost creat cu scopul de a încuraja oamenii să descopere oraşul în care locuiesc, să conştientizeze valoarea patrimoniului cultural al Capitalei, "într-o perioadă în care istoria Bucureştiului continuă să fie subapreciată şi masacrată", spun organizatorii. Totodată, proiectul ARCEN încearcă să îi înveţe pe bucureştenii de toate vârstele să iubească oraşul în care trăiesc.

Actriţa franceză Eva Green se află în negocieri avansate pentru a interpreta rolul principal într-un lungmetraj inspirat din viaţa şi cariera celebrei cântăreţe de operă Maria Callas, informează hollywoodreporter.com. Filmul, realizat în limba engleză, va fi produs de compania italiană DeAngelis Group (DAP) şi de studiourile britanice Future Films. Preşedintele companiei italiene DAP a declarat că proiectul "Maria Callas" va fi filmat în 2011 şi va fi coprodus de grupul Swarovski, ale cărui bijuterii au fost adeseori purtate de Maria Callas atât pe scenă, cât şi în afara ei. Niall Johnson va adapta scenariul acestui proiect cinematografic pe baza biografiei cântăreţei scrisă de Alfonso Signorini, intitulată "So Proud, So Fragile". Filmul se va concentra pe relaţia tumultuoasă a Mariei Callas cu armatorul miliardar Aristotel Onassis. Maria Callas, care s-a născut la New York, în 1923, a fost una dintre cele mai celebre soprane ale lumii. Ea a murit la vârsta de 53 de ani, la Paris, în 1977, după ce a trăit retrasă în ultimii ani de viaţă.

Tim Burton va regiza pentru studiourile DreamWorks o adaptare cinematografică a jocului video "Monsterpocalypse", conceput de Matt Wilson, informează variety.com. Matt Wilson, creatorul jocului, va fi coproducător şi se va consulta cu John August pentru a scrie scenariul peliculei. Acţiunea din acest joc video gravitează în jurul unor roboţi uriaşi construiţi de oameni pentru a lupta cu o armată de extratereştri uriaşi. Filmul "Monsterpocalypse" ar putea fi realizat în 3D. Regizorul american Tim Burton, în vârstă de 51 de ani, este cunoscut în lumea cinematografiei pentru estetica sa în care melancolia se îmbină cu fantezia, horror-ul gotic şi comedia, câteva personaje din creaţiile sale, precum Edward-Mâini de Foarfecă şi Sweeney Todd, un bărbier însetat de sânge, devenind legendare. Printre filmele regizate de Burton pe parcursul a circa 25 de ani de carieră se numără "Batman" (1989), "Coşmarul dinaintea Crăciunului" (1993), "Legenda călăreţului fără cap" (1999), "Planeta maimuţelor" (2001), "Peştele cel mare" (2003), "Charlie şi fabrica de ciocolată" (2005). Cel mai recent film al său, "Alice în Ţara Minunilor", o reinterpretare 3D a celebrei poveşti a lui Lewis Caroll, a fost lansat pe 5 martie pe marile ecrane şi a avut până în prezent încasări de 1,02 miliarde de dolari.

Opera Naţională Bucureşti vrea să cumpere, prin licitaţie deschisă, instrumente muzicale în valoare totală de 676.471 de lei fără TVA, potrivit unui anunţ publicat recent. Potrivit anunţului, Opera Naţională Bucureşti vrea să cumpere un pian, două pianine, trei piane digitale, şase piane electrice, o harpă, un clarinet, trei flaute, un flaut piccolo, două instrumente corn Fa/Sib. Valoarea estimată a contractului este de 676.471 de lei fără TVA. Banii vor proveni de la buget de stat. Criteriul de atribuire a contractului va fi "preţul cel mai scăzut". Totodată, ofertele celor interesaţi să furnizeze instrumentele muzicale Operei Naţionale Bucureşti pot fi depuse până pe 23 august 2010, ora 10.00. Ofertele vor fi deschise în aceeaşi zi, de la ora 11.00, la sediul Operei. Contractul este unul de achiziţii publice şi se va derula începând cu 24 septembrie şi până la 31 decembrie 2010.

Aflat la New York pentru a treia oară în ultimii patru ani, Teatrul Luni de la Green Hours nu-şi dezminte reputaţia nonconformistă, trezind interesul presei specializate. Piesa „Concreţii”, după Vladimir Sorokin (regia Alex Mihăescu), s-a bucurat la undergroundzero festival din New York de prezenţa unui public pe cât de surprins, şi uneori agresat de mesajul violent anticonsumerist al piesei, pe atât de dispus să participe la lectura în cheie conceptuală propusă de Alex Mihăescu. Spectacolul a avut cinci reprezentaţii în aceasta lună, la Performance Space 122. Time Out New York observă „intensitatea admirabilă, inteligentă şi jucăuşă” pe care o realizează video designul lui Cinty, iar Mario Fratti (in America Oggi) îşi încheie comentariul astfel: „Trei actori plini de îndrăzneală, bine conduşi de regizor, transmit obsedanta realitate a unei lumi prin excelenţă consumeriste, materiale, posesive, , care aruncă poezia şi spiritualitatea existenţei umane în derizoriu. Totuşi, performanţa actorilor şi a regizorului în a ne face conştienţi de acest lucru ne dă speranţă.”

Primăria Piatra Neamţ a demarat procedurile de restaurare a zonei istorice şi culturale Curtea Domnească din oraş, prin reabilitarea, dotarea şi punerea în valoare a sitului şi clădirilor de patrimoniu, proiect cu o valoare estimată de 21,7 milioane lei. Obiectivele care urmează să fie reabilitate sunt Muzeul de Etnografie, Muzeul de Artă, Teatrul Tineretului, Turnul Clopotniţa, ruinele beciului şi ruinele zidului de incintă ale Curţii Domneşti şi muzeul aferent. Proiectul va fi finanţat prin Programul Operaţional Regional (98%), derulat de Ministerul Dezvoltării, diferenţa de 2% fiind asigurată de municipiul Piatra Neamţ. Zona turistică a municipiului Piatra-Neamţ a fost atestată recent de Guvern drept staţiune turistică de interes naţional, statut care conferă o serie de avantaje, precum drept de prioritate în programe de investiţii finanţate de la buget şi din fonduri UE şi în acţiuni de promovare organizate de ministerul de resort. Printre atracţiile turistice din Piatra-Neamţ se află Curtea Domnească, Parcul Cozla, Mânăstirea Bistriţa, traseul Piatra Neamţ-Bicaz-Lacul Roşu pe lângă Cheile Bicazului şi masivul Ceahlău.

Angelina Jolie a declarat că vrea să joace rolul reginei egiptene Cleopatra într-un mod cu totul diferit faţă de Elizabeth Taylor în filmul din 1963, susţinând că nu ar putea fi niciodată la fel de "drăguţă" ca celebra ei predecesoare, informează contactmusic.com. Actriţa americană a mărturisit că întotdeauna a admirat-o pe Cleopatra şi că a fost uluită de lucrurile pe care le-a aflat despre celebra regină egipteană atunci când a început să pregătească acest rol. " Întotdeauna am crezut că viaţa ei a fost spectaculoasă. Însă apoi am citit documente istorice şi am descoperit o altă faţă a ei - era mamă, lider şi o intelectuală care vorbea fluent cinci limbi străine. Educaţia pe care a primit-o s-a reflectat şi în relaţia ei cu Roma - toate aceste lucruri sunt mult mai interesante decât ceea ce s-a scris despre ea", a declarat actriţa americană într-un interviu acordat publicaţiei New Straits Times. Angelina Jolie este cel mai bine plătită actriţă de la Hollywood, cu venituri de 27 de milioane de dolari câştigate în ultimele 12 luni, potrivit revistei Forbes.

 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!