DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
23.50 - 24.00
Poezie universala • Poeţi din Australia. David Campbell (1915-1979), James MacAuley (1917-1976), David Malouf (n.1934). Traduceri de Florina Jianu. Versuri în lectura actriţei Mariana Buruiană. Realizator Dan Verona

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
00.00 - 00.30
Noptile Radio Romania Cultural. Teatru radiofonic in serial • 'Lotte la Weimar' de Thomas Mann – ep.9

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
00.30 - 01.30
Album de colectie I • cu Florian Lungu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

9 martie 2010

Din 2009, Bistrot de Venise găzduieşte anual, în luna martie, o întâlnire cu un poet român, invitat de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia. În acest an, protagonistul întâlnirii de la Bistrot de Venise, care va avea loc astăzi, începând cu ora 17, va fi poetul Mircea Dinescu. Începând cu anul 1993, Bistrot de Venise a devenit unul din punctele de întâlnire a elitei artistice veneţiene, prin elegantul său ambient şi temele de actualitate culturală şi socială care atrag un public de calitate. Tot la Bistrot de Venise va fi inaugurată joi, 11 martie, începând cu ora 17,30, expoziţia „La Città” de Monica şi Paul Timofei, actualmente bursieri „Vasile Pârvan” la Accademia di Romania din Roma. Cei doi tineri artişti plastici români vor fi prezentaţi de criticul de artă Emanuele Horodniceanu. Expoziţia va fi deschisă publicului până pe 24 martie.

Mâine, începând cu orele 18,30, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia va găzdui vernisajul expoziţiei Etimologie (Etimologii) a artistei vizuale Bonizza Modolo, născută în 1948 la Santa Lucia di Piave (Treviso). Expoziţia va fi inaugurată de Francesca Brandes , renumit critic de artă şi curator veneţian şi va propune publicului ultimele cercetări artistice ale Bonizzei Modolo, interesantă personalitate a peisajului artei contemporane din nordul Italiei, cunoscută mai ales pentru lucrările sale de gravură şi grafică. . Lucrările sale propun o retorică a semnificaţiilor etice ale gestului cultural, o analiză lucidă cu un puternic interes pentru condiţia umană, având ca scop construirea unor „etimologii” ale mijloacelor de comunicare. Expoziţia va fi deschisă publicului până pe 27 martie.

Două scurtmetraje de Ioana Uricaru, "Soarele şi luna" şi "Legenda activistului în inspecţie", vor fi proiectate, în prezenţa regizoarei, joi, la "Seara de film" de la Institutul Cultural Român din Capitală. Scurtmetrajul "Soarele şi luna" a fost realizat în 2008, în timp ce "Legenda activistului în inspecţie" face parte din filmul-omnibus "Amintiri din Epoca de Aur" , la care au contribuit regizorii Cristian Mungiu, Hanno Hoffer, Răzvan Mărculescu, Constantin Popescu Jr. şi Ioana Uricaru. Ioana Uricaru a absolvit Universitatea de Teatru şi Film din Bucureşti, obţinând apoi o diplomă de master la University of Southern California în Los Angeles. A lucrat ca asistent de regie, monteur, scenarist şi a devenit cunoscută publicului românesc datorită "Amintirilor din Epoca de Aur". A fost bursieră a rezidenţei Cannes Cinefondation, iar în 2009 a făcut parte din juriul Festivalului Internaţional de Film de la Cairo.

Orchestrele şi Corurile Radio vă invită la un eveniment muzical unic în România: Festivalul Internaţional de Bandoneon şi Acordeon, ce va avea loc la Sala Radio, în perioada 17-24 martie 2010. Invitaţii străini ai acestui festival îşi vor demonstra virtuozitatea în dublă ipostază - în concerte cu orchestra şi în recitaluri solistice – şi vă vor da ocazia să ascultaţi muzică de Bach, Rachmaninov, de Falla, Bacalov, Piazzolla, Baretta, Rodriguez, Romero.
Bandoneonul şi acordeonul sunt instrumente puţin cunoscute la noi, rar studiate, asociate altor genuri de muzică, în timp ce în lume există un bogat repertoriu de gen, iar interpreţii s-au dovedit a fi muzicieni autentici, pasionaţi, plini de rafinament şi originalitate.

Un scriitor chinez intenţionează să îl dea în judecată pe regizorul american James Cameron şi să îi ceară daune de 147 de milioane de dolari, acuzându-l că a plagiat un roman scris de el în 1997 pentru scenariul peliculei "Avatar", informează presa chineză, citată de RIA Novosti. Scriitorul chinez Zhou Shaomou a iniţiat o acţiune în instanţă la Înalta Curte de Justiţie din Beijing şi susţine că 80% din intriga şi motivele tematice din Avatar sunt similare cu cele din romanul său, "Tale of the Blue Crows", publicat în 1997. Povestea semnată de autorul chinez are ca temă călătoria a şase astronuaţi spre o planetă îndepărtată, populată de creaturi cu piele albastră. Autorul pretinde că atât locul unde se defăşoară acţiunea, cât şi personajele sunt similare cu cele din "Avatar".

Drama despre război "The Hurt Locker", care a reuşit să strângă în box office doar 16 milioane de dolari, a triumfat la premiile Oscar 2010, depăşind superproducţia "Avatar", cel mai scump film din istorie. "The Hurt Locker", premiat la ceremonia din acest an cu şase trofee, este o dramă intensă, produsă cu buget modest, care spune povestea unor soldaţi americani care îşi riscă viaţa în Irak. Pelicula semnată de Kathryn Bigelow, favorită înaintea ceremoniei Oscar, a depăşit producţia fostului său soţ, James Cameron. Cel mai scump film din istorie, care a costat peste 500 de milioane de dolari, "Avatar" a primit la Oscar 2010 doar trei trofee - pentru imagine, efecte speciale şi scenografie - deşi a fost nominalizat la nouă categorii. "Avatar" deţine şi titlul de pelicula cu cele mai mari încasări din istorie, reuşind să depăşească suma de două miliarde de dolari în box office-ul mondial.

Sandra Bullock, actriţă care s-a impus la Hollywood prin rolurile din comedii romantice sau filme de acţiune, a reuşit să uimească la gala premiilor Academiei Americane de Film, câştigând Oscarul pentru cea mai bună interpretare feminină datorită rolului din drama "The Blind Side". Pelicula i-a adus actriţei prima nominalizare la Oscar după 20 de ani de carieră şi a ajutat-o să câştige trofeul, în faţa unor actriţe consacrate precum Meryl Streep şi Helen Mirren, care deţin deja premii ale Academiei Americane de Film.

Jeff Bridges a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal la Gala Premiilor Oscar din acest an. Și asta datorită prestaţiei din filmul "Crazy Heart", regizat de Scott Cooper. Actorul american în vârstă de 60 de ani a mai fost nominalizat la premiile Oscar de cinci ori în cariera sa. În "Crazy Heart" Bridges joacă rolul unui cântăreţ de muzică country. Actorul a mai jucat în pelicule precum "Iron Man", "The Contender" şi "The Last Picture Show".

Mo'Nique a primit anul acesta Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, datorită prestaţiei din filmul "Precious: Based on the Novel Push by Sapphire" regizat de Lee Daniels. La aceeaşi categorie au fost nominalizate Penelope Cruz, pentru rolul din pelicula "Nine", Vera Farmiga ("Up in the Air"), Maggie Gyllenhaal ("Crazy Heart") şi Anna Kendrick ("Up in the Air"). Mo'Nique, în vârstă de 42 de ani, a fost distinsă cu primul Oscar din cariera sa. Anul acesta actriţa a mai câştigat un Glob de Aur pentru cel mai bun rol secundar în pelicula "Precious". Christoph Waltz a fost recompensat cu premiul Academiei Americane de Film pentru rol secundar masculin, datorită prestaţiei din pelicula "Inglorious Basterds", regizată de Quentin Tarantino. Anul trecut artistul a câştigat premiul pentru cel mai bun actor la Cannes pentru rolul din același film.

Pelicula 3D "Up" a studiourilor Disney-Pixar, regizată de Pete Docter, a fost recompensată cu premiul Oscar 2010 pentru cel mai bun film animat. Producția care a concurat şi la categoria Cea mai bună peliculă, prezintă aventurile unui bătrân vânzător care, deranjat de noile construcţii din cartierul său, agaţă milioane de baloane de casa sa şi zboară astfel, la "bordul" acesteia, spre America de Sud. Vocile principale din peliculă sunt ale actorilor Edward Asner şi Christopher Plummer. Anul acesta la categoria Cel mai bun film animat au mai fost nominalizate peliculele "Coraline", "Fantastic Mr. Fox","The Princess and the Frog" şi "The Secret of Kells"."Up" mai are în palmares câte două premii la festivalurile de film BAFTA şi Globurile de Aur.

Lungmetrajul argentinian "The Secret of Their Eyes" a câştigat, la Los Angeles, Oscarul din acest an pentru cel mai bun film străin. Pelicula regizată de Juan José Campanella, cu titlul original "El secreto de sus ojos", a fost preferată producţiilor "Ajami", "La Teta Asustada", "A Pophet" şi "Das Weisse Band". Drama romantică "The Secret of Their Eyes" este povestea unui bărbat care vrea să rezolve o crimă comisă în urmă cu 30 de ani. Premiile Oscar, cele mai importante distincţii din cinematografia mondială, au ajuns, anul acesta, la ediţia cu numărul 82. Câştigătorii sunt desemnaţi în urma votului Academiei Americane de Film.

Opera Naţională Bucureşti organizează, între 23 şi 28 martie, cea de-a doua ediţie a Concursului Internaţional de Canto 'Maeştrii artei lirice', dedicate sopranei Arta Florescu, mare interpretă de operă, cu o carieră prestigioasă pe scenele româneşti şi europene şi, în acelaşi timp, personalitate reprezentativă a şcolii româneşti de canto. Competiţia, care are ca obiectiv descoperirea şi lansarea celor mai valoroase voci lirice ale tinerei generaţii, va cuprinde două etape eliminatorii, desfăşurate în Foaierul galben al ONB, şi etapa finală, organizată în sala de spectacole a Operei Naționale București. La concurs se pot înscrie cântăreţi, solişti sau corişti din instituţiile muzicale, studenţi ai institutelor superioare de muzică, tinere talente cu pregătire profesională din România şi din străinătate, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 32 de ani. Decernarea premiilor şi concertul laureaţilor vor avea loc duminică, 28 martie, în sala Operei Naţionale Bucureşti.Înscrierile se fac până pe 15 martie, la secretariatul concursului, care funcţionează în cadrul Operei Naţionale Bucureşti.

Filmul 'Poliţist, adjectiv', regizat de Corneliu Porumboiu, a câştigat trofeul Uniunii Cineaştilor pe anul 2009. Distincţia i-a fost înmânată regizorului, ieri, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Cinema Studio din Capitală. La secţiunea lungmetraj, premiul special al juriului i-a revenit peliculei 'Cealaltă Irina' în regia lui Andrei Gruszniczki, în timp ce premiul pentru regie i-a fost acordat lui Radu Mihăileanu pentru 'Concertul'. Trofeul pentru imagine i-a fost acordat lui Marius Panduru pentru filmul 'Week-end cu mama', iar premiul pentru scenariu lui Cristian Mungiu pentru seria 'Amintiri din Epoca de Aur'.

Regizorul de teatru Andrei Şerban va conferenţia în cadrul Harvardwood Seminar Series. Evenimentele sunt organizate de fundaţia Harvardwood, de pe lângă Universitatea Harvard, pe 12 martie, la New York. Andrei Şerban va vorbi despre teatru, operă şi educarea profesioniştilor din domeniul teatral şi va răspunde la întrebările publicului. Timp de patru decenii, Andrei Şerban a fost unul dintre cei mai originali, inovatori şi influenţi regizori de teatru şi operă pe plan internaţional. Spectacolele sale au putut fi vizionate la New York în diverse locuri, de la clubul de teatru experimental La Mama la Lincoln Center, unde a montat "Livada de vişini", de Cehov, producţie premiată cu Tony, cu Irene Worth, Meryl Streep şi Raul Julia. De asemenea, Andrei Şerban a mai montat la Metropolitan Opera din New York, la Royal Opera House din Covent Garden, Londra, la Comedia Franceză şi la Opera din Paris, la Opera de Stat din Viena şi alte teatre prestigioase din lume.

Regizorul Cătălin Muşat va participa la proiectul "Sarajevo City of Film", ce se va desfăşura în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo. Evenimentul va avea loc între 23 și 31 iulie. "Sarajevo City of Film" este un proiect ce reuneşte tineri din industria filmului, din Europa Centrală şi de Est. Aceştia trebuie să realizeze, anterior festivalului, mediumetraje filmate în Sarajevo. Rezultatul muncii lor va fi prezentat, apoi, în festival, la sfârşitul lunii iulie. Cătălin Muşat va regiza filmul "The Ticket Collector", al cărui scenariu îl şi semnează. Actori vor fi Inti ©raj şi Luka Peroą. Anul trecut, la "Sarajevo City of Film" a participat şi Iulia Rugină, cu "The Museum of Broken Relationships".

Pelicula 3D "Alice in Wonderland", regizată de Tim Burton , este noul lider al box office-ului american de weekend, cu încasări din vânzarea de bilete de 116,3 milioane de dolari. În adaptarea clasicei poveşti pentru copii Johnny Depp interpretează rolul Pălărierului Nebun. Din distribuţie mai fac parte Helena Bonham Carter, Stephen Fry, Alan Rickman şi Christopher Lee, iar scenariul urmăreşte şi o continuare a cărţii scrise de Lewis Carroll. "Alice in Wonderland" a realizat de asemenea încasări de 94 de milioane de dolari în alte 40 de ţări din lume, reuşind astfel să pună capăt celor 11 săptămâni în care "Avatar" a fost lider în afara Statelor Unite ale Americii.

În urma preselecției desfașurate la Geneva, la începutul acestei luni, documentarul STORYmania – O zi din viața lui Jonathan Safran Foer, de Ioana Baldea, regia tehnică Bogdan Florea, a fost selectat din sute de producții înscrise pentru a participa la cea de-a treizeci și șasea ediție a Conferinței Internaționale de Feature, IFC 2010, organizată de EBU-UER, în perioada 9 - 13 mai, la Hämeenlinna, in Finlanda. STORYmania este o linie de documentare originale, produse și difuzate de Radio România Cultural de luni până joi, de la ora 16.05. Producția selectată va fi inclusă în sesiunile de ascultare ale IFC 2010, conduse de realizatori celebri de documentare din intreaga lume.

Institutul Cultural Român de la Londra a lansat programul "Acasã în Belgrave Square", deschis unor inițiative ale membrilor comunitãții românești din Marea Britanie, care implicã și evenimentele "Sãrbãtoarea Mãrțișorului" și "Ipostazele iubirii", desfãșurate luna aceasta. Directorul ICR Londra, Dorian Branea, a declarat cã programul va consta în derularea de cãtre institut a unor proiecte pe care le pot propune asociații ale românilor sau români din Marea Britanie. Programul este derulat sub patronajul ambasadorului României la Londra, Ion Jinga.

Proaspeţii absolvenţi de liceu ar putea susţine unele examene suplimentare la admiterea la facultate. Potrivit ziarului Gândul, universităţile iau în calcul această variantă din anul şcolar 2011-2012, întrucât legea obligă rectoratele să stabilească toate criteriile cu cel puţin şase luni înainte de admitere. Universitatea "Politehnica" din Bucureşti pregăteşte testarea tuturor studenţilor din anul I, urmând ca rezultatele evaluării să fie comparate cu mediile pe care bobocii le-au obţinut la examenul de Bacalaureat.

Nicolae Manolescu, Mircea Cãrtãrescu și Paul Cernat participã, mâine, la o întâlnire la Facultatea de Litere din București, unde se vor sãrbãtori 30 de ani de cenacluri, reviste și volume studențești, cu ocazia redeschiderii oficiale a Sãlii de Lecturã a facultãții. Invitații cenaclurilor literare ținute în facultate din 1980 pânã în prezent se vor strânge la pupitrele Sãlii de Lecturã, de la ora 16.00, pentru a vorbi despre cum se scrie și cum se citește la Litere, în cadrul evenimentului "NOI în literaturã". Întâlnirea de mâine va fi moderatã de criticul literar Marius Chivu.

Trupa Gotan Project revine în România. Formația va concerta pe 25 iunie, la Sala Palatului din Capitalã. Cei de la Gotan Project pornesc în turneul european pentru promovarea celui mai recent album de studio al trupei, "Tango 3.0", primul concert fiind pe 7 aprilie, la festivalul Crans Montana de la Lausanne, Elveția. Gotan Project este un grup muzical care activeazã la Paris și este format din Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff și Christoph Müller. Trupa s-a format în anul 1999, iar primul ei material discografic a fost "Vuelvo Al Sur/ El Capitalismo Foraneo", urmat de albumele "La Revancha del Tango", "Inspiración Espiración", "Lunatino" și "El Norte". Muzica trupei este în mod clar bazatã pe tango, însã adunã și elemente electronice. Numele trioului, Gotan, vine din anagramarea cuvântului Tango.

"Antichrist", controversatul film al regizorului danez Lars von Trier, va rula pe marile ecrane din România începând cu 26 martie. Realizată cu un buget de 11 milioane de dolari, pelicula a participat la competiţia oficială de la Cannes, unde actriţa principală, Charlotte Gainsbourg, a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună interpretare feminină. Filmul a stârnit atât reacţii pozitive, mai ales în rândul criticilor danezi, cât şi recenzii negative din partea altor critici şi a unei părţi a presei de specialitate, pentru scenele de sexualitate şi violenţă extremă. În vârstă de 53 de ani, danezul Lars von Trier este, pe cât nonconformist, pe atât de apreciat. Cele mai cunoscute pelicule ale sale sunt "Breaking the Waves", "Dancer in the Dark" şi "Dogville".

Melomanii clujeni sunt invitaţi de astăzi la Festivalul de Muzică Barocă. Este vorba despre un proiect derulat de Asociaţia Panta Rhei din Trieste, în cadrul Programului cultural 2007-2013 al Comisiei Europene. Festivalul se va deschide în atmosfera deosebită a Turnului Croitorilor, în această seară, cu un concert susţinut de Ansamblul ''Flauto Dolce'' din Cluj-Napoca. Manifestarea va continua, mâine, organistul Milko Bizjak din Slovenia fiind interpretul unor piese din repertoriul muzicii de gen din ţara sa, la orga Bisericii gotice ''Sfântul Mihail''. Muzeul de Artă va găzdui ultimul concert al Festivalului, joi, susţinut de Ansamblul ''Nova Academia'' din Trieste şi intitulat ''Minunatele arii ale lui Farinelli, între Europa şi Curtea spaniolă''.

Programul 'Ville et cinéma roumain', organizat de Institutul Cultural Român şi Cité de l'architecture et du patrimoine, cu sprijinul Uniunii Latine, va avea loc pe 9 şi 10 aprilie, la ICR Paris. Proiectul propune o lectură plurală a cinematografiei româneşti emergente, prin intermediul temei oraşului, aşa cum este prezentată în câteva producţii recente. 'Ioane, cum e la construcţii?' de Sabina Pop, 'Sample City' de Călin Dan şi 'Off the map. In Bucharest' de Ioana Marinescu şi Robert Fearns sunt filmele ce vor fi proiectate pe 9 aprilie. La proiecţie sunt invitaţi arhitectul Andrei Feraru şi artistul vizual Călin Dan şi regizorii Ioana Marinescu şi Robert Fearns. Pe 10 aprilie, va fi proiectat filmul lui Cristian Mungiu, '4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile', eveniment la care sunt invitaţi istoricul Traian Sandu şi profesorul de film Laurent Creton.

Ana Blandiana și Lucian Dan Teodorovici își vor prezenta volumele la Târgul de Carte de la Leipzig. Evenimentul se va desfășura în perioada 18 - 21 martie. Participarea României la manifestare va fi finanțată cu 44 de mii de lei de Ministerul Culturii. Cei doi scriitori vor participa la lecturi bilingve din volumele lor apãrute în limba germanã, alãturi de traducãtori. Printre operele Anei Blandiana traduse în germanã se numãrã volumul de versuri "La cules de îngeri", romanul "Sertarul cu aplauze" și volumul de nuvele fantastice "Proiecte de trecut". În același timp, lui Lucian Dan Teodorovici i-a fost publicat, anul trecut în Germania, volumul de povestiri "Atunci i-am ars douã palme".

Controversatul volum "Jurnal rusesc", scris de jurnalista Anna Politkovskaia, va apărea, la sfârșitul lunii, în librăriile româneşti. Anna Politkovskaia, "conştiinţa morală pierdută a Rusiei", cum a fost supranumită, şi-a sacrificat viaţa pentru idei şi idealuri. Lupta acestei jurnaliste cu regimul fostului preşedinte, Vladimir Putin, i-a adus sfârşitul. Pe data de 7 octombrie 2006, Anna Poliktovskaia a fost gasită împuşcată în liftul blocului în care locuia. De asasinarea sa sunt bănuiţi patru agenţi ai serviciilor secrete ruseşti, al căror proces durează de patru ani. La momentul asasinatului, jurnalul Annei Politkovskaia era pregătit pentru tipar. Nu a mai apucat să vadă cartea, care a apărut postum şi a fost tradusă în limba engleza. Pe 29 martie, editura Meteor Press lansează "Jurnal rusesc" de Anna Politkovskaia şi pe piaţa din România.

Formaţia Gorillaz va lansa astăzi cel de-al treilea album. Noul material se numeşte "Plastic Beach", este produs de Virgin Records şi conţine 16 piese, printre care şi o serie de colaborări cu Lou Reed, Mos Def, Snoop Dogg, De La Soul, Bobby Womack. Mixând cu succes ritmuri de hip hop cu cele de pop, reggae şi influenţe folclorice din Orientul Mijlociu, cărora le-au fost asociate o serie de personaje de desene animate, trupa Gorillaz a înregistrat câteva succese notabile, precum piesele "Clint Eastwod" şi "Feel Good Inc." Gorillaz este un proiect britanic compus din 4 personaje virtuale: 2D, Murdoc, Noodle şi Russell.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Literatura rom�na contemporana, prezentata de Academia Suedeza

Luni, 23 aprilie 2012, va avea loc la Institutul Cultural Rom�n de la Stockholm lansarea antologiei Det sk�na med sk�nlitteraturen 2: modernt och omodernt men samtida (Ce are frumos beletristica. Modern sau nu, dar contemporan).

mai mult...
Premiera extraordinara a baletului Don Quijote

Ritm, culoare, atmosfera plina de viata a unui orasel din Spania, personaje pitoresti inspirate de celebrul roman semnat de Cervantes, o coregrafie spectaculoasa cu numeroase momente de virtuozitate �n interpretarea unei distributii tinere si de valoare �nseamna �mpreuna premiera baletului clasic Don Quijote.

mai mult...
8 artisti rom�ni la Trienala de arta contemporana de la Palais de Tokyo, Paris

8 artisti romani participa la Trienala de arta contemporana de la Palais de Tokyo, Paris, care �si deschide portile vineri, 20 aprilie 2012.

mai mult...
Recital de poezie si muzica la sediul BNR

Banca Nationala a Rom�niei are placerea sa va invite marti, 24 aprilie 2012, ora 18:00, la sediul BNR, sala Mitita Constantinescu, la recitalul de poezie si muzica sustinut de actorul Ion Caramitru si violoncelistul Adrian Naidin.

mai mult...
Participare rom�neasca la festivalul de film IndieLisboa 2012

Cinematografia rom�neasca va fi prezenta cu doua productii la cea de-a noua editie a Festivalului International de Film IndieLisboa, care se va desfasura �ntre 26 aprilie si 6 mai 2012.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Despre Feleacu se stie ca a fost �ntemeiat la 1366, din ordinul regelui Ludovic I. �n acele timpuri, cetatea Clujului avea nevoie de aparatori ai drumului care o lega de Turda.

mai mult...
Romeo si Julieta, despre dragoste si ura

Marti, 1 mai 2012, ora 12.00, la Sala ArCuB, va avea loc conferinta de presa - int�lnire cu regizorii Nikolay Kolyada si Oskaras Kor�unovas, un dialog despre rolul regizorului �n teatrul contemporan.

mai mult...
"Flautul de Aur", prezentat publicului din Rom�nia

"Flautul de aur - Muramatsu - este un vis atins. Cred ca orice flautist pe lumea asta �si doreste un astfel de instrument". (Ion Bogdan Stefanescu)

mai mult...
Lansare de album BD

Legendarul Dim Dunareanu revine �n forţa �ntr-un album de benzi desenate plin de aventura şi suspans. Scenariul este semnat de Marius Leştaru, iar desenul aparţine maestrului Puiu Manu.

mai mult...
Book design, conferinta internationala dedicata designului de carte educationala la Varsovia

�n data de 18 aprilie 2012 va avea loc la Varsovia, la Biblioteca Nationala, conferinta internationala dedicata designului de carte educationala cu titlul Od ‹Ala ma kota› do e-matury (De la ‹Ana are mere› la e-bac), un eveniment EUNIC Varsovia.

mai mult...
ArCuB aduce Festivalul International Shakespeare la Bucuresti

�ntre 30 aprilie si 2 mai 2012, publicul bucurestean are sansa de a vedea Hamlet, Romeo si Julieta si Or� De Otelo, �n viziunea a trei mari regizori contemporani.

mai mult...
Concert Alexandrina Hristov, cu prilejul T�rgului de Carte din Londra

Alexandrina Hristov, misterioasa diva cu una dintre cele mai calde şi apreciate voci din Rom�nia, va oferi pe 18 aprilie 2012 un recital special cu ocazia prezenţei Rom�niei la T�rgul de Carte din Londra.

mai mult...
Bisericile Muzeului Taranului, expozitie de fotografie

Muzeul National al Taranului Rom�n va asteapta �n perioada 27 aprilie - 13 mai 2012, la Sala Foaier, sa vizitati expozitia de fotografie Bisericile Muzeului Taranului.

mai mult...
Ivo Andric - Scriitor/Diplomat

Luni, 23 aprilie 2012, ora 18.00, in Rotonda Muzeului National al Literaturii Rom�ne va avea loc vernisajul expozitiei de fotografii Ivo Andric - Scriitor/Diplomat, realizata de Muzeului orasului Belgrad.

mai mult...
Prima editie a "Galei Industriei de Carte din Rom�nia"

Prima gala dedicata industriei editoriale autohtone, Bun de Tipar - Gala Industriei de Carte din Rom�nia, va avea loc �n mai putin de o luna, vineri, 11 mai 2012, �ncepand cu ora 18.00, �n Aula Bibliotecii Nationale a Rom�niei.

mai mult...
Artistul Tudor Banuş expune la ICR Stockholm

ICR Stockholm gazduieşte �n perioada 21 aprilie - 11 mai 2012 prima expoziţie personala a artistului ilustrator Tudor Banuş �n Suedia.

mai mult...
Regal beethovenian la Palatul Mogosoaia

Ansamblul Musica Viva va propune o noua �nt�lnire �n cadrul proiectului integrala trio-urilor cu pian de Ludwig van Beethoven.

mai mult...
Proiecţie de gala la Hala Balanţa Sibiu

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu şi Transilvania Film prezinta joi, 26 aprilie 2012, ora 20:30, la Hala Balanţa, proiecţia de gala a filmului Undeva la Palilula.

mai mult...
Ultimul sansa de a vedea spectacolul Mefistofele �n aceasta stagiune a ONB

Un sf�rsit de saptam�na dedicat iubitorilor genului liric: Mefistofele, Cenusareasa si Macbeth.

mai mult...
Dramaturgul Esteve Soler la Bucuresti

Instituto Cervantes din Bucuresti si UNATC va invita la Teatrul contra - Contra progresului, Contra iubirii, Contra democratiei, trei texte apartin�nd dramaturgului spaniol Esteve Soler.

mai mult...
Rom�nia, invitata de onoare la Salonul International de Carte de la Paris, �n 2013

Rom�nia va fi tara invitata de onoare la editia din 2013 a Salon du Livre - Salonul International de Carte de la Paris.

mai mult...
Rom�nia la T�rgul International de Carte de la Londra

Rom�nia va fi prezenta la editia din acest an a T�rgului International de Carte de la Londra, �n perioada 16-18 aprilie 2012.

mai mult...
ICR Stockholm, partener al noului festival suedez de arta performativa PALS

�n perioada 20-22 aprilie 2012 are loc la Fylkingen prima editie a festivalului de arta performativa PALS - Performance Art Links.

mai mult...
ICR Stockholm participa pentru a treia oara la Noaptea Culturala a orasului

Aflata la a treia ediţie, Noaptea Culturala a orasului Stockholm (Kulturnatt) va avea loc anul acesta �n 21 aprilie şi se va desfaşura �n 85 de locaţii din oras.

mai mult...
Luni, 23 aprilie, Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor

Programul de carte �şi propune sa creeze anual, de Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor, un spaţiu public de afirmare pentru autorii rom�ni, deţinatori de drepturi de autor, pentru bibliotecarii rom�ni, �n cadrul unor evenimente mediatice.

mai mult...
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!