LiveRadio Romania Cultural
LiveTeatru radiofonic
19.00 - 20.30 Spectacolele serii - Teatrul National Radiofonic • „Din teatrul lumii”. Cinci personaje în interpretarea actorului Mircea Constantinescu. Regia artistică: Vasile Manta. Fragmente din Tamerlan cel Mare de Christopher Marlowe, Avarul de Molière, Faust de Goethe, Iorgu de la Sadagura sau Nepotu-i salba dracului de Vasile Alecsandri, Ubu încornorat de Alfred Jarry. Realizatori: Costin Tuchilă şi Puşa Roth. Înregistrare din 2011
LiveRadio Romania Cultural
LiveTeatru radiofonic
20.30 - 21.00 Zona independenta • Realizator Robert Balan
LiveRadio Romania Cultural
LiveTeatru radiofonic
Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.
2 septembrie 2010
Muzicieni din mai multe judeţe ale Transilvaniei vor defila, la sfârşitul acestei săptămâni, în centrul oraşului Sighişoara şi vor susţine recitaluri, în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Festivalului Fanfarelor. Manifestarea va debuta, sâmbătă, la ora 14.00, cu o defilare urmată de minirecitaluri şi concerte, în Parcul Central şi Piaţa Cetăţii. Acestea vor fi susţinute de Fanfara Regională din Odorheiu Secuiesc, Fanfara "Promenada" din Câmpia Turzii, Fanfara "Ferenc Erno" din Brateş, Fanfara Casei de Cultură a municipiului Gherla şi Fanfara "Atlantisz" din Ozun.
Duminică, după o defilare prin centrul oraşului, la ora 12.30, vor avea loc noi minirecitaluri, în Parcul Central al municipiului, vernisajul expoziţiei "Ziua Solidarităţii Oraşelor din Patrimoniul Mondial".
'Jurnalul meu românesc' - o expoziţie de fotografie semnată de celebrul fotograf Inge Morath se va deschide, astăzi, la Muzeul Ţăranului Român. Prima manifestare de mari dimensiuni a autoarei, expoziţia cuprinde 133 de lucrări, care depun mărturie despre viaţa în România pe timpul unor perioade semnificative pentru această ţară. Catalogul care va însoţi expoziţia conţine numeroase imagini, un text scris de prietenul ei Kurt Kaindl, cel care a însoţit-o pe parcursul ultimei sale călătorii în România, precum şi o scurtă biografie a fotografei. Manifestarea va fi deschisă la Sala de Oaspeţi a MŢR până pe 17 octombrie. Inge Morath, care a trăit începând cu anii '50 în majoritatea timpului în SUA, unde s-a şi căsătorit în 1962 cu marele dramaturg şi eseist Arthur Miller, a rămas credincioasă rădăcinilor ei europene, întreprinzând lungi călătorii pe acest continent.
Documentarul "Victoria", în regia lui Adi Voicu şi Ana Vlad, va avea premiera pe 30 septembrie, de la ora 20.00, pe HBO România. "Victoria" este cel de-a treilea finalist şi, totodată, marele câştigător al primei ediţii a Concursului Naţional de Scenarii, secţiunea Documentar, realizat în 2009 de HBO România în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania - TIFF. Celelalte proiecte finaliste ale categoriei de la Concursul Naţional de Scenarii din 2009 au fost "Circul vesel" şi "The Shukar Collective Project", ambele devenind documentare originale HBO, fiind difuzate deja de postul TV. "Victoria" este o poveste de dragoste între oameni şi oraşul lor, este o relaţie forţată între lipsa identităţii oraşului şi continua justificare a identităţii de către localnici.
Actorul Frank Langella a fost desemnat preşedintele juriului ediţiei din 2010 a Festivalului de Film de la Zurich. Evenimentul va avea loc în perioada 23 septembrie - 3 octombrie. Actorul american, cunoscut pentru rolurile din "Dracula" şi "Frost/Nixon", va putea fi văzut în curând pe marile ecrane în "Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule", regizat de Oliver Stone, şi în drama "All Good Things", realizată de Andrew Jarecki. Din juriul secţiunii internaţionale a Festivalului de Film de la Zurich fac parte scenaristul Barry Gifford, regizoarea argentiniană Julia Solomonoff, cineastul mexican Carlos Cuaron, actorul elveţian Anatole Taubman şi Sharon Swart, fost editorialist al revistei Variety.
Consumul variat de fructe şi legume diminuează riscul de declanşare a unor tipuri de cancer pulmonar în cazul persoanelor care fumează. Aceasta este concluzia unui studiu publicat în Statele Unite ale Americii. Chiar dacă renunţarea la fumat reprezintă acţiunea preventivă cea mai importantă în ceea ce priveşte reducerea riscului de declanşare a cancerului pulmonar, consumul mai multor varietăţi de legume şi fructe poate reduce şi el acest risc, indiferent de cantitate, a declarat medicul Bas Bueno-de-Mesquita, de la Institutul Naţional pentru Sănătate Publică şi Mediu din Olanda, coordonatorul cercetării. Studiul, publicat în revista Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention, editată de Asociaţia de cercetări împotriva cancerului din SUA, a fost efectuat pe un eşantion de 450.000 de europeni, dintre care 1.600 sufereau de cancer pulmonar. Riscul de carcinom pulmonar cu celule scuamoase s-a dovedit a fi considerabil mai mic în cazul voluntarilor care consumau o varietate mare de fructe şi legume.
Comisia pentru Administraţie publică a Camerei Deputaţilor organizează astăzi, în colaborare cu Institutul de Politici Publice, o dezbatere pe tema normele metodologice privind contribuțiile sociale aferente drepturilor de autor, existând posibilitatea iniţierii de amendamente la legislaţia în vigoare. Scopul acestei dezbateri este acela de a identifica soluții pentru organizarea corespunzătoare a sistemului de plată aferent veniturilor asimilate drepturilor de autor în actualul context legislativ. Dezbaterea va avea loc la sala Spiru Haret a Palatului Parlamentului, între orele 10.00 – 13.00.
Festivalul "Lumea idişului", care cuprinde concerte, spectacole de teatru, proiecţii de documentare şi dezbateri, va avea loc de astăzi și până duminică în Capitală.
Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România organizează astfel, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, al Departamentului pentru Relaţii Interetnice şi al Fondului European Evreiesc, prima ediţie a Festivalului de limbă si cultură idiş. Evenimentul se deschide astăzi, de la ora 10.30, la Teatrul Evreiesc de Stat, cu o conferinţă de presă, urmată de colocviul "De la “Pomul Verde” la Broadway", la care se va discuta despre "Teatrul idiş în România", "Muzica evreiască în producţiile teatrale", "De ce avem nevoie de un teatru în idiş?" şi "De la Iaşi la New York", cea din urmă intervenţie aparţinând regizorului Radu Gabrea.
Peliculele "Periferic", de Bogdan George Apetri, şi "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", de Andrei Ujică, vor fi proiectate la cea de-a 35-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto. Evenimentul se desfăşoară în perioada 9 - 19 septembrie. Pelicula lui Apetri va fi prezentată în secţiunea Contemporary World Cinema a festivalului, dedicată "celor mai bune filme din toate colţurile lumii". Pe de altă parte, în aceeaşi secţiune va fi prezentat şi filmul "Misiunea directorului de resurse umane", regizat de Eran Riklis şi coprodus de compania românească Hai-Hui Entertainment. "Periferic" îi are în rolurile principale pe Ana Ularu, Mimi Brănescu, Andi Vasluianu, Ioana Flora şi Timotei Duma. Documentarul "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", care a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes, va fi prezentat în secţiunea Visions a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto, dedicată filmelor "poetice care aduc o viziune radicală şi inovativă regiei şi artei povestirii". Pelicula este rezultatul montajului a sute de ore de imagini de arhivă cu dictatorul comunist.
Cercetătorii americani de la Universitatea Columbia au descoperit o nouă specie de dinozaur carnivor, după ce au reconstruit un schelet găsit pe teritoriul României, vechi de circa 80 de milioane de ani, relatează presa internaţională. Botezat balaurul bondoc şi asemuit cu un dragon, dinozaurul este considerat o rudă a temutului velociraptor, lung de doi metri, cu tot cu coadă. Diferenţa fundamentală sesizată de cercetători este aceea că "balaurul" are două gheare mari, de atac, la membrele inferioare, faţă de una singură, cât avea velociraptorul. În plus, dinozaurul ar fi fost mult mai musculos decât ruda sa, care se baza mai mult pe viteză. Oasele fosilizate din care a fost reasamblat scheletul au fost găsite în judeţul Alba, la Sebeş.
Actriţa Zsa Zsa Gabor a fost internată de urgenţă marţi, într-un spital din Los Angeles, surse apropiate artistei în vârstă de 93 de ani declarând că aceasta a fost găsită inconştientă de către soţul său. Potrivit tmz.com, soţul actriţei, cel care a chemat ambulanţa, le-ar fi spus medicilor că aceasta prezenta simptome de gripă şi o stare generală instabilă. Pe de altă parte, purtătoarea de cuvânt a actriţei a declarat ulterior că Zsa Zsa Gabor a fost stabilizată, însă medicii fac în continuare analize.
Compania Teatrală Bucovina va prezenta, în 2011, la Bucureşti, în cadrul Festivalului "George Enescu", un spectacol de dans şi teatru comunitar cu participarea tinerilor cu probleme speciale. Activitatea instituției în noua stagiune teatrală va fi deschisă în cursul lunii viitoare cu spectacolul "Plicul" de Liviu Rebreanu, urmând ca repertoriul acestei stagiuni să conţină piese din dramaturgia română şi universală, incluzând şi autori bucovineni, iar o noutate o constituie spectacolele pentru copii şi tineret. Proiectele companiei vor include şi cursuri de artă dramatică pentru tineri şi pensionari ca o formă modernă de socializare şi o alternativă pentru o viaţă activă.
Chitaristul american Paul Gilbert, cunoscut din trupe precum Racer X şi Mr. Big, va susţine două concerte în România, la Sibiu şi Bucureşti, pe 3 şi, respectiv, 4 decembrie. Evenimentul de la Sibiu va avea loc în clubul Old Friends, în timp ce show-ul de la Bucureşti va fi găzduit de The Silver Church. Muzica lui Paul Gilbert este o îmbinare a unor stiluri variate, de la pop, rock, metal, blues, jazz, funk până la influenţe din muzica clasică. Gilbert este considerat de Guitar World Magazine şi Guitar One Magazine drept unul dintre cei mai rapizi şi tehnici chitarişti din lume.
Clipuri de animaţie de succes, precum "Splitting the Atom" al celor de la Massive Attack şi "Eat Raw Meat - Blood Drool" al trupei The Editors, au fost incluse în competiţia de Videoclip şi Advertising a Festivalului Anim'est 2010. România este reprezentată de Anton Octavian, unul dintre obişnuiţii competiţiilor Anim'est, realizatorul videoclipului "Septembers" al britanicilor de la The Mantra ATSMM, şi de "Life Buoy" al cunoscutei trupe autohtone indie rock The Pixels, regizat de Dragoş Bardac. Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est va avea loc în perioada 8 - 17 octombrie, la Cinema Patria, Cinema Scala şi Cinema Union din Bucureşti, şi va fi urmată de o retrospectivă la Cinema Victoria din Cluj-Napoca, în perioada 22 - 24 octombrie.
Un fragment din lungmetrajul "Undeva la Palilula", de Silviu Purcărete, va deschide Festivalul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, care se va desfășura între 5 şi 12 septembrie, la Portul Cultural Cetate. Cele 20 de minute din pelicula lui Silviu Purcărete care vor putea fi vizionate în Port Cetate reprezintă o avanpremieră mondială, filmul aflându-se încă în postproducţie. Protagonistul lungmetrajului este Serafim, proaspăt absolvent al Şcolii de Medicină, care primeşte repartiţie pe termen scurt la spitalul din Palilula - un sanatoriu-lazaret, spital improbabil, clinică ginecologică într-un loc unde nu se naşte nici un copil. Filmul urmăreşte periplul doctorului Serafim prin Palilula, pe perioada mai multor ani şi anotimpuri.
Regizorul american David Lynch a fost desemnat noul director artistic al AFI Fest, festivalul de film organizat anual de American Film Institute la Los Angeles. Cu această ocazie, David Lynch a creat desenul ce a devenit afişul oficial al celei de-a 24-a ediţii anuale a evenimentului. În cadrul festivalului, regizorul american va prezenta o secţiune specială, în care vor rula acele filme care l-au inspirat şi care i-au influenţat cariera. Evenimentul se va desfășura în perioada 4 - 11 noiembrie, proiecţiile urmând a avea loc la Grauman's Chinese Theater, Mann Chinese 6, Egyptian Theater şi Hollywood Roosevelt Hotel. David Lynch a fost unul dintre primii bursieri ai AFI Center for Advances Film Studies, cunoscut sub denumirea de "AFI Conservatory".
Guvernul a aprobat, în şedinţa de ieri, o ordonanţă de urgenţă prin care a stabilit că finanţarea Academie Oamenilor de Ştiinţă, Academiei Medicale şi Academiei de Ştiinţe Tehnice se va face exclusiv din resurse proprii. Suma economisită astfel reprezintă echivalentul rechizitelor pentru 600.000 de elevi. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, după şedinţa de Guvern, că instituțiile amintite vor funcţiona în continuare, dar se vor finanţa exclusiv din surse proprii. Din punctul de vedere al bugetului, ordonanţa de urgenţă va lăsa la bugetul statului suma de aproximativ 13 milioane de lei.
Ioan Holender, fostul director al Operei din Viena, va realiza, din această toamnă, o emisiune la radiodifuzorul naţional austriac ORF, intitulată "Apropos Musik", difuzată pe postul de radio Ö1. În programul său, care va fi difuzat lunar, Holender va intervieva personalităţi marcante ale culturii şi vieţii publice, cum ar fi directorul Teatrului Naţional dinViena, Matthias Hartmann, actorul de comedie Andreas Vitasek şi preşedintele grupului Partidului Social Democratic din parlamentul austriac, Barbara Prammer. Prima ediţie a emisiunii "Apropos Musik" va fi difuzată pe 19 septembrie şi îl are ca invitat pe directorul ORF, Alexander Wrabetz. Emisiunea lui Holender va fi înregistrată cu public la Radiokulturhaus din Viena. Invitaţii emisiunii vor fi lăsaţi să aleagă muzica ce va fi difuzată în cadrul programului.
Morcheeba revine în România în formula care i-a adus succesul internaţional într-un concert la Sala Palatului din Bucureşti, pe 5 octombrie. Paul Godfrey, Ross Godfrey şi Skye Edwards se află în turneu de promovare în Europa a celui de-al şaptelea album din cariera trupei, "Blood like Lemonade", după mai multe reprezentaţii în Statele Unite ale Americii. Materialul a fost lansat pe 7 iunie în Marea Britanie, la casa de discuri Pias Records, primul single extras fiind "Even Though". Celebrând revenirea în trupă a vocii lor preferate - Skye Edwards s-a despărţit de Morcheeba în 2003 şi s-a concentrat pe o carieră solo -, Ross şi Paul Godfrey se întorc la stilul primelor lor albume cu "Blood like Lemonade".
Biletele pentru concert sunt disponibile la preţuri cuprinse între 90 şi 200 de lei, în funcţie de categorie.
Poetul Mircea Dinescu va lansa în această toamnă, la 60 de ani, un nou volum de poezii, intitulat 'Femeile din secolul trecut'. Cartea include 23 de poeme inedite, de dragoste, 'scrise în ultimii doi-trei ani, unele mai parodice, altele mai tragice şi mai metafizice, toate în vers clasic'.Volumul va apărea la Fundaţia pentru Poezie 'Mircea Dinescu', poetul anunţând că va fi lansat în toate 'oraşele mai importante din România'. Întrebat dacă poezia îşi mai regăseşte locul în preocupările contemporanilor săi, scriitorul a apreciat că 'poezia există în aer liber' şi 'nu are cum să piară'.
Biletele pentru ediţia din 2011 a Festivalului de la Glastonbury vor fi puse în vânzare începând din 3 octombrie, au anunţat organizatorii, citaţi de ediţia electronică a revistei New Musical Express. La fel ca în anii precedenţi, persoanele interesate vor putea depune în avans o garanţie de 50 de lire sterline. Pentru fanii din Marea Britanie, această garanţie va fi suficientă pentru rezervarea unui bilet până la 1 aprilie 2010, însă după această dată, doritorii trebuie să achite diferenţa până la preţul integral al biletului (195 de lire sterline). Persoanele din alte ţări trebuie însă să achite diferenţa până la preţul integral al biletelor în intervalul 25 februarie - 3 martie. Biletele vor putea fi achiziţionate online, de pe site-ul Seetickets.com. În această vară, presa britanică a vehiculat numele unor artişti de seamă - Madonna, Coldplay, Radiohead şi Beyonce -, despre care s-a spus că ar putea fi capetele de afiş ale ediţiei din 2011 a Festivalului de la Glastonbury, însă aceste informaţii nu au fost deocamdată confirmate.
Cautare
Newsletter
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona
Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului
Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti
Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra
Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act
�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural
A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu
Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden
Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti
Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu
Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!
Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.
Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu
Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart
Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala
Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu
Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.
S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.
Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a
ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat
Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.
La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio
Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca
Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau
Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.
�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.
Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.
�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu
Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.