DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
07.00 - 07.10
RADIOJURNAL

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
07.10 - 09.00
Matinal de week-end • Realizator Magdalena Tara

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
09.00 - 10.00
Emisiuni pentru copii • Fărămiţă de poveste; Sesam deschide-te; Concurs! Ştii răspunsul ? Măi, să fie! Chiar aşa? Realizator Daniel Horhocea.

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

7 septembrie 2010

Asociatia teatrul.ro lanseaza cel mai nou spatiu alternativ dedicat teatrului independent din Bucuresti, in incinta Salii Dalles. Teatrul Apropo isi deschide stagiunea printr-un maraton teatral fara precedent in Romania. Maratonul Teatrului Independent ce se va desfasura intre 10 si 12 septembrie reuneste 15 dintre cele mai apreciate spectacole independente din Bucuresti si din tara. Peste 80 de artisti tineri, proaspat absolventi sau actori déjà consacrati vor incerca sa demonstreze ca teatrul contemporan, farsele medievale, rendez-vous-urile, teatrul dans si improvizatiile pot coexista in acelasi spatiu unite fiind de aceleasi principii: independenta si nevoia de creatie. Scopul Maratonului, la care intrarea este libera, este de a prezenta publicului de teatru din Bucuresti posibilitatile si potentialul teatral al acestui nou spatiu generos, situat in centrul Bucurestiului.

"Jekh răt lisăme" (citeste "iekh riat lisiame"), acesta este titlul primei piese "O noapte furtunoasa" pus in scena in limba rromani de o trupa de actori profesionisti de etnie rroma, a carui premiera va avea loc in data de 16 septembrie 2010 la Teatrul Masca. Imbinand elemente specifice etniei rrome, pe fondul unei unei muzici lautaresti de calitate, spectacolul ne introduce in lumea de dincolo de lume si de timp, vesnica mahala de la periferia Bucurestilor, univers viu in care viata curge prin vinele oamenilor cu o pasiune de nestavilit. Spectacolul "Jekh răt lisăme" este o premiera absoluta in lumea teatrala din Romania, fiind primul spectacol de teatru in limba rromani din Romania pus in scena de actori care isi asuma fara rezerve apartenenta la etnia rroma. Actorii care vor performa sunt: Rudy Moca, Marcel Costea, Zita Moldovan, Sorin Aurel Sandu, Madalin Mandin, Dragos Dumitru. Regia este semnată de Rudy Moca si Sorin Aure Sandu. Premiera din data de 16 septembrie va fi organiyata in cadrul uni eveniment care va contine si un recital de muzica rromani, oferit de formatia Mahala Raj Banda.

Peste 100 de cercetători din 24 de ţări vor participa la Conferinţa Internaţională de Arheologie Aeriană 2010, desfăşurată, în premieră, la Bucureşti, în perioada 15-18 septembrie. Conferinţa reuneşte pentru prima dată rezultatele mai multor proiecte de investigaţii aeriene în diferite zone din România, evidenţiind contribuţia lor la cunoaşterea arheologică şi la studiul peisajelor culturale. Arheologia este utilizată pe scară largă în multe ţări ca metodă de inventariere, cercetare, monitorizare şi protecţie a patrimoniului cultural, cu precădere a celui arheologic. Manifestarea va fi precedată de un seminar cu tema 'Programe de cartografiere aeriană în arheologie: planificare, organizare, rezultate', care va avea loc în 15 septembrie, la Sala multimedia de la Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Scriitori clujeni şi ieşeni vor participa, în perioada 21-25 septembrie, la Festivalului de povestiri "1001 de nopţi" care va avea loc la Gold Mine Saloon din New Orleans. Scriitoarea Ruxandra Cesereanu a declarat că festivalul şi-a propus să aducă împreună Seherezade contemporane venind din două spaţii şi tradiţii culturale distincte, unite de încrederea în capacitatea povestirii, a imaginaţiei şi vocii umane de a împiedica uciderea umanităţii de către calculatoare. Ruxandra Cesereanu a spus că proiectul "1001 de nopţi" a început ca un curs de scriere creativă la Facultatea de Litere din Cluj şi ţine de 550 de zile şi nopţi. Festivalul este organizat de Institutul Cultural Român din New York şi Gold Mine Saloon din New Orleans, în colaborare cu Centrul de Cercetare al Imaginarului din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai şi Universitatea Tulane (New Orleans), şi animat de cele două părţi ale Atlanticului de Andrei Codrescu, Ruxandra Cesereanu şi Dave Brinks.

La Muzeul Naţional din Gdańsk a fost deschisă săptămâna trecută expoziţia "Van Eyck - Memling – Brueghel - Capodopere ale picturii din colecţia Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu". Expoziţia este rezultatul colaborării dintre cele două muzee, începută anul acesta, cu sprijinul ICR-Varşovia. În cadrul ei sunt prezentate publicului polonez stiluri de pictură şi pictori care se întâlnesc rar sau deloc în colecţiile poloneze. Pentru prima dată în istoria muzeală poloneză, în acelaşi loc se găsesc trei tablouri de Hans Memling, două portrete din colecţia sibiană şi "Judecata de Apoi", care se află în colecţia Muzeului Naţional din Gdańsk. Expoziţia va fi deschisă publicului până în data de 31 decembrie.

Black Box Gasteig München va găzdui sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 19, premiera spectacolului PRAH/TATĂL (PRAH/ VATER) al Secţiei Germane a Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu. Evenimentul are loc în cadrul Zilelor Culturale Româneşti de la München cu sprijinul Institutului Cultural Român şi al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional. Spectacolul PRAH/TATĂL este o alăturare a două piese după textele PRAH sau Anatomia unei temeri de Spiro György şi respectiv, TATĂL sau Anatomia unei crime de Csaba Miko. Producţia de la Sibiu poartă semnătura regizorului german Brigitte Drodtloff şi a scenografului român Alin Gavrilă. Spectacolul PRAH/TATĂL va avea, de asemnea, o reprezentaţie specială duminică, 12 septembrie, la St. Peter Saal în Nunberg.

Institutul Cultural Român anunţă prelungirea verii pentru încă o lună în capitala slovacă. În intervalul 22 septembrie – 16 octombrie va avea loc evenimentul Vară târzie la Bratislava – Anotimp (cultural) românesc cu spectacole de dans şi teatru, expoziţii de fotografie, pictură şi sculptură, concerte, conferinţe, lecturi şi un simpozion pe teme de românistică. Sunt invitaţi la Bratislava actorii de la teatrul Nottara şi de la Compania PassePartoutDP, dramaturgul şi regizorul Lia Bugnar, pedagogi şi curatori de la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, grupurile Nightlosers, Cyfer Quartet şi Aievea, fanfara Armonia.

Noua generaţie de magnaţi ai Internetului influenţează lumea, după cum reiese dintr-un top al celor mai influente persoane realizat de Vanity Fair. Pe primul loc în clasament se află fondatorul platformei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, urmat de "părintele" Apple, Steve Jobs. Pe locul al treilea s-au clasat fondatorii Google: Sergey Brin, Larry Page şi Eric Schmidt, pe locul al cincilea - fondatorul Amazon, Jeff Bezos, iar pe locul al nouălea - fondatorii Twitter, Evan Williams şi Biz Stone. Practic, primele zece locuri din topul Vanity Fair sunt dominate de magnaţii Internetului. Din randul actorilor şi cântăreţilor, Johnny Depp se află pe locul 20, Lady Gaga pe 23, iar Tom Hanks, pe 25. Realizatoarea americană de televiziune, Oprah Winfrey, ocupă locul 34, fiind urmată de Bono de la U2.

Un film documentar despre Ayrton Senna, considerat de marea majoritate a experţilor cel mai bun pilot de Formula 1 din toate timpurile, este aproape de lansare. Ayrton Senna, de trei ori campion de Formula 1, a murit în 1994, în urma unui accident petrecut la San Marino Grand Prix, în timp ce conducea această cursă. După decesul său, Brazilia a declarat trei zile de doliu în memoria legendarului pilot, născut în această ţară.

De mâine până duminică 12 septembrie, Accademia di Romania organizează prima ediţie a festivalului de teatru şi arte performative "teatROmania/emersioni sceniche 2010". Festivalul va avea ca oaspeţi la această ediţie artişti din România şi din Italia. Scopul acestui festival inedit este promovarea teatrului contemporan românesc la Roma, precum şi acela de a stimula dialogul artistic dintre cele două ţări. Evenimentul se va desfăşura în aer liber în frumoasa grădină a Accademia di Romania şi va găzdui companii de teatru provenind din Toscana, Liguria şi Roma (cu puneri în scenă de autori români: Mircea Eliade, Gherasim Luca şi Anca Vişdei), un ansamblu de muzică medievală din regiunea Emilia, un rapsod român din Oltenia şi o tânără artistă provenind de la Centrul Naţional de Dans Contemporan din Bucureşti.

O expoziţie itinerantă de fotografii care surprind comunităţi săteşti din România, aparţinând unor colecţii private poate fi vizionată la Muzeul Oltului şi Mureşului Superior din Miercurea Ciuc, de către Muzeul Ţăranului Român. Pe termen lung, programul iniţiat de Muzeul Tăranului Român vrea să acorde un ajutor de specialitate colecţionarilor de obiecte etnografice din zona rurală care au înfiinţat sau sunt pe cale să înfiinţeze muzee particulare. Legislaţia în vigoare nu include astfel de iniţiative pro-patrimoniu. Expoziţia de la Miercurea Ciuc va fi deschisă publicului până la sfârşitul lunii septembrie.

Cafeneaua Dalles din Bucureşti organizează sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 14, la Cafeneaua Dalles, prima sesiune de altelierelationale. Ioan Es Pop este invitatul sesiunii Poezie și realitate ...Relaţionări "11 septembrie – în literatură", cu Răzvan Țupa. Prima sesiune de atelierelaționale este dedicată relației dintre poezie și realitate pornind de la comemorarea a 9 ani de la atacurile din 2001 din Statele Unite. Atelierele relaționale propun formule de lectură şi dezbatere a actualităţii din punctul de vedere al potenţialului poetic. De fiecare dată când ne întâlnim cu evenimente şi situaţii pe care nu am fost obişnuiţi să le clasificăm, folosim elementele pe care le avem la îndemână pentru a contura o imagine coerentă în primul rând pentru noi înşine. Acest prim atelier relațional introduce un format nou de încurajare a lecturii creative și de formulare a instrumentelor prin care poezia contemporană interacționează cu evenimentele actualității.

Mai multor poeţi din Austria, Cipru, Croaţia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Franţa, Grecia, Irlanda, Islanda, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Slovacia, Slovenia le este afişată de ieri începând până pe 30 septembrie, cate o poezie, în original şi în traducere, în vagoanele şi staţiile de metrou din Varşovia, pe locurile destinate de obicei reclamelor. De asemenea, în şase dintre staţiile metroului varşovian vor fi plasate bannere imprimate cu versurile respectivilor poeţi. "Metropoezia" este o campanie de anvergură, realizată sub egida EUNIC Varşovia, de promovare a poeziei europene în rândurile publicului larg varşovian. Obiectivul principal al proiectului este promovarea poeziei contemporane europene prin metode mai puţin uzitate. Dintre poeţii români, în campania de anul acesta, având ca temă oraşul – sărăcie şi excludere socială în poezia europeană contemporană – va face parte poetul Răzvan Ţupa.

Institutul Cultural Român participă pentru al treilea an consecutiv la Festivalul Tamisei, în perioada 11-12 septembrie 2010. Organizat de Primăria Londrei, festivalul este cel mai spectaculos eveniment în aer liber, care celebrează râul capitalei şi diversitatea sa culturală. Prezenţa românească se regăseşte în toate cele patru secţiuni ale festivalului: New European Village, Bandstand, Feast on the Bridge şi Carnival Night. Fanfara din Vorona, una dintre cele mai cunoscute orchestre săteşti din România, va lua cu asalt grădinile şi parcurile de pe malul Tamisei. Cei 11 membri ai Fanfarei vor purta costume populare româneşti specifice zonei şi vor invita lumea să încingă o "horă moldovenească" pe podul Southwark. Etnografele Steliana Băltuţă şi Elena Văculişteanu de la Muzeul Judeţean Botoşani vor prezenta la standul României lada cu ţesături, broderii şi costume populare româneşti, însoţite de demonstraţiile meşterului popular Niculina Andronache la războiul de ţesut, adus special din Botoşani pentru acest eveniment.

Festivalul degustătorilor de film şi artă culinară de la Portul Cultural Cetate este în plină desfăşurare. Evenimentul este organizat de Asociatia Film Romania si Fundatia pentru poezie "Mircea Dinescu". Festivalul se va prelungi si in week end-ul 16-18 sept. la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti. Programul evenimentului, desfasurat sub patronajul poetului gastronom Mircea Dinescu, include proiectii cu cele mai bune filme realizate in Balcani, castigatoare ale celor mai importante trofee la marile festivaluri cinematografice mondiale, workshop-uri (Cineaştii din Balcani de la Provincialism la Palme d-Or), spectacole artistice si culinare.

De mâine până duminică 12 septembrie, Accademia di Romania organizează prima ediţie a festivalului de teatru şi arte performative "teatROmania/emersioni sceniche 2010". Festivalul va avea ca oaspeţi la această ediţie artişti din România şi din Italia. Scopul acestui festival inedit este promovarea teatrului contemporan românesc la Roma, precum şi acela de a stimula dialogul artistic dintre cele două ţări. Evenimentul se va desfăşura în aer liber în frumoasa grădină a Accademia di Romania şi va găzdui companii de teatru provenind din Toscana, Liguria şi Roma (cu puneri în scenă de autori români: Mircea Eliade, Gherasim Luca şi Anca Vişdei), un ansamblu de muzică medievală din regiunea Emilia, un rapsod român din Oltenia şi o tânără artistă provenind de la Centrul Naţional de Dans Contemporan din Bucureşti.

Institutul Cultural Român "Titu Maiorescu" prezintă în perioada 8 septembrie - 19 decembrie, la Berlin expoziţia "Poezia credinţei – Icoane pe sticlă din România din secolul al XIX-lea". Cea mai mare parte a celor 200 de exponate este prezentată pentru prima dată în public. Icoanele pe sticlă, un fenomen artistic deosebit din Transilvania, provin de la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi din colecţiile private Irina Muntean (Berlin) şi Hartmut van Riesen (München). Expoziţia pune în lumină cele mai importante aspecte ale acestui meşteşug popular, prin care sunt făcute mărturii de credinţă, dar care, dincolo de contextul religios, pot fi percepute şi din prisma realizării lor, pline de culoare şi fantezie.

Expoziţia de arta si mestesuguri contemporane norvegiene - "Construcţii" deschisa la Muzeul Taranului Roman în perioada 15 septembrie - 17 octombrie ofera o viziune larga asupra mestesugurilor, de la lucrari conceptuale, uneori experimentale, la unele profund ancorate in traditie, toate avand ca punct de plecare un exercitiu al practicii mestesugaresti. Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 15 septembrie, ora 18:30, la MŢR. Organizată de Ambasada Regală a Norvegiei la Bucureşti în colaborare cu Muzeul Ţăranului Român, expozitia va fi deschisa in perioada 15 septembrie – 17 octombrie, la Sala Irina Nicolau, de marţi până duminică, între 10 şi 18. Expoziţia, semnată de 16 artişti norvegieni, oferă o interpretare contemporană a artei şi a meşteşugurilor norvegiene. "Construcţii" este o expoziţie itinerantă. Ea a mai fost deschisă publicului din Spania, Irlanda, Rusia, Chile, Coreea şi Islanda.

Miercuri, 22 septembrie, de la ora 19, la Teatrul Odeon din Bucuresti are loc concertul de lansare a albumului Enesco Re-Imagined, un proiect initiat de pianistul Lucian Ban alaturi de contrabasistul John Hébert. Impreuna cu Lucian Ban si John Hébert concerteaza la Teatrul Odeon personalitati ale jazzului mondial: Mat Maneri (viola), Tony Malaby (saxofon tenor), Albrecht Maurer (vioara), Ralph Alessi (trompeta), Gerald Cleaver (tobe) si Badal Roy (tobe indiene si percutie). Concertul de la Bucuresti este organizat de Institutul Cultural Roman, care a sustinut si editarea albumului. Mostenirea muzicala a lui George Enescu este asumata de Lucian Ban, John Hébert si colaboratorii lor intr-o re-imaginare contemporana curajoasa a catorva dintre lucrarile marelui compozitor din secolul XX.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!