DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
07.00 - 07.15
RADIOJURNAL

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
07.15 - 09.00
Espresso • Stiati ca... (ora 7:20); Concurs interactiv de cultura generala (ora 7:30); Promo (ora 7:55); Stirile culturale (ora 8:00); Cultura in Europa (ora 8:24); Concurs interactiv de cultura generala (ora 8:30); Reportajul zilei (ora 8:50). Realizatori Daniela Ivanov si Radu Croitoru

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
09.00 - 09.05
Retro educatia • cu Mirela Nicolae

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

19 aprilie 2011

Pianul călător ajunge la Alba Iulia
Artistul Horia Mihail și pianul călător au poposit, aseară, la Deva, urmând ca, astăzi, să concerteze la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. În drumul său până la Mediaş, destinaţia finală, unde va fi încredinţat de Societatea Română de Radiodifuziune comunităţii locale pentru o perioadă de 3 ani, pianul călător va mai poposi şi va încânta, mâine, publicul din Dumbrăveni. Turneul, organizat de Radio România Cultural şi Asociaţia Culturală Accendo, în 12 oraşe din ţară, între 1 şi 21 aprilie, marchează împlinirea a 200 de ani de la naşterea lui Franz Liszt şi este realizat după exemplul turneului susţinut de compozitorul maghiar între anii 1846 şi 1847 în Țările Române. Acesta călătorea şi susţinea concerte pe un pian Erard ce-l însoţea peste tot.

Zilele Filmului Portughez, ediţia a IV-a
La Institutul Cultural Român din București va avea loc, de astăzi și până pe 21 aprilie, cea de-a patra ediţie a Zilelor Filmului Portughez, eveniment organizat de Ambasada Portugaliei în parteneriat cu ICR. Ediţia din acest an– prima exclusiv alb-negru – propune o selecţie de trei titluri de referinţă în istoria cinematografică lusitană şi mondială. Fiecare producţie reprezintă cel puţin o premieră de ordin tehnic şi/sau de compoziţie – primul film portughez cu sunet, prima comedie, prima docu-ficţiune, primul film portughez premiat în străinătate și unul dintre primele filme care identifică Noul Cinematograf portughez, cu abordări regiozorale metaforice. Proiecţiile vor începe la ora 18.30, iar filmele vor fi subtitrate în limba română. Intrarea publicului este liberă, în limita locurilor disponibile.

Teatrul Radnoti din Budapesta aduce la TNB piesa 'Apaşii'
Piesa de teatru 'Apaşii', în interpretarea actorilor Teatrului Radnoti din Budapesta, va fi prezentată publicului bucureştean pe 3 mai la Sala Atelier a Teatrului Naţional din Bucureşti. Piesa, care a servit drept suport pentru acest spectacol montat într-o manieră aproape cinematografică, a fost scrisă în 2009. Din distribuţia spectacolului face parte actorul Sandor Csanyi, vedetă de notorietate a cinematografiei naţionale ungare, laureat a numeroase premii de interpretare masculină şi medaliat cu Crucea de Cavaler a Republicii Ungare. Pentru regizorul Ferenc Torok, piesa 'Apaşii' a reprezentat prima montare pentru teatru.
Spectacolul va fi titrat în limba română, traducerea fiind asigurată de Ana Scarlat.
Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de bilete a Teatrului Naţional.

Spectacolul "Falling Angels", în coregrafia lui Jiri Kylian, va avea premiera pe 1 mai la ONB
Spectacolul "Falling Angels", semnat de coregraful ceh Jiri Kylian, unul dintre cei mai importanţi coregrafi contemporani, va avea premiera naţională pe 1 mai la Opera Naţională din Bucureşti. "Falling angels" este o creaţie de referinţă a artistului, concepută în jurul unor teme precum lupta pentru perfecţiune. Spectacolul va fi pus în scenă la Bucureşti de Nancy Euverink, asistentă a coregrafului Jiri Kylian. Omagiu adus balerinelor, "Falling Angels" este o lucrare coregrafică de excepție, creată pentru opt interprete, un spectacol despre artişti şi arta lor, o coregrafie a cărei montare va aduce compania de balet a Operei Naţionale Bucureşti în rândul celor mai importante trupe de balet din lume. Spectacolul avea un fond muzical asigurat din tobe şi percuţie şi bazat pe melodii riatualice din Ghana. "Falling Angels" prezintă femeile şi balerinele în dorinţa de a atinge perfecţiunea, dar care sunt oprite în diferite etape de ambiţie, seducţie, sarcină, naştere, moarte, maternitate şi conştiinţa de sine.

Alzheimer: creierul începe să se micşoreze cu 10 ani înainte de diagnosticarea bolii
Anumite zone din creier care sunt afectate de maladia Alzheimer încep să se micşoreze cu 10 ani înainte ca această tulburare cerebrală incurabilă să fie diagnosticată, potrivit unui studiu publicat în Statele Unite. Deşi este vorba doar de rezultate preliminare, cercetătorii consideră că această descoperire ar putea permite într-o bună zi, cu ajutorul imagisticii prin rezonanţă magnetică, să identifice acele persoane care prezintă cel mai mare risc de a dezvolta această maladie, uneori ereditară. În cadrul acestui studiu, medicii au măsurat cu ajutorul RMN acele zone cerebrale care sunt în general afectate de maladia Alzheimer în cazul unui număr de 64 de persoane sănătoase, care nu prezentau tulburări de memorie şi alte simptome ale demenţei. Savanţii americani au constatat că voluntarii cu cel mai subţire cortex se confruntau cu un risc mai mare de a suferi de maladia Alzheimer, comparativ cu pacienţii ale căror cortexuri aveau o grosime mai mare. Studiul, realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard, a fost publicat în revista Neurology, publicaţia asociaţiei American Academy of Neurology.

Pianul călător ajunge la Alba Iulia
Horia Mihail și pianul călător vor poposi, în această seară, la Alba Iulia, după ce aseară au concertat la Deva. În drumul său până la Mediaş, destinaţia finală, unde va fi încredinţat de Societatea Română de Radiodifuziune comunităţii locale pentru o perioadă de 3 ani, pianul călător va mai încânta, mâine, publicul din Dumbrăveni, penultima etapă a proiectului. Turneul, organizat de Radio România Cultural şi Asociaţia Culturală Accendo, în 12 oraşe din ţară, între 1 şi 21 aprilie, marchează împlinirea a 200 de ani de la naşterea lui Franz Liszt şi este realizat după exemplul turneului susţinut de compozitorul maghiar între anii 1846 şi 1847 în Țările Române. Acesta călătorea şi susţinea concerte pe un pian Erard ce-l însoţea peste tot. Corespondenta virtuala a instrumentului cu prietenul sau, pianistul Horia Mihail, poate fi urmarită în paginile jurnalului de calatorie de pe site-ul proiectului - www.pianulcalator.ro, precum si pe facebook.

Cluj: Cea mai râvnită carte la Târgul "Gaudeamus", un volum despre mitropolitul Bartolomeu Anania
Titlul de "cea mai râvnită carte" la cea de-a XII-a ediţie a Târgului "Gaudeamus", desfăşurat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Cluj-Napoca, a fost câştigat de volumul "Dragostea şi vântul. Glose la Memoriile lui Valeriu Anania", de Aurel Sasu. Numărul vizitatorilor Târgului de carte Gaudeamus de la Cluj a fost de circa 18.000, depăşind astfel recordul de participare înregistrat la ediţia din 2010. Pe baza votului publicului, locul întâi al Trofeului "Gaudeamus" a fost obţinut de Editura Humanitas, locul al doilea de Editura Eikon iar locul al treilea de Editura RAO. De asemenea, Premiul Educaţia a fost obţinut de Academia de Studii Economice din Bucureşti, iar Miss Lectura a fost desemnată Kőlő Orsolya, absolventă a Facultăţii de Geografie din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai". Organizatorii "Gaudeamus" au precizat că fondul de carte colectat în urma donaţiilor din partea vizitatorilor şi expozanţilor, în cadrul proiectului "Cărţile se întorc acasă", a totalizat 3.200 de volume. Cărţile au fost donate bibliotecilor publice rurale din comunele Apahida şi Ţaga, judeţul Cluj, şi Nadeş din judeţul Mureş.

"Nabucco" – într-o distribuţie de valoare pe scena ONB
În Săptămâna Patimilor, Opera Naţională Bucureşti a programat unul dintre cele mai cunoscute şi mai îndrăgite titluri lirice: Nabucco, de Giuseppe Verdi, într-o distribuţie de valoare. Mâine, povestea confruntării dintre evrei şi babilonienii conduşi de Nabucco, a cărui fiică se îndrăgosteşte de un ofiţer evreu, va prinde viaţă în interpretarea invitaţilor speciali Carlos Almaguer şi Cristian Mogoşan, care va debuta în rolul lui Ismael. Alături de aceştia îşi vor da concursul artiştii Operei - Pompeiu Hărăşteanu, Silvia Sorina Munteanu, Oana Andra, Marius Boloş, Valentin Racoveanu, Dorina Cheşei şi soliştii de balet: Mădălina Slăteanu, Vicenţiu Popescu și Raul Oprea. Corul este pregătit de maestrul Stelian Olariu, întregul spectacol desfăşurându-se sub bagheta dirijorului Iurie Florea.

Grupul Il Divo va primi premiul "Artistul deceniului" la gala Classic BRIT Awards 2011
Grupul internaţional de pop opera Il Divo va primi premiul "Artistul deceniului", aflat la ediţia inaugurală, în cadrul galei din acest an a Classic BRIT Awards, care va avea loc la Londra, pe 12 mai. Acest grup, alcătuit din solişti din Franţa, Statele Unite, Spania şi Elveţia, va interpreta o piesă nouă în cadrul galei, care va fi găzduită de Royal Albert Hall din capitala britanică. Grupul Il Divo, care a semnat un contract avantajos cu Syco Music, casa de discuri a realizatorului de televiziune Simon Cowell, a vândut peste 25 de milioane de copii ale albumelor sale pe plan mondial, de la debutul său, în anul 2004. Albumul "Ancora", al doilea material de studio din cariera grupului Il Divo, a debutat pe prima poziţie în topul american Billboard Top 200, devenind singurul album de muzică clasică din istorie care a reuşit această performanţă. Premiile Classic BRIT se acordă începând din anul 2000 pentru a recompensa interpreţii şi producătorii de muzică clasică, de la formele tradiţionale ale acesteia şi până la proiectele experimentale, aflate la limitele dintre genurile muzicale.

Premiile UNITER
Tamara Buciuceanu şi Ilie Gheorghe s-au numărat printre marii actori care au primit, aseară, premii de excelenţă, respectiv pentru întreaga carieră, în cadrul galei Uniunii Teatrale din România. Gala UNITER a fost transmisă în direct pe TVR 1 și Radio România Cultural. Conform statutului Uniunii Teatrale din România, senatul UNITER a acordat în cadrul galei premiul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi premiile speciale. Pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a propunerilor membrilor senatului UNITER, în şedinţa din data 28 februarie, senatul a acordat următoarele trofee: premiul de excelenţă - Tamara Buciuceanu; premiul pentru întreaga activitate - actorul Ilie Gheorghe, actriţa Coca Bloos, regizorul Tudor Mărăscu, scenografa Gabriela Nazarie, criticul Ion Cazaban; premiu special pentru muzică de teatru - Gabriel Bassarabescu; premiul special pentru teatru de păpuşi - Aneta Forna Christu, premiul special pentru coregrafie - Andras Lorant, premii speciale pentru proiecte inedite şi realizări remarcabile - "Teatru3 (Teatru La Cub)" (Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" Iaşi) şi Muzeul Teatrului de Păpuşi şi Animaţie din România, Asociaţia Culturală GAG, Craiova.

Donatorul manuscriselor lui Cioran, recompensat de Universitatea din Bucureşti şi Tiffin University
Tiffin University împreună cu Universitatea din Bucureşti vor răsplăti gestul de donare a manuscriselor lui Emil Cioran statului român, prin oferirea unei burse Executive MBA Tiffin University în valoare de 18.200 euro. Bursa va acoperi costul programului şi al manualelor necesare în cadrul cursurilor şi va fi oferită donatorului, omul de afaceri George Brăiloiu, sau, la recomandarea acestuia, oricărei persoane care întruneşte condiţiile de înscriere. Programul Executive MBA oferit de Tiffin University împreună cu Universitatea din Bucureşti este acreditat şi recunoscut de către numeroase instituţii şi corporaţii ca formator de oameni de afaceri cu abilităţi manageriale, cu un nivel al cunoştintelor şi aptitudinilor foarte ridicat.

Dublă lansare de carte a Principelui Radu
Doua carti semnate de Principele Radu, publicate de editura Litera, vor fi lansate, astăzi, de la ora 18.00, la Metropolis Center - Readers Cafe. Cele două volume, scrise in limba engleză, sunt: Provisional Romania: Crown and Institutionalism şi Prince Radu of Romania. Lansarea va avea loc in prezenta Alteţei Sale Regale, Principele Radu alaturi de care se vor afla numeroase personalităţi ale lumii culturale şi diplomatice româneşti. Cartea Prince Radu of Romania urmăreşte traiectoria vieţii acestuia: copilăria lui Radu Duda, traumele şi bucuriile unei adolescenţe trăite în comunism, apoi viaţa de actor şi radicala cotitură existenţială – intrarea în familia Regală a României. Cealaltă carte porneşte de la realitatea românească în contextul dezvoltării statale din ultimul secol şi jumătate şi arată de ce nu avem încă un stat cu instituţii profesioniste, care să lucreze complementar, în condiţiile în care slujirea statului, ca instituţie şi sumă de valori şi tradiţii, nu se suprapune întotdeauna dinamicii politice, rigorilor democraţiei sau diverselor tendinţe geopolitice.

"Marţi, după Crăciun" a obţinut marele premiu la Festivalul de Film de la Sarasota 2011
"Marţi, după Crăciun", de Radu Muntean, a obţinut premiul pentru cel mai bun lungmetraj de ficţiune la Festivalul de Film de la Sarasota, Statele Unite. Desfăşurat între 7 şi 17 aprilie, evenimentul a inclus proiecţia a peste 180 de lungmetraje, documentare şi scurtmetraje. Festivalul de Film de la Sarasota a fost lansat în 1999, având atunci în program zece proiecţii. În prezent, evenimentul prezintă circa 200 de filme pentru un public de circa 45.000 de persoane. Lungmetrajul "Marţi, după Crăciun" a fost selectat la Festivalul de Film de la Cannes de anul trecut, în competiţia Un Certain Regard. Printre premiile obţinute de echipa filmului se numără distincţia pentru interpretare acordată Mirelei Oprişor la Festivalul de Film de la Sarajevo din 2010.

Un documentar special despre nunta prinţului William, vândut în 24 de teritorii
Documentarul special "William and Kate: A Royal Engagement", produs de BBC Worldwide, a fost vândut către 32 de posturi de posturi de televiziune din 24 de teritorii din toată lumea, informează worldscreen.com. La realizarea documentarului au participat prieteni apropiaţi ai cuplului, istorici, biografi şi jurnalişti care au vorbit despre educaţia diferită primită de cei doi precum şi despre povestea lor de dragoste. "Vânzările impresionante ale documentarului pun în evidenţă interesul internaţional pentru apropiata nuntă regală", a declarat Steve Macallister, Managing Director al departamentului de vânzări şi distribuţie al BBC Worldwide, post care deţine și drepturile internaţionale pentru transmisiunea nunţii de pe 29 aprilie. Kate Middleton, în vârstă de 29 de ani, şi prinţul William, în vârstă de 28 de ani, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, s-au cunoscut în 2001 la universitatea scoţiană St. Andrews, dar relaţia lor, care a început în 2003, a fost întreruptă de o scurtă despărţire în anul 2007. William, fiul cel mare al prinţesei Diana, şi Kate Middleton s-au logodit în luna octombrie 2010, cu ocazia unei vacanţe private pe care au petrecut-o în Kenya.

Pianul călător ajunge la Alba Iulia
Horia Mihail și pianul călător vor poposi, în această seară, la Alba Iulia, după ce aseară au concertat la Deva. În drumul său până la Mediaş, destinaţia finală, unde va fi încredinţat de Societatea Română de Radiodifuziune comunităţii locale pentru o perioadă de 3 ani, pianul călător va mai încânta, mâine, publicul din Dumbrăveni, penultima etapă a proiectului. Turneul, organizat de Radio România Cultural şi Asociaţia Culturală Accendo, în 12 oraşe din ţară, între 1 şi 21 aprilie, marchează împlinirea a 200 de ani de la naşterea lui Franz Liszt şi este realizat după exemplul turneului susţinut de compozitorul maghiar între anii 1846 şi 1847 în Țările Române. Acesta călătorea şi susţinea concerte pe un pian Erard ce-l însoţea peste tot. Corespondenta virtuala a instrumentului cu prietenul sau, pianistul Horia Mihail, poate fi urmarită în paginile jurnalului de calatorie de pe site-ul proiectului - www.pianulcalator.ro, precum si pe facebook.

First Beat, next Vibe – O poveste despre ritm şi melodie în muzică
Artiștii Alexandru Anastasiu şi Lucian Maxim invită publicul, mâine, de la ora 19,00, la Sala Radio, la "O poveste despre ritm şi melodie în muzică". Cei doi percuţionişti au pregătit un program special, care cuprinde atât compoziţii proprii, cât şi lucrări de Monogo Santamaria, Milt Jackson și Carlos Jobim. Alexandru Anastasiu a activat în orchestre simfonice, grupuri de muzică de cameră, ansamblul GAME, iar ca solist a performat concerte care s-au bucurat de aprecierea publicului şi a criticii. El a dobândit o pasiune specială pentru vibrafon, dedicându-se studiului aprofundat al acestui instrument de percuţie. Lucian Maxim este percuţionist la Orchestra Radio. A susţinut concerte de jazz alături de nume importante ca Johnny Răducanu, Marius Popp şi Garbis Dedeian. S-a remarcat, de asemenea, prin numeroase apariţii ca percuţionist şi ilustrator muzical pentru diferite performanţe teatrale, inclusiv cunoscuta adaptare a "Trilogiei Greceşti" în regia lui Andrei Şerban, prezentată în România, Franţa, Scoţia şi Brazilia.

Expoziţie cu reproduceri ale pieselor din muzeele din Sibiu, într-un labirint construit în oraş
Fundaţia Culturală Artex va construi, în luna mai, în Piaţa Mare din Sibiu, un labirint de 700 de metri pătraţi, în interiorul căruia va fi organizată o expoziţie cu reproduceri ale unor piese celebre din patrimoniul muzeelor din oraş. Labirintul construit în centrul oraşului va reprezenta suportul pentru expunerea unor reproduceri după piese din patrimoniul Muzeului Naţional Brukenthal, al Complexului Naţional Muzeal "Astra" şi al Muzeului Bisericii Evanghelice. "Muzeul Labirint transformă experienţa vizitării unui muzeu printr-o abordare unică, grupând selecţiile de piese pe tematici, oferind astfel publicului posibilitatea de a urma un traseu narativ, de a face conexiuni logice şi a identifica similitudini între obiectele prezentate de cele trei instituţii partenere. Timp de o săptămână, muzeul iese în întâmpinarea vizitatorilor, propunând un dialog vizual, senzorial şi auditiv, transformându-se într-un spaţiu prietenos care atrage şi prin activităţile metamuzeale propuse: concerte, reprezentaţii de teatru, ateliere de creaţie, proiecţii de filme documentare și dansuri populare.

Zilele Filmului Portughez, ediţia a IV-a
La Institutul Cultural Român din București va avea loc, de astăzi și până pe 21 aprilie, cea de-a patra ediţie a Zilelor Filmului Portughez, eveniment organizat de Ambasada Portugaliei în parteneriat cu ICR. Ediţia din acest an– prima exclusiv alb-negru – propune o selecţie de trei titluri de referinţă în istoria cinematografică lusitană şi mondială. Fiecare producţie reprezintă cel puţin o premieră de ordin tehnic şi/sau de compoziţie – primul film portughez cu sunet, prima comedie, prima docu-ficţiune, primul film portughez premiat în străinătate și unul dintre primele filme care identifică Noul Cinematograf portughez, cu abordări regiozorale metaforice. Proiecţiile vor începe la ora 18.30, iar filmele vor fi subtitrate în limba română. Intrarea publicului este liberă, în limita locurilor disponibile.

O limbă preistorică vorbită pe continentul african, la baza tuturor limbilor din lume – studiu
O limbă preistorică vorbită pentru prima dată în zona actuală a Africii, în urmă cu mai multe zeci de mii de ani, stă la baza tuturor limbilor din lume - de la engleză la mandarină -, potrivit unui studiu publicat în revista Science. După ce a analizat peste 500 de limbi străine, profesorul Quentin Atkinson, de la Universitatea din Auckland, autorul acestui studiu, a descoperit că acestea au la bază o singură limbă de mult uitată vorbită de strămoşii omului în epoca de piatră. Totodată, dovezile descoperite de profesor arată că limbajul a apărut în urmă cu cel puţin 100.000 de ani, mult mai devreme decât se credea. Descoperirea aduce noi informaţii despre unul dintre cele mai importante evenimente din evoluţia omului. Deşi majoritatea cercetătorilor au căzut de acord că primii oameni moderni au apărut în Africa, momentul în care strămoşii omului au început să vorbească nu a fost încă stabilit. Unii sunt de părere că limbajul a evoluat independent în diferite părţi ale lumii, în timp ce alţii spun că a apărut într-un singur loc şi că limbile vorbite în prezent derivă dintr-una singură.

Paştele în Bucovina
Proiectul ''Paşte în Bucovina'' a început cu deschiderea Târgului de Paşte, aflat la a XII-a ediţie, în cadrul căruia vizitatorii s-au putut bucura de expoziţia gastronomică de produse de post ''Gustă din Bucovina''. Turiştii care vor vizita judeţul Suceava în perioada premergătoare sărbătorilor vor avea posibilitatea să asiste la pictarea oului uriaş amplasat în incinta Muzeului Satului Bucovinean și vor putea practica turismul de familie în gospodăriile ţărăneşti din judeţ. La Muzeul Bucovinei va fi vernisată, astăzi, expoziţia fotografică ''Alma Redlinger - retrospectiva'', un eveniment organizat pentru a marca Paştele evreiesc. Sucevenii care vor participa la slujba de Înviere se vor bucura şi în acest an de Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim. În noaptea de Înviere, la biserica din Salina Cacica va fi organizată ''Învierea din adâncuri'', devenită deja tradiţională. În prima zi de Paşte, în parcul din centrul oraşului Suceava, va fi organizat un concert de toacă, iar în localitatea Mănăstirea Humorului va avea loc un concurs de ciocnit ouă şi hora gospodarilor. Pe 25 aprilie, în centrul oraşului Gura Humorului, va avea loc gala celor mai frumoase coşuri pascale.

"Nabucco" – într-o distribuţie de valoare pe scena ONB
În Săptămâna Patimilor, Opera Naţională Bucureşti a programat unul dintre cele mai cunoscute şi mai îndrăgite titluri lirice: Nabucco, de Giuseppe Verdi, într-o distribuţie de valoare. Mâine, povestea confruntării dintre evrei şi babilonienii conduşi de Nabucco, a cărui fiică se îndrăgosteşte de un ofiţer evreu, va prinde viaţă în interpretarea invitaţilor speciali Carlos Almaguer şi Cristian Mogoşan, care va debuta în rolul lui Ismael. Alături de aceştia îşi vor da concursul artiştii Operei - Pompeiu Hărăşteanu, Silvia Sorina Munteanu, Oana Andra, Marius Boloş, Valentin Racoveanu, Dorina Cheşei şi soliştii de balet: Mădălina Slăteanu, Vicenţiu Popescu și Raul Oprea. Corul este pregătit de maestrul Stelian Olariu, întregul spectacol desfăşurându-se sub bagheta dirijorului Iurie Florea.

O expoziţie românească de excepţie: icoane de tezaur ortodoxe pe sticlă de secol XIX, la Muzeul Kiscelli din Budapesta
Muzeul Kiscelli din Budapesta găzduieşte, începând de astăzi și până pe 30 mai, expoziţia "Icoana pe sticlă...timp de credinţă în spaţiul Transilvaniei" organizată de Institutul Cultural Român din capitala Ungariei. 33 de icoane pe sticlă de secol XIX din tezaurul României sunt oferite publicului ungar de Muzeul Astra din Sibiu în întâmpinarea Sărbătorilor Pascale ortodoxe şi catolice. Vernisajul va avea loc, astăzi, la ora 18.00, în prezenţa Episcopului Siluan, a doamnei Ireny Comaroschi, ambasadorul României la Budapesta, și a doamnei Mirela Creţu, director adjunct al Muzeului Astra. Cele 33 de icoane transilvănene, câte una pentru fiecare an al Mântuitorului, provin din sudul Ardealului şi se evidenţiază prin maniera picturală îngrijită, în continuarea tradiţiei bizantine riguroase în redarea drapajelor vestmintelor de sfinţi, în aranjarea cutelor, într-o multitudine de detalii vestimentare, toate caracteristice miniaturiştilor medievali.

Prestigioasa Orchestră din Philadelphia a intrat în faliment
Celebra Orchestră din Philadephia, fondată în 1900, s-a plasat sub legea falimentului, aceasta fiind prima mare instituţie de cultură din Statele Unite care recunoaşte astfel efectele dezastruoase ale crizei economice. Programul orchestrei nu va fi, însă, afectat de plasarea sub legea americană care reglementează falimentul. Această lege permite unei întreprinderi cu probleme financiare să funcţioneze normal, oferindu-i un timp în plus pentru a ajunge la un acord cu finanţatorii săi. Într-o scrisoare publicată pe site-ul orchestrei, preşedintele şi directorul general ai instituţiei au explicat că fondurile operaţionale "se diminuează rapid şi vor fi epuizate până în iunie" şi, chiar dacă "orchestra nu are datorii, aceasta funcţionează cu pierderi semnificative şi cu un deficit de 14,5 milioane de dolari". Pe lângă miile de facturi ale companiei, la deficitul orchestrei a contribuit şi scăderea veniturilor obţinute din vânzarea de bilete. Orchestra din Philadephia este una dintre cele mai mari formaţii de acest fel din Statele Unite. În istoria sa de 111 ani, instituţia a avut opt directori muzicali, printre care și cunoscutul Eugene Ormandy.

Pianul călător ajunge la Alba Iulia
La final, vă reamintim că Horia Mihail și pianul călător vor poposi, în această seară, la Alba Iulia, după ce aseară au concertat la Deva. În drumul său până la Mediaş, destinaţia finală, unde va fi încredinţat de Societatea Română de Radiodifuziune comunităţii locale pentru o perioadă de 3 ani, pianul călător va mai încânta, mâine, publicul din Dumbrăveni, penultima etapă a proiectului. Turneul, organizat de Radio România Cultural şi Asociaţia Culturală Accendo, în 12 oraşe din ţară, între 1 şi 21 aprilie, marchează împlinirea a 200 de ani de la naşterea lui Franz Liszt şi este realizat după exemplul turneului susţinut de compozitorul maghiar între anii 1846 şi 1847 în Țările Române. Acesta călătorea şi susţinea concerte pe un pian Erard ce-l însoţea peste tot. Corespondenta virtuala a instrumentului cu prietenul sau, pianistul Horia Mihail, poate fi urmarită în paginile jurnalului de calatorie de pe site-ul proiectului - www.pianulcalator.ro, precum si pe facebook.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Artistul Tudor Banuş expune la ICR Stockholm

ICR Stockholm gazduieşte �n perioada 21 aprilie - 11 mai 2012 prima expoziţie personala a artistului ilustrator Tudor Banuş �n Suedia.

mai mult...
Regal beethovenian la Palatul Mogosoaia

Ansamblul Musica Viva va propune o noua �nt�lnire �n cadrul proiectului integrala trio-urilor cu pian de Ludwig van Beethoven.

mai mult...
Proiecţie de gala la Hala Balanţa Sibiu

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu şi Transilvania Film prezinta joi, 26 aprilie 2012, ora 20:30, la Hala Balanţa, proiecţia de gala a filmului Undeva la Palilula.

mai mult...
Ultimul sansa de a vedea spectacolul Mefistofele �n aceasta stagiune a ONB

Un sf�rsit de saptam�na dedicat iubitorilor genului liric: Mefistofele, Cenusareasa si Macbeth.

mai mult...
Dramaturgul Esteve Soler la Bucuresti

Instituto Cervantes din Bucuresti si UNATC va invita la Teatrul contra - Contra progresului, Contra iubirii, Contra democratiei, trei texte apartin�nd dramaturgului spaniol Esteve Soler.

mai mult...
Rom�nia, invitata de onoare la Salonul International de Carte de la Paris, �n 2013

Rom�nia va fi tara invitata de onoare la editia din 2013 a Salon du Livre - Salonul International de Carte de la Paris.

mai mult...
Rom�nia la T�rgul International de Carte de la Londra

Rom�nia va fi prezenta la editia din acest an a T�rgului International de Carte de la Londra, �n perioada 16-18 aprilie 2012.

mai mult...
ICR Stockholm, partener al noului festival suedez de arta performativa PALS

�n perioada 20-22 aprilie 2012 are loc la Fylkingen prima editie a festivalului de arta performativa PALS - Performance Art Links.

mai mult...
ICR Stockholm participa pentru a treia oara la Noaptea Culturala a orasului

Aflata la a treia ediţie, Noaptea Culturala a orasului Stockholm (Kulturnatt) va avea loc anul acesta �n 21 aprilie şi se va desfaşura �n 85 de locaţii din oras.

mai mult...
Luni, 23 aprilie, Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor

Programul de carte �şi propune sa creeze anual, de Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor, un spaţiu public de afirmare pentru autorii rom�ni, deţinatori de drepturi de autor, pentru bibliotecarii rom�ni, �n cadrul unor evenimente mediatice.

mai mult...
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!