DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
05.00 - 06.00
Docudrama - Biografii, memorii • 'Prokofiev - Avatarurile creaţiei'. Scenariu radiofonic de Cristina Sârbu. Regia artistică: Titel Constantinescu. Cu Silviu Stănculescu în rolul principal. Înregistrare din anul 1997

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
06.00 - 06.55
Album de colectie III

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
06.55 - 07.00
Retroeducatia • Realizator Mirela Nicolae

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

21 aprilie 2011

Mediaș - destinația finală a Pianului Călător
Orașul Mediaș va avea, începând de astăzi, pentru 3 ani, un pian de concert oferit comunității locale de Societatea Română de Radiodifuziune, la sfârșitul turneului desfășurat de Horia Mihail și pianul călător în perioada 1 – 21 aprilie. Concertul care încheie acest proiect, extrem de apreciat de public, va avea loc, în această seară, de la ora 19,00, în sala Traube din Mediaș. Turneul, organizat de Radio România Cultural şi Asociaţia Culturală Accendo, în 12 oraşe din ţară, a marcat împlinirea a 200 de ani de la naşterea lui Franz Liszt şi a fost realizat după exemplul turneului susţinut de compozitorul maghiar între anii 1846 şi 1847 în Țările Române. Acesta călătorea şi susţinea concerte pe un pian Erard ce-l însoţea peste tot. Proiectul "Pianul calator" nu va ramane un eveniment singular, deoarece se bucură de sustinerea Societatii Romane de Radiodifuziune si pentru urmatorii doi ani.

Maraton muzical de Paşti la Radio România Cultural
Lumină, meditaţie, iertare şi speranţă – acesta este, pe scurt, programul Radio România Cultural în prima zi de Paşti. Postul public de radio dedicat fenomenului cultural a pregătit, pentru data de 24 aprilie, un program muzical special. Cântările de înviere deschid maratonul muzical pascal, urmate fiind de Oratoriul Bizantin de Paşti - Patimile şi Învierea Domnului de Paul Constantinescu, de la ora 1.00 la 3.00, în interpretarea Orchestrei Naţionale Radio şi a Corului Academic Radio, dirijor Horia Andreescu. Începând cu ora 3.00, melomanii pot asculta Selecţiuni din Patimile după Matei de Johann Sebastian Bach. Programul Radio Romania Cultural din 24 aprilie mai cuprinde o colecţie de gospeluri, oratoriul Standing Stone de Paul McCartney, emisiuni dedicate istoriei filmului Iisus din Nazareth de Franco Zefirelli, dar şi albume pop şi rock pe teme religioase. Gazdele maratonului vor fi Sorina şi Ioana Goia, de la ora 0.00 la 10.00, şi Cristian Marica, de la 13.00 la 24.00. În intervalul orar 10.00 – 13.00, pe frecvenţa Radio România Cultural puteţi asculta în direct atât ceremonia ortodoxă de la Patriarhia Română cât şi pe cea catolică desfăşurată la Catedrala Sf. Iosif.

CÂNTECE SACRE DE PAŞTE, la Opera Națională București
Studioul Experimental de Operă şi Balet "Ludovic Spiess" din cadrul Operei Naţionale Bucureşti invită publicul, diseară, de la ora 19:00, la un nou recital extraordinar al sopranei Felicia Filip. De această dată, cunoscuta artistă va oferi spectatorilor CÂNTECE SACRE DE PAŞTE, mai precis lucrări ale compozitorilor J. S. Bach, W. A. Mozart, A. Vivaldi, J. Massenet, P. Mascagni, Andrei Tudor și muzică bisericească ortodoxă. În acest periplu artistic coordonat de Anda Tabacaru Hogea, Felicia Filip va fi acompaniată de pianista Ioana Maxim şi îi va avea ca invitaţi pe Marius Olteanu, tenor, prim-solist al Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian", şi Corul de copii şi tineret "Symbol" al Patriarhiei Române, dirijat de profesorul Jean Lupu, alături de alţi oaspeți surpriză. Evenimentul va avea loc în foaierul galben al Operei bucureștene.

Formaţia URMA concertează în premieră la Londra
Formaţia Urma va susţine un concert, la invitaţia ICR Londra, în cadrul Festivalului de Film East End, care include în acest an o importantă secţiune românească. Concertul va avea loc în cadrul evenimentului muzical româno-britanic Transylmania, care se va desfăşura pe 30 aprilie în prestigiosul club londonez Village Underground. Alături de Urma vor fi Addictive TV, Nico de Transilvania şi DJ Si Begg. Urma va promova la Londra atât piese mai vechi, consacrate, cât şi extrase de pe cel de-al patrulea album intitulat Lost End Found. Înfiinţată în 2003, trupa de alternativ acustic a sărbătorit, pe 13 aprilie, opt ani de existenţă. Aflat la cea de-a zecea ediţie, Festivalul East End a programat în acest an o amplă secţiune Romanian Focus. Importanţi regizori, actori şi muzicieni români vor fi invitaţi de onoare, pentru a participa la proiecţii sau evenimente speciale din cadrul festivalului.

Comercianţii şi investitorii în artă vor ca operele să fie recunoscute drept garanţii şi asigurate
Comercianţii şi colecţionarii de artă doresc ca operele să poată fi asigurate, întrucât nicio societate din România nu oferă poliţe de acest gen, iar băncile comerciale nu acceptă în garanţie tablouri sau sculpturi, deşi astfel de operaţiuni nu sunt interzise de lege. Preşedintele Asociaţiei Comercianţilor de Opere de Artă din România, Radu Boroianu, spune că mentalitatea românească şi riscurile asociate unui climat de afaceri încă rudimentar fac ca un astfel de demers să nu poată fi pus în practică fără o implicare a legiuitorului. Potrivit casei de licitaţii Artmark, valoarea vânzărilor publice de artă prin licitaţie a crescut în România cu 124% în 2010, de la 3,7 la 8,3 milioane de euro, iar randamentul mediu a fost de 40% anul trecut. România are cea mai înaltă rată de impozitare din Europa în ceea ce priveşte veniturile artiştilor şi ale comercianţilor de artă, domeniu care beneficiază în cele mai multe state de un impozit de sub 10%, scrie Mediafax.

CÂNTECE SACRE DE PAŞTE, la Opera Națională București
Studioul Experimental de Operă şi Balet "Ludovic Spiess" din cadrul Operei Naţionale Bucureşti invită publicul, diseară, de la ora 19:00, la un nou recital extraordinar al sopranei Felicia Filip. De această dată, cunoscuta artistă va oferi spectatorilor CÂNTECE SACRE DE PAŞTE, mai precis lucrări ale compozitorilor J. S. Bach, W. A. Mozart, A. Vivaldi, J. Massenet, P. Mascagni, Andrei Tudor și muzică bisericească ortodoxă. În acest periplu artistic coordonat de Anda Tabacaru Hogea, Felicia Filip va fi acompaniată de pianista Ioana Maxim şi îi va avea ca invitaţi pe Marius Olteanu, tenor, prim-solist al Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian", şi Corul de copii şi tineret "Symbol" al Patriarhiei Române, dirijat de profesorul Jean Lupu, alături de alţi oaspeți surpriză. Evenimentul va avea loc în foaierul galben al Operei bucureștene.

Suita 'Peer Gynt', prezentată în premieră la Cluj Cluj-Napoca
Suita ''Peer Gynt'', de Edvard Grieg, a fost prezentată, aseară, în premieră, într-un spectacol organizat la Cluj de Societatea Culturală Filarmonia. Aranjamentul muzical a fost semnat de Ioan Dobrinescu, sub bagheta lui Mihai Ceascai, spectacolul beneficiind de participarea sopranei Bianca Manoleanu şi a actorului Mihai Dinvale. Versiunea în limba maghiară a spectacolului va fi găzduită, astăzi, de Opera Maghiară din Cluj. În partea a doua a spectacolului va avea loc Gala de Operă Viva Vox, realizată cu participarea Orchestrei Operei Maghiare din Cluj, sub bagheta dirijorilor Petre Sbârcea, Gheorghe Victor Dumănescu şi Cristian Sandu, concertmaiştri Barabás Sándor şi Ferenczi Endre. În preambulul spectacolului vor fi acordate premiile Societăţii Culturale Filarmonia pentru anul 2010. Cele două spectacole se desfăşoară sub egida Festivalului Studenţesc de Operă Viva Vox şi sunt singurele cuprinse în programul ''Apel pentru Japonia'' derulat de Crucea Roşie Română la nivel naţional. Recitalul ''Peer Gynt'' a fost compus de Edvard Grieg pentru piesa de teatru cu acelaşi nume a lui Henrik Ibsen, în 1875.

'Aurora' şi 'Morgen' la Festivalul Internaţional de film de autor din Barcelona 2011
Filmele 'Aurora, de Cristi Puiu, şi 'Morgen', de Marian Crişan, vor fi prezentate în cadrul Festivalului Internaţional de Film de Autor din Barcelona, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Madrid. Festivalul D´A 2011 se desfăşoară între 29 aprilie şi 8 mai şi este cea mai nouă propunere culturală din Barcelona în domeniul filmului de autor. Evenimentul urmăreşte să prezinte o panoramă internaţională a celor mai bune filme contemporane de gen şi, în acelaşi timp, să descopere noi talente sau să prezinte regizori consacraţi la nivel internaţional, ale căror producţii nu au ajuns în cinematografele din Spania. În cadrul Festivalului vor fi proiectate peste 60 de filme în diferite secţiuni.

Marea Britanie: Turismul va avea de câştigat de pe urma mariajului princiar
Căsătoria Prinţului William cu Kate Middleton ar putea determina o dublare a numărului de turişti la Londra, dar ''cadoul'' regal constă într-o publicitate extraordinară pentru această țară, scrie, într-un comentariu, agenţia France Presse.
Nunta princiară va atrage, pe 29 aprilie, la Londra, un număr de 1,1 milioane de turiști. Aceşti vizitatori ar urma să cheltuiască circa 50 de milioane de lire sterline într-o singură zi. De asemenea, două miliarde de persoane din întreaga lume ar urma să privească transmisia în direct a nunţii princiare. Urmărind mirii, camerele de filmat vor prezenta, pe tot parcursul zilei, cele mai importante obiective ale capitalei Regatului Unit: Catedrala Westminster, Palatul Buckingham sau artera Pall Mall, motiv pentru care jurnaliștii cred că Marea Britanie va avea parte de cea mai mare publicitate, gratuită, la scară planetară.

Mediaș - destinația finală a Pianului Călător
Orașul Mediaș va avea, începând de astăzi, pentru 3 ani, un pian de concert oferit comunității locale de Societatea Română de Radiodifuziune, la sfârșitul turneului desfășurat de Horia Mihail și pianul călător în perioada 1 – 21 aprilie. Concertul care încheie acest proiect, extrem de apreciat de public, va avea loc, în această seară, de la ora 19,00, în sala Traube din Mediaș. Turneul, organizat de Radio România Cultural şi Asociaţia Culturală Accendo, în 12 oraşe din ţară, a marcat împlinirea a 200 de ani de la naşterea lui Franz Liszt şi a fost realizat după exemplul turneului susţinut de compozitorul maghiar între anii 1846 şi 1847 în Țările Române. Acesta călătorea şi susţinea concerte pe un pian Erard ce-l însoţea peste tot. Proiectul "Pianul calator" nu va ramane un eveniment singular, deoarece se bucură de sustinerea Societatii Romane de Radiodifuziune si pentru urmatorii doi ani.

Călătorie muzicală în epoca renascentistă, la Sala Radio
Sala Radio găzduieşte, mâine, de la ora 19.00, concertul susţinut de Spirit Brass Ensemble. Programul cuprinde dansuri renascentiste compuse de Tylman Susato, în aranjamentul lui John Iveson şi Suita Peer Gynt, de Edvard Grieg, în aranjamentul lui Ioan Dobrinescu, momentul beneficiind de participarea extraordinară a sopranei Bianca Manoleanu şi a actorului Mihai Dinvale. Dirijorul ansamblului este Mihai Ceascai. Deşi are mai puţin de un an de la înfiinţare, Spirit Brass Ensemble a concertat deja în Bucureşti, la Universitatea Naţională de Muzică, Academia de Studii Economice şi Universitatea Titu Maiorescu şi a înregistrat la Radio România. Ansamblul s-a perfecţionat cu muzicieni de elită cum ar fi trompetistul şi compozitorul Gary Dillworth, tubistul şi dirijorul Walter Hilgers sau cu dirijorii Francisco Retting şi Jin Wang. În anul 2009, grupul a participat, sub numele Romanian Young Brass, la Festivalul "George Enescu", realizând apoi înregistrări speciale în colaborare cu Societatea Română de Radiodifuziune şi Televiziunea Română. Biletele pentru concertul de mâine se găsesc la Casa Sălii Radio și în rețeaua Eventim.

TIFF-ul îi provoacă pe clujeni
Pasionaţii de film din Cluj, amatori sau profesionişti, se pot înscrie în 'Competiţia locală', care le este dedicată în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Iniţiată cu succes în cadrul celei de-a noua ediţii a TIFF, competiţia are ca scop promovarea şi susţinerea creaţiilor artiştilor care vin din zona artelor vizuale şi care, până acum, nu au avut şansa de a fi vizionate în cadrul festivalului. Creatorii de film îşi pot trimite producţiile, până cel târziu pe 15 mai. Acestea pot fi filme, pe orice temă, cu condiţia să aibă lungimea maximă de 30 de minute. Producţiile trebuie să fie realizate în perioada 7 iunie 2010 - 15 mai 2011 şi să fie subtitrate sau dublate în limba română. Organizatorii vor anunţa selecţia filmelor care intră în 'Competiţia Locală' TIFF 2011 până pe 31 mai. Câteva filme vor fi prezentate în cadrul TIFF-ului în cunoscutul spaţiu expoziţional 'Fabrica de Pensule', un loc deja familiar comunităţii locale de artişti şi pentru publicul festivalului.

Vânzările prin licitaţii de artă în România au crescut cu 124%
Valoarea vânzărilor prin licitaţii de artă în România a crescut cu 124% în 2010 faţă de 2009, de la 3,7 la 8,3 milioane de euro, iar randamentul anual mediu a fost de 40%, potrivit celei de-a doua ediţii a Indexului Pieţei Româneşti de Artă. Catalogul, care poate fi accesat online la www.indexulpieteidearta.ro, conţine monitorizarea şi procesarea tuturor vânzărilor publice din România în ultimii 16 ani. Catalogul include aproximativ 1.000 de artişti români, de patrimoniu sau contemporani, cei mai tranzacţionaţi în această perioadă. Indexul relevă că Rudolf Schweitzer Cumpăna deschide topul celor mai tranzacţionaţi zece artişti români în ultimii 15 ani şi este urmat de Theodor Pallady, Alexandru Biju, Nicolae Vermont, Nicolae Tonitza, Iosif Iser, Samuel Mutzner, Adam Bălţatu, Gheorghe Petraşcu şi Octav Băncilă. În prezent, topul celor mai bine vândute lucrări de pe piaţa românească este dominat de Nicolae Grigorescu, care ocupă primele patru poziţii. Pe plan internaţional, totalul vânzărilor în 2010 prin licitaţiile de artă s-a cifrat la 43 de miliarde de euro, în timp ce randamentul mediu anul a crescut cu 11%.

Filmul procesului criminalului nazist Klaus Barbie, accesibil marelui public
Filmul procesului criminalului nazist, Klaus Barbie, primul om acuzat în Franţa de crime împotriva umanităţii, va fi accesibil publicului larg, o dată cu lansarea unui set de DVD-uri care prezintă cele 37 de zile de audieri, în urma cărora "măcelarul din Lyon" a fost condamnat pe viaţă, în anul 1987. "Nu este vorba nici de secvenţe alese, nici de un film părtinitor", ci de un program de 20 de ore "de arhive brute", a explicat Dominique Missika, directoarea editorială a acestui proces, care a prezentat setul de DVD-uri coeditat de postul de televiziune franco-german Arte şi de Institutul Naţional al Audiovizualului din Franţa. Judecat pentru comiterea de crime împotriva umanităţii, o premieră în Franţa, fostul căpitan SS, Klaus Barbie, a organizat deportarea câtorva sute de evrei. El s-a aflat, totodată, la originea arestării şi torturării a numeroşi luptători din Rezistenţa franceză, printre care se afla şi Jean Moulin. Klaus Barbie a murit în închisoare, în Franţa, în 1991.

Maraton muzical de Paşti la Radio România Cultural
Lumină, meditaţie, iertare şi speranţă – acesta este, pe scurt, programul Radio România Cultural în prima zi de Paşti. Postul public de radio dedicat fenomenului cultural a pregătit, pentru data de 24 aprilie, un program muzical special. Cântările de înviere deschid maratonul muzical pascal, urmate fiind de Oratoriul Bizantin de Paşti - Patimile şi Învierea Domnului de Paul Constantinescu, de la ora 1.00 la 3.00, în interpretarea Orchestrei Naţionale Radio şi a Corului Academic Radio, dirijor Horia Andreescu. Începând cu ora 3.00, melomanii pot asculta Selecţiuni din Patimile după Matei de Johann Sebastian Bach. Programul Radio Romania Cultural din 24 aprilie mai cuprinde o colecţie de gospeluri, oratoriul Standing Stone de Paul McCartney, emisiuni dedicate istoriei filmului Iisus din Nazareth de Franco Zefirelli, dar şi albume pop şi rock pe teme religioase. Gazdele maratonului vor fi Sorina şi Ioana Goia, de la ora 0.00 la 10.00, şi Cristian Marica, de la 13.00 la 24.00. În intervalul orar 10.00 – 13.00, pe frecvenţa Radio România Cultural puteţi asculta în direct atât ceremonia ortodoxă de la Patriarhia Română cât şi pe cea catolică desfăşurată la Catedrala Sf. Iosif.

CÂNTECE SACRE DE PAŞTE, la Opera Națională București
Studioul Experimental de Operă şi Balet "Ludovic Spiess" din cadrul Operei Naţionale Bucureşti invită publicul, diseară, de la ora 19:00, la un nou recital extraordinar al sopranei Felicia Filip. De această dată, cunoscuta artistă va oferi spectatorilor CÂNTECE SACRE DE PAŞTE, mai precis lucrări ale compozitorilor J. S. Bach, W. A. Mozart, A. Vivaldi, J. Massenet, P. Mascagni, Andrei Tudor și muzică bisericească ortodoxă. În acest periplu artistic coordonat de Anda Tabacaru Hogea, Felicia Filip va fi acompaniată de pianista Ioana Maxim şi îi va avea ca invitaţi pe Marius Olteanu, tenor, prim-solist al Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian", şi Corul de copii şi tineret "Symbol" al Patriarhiei Române, dirijat de profesorul Jean Lupu, alături de alţi oaspeți surpriză. Evenimentul va avea loc în foaierul galben al Operei bucureștene.

Mai puţin de o lună până la startul Timishort 2011
La Timişoara va avea loc, în perioada 4-8 mai, a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Film Timishort, care va aduce in fața publicului o selecție a celor mai importante scurtmetraje internaţionale şi românești. Competiția Internațională va cuprinde doar 12 scurtmetraje, lucru care face ca Timishort să fie unul dintre cele mai selecte festivaluri de scurtmetraj. Videorama, programul de film experimental și artă video, va cuprinde tot 12 filme, împingând limitele artei cinematografice dincolo de metodele convenționale ale cinema-ului. Timishort introduce anul acesta și o secţiune competiţională națională, care va conţine 8 filme româneşti de scurtmetraj, unele dintre ele în premieră absolută. Festivalul va mai prezenta o selecţie a celor mai bune creaţii recente ale prestigioaselor Universităţi de Film şi Televiziune din München şi Belgrad, precum şi programe speciale ale festivalurilor de film partenere.

Concursul 'Naţionala de Rock' va avea loc pe 27 mai la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti
Cea de-a VI-a ediţie a concursului 'Naţionala de Rock' va avea loc pe 27 mai la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti. Competiţia se va desfăşura între orele 15,00 și 23,00, iar invitaţii speciali care vor susţine recitaluri sunt Adi Manolovici, Syndikate şi Mircea Vintilă. Participanţii se pot înscrie în concurs la două secţiuni - electric şi acustic. Data limită pentru înscrieri este 12 mai, preselecţia concurenţilor urmând să fie făcută pe 14 mai. Secţiunea acustic a fost introdusă în ediția din acest an, concurenţii urmând să fie punctaţi separat, dar după aceleaşi criterii de departajare ca şi cei de la secţiunea electric. Premiile vor consta în două chitări electrice 'Manolovici Model', o chitară acustică, dar şi multe alte premii, constând în pedale de chitară electrică, accesorii de chitară şi CD-uri.

Cina cea de taină a avut loc într-o miercuri, nu în Joia Mare, crede un cercetător britanic
Cina cea de taină, ultima masă pe care Iisus Hristos a luat-o alături de cei 12 apostoli în seara din Joia Mare, a avut loc, de fapt, într-o miercuri, afirmă un profesor universitar britanic, într-o carte publicată de Universitatea Cambridge. În cartea intitulată "The Mystery of the Last Supper", profesorul a încercat să explice toate contradicţiile care îi intrigă pe istorici de mai multe secole. Experţii au parcurs Ierusalimul cu un cronometru pentru a verifica dacă era posibil ca evenimentele biblice să se desfăşoare în intervalul joi seara - vineri dimineaţa. Pe de altă parte, Apostolii Matei, Marcu şi Luca spun că Cina cea de taină a fost o masă de Paşte, în timp ce Apostolul Ioan afirmă că această masă a avut loc înainte de Paştele evreiesc. În aceste condiții, profesorul britanic susține că ambele opinii sunt adevărate, numai că acestea se raportează la două calendare diferite. Analizând cele două calendare, el a ajuns la concluzia potrivit căreia Cina cea de taină a avut loc miercuri, cu o zi înainte de Joia Mare.

Călătorie muzicală în epoca renascentistă, la Sala Radio
Sala Radio găzduieşte, mâine, de la ora 19.00, concertul susţinut de Spirit Brass Ensemble. Programul cuprinde dansuri renascentiste compuse de Tylman Susato, în aranjamentul lui John Iveson şi Suita Peer Gynt, de Edvard Grieg, în aranjamentul lui Ioan Dobrinescu, momentul beneficiind de participarea extraordinară a sopranei Bianca Manoleanu şi a actorului Mihai Dinvale. Dirijorul ansamblului este Mihai Ceascai. Deşi are mai puţin de un an de la înfiinţare, Spirit Brass Ensemble a concertat deja în Bucureşti, la Universitatea Naţională de Muzică, Academia de Studii Economice şi Universitatea Titu Maiorescu şi a înregistrat la Radio România. Ansamblul s-a perfecţionat cu muzicieni de elită cum ar fi trompetistul şi compozitorul Gary Dillworth, tubistul şi dirijorul Walter Hilgers sau cu dirijorii Francisco Retting şi Jin Wang. În anul 2009, grupul a participat, sub numele Romanian Young Brass, la Festivalul "George Enescu", realizând apoi înregistrări speciale în colaborare cu Societatea Română de Radiodifuziune şi Televiziunea Română. Biletele pentru concertul de mâine se găsesc la Casa Sălii Radio și în rețeaua Eventim.

Iaşi: Master class de orchestră realizat de către dirijorul francez Olivier Robe
Dirijorul francez Olivier Robe se va afla, în perioada 26 - 30 aprilie, la Iaşi, pentru a realiza un master class de orchestră alături de elevii din orchestra simfonică a Colegiului Naţional de Artă 'Octav Băncilă'. În concertul de încheiere a atelierului, se vor interpreta 'Uvertura Academica' de Johannes Brahms, 'Concertul pentru pian şi orchestră nr.1' de Ludwig van Beethoven şi Uvertura la 'Rienzi' de Richard Wagner. Format de către legendarul profesor de orchestră filandez Jorma Panula, tânărul dirijor fracez Olivier Robe a avut ocazia să conducă numeroase orchestre în Europa, între care Orchestra de Cameră din Berlin, Collegium Musicum din Siegen, Orchestra simfonică din Vaasa și Orchestra de Cameră din Amsterdam. Orizontul muzical al lui Olivier Robe se întinde de la muzica barocă la cea contemporană.

Expoziţia foto-documentară 'Syria şi Dacia în Antichitate', la MNIR
O expoziţie temporară foto-documentară cu titlul 'Syria şi Dacia în Antichitate', realizată în parteneriat cu Ambasada Republicii Arabe Siriene la Bucureşti, care marchează deopotrivă una dintre cele mai recente descoperiri arheologice din România dar şi celebrarea Zilei Naţionale a Siriei, s-a deschis la Muzeul Naţional de Istorie a României. Expoziţia propune ilustrarea celor mai importante monumente antice care poartă amprenta prezenţei comunităţilor antice siriene din Dacia Romană, respectiv a celor mai reprezentative monumente ale Palmyrei, structuri care stau mărturie acestei inedite istorii comune. Expoziţia se doreşte o sugestie de comparaţie vizuală între 'patria mamă' Palmyra şi oraşele romane din Dacia, unde au existat importante comunităţi siriene antice, un dialog cultural între cea mai estică provincie 'europeană' şi cea mai estică provincie 'orientală' a Romei. Pe parcursul expoziţiei, care va fi deschisă până pe 22 mai, vor fi organizate mai multe conferințe pe această temă.

Top 10 cel mai bine vândute lucrări de artă în lume în 2010
Tabloul "Nude, Green Leaves and Bust", de Pablo Picasso, adjudecat la o licitaţie Christie's la New York pentru 95 de milioane de dolari, a fost cea mai bine vândută lucrare de anul trecut pe piaţa de artă mondială, fiind urmată de opere de Giacometti, Modigliani şi Warhol, potrivit Indexului Artmark, lansat la București. Totodată, raportul "Piaţa de artă globală 2010: criză şi recuperare" comandat de European Fine Art Foundation, estimează că valoarea pieţei mondiale de artă şi antichităţi a fost de 43 de miliarde de euro în 2010, în creştere cu 52% faţă de anul 2009, când valorile s-au depreciat ca rezultat al crizei financiare Raportul apreciază că valoarea pieţei de artă din China s-a dublat în 2010, iar procentul acestei pieţe din industria globală a atins 23% anul trecut. Statele Unite rămân pe primul loc, cu un procent de 34%, iar Marea Britanie ocupă poziţia a treia, cu 22%.

Mediaș - destinația finală a Pianului Călător
La final, vă reamintim că orașul Mediaș va avea, începând de astăzi, pentru 3 ani, un pian de concert oferit comunității locale de Societatea Română de Radiodifuziune, la sfârșitul turneului desfășurat de Horia Mihail și pianul călător în perioada 1 – 21 aprilie. Concertul care încheie acest proiect, extrem de apreciat de public, va avea loc, în această seară, de la ora 19,00, în sala Traube din Mediaș. Turneul, organizat de Radio România Cultural şi Asociaţia Culturală Accendo, în 12 oraşe din ţară, a marcat împlinirea a 200 de ani de la naşterea lui Franz Liszt şi a fost realizat după exemplul turneului susţinut de compozitorul maghiar între anii 1846 şi 1847 în Țările Române. Acesta călătorea şi susţinea concerte pe un pian Erard ce-l însoţea peste tot. Proiectul "Pianul calator" nu va ramane un eveniment singular, deoarece se bucură de sustinerea Societatii Romane de Radiodifuziune si pentru urmatorii doi ani.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Artistul Tudor Banuş expune la ICR Stockholm

ICR Stockholm gazduieşte �n perioada 21 aprilie - 11 mai 2012 prima expoziţie personala a artistului ilustrator Tudor Banuş �n Suedia.

mai mult...
Regal beethovenian la Palatul Mogosoaia

Ansamblul Musica Viva va propune o noua �nt�lnire �n cadrul proiectului integrala trio-urilor cu pian de Ludwig van Beethoven.

mai mult...
Proiecţie de gala la Hala Balanţa Sibiu

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu şi Transilvania Film prezinta joi, 26 aprilie 2012, ora 20:30, la Hala Balanţa, proiecţia de gala a filmului Undeva la Palilula.

mai mult...
Ultimul sansa de a vedea spectacolul Mefistofele �n aceasta stagiune a ONB

Un sf�rsit de saptam�na dedicat iubitorilor genului liric: Mefistofele, Cenusareasa si Macbeth.

mai mult...
Dramaturgul Esteve Soler la Bucuresti

Instituto Cervantes din Bucuresti si UNATC va invita la Teatrul contra - Contra progresului, Contra iubirii, Contra democratiei, trei texte apartin�nd dramaturgului spaniol Esteve Soler.

mai mult...
Rom�nia, invitata de onoare la Salonul International de Carte de la Paris, �n 2013

Rom�nia va fi tara invitata de onoare la editia din 2013 a Salon du Livre - Salonul International de Carte de la Paris.

mai mult...
Rom�nia la T�rgul International de Carte de la Londra

Rom�nia va fi prezenta la editia din acest an a T�rgului International de Carte de la Londra, �n perioada 16-18 aprilie 2012.

mai mult...
ICR Stockholm, partener al noului festival suedez de arta performativa PALS

�n perioada 20-22 aprilie 2012 are loc la Fylkingen prima editie a festivalului de arta performativa PALS - Performance Art Links.

mai mult...
ICR Stockholm participa pentru a treia oara la Noaptea Culturala a orasului

Aflata la a treia ediţie, Noaptea Culturala a orasului Stockholm (Kulturnatt) va avea loc anul acesta �n 21 aprilie şi se va desfaşura �n 85 de locaţii din oras.

mai mult...
Luni, 23 aprilie, Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor

Programul de carte �şi propune sa creeze anual, de Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor, un spaţiu public de afirmare pentru autorii rom�ni, deţinatori de drepturi de autor, pentru bibliotecarii rom�ni, �n cadrul unor evenimente mediatice.

mai mult...
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!