DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
19.00 - 21.00
Stagiunea Muzicală Radio • Transmisiune directă din Studioul 'Mihail Jora'. Concertul Orchestrei de Cameră Radio. Dirijor şi solist Ladislau Horvath. Wolfgang Amadeus Mozart – Simfonia nr. 23 în Re major KV 181, Rondo KV 269 în Si bemol major pentru vioară şi orchestră, Adagio KV 261 în Mi major pentru vioară şi orchestră şi Rondo KV 373 în Do major pentru vioară şi orchestră; Charles Gounod - Mica simfonie pentru instrumente de suflat; Joseph Haydn – Simfonia nr. 49 în fa minor «La Passione». În pauză, interviuri cu protagoniştii. Comentează Sebastian Crăciun. Producător Sorina Goia

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
21.00 - 21.30
Etica, estetica • Realizator Teodora Stanciu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
21.30 - 22.00
Amintiri cu si despre artisti plastici • Realizator Roxana Pasculescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

17 februarie 2011

Premieră ICR cu literatura feminină la Bruxelles
Institutul Cultural Român participă în premieră la târgul de carte de la Bruxelles, care va avea loc, începând de astăzi şi până pe 21 februarie. Ajuns la a 41-a ediţie, târgul adună peste 1000 de edituri din Belgia, Franţa, Canada, Elveţia şi Israel. Peste 450 de cărţi în limba română - apariţii din România, dar şi din Republica Moldova şi Serbia - precum şi traduceri în limba franceză, vor fi prezentate la standul ICR. Tema acestei ediţii este « Lumea aparţine femeilor ». Literatura feminină contemporană va fi pusă în valoare printr-un program variat de conferinţe şi întâlniri. Editura ICR va fi prezentă cu cele mai noi apariţii editoriale. Vor fi promovate programele de sprijinire a traducerilor finanţate de institut, care au permis apariţia a 200 de titluri în ultimii cinci ani. De asemenea, scriitoarea clujeană Florina Iliş este invitata ICR la această manifestare literară. Florina Iliş a fost premiată în Franţa, în octombrie, de către revista Courrier International, cu Premiul pentru cea mai bună carte străină a anului 2010, mai precis pentru romanul Cruciada copiilor.

Scriitorul şi traducătorul Sorin Lavric, la 'Conferinţele Mircea Vulcănescu'
Scriitorul şi traducătorul Sorin Lavric va fi, astăzi, oaspetele celei de a doua întâlniri din seria de conferinţe 'Mircea Vulcănescu', desfăşurată la Clubul Ţăranului de la MŢR. Tema discuţiei va fi 'Vulcănescu şi Noica. Între cuvânt şi concept'. Sorin Lavric este doctor în filosofie cu o teză despre opera lui Constantin Noica şi autor al volumului 'Noica şi Mişcarea Legionară', premiat de Academia Română. Conferinţele 'Mircea Vulcănescu' au menirea să constituie la MŢR un spaţiu al dialogului intelectual centrat pe teme ale ştiinţelor socio-umane, cu deosebire orientat spre tematica raportului între tradiţie şi modernitate în istoria şi devenirea culturii şi civilizaţiei româneşti a secolului XX şi a începutului de secol XXI. Prima conferinţă din acest ciclu dedicat de MŢR marelui gânditor, cu tema 'Mircea Vulcănescu, o evocare', a fost susţinută în urmă cu o lună de filosoful Mihai Şora.

"Se numea Sarah", în lectura Maiei Morgenstern, la Humanitas Kretzulescu
Actriţa Maia Morgenstern va citi, astăzi, din romanul "Se numea Sarah" de Tatiana de Rosnay, la librăria Humanitas Kretzulescu din Bucureşti, informează editura Litera. Seara de lectură se va încheia cu o sesiune de autografe. Acţiunea cărţii se desfăşoară pe două planuri. La Paris, în iulie 1942, Sarah, o fetiţă evreică în vârstă de zece ani, este arestată în toiul nopţii, împreună cu părinţii ei, de poliţia franceză, dar nu înainte de a-şi încuia fratele în ascunzătoarea lor secretă, convinsă fiind că se va întoarce după numai câteva ore pentru a-l elibera. Tot la Paris, în mai 2002, Julia, o jurnalistă americană, stabilită de mulţi ani în capitala Franţei şi măritată cu un francez, trebuie să scrie un articol despre razia de la Vel' d'Hiv, cu ocazia comemorării a 60 de ani de la acest eveniment de tristă amintire în istoria Franţei. În timpul investigaţiei sale, Julia descoperă întâmplător o serie de secrete de familie adânc îngropate, care o leagă de Sarah, şi simte nevoia de a reconstitui destinul tragic al fetei. Scriitoarea Tatiana de Rosnay a fost cel mai bine vândut autor francez din Europa în 2010 iar cartea a fost publicată în 36 de ţări şi vândută în peste 3 milioane de exemplare.

Nicolae Iliescu şi orchestra "Philarmonia", la Piteşti
Filarmonica Piteşti organizează, astăzi, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic susţinut de orchestra de cameră "Philarmonia" din Bucureşti, dirijată de Nicolae Iliescu. Publicul piteştean va putea audia lucrări de Doru Popovici – "Pastorale bănăţene", A. Corelli -"Sarabanda, Giga şi Badinerie", W. A. Mozart - "Divertisment KV 136 în Re Major" şi A. Dvořák - "Serenada pentru orchestră de coarde". Constituit în 1983, ansamblul "Philarmonia" a repurtat succese pe scenele naţionale şi internaţionale. În palmaresul orchestrei figurează colaborări cu prestigioşi solişti români, precum şi cu artişti străini de renume. Fondatorul şi dirijorul orchestrei de cameră "Philarmonia", Nicolae Iliescu, a absolvit cursurile Conservatorului Naţional din Bucureşti şi ale Conservatorului "Piotr Ilici Ceaikovski" din Moscova.

Spectacolul "Dragostea durează trei ani", de Dragobete, la The Ark în Capitală
Spectacolul "Dragostea durează trei ani", în regia lui Chris Simion, va fi prezentat pe 24 februarie - de Dragobete -, la The Ark, în Capitală. Spectacolul va fi jucat în The Ark Underground, începând cu ora 22.00. "Dragostea durează trei ani" este o punere în scenă după romanul cu acelaşi titlu scris de Frederic Beigbeder. Piesa de teatru se adresează unui public lipsit de inhibiţii şi prejudecăţi, aşa cum spune chiar regizoarea spectacolului, Chris Simion. În urmă cu 11 ani, aceasta a înfiinţat, împreună cu scriitorul francez, Pascal Bruckner, Compania de Teatru D'AYA, care are ca principal scop promovarea teatrului contemporan şi a regiei moderne. Alături de "Dragostea durează trei ani", printre spectacolele celebre regizate de Chris Simion se numără "Hell", "Şi caii se împuşcă, nu-i aşa?" şi "Te iubesc, te iubesc".

Baritonul Eduard Tumagian şi soprana braziliană Eliane Coelho vor încânta publicul la Opera Naţională Bucureşti
Opera Naţională Bucureşti invită publicul, sâmbătă, 19 februarie, de la ora 18.30, la unul dintre cele mai noi titluri incluse în repertoriul instituţiei, "I due Foscari", reprezentaţie ai cărei protagonişti vor fi baritonul EDUARD TUMAGIAN şi soprana de origine braziliană ELIANE COELHO. Alături de cei doi invitaţi vor evolua soliştii Operei, Hector Lopez, Mihnea Lamatic, Liviu Indricău, Simonida Luţescu şi Dan Indricău, conducerea muzicală aparţinând dirijorului Iurie Florea. Eliane Coelho este apreciată de critica internaţională pentru repertoriul său variat şi pentru deschiderea cu care abordează o paletă foarte largă de roluri extrem de diverse. Baritonul Eduard Tumagian şi-a construit o carieră importantă cântând pe marile scene ale lumii. În 2002, cu ocazia sărbătoririi a şaizeci de ani de viaţă, el a fost decorat cu Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Comandor.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania, acreditat, din 2011, de FIAPF
Festivalul Internaţional de Film Transilvania a fost acreditat, începând cu acest an, de Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film, cu ocazia Adunării Generale desfăşurate în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Acreditarea FIAPF funcţionează ca o etichetă a calităţii festivalului şi contribuie la dezvoltarea acestuia, garantându-i o promovare eficientă printre profesioniştii din întreaga lume. Odată cu această acreditare, TIFF a ajuns într-o companie selectă, alcătuită din 40 de alte festivaluri competitive din toată lumea. Directorul TIFF, Tudor Giurgiu, a declarat că, în acest fel, Clujul intră pe lista locurilor de referinţă pentru industria mondială de film şi primeşte un argument solid în sprijinul candidaturii la statutul de Capitala Europeană a Culturii în 2020. Festivalul Internaţional de Film Transilvania se desfăşoară anual la Cluj-Napoca şi este unul dintre cele mai importante evenimente pentru industria de film din Europa Centrală şi de Est.

Caravana filmului românesc ajunge la Dublin
Cinematografia românească este reprezentată, anul acesta, într-o secţiune specială la Festivalul Internaţional de Film de la Dublin, care se va desfăşura, începând de astăzi şi până pe 27 februarie. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român din Londra, cu sprijinul Ambasadei României în Irlanda şi include cinci dintre cele mai recente şi premiate filme româneşti, precum şi invitaţi de onoare din România. Deschis la Belfast în ianuarie, acesta este al doilea mare proiect al ICR Londra de promovare a filmului românesc contemporan în 2011. Regizorii Marian Crişan şi Alexandru Maftei vor călători la Dublin pentru a-şi promova filmele Morgen, respectiv Bună! Ce faci?, şi pentru a răspunde întrebărilor publicului. Proiecţiile vor avea loc la Light House Cinema şi Screen Cinema din Dublin.

Galeria Sabot la JustMad
La Madrid, se desfășoară, de astăzi şi până pe 20 februarie, a doua ediție a Târgului de artă contemporană JUSTMAD, eveniment major la nivel internațional în zona artei contemporane inovatoare. Manifestarea are loc sub forma unui târg de artă, la care publicul interacționează cu artistul și îi poate cunoaște lucrările în mod nemijlocit. Organizatorii au ales un edificiu important din centrul Madridului în care a fost amenajată o suprafață de 5000 de metri pătraţi pentru acest eveniment la care participă peste 50 de artiști și galerii din întreaga lume. Din România, cu spijinul ICR Madrid, vor fi prezenți la JUSTMAD Galeria Sabot din Cluj și artistul Alex Mirutziu, cu lucrarea Tears are Precious. Galeria clujeană a mai fost prezentă și la festivalul INDEPENDENT din New York, fiind remarcată de New York Times. Alex Mirutziu este un artist ale cărui lucrări acoperă domenii precum literatură conceptuală, performance, fotografie şi instalaţie video.

Regii României, lansaţi în premieră din ciocolată, la Peleş
O firmă din Cisnădie va fabrica, în premieră în România, tablete din ciocolată cu Regii României, un produs licenţiat de Muzeul Naţional Peleş. Fiecare dintre tabletele de ciocolată au ca reprezentare grafică pe Regele Carol I, Regina Elisabeta, Regele Ferdinand şi Regina Maria. Cele patru tablete de ciocolată se vor putea achiziţiona, pentru început, doar de la Muzeul Naţional Peleş de la Sinaia. Tableta Regele Carol I este realizată din ciocolată neagră cu cremă de portocale şi coajă de portocală confiată, iar Regina Elisabeta din ciocolată, lapte, cremă de frişcă şi feuillentine. Regina Maria este realizată din ciocolată cu lapte şi perle crocante. Toate tabletele din ciocolată sunt realizate manual.

Imperialul lui Beethoven pe "Imperialul" de la Sala Radio
Noul pian al Sălii Radio revine în prim plan. Olandezul Theo Wolters va dirija, mâine, Orchestra Naţională Radio, într-un concert care va beneficia de participarea pianistului Horia Mihail, care va prezenta publicului capodopera beethoveniană "Imperialul" - Concertul nr. 5 în mi bemol major pentru pian şi orchestră, op. 73. Partea a doua a programului va cuprinde Simfonia I în re major de G. Mahler, cunoscută şi sub denumirea de "Titan". Theo Wolters şi-a început cariera muzicală ca trompetist în formaţia condusă de tatăl său. A urmat apoi cursurile Conservatorului din Maastricht. Între 1975 şi 1979, a fost solist al Filarmonicii din Essen, din 1979 devenind membru al Royal Concertgebouw Orchestra, unde a avut prilejul de a colabora cu reputaţi dirijori precum Leonard Bernstein, Bernhard Haitink, Carlos Kleiber, Riccardo Chailly, Nikolaus Harnoncourt sau Mariss Jansons. În prezent, Theo Wolters este prim dirijor invitat al Filarmonicii "Transilvania" din Cluj-Napoca, dirijor principal al Filarmonicii din Sibiu, iar din anul 2004 este dirijor-asistent al maestrului Mariss Jansons la Royal Concertgebouw Orchestra. Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Sălii Radio şi prin reţeaua Eventim.

Ultima reprezentaţie cu "CELAN", pe scena Operei Naţionale Bucureşti
Pe scena Operei Naţionale Bucureşti se va desfăşura, mâine, ultima reprezentaţie a operei "Celan", considerată una dintre lucrările lirice de valoare ale muzicii contemporane. Premiera bucureşteană a spectacolului a avut loc pe 28 noiembrie 2010, evenimentul bucurându-se şi de prezenţa compozitorului, artistul german Peter Ruzicka. Anterior premierei de la Bucureşti, creaţia lirică a fost reprezentată cu succes la Dresda, Mainz, Darmstadt, Köln şi Bremen. Montarea de pe scena bucureşteană este o coproducţie, rezultată din colaborarea cu Teatrul liric din Bremen, Germania. "Celan" reprezintă un omagiu adus unuia dintre cei mai importanţi poeţi moderni de limbă germană, Paul Celan, evreu originar din România. În fiecare dintre părţile care alcătuiesc lucrarea, spectatorii îl vor întâlni pe Paul Celan în momente cheie ale vieţii sale, la trei vârste diferite: copilul, tânărul poet şi matur, la aproape 50 de ani, cu puţin timp înainte de a-şi pune capăt zilelor, aruncându-se în Sena de pe Podul Mirabeau.

4X4. Mini-festival de teatru la Fabrica de Pensule
Un mini-festival de teatru, intitulat 4X4, are loc, începând de astăzi şi până pe 24 februarie, la Cluj Napoca. Organizat de Balla & Vajna Projects, festivalul găzduieşte patru spectacole de teatru în Studioul Fabricii de Pensule. Este vorba despre trei reprezentaţii de one-woman show ale unor actriţe talentate, absolvente ale Facultăţii de Teatru şi Televiziune din Cluj Napoca, şi un spectacol de mişcare. În cadrul evenimentului, va fi jucat pentru prima oară la Cluj-Napoca "Halta Ibusar" cu Ágnes Benedek, spectacolul "Am omorât-o pa mama" cu Eszter Nagy, iar Gabriella Mezei îşi va dedubla personalitatea în piesa "A cincea Sally". Tot în cadrul festivalului va avea loc premiera spectacolului de teatru-fizic "Executorul", în regia coregrafului Péter Uray, prezentat de M Studio. Reprezentaţiile din Cluj-Napoca sunt finanţate de Fondul Cultural Naţional al Ungariei.

'Pe terasă la Balcic' de Mutzner, în licitaţie la 70.000 de lei
Lucrarea 'Pe terasă la Balcic', de Samuel Mutzner, care provine din colecţia familiei artistului, va fi scoasă la vânzare, astăzi, la licitaţia GoldArt, pentru suma estimativă de 70.000 de lei. În catalogul licitaţiei figurează 88 de loturi, iar printre cele mai valoroase se mai numără 'Portretul lui Marcel' semnat tot de Mutzner, 'Floarea soarelui' şi 'Pădure Toamna' de Rudolf Schweitzer-Cumpăna, 'Sat de munte' de Michaela Eleutheriade, 'Flori de primăvară' de Constantin Piliuţă, 'Interior în casa artistului' de Ipolit Strâmbu, 'Natură statică cu cană roşie şi pipă' şi 'Peisaj cu două vapoare' de Ion Pacea, 'În preajma Cişmigiului' de Lucia Dem Bălăcescu şi 'Casă cu pridvor' de Constantin Artachino. Lucrările sunt expuse la Galeria Galateca a Bibliotecii Centrale Universitare unde este programată licitaţia.

'Festin Românesc'- târg de produse tradiţionale la MŢR
Un târg de produse tradiţionale, intitulat 'Festin Românesc', va avea loc, de mâine şi până pe 20 februarie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Sub genericul 'Să iubim româneşte!', organizatorii târgului promit un sfârşit de săptămână sub semnul Dragobetelui cu zeci de surprize dulci şi bucate alese. Din târg nu vor lipsi brânzeturile, preparatele din carne, dulceţurile, zacusca şi produsele apicole. O cofetărie va oferi dulciuri iar doi maeştri în arta culinară, reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism, vor face o demonstraţie practică de cină romantică. Meşteşugarii au pregătit obiecte de ceramică şi bijuterii iar organizatorii le promit vizitatorilor concursuri cu premii.

Recital Ingrid Fuzjko Hemming, pe 21 februarie la Ateneul Român
Un recital de pian susţinut de Ingrid Fuzjko Hemming, nume cunoscut iubitorilor muzicii clasice din Japonia şi din străinătate, va avea loc, luni, 21 februarie, la Ateneul Român. Organizat de Ambasada Japoniei în România şi Filarmonica 'George Enescu', concertul le oferă iubitorilor genului un program care va include piese de Franz Schubert, Frederic Chopin, Johann Sebastian Bach, Toshiya Sukegawa şi Franz Liszt. Fuzjko Hemming va evolua, astăzi, şi pe scena Sălii Capitol a Filarmonicii 'Banatul' din Timişoara. De o neobişnuită forţă interioară, după ce a depăşit problemele de sănătate cauzate în tinereţe de pierderea parţială a auzului, Ingrid Fuzjko Hemming desfăşoară o activitate muzicală la cel mai înalt nivel. Artista a participat la numeroase festivaluri internaţionale şi este prezentă pe marile scene de concert ale lumii, unde a cântat în compania unor prestigioase orchestre simfonice şi a unor mari muzicieni. Pictoriţă talentată, cu expoziţii în Japonia şi în străinătate, Ingrid Fuzjko Hemming se implică în numeroase acţiuni de caritate şi este o neobosită apărătoare a drepturilor animalelor.

"A glass of Jazz" – in fiecare vineri, la The Ark
Dupa un concert fascinant sustinut de Irina Sârbu in cadrul primei editii a evenimentului "A glass of Jazz", seria spectacolelor de la The Ark Bucureşti continua, mâine, cu un recital al trupei Zum. ZUM este un proiect initiat de Radu Drăgănescu in anul 1996, fiind orientat, la început, spre zona de world music. "A Glass of Jazz" este o noua platforma muzicala in cadrul careia pe scena The Ark Lounge vor fi prezenti, in fiecare seara de vineri, tineri artisti romani, alaturi de Irina Sârbu si Zum, Mara fiind cel de-al treilea nume care completeaza seria concertelor programate pentru luna februarie. Intrarea la eveniment este libera.

Ultima reprezentaţie cu "CELAN", pe scena Operei Naţionale Bucureşti
Pe scena Operei Naţionale Bucureşti se va desfăşura, mâine, ultima reprezentaţie a operei "Celan", considerată una dintre lucrările lirice de valoare ale muzicii contemporane. Premiera bucureşteană a spectacolului a avut loc pe 28 noiembrie 2010, evenimentul bucurându-se şi de prezenţa compozitorului, artistul german Peter Ruzicka. Anterior premierei de la Bucureşti, creaţia lirică a fost reprezentată cu succes la Dresda, Mainz, Darmstadt, Köln şi Bremen. Montarea de pe scena bucureşteană este o coproducţie, rezultată din colaborarea cu Teatrul liric din Bremen, Germania. "Celan" reprezintă un omagiu adus unuia dintre cei mai importanţi poeţi moderni de limbă germană, Paul Celan, evreu originar din România. În fiecare dintre părţile care alcătuiesc lucrarea, spectatorii îl vor întâlni pe Paul Celan în momente cheie ale vieţii sale, la trei vârste diferite: copilul, tânărul poet şi matur, la aproape 50 de ani, cu puţin timp înainte de a-şi pune capăt zilelor, aruncându-se în Sena de pe Podul Mirabeau.

Filmul "Marți, după Crăciun" – proiectat la Istanbul
În cadrul strategiei de promovare în Turcia a noii cinematografii românesti, Institutul Cultural Român Dimitrie Cantemir din Istanbul sprijină participarea filmului Marti, după Crăciun, de Radu Muntean, în cadrul unui important festival internaţional dedicat cinematografiei independente, care va avea loc, începând de astăzi şi până pe 27 februarie. Festivalul de la Istanbul este singurul care folosește transmiterea simultană digitală a filmelor în douăzeci si trei de orașe din Turcia. În acest fel, în fiecare an, cinci filme din festival sunt transmise și în orașe din Orientul Apropiat. Filmul Marti, după Crăciun, de Radu Muntean, este invitat în sectiunea dedicată filmelor eveniment ale anului 2010, Hit Films, alături de producții nominalizate la premiile Oscar. Actrița Maria Popistașu și scenaristul Alexandru Baciu sunt invitați pentru a prezenta filmul la Istanbul și pentru a răspunde întrebărilor publicului.

A fost înfiinţat Grupul Independent pentru Monitorizarea Patrimoniului Cultural din Roşia Montană
Grupul Independent pentru Monitorizarea Patrimoniului Cultural din Roşia Montană a anunţat că va face o analiză obiectivă şi profesionistă a situaţiei patrimoniului cultural, arheologic, istoric şi etnologic din zona Roşia Montană. Grupul urmează să emită recomandări către compania minieră, către autorităţile statului sau către orice altă entitate ale cărei activităţi vor afecta starea patrimoniului cultural din zonă şi îşi exprimă disponibilitatea de a colabora şi de a asculta opiniile tuturor specialiştilor cu adevărat interesaţi de soarta patrimoniului cultural din Roşia Montană. Componenţa grupului este flexibilă, urmând să i se alăture, pe parcursul activităţii, specialişti şi oameni de ştiinţă cu experienţă şi competenţe recunoscute, implicaţi în salvarea, conservarea şi punerea în valoare a vestigiilor de patrimoniu cultural.

Al Di Meola şi New World Sinfonia revin la Bucureşti
Al Di Meola, unul dintre monştrii sacri ai jazz-ului, va reveni la Bucureşti pe 21 aprilie, la Sala Palatului, pentru un recital de excepţie alături de trupa sa, 'New World Sinfonia'. Îndrăgostit de jazzul fusion experimental, Al Di Meola este în prezent unul dintre cei mai promeninenţi reprezentanţi ai genului. Tehnica sa inegalabilă i-a pavat drumul către o carieră fabuloasă, iar pasiunea şi profunzimea spiritului său creativ i-au câştigat fani în întreaga lume. Fiul unor emigranţi din Nepal şi Italia, Al Di Meola s-a născut în New Jersey. A crescut ascultând Elvis Presley, Ventures şi The Beatles, învăţând să cânte la chitară şi să danseze salsa. În 1971, s-a înscris la faimosul colegiu de muzică Berklee din Boston, iar din 1974, s-a alăturat trupei lui Chick Corea, 'Return to Forever'. Primul său album solo 'Midnight Sun' a apărut în 1976 şi a intrat în atenţia criticilor datorită complexităţii tehnicii sale interpretative. Revista Guitar Player Magazine l-a clasat de patru ori pe primul loc în topul celor mai buni chitarişti de jazz ai tuturor timpurilor.

Stagiunea de Compozitie Britanică
British Council invită publicul la cel de-al treilea recital din "Stagiunea de Compozitie Britanica". Concertul va avea loc, marti, 22 februarie, de la ora 18:30, la Centrul National de Arta "Tinerimea Romana" din Bucureşti. Invitatii speciali ai British Council sunt compozitorul Philip Dawson si Philip Cashian, conducatorul catedrei de compozitie a Academiei Regale de Muzica din Londra. Concertul va fi precedat de o conferinta gazduita de Universitatea Nationala de Muzica din Capitală. Stagiunea de Compozitie Britanica prezinta in premiera in Romania creatia muzicala a 31 de compozitori britanici contemporani, in cadrul unei serii de patru concerte si patru conferinte lunare. Selectia isi propune sa acopere si sa ilustreze intreaga diversitate si complexitate a muzicii britanice contemporane din ultimii 20 de ani.

Caravana filmului românesc în Republica Moldova
Institutul Cultural Român 'Mihai Eminescu' din Chişinău cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei din România şi Arhivei Naţionale de Filme - Cinemateca Română organizează, astăzi, la Centrul Cultural Gaudeamus din Chişinău, proiecţia filmului Vis de ianuarie, din 1978, în regia lui Nicolae Opriţescu. Evenimentul va avea loc în cadrul programului 'Caravana filmului românesc în Republica Moldova - Cinemateca Română la Chişinău' şi va fi prezentat de criticul de film, Manuela Cernat. Vis de ianuarie este un film istoric dedicat anului 1848. Studenţii români aflaţi la Paris sunt puternic animaţi de ideile revoluţionare ale lui Nicolae Bălcescu. Printre ei, se află şi Nicu Vernescu, căruia, din cauza activităţii sale, îi este interzisă intrarea în Principatul Moldovei.

ICR Stockholm prezintă Club Electroputere la Supermarket 2011
La Stockholm, va avea loc, începând de mâine şi până pe 20 februarie, târgul alternativ de artă Supermarket 2011, dedicat prezentării spaţiilor şi proiectelor iniţiate de artişti. La ediţia din acest an, Institutul Cultural Român de la Stockholm a invitat centrul de artă şi cultură contemporană Club Electro Putere din Craiova, reprezentat de cei doi membri fondatori, Adrian Bojenoiu şi Alexandru Niculescu. La standul propriu de la Supermarket 2011, Club Electro Putere va oferi publicului suedez posibilitatea de a afla mai multe despre proiectul "Romanian Cultural Resolution", unul din cele două proiecte selectate să reprezinte România la Bienala de artă de la Veneţia din 2011. Tot la standul propriu, Club Electro Putere va prezenta un proiect de documentare artistică despre transformarea identităţii centrului după 1989. Scopul proiectului este de a urmări momentele în care destinaţia iniţială a clădirii, aceea de a produce activităţi culturale pentru proletariatul uzinei, este abandonată în favoarea unor destinaţii noi, considerate mai profitabile sau mai adaptate momentului.

Dalida va fi întruchipată pe marele ecran de actriţa Nadia Fares
Legendara interpretă, Dalida, cea care a cântat alături de Alain Delon melodia 'Parole, parole', va face în curând obiectul unui film biografic. Site-ul lesquotidiennes.com scrie că viaţa şi cariera vedetei vor fi transpuse într-un film la fel de emoţionant ca pelicula despre Edith Piaf, intitulată 'La Mome'. Dalida, interpreta de origine egipteană care s-a sinucis în 1987, va fi întruchipată de Nadia Fares, cunoscută îndeosebi din filmul 'Les rivieres pourpres'. Filmările pentru coproducţia Italia-Egipt-Franţa vor începe în 2012, pelicula urmând să intre în cinematografe un an mai târziu.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Artistul Tudor Banuş expune la ICR Stockholm

ICR Stockholm gazduieşte �n perioada 21 aprilie - 11 mai 2012 prima expoziţie personala a artistului ilustrator Tudor Banuş �n Suedia.

mai mult...
Regal beethovenian la Palatul Mogosoaia

Ansamblul Musica Viva va propune o noua �nt�lnire �n cadrul proiectului integrala trio-urilor cu pian de Ludwig van Beethoven.

mai mult...
Proiecţie de gala la Hala Balanţa Sibiu

Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu şi Transilvania Film prezinta joi, 26 aprilie 2012, ora 20:30, la Hala Balanţa, proiecţia de gala a filmului Undeva la Palilula.

mai mult...
Ultimul sansa de a vedea spectacolul Mefistofele �n aceasta stagiune a ONB

Un sf�rsit de saptam�na dedicat iubitorilor genului liric: Mefistofele, Cenusareasa si Macbeth.

mai mult...
Dramaturgul Esteve Soler la Bucuresti

Instituto Cervantes din Bucuresti si UNATC va invita la Teatrul contra - Contra progresului, Contra iubirii, Contra democratiei, trei texte apartin�nd dramaturgului spaniol Esteve Soler.

mai mult...
Rom�nia, invitata de onoare la Salonul International de Carte de la Paris, �n 2013

Rom�nia va fi tara invitata de onoare la editia din 2013 a Salon du Livre - Salonul International de Carte de la Paris.

mai mult...
Rom�nia la T�rgul International de Carte de la Londra

Rom�nia va fi prezenta la editia din acest an a T�rgului International de Carte de la Londra, �n perioada 16-18 aprilie 2012.

mai mult...
ICR Stockholm, partener al noului festival suedez de arta performativa PALS

�n perioada 20-22 aprilie 2012 are loc la Fylkingen prima editie a festivalului de arta performativa PALS - Performance Art Links.

mai mult...
ICR Stockholm participa pentru a treia oara la Noaptea Culturala a orasului

Aflata la a treia ediţie, Noaptea Culturala a orasului Stockholm (Kulturnatt) va avea loc anul acesta �n 21 aprilie şi se va desfaşura �n 85 de locaţii din oras.

mai mult...
Luni, 23 aprilie, Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor

Programul de carte �şi propune sa creeze anual, de Ziua Internaţionala a Carţii şi a Drepturilor de autor, un spaţiu public de afirmare pentru autorii rom�ni, deţinatori de drepturi de autor, pentru bibliotecarii rom�ni, �n cadrul unor evenimente mediatice.

mai mult...
Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!