DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Presa online - acces gratuit sau plătit?
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
 
Ateliere neconvenţionale şi teatru experimental �n Bucureşti
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
01.30 - 03.30
Teatru National Radiofonic - Mari spectacole • „Tartuffe” de Moliere. Adaptare: Alexandru Balaci. Regia artistică: Paul Stratilat. În distribuţie: Ion Finteşteanu, Jules Cazaban, Carmen Stănescu, Mihai Berechet, Catiţa Ispas, Ninetta Gusti, N. Neamţu Ottonel. Regia de studio: Ion Prodan. Regia muzicală: Lucian Ionescu. Regia tehnică: ing. George Buican. Înregistrare din 1956

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
03.30 - 05.00
Album de colectie II • Realizator Monica Gurău-Mihalache

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
05.00 - 06.00
Docudrama - Biografii, memorii • „Traian Săvulescu”. Scenariu radiofonic de Alina Idriceanu şi Mircea Ionescu. Cu George Motoi în rolul principal

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

7 ianuarie 2011

Mezzosoprana Ruxandra Donose concertează, pe 21 ianuarie, la Sala Radio
Mezzosoprana Ruxandra Donose revine la Bucureşti pentru a susţine un concert, pe 21 ianuarie, la Sala Radio, alături de Orchestra Naţională Radio, dirijată de celebrul Julien Salemkour. Programul concertului cuprinde "Ora spaniolă" şi "Copilul şi vrăjile" de Maurice Ravel. Distribuţia serii este una de excepţie, fiind formată din solişti de renume ca Philippe Do, Yuriy Tsiple, Valentin Racoveanu, Petre Burcă, Teodora Gheorghiu, Aura Twarowska, Antoanela Bârnat şi Tina Munteanu, precum şi din cele două ansambluri corale ale Societăţii Române de Radiodifuziune - Corul Academic Radio, pregătit de Dan Mihai Goia, şi Corul de Copii Radio, sub bagheta lui Voicu Popescu. Născută în Bucureşti, Ruxandra Donose a câştigat mai multe competiţii atât ca interpretă de canto, cât şi de pian. La puţin timp după absolvire, a început să cânte în străinătate. Debutul internaţional, la Opera din Basel, a fost urmat de cel de la Opera de Stat din Viena. A ajuns ulterior la Covent Garden, Opera din Paris şi Teatro Real din Madrid. La mijlocul anilor '90, Ruxandra Donose a spart tiparele reprezentării operei "Carmen" de Georges Bizet, apărând pe scenă blondă, în Germania. În 2002, ea a fost nominalizată la premiile Grammy pentru cea mai bună interpretare, cu lucrarea compozitorului Antonin Dvorák - "Stabat Mater". Biletele pentru concertul din 21 ianuarie pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete a Sălii Radio şi din reţeaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online, de pe www.eventim.ro.

"Drumul spre celebritate" - editia a II-a
Proiectul de descoperire si promovare a tinerilor muzicieni talentati, intitulat "Drumul spre celebritate", din cadrul proiectului "Mogoşoaia - Palatul speranţelor" continuă, anul acesta, cu cea de-a doua editie. Sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 11, Palatul Mogoşoaia este gazda primei etape din cadrul celei de-a doua editii a concursului in care vor evolua cinci tineri violonişti, iar inviat special va fi cunoscutul solist şi profesor Florin Croitoru. Competiţia, organizată de Radio Romania Cultural şi Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti în perioada 15 ianuarie - 7 mai, îşi doreşte promovarea tinerilor muzicieni talentaţi dar şi crearea şi educarea unui nou public de muzică clasică.Concursul, deschis muzicienilor cu vârste între 16 şi 26 de ani, este unic în România prin numărul mare de etape în cadrul cărora sunt invitate personalităţi ale artei sunetelor şi prin implicarea tinerilor spectatori în procesul jurizării. Toate etapele concursului vor avea un invitat special, care va relaţiona cu publicul, va comenta evoluţiile concurenţilor şi va sustine un recital.

Spectacolul "Spargatorul de nuci", pe gheaţă
Trupa Saint Petersburg State Ballet on Ice va susţine, pe 21 ianuarie, la Sala Palatului din Capitală, spectacolul în două acte, pe gheaţă, "Spargatorul de nuci". Înfiintat ca o alternativa la baletul clasic, “The Saint - Petersburg State Ballet on Ice” realizeaza spectacole desavarsite prin imbinarea figurilor sportive de patinaj cu baletul clasic rusesc. In ultimii cinci ani, aceasta productie a fost interpretată cu succes pe cele mai renumite scene din SUA, Canada, Olanda, Germania, China, Spania, Coreea, Taiwan, Grecia, Portugalia, Irlanda sau Malta, oferind, de fiecare data, feeria unica generata de dansul pe gheata al celor mai experimentati patinatori din lume. The Saint - Petersburg State Ballet on Ice a sustinut peste 7000 de spectacole la nivel international. "Spărgătorul de nuci", creat de P.I. Ceaikovsky, a avut premiera pe 6 decembrie 1892, la Teatrul Mariinski din Sankt Petersburg.

"Eu când vreau să fluier, fluier" şi "Poker", cele mai vizionate filme româneşti în 2010
Filmele "Eu când vreau să fluier, fluier" de Florin Şerban şi "Poker" de Sergiu Nicolaescu s-au clasat pe primul, respectiv, al doilea loc în ceea ce priveşte numărul de spectatori, în topul filmelor româneşti din 2010, informează Agenţia Champions. "Eu când vreau să fluier, fluier" a avut, de la premiera din 26 martie, aproape 56.000 de spectatori, în timp ce filmul de pe poziţia a doua, "Poker", de Sergiu Nicolaescu, a adus în sălile de cinema peste 24.000 de români. "Eu când vreau să fluier, fluier" este primul film românesc din ultimii 17 ani care a intrat în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin şi a reuşit să ia două trofee importante: marele premiu al juriului - Ursul de Argint şi distincţia "Alfred Bauer". Totodată, filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" este propunerea României la premiile Oscar 2011, pentru care nominalizările vor fi anunţate pe 25 ianuarie. "Poker", care a avut premiera pe marile ecrane pe 9 aprilie, îi aduce în rolurile principale pe Horaţiu Mălăele, Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan, Ion Riţiu, Mircea Diaconu, Jean Constantin, Vasile Muraru şi Cătălina Grama. De altfel, Valentin Teodosiu şi Vladimir Găitan fac parte şi din distribuţia piesei de teatru omonime, de Adrian Lustig, montată de Alexandru Tocilescu la Teatrul de Comedie din Capitală.

Un monument dedicat homosexualilor ar putea fi ridicat pe esplanada catedralei Sagrada Familia din Barcelona
Un monument care aduce un omagiu homosexualilor şi transsexualilor urmează să fie ridicat la Barcelona, esplanada celebrei catedrale Sagrada Familia. Primăria Barcelonei a anunţat că acest monument va aduce un omagiu homosexualilor şi transsexualilor care au fost persecutaţi şi au devenit victime ale represiunii de-a lungul istoriei. Catedrala Sagrada Familia a fost binecuvântată de Papa Benedict al XVI-lea, care a vizitat Barcelona la începutul lunii noiembrie. Atunci, Suveranul Pontif a fost întâmpinat de aproximativ 200 de homosexuali care se sărutau pentru a denunţa discriminările de care se consideră vizaţi. În Spania, homosexualitatea a fost dezincriminată în 1979, la patru ani după moartea dictatorului Francisco Franco. Istoricii estimează că între 1.000 şi 5.000 de homosexuali au fost incarceraţi din cauza orientării lor sexuale în această ţară, de la începutul dictaturii lui Franco, în 1939, timp de 40 de ani.

Orchestra Filamonicii de Stat "Transilvania" va susţine, astăzi, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, un concert extraordinar de Anul Nou, în cadrul căruia vor fi interpretate valsuri de Ceaikovski şi Johann Strauss. Evenimentul va fi dirijat de Mark Kadin, unul dintre cei mai prodigioşi dirijori ai Rusiei. Numele lui Mark Kadin se leagă atât de concertele de muzică contemporană, cât şi de cele dedicate creaţiei clasice. Kadin este director muzical şi dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Krasnoyarsk. După ce a câştigat premii de onoare la Academia de Muzică din Moscova, dirijorul a lucrat cu Ansamblul de Muzică Modernă din acelaşi oraş şi cu formaţia New Music Studio, alături de care a întreprins turnee în Elveţia şi Belgia.

Caricaturiştii debutanţi sau consacraţi sunt aşteptaţi să îşi înscrie lucrările, până în 16 ianuarie, la primul salon de umor desenat "Anti-Hibernalia", deschis la Târgu Mureş. Sunt acceptate cel mult trei lucrări pentru fiecare participant, pentru oricare dintre temele concursului - la alegere sau "Caloriferul românesc". La final, vor fi acordate Premiul "Constantin Husar", în valoare de 777 de lei, pentru cea mai bună caricatură, Premiul "Calorifer la purtător" acordat celei mai năstruşnice idei şi Premiul "Pescar la copcă" la secţiunea debut. Vernisajul lucrărilor este programat în 16 ianuarie, la ora 16.00, la Galeria din complexul de agrement "Mureşul".

Spectacolul "Oscar şi Buni Roz" va deschide, mâine, seria evenimentelor din acest an de la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, piesa cu Diana Fufezan fiind un "one woman show captivant despre viaţă şi moarte". Spectacolul este o adaptare după textul lui Eric-Emmanuel Schmitt. Cu Buni Roz pe post de ghid, într-o viaţă trăită pe “repede-înainte”, Oscar, un băieţel de zece ani, parcurge printre râsete şi lacrimi itinerariul emoţionant al tuturor vârstelor şi experienţelor umane, îmbogăţite de imaginaţia lui care îmbracă realitatea în haina miraculosului. Spectacolul va avea loc mâine, de la ora 19.00.

Lungmetrajul "Reţeaua de socializare/ The Social Network", de David Fincher, a primit titlul de cel mai bun film la gala premiilor decernate de Online Film Critics Society. Această dramă produsă de Sony Pictures, care prezintă felul în care s-a născut reţeaua de socializare Facebook, a primit alte două trofee majore, impunându-se la categoriile "cel mai bun regizor" (David Fincher) şi "cel mai bun scenariu adaptat" (Aaron Sorkin). La categoria "cel mai bun film" au mai fost nominalizate "Black Swan", "Începutul/ Inception", "Toy Story 3", "True Grit" şi "Winter's Bone". Britanicul Colin Firth s-a impus la categoria "cel mai bun actor", graţie rolului din filmul "The King's Speech", iar Natalie Portman a fost desemnată cea mai bună actriţă, pentru rolul din "Black Swan". Premiile categoriilor de interpretare secundare au revenit actorilor Christian Bale - pentru rolul din "The Fighter" - şi Hailee Steinfeld - pentru rolul din "True Grit".

Matt Bellamy, solistul trupei Muse, a declarat că a discutat cu colegii săi în legătură cu posibilitatea ca formaţia sa să susţină un concert în spaţiu, iar aceste discuţii au fost cât se poate de "reale". Solistul britanic a declarat că, deşi acest proiect pare destul de ambiţios, el speră ca într-o bună zi tehnologia din viitor să permită trupei din Devon să susţină un concert în spaţiu. Bellamy a mărturisit cu această ocazie că nici el, nici colegii săi nu au început vreun program pentru astronauţi, însă se gândeşte tot mai mult la găsirea unei posibilităţi pentru a-şi realiza acest vis. Muse este una dintre cele mai apreciate formaţii de rock alternativ din Europa. Printre premiile câştigate se numără Best New Artist pe 2000, în Marea Britanie, Innovation Award, Best Album, Best British Band şi Best Live Act . În plus, activitatea britanicilor a fost recompensată cu mai multe discuri de platină şi de aur.

Concertul de Anul Nou din acest an de la Oradea va avea în centrul atenţiei trei tenori: Cristian Mogoşan, Ovidiu Daniel şi Sorin Lupu, personalităţi muzicale recunoscute pe plan naţional şi internaţional. Cei trei vor susţine concertul duminică, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Tenorii, formaţi la Academia de Muzică din Cluj Napoca, îşi desfăşoară activitatea în mod special pe scena Operei Naţionale Române din Cluj Napoca, fiind în acelaşi timp interpreţi vocali care s-au remarcat deja de mult timp din punct de vedere profesional pe majoritatea scenelor din ţară, cât şi în străinătate. Programul concertului include compoziţii de mare popularitate: arii celebre din opere compuse de Leoncavallo, Verdi, Puccini, fragmente de operete din creaţiile Franz Lehár, Kálmán Emmerich, Johann Strauss, celebre canzonete precum Cardillo, 'Core'ngrato', Lara, 'Granada', De Curtis.

Poeţii Vasile Vlad, Ion Mircea, Nicolae Prelipceanu, Dinu Flămând şi Ovidiu Genaru au fost nominalizaţi pentru Premiul Naţional de Poezie 'Mihai Eminescu', ei fiind selectaţi de un juriu prezidat de preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu. Câştigătorul va fi premiat în cadrul unei gale speciale organizată pe 15 ianuarie, la Botoşani, cu prilejul împlinirii a 161 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. Poetul care va beneficia de marele premiu pentru Opera Omnia va primi trofeul concursului, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani, precum şi un premiu în bani. Vasile Vlad, Ion Mircea, Nicolae Prelipceanu şi Dinu Flămând au făcut parte şi din lista nominalizaţilor ediţiei de anul trecut a Premiului Naţional de Poezie 'Mihai Eminescu'.

Filmul 'Demascarea' în regia lui Nicolae Mărgineanu, un documentar de 70 minute despre 'fenomenul Piteşti' va fi prezentat în premieră în România în luna ianuarie. Pelicula se bazează pe relatările a opt supravieţuitori ai 'reeducării' din închisoarea Piteşti care povestesc prin ce au fost nevoiţi să treacă în perioada detenţiei, stările sufleteşti pe care le-au cunoscut oferindu-ne consideraţiile lor generale despre scopul şi efectele 'fenomenului'. 'Experimentul Piteşti' s-a desfăşurat între noiembrie 1949 şi decembrie 1951 în mai multe închisori din România comunistă, în principal la Piteşti şi Gherla, dar şi la Canal, Târgu Ocna ori Braşov. Filmul, după un scenariu scris de Alin Mureşan, este o coproducţie a Fundaţiei Arsenie Boca, AGER Film şi a Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, cu sprijinul Konrad Adenauer Stiftung.

Colegiul Naţional 'Aurel Vlaicu' din Orăştie, instituţie de învăţământ cu o tradiţie de peste 90 de ani, va fi reabilitat în baza unui proiect cu finanţare nerambursabilă în valoare de 6 milioane de lei, fonduri accesate de Primăria locală prin Programul Operaţional Regional. Proiectul prevede reabilitarea şi izolarea termică a clădirii principale, dar şi dotarea liceului cu echipamentele informatice necesare procesului educativ. Primăria Orăştie va cofinanţa acest proiect cu o cotă de 2 la sută. În prezent, la Colegiul Naţional 'Aurel Vlaicu' învaţă peste 1.400 de elevi.

În termeni strict ştiinţifici - poate chiar şi cinefili - '2012' a fost ales drept cel mai absurd film din toate timpurile de experţii NASA care au avut în vedere acest gen ştiinţifico-fantastic. Mai mulţi membri ai Agenţiei Spaţiale Americane s-au reunit în California pentru a discuta despre filmele de ficţiune care se apropie cât mai mult de realitate, dar şi despre cele care abordează subiecte total 'trase de păr'. Şi deşi au găsit argumente plauzibile pentru deja legendarul film 'Blade Runner' al lui Ridley Scott, sau 'Gattaca', al mai puţin cunoscutului Andrew Niccol în care au jucat Ethan Hawke, Uma Thurman şi Jude Law, multe din filmele analizate din punct de vedere strict ştiinţific nu au fost considerate complet rupte de realitate. Aşa cum au primit avizul favorabil al experţilor clasicul 'Metropolis' sau prima parte a 'Jurassic Park'. Cel care conduce însă detaşat în lista filmelor cu argumentele cele mai absurde este însă '2012', filmul apocaliptic al lui Roland Emmerich şi pe care, dincolo de inadvertenţele sale ştiinţifice, experții de la NASA îl consideră vinovat că a stârnit panică în rândul populaţiei prin ideea că sfârşitul lumii va veni în anul 2012.
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Toata lumea din familia noastra: din Buenos Aires �n Lisabona

Cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va participa luna aceasta la doua dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume: IndieLisboa (Portugalia) şi BAFICI (Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente).

mai mult...
Seri de muzica rom�neasca la Istanbul: Zdob si Zdub pe malurile Bosforului

Vineri, 13 aprilie 2012, trupa Zdob si Zdub va concerta �n Clubul Roxy din Beyoglu, zona centrala si moderna a Istanbulului, �n continuarea seriei de concerte de muzica balcanica sustinute de Institutul Cultural Rom�n Dimitrie Cantemir - Istanbul

mai mult...
Blestemul bufonului Rigoletto, �n direct de pe scena Covent Garden la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 17 aprilie 2012 (21.30), spectacolul Rigoletto (Giuseppe Verdi) va fi transmis �n direct de pe scena Royal Opera House - Covent Garden (Londra) la Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti.

mai mult...
Traditii pascale si port national rom�nesc la Muzeul Horniman din Londra

Muzeul Horniman, �n colaborare cu Institutul Cultural Rom�n din Londra si cu Muzeul Bucovinei din Suceava, prezinta o expozitie inspirata din traditiile pascale rom�nesti.

mai mult...
Horia Mihail �n Danemarca si Germania

Horia Mihail va evolua �n luna aprilie 2012 pe scene din Danemarca si Germania.

mai mult...
Festivalul Zilele Filmului European �n Cehia

Rom�nia participa la Festivalul Zilele Filmului European (12-26 aprilie 2012) din Cehia cu doua titluri: Morgen si Constantin si Elena.

mai mult...
Academicianul Sorin Dumitrescu la Vorba de cultura

Domnul academician Sorin Dumitrescu este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio Rom�nia Cultural, �n perioada 16 - 20 aprilie 2012.

mai mult...
ICR NY co-prezinta a patra editie a Festivalului de Film European Disappearing Act

�ntre 11 si 22 aprilie 2012, Centrul Ceh si Institutul Cultural Rom�n din New York prezinta, sub egida EUNIC, �n parteneriat cu institute culturale si consulate din alte 21 de tari, festivalul de film european Disappearing Act IV.

mai mult...
Violonistul Gabriel Croitoru la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa-l descoperiti pe violonistul Gabriel Croitoru altfel dec�t c�nt�nd la vioara.

mai mult...
Cvartetul Voces �n recital la Sala Radio

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 19.00, va invitam la Sala Radio pentru a asculta cea mai importanta formatie rom�neasca de cvartet: Voces.

mai mult...
Scoala altfel, o ora de educatia muzicala, un proiect Radio Rom�nia Cultural

A noua ora de educatie muzicala din acest an scolar a avut loc pe 4 aprilie 2012, �n sectorul 2, la Scoala Central�, sub genericul Scoala, altfel, un program de educatie nonformala initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

mai mult...
Cafeneaua de stiinta si frontiera rom�neasca a spatiului cosmic

Radio Rom�nia Cultural va invita la o noua editie a �nt�lnirilor Cafeneaua de stiinta, sub genericul Frontiera rom�neasca a spatiului cosmic.

mai mult...
STORYmania, singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata �n FM

Programul STORYmania �n perioada 9-12 aprilie 2012.

mai mult...
Drumul spre celebritate, libertatea jazz-ului

Vineri, 6 martie 2012, la Palatul Mogosoaia, Sala scoartelor s-a dovedit a fi ne�ncapatoare la ultima etapa - a zecea, a Drumului spre celebritate - emisiune concurs, ajunsa la editia a III-a.

mai mult...
Primul lungmetraj �n regia lui Silviu Purcarete va fi prezentat la Sibiu

Lungmetrajul de debut al regizorului Silviu Purcarete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, �n perioada 27 aprilie - 3 mai 2012, la Hala Balanţa.

mai mult...
Adina Dragomir, reporterul anului

Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural, a primit joi, 5 aprilie 2012, premiul Reporterul anului din partea Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
Prezente rom�nesti la Festivalul International de Film goEast Wiesbaden

Festivalul Filmul Central-Est European goEast de la Wiesbaden Germania are loc �ntre 18 si 24 aprilie 2012 si prezinta o mixtura provocanta de filme, discursuri si concerte.

mai mult...
Ultimul spectacol cu Olandezul zburator, �n aceasta stagiune a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 11 aprilie 2012, (19.00) pe scena ONB va avea loc ultimul spectacol cu Olandezul zburator (Der fliegende Holl�nder - Richard Wagner), o poveste impresionanta despre dragoste si sacrificiu.

mai mult...
Lansare de carte: Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu

Miercuri, 11 aprilie 2012, ora 18.00, la Institutul Cultural Rom�n (Aleea Alexandru 38) va avea loc lansarea cartii Mastile lui M.I. Gabriel Liiceanu �n dialog cu Mircea Ivanescu (Editura Humanitas, 2012).

mai mult...
Cristian Mungiu: 12 ani, 8 filme, 4 zile

ICR Madrid prezinta un ciclu de filme realizate de Cristian Mungiu �n prestigiosul Circulo de Bellas Artes din Madrid.

mai mult...
BeWhere!, editia de aprilie

De astazi, 5 aprilie 2012, s-a pus �n v�nzare, �n chioscurile si librariile din toata tara, editia de aprilie a revistei BeWhere!

mai mult...
Art Act Magazine şi Photo Magazine lanseaza concursul foto Traieşte arta la maxim!

Art Act Magazine si Photo Magazine te �ndeamna sa traiesti arta la maxim. Ilustreaza ideea prin doua imagini si ai sansa de a c�stiga un abonament la Photo Magazine, plus ocazia ca lucrarile tale sa fie prezentate �ntr-o expozitie.

mai mult...
Flautul de Aur �n turneu

Radio Rom�nia Cultural si Asociatia Culturala Acccendo va invita din nou sa fiti martorii unei �nt�lniri artistice exceptionale, ce se desfasoara sub genericul Flautul de aur.

mai mult...
Un regal al tineretii si excelentei muzicale �n cadrul Seriei Concertelor Enescu

Unii dintre cei mai talentati studenti rom�ni si britanici la prestigioasele scoli de muzica din capitala britanica se vor reuni joi, 5 aprilie 2012, la sediul Institutului Cultural Rom�n din Londra.

mai mult...
Ovidiu Lipan, fanfara Zece Prajini si filmul Loverboy �n Festivalul Balkan Trafik de la Bruxelles

Muzica rom�neasca este cap de afis la Festivalul Balkan Trafik 2012, �ntre 12 si 15 aprilie 2012, la Palais des Beaux-Arts din Bruxelles.

mai mult...
Trombonul... se �ndragosteste la Studioul Experimental

Duminica, 8 aprilie 2012, de la ora 11.00, �n Sala Studio a Operei Nationale Bucuresti copiii fac cunostinta cu un nou prieten: trombonul.

mai mult...
Premiera pentru copii la Studioul Experimental: Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart

Studioul Experimental de Opera si Balet �Ludovic Spiess� din cadrul Operei Nationale Bucuresti a pregatit luna aceasta o noua premiera pentru copii: opera Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

mai mult...
Adina Dragomir de la Radio Rom�nia Cultural va fi distinsa cu premiul Reporterul anului acordat de revista Actualitatea Muzicala

Cei mai valorosi oameni din zona muzicala si cele mai importante proiecte ale anului 2011 vor fi celebrati, pe data de 5 aprilie 2012, �n Aula Palatului Cantacuzino din Capitala, unde vor fi acordate premiile Revistei Actualitatea Muzicala.

mai mult...
ICR New York prezinta spectacolul de teatru neconventional The Window, creat si regizat de Ana Margineanu

Luni, 2 aprilie 2012, a avut loc premiera proiectului de teatru neconventional The Window (Vitrina), prezentat de Institutul Cultural Roman din New York in spatiul galeriei sale de pe Third Avenue din Manhattan.

mai mult...
Programul saptam�nii 2 - 8 aprilie la Sala ArCuB

Saptam�na aceasta puteti vedea la Sala ArCuB urmatoarele spectacole de teatru.

mai mult...
Cvartetul Arcadia, premiul �nt�i la Londra

S�mbata, 31 martie 2012, s-a desfasurat la Londra finala renumitului Concurs International de Cvartete de Coarde - Wigmore Hall London International String Quartet Competition.

mai mult...
Dirijorul Misha Katz revine la Sala Radio

Cunoscutul dirijor Misha Katz revine la Sala Radio din Bucuresti, pentru a dirija concertul Orchestrei Nationale Radio de vineri, 6 aprilie 2012, ora 19.00.

mai mult...
Festivalul International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest, editia a II-a

ICR "Mihai Eminescu" la Chisinau sprijina participarea scolilor rom�nesti de teatru si film la cea de-a doua editie a Festivalului International al Scolilor de Teatru si Film ClassFest.

mai mult...
Opera Nationala Bucuresti si-a lansat noul site

Din dorinta de a facilita comunicarea online a institutiei cu publicul sau, ONB si-a lansat un nou site practic si interactiv: http://www.operanb.ro

mai mult...
T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca s-a �ncheiat

Duminica, 1 aprilie 2012, s-a �ncheiat T�rgul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, editia a XIII-a. Organizat de Radio Rom�nia, �n parteneriat cu Radio Rom�nia Cluj, T�rgul a adus �n prim-plan actualitatea vietii culturale si editoriale �n cele cinci zile c�t a durat evenimentul.

mai mult...
In memoriam Ion Lucian, la Storymania

La Storymania, astazi, 2 aprilie 2012, redifuzam ediţia din data de 31 martie 2011 - o poveste despre construcţia salii celei noi a Teatrului Excelsior, pe care maestrul Ion Lucian şi-a dorit sa o lase "moştenire viitoarelor generaţii de spectatori tineri".

mai mult...
Dirijorul Ralf Sochaczewsky si violonistul Alexandru Tomescu, �n concert la Sala Radio

Miercuri, 4 aprilie 2012, ora 19.00, Orchestra de Camera Radio va invita la un concert simfonic ce �l va avea ca invitat pe dirijorul german Ralf Sochaczewsky, care a mai fost prezent �n Studioul "Mihail Jora" cu ocazia Festivalului International de Chitara de anul trecut.

mai mult...
Celia Costea si Rubens Pelizzari, invitati speciali pe scena ONB, �n spectacolul Tosca

Miercuri, 4 aprilie 2012 (19.00), Opera Nationala Bucuresti va ofera un spectacol de neuitat - Tosca, cu invitati speciali. Soprana Celia Costea va da viata Floriei Tosca, eroina operei lui Giacomo Puccini, alaturi de tenorul Rubens Pelizzari, �n rolul lui Mario Cavaradossi.

mai mult...
Filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric va sustine doua conferinte la Chisinau

Institutul Cultural Rom�n "Mihai Eminescu" la Chisinau �n colaborare cu Antena din Chisinau a Agentiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate "Alexandru S. Sturdza" organizeaza doua conferinte sustinute filosoful, scriitorul si traducatorul rom�n Sorin Lavric.

mai mult...
Saptam�na Scoala altfel la Radio Rom�nia Cultural

�n saptam�na 2-6 aprilie 2012 elevii din toata tara descopera o scoala altfel dec�t au cunoscut-o p�na acum. Si anume una a dialogului �ntre copii, profesori si specialisti, a spatiilor deschise, a activitatilor practice, a �nvatarii prin metode noi, inovative, chiar distractive.

mai mult...
Ioana Ieronim la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura va invita sa o descoperiti (ori redescoperiti) pe poeta Ioana Ieronim. Personalitate marcanta si activa a vietii noastre culturale, Ioana Ieronim este cunoscuta si prin volumele sale de versuri si prin traduceri ori proiecte din diverse zone artistice.

mai mult...
Formatii camerale la Drumul spre celebritate

�n cadrul proiectului Scoala altfel, Drumul spre celebritate, emisiune concurs organizata de Radio Rom�nia Cultural, Centrul Cultural "Palatele Br�ncovenesti" si ExcesMusic, programeaza o noua etapa la Palatul Mogosoaia.

mai mult...
Luna aprilie aduce 1890 de minute de spectacol pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Luna aprilie aduce pe scena Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu un program de evenimente bogat şi provocator prin poveştile şi perspectivele propuse asupra lumii din jurul nostru.

mai mult...
Circul National din China, premiera �n Rom�nia

Christian R�tscher Veranstaltungsmanagement prezinta �n prima zi a lunii mai o premiera pentru Rom�nia: Circul National din China.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!